Duminic avem alegeri la Baroul București. Prilej de schimbare o dat la 4 ani. Iar domnul decan n funcție și face campanie electoral folosind baza de date cu telefoanele avocaților bucureșteni – trimițnd pe banii baroului, adic tot pe banii noștri, ai avocaților din Baroul București, mii de mesaje electorale prin care ne ndeamn s l re-alegem.

Screenshot_2015-05-13-09-29-32

Interesant este formularea mesajului, modul de adresare ctre electorat: domnul decan se și vede deja reales și ne cere s fim alturi de el n “noul mandat”, trecnd peste un amnunt ne-esențial n opinia dumnealui: nc nu a fost reales. Ca și cum votul nostru deja nu mai conteaz, dnsul este deja noul decan, noi nu trebuie dect s i fim alturi pentru nc 4 ani. Te cred și eu c nu mai conteaz, la cum s-au desfșurat alegerile din ultimele Adunri, și cum s-a furat la numrarea voturilor.

nțeleg s ți faci campanie n condiții de echitate și egalitate cu ceilalți contracandidați, dar regula asta nu pare s se aplice scumpului nostru decan.

Potrivit disp. art. 39 din REGULAMENTUL de organizare a Adunarii Generale de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti din anul 2015 adoptat prin Hotararea nr. 2/2015 a Consiliului Baroului București, “Campania electorala se va desfasura prin orice mijloace de publicitate care nu contravin dispozitiilor legale generale si speciale.”

Nu știu ct de legal și corect este trimiterea de sms-uri ctre alegtori pe banii baroului, ns știu cu siguranț c eu personal nu voi vota un decan disperat s și fac campanie electoral pe banii mei.

Știu ns cu siguranț c domnul decan n funcție și face campanie asidu la fumoarele și pe holurile Curții de Apel și Tribunalului București, socializnd de mama focului cu toat lumea, unde acu cteva luni nu bga pe nimeni n seam.

Pentru necunosctori, precizez c prevederile art. 40 din Regulament prevd n mod expres: “Este interzisa desfasurarea oricarei forme de publicitate electorala in incinta si spatiile Baroului Bucuresti, Filialei Bucuresti a Casei de Asigurari a Avocatilor, Casei Centrale de Asigurari a Avocatilor, Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, instantelor de judecata, parchetelor si sectiilor de politie, precum si ale oricaror autoritati publice.

Acest decan de campanie nu seamn deloc cu cel precedent, cel care accepta cu capul plecat n poziția ghiocelului beștelelile trase confraților avocați de diverși judectori ai Curții de Apel, achiesnd la muștruluial n loc s se ndrepte demn de spate și s i apere, s apere demnitatea profesiei de avocat – c de aceea e decan !

Decanul de campanie – numai lapte și miere, vrea “stabilitate” și “normalitate”. Pi e normal ca oamenii care au cotizat la CAA o viaț ntreag s nu aib banii de pensie cuveniți ? E normal ca avocatul s ajung ruda srac a profesiilor juridice ? E normal s fi umilit n permanenț de personalul administrativ al Baroului București, care și ncaseaz salariile din banii noștri ? Despre ce stabilitate vorbește dl. Decan ? Financiar, n nici un caz, cci n urm cu cțiva ani dl. Decan a achiesat viguros la ideea c cei ce nu și pot permite costurile rmnerii n profesie, trebuie s plece: dovad numrul mare de avocați auto-suspendați, suspendați și excluși pentru c nu și mai permit s plteasc taxele la Barou și Casa de Asigurri a Avocaților.

Mie personal, mesajul domnului Decan Ion ILIE-IORDACHESCU mi sun a ndemn electoral neo-comunist din categoria celor folosite n alegeri de politrucul Ion Iliescu, care ne cerea s votm pentru “stabilitate” și “liniște social”.

Adugnd și faptul c dl. Decan este expirat att moral ct și legal, chiar nu vd rolul dnsului n aceast campanie, nu nțeleg pentru ce mai candideaz. A avut dou mandate: unul de doi ani și altul ntreg, de 4 ani. n 6 ani a avut șansa s ne dovedeasc ce poate. Și nu a putut mai nimic pentru noi, avocații de rnd. E cazul s lase pe alții s fac mai mult dect a putut dumnealui. Tocmai de aceea am și formulat contestație mpotriva candidaturii dnsului, gndindu-m c poate, confruntat cu realitatea, va avea un minim de decenț și și va retrage candidatura. Nu a fcut acest gest, ba dimpotriv, ne invit s l votm – pe banii noștri.

poza contestatie decan

De aceea, pot declara cu sinceritate c “Iordchescu pentru noi, este Iliescu doi”.

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *