Și iar suntem invitați s ne prezentm azi la vot, pentru a ne alege organele de conducere ale Baroului București. Și iarși, de la prezidiul adunrii, domnul Decan Ilie Iordchescu ne va recita pe nas litania realizrilor lui mrețe din ultimele dou mandate de decan. Și, evident c iarși, toți consilierii n funcție și vor trimite n mulțimea de votanți “apostolii” electorali, care ne vor ruga s i votm pe buletinele noastre de vot, pe lng cei pe care i cunoaștem, și n care credem, și pe “X-șii” și “Y-cii” din actualul consiliu, c e pcat s punem votul curat-curțel n urn, cu doar cteva nume ncercuite !

Ei bine, trebuie s avem maturitatea de a respinge ncercrile “binevoitorilor” de a mai adguga pe list nume de candidați care au mai fost consilieri sau cu funcții n Barou sau UNBR, dac vrem s ne mai pstrm profesia intact și independent – mcar la nivelul la care o avem acum.

Cci umplnd lista cu nume doar pentru a avea senzația c am votat ceva, este doar o pcleal sinistr. Buletinul de vot NU trebuie umplut cu numrul maxim de opțiuni !

Adugnd la opțiunile noastre și numele unor actuali sau foști membrii din conducerea Baroului București sau UNBR, NLTURM n realitate orice șans de alegere pentru candidații ce au fost prima noastr opțiune, cci ridicm n clasament pe candidatul care “ciupește” voturi pe baz de notorietate, iar nu de competenț și rezultate.

De ce nu trebuie s mai votm dinozauri ?! Pentru c vor s duc de rp profesia de avocat. A spus-o și colega Diana Gavra, a spus-o și Daniel Fenechiu și o spun rspicat și eu – și voi ar trebui s le-o spuneți cu voce tare celor care vin azi s v cear votul:

Prin Hotrrea nr. 885/14.12.2013 a Consiliului UNBR se propun și se adopt modificri la Legea 51/1995. Astfel, disp art. 23 alin 3 din Legea profesiei de avocat instituie obligativitatea promovrii unui “examen de dobndire a dreptului de a pune concluziila instanțele superioare, examen ceva fi organizat de Consiliul U.N.B.R., prin I.N.P.P.A. n colaborare cu Institutul Naional al Magistraturii. Din comisiile de examen vor face parte cel puin un judector de la instana corespunztoare, un cadru didactic universitar de la o facultate de drept acreditat s organizeze studii doctorale (confereniar sau profesor) i avocai desemnai pe baza propunerilor barourilor”. Paragraful 34 ne “liniștește” n aparenț, menționnd c vor fi supuși examenului doar avocații nou intrați n profesie.

Hotararea_885-2013_Consiliul_UNBR_Proiect_Modificare_Legea_51_200114-EMAIL-page-001Hotararea_885-2013_Consiliul_UNBR_Proiect_Modificare_Legea_51_200114-EMAIL-page-005Hotararea_885-2013_Consiliul_UNBR_Proiect_Modificare_Legea_51_200114-EMAIL-page-006

n realitate ns, dac lecturm “Raportul privind activitatea Consiliului Baroului București n anul 2014”, vom regsi n el discursul Decanului Ilie Iordchescu, rostit cu prilejul sarbatoririi celor 183 de ani de avocatura in Bucuresti, eveniment desfasurat in Sala de Festivitati si in Sala Pasilor Pierduti din Palatul Justitiei la data de 27 septembrie 2014 cnd Decanul Baroului Bucuresti „si-a exprimat gndurile fa de realitile din avocatura romneasc”

Iat ce gndește domnul decan, la filele 20-21 din raport: “Asist la reaciile avocailor fa de propunerile ce vizeaz susinerea unor examene de agrementare i de nscriere n Tabloul avocailor, cu drept de a pune concluzii n cile de atac, exclusiv de ctre avocaii interesai, cu meniunea c asemenea propuneri nu afecteaz drepturile ctigate de avocaii nscrii n barouri pn la data adoptrii lor de ctre Parlament. Ca atare, ar urma, ca pe viitor, n cazul admiterii propunerii de ctre Parlament, viitorii avocai s fie mprii n dou categorii: o parte care s aib dreptul de a pleda la toate instanele de fond i de a oferi consultan juridic i cealalt parte care ar urma s nfptuiasc toate activitile relative la exercitarea controlului judiciar al hotrrilor pronunate de instanele judiciare.

raport-activitate-consiliu-2014 (1)-page-002 raport-activitate-consiliu-2014 (1)-page-020 raport-activitate-consiliu-2014 (1)-page-021

ntrebare: cnd i-am mandatat noi pe acești indivizi s ASASINEZE profesia de avocat ? Cnd le-am dat mandat s ne limiteze și s ne ngrdeasc drepturile ? Cnd a permis vreodat avocatura romneasc n trecut, ca persoane din afara profesiei de avocat (JUDECTORI SAU PROCURORI) s aib vre-un cuvnt de spus n stabilirea competențelor avocaților ?

Atunci cnd judectorii sunt aleși sau promovați, se cere n vre-un fel avocaților prerea ? Dau judectorii examen cu o comisie n care se afl vre-un avocat ?
Se cuvinte ca astzi, la vot, s i sancționm pe acești dușmani ai avocatului, care pun n lanțuri avocatura inventnd tot felul de reguli aberante, lsndu-ne la bunul plac al unora ce nu au nici o legtur cu profesia de avocat.

S dm afar din rndurile conducerii, pentru totdeauna, viermii ce rod din interior profesia ! S votm doar oameni dedicați trup și suflet avocaturii și avocaților, capabili s impun la nivel legislativ schimbri N FAVOAREA AVOCAȚILOR, iar nu mpotriva lor. Triasc revoluția din avocatur !

Deșteapt-te avocat romn !

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *