Soluția finală

Un prieten de-al meu țigan, a cărui prietenie o prețuiesc, mi-a spus o idee genială, care dacă ar fi pusă în practică ar pune pe butuci toate partidele politice marca FSN-PSD.

Propunerea legislativă ar fi una simplă: în legea partidelor, să fie făcută o modificare care să interzică publicarea semnelor electorale ale partidelor pe buletinele de vot. Semnul electoral aduce voturi în România. Nu denumirea partidului, nu programul politic, nici candidații. De-aia PSD-ul și-a schimbat de 5 ori numele (din FNS-FDNS-PSDR-PSD), însă nu și sigla.

Să vezi atunci panică la urne ! Să vezi cum organizează în regim de urgență PSD-ul școli de alfabetizare pentru votanții neștiutori de carte, și cum crește rata alfabetizării în România. Nu o să se mai poată vota după sistemul gen: bulibașa își strânge șatra roată, sau primaru strânge toate babele și moșii la primărie, și arătându-le afișul electoral le spune

– Vedeți semnu ăsta ? Trandafirii roșii. Trei ! Pe ei trebuie să puneți ștampila ! Unde vedeți trei trandafiri, puneți ștampila !

Așa, măcar săracii analfabeți se vor alege și ei cu ceva în urma votării odată la patru ani: cu darul cititului.