Feed on
Posts
Comments

Gata, am intrat în semi-vacanță cu instanțele (au rămas pe vară doar termene la dosarele penale), așa că am mai mult timp de blog.

Articolul zilei va fi unul de reclamă gratuită pe care o fac la niște produse care mie îmi plac. Spre deosebire de alți blogări gen Simona Tache, nu fac reclamă la chestii de căcat în care nu cred (gen carduri bancare), nici dacă mă plătesc respectivii pentru asta. Deci scriu fără intenții subversive, doar din convingere.

Se zice că marfa bună nu are nevoie de reclamă, că lumea știe ce e bun și cumpără. Greșit ! Am văzut de-a lungul și de-a latul timpului multe produse faine, în care comercianții care le produceau sau distribuiau au pus mult suflet, și care au dispărut de pe piață, în negura falimentului. Cu titlu de exemplu amintesc brutăria franțuzească din stația de troleu de la Rosetti, care s-a închis din lipsă de clientelă. Eu mă abonasem aproape zilnic la cumpărat pâine cu măsline de la ei. Cu 5 lei cumpărai o pâine cu măsline de mâncai jumătate goală până acasă, ca pe vremea comunismului – așa de bună era !

Ei bine, lipsa de reclamă a făcut să nu își câștige faima și clientela pe care o merita, și a dispărut din peisaj – spre eternul meu regret.

Pentru mine ca lacto-ovo-vegetarian, proteina este importantă și uneori simt nevoia de produse din soia. Înainte existau pe piață varietăți de produse pentru vegetarieni, gen Batonul vegetal afumat (un fel de salam din soia foarte reușit) produs de cei de la Iezer. A dispărut din galantare fără urmă, ultimul loc unde a mai fost văzut fiind la Cora. La fel și cu gama de crenvurști din soia de la Cristim, care nu se mai produc decât în posturile mari religioase, când tot poporul bagă vegetale. Erau atât de buni încât am ajuns să sun la fabrică să mă rog de ei să îi conving să mai bage o șarjă în producție doar pentru mine ! În materie de soia, au rămas pe piață doar produsele de la Inedit, care – chiar dacă scrie pe ele că sunt garantat produse din soia nemodificată genetic, sunt scumpe și fade. Borcanul de crenvurști de soia de la Inedit s-a făcut 12 lei (de la 7 lei cât erau acu 2 -3 ani), iar tofu în saramură de la Inedit (în toate varietățile sale) este și scump și fără gust – ne-fiind bun nici măcar gătit cu urechi de lemn chinezești.

În materie de mezeluri vegetale, au mai încercat să intre pe piață în supermarketuri niște caltaboși/crenvurști vegetali polonezi, scandalos de scumpi, care cred că au și dispărut între timp din Cora.

Ei bine, new entry-ul despre care vreau să fac reclamă – revelația anului, este brânza tofu de la SanoVita. Am degustat toate variantele scoase de cei de la SanoVita în urmă cu câteva săptămâni, la Târgul de produse raw vegan de la Romexpo. M-am oprit la varianta de TofuPlus cu măsline, care are un gust senzațional. Textura este una moale, consistență ușoară, asemănătoare tofu-lui original, pe care îl mănânci în restaurantele din Dragonul Roșu, făcut de chinezi, nu ca bolovanii murați și sfărâmicioși făcuți de cei de la Inedit. La gust, se simte imediat măslina, care se combină perfect cu aroma de tofu, un pic prea neutră pentru gustul europenilor.

20150630_155430

Evident că mi-am luat câteva pachete, care s-au terminat repede. Spre surpriza mea, pe site-ul sanovita produsul nu apare (a trebuit pentru exemplificarea produsului să fac o poză la tofu cumpărat de mine !), iar în magazine încă nu se prea găsește. Dar pentru că sunt un tip perseverent (și pofticios !), am sunat la firmă și am aflat lista magazinelor din București care îl au în rafturi și așa am ajuns să mă aprovizionez de la Supermarketul Nik din Piața Amzei. Super bun tofu acesta, îl recomand ! Sper să îl cumpere cât mai multă lume și să nu dispară, să rămânem iar cu produsele de doi bani gen pateul vegetal Mandy sau Bucegi.

Și a mai apărut un magazin (de fapt o rețea întreagă în București)20150630_155417 cu produse rusești, moldovenești și ucrainiene. La capătul autobuzului 117,   vis-a-vis în diagonală de Circul Foamei (monstruozitatea aia din spatele Magazinului Unirii), e chiar pe colț unul dintre ele. De acolo am cumpărat cvas la pet de 2 litri, din Ucraina, dar și cvas tradițional la 0,33.

Găsești icre de toate felurile (inclusiv din alea la 3 milioane borcanul), dulciuri și o grămadă de alte bunătăți, gen lapte dulce condensat la conservă, din care nevastă-mea face rafaello de casă.

Cam atât pentru azi, poftă bună la lucruri bune.

 

 

loading...

11 Responses to “Ce mai mănâncă și bea vegetarianu` Rapcea ?!”

 1. Neele says:

  Ultima – sa se bucure si GB-ul – si-am plecat.
  Ovo creste in copac. Si bananele la fel.
  😀

 2. Neele says:

  N-am stiut care-i faza cu razboiul civil. Dar uite ca se arata cine imi poarta sambetele.

  @GB:
  Rapcea vrea inapoi la curs. Eu zic sa-l iei. Ii dau si referinta.

 3. Neele says:

  1 iulie 2015

  Către Gregorian Bivolaru – referință pentru Mihai Rapcea în vederea readmiterii la curs în București în toamna lui 2015.

  Rapcea Mihai este o persoană cu înclinații deosebite, un suflet simțitor care ar face mult mai mult bine pentru semenii săi, dacă s-ar afla sub îndrumarea unui mentor.
  Este păcat irosirea unui om (oricărui om) când i se poate oferi un proiect de durată, un reper în care să-și focalizeze atenția, în care să-și investească resursele și care totodată să îl facă să se simtă bine prin rezultatele obținute. Adică exact îmbinarea plăcutului cu utilul.

  Mă uit la articolele sale și nu știu ce să cred de sumedenia de vulgarități care le colorează conținutul. Este inacceptabil un astfel de comportament în public. Imaginile cu homosexuali deja sunt prea mult. A promis în schimb că scrie cărți pentru școlari. Ce fel de om este acela care face promisiuni și nu se ține de ele? Politician desigur. Decât să-l răpească politica, mai bine cursul de yoga. Așa va ști bine ce are de făcut și ce nu. Mai mult, își va găsi liniștea sufletească privind rutina, execuția asanelor și purtând discuții cu cei ce frecventează cursul la sală. Corpul uman este mult prea frumos pentru a fi vulgarizat de genul de manifestări postate de Mihai Rapcea.
  Mă uit chiar și la atitudinea pe care o are față de sine și nu sunt eu persoana să-i facă recomandări dar e cam neglijent. Plus că n-ar pune mâna pe Carte nici să-l pici cu ceară … roșie.
  În același timp, i s-a promis că nu va fi dat afară de la curs. Dacă nu vă țineți de promisiuni, înseamnă că sunteți în politică și încă nu puțin. Decât distrugerea reputației amândurora, mai bine pacea.

  Eu am venit la curs deja formată de o viziune specifică și de aceea nu m-am avut bine cu nimeni și nu m-aș avea în continuare. Aceasta este educația mea și opțiunea mea cunoștientă. Nu îmi este străină finalitatea. Pentru Mihai Rapcea însă, cursul i-ar fi ca o mănușă numai să i se acorde această șansă.

  Neele
  1 iulie 2015
  același IP

 4. lion says:

  Mihai, o recomandare din inima, fara nici un fel de intentii mercantile: http://aivia.ro/
  Eu consider ca au cele mai naturale produse de soia. Poti incerca o comanda; daca am gresit cu postarea unui link imi cer scuze.

 5. sophie says:

  adi si diana sinca s-au gandit sa-si faca putina reclama la produsele lor bune la inceput, oribile acum cand au reusit sa intre in magazinele mari si ceea ce conteaza e doar cantitatea.

 6. reclamadesarac says:

  Au o textura asa de moale ca si c.ac.a.tul pe care-l combini. Tie nu ti-e jena sa faci reclama la un produs de ca. Kat. Simona cu blogul ei se kam ka. ka pe tine de sus:)) nu publica acest coment, ka. kat imbuibat ce esti:)))))

 7. lion says:

  sophie, daca la comentarul meu te referi, nici nu stiam cine sunt producatorii; de site-ul lor am aflat acum vreo cinci luni pe un forum sau blog, nu mai stiu exact.
  Nici nu stiu cum erau la inceput, inca mi se par bune in comparatie cu ce se afla pe piata in acest moment, cel putin nu au acel gust chimizat.
  Parerea mea.
  P.S. Nu-i invinovati pe acei oameni de un pacat de care sunt straini.

 8. lion says:

  reclamade sarac
  Inteleg ca ai o problema cu acele produse. Ne poti oferi o alternativa incercata de tine personal?
  Eu am comparat cam tot ce a oferit piata romaneasca de-a lungul timpului si am facut o alegere. Cu ce te deranjeaza parerea mea?
  Vedeti doar reclame acolo unde nu exista. Poate si postarea mea initiala nu a fost mai evaziva pentru a va menaja sensibilitatea, recunosc.
  Astept o alternativa de la tine daca tot esti atat de vehement inseamna ca ai un termen de comparatie.
  Sper ca vei dori sa-l impartasesti cu noi.

 9. Tu inca mai mananci si bei?

  Ia uite aici la tataie asta: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/holy-man-hasnt-eaten-in-75-years/

  Nu a mai halit si nici nu a baut nimic de 75 de ani. Cica medicii confirma.

Leave a Reply