Gata, am intrat în semi-vacanță cu instanțele (au rămas pe vară doar termene la dosarele penale), așa că am mai mult timp de blog.

Articolul zilei va fi unul de reclamă gratuită pe care o fac la niște produse care mie îmi plac. Spre deosebire de alți blogări gen Simona Tache, nu fac reclamă la chestii de căcat în care nu cred (gen carduri bancare), nici dacă mă plătesc respectivii pentru asta. Deci scriu fără intenții subversive, doar din convingere.

Se zice că marfa bună nu are nevoie de reclamă, că lumea știe ce e bun și cumpără. Greșit ! Am văzut de-a lungul și de-a latul timpului multe produse faine, în care comercianții care le produceau sau distribuiau au pus mult suflet, și care au dispărut de pe piață, în negura falimentului. Cu titlu de exemplu amintesc brutăria franțuzească din stația de troleu de la Rosetti, care s-a închis din lipsă de clientelă. Eu mă abonasem aproape zilnic la cumpărat pâine cu măsline de la ei. Cu 5 lei cumpărai o pâine cu măsline de mâncai jumătate goală până acasă, ca pe vremea comunismului – așa de bună era !

Ei bine, lipsa de reclamă a făcut să nu își câștige faima și clientela pe care o merita, și a dispărut din peisaj – spre eternul meu regret.

Pentru mine ca lacto-ovo-vegetarian, proteina este importantă și uneori simt nevoia de produse din soia. Înainte existau pe piață varietăți de produse pentru vegetarieni, gen Batonul vegetal afumat (un fel de salam din soia foarte reușit) produs de cei de la Iezer. A dispărut din galantare fără urmă, ultimul loc unde a mai fost văzut fiind la Cora. La fel și cu gama de crenvurști din soia de la Cristim, care nu se mai produc decât în posturile mari religioase, când tot poporul bagă vegetale. Erau atât de buni încât am ajuns să sun la fabrică să mă rog de ei să îi conving să mai bage o șarjă în producție doar pentru mine ! În materie de soia, au rămas pe piață doar produsele de la Inedit, care – chiar dacă scrie pe ele că sunt garantat produse din soia nemodificată genetic, sunt scumpe și fade. Borcanul de crenvurști de soia de la Inedit s-a făcut 12 lei (de la 7 lei cât erau acu 2 -3 ani), iar tofu în saramură de la Inedit (în toate varietățile sale) este și scump și fără gust – ne-fiind bun nici măcar gătit cu urechi de lemn chinezești.

În materie de mezeluri vegetale, au mai încercat să intre pe piață în supermarketuri niște caltaboși/crenvurști vegetali polonezi, scandalos de scumpi, care cred că au și dispărut între timp din Cora.

Ei bine, new entry-ul despre care vreau să fac reclamă – revelația anului, este brânza tofu de la SanoVita. Am degustat toate variantele scoase de cei de la SanoVita în urmă cu câteva săptămâni, la Târgul de produse raw vegan de la Romexpo. M-am oprit la varianta de TofuPlus cu măsline, care are un gust senzațional. Textura este una moale, consistență ușoară, asemănătoare tofu-lui original, pe care îl mănânci în restaurantele din Dragonul Roșu, făcut de chinezi, nu ca bolovanii murați și sfărâmicioși făcuți de cei de la Inedit. La gust, se simte imediat măslina, care se combină perfect cu aroma de tofu, un pic prea neutră pentru gustul europenilor.

20150630_155430

Evident că mi-am luat câteva pachete, care s-au terminat repede. Spre surpriza mea, pe site-ul sanovita produsul nu apare (a trebuit pentru exemplificarea produsului să fac o poză la tofu cumpărat de mine !), iar în magazine încă nu se prea găsește. Dar pentru că sunt un tip perseverent (și pofticios !), am sunat la firmă și am aflat lista magazinelor din București care îl au în rafturi și așa am ajuns să mă aprovizionez de la Supermarketul Nik din Piața Amzei. Super bun tofu acesta, îl recomand ! Sper să îl cumpere cât mai multă lume și să nu dispară, să rămânem iar cu produsele de doi bani gen pateul vegetal Mandy sau Bucegi.

Și a mai apărut un magazin (de fapt o rețea întreagă în București)20150630_155417 cu produse rusești, moldovenești și ucrainiene. La capătul autobuzului 117,   vis-a-vis în diagonală de Circul Foamei (monstruozitatea aia din spatele Magazinului Unirii), e chiar pe colț unul dintre ele. De acolo am cumpărat cvas la pet de 2 litri, din Ucraina, dar și cvas tradițional la 0,33.

Găsești icre de toate felurile (inclusiv din alea la 3 milioane borcanul), dulciuri și o grămadă de alte bunătăți, gen lapte dulce condensat la conservă, din care nevastă-mea face rafaello de casă.

Cam atât pentru azi, poftă bună la lucruri bune.

 

 

Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares