Se întoarce Rapcea la cursurile de yoga de la MISA !?

La articolul cu Slăbiciunea “omului bun”, cineva pune o întrebare la care am decis să răspund sub formă de articol, pentru a sublinia importanța chestiunii.

Reamintesc cititorilor că în urmă cu 4 luni am publicat un articol-mesaj al lui Petrică Groza, membru fondator MISA și practicant yoga alături de Gregorian Bivolaru încă de pe vremea regimului comunist.

În articolul intitulat Mesaj de acceptare a rugăminții lui Gregorian Bivolaru – din partea lui Petrică Groza, don Pedro – cum îi spun prietenii, a dat curs mesajului audio primit de la Gregorian Bivolaru, prin care acesta îi propunea să retragă de pe rapcea.ro anumite articole despre MISA, cu promisiunea că dacă va face acest lucru, lui Petrică Groza i se va face dreptate în interiorul MISA, Grieg menționând în mod expres faptul că acest lucru se va face în mod public, la două spirale consecutive.

Petrică și-a onorat promisiunea retrăgând articolele respective, însă MISA nu și-a ținut promisiunea față de el. De la acel moment au avut loc 5 spirale, fără nici o referire la situația lui Petrică Groza, don Pedro rămânând doar cu beneficiile meditațiilor în spirală – pe care le apreciază de altfel foarte mult.

La spirale participă se pare din ce în ce mai puțini oameni. La ultimele două au fost doar 5-600 de participanți, semn că numărul cursanților s-a diminuat dramatic, și nu sunt semne de revenire. Probabil că actuala conducere de la București așteaptă ca numărul oamenilor din spirală să ajungă de ordinul zecilor (probabil la Costinești), că să își onoreze promisiunea față de don Pedro. Iar atunci, probabil că nu va mai conta. Chiar și în aceste condiții, don Pedro a decis să își țină partea lui de promisiune și să mențină retrase de la publicare acele articole, dovedind încă odată că este un om de caracter, care știe să își respecte promisiunile, chiar dacă cealaltă parte nu o face.

Interesant totuși mesajul audio primit de Petrică Groza de la Gregorian Bivolaru. În acel mesaj, Grieg îi recunoaște lui don Pedro că TOT CEEA CE A SCRIS ÎN ACELE ARTICOLE PE CARE ÎI CERE SĂ LE RETRAGĂ, ESTE ADEVĂRAT !

Astfel, Gregorian Bivolaru recunoaște implicit faptul (afirmat în repetate rânduri în acele articole) că A PIERDUT CONTROLUL MISA iar actuala conducere își face de cap, nesocotind directivele primite de la Grieg și conducând după bunul plac.

Ei bine, cunoscând aceste lucruri, cum aș putea să am încredere în cuvântul liderilor MISA ? Căci, eu promițând ceva, aș fi nevoit, obligat de sentimentul de onoare, să îmi țin cuvântul dat, lucru care se pare că nu îi caracterizează pe liderii MISA.

Pe de altă parte, nu aș renunța niciodată, pentru propriul meu confort de a face asane într-un cadru organizat, la dreptul de a critica – atunci când este cazul, lucrurile rele din MISA. Adevărul înainte de toate.

În schimb, m-aș bucura dacă MISA s-ar reforma, corectându-și printr-un miracol dumnezeiesc de bun simț și umilință, greșelile și aberațiile care o duc în acest moment către prăpastie. Atunci aș șterge cu buretele toate criticile, tot trecutul și aș participa plin de entuziasm la continuarea unuia dintre cele mai frumoase capitole din viața mea.

 • genarul

  Mihai,dar despre felul in care s-a manifestat MISA fata de avocatul Niturad ce parere ai? Numai asta si imi spulbera orice speranta de indreptare a lor.Pacat.Si pretind ca sunt fiinte spirituale.

 • MR

  Ai dreptate. DREPTATE PENTRU NITURAD !

 • FREEDOM

  Conducerea MISA face lucrurile spre folosul ei material , asta e clar ca lumina zilei , insa acolo sint oameni de-a dreptul redusi mintal ptr ca nu sint in stare sa observe semnele decaderii accentuate a scolii , imputinarea numarului de oameni fapt ce va duce la inchiderea tarabei=scolii cu totul , definitiv , ptr totdeauna . Li se va opri complet afacerea care ii tinea in viata , atitudinea asta este sinucigasa ptr orice om de afaceri insa nu si ptr liderii MISA . Se pare ca chiar au o frenezie in a pune pe butuci o scoala de yoga odinioara minunata . Daca este adevarat ca G a recunoscut ca a fost indepartat de ce nu face un anunt public si de ce continua sa taca acceptind astfel dizolvarea inevitabila a scolii ? Probabil ca i sa transmis ca va fi santajat cu diverse chestii stiute doar de un grup mic din actuala conducere si atunci prefera sa taca . Ar fi extraordinar daca la conducerea scolii de yoga l-ar pune pe MIHAI RAPCEA , un om de calitate reala . Cred sincer ca la felul lui direct , onest si fara ocolisuri MIHAI RAPCEA este foarte potrivit ptr o astfel de pozitie mai ales ca G lipseste fortat din zona . Poate nu e un mare yoghin precum cei din carti insa este cu adevarat un om de cuvint si care nu a dat-o pina acum niciodata la intors ptr ca nu ii este felul sa faca faze d-astea . E adevarat ca nu e un sfint insa pina acum a aratat cuvint si niciodata nu a umblat cu vrajeala , el este la distanta mare de STOIAN duplicitarul si fatarnicul .

 • Gica

  stoian este exagerat de parsiv, dar cam toata conducerea misa este asa (mai mult sau mai putin), nici unul nu este corect, nici unul nu este sincer, nici unul nu este vertical.
  si astia sunt “modele spirituale” gloatei misa…. 🙂

 • prc

  Cineva isi face de cap in numele lui Magnus?
  Greselile istorice trebuie stearse cu buretele?
  Crezi ca poti sa participi cu practicile tale specifice la continuarea unuia dintre cele mai frumoase capitole din viata ta impreuna cu unii imbatraniti cu peste 10 ani in practicile lor specifice?

 • zars

  Propun pe Rapcea Mihai ca seful MISA.Bivolaru e aproape dus,cu un picior in groapa si-o plasa de hernie-n burta.Restul vipanilor sunt varza.Rapcea Presedinte!

 • FREEDOM

  Este posibil ca aceasta recunoastere sa fie smecheria porin care incearca sa faca sa mearga caruta , sa continue povestea , sa mentina scoala la un anumit numar convenabil de cursanti . Adevarul este ca nimeni nu il impiedica sa vina cu un mesaj audio -video 2015 si sa o dea pe fata . Dar daca este doar o alta cacialma desteapta ? Cind un om e liber cu adevarat e neinfricat , nu conteaza citi cursanti ai sau citi ramin linga tine . Si un eliberat de nu stiu cite cicluri cosmice accepta orice vine stiind ca asta e mersul . Marcus Aurelius a zis vorba aia -esecul tau ca fiu este de fapt esecul meu ca parinte – … esecul scolii este in primul rind esecul lui G . Ce maestru nu ofera din experienta sa directa si tot timpul citeste de pe foi din a altora ? Toti maestrii au vb de ce au facut ei , cum au ajuns ei , ce inseamna iluminarea ptr ei , la ce se rezuma ea . Faptul ca citeste de 25 de ani de pe foi , aia este lectura nicidecum transmitere directa a invataturii proprii . Ma uit la MOOJI si niciodata nu citeste de pe nici o foaie , niciodata nu citeaza pe nimeni si intotdeauna vorbeste numai din experienta sa directa . Asta e transmitere spirituala reala . nu cititul de pe foi cu milioane de citate din ce au facut altii . Tu G , zi de tine fara nici o carte , fara nici un citat , fara nici o lectura de pe foi . Am spicuit din JIDDU K. si acum imi dau seama de ce nu au tradus nicodata nici o carte dea lui . JK spulbera tot , tot stilul de la MISA , un stil fals . Nu au tradus niciodata vreo carte dea lui NISARGADATTA , POONJA … de ce ? Poate ptr ca destupau mintile oamenilor si putea omul sa vada cit de fals e tot stilul de la curs . Ce conteaza daca sint mai putini cursanti ? Conteaza numarul in spiritualitate ? Conteaza doar calitatea . Cum adica sa te ingrijorezi ca vin din ce in ce mai putini la curs ? Ce este cu atitudinea asta ? E una omeneasca , nicidecum una de iluminat sau eliberat .

 • frodo

  bivo a fost o gogoasa fantastica anilor 90. de fapt, un semidoct autentic, folosind abil sursele din carti inaintea erei internetului. observati ca dupa ce epuizeaza hatha in primii 2 ani, cursul se varzeste tot mai tare, si se newagizeaza. nu se mai termina niciodata.
  mergeti la mare, sa ii vedeti cum bolborosesc 30-40 de minute poezioare–invocatii dedicate vreunei puteri cosmice, cea mai de jos japa. taberele arata mult mai clar ca s-a transformat intr-o sectuta bazate pe niste idei fixe, la care spalatii pe creier halucineaza colectiv: spirale, energia maestrului, tapasuri putin eficiente , intilnirile dintre yoghini si yoghine in cadrul grupurilor de vira-shakti, meditatii pe muzicuta, ca fara muzicuta e mai greu (si muzica folosita de misatv e proasta, tot mai proasta fata de cea folosita in anii 90).

 • Petrica Groza

  Deoarece multi colegi ma intreaba daca mai sunt la cursurile MISA
  m-am hotarat sa clarific acest aspect.
  Da, sunt la curs la anul 26 de yoga, dar in ilegalitate.
  Sunt in ilegalitate fata de actuala conducere comunista a MISA
  care nerespectand hotararea lui Grieg imi refuza dreptul de a face yoga
  la anul ultim de curs.
  Mai mult nu pot sa spun acum pentru ca vreau sa-i protejez
  pe cei care ma ajuta, si care s-au hotarat sa respecte decizia lui Grieg
  in ceea ce ma priveste.
  Le multumesc public pentru asta, avand si acordul lor de a publica
  acest comentariu.

 • genarul

  Gregorian Bivolaru, asa cum stiu ca era inainte de 2004, nu ar fi pus niciodata o taxa asa indecenta cum este cea de anul asta pentru Costinesti.E clar ca altcineva tine fraul acum.

 • Neiluminatu’

  Atunci erau multi participant, se strangeau multi bani.
  Sa vezi ce taxa e peste zece ani cand mai sunt doar cativa. o sa fie o tabara ‘elitista’, doar pentru cei ‘alesi’, din cele mai speciale familii ale Universului, care intamplator au si f multi bani…

 • frodo

  nu va faceti iluzii, mosul determina tot. a pus taxa dupa ce am scris ca ar putea sa se imbogateasca cu concursurile de shakti. nu a inteles corect, voiam sa zic, daca le vinde unei televiziuni pentru transmisie in direct, nu daca le ia bistarii amaratilor de cursanti totusi, ideea lui e buna, si-a dat seama ca fanaticii de peste 20 de ani din misa vor plati, pentru ca mintea lor e dependenta de marea fasaiala.

 • drugs

  Fara resentimente, Petrica Groza, esti un ratat spiritual. Nu ai nicio sansa la eliberare in aceasta viata. Cu tot respectul, ai ratat-o. 26 de ani lamentabil pierduti. Esti pierdut si tu cu ei. Cand au fost unii inaintea ta si au spus: acest mitocan de guru nu ne duce de la intuneric la lumina, tu, si altii ca tine, ati insistat: ne ilumineaza. Cand din miraj nu v-a dus in aevea, ati jubilat: stie guru. Cand din moarte nu va duce in nemurire, ati supt-o. 26 de ani ati visat stari de iluminare, 26 de ani in miraj si mai muriti si neeliberati. Aplauze. Am prieteni care au invatat ca mine: iei miraj, zbori, levitezi, dar nu e real. Supradoza ucide. La fel si prostia. Lafaeta, numita felina, nu sterge asta

 • drugs

  Daca e dubla postare, cer scuze net prost, fum mult.Fara resentimente, Petrica Groza, esti un ratat spiritual. Nu ai nicio sansa la eliberare in aceasta viata. Cu tot respectul, ai ratat-o. 26 de ani lamentabil pierduti. Esti pierdut si tu cu ei. Cand au fost unii inaintea ta si au spus: acest mitocan de guru nu ne duce de la intuneric la lumina, tu, si altii ca tine, ati insistat: ne ilumineaza. Cand din miraj nu v-a dus in aevea, ati jubilat: stie guru. Cand din moarte nu va duce in nemurire, ati supt-o. 26 de ani ati visat stari de iluminare, 26 de ani in miraj si mai muriti si neeliberati. Aplauze. Am prieteni care au invatat ca mine: iei miraj, zbori, levitezi, dar nu e real. Supradoza ucide. La fel si prostia.

 • drugs

  3rd rty. fara resentimente, Petrica Groza, esti un ratat spiritual. Nu ai nicio sansa la eliberare in aceasta viata. Cu tot respectul, ai ratat-o. 26 de ani lamentabil pierduti. Esti pierdut si tu cu ei. Cand au fost unii inaintea ta si au spus: acest mitocan de guru nu ne duce de la intuneric la lumina, tu, si altii ca tine, ati insistat: ne ilumineaza. Cand din miraj nu v-a dus in aevea, ati jubilat: stie guru. Cand din moarte nu va duce in nemurire, ati sup. t-o. 26 de ani ati visat stari de iluminare, 26 de ani in miraj si mai muriti si neeliberati. Aplauze. Am prieteni care au invatat ca mine: iei miraj, zbori, levitezi, dar nu e real. Supradoza ucide. La fel si

 • deigermachy

  Fara resentimente, Petrica Groza, esti un ratat spiritual. Nu ai nicio sansa la eliberare in aceasta viata. Cu tot respectul, ai ratat-o. 26 de ani lamentabil pierduti. Esti pierdut si tu cu ei. Cand au fost unii inaintea ta si au spus: acest mitocan de guru nu ne duce de la intuneric la lumina, tu, si altii ca tine, ati insistat: ne ilumineaza. Cand din miraj nu v-a dus in aevea, ati jubilat: stie guru. Cand din moarte nu va duce in nemurire, ati supt-o. 26 de ani ati visat stari de iluminare, 26 de ani in miraj si mai muriti si neeliberati. Aplauze. Am prieteni care au invatat ca mine: iei miraj, zbori, levitezi, dar nu e real. Supradoza ucide. La fel si prostia.

 • Eu

  E vrăjeală ca a pierdut controlul mișcării !!!
  Vrea să își atragă simpatia proștilor, ca vezi doamne nu e el de vină pentru prostiile de la curs ci ăia care nu mai asculta de el…
  Aiurea, ia să ii intrerupa circuitul de pipite să vezi cum zboară ăia neascultători pe care cică nu îi mai controlează…
  Orice se întîmpla în mișcare e total și abil controlat de marele păpușar.

 • FREEDOM

  Da , e mare abureala varianta ca nu e el de vina ptr mersul pe aratura al scolii , pina la urma la cit de multe ori a dat-o el la intors si de cite ori a fost duplicitar si abil nu il mai poate crede nici un om cu mintea clara . La suprafata totul e foarte diafan si frumos insa ce treaba are imaginea aia veche a lui cu ceea ce se intimpla cu fetele trimise la produs cu contract cu zice el ? Ce treaba are poleiala frumoasa de la suprafata cu felul in care traiesc acei spalati pe creier de linga el ? Multi nu stiu ca daca un barbat simte vreo atractie ptr o femeie din cele citeva zeci pe care le tine inghesuite in casa din PARIS sau o femeie este atrasa de vreun barbat din cei care stau pe linga el ca niste sclavi trebuie sa-i scrie lui bilet daca are voie sa se iubeasca cu respectiva sau respectivul . Acest om sa izolat de scoala si isi traieste viata in lux timp in care el maninca numai hrana scumpa iar fetele si baieteii din grupul de la PARIS , maninca o hrana anemica si stau la ordin ca la cazarma , ca in armata . Cind esti tinar -tinara si poti sa-ti traiesti viata LIBER sa mergi unde vrei pe planeta asta asta , cit de prost sa fi sa stai blocat irosindu-ti tineretea linga un om cu masti care nu are absolut nici macar un singur prieten ptr care sa moara la nevoie din inima ?! Baaaaa fratilor lasati-l pe mosu si traiti-va viata liberi ca va trece tineretea si o sa regretati in citiva ani cind veti constientiza ca in loc sa va faceti o viata a voastra a-ti trait aiurea si fals ptr un ideal care nu mai exista demult . Cind ma gindesc ca in loc sa ma duc in lumea larga am stat ca prostul linga MISA ca nu cumva sa ramin fara gratie si apoi sa aflu ca gratia este SINELE care EU SINT imi dau seama ca din prea multa orbire si limitare nu am fost deschis la minte sa privesc clar si mai ales LIBER si sa imi fac viata asa cum simteam . Am facut alegeri eronate din cauza fricii false ca sa nu ramin pe dinafara MISA si a gratiei ce se da acolo si numai acolo . -GRATIA este SINELE . Gratia este interioara si mereu prezenta si nu a-ti fost niciodata privati de ea .- (Ramana Maharishi ) . G nu poate da nimic nimanui ptr ca fiecare este SINELE si are gratia SINELUI inerenta in inima sa . G nu da nimic , absolut nimic , dati-va seama de asta si desprindeti-va psihologic de el si de povestea lui numita MISA . -aAtita timp cit crezi ca ai nevoie de gratia mea , tu vei fi la usa mea cersind-o . Faptul de a cersi eu gratia de la tine ar avea tot atit de putin sens . – POONJA . // Eliberarea nu poate fi daruita de un altul , ea vine doar odata cu intelgerea naturii si structurii eu-lui . -JIDDU KRISHNAMURTI // GB este blocat in persoana altfel nu ar tine psihologic oameni pe linga el , el e dependent de oameni , nu paote ramine fara compania femeilor si valetilor . In timp ce mai toti maestrii indieni faceau plimbari in natura GB sta in mijlocul orasului si isi petrece ziua la cumparaturi magazine , anticariate din care face conspecte ca sa citeasca de pe foi si fute frumusetile niave si spalate pe creier . Fetelor futeti-va pe romaneste cu barbati tineri de virsta voastra si traiti-va viata liber , nu mai stati linga un batrinel paros , cu parul alb si cu trupul micsorat de vreme . Unde ii este acestui om continenta de o viata si practica urinoterapiei , ca de albit a albit ca orice ejaculator , de micsorat sa micsorat si de imbatrinit a ajuns ca orice om care nu a baut nici o cana de urina si nu a facut o zi de continenta ? Unde sint G efectele continentei tale de o viata ? Ai fost un mare talent dar te-a tras pula in jos , asta e adevarul despre tine .

 • FREEDOM

  M-am uitat la scuipa-n pula ADVAITA STOIAN si l-am intrebat pe MISA TV _ BA PIZDA ce treaba ai tu advaita ? Mai bine ramii la lins pizde si nu o mai da in vrajeli ieftine ca provoci risul . Tu ADVAITA te tragi in filme pe muzica si chipurile arati continenta . Ai luat NATHA deja facuta , ai cules ce semanase altul , nevasta-ta aia a luat Grupul de Shakti de la GEORGIANA , adica a cules ce semanase altcineva muncind o viata cam 25 de ani . Cind a fost sa creezi si tu ceva cu nevasta-ta aia starleta porno ieftina va dadura indienii afara in 2 luni . Asta arata ceva despre tine , despre voi , despre integrarea ta spirituala care nu exista in realitate . Nu ai fost in stare sa creezi ceva de la zero =din nimic cum au facut NARCIS si GEORGIANA ptr ca esti un zero spiritual . Mi-am adus aminte ca si in fruntea grupului de aloe vera tot asa ai ajuns , cocotindu-te direct inaintea altora care erau sefi acolo . Practic toata viata ta ai cules de-a gata de la altii munca lor . Asta esti tu si mai bine te-ai numi SRI SLOBOZ PAULICA . Probabil ca numai numele e de tine si nici sa futi cu adevarat o femeie nu esti ins stare . Uitindu-ma la asa zisele voastre filme erotice si scotind muzica din ele sint un mare fis , nici macar excitare nu produc , nu sint decit niste facaturi , nimic spontan , nimic natural , nici macar nu ti se scoala pula ca la alea fara pretentii de filme integrate spiritual . Toti protagonistii erau atenti la camera sa de-a bine in film ,nimic natural . Fara muzica acele productii sint de toata jena , muzica arunca o senzatie de valoare insa e o senzatie falsa . Macar filmele xxx amatori sint spontane , oamenii isi traiesc liber sexualitatea , asa cum este ea . Totusi daca in prostia ta continui sa te crezi ADVAITA te sfatuiesc sa te uiti la orice film cu MOOJI pe you tube sa vezi pacaliciule acolo adevarata advaita si poate asa vei constientiza cit de searbad esti in realitate si cit de paralel esti cu adevarata advaita . Nu vei avea termen de comparatie ptr ca tu NU EXISTI in sensul purei advaita ,. Tu esti un mare fis , un futalaul cu ifose de indrumator spiritual si de aia iti mai spun inca odata – ramii la lins pizda ca doar atita poti .

 • FREEDOM

  Ptr toti asazisi ghizi si profesori de yoga din MISA , o intrebare nevinovata , sincera _ unde pula mea va sint efectele continentei de o viata ? UNDE? De la suricatele alea 2 , la marele INDRA , STOIANUS si nevasta-sa aia care daca nu s-ar vopsi si boii cu chimicale pe fata si terminind cu marele tataita G care sa micsorat la trup CU TOTII au albit , le cad dintisorii , fac riduri intr-o veselie , pielea li se schimba si titele marilor shakti continente de-o viata de profesoare si instructoare de yoga se lasa la fel ca la orice femeie care fumeaza , mai gusta o bautura , maninca carne si mai ales are macar o nastere la activ si munceste cf pregatirii ei in stress in cine stie ce birou sau la munca de jos de cind a terminat liceul sau facultatea . Asta ar trebui intrebati acesti pacalici si farsori asazisi profesori de yoga . Ba , hatha yoghini dersavirsiti nu sinteti , tantrici cum va place pompos sa va considerati nici asta nu sinteti ca se vede pe ridurile voastre si pe titele lasate , atunci ce pula mea sinteti frate ? Ce e ma de capul vostru spiritual vorbind ? Ce efecte are pracitca voastra de-o viata ca pe afise scrieti verzi si uscate .. sa va amintesc ? Armonie corporala , tinerete , prospetime trupului ..bla bla bla . Va tradeaza parul alb , titele lasate , ridurile de pe fata , dintii cazuti si pusi samd . Voi nu vedeti semnele astea ? Ce parere aveti si ce le-ati spune cursantilor daca v-ar intreba de ce imbatriniti dupa atita urinoterapie si continenta ? Hai sa va intreb daca va considerati mari hatha yoghini adevarati ? Unde , in ce film ? Treziti-va si lasa-ti vrajeala cu -profesor de yoga- , sinteti vai mortii vostrii in yoga . Cunosc oameni care arata mai bine decit toti instructorii yoga fara nici o continenta si asta in conditiile in care beau , maninca carne , ejaculeaza si traiesc banal cum ziceti voi . Si chiar si asa au mai mult convint , mai multa verticalitate , mai multa consecventa in convingeri decit voi cei care faceti pe profesorii de yoga la MISA . Oameni buni treziti-va si uitati-va la cei cu care faceti yoga si veti vedea ca sint doar niste practicanti ca si voi , cu nimic mai breji dupa 25-30 de ani de continenta si urinoterapie si melatonina . Si stiti de ce ? Ptr ca toate tehnicile nu vin dintr-o transmisie directa de gurusi autentici . Imi amintesc cum spunea MIRTZU acu fix 22 de ani la FAUR de craciun – G e el;iberat de mai multe cicluri cosmice – . Acum , orice prost stie ca de la un clclu cosmic la altul nu se pastreaza nici o akasha =memorie cosmica si ca o memorie cosmica este valabila si poti gasii date despre ce sa petrecut in acel ciclu doar in cadrul acelui ciclu cosmic > Cum stie MIRTZ sau GB ca el a mai fost eliberat si in alte cicluri cosmice daca memoria akashica se radiaza total de la un ciclu la altul ? Asta e genul de povesti nemuritoare din cadrul MISA. La d-astea am pus cu totii botul si azi vedem clar realitatea si ne intrebam in sinea noastra uimiti _cum am putut sa fiu atit de naiv si sa pierd vremea cu astia ? Ptr ca au vrajeala in ei , de genul te mentii tinar prin continenta fraiere daca practici la MISA . Da , cu efecte ca la profesorii vechi si scolii . UITATI-VA BINE , deschideti ochii mari si nu mai fiti atit de naivi , discerneti vrajeala de realitatea faptica de la MISA .

 • frodo

  pai e simplu, i-a albit paru pen ca ne-a ars noua karma :)))

 • Gica

  FREEDOM… 100% de acord cu tine.
  Doar ca fraierii de la misa nu mai pot gandi acum. Nu ar trebui decat sa se uite putin in jur sa vada ca stoian, adina, nicu latrina, anutza (fosta lui stoian), bivolaru si multi altii… TOTI atata mai batrani decat sunt… cum pana mea functioneaza continenta aia? dar ioga aia? dar tantra aia? dar spiralele???? ce a ramas acum la misa sunt aia cu IQ-ul pe minus, nu cred ca mai au sanse de revenire…

 • FREEDOM

  MISA=manipulare totala in folosul sefilor , sex cu continenta dar fara efecte ulterioare conforme cu cele descrise in cursuri , trafic de persoane , prostitutie fizica , pe net , lipsa efectelor yoga mult trimbitate in brosuri cursuri si lucrari . Il numesc curs de yoga pe legitimatiile de anul 25 dar el numai curs de yoga nu este . In primii 3 ani ani a fost curs de yoga , apoi urmeaza cursuri de astrologie , de budhism , de crestinism , de taoism , de reiki , tai chi , puterea prezentului , continenta , tantra , svara samd . O salata din multe si nimic ferm . GB = un batrinel bagabont care prosteste fete tinere si naive folosindu-se de mitul creat de fostii elevi . GB macane de o viata despre efectele continentei si nu poate arata practic nici unul – este albit , ridat , cu dintii pusi , cu pula care nnu i se mai scoala . A baut tone de urina la viata lui si de melatonina si pe el nu se vede nici un efect din DAMAR TANTRA sau din cursul cu melatonina . La ce pula mea mai im i dai cursul ala daca la tine nu a functionat asta si nici celelalte ? Nu vezi ca esti penibil sa mai postezi articole despre continenta si RAQUEL WELCH si tu ai o fata de aia de PNTCD ?! Nu vezi ca esti din PNTCD ? In plus GB mai debiteaza si despre valaore alimentatiei sattvice gen fructe si salate de fructe … insa ce sa vezi = tutror femeilor tinere si frumoase ca niste flori proaspete pe care le fute , el le cumpara ptr a le indopa cu dulciuri =prajituri sintetice gen torturi , ciocolate samd care au e-uri si nimic sattvic in ele , astfel incit florile de femei care vin la el sfirsec prin a se deforma , buhai si isi pierd in citeva luni sau maxim 1 an , 2, armonia , prospetimea , frumusetea aia de dinaintea cursului in care mai mincau carne si mai fumau sau traiau banal . Asta e efectul tuturor minunatelor care sint forjate de acest batrinel bagabont care le dau chiloti purtati de altele si cosmetice expirate si citeva ciocolate si le mai scoate la film . Asta nu a fost in stare sa iasa niciodata cu o femeie matura , coapta psihic , ptr ca aia il scuipa in cap si se pisa pe el in secunda 2 . El e infantil si vineaza numai fetite la minte ptr ca le poate manipula total . Sa fim seriosi la ora actula el arata expirat insa nu se culca cu femei in toata firea de 35 de ani care sint in putere si arata infinit mai bine decit el pe motiv ca nu corespund cu el . Sa fie asta motivul ? Fizic nici nu poate fi vorba de asa ceva ci doar subtil si anume tataita nu mai poate prostii o femeie matura ptr ca nu e in stare si nu a fost niciodata . fetelor nu va mai futeti cu acest pensionar , futeti-va cu un barbat tinar care sa rupa patul cu voi si linga care sa va simtiti tinere nu batrine . Orice femeie care a fost cu GB cind era foarte tinara , realizeza astazi la maturitate ca a fostdusa de nas din cauza mitului despre el .Dupa o viata de yoga tu mare eliberat de nu stiu cite cicluri cosmice vi si te prezinti invirtind roata ELEGY ? Pai cei care nu au facut o zi de yoga in viata lor si o invirt , aia ce sa zica de tine ? T

 • FREEDOM

  tu cu ce te deosebesti de ei dupa 50 de ani de yoga si de eliberare ? Materializeaza ceva seminificativ , intinereste subit daca ai facut tantra o viata , vin-o cu ceva grandios sau macar nu accepta acest joc la care ai fost invitat . Mai bine nu faceai aia cu roata elegy ca te-ai facut de ris .

 • FREEDOM

  MISA = o poveste frumoasa acum 25 de ani insa total depasita la ora actuala . Nu am nici cea mai mica rautate vzv de GB ci doar vreau ca altii sa deschida ochii si sa vada clar ce eu nu am vazut 22 de ani din cauza mitului religios al lui GB . Astia trebuie s fie demascati si atit ca oamenii sa nu mai pice in plasa lor . Yoga inseamna doar practica nu o afacere cum e MISA .Yoga = a vedea clar , a sti cine esti , a nu trai in nici o poveste si nici un grup . Orice grup este o poveste si povestile ne adorm nu ne trezesc . Singurul lucru care ne trezeste este atentia , discernamintul feroce intre ce se spune si ce se face la modul concret =faptic . Cind intr-un grup una se spune si alta se face , este clar ca acolo e vrajeala si orice vrajeala este ofrita ptr avantaje , interese materiale , sexuale , de putere egotica . In MISA exista fara nici un dubiu o diferenta gigantica intre vorbe si fapte =adevarul faptic , concret care nu poate fi interpretat in nici un fel oricit incearca panarame ca STOAIAN so faca . NU exista spiritualitate superioara adevarului . Misa nu se poate sustrage acestei legi , adevarului , dovada ca el a iesit la suprafata si continua sa iasa inca la 11 ani de la mom 2004 . Nici chiar marele eliberat TATAITA nu a putut impiedica sa iasa la iveala adevarul despre felul lui personal si intim de a fi . Asta este puterea adevarulului mai mare decit TATAITA .

 • FREEDOM

  Nu este vorba decit de adevarul faptic , despre omul GB . Intre ce spune si ce face= cum se poarta cu semenii lui este o distanta enorma . Pina la urma trebuie sa intelgi ca chiar daca oferi niste materiale corecte si bune la curs nu e suficient asta , trebuie sa si traiesti conform lor si efectelor pe care le predici . La GB nu tu efecte continenta , nu tu efecte melatonina , nu tu YAMA si NYAMA , nu tu onestitate , NIMICA . Atunci despre ce vorbim ? Ma pis pe toate initierile tale , de fapt date de instructori daca nu te comporti ca un om dupa ce ani de zile macaneai in conferinte ca -inainte sa fi supraom trebuie sa fi om – . Asa ce daca te-ai bazat pe faptul ca va fi suficient sa oferi informatii spirituale interesante fara sa si traiesti respcetind yama si nyama te-ai inselat si azi ti-au plecat mii de oameni ptr ca nu ai credibilitate . Asta e lectia ta daca poti accepta asta . Credibilitatea ta este zero azi din cauza faptului cum arati . Nu mai pot vorbi de nici o continenta atita timp cit tu arati ca un expirat fizic . Nu mai poti vorbi despre yoga atita timp cit tu nu respecti yama-nyama ptr ca esti un minconos notoriu , un duplicitar de om si unul care nu-si asuma deciziile de a trai cu minore si care incearca apoi sa foloseasca oameni la mitinguri ca sa scape iar cind proprii oameni care striga ptr tine ca sa fi lasat liber iau amenzi tu ca o mizerie de om ii spui unui apropiat ca nu ai bani de dat ptr procesele lor sau ptr amenzile pe care le-au luat . Pai ba cacatule de om , nu ptr tine au luat ma amenzile alea ? Intr-un cuvint tu nu mai poti vorbi despre nici un subiect spiritual cita vreme nu respecti adevarul bai cacatule de om . Ai inselat destul si ai manipulat destul si ai prostit destui oameni zdreanta . Cind ma gindesc ca iti repetam numele ca un fanatic si tu asa erai si atunci o zdreanta umana…. numai scuipati meriti ma de la toti oamenii care te-au iubit , adorat , venerat si de care tu ti-ai batut joc si i-ai inselat psihologic , afectiv si moral . Mars zdreanta , esti o mizerie de om . Voi nu construiti oameni ci doar distrugeti psihologic oameni normali .

 • Neele

  “cum pana mea functioneaza continenta aia? dar ioga aia? dar tantra aia? dar spiralele????”

  Buna intrebare! Poate trebuie vazute textele sursa pentru explicatii.
  Dar cine are timp de asa ceva post-misa? 😛

 • Neele

  “Cind ma gindesc ca iti repetam numele ca un fanatic si tu asa erai si atunci o zdreanta umana…. numai scuipati meriti ma de la toti oamenii care te-au iubit , adorat , venerat si de care tu ti-ai batut joc si i-ai inselat psihologic , afectiv si moral . Mars zdreanta , esti o mizerie de om . Voi nu construiti oameni ci doar distrugeti psihologic oameni normali .”

  @Freedom:
  Se spune ca pana n-ai mers o mila in pantofii cuiva nu poti simti ce a simtit acea persoana. Nu te pot intelege, dar probabil ca ceea ce exprimi este furie si confuzie.
  As sugera Snoezelen pentru simturi, pentru ca sa fii constient de ceea ce iti transmit ele. Si noi prieteni/e, Freedom. Fa-ti noi prieteni, nu tot cei de la MISA! Exploreaza mediul tau asa cum il simti tu ca sa ai experienta ta, nu a mea sau a altcuiva!

 • FREEDOM

  @Neele . Deja m-am reorientat insa mai ies stari de deranj chiar daca sa produs o trezire , asta nu e dintr-o bucata ci in momente succesive , nu a ca si cum apesi un buton si gata , dureaza de la om la om . In fine si acum apar momente de claritate si intelegere a modului cum am functionat ani de zile si sesizez mecanismele folosite de bagabontii astia de la MISA ptr a manipula si prostii oamenii care vin cu toata inima deschisa si din cauza acestei deschideri concomitent cu credinta ca G este DUMNEZEU se produc toate starile frumoase si momentele de fericire sau de liniste , ptr ca oamenii sint deschisi si se asteapta la astfel de lucruri , pleaca cu astfel de idei in minte inca de la inceput . Confuzie nu mai am , sint lamurit cu situatia si omul , insa realizez cit de pervers se comporta in continuare cu restul si nu e corect ,, spiritual si nici divin . Sint lucruri care nu se fac daca esti om . Lumea trebuie sa afle si astia trebuie demascati astfel incit toti care mai citesc pe aici sa-si puna intrebari , sa deschida ochii cit mai mult si sa vada adevarul faptic ca sa poata sa iasa de sub vraja asta a lui si a MISA si sa poata sa mai recupereze ce se mai poate din propria viata , atit cit mai are , insa ptr prima data liber de povestea asta de copii mici . Asta e motivul postarilor . Cu fiecare postare a oricui mai cade un val de pe ochii omului si e ceva bun ptr ca mai sint acolo oameni buni la suflet care insa din prea multa naivitate sau frica de a nu ramine psihologic pe dinafara GRATIEI inca sint blocati in programul si in povestea aia . Am revenit din ashram acum aprox . 1 ani si ceva si erau acolo oameni buni care cumva sint intr-o faza de trezire lenta la realitate insa ba ezita , ba sint semiconfuzi , indecisi ptr ca amestecul asta de bine si rau produce indoiala de genul =da dar uite ca face aia si aia care sint bune insa la pachet inghit si comportamenul ala mizerabil si lipsit de omenie si ma refer la faptul ca manipuleaza cu buna stiinta omul tinindu-l captiv intr-o vraja , nefiind sincer si prezentind lucrurile alambicat ca sa tina lumea legata de el si de scoala , adica intr-o dependenta .

 • @FREEDOM

  ptr ca amestecul asta de bine si rau produce indoiala

  Daca ar produce indoieli la multi/toti ar fi bine pentru ca indoielile duc la intrebari si apoi la cautarea de raspunsuri.

  Dar la multi nu apar indoieli pentru ca:
  – daca ceva e de bine => mama ce tare e guru;
  – daca e rau => apar explicatii de genul guru de fapt ne ajuta sa ne depasim egoul, doar aparent e ceva rau cand de fapt guru ne ajuta sa trecem de blocaje, sa ne ardem karma rapid sau sa evoluam.

  Cum vrei tu sa iasa oamenii din dependenta daca chiar ei pun botul la astfel de explicatii pentru tot ce e naspa?

 • Neele

  “apar momente de claritate si intelegere a modului cum am functionat ani de zile si sesizez mecanismele folosite de bagabontii astia de la MISA”

  @Freedom:
  Tu te iei pe tine si te pui in situatia noua in care tu inveti despre lume.
  Esti cu fata la mine, te uiti la mine si doar observi MISA in spatele meu. Nu poti trece de mine pentru ca nu-ti dau voie.
  Eu sunt cu spatele la ei. Tu ce poti face atunci?
  Sper ca azi nu va trece ziua asa greu si vei gasi activitati care sa-ti fie tie pe plac. 🙂
  Iar maine identic. 🙂

  Cand ceea ce scrii nu exprima furie, atunci vei fi mai degraba auzit.

 • Neele

  Am simtit din cei inca ‘prinsi’.
  Sunt atat de cuminti incat nici vorba sa-si tradeze maestrul si/sau calea. A le nega libertatea de asociere atunci cand in sfarsit au gasit ceva de care sa se agate si unde sunt acceptati chiar este un no-no. Nu se gasesc doi cu aceeasi evolutie.
  Desi am vrea sa ii vedem liberi, alegerea lor primeaza si nu cat de convingatori am fi noi, ceilalti.
  Nu-i exclus ca pentru o astfel de persoana sa revii la curs.
  Indiferent de cale aleasa, iti urez succes!

 • genarul

  La inceput Gregorian promitea sa ne fie calauza spirituala.Au facut si un film cu numele asta :).Spunea ca lasa macar un eliberat in urma lui.Cu timpul am devenit public tinta.Public care munceste sa plateasca noile revelatii care se fac doar in tabere, nu si la curs.Am venit pe “calea spirituala ” sa aflam cate poate sa ne ofere maestrul, nu ca sa ajungem la desavarsire.Am mai venit ca sa aflam cu cine sa votam si cu cine nu.Si sa chemam clar ferm si hotarat extraterestrii in ajutor.Am aflat si ca in afara misa nu exista Dumnezeu.Destul de patetic.

 • Pe nisa asta cu extraterestrii sunt o multime de indivizi in occident care tin conferinte, scriu carti, fac prezentari video, posteaza pe bloguri si bineinteles solicita donatii 😉

  Ultimul whistleblower aparut in peisaj si sustinut/promovat foarte intens in ultima perioada, Corey Goode, spune ceva foarte interesant in noile prezentari video. Alianta de civilizatii extradimensionale (din 6D-9D) care cica nu mai lasa pe nimeni sa intre sau sa iasa din sistemul nostru solar a mai incercat sa invete umanitatea chestii de bine si in trecut. Dar oamenii au pervertit invataturile galactice si le-au transformat in culte si religii. Asa ca acum ei ii recomanda lui Corey sa nu mai colaboreze cu tot felul de guru care ar putea mai mult sa ne incurce.

  Asa ca m-am gandit putin cam ce fel de oameni sunt cei mai cunoscuti dintre cei ce se autointituleaza contactati. Steven Greer e medic, Corey Goode zice ca ar fi fost in diverse programe spatiale militare secrete, altii au tot felul de meserii mai tehnice. Nu prea vezi vreunul mai credibil sa fie guru de meserie.

  Plus ca mai toti spun ca extraterestii in general ne recomanda sa trecem de la o atitudine de tipul “in service to self” la “in service to others” in sensul de iubire si iertare de sine si de semeni/umanitate pentru a opri roata karmica. Nu in sensul de karma yoga in interesul unei anumite persoane sau grup.

  btw pana la urma ce s-a mai intamplat cu aparentul conflict intre GB si Bozaru/Galactis? Si-a facut Bozaru mea culpa in public sau a ramas intre ei?

 • “Dorin Noghi este un pseudo-yoghin care a profitat de viața în așezământul spiritual precum un trântor și apoi s-a întors plin de ură împotriva MISA”

  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8495

 • FREEDOM

  Nu il stiu prea bine pe DORIN insa este frapanta atitudinea YE de a critica pe oricine semnaleaza nerugulile din MISA . Ei nu isi vad mizeriile lor ordinare si mereu aceleasi si anume JAPONIA , videochat , fete cu contract la prostitutie filme porno pompos denumite despre continenta , ei care ejaculeaza in frunte cu Gb si la care nu se vede nici un efect de la atita continenta . Refuza cu tupeu sa ia in considerare atitudinile astea infecte care vin tocmai de la sefime si in schimb tabara pe unul sau altul care mai cirie impotriva japcii pe care o fac cei din MISA cu proprii oameni pe care ii manipuleaza si ii storc de bani . Asta este motivul ptr care inca unii dintre noi amintesc de JAPONIA ,videochat si curve cu contract (cum afirma cacatul de gb) anume -inca se practica aceste activitati ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat , ei se comporta la fel in continuare cu cel mai mare tupeu . Asta ignora la nesfirsit cu cea mai mare nesimtire si tupeu ordinar de borfasi nenorociti . Despre asta e vorba in aceasta secta nenorocita si nu despre DORIN , ALEX si altii care cirie impotriva mizeriei de sub pres din aceasta secta . In prostia si infatuarea ei sefimea uita vorba aia batrineasca care spune ca -pestele de la cap se impute – , adica totul porneste de la gb (gigabiti) . Ptr asta trebuie in continuare demascate astfel de atitudini jegoase ale acestei secte si aici nu e vorba de ura absolut deloc ci doar de dezgust si sila , scirba fata de perversitatea si tupeul sefimii in a se fofila cind e vorba de adevarul verde in fata si de a mima corectitudine si impartialitatea in raport cu adevarul . Asta deranjeaza la noi fosti cursanti sinceri ptr ca am inteles ca am fost folositi de niste jeguri de oameni care au profitat de imensa dechidere sufleteasca si de girul in alb dat de fetele si baietii care am fost acum 25 de ani . Asta ne deranjeaza si ne revolta . Ei se leaga de cite unul dar niciodata de propriile defecte si mizerii in actiuni mizerabile in care persista si azi la 11 ani de la scandalul 2004 . Asta ar trebui sa accepte conducerea de cacat a YE si aMISA .

 • RamAbbalah

  @Neele
  In ciuda numeroaselor tale mesaje destul de incoerente si greu inteligibile, banuiesc ca poti pricepe totusi sensul de baza al unui mesaj(adresat altcuiva), sens care era un soi de sfat de genul “ar fi mai bine sa pleci din locul ala unde nimeni nu o sa vrea sa discute de fapt cu tine”. Iar respectiva plecare banuiesc ca e tocmai ceea ce si tu si altii de pe acolo va cam doriti, dupa cum va manifestati. Si atunci de unde supararea? 🙂 Sau de fapt nu vreti sa plece? 😀
  Sesizezi sau nu absurdul situatiei? 🙂

  Si in timp ce va ciondaniti aiurea, altii au iesit la atac in mod frontal. 😀

 • Acum Dorin ar trebui sa aiba dreptul la replica chiar la comentariile articolului respectiv. Anticipez ca nu va avea.

  Citind articolul nu am putut sa nu remarc cateva chestii:

  – incepe citand-l pe GB. De 3 ori chiar. Asta ca sa-i dea o anumita greutate in ochii celor care citesc si sunt pro;

  – Dorin e acuzat ca a adus in atentia cursantilor probleme ce privesc conducerea si modul de organizare. Adica probleme de management. Dar autoarea articolului ii raspunde/il ataca off topic. Adica in loc sa-i raspunda la problemele semnalate de el il acuza ca a baut. Deturneaza subiectul catre altceva si catre alta persoana. Puteau sa raspunda simplu ca organizarea si conducerea sunt ok si gata;

  – zice ca in ashram nu se bea pentru ca asa este regulamentul de ordine interioara. Cam ca la o firma. Pai daca omul a baut o bere cu baietii in afara ashramului nu intra sub incidenta regulamentului care este valabil doar in interior, nu si in exterior 🙂 Deci omul a respectat regulamentul in interior;

  – “Despre Ferenc Nebela voi pregăti un articol separat ce va fi publicat în curând”. Se pare ca exista o lista neagra si vor mai fi si alte articole asemanatoare;

  – Frazele din ultimul paragraf sunt tintite dinspre misani catre exmisani dar daca ne uitam in sens invers ele li se potrivesc foarte bine si celor din conducere. Mai ales aia cu “Situația în care se află aceste ființe umane este tragică.” 🙂

  – Nu exista posibilitatea de a comenta la articol. Poate Mihai le va permite celor vizati sa spuna si varianta lor. Poate chiar la un articol nou pe acest blog.

 • RamAbbalah

  @Neele
  Tu de fapt cam ce ti-ai dori? Mai mult gaz peste foc decat pana acum? 🙂

  Ti-ai si ales un moment foarte prost pentru asa ceva(vezi mai sus motivele, in mesajul lui dynamic observer).

 • RamAbbalah

  @Dynamic Observer
  Mie din tot articolul ala faza cu fecalele mi s-a parut cea mai naspa. Iar ea are potential sa creeze cititorului o impresie proasta nu doar despre tinta vizata. Articole din astea cu fecale publicau pe vremuri Romania Mare si Tricolorul, pentru cei care isi mai aduc aminte trecutul nu foarte indepartat.

 • Neele

  “Situația în care se află aceste ființe umane este tragică.”

  Oare de ce or fi asa incuiate si nu-si ard karma singure ca apoi sa vina sa ne delecteze si pe noi?
  Hmm!

 • Neele

  Aa, lista neagra cu oameni albi?
  Si ei sunt tradatorii? Bizara concluzie!

  Nu, eu nu torn gaz pe foc ci foc pe gaz.
  Sa bubuie bine din tot tridentul lui de Shiva!