La articolul cu Slăbiciunea “omului bun”, cineva pune o întrebare la care am decis să răspund sub formă de articol, pentru a sublinia importanța chestiunii.

Reamintesc cititorilor că în urmă cu 4 luni am publicat un articol-mesaj al lui Petrică Groza, membru fondator MISA și practicant yoga alături de Gregorian Bivolaru încă de pe vremea regimului comunist.

În articolul intitulat Mesaj de acceptare a rugăminţii lui Gregorian Bivolaru – din partea lui Petrică Groza, don Pedro – cum îi spun prietenii, a dat curs mesajului audio primit de la Gregorian Bivolaru, prin care acesta îi propunea să retragă de pe rapcea.ro anumite articole despre MISA, cu promisiunea că dacă va face acest lucru, lui Petrică Groza i se va face dreptate în interiorul MISA, Grieg menționând în mod expres faptul că acest lucru se va face în mod public, la două spirale consecutive.

Petrică și-a onorat promisiunea retrăgând articolele respective, însă MISA nu și-a ținut promisiunea față de el. De la acel moment au avut loc 5 spirale, fără nici o referire la situația lui Petrică Groza, don Pedro rămânând doar cu beneficiile meditațiilor în spirală – pe care le apreciază de altfel foarte mult.

La spirale participă se pare din ce în ce mai puțini oameni. La ultimele două au fost doar 5-600 de participanți, semn că numărul cursanților s-a diminuat dramatic, și nu sunt semne de revenire. Probabil că actuala conducere de la București așteaptă ca numărul oamenilor din spirală să ajungă de ordinul zecilor (probabil la Costinești), că să își onoreze promisiunea față de don Pedro. Iar atunci, probabil că nu va mai conta. Chiar și în aceste condiții, don Pedro a decis să își țină partea lui de promisiune și să mențină retrase de la publicare acele articole, dovedind încă odată că este un om de caracter, care știe să își respecte promisiunile, chiar dacă cealaltă parte nu o face.

Interesant totuși mesajul audio primit de Petrică Groza de la Gregorian Bivolaru. În acel mesaj, Grieg îi recunoaște lui don Pedro că TOT CEEA CE A SCRIS ÎN ACELE ARTICOLE PE CARE ÎI CERE SĂ LE RETRAGĂ, ESTE ADEVĂRAT !

Astfel, Gregorian Bivolaru recunoaște implicit faptul (afirmat în repetate rânduri în acele articole) că A PIERDUT CONTROLUL MISA iar actuala conducere își face de cap, nesocotind directivele primite de la Grieg și conducând după bunul plac.

Ei bine, cunoscând aceste lucruri, cum aș putea să am încredere în cuvântul liderilor MISA ? Căci, eu promițând ceva, aș fi nevoit, obligat de sentimentul de onoare, să îmi țin cuvântul dat, lucru care se pare că nu îi caracterizează pe liderii MISA.

Pe de altă parte, nu aș renunța niciodată, pentru propriul meu confort de a face asane într-un cadru organizat, la dreptul de a critica – atunci când este cazul, lucrurile rele din MISA. Adevărul înainte de toate.

În schimb, m-aș bucura dacă MISA s-ar reforma, corectându-și printr-un miracol dumnezeiesc de bun simț și umilință, greșelile și aberațiile care o duc în acest moment către prăpastie. Atunci aș șterge cu buretele toate criticile, tot trecutul și aș participa plin de entuziasm la continuarea unuia dintre cele mai frumoase capitole din viața mea.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares