1942- FILM DE ARHIVA  ĪN LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT ĪN LIMBA ROMĀNA

Doresc sa va retin atentia cu un film. Un film deosebit cu atāt mai mult cu cāt nimeni nu mai credea sa se mai auda de el vreodata.


http://telecinemateca.com/odessa-in-flacari-filme-romanesti/  


Este o pagina de ISTORIE a BASARABIEI , adevarata Istorie a Basarabiei, a Romāniei implicit. Practic este vorba de īnceputul Holocaustului Neamului.


Va rugam sa-l transmiteti la cāt mai multa lume.

Si acum  informatiile cu si despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI si a CULTURII NEAMULUI .
Foarte multa lume stia despre film , cei batrāni vorbeau despre el dar nimeni nu credea ca o sa mai poata fi vizionat vreodata .
Si cum minciuna si doctrina mincinoasa nu poate sa dainuie , Dumnezeu a rānduit ca sa fie redescoperit filmul care vine ca marturie la tot ceea ce au facut nelegiuitii pamāntului īmpotriva Neamului Pravoslavnic.
Un film istoric de care nu credea cineva sa mai auda vreodata. Sunt sigur ca filmul o sa va placa cu atāt mai mult cu cāt am constatat ca aveti deschidere catre astfel de teme.


Filmul va va vorbi despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI dar inainte de toate , filmul este UN ACT DE CULTURA , un film pierdut si acum regasit.


Cinematografia romāneasca a primit un dar nesperat. De curand, presa italiana a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea īntāmplatoare īn arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului Odessa īn flacari, considerat definitiv pierdut.

Odessa īn flacari, realizat īn anul 1942, īntr-o coproductie romāno-italiana este consemnat īn istoria cinematografiei europene si nu numai, o capodopera a genului. 

Despre el au ramas doar cronici, unele consemnari, fotografii si afise. 

Avānd ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, īn timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si a ororilor comise de trupele NKVD-ului, predecesoarea KGB-ului, filmul a fost interzis dupa ocuparea tarii de catre Uniunea Sovietica, iar protagonistii acestuia aruncati īn īnchisori. 

Depus īn arhivele cinematografiei, la fondul peliculelor cenzurate, deci total oprite nu numai de a fi difuzate, dar nici vizionate īntr-un cadru restrāns, multi ani Odessa īn flacari a figurat doar īn registrul de evidenta al arhivelor, apoi a disparut din scripte. 

Dupa decembrie 1989, unii cercetatori īn istoria filmului au cautat zadarnic sa dea de urma peliculei, investigatiile ducānd la concluzia ca ea a fost confiscata de ” consilierii sovietici” din perioada ocupatiei, dupa care a fost scoasa din evidente, de catre Directia presei si tipariturilor, fosta cenzura.

S-a mai descoperit ca Securitatea a dat ordin prin care s-a dispus distrugerea unor filme de razboi din perioada 1940-1944, considerate fasciste si “imperialiste” , dusmanoase “orānduirii socialiste”.

Capodopera cineatografica apartine regizorului italian Carmine Gallone, unul dintre cei mai renumiti ai timpurilor sale.
Scenariul este semnat de dramaturgul Nicolae Kiritescu. “

” Odessa īn flacari” urma traditia inaugurata de primul mare film romānesc din 1912, care omagia victoria trupelor romāne īn Razboiul de Independenta din 1877.

“Odessa īn flacari” este o pagina vibranta de istorie, aratānd lumii, īn 1942, la Festivalul de la Venetia – unde de altfel a cāstigat Marele Premiu – ce īnseamna ocupatia bolsevica si teroarea sionist-bolsevica.

Timp de mai bine de o jumatate de secol, despre acest film nu s-a pomenit nimic !!!!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ā© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā 

Shares