1942- FILM DE ARHIVA N LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT N LIMBA ROMNA

Doresc sa va retin atentia cu un film. Un film deosebit cu att mai mult cu ct nimeni nu mai credea sa se mai auda de el vreodata.


http://telecinemateca.com/odessa-in-flacari-filme-romanesti/


Este o pagina de ISTORIE a BASARABIEI , adevarata Istorie a Basarabiei, a Romniei implicit. Practic este vorba de nceputul Holocaustului Neamului.


Va rugam sa-l transmiteti la ct mai multa lume.

Si acum informatiile cu si despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI si a CULTURII NEAMULUI .
Foarte multa lume stia despre film , cei batrni vorbeau despre el dar nimeni nu credea ca o sa mai poata fi vizionat vreodata .
Si cum minciuna si doctrina mincinoasa nu poate sa dainuie , Dumnezeu a rnduit ca sa fie redescoperit filmul care vine ca marturie la tot ceea ce au facut nelegiuitii pamntului mpotriva Neamului Pravoslavnic.
Un film istoric de care nu credea cineva sa mai auda vreodata. Sunt sigur ca filmul o sa va placa cu att mai mult cu ct am constatat ca aveti deschidere catre astfel de teme.


Filmul va va vorbi despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI dar inainte de toate , filmul este UN ACT DE CULTURA, un film pierdut si acum regasit.


Cinematografia romneasca a primit un dar nesperat. De curand, presa italiana a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea ntmplatoare n arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului Odessa n flacari, considerat definitiv pierdut.

Odessa n flacari, realizat n anul 1942, ntr-o coproductie romno-italiana este consemnat n istoria cinematografiei europene si nu numai, o capodopera a genului.

Despre el au ramas doar cronici, unele consemnari, fotografii si afise.

Avnd ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, n timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si a ororilor comise de trupele NKVD-ului, predecesoarea KGB-ului, filmul a fost interzis dupa ocuparea tarii de catre Uniunea Sovietica, iar protagonistii acestuia aruncati n nchisori.

Depus n arhivele cinematografiei, la fondul peliculelor cenzurate, deci total oprite nu numai de a fi difuzate, dar nici vizionate ntr-un cadru restrns, multi ani Odessa n flacari a figurat doar n registrul de evidenta al arhivelor, apoi a disparut din scripte.

Dupa decembrie 1989, unii cercetatori n istoria filmului au cautat zadarnic sa dea de urma peliculei, investigatiile ducnd la concluzia ca ea a fost confiscata de ” consilierii sovietici” din perioada ocupatiei, dupa care a fost scoasa din evidente, de catre Directia presei si tipariturilor, fosta cenzura.

S-a mai descoperit ca Securitatea a dat ordin prin care s-a dispus distrugerea unor filme de razboi din perioada 1940-1944, considerate fasciste si “imperialiste” , dusmanoase “ornduirii socialiste”.

Capodopera cineatografica apartine regizorului italian Carmine Gallone, unul dintre cei mai renumiti ai timpurilor sale.
Scenariul este semnat de dramaturgul Nicolae Kiritescu. “

” Odessa n flacari” urma traditia inaugurata de primul mare film romnesc din 1912, care omagia victoria trupelor romne n Razboiul de Independenta din 1877.

“Odessa n flacari” este o pagina vibranta de istorie, aratnd lumii, n 1942, la Festivalul de la Venetia – unde de altfel a cstigat Marele Premiu – ce nseamna ocupatia bolsevica si teroarea sionist-bolsevica.

Timp de mai bine de o jumatate de secol, despre acest film nu s-a pomenit nimic !!!!

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *