Avertisment despre canabisul sintetic. Hai mai repede cu legalizarea !

Am purtat astăzi o discuție profesională, de tip avocat-client, cu un consumator înrăit de marijuana, pe care îl pasc  niscava probleme penale. Discuțiile cu astfel de oameni sunt întotdeauna instructive, căci poți afla lucruri noi despre ce se mai întâmplă în lumea producerii, distribuirii și consumului de iarbă de la noi.

Voi publica un rezumat parțial al lucrurilor aflate de la client în speranța că vor lua seama la aceste informații atât polițiștii care îmi citesc cu interes blogul, cât și consumatorii de cânepă – a căror sănătate este în pericol.

Iată cum stau lucrurile. Întrebându-l pe respectivul dacă nu i se pare că calitatea ierbii de pe piață a scăzut în ultimul timp (opinie emisă de un alt client de-al meu), el mi-a răspuns că observația este corectă, însă nu în sensul în care mă așteptam.

Întrucât totul se falsifică pe lumea asta, furnizorii de iarbă au descoperit o metodă prin care își pot maximiza profitul și scădea riscurile.  Una este să crești o plantă naturală, bogată în THC, transpirând de emoție să nu fii prins, întrebându-te mereu dacă nu cumva putoarea de miros ce precede înflorirea a trezit suspiciunile vreunui vecin care a alertat poliția, și alta este să crești niște buruieni fără THC, așa, de-amorul artei. Cu buruienile dacă ești prins, nu iese nimic la analiză și scapi curat. Însă la plantele bune, dacă ești prins în timp ce le crești, ele ies nașpa la analize și te leagă. Și-atunci ce credeți că le-a bubuit prin creier sparților respectivi ?! Se vede treaba că unul dintre ei avea ceva cunoștiințe de farmacologie, că a testat și din păcate s-a generalizat următorul sistem:  a cumpărat din comerț THC sintetic, sub formă lichidă, pe care apoi o spreyază pe mugurii de canabis ordinar, fără THC, și îi transformă astfel în „iarbă de calitate”.

spray

Cică o doză de astfel de canabis artificial costă cam 7 milioane și îți ajunge suficient ca să stropești cam 300 de grame de iarbă sterilă. Evident, profitul dealerului este imens căci investește de fapt doar 7 milioane, fără riscuri, și scoate o sută optezeci de milioane – dacă vinde la prețul pieții – 60 lei gramul. Cu această metodă de “cultivare”, riscurile sunt incomensurabil mai mici, căci mai ușor ascunzi  o sticluță cu lichid decât o plantație care “cântă” cu putere pe toate notele portativului olfactiv.

Ei bine, de aceea s-a umplut piața de așazisele haze-uri care îl sparg de cap pe consumator de la primele trei fumuri. THC-ul de de sinteză, fabricat în laborator, nu îl imită perfect pe cel din natură, fiind de multe ori doar similar cu cel natural, consumul lui producând efecte secundare negative asupra sănătății.  Adică ajungi să cumperi “iarbă” triplu X, cum se vindea (și se mai vinde) pe net salvia divinorum 10x, produsă în China. Adică de 10 ori mai puternică decât planta originală, fapt care îi “sparge” instantaneu, de la primul fum, pe unii. Amintesc faptul cîn formă naturală, frunzele de salvia divinorum erau consummate ritualic, în diverse religii, și produceau experiențe religioase, fără efectele brutaale a chimicalei care se găsește azi pe net sub forme concentrate (se găsește și 30X sau chiar 6X, adică de 30 sau chiar 60 de ori mai puternică decât salvinorinul produs de natură).

 Astfel, ajungi să nu te mai “vindeci de cancer” dacă ai început să fumezi preventiv cannabis, crezând că treaba asta îl blochează, ci dimpotrivă, te otrăvești singur, mai ales dacă ajungi să fumezi zilnic, de ani de zile – cum o fac atât de mulți consumatori – în special cei tineri. Practic, în loc de iarbă ajungi să cumperi iarbă falsificată cu legale, ceea ce e nașpa din două motive: primul constă în faptul că iarba naturală a călătorit cu omul prin istorie, vreme ze zeci de mii de ani, poate mai mult. În toți anii ăștia, organismul uman și-a adaptat receptorii la compusul complex de substanțe pe care îl conține canabisul.  Ori, dacă bagi o chestie chimică, pe care organismul nu o prea recunoaște (exact ca o cheie falsă băgată în broască), riști să te blochezi, să experimentezi tripuri nașpa. Consumând iarbă stropită cu THC de sinteză, crește exponențial riscul declanșării unei psihoze, dovadă și faptul că sunt tot mai multe cazuri tineri internați la Obrejia, cu psihoze declanșate de consumul de “iarbă” falsificată.  În al doilea rând, cannabinolul solubil este însoțit și de alte chimicale cu rol de suport  și conservare, pentru THC. Este exact povestea tutunului din țigări. Nu te omoară planta în sine cât chimicalele care o însoțesc în forma finită, de țigară. Deci pe lângă cannabiol de sinteză, mai bagi și alte căcaturi, fără să știi.

Respectivul îmi povestea că majoritatea consumatorilor cu experiență s-au prins de șmecherie și consumă numai hașiș, care vine într-o formă care nu prea poate fi falsificată, sau poate nu atât de ușor.

Ideea este că devine din ce în ce mai periculos să te droghezi în căcatul ăsta de țară de ipocriți, iar în freză și-o încasează rău de tot în special consumatorii tineri, care sunt cei mai entuziaști fumători de iarbă, pentru că fumează des.  Adică, în mod paradoxal o pățesc tocmai puștii, ăia pe care Statul pretinde că îi protejează pentru binele lor și al societății, interzicând consumul de cannabis.

Statul, parlamentarii, factorii de decizie, ar trebui să înțeleagă că lupta cu consumul de iarbă a fost pierdută. O spun statisticile, este cel mai comun drog consumat nu doar de români, ci și la nivel mondial. Și atunci, pentru a înlătura sau micșora daunele, problemele produse de consum, consumul de canabis ar trebui dezincriminat, iar Statul ar trebui să exercite un control atent asupra producătorilor, după modelul olandez. Atunci, consumatorii de iarbă nu s-ar mai otrăvi cu falsificate, spre profitul imoral al unor furnizori escroci.

Pe acești jegoși, care falsifică unul dintre cele mai frumoase daruri lăsate Umanității de către Creator, le-aș da pedeapsa maximă, dacă i-aș prinde că la analize iese iarbă falsificată. Pentru că ei chiar reprezintă un pericol pentru sănătatea populației.

Soluția este una evidentă pentru toată lumea. Legalizarea consumului sub controlul autorităților. Ca și în cazul prostituției, atent monitorizată în statele unde ea este legală, cum e Germania. Sper ca în fața acestor argumente raționale, bravii noștri parlamentari să înțeleagă și să sustină ideea legalizării consumului de canabis, cu stabilirea unor reguli foarte stricte pentru producerea lui, și eventual cu pedepsirea foarte aspră a celor care vând canabis sintetic.

 • sattiva

  Nu mai cumpără tutun, samd…

 • La cat de potenta economic este , practic ar putea inlocui petrolul si industria lemnului si la cat de multe efecte benefice are asupra sanatatii, cred ca mai trebuie sa asteptam. Pacat ca exista si japite din astea nenorocite care fac ce spui tu in articol. Pentru cancer este bun si uleiul de canabis, totusi, daca vrei sa ai un plus de siguranta.

 • One Love

  S-a decriminalizat cam demult kurismul, chiar ar fi cazul să se decriminalizeze și sacramentul ritualului odată! Până atunci să recităm din versurile eternului, incurabilului poet al iubirii: COULD YOU BE LOVED, AND BE LOV3D…

 • drugs

  Nu stiu ce experiente ai tu cu plantele. Si cat de mult ai fumat sau consumat. Dar experienta mea spune ca oamenii nu mor de x factorial. Ci de alte cauze. Supradozele mortale sunt de fapt experiente de drift and play. Unii cred ca daca au fumat ceva pot conduce oznuri. cazuri de oameni care sar de pe bloc dupa o injectie. Dar sa-i lasam pe consumatori in lumea lor. Ce parere ai de cei care au fost la misa cu salvia si alte substante si s-au sinucis ritual pe stari. Despre asta as vrea sa pomenesti, nu despre povesti cu drogati. Este foarte clar pentru mine ca nu ai avut drifturi pe droage. Poate pe stari. Ce e asa nociv la misa de oamenii mor de cancer, se sinucid etc. Sau cumva subtil tu ne spui ceva. Si eu nu inteleg. Nu cumva plantutele de la misa sunt niscai droage sintetice? ei, asa mai esti de-acasa :)))) nu cumva plantutele puse in mancare la petreceri intalniri ale misa sunt ceva foarte sintetizat pt drifturi? acum inteleg de ce au luat-o razna multi adepti in frunte cu seful lor. salvia si alte substante sublinguale, direct la creier. bun, bun , spune tot.

 • Informatia esentiala este ca acum exista o metoda prin care substanta activa este externa si poate fi aplicata pe o planta care in mod natural nu o contine. Si cu putina testare si studiu ar putea fi adaugata si la alte plante.

  Asa ca la primavara fii atent de la cine cumperi urzici din piata. S-ar putea sa devii dependent de urzicile vandute de o anumita mamaie si sa nu stii de ce 🙂

 • Neele

  Groaznic ce e aici! Fum sa-l tai cu cutitul.
  A zis Ramona ca scrie din Creta, ca esti un bou, ca merge liber, ca la ea concediul tine 25 de ani.
  Concluzia e … ca e in vacanta. 🙂

 • http://www.ro-seeds.com magazin seminte cannabis