George, Ana și prietenele ei

George ieșise din sectă cu sufletul frânt. Căderea fusese lungă și calea dureroasă. Își pierduse acolo inocența și încrederea în semeni. Ieșise deci distrus emoțional, prea vulnerabil că să o mai ia de la capăt, alături de o femeie. Povara lui sufletească i se părea mult prea grea pentru a o mai putea împărtăși cu altcineva.

Și totuși, miracolul se produsese. O cunoscuse pe Ana, o fată studioasă, timidă, de o frumusețe ce nu ți se revela direct la prima vedere, ci doar după ce îi dădeai jos ochelarii de tocilară.

Fără să stea prea mult pe gânduri, o ceruse de soție, poate și din dorința de a se distanța de trecutul său neguros. Căci nu voia ca Ana să fie doar una dintre multele femei care trecuseră prin patul lui – pe parcursul vieții sale în sectă.

Acolo, sexul era supra-valorizat și de aceea excesiv. Erau sfătuiți să înlăture orice obstacole sau prejudecăți din calea sexului, pentru a descătușa cât mai complet potențialul sexual și valențele spirituale ce se presupunea că le are.

Schimbase atât de multe femei încât aproape că nu le mai putea ține minte numărul. Fără ascunzișuri, reumușcări sau gelozii, ci cu acea frenezie și fervoare a animalului tânăr, ce nu cunoaște încă barierele societății.

Și totuși, pe unele dintre femeile cu care fusese, George le iubise. Cu adevărat. Cu acea iubire care nu te lasă să respiri dacă ești departe de obiectul afecțiunii tale. Și a descoperit atunci dimensiunile nebănuite ale suferinței din dragose, care îl afectau din plin, ca pe orice om, în ciudat tuturor învățăturilor și mantrelor pe care și le repeta, că gelozia este o manifestare a egoului, că el nu este egoul și că în realitate el nu poate suferi, că acea suferință este o iluzie. Ajunsese să sufere atât de mult tocmai pentru că iubindu-le cu acea conștiință a libertății asumate, realiza că nu este iubit la rândul său cu aceeași profunzime și înțelegea necesitatea libertății alegerilor făcute de femeile respective.

Însă treptat se închisese în sine, iar rănile cicatrizate ale inimii creaseră o platoșe în jurul acesteia, care nu îi mai permitea să se îndrăgostească cu adevărat – pentru a nu mai suferi după aceea – lucru ce constituia evident nu o alegere a lui, ci un mecanism reflex de apărare subconștientă.

Cu Ana, platoșa căzuse iar George s-a deschis sufletește și i-a povestit prin ce a trecut. Ea l-a ascultat avidă, cu interes. Apoi au urmat nenumărate ore de discuții principiale, în care ea voia să îi afle părerea: este bun sau nu este bun cuplul deschis, sexul liber ? Pot doi oameni care se iubesc și formează un cuplu, să facă sex cu cine vor fiecare dintre ei și totuși să rămână un cuplu unit ? Cu rănile zgândărite, el i-a explicat ei că nu mai crede în această libertate convențional stabilită, că odată încălcate tabuurile sexuale, ceva sacru și misterios, intim și personal – se pierde, iar cuplul respectiv își pierde coeziunea, forța misterioasă de atracție reciprocă.

Ana însă, care nu trecuse prin suferințele și chinurile lui, nu părea să îi împărtășească părerile conservatoare cu aceeași convingere, ci părea mai degrabă pornită să cocheteze cu acel “și totuși, cum ar fi dacă…”. Probabil că lipsa ei de experiență – căci avusese doar două relații pasagere – până la el, o îndemnau să pășească cu mai multă ușurință pe tărâmul fanteziilor cu parteneri multipli.

Însă, după atâția ani de trăit în sectă, între oamenii de acolo, George pierduse din vedere realitățile societății profane.

Dacă în sectă pentru femei era relativ ușor și comod să găsească parteneri de sex, căci treaba asta nu presupunea angajamente și obligații, în viața profană femeile și bărbații (dar mai ales femeile) aveau reale dificultăți în a face sex.

Ana avrea prietene – unele trecute de 35 de ani nemăritate, care erau singure și care nu mai făcuseră sex de cine știe când. În lipsă de altceva, se refugiaseră în muncă, însă oftau adânc când îi vedeau pe ei cum se giugiulesc. Toate o considerau pe Ana drept o norocoasă, care reușise să “prindă” un mascul atât de bun, cu care făcea sex pe săturate și nici nu venea cu probleme adiționale.

Tot căinându-și prietenele, Ana ajunsese să își dorească să le ajute cumva. Încercase să le găsească prieteni de-ai lui George, ca și el, sătui de infidelități, pentru a-i cupla cu prietenele ei, dar în zadar. Se părea că George al ei era cam singurul care se săturase de prea multă diversitate, căci prietenii lui nu se grăbeau să aleagă monogamia.

În aceste condiții, se întâmplă ca odată ca pe fondul singurătății și decepțiilor din dragoste, Roxana, cea mai bună prietenă a Anei să cadă într-o depresie cruntă – ce culmină cu o tentativă de suicid. Ana o luă pe Roxana să locuiască cu ei pentru o perioadă iar George, din compasiune, acceptă.

Încet încet, cei trei deveniră nedespărțiți. Petreceau mai tot timpul împreună, inclusiv în vacanțe, iar odată inevitabilul se întâmplă. După câteva sticle de băutură, mai în glumă mai în serios, Roxana se dădu la George. George flirtă amuzat, sub privirile îngăduitoare ale Anei însă spre surprinderea lui, și Ana intră în joc, iar noaptea se termină cu o partidă de amor în trei, foarte reușită. A doua zi, George se aștepta la recul; însă nimic din temerile lui sumbre nu se adeveriră. Fetele se purtau normal, ca și în ziua anterioară, mâncară împreună și glumiră, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. George aștepta încordat o reacție, un semn de aversiune sau concurență între ele, dar ele se purtau de parcă noaptea nici nu ar fi existat – ceea ce îl tulbura.

Stângaci, încercă un semn de afecțiune către Roxana așteptând o reacție de gelozie din patrea Anei, însă spre surprinderea lui, ea veni spre ei și îi strânse în brațe, șoptindu-i la ureche:

– felicitări, ne-ai făcut foarte fericite, pe amândouă.

Înțelese atunci că ele probabil discutaseră deja problemă și stabiliseră anumite roluri și limite în triunghiul lor amoros. Ana era cea care deținea întâietatea, însă acest lucru nu se făcea simțit în mod evident, de așa manieră încât să o facă să se simtă pe Roxana a 5-a roată la căruță. Făcea amor cu plăcere cu amândouă separat, căci experiența sexului în trei se repeta mai rar, spontan – de obicei când erau cu chef din pricina alcoolului. După un timp, fetele veniră acasă cu Lavinia, o altă bună prietenă, iar el o acceptă și pe ea.

Deși nu le iubea pe toate trei în aceeași măsură, căci cu Ana avea o afinitate specială, începuse să le descopere și avea cu ele un soi de prietenie ce evoluase în afecțiune. La asta se adăugase și atracția sexuală, căci erau toate trei niște femei frumoase.

Ajunseseră să nu se mai ascundă, afișându-se împreună la petreceri, în cercul lor de prieteni, iar povestea relației lor multiple se răspândi. Prietenii îl invidiau în secret, alții îl priveau cu falsă compătimire, privindu-l ca pe un ciudat. Alții le compătimeau pe fete, inclusiv pe Ana, privindu-le ca pe niște victime căzute în plasa unui dezaxat care își făcuse propria sectă.

Inclusiv propriul său guru îl privea cu invidie, căci reușise în mod natural ceea ce ei se chinuiau să realizeze în sectă: amorul liber, fără gelozii sau resentimente.

Însă treaba asta atrăgea femeile singure din anturajul Anei, precum un magnet. Deveniseră tot mai dese și mai persistente invitațiile, aluziile și ofertele sexuale pe care George le primea, încât el deja se simțea agasat, căci le afectau dinamica și așa fragilă a relației lor multiple. Se mutaseră împreună cu toții în chirie, și descoperiseră că nu e greu să respecți intimitatea celui de lângă tine, odată ce anumite bariere fuseseră depășite. Însă devenise agasat de dependența celor două prietene ale Anei față de el, dorindu-și cumva în mod inconștient ca ele să își mai facă și alte relații, să nu mai simtă povara unicității sale ca bărbat în viața atâtor femei. Însă ele se țineau scai de el, cu acea fidelitate și virtute exemplară – demnă de cauze mai bune. Sexual le făcea față, căci ele nu erau pretențioase. Venite după o abstinență prelungită, erau recunoscătoare și pentru puținul pe care îl primeau, astfel că viața în 4 nu era pentru George o experiență extenuantă. Și totuși, simțea povara atâtor femei care își găseau sprijinul în el.

Însă se obișnui, și trăiră fericiți până la adânci bătrâneți, în ciuda așteptărilor celor din jur, stingându-se pe rând, precum lumânările de pe tortul unei zile de naștere prost suflate de către sărbătorit.

 • Dincolo de aparenta unui articol cu fantezii, relaxant, de vara, se ascunde insa o idee forta.

  Intr-un caz ideal barbatii de la misa care citesc aici, fiind obisnuiti de ani de zile sa se raporteze la ideile forta, vor rezona la unison cu conceptul de cuplu deschis in afara misa. Fara regulile de acolo, fara ideile preconcepute ale shakti-urilor si fara faze de genul “asa a zis Grieg”. Usor, usor, in urmatoarele luni multi isi vor face iubite profane (cei care nu au deja) si vor constata cu o placuta surprindere ca e mai bine asa. Tot in acest scenariu ideal fenomenul va lua amploare si virasii vor incepe sa plece de la curs pentru ca s-au saturat de aierele femeilor de acolo si le prefera pe cele neinitiate de guru.

  Ne-am putea trezi intr-un an doi ca 90% din barbati au zis pa si o duc mai bine in afara sistemului? Si cu o misa formata preponderent din femei nepolarizate, o mare masa disfunctionala de yin fara yang ;))

 • Q

  Nu mai face laba in public, stim ca ti-ai dori, dar momentan esti doar cu o femeie si spre binele tau ar trebui sa ramai asa.

 • MR

  Q
  Dar ce ai prefera ? Să mă piș pe tine în public ? Știm că ți-ai dori. Dar cred că ai deja pielea aurie de la atâta tabără de Costinești

 • Q

  Dar ea stie ce vise ai tu? Iti citeste incercarile astea esuate?
  Ai grija ca-i creezi sentimente de nesiguranta si o sa ramai doar cu laba.

 • Saso

  Mai Q tu esti misan fanatic.
  Cum mi-am dat sema?
  Uite asa, ca te fute grija de toti, si toate… ce vise are X si ce gandeste X-uleasca despre asta… etc.. dupa care dai sfaturi de sus si mai si profetesti ceva “destept”… tipic gainarilor penibili de la misa… m-am saturat sa va tot cocolosesc, asa ca imi spun si eu gandurile liber: sa ma cac pe tine cu stropi.

 • MR

  Q and everybody in the Casa mare (numită MISA)

  Aștept cu nerăbdare ziua în care o să aveți revelația iluminatoare că nu tot ce scriu Bivolarii sau Bozarii în cursuri, caiete de vacanță și reviste e REAL și poate atunci vei reuși să înțelegi că există și un gen literar numit fantasy sau fiction, care nu are nici o legătură cu realitatea, sau mai exact cu viața personală a autorului.
  Hai, spor la literatura obligatorie de tabără !

 • Q

  Saso:”Mai Q tu esti misan fanatic.
  Cum mi-am dat sema?
  Uite asa, ca te fute grija de toti, si toate… ce vise are X si ce gandeste X-uleasca despre asta… etc.. dupa care dai sfaturi de sus si mai si profetesti ceva “destept”… tipic gainarilor penibili de la misa… m-am saturat sa va tot cocolosesc, asa ca imi spun si eu gandurile liber: sa ma cac pe tine cu stropi”

  Saso, dar de ce te-ai suparat asa de tare?
  Pe mine ma fute grija? Pai care e diferenta? Pe tine nu te fute grija? Pe Rapcea nu-l fute grija? Voi ati plecat dar visati acelasi vis. Rapcea inca cocheteaza cu poliamoria iar tu mori de grija noastra.
  Daca ar fi sa merg pe ideile voastre, pai voi sunteti mai victime ca noi. Va plangeti de mila isteric pe la coltul siteului in loc sa faceti yoga aia adevarata care nu se face la misa. Ziceti ca la misa nu se face yoga. Probabil ca se face pe blogul unicornutului si noi n-am stiut. In afara de injurat facut laba si pisat si cacat mai stiti si altceva?
  Nu am vazut nici macar un articol pe bune despre yoga in site-ul lui Rapcea, nu am vazut nici macar un comentariu despre yoga. Grieg v-a facut si v-a dres, misanii sunt fanatici iar marea voastra grija sunt fetele care fac videochat.
  Ati plecat dar ati ramas atasati de ceva ce pretindeti ca nu e bun. Dezgustul, dispretul, dezacordul puternic sunt forme de atasament. Nu credeti?

 • MR

  Q,

  Ai rămas cu fixul Bivolarian că yoga se poate învăța din cărți, și ne provoci să îți arătăm chestii despre yoga adevărată scrise pe aici.
  Tu nu ai înțeles, ca de altfel majoritatea celor din conducerea MISA, că nici eu, nici IntenseLight și nici alții care au mai publicat pe acest site nu urmărește să se concureze cu MISA & CO. în producerea de căcat ambalat sub formă de “învățături spirituale”.
  Am avut suficiente materiale autentice publicate aici – în special cele despre yoga budhistă tibetană – din care pretinde Gregorian Bivolaru că se trage din încarnări precedente – care l-au deranjat, căci nu prea semănau cu fabulațiile pe care și le “amintea” el din cărțile citite.
  Și pentru că tot ai abordat un subiect care vă cam doare pe voi, iezotericii (ce bine seamănă cu iezuiții !), îl rog pe IntenseLight să facă o listă cu linkuri ale articolelor lui, pe care să le organizez într-o categorie accesibilă, separată, pentru a ușura citirea lor.
  Îți mulțumesc că m-ai ajutat cu sugestia ta, chiar dacă formulată involuntar (căci prostia este un act involuntar, nu ?!) căci prostia voastră, a misanilor “autentici” ne ajută să îmbunătățim calitatea “serviciilor” noastre :)))

 • Neele

  @MR:
  Aveam un raspuns mai emotional dar l-am editat. 😉

 • Q

  “Îți mulțumesc că m-ai ajutat cu sugestia ta, chiar dacă formulată involuntar (căci prostia este un act involuntar, nu ?!) căci prostia voastră, a misanilor “autentici” ne ajută să îmbunătățim calitatea “serviciilor” noastre :)))'”

  Cu placere, dar chiar asta voiam. Sa pui la vedere articolele importante si sper sa te tii de cuvant. Am gresit asa ca reformulez:”Nu am vazut nici macar un articol pe bune despre yoga pe site-ul lui Rapcea despre yoga, scris de Rapcea!” Intenselight nu se pune. Nu stiu cata dreptate are dar nu conteaza. Nu despre el era discutia ci despre voi galagiosii de la coltul strazii.
  N-ati inteles un lucru simplu. N-ati inteles ca daca pleci de la curs sa faci yoga acasa nu mai faci yoga nici la curs nici acasa.
  Nu-mi spuneti ca de cand ati plecat de la curs faceti mai multa yoga ca nu prea se vede.
  Si incetati cu discutia ca ne fute grija ca nu vad prea multi comentatori de la curs pe blogul tau. Calculeaza procentual si o sa-ti dea cat? 0,000001%?

 • Neele

  @Q:
  “N-ati inteles un lucru simplu. N-ati inteles ca daca pleci de la curs sa faci yoga acasa nu mai faci yoga nici la curs nici acasa.”

  Cum vine asta cu “fac si faci yoga”? Nu reusesc sa inteleg.
  Voi sunteti expertii, voi oferiti explicatiile.

 • Q

  A, scuze nu noi facem yoga. Yoga se face singura… In cazul tau ar putea fi mult mai simplu pentru ca tu nu faci yoga. Tu faci doar spam.

 • MR

  Q,
  să înțelegem că ați ajuns la performanța de a verifica de la distanță sadhana spirituală zilnică a cursanților și foștilor cursanți ?
  Țin să te dezamăgesc anunțându-te cu sunt foarte mulți foști cursanți care aplică în continuare tehnicile yoga învățate la MISA – și fără “integrarea” și “susținerea” lui Gregorian Bivolaru.
  Chiar crezi că un om se poate schimba dintr-o dată, la 180 de grade, doar pentru că așa vi se spune vouă la curs ?
  Nu înțelegi că gogorița asta cu “devierea spirituală” este special lansată pentru a vă alimenta teama de a nu devia spiritual și pentru a vă menține în turmă ? Dacă după 20 sau 25 de ani de yoga la MISA încă ești dependent de “integrarea spirituală” pentru a evolua, înseamnă că în realitate nu ai obținut nimic, ești dependent 100% de Bivolaru, la fel cum drogatul se crede liber deși el e dependent de doza lui zilnică.
  Dacă v-ați fi maturizat cu adevărat d.p.d.v. spiritual, ar trebui să fiți cababili, fiecare dintre voi, să vă continuați drumul și în afara MISA. Dacă nu puteți, înseamnă că în realitate nu aveți nici un fel de aspirație spirituală autentică și v-ați mințit singuri în toți acești ani, alimentați de fabulațiile și inovațiile lui GB, crezându-vă zmei.
  Nu vreau să vorbesc despre practica mea spirituală, căci ar fi o lipsă de modestie. Însă ea există, chiar cu mult mai intens și mai profund decât pe vremea când eram la MISA, pentru că între timp am mai parcurs și eu niște etape.
  Însă pot spune că am foști colegi de curs care nu mai sunt la MISA, și care practică chiar mult mai mult timp ca înainte (unii chiar și 8-10 ore pe zi de asane, pranayama și meditații) pentru că timpul le permite.
  Alții, dimpotrivă, datorită resentimentelor cu care au părăsit MISA, au ajuns să aibă repulsie față de orice practică spirituală, asociind-o cu MISA.
  De ce nu face MISA TV o emisiune cu foști cursanți, să îi caute, să vadă ce mai fac ? Sunt o grămadă de foști ashramiști care au plecat pe tăcute din ashram și care fac yoga în continuare. De ce nu sunt prezentate cazurile lor ?
  Vă spun eu de ce: pentru că nu rentează pentru afacerea MISA; care vrea să țină oamenii dependenți de școală, pentru a se folosi de ei (mitinguri, muncă gratuită, cursuri tot mai scump plătite, tabere, grupe speciale, etc.)

 • Neele

  @Q:
  Yoga se face singura acum? Si cu puncte, puncte?
  Te pomenesti ca din cauza mea dai drumul la asa ceva pe net.

 • Neele

  @Q:
  Ia adu pe Grieg aici sa explice cum e cu facutul yogai!
  Am niste prieteni foarte interesati sa auda chestia asta.

 • frodo

  fodore, imbecil temeinic si futai etern. nu ai vazut, ma, nici un articol bun despre yoga aici??? nemernic nerusinat, tu, care publici numai imbecilitati conspirationiste penibile pe situl tau de rahat, de ati facut lumea sa se fereasca ca de dracu de iogaiesoteric? reia lectura materialelor despre sursa cursurilor plagiate misane, despre catrina hot spiritual etc.

 • Q

  Mihai:”Țin să te dezamăgesc anunțându-te cu sunt foarte mulți foști cursanți care aplică în continuare tehnicile yoga învățate la MISA”
  Pai daca nu sunt bune de ce le mai practicati?

  Deci, sa inteleg ca voi ati plecat de la curs si acum lucrati mai mult decat inainte?

  Uite ce, eu nu sunt un “fanatic misan” asa cum va place voua sa credeti. Jumatate din prietenii mei au plecat de la curs si ma sfatuiesc sa plec iar cealalta jumatate din prieteni imi spun ca nici sa nu-mi treaca prin cap. Nu m-au convins nici unii nici altii. Stiu cum stau lucrurile pe la curs mai mult sau mai putin si sincer nu mai itereseaza chiar asa de tare, cursul este inca un mediu ok. Oamenii sunt frumosi chiar daca unii sunt destul de prostuti. Nu prea obisnuiesc sa particip la activitati asa ca nu sunt foarte la zi cu tot ce se intampla. Am spus deja prea multe despre mine.

  Insa voi, marea majoritate injurati ca la usa cortului.
  Sunteti exact ca ziarele de scandal: nu va mai crede nimeni chiar daca va jurati ca e asa.
  Vazuti de pe margine nu pareti ca mai faceti prea multa yoga. V-ar placea sa faceti si va lipseste al naibii atmosfera din tabere sau de la spirale. (asta e un motiv pentru care eu n-am plecat inca de la curs)
  Articolul asta mi-a sarit in ochi pentru ca este dovada aspiratiilor neimplinite pe care tu Mihai inca le ai dar nu ai puterea sa renunti la ele. Mare eroare.
  De-asta m-am legat de tine. Nu esti ceea ce vrei sa pari. Esti un om obisnuit cu pretentii neobisnuite.
  Ai plecat dar ai ramas la curs si cand o sa mori speri te duci intr-un paradis numit Herculane.
  Cam asta e problema generala a tuturor postacilor antimisa.

 • Q

  Nu sunt Fodor boule!

 • MR

  Q
  Nu am afirmat niciodată că tehnicile yoga învățate la MISA nu sunt bune. Ele sunt copiate în proporție de 80% din van Lisebeth și cursurile celor de la Bihar School of Yoga. Este drept că există și unele greșeli, erori de traducere sau de înțelegere a tehnicilor respective (că nici ei nu au dat scris tot acolo, au păstrat anumite elemente secrete pentru transmisia orală) care le mai diminuează din eficiență,, dar per ansamblu sunt ok, dacă nu ai posibilitatea să te duci să le primești de la sursă. Însă asta nu îl validează pe GB ca fiind maestru yoghin și nici MISA ca fiind o școală tradițională autentică.
  Pentru că lipsește elementul de transmisie de pe o linie tradițională, care este ESENȚIAL în yoga, oricât de mult l-ar minimaliza GB.
  Deci de-aia continui să fac yoga învățată la MISA. Pentru că, în limite mici și rezonabile, funcționează, chiar dacă nu te duce la Realizarea Ultimă, căci repet, pentru asta ai nevoie de o transmisie de pe o linie autentică tradițională.
  Însă un lucru ar trebui să te pună pe gânduri, dacă ești de bună credință, cu privire la rezultatele practicii tale yoga, dacă lași să se înțeleagă că ești un practicant perseverent.
  De ce crezi tu că după atâția ani de yoga la MISA, cursanții în marea lor majoritate sunt încă prostuți și ne-dezvoltați la nivel de mental ? Până și postul negru îți purifică și trezește o anumită formă de discernământ și conștiență, dar-mi-te tehnici yoghine cum sunt cele învățate la MISA.
  Pentru mine este un semn că fie la MISA nu prea se mai practică yoga, fie nu se practică cu intenția și atitudinea corectă.

 • Neele

  @Q:
  Vorba lunga, nu stiu cum faci dar aduci pe Grieg aici.
  Altfel nu ai nici-o valoare si nici cuvant.

 • Neele

  @Q:
  Nu te agreseaza nimeni pana aduci pe Grieg.
  Esti discipolul lui iar el maestrul tau. Ca atare, iti ofera protectie. Cum de la protectie nu se poate intelege mare lucru, trebuie sa intre personal pe site sa ia cuvantul in apararea ta. (Este cat se poate de simplu si logic.) Daca n-aude bine, se poate repeta, dar si el stie bine ca popa nu toaca de doua ori pentru o baba surda.

  Cred ca MR si restul “postacilor” ii simt si ei lipsa.
  Deci aduci pe Grieg aici. Daca nu vine, ramane ca ai fost misan.

 • Neele

  @Q:
  Nu stiu cum arati, nu stiu ce hram porti dar tu in constiinta ta esti cursant. Nu te retine nimeni fizic, Doamne fereste, doar preiei mesajul si il transmiti mai departe din persoana in persoana pana la cel chemat.
  Verificand astfel cele ce sustii, o sa constati cat de important esti in organizatie, cat de mult ti se ofera pentru cele ce faci si mai ales locul pe care il ai in inima lui Gregorian Bivolaru.

  Nici de Gregorian Bivolaru nu trebuie sa te ingrijorezi, fiind constiinta dupa cum sustii, asteptam linistiti sa raspunda apelului tau.

 • Neele

  Catre Gregorian Bivolaru/Magnus Aurollson:

  Se poate sa te misti ceva mai repede catre site?
  Oamenii te asteapta cu intrebari. Mai alert, mai atent, asa cum ceri de la cursanti, sa ti se auda glasciorul!

 • Neele

  @moderatori:
  Sper ca permiteti ca persoana chemata sa intre pe site sa raspunda liber, fara foi.
  In termeni americani se numeste 3 way call.
  Iar eu voi ceda locul celor care doresc sa puna intrebari si sa ceara lamuriri.

 • Neele

  Scuzati typo!

  @M.A.
  Puteti incepe oricand doriti dle. Magnus Aurolsson. Nu-i necesar sa cereti aprobare.

 • Neele

  @Magnus Aurolsson:
  Nu vreau sa intelegeti gresit, dar cu oricate alifii ati fi dat, il rog pe IntenseLight sa nu faca publica nici un fel de lista a articolelor sale de yoga pentru cursanti MISA.

  Solicit acest lucru de la IntenseLight in apararea sa deoarece suspectez foul play. De ce? Pentru ca MISA o duce mai departe bine merci cu aceleasi indeletniciri.
  MISA ar vrea sa se grefeze si sa-i iasa bani si de pe yoga autentica. Uite ca nu se poate pentru ca nu vad corectitudinea voastra. Stop imposturii!

 • drugs

  Bai Q, tu esti convins de prostiile pe care le repeti. O sa-ti dau un exemplu, prostule, ca sa nu mai proiectezi aiurea despre tema de inspiratie a postului de fata. Daca ai citit Emmanuelle, dupa logica ta deliranta, autorul sau autoarea era pana la urma vroia sa f.ta o femeie in timp ce altul il f.tea in c.r. Ce te caci pe tine aiurea, ti s-a explicat sa te documentezi asupra literaturii fantastico-erotice si tu ii dai inainte cu laba de comentariu, ca nu, e doar o neimplinire a lui MR dupa care, ca un veritabil lindic spiritual, tu, miezul misa, incepi sa fabulezi despre praactica yoga sau nepractica altora, total offtopic si pe langa subiectul sau povestea cuprinsa in post. Ia spune acum, vrei sa te f.ta cineva in c.r in timp ce f.ti sau dai limbi pe la misa, sau ramane mai simplu, ne pisam public pe tine pana iti ies basinile din cap?:)))) Asta ai cerut, cu asta rezonezi, ia de aici nitel la botic:))) Daca citesti nu sunt mereu de acord cu MR, ar fii de altfel imposibil sa fiu in totalitate de acord cu orice alta persoana, dar in cazul de fata ma alaturi lui si ma pis pe tine decretativ, cu aer superior, pentru ca esti un ratat spiritual. Daca inca mai astepti sa te convinga cineva sa pleci din Misa, meriti multe jeturi de urina, doar esti invatat cu urina ,nu?:)) Si se poate sa iti mai scriu niste vorbe rele daca nu incetezi sa fi un gay 🙂

 • drugs

  Si tot pentru Q, iti lipseste o litera definitorie. I. Asa ai avea si tu cu ce sa te lauzi, cu un I.Q. ridicat sau normal. Cat timp inca ai dubii cu referire la miscare si curs, inca nu esti si nu poti afirma acel I, acel Eu. Ca sa iti urmez logica, ai proiectat aiurea despre poveste pentru caaa, pentru caaa: tu nu ai putea sa-ti faci n iubite in afara cursului. Suferi de dependenta de poliamorie. O ai mica :)))

 • Q

  @drugs: Asta e tot ce poti?
  Nu ma interesezi.
  Tu pe aici esti un fel de prostu’ satului, nu?
  Iar Eleen e nebuna satului, geniala in felul ei dar ratacita deplin 😉

 • Neele

  @Q:
  “geniala in felul ei dar ratacita deplin”
  Ma impresioneaza ca ati remarcat ‘ratacirea mea’ care de fapt e a voastra.
  Si e ceva ce citesc la tine.
  Sa mergi sa-ti iei avalansa de pe casa ta, broscuta! Cum de nu te-am remarcat? Mai are Bivolaru, canal divin, multi ca tine emanand? Si toti raiosi?

  In Secrete amoroase se vede clar ca e vorba de 2 gauri numai ca … broscuta raioasa m-auzi?, iti trebuie cheia sa citesti.
  E vorba de 2 gauri pentru ca sunt intr-adevar 2.
  Sau poate 3 personaje.
  Iar el are cracii si fundul ridicat pe bun motiv.
  Cauta in tine sincer de cate ori ai avut indoieli legate de iubitele tale si care si-au gasit rezolvarea.
  2 gauri. Naspa situatie!

  Repet, faceti-va griji pentru voi pentru ca eu sunt chiar foarte gasita!

  Atat pentru Q si maestrul lui.

 • Neele

  Am verificat, Q e frumusel la el acasa, nu mai are ce cauta aici;
  si-a ars motorasele, sarmanul vira. Iar GB – si el, tot de domeniul trecutului e.
  Mai rau o sa le fie amandurora cand or sa afle ca timpul li s-a scurs.

 • drugs

  Q, o vorba spune ca stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj. Curaj prietenas, desprinde-te de miraj. Sau ramai in el. Ce mai conteaza. Dpmdv n-ai nicio vina. Traiesti cum vrei, e numai treaba ta.:)) Si lasa-i si pe altii sa fantazeze literar sau literal. Fara resentimente. Ce ai obtinut tu in atatia ani de practica? Intreb, ca vad ca tu afirmi ca yoga aia pe care o faci da rezultate. Ia lumineaza-ne cu realizarile tale. Un siddhi mic, mic de tot? Nimic? Au aparut sau nu te-ai intalnit cu siddhisurile? Dar cu bts-urile?:))

 • drugs

  Eu nu practic nimic, dar am prieteni care au fost la curs. Unii in acelasi an cu MR. Le-am dat link sa citeasca prezentul post si toti, fara exceptie, au considerat-o o povestioara usor de digerat. S-or fi normalizat in anii de cand nu mai participa la curs.:) Sau poate erau normali tot timpul:) Cine stie….

 • Q

  @droguri si medicamente:
  Vorbesti degeaba si nu stii cu cine vorbesti. Eu chiar am avut rezultate cu putinele tehnici de yoga autentice pe care le-am primit la curs. M-am limitat doar la cateva care am vazut ca merg la mine. Nu m-am entuziasmat prea tare in legatura cu cursul, am mai avut experiente cu secte inainte de-a veni in misa (o iubita pocaita) si n-am participat instinctiv pe la adunarile voastre asa ca nu-mi tine tu mie lectii de fanatism. Cat despre practica, spune-mi tu ce ai obtinut plecand de la curs si ce altceva faci decat sa te dai lovit si nedreptatit. Esti la fel de fanatic numai ca tu esti un fanatic “pe invers” 😉 Ai fost pro iar acum esti contra.
  Nu esti in stare sa tragi o concluzie la rece despre viata ta si te grabesti sa dai repede vina pe cineva ca nu cumva sa te simti tu responsabil si sa mai si faci ceva pentru tine.
  Asa ca dintre noi doi tu esti cel care are mare nevoie de curaj.
  CURAJ, obositule!

 • Neele

  @Q:
  Mi-o mai s…i mult pe aici? Dispari!

 • Tinere Q

  Hai sa-ti explic o chestie ca sa intelegi si tu si altii ca tine. Pentru a cunoaste ceva cu adevarat trebuie sa-i cunosti toate aspectele/fatetele prin experimentare directa.

  Pentru a afirma ca stii si poti sa vorbesti despre misa trebuie sa fi experimentat tu insuti 3 situatii:
  1. cum era viata inainte de misa;
  2. cum e viata la misa;
  3. cum e viata dupa misa.

  Abia dupa ce ai experienta celor 3 stadii poti avea o imagine completa si poti trage concluzii. Tu esti inca blocat la etapa 2, asa ca taci si ia-ti tapas sa experimentezi etapa 3 ;))

 • Q

  Dynamic… esti cam prea sigur pe tine. Voi toti sunteti prea siguri pe voi. Daca citeai atent tot ce-am scris ai fi inteles ca nu sunt un misan fervent. Ti se pare tie ca stii. Alt destept. “cum e viata inainte de misa… ”

  Elena, cand injuri esti aproape normala. Mai greu cand trebuie sa fii normala.

 • Neele

  (halind prosti pe paine) @Q: Cine e Elena?

 • drugs

  Q, esti pe dinafara . Citeste atent, am zis ca nu practic. Nu am fost la misa, ce nu ai inteles? Am prieteni care au fost acolo. Atat. Unii sunt ok, altii au sechele de gen ce frumos era la spirale, tabere (unul din motivele pentru care tu ai scris above ca nu ai plecat). Le e dor de vremurile de demult, anii 90 🙂 Dar per total sunt oameni ok. Pentru astia cu sechele scriu uneori contra misa, ca unii sunt de-a dreptul dependenti de stari si acum. Ceea ce si tu pari. Faci spume prea multe pentru un cursant avansat. 🙂 Hai sete mare:)

 • drugs

  Q, proiectezi propriile frustrari pe oricine si orice. Eu sunt fericit si chiar implinit cu viata mea, droguri si alcool. Nu-mi trebuie secta sa ma simt special. Tu insa se pare ca ai probleme si frustrari pe care tii cu tot dinadinsul sa le exprimi. Psihologul sau psihiatrul ce spun?:)) la mine e ok, m-am dus de mult pe calea exceselor, dar sunt mult mai relaxat decat tine. Copiii sunt ok. Nevasta e ok.. Jobul e unul ok. :)) Sa trecem peste realizarile tale, nu importa prea mult. Ia respira tu adanc si calmeaza-te:) Fa pratyahara, niste uddiane, bea ceva, sau s-a intaratat tarata in capul tau de la atata continenta?:))

 • frodo

  cel mai mare succes a avut si are misa la semidocti si oameni simpli. pe linga categoria, caut adevarul etc. fara sa aiba o formare solida intelectual, misa le-a dat un minivocabular, i-a raschetat si parchetat inteletual, cit de cit, la nivel de glosar si de 4-5 idei fixe (=forta). de acum, alfabetizatii erau pe propriile picioare, cu asa -zisa lor yoga, adica hatha si un exercitiu de pranayama in primii 3 ani. de aceea ei ramin vesnic recunoscatori cercului indoctrinator, ca au primit un scop in viata si au fost alfabetizati. “yoga autentica” – alt relict din celebrul vocabular misan pt to(n)ti. ce e aia, ba, autentic, iaurtu tau? problema e ca alfabetizatii misani, cei ce au descoperit viata prin misa, impart lumea in misani si nemisani, in schirituali si restul, nedindu-se seama ca fac yoga dupa maculator – e buna si aia decit nimic, doar ca hatha frecata 20 de ani nu te duce prea departe, pt. ca se face hatha pina iti iese pe nas, egal forma inferioara de yoga. de ce, pai asta se putea face dupa carti. misanii sint produs de compilatie, asta e tristetea. idealul new age al 90-lor a fost servit prompt de g si locotenenti cu conspecte oportune si parfum de magie&paranormal. e prea tirziu, prieteni, anii s-au dus, realizarile sint la kalki avatar, ati pupat totusi ceva pasarica “tantrica”, fiti fericiti.

 • Q

  Vad ca toata lumea injura pe toata lumea degeaba.
  Fiecare ar trebui sa-si dea seama ce e-n capul lui.
  Voi poate chiar mai mult decat cursantii cu aspiratie.

  Drugs: esti cel mai putin indreptatit sa vorbesti pe aici. De fapt, habar n-ai. Nu conteaza ca te droghezi sau ca bei, asta ar fi cea mai mica problema a ta.
  Ti se pare ca stii? Uita-te la Mihai si o sa vezi un om care nu si-a facut calculele. Inca scrie articolute pe teme de relatii in 5(cinci). Iar tu imi spui ca articolul e ok iar fostii cursanti spun ca e un articol… cum ai zis? ” o povestioara usor de digerat”.
  Mihai inca tanjeste dupa misa dar ar fi putut sa-si ia de acolo ce era bun si sa-si vada de viata.

  Dar pe tine nu te cred. Esti un mincinos si nu e frumos sa minti pentru ca esti mai exmisan decat toti exmisanii. Ai fost la misa si inca urasti misa cu tot ce inseamna ea. Esti relaxat, pai numai daca ai fi fost la misa ai fi fost “nerelaxat”.
  Poate suna ciudat dar eu am debarasat yoga de religie pentru simplul fapt ca am practicat sport in paralel. Si am vazut-o ca pe un sport, ba chair am repetet niste ani de multe ori pentru simplul fapt ca nu ma interesau informatiile.

  Discutia mea era cu Mihai nu cu voi. Asa ca nu vad un motiv pentru care sa mai vorbim ceva.

 • drugs

  Q, relax… Trage aer in piept lent. Expira lent. Te agiti inutil. Cu sau fara voia ta am tot dreptul sa atac misa pentru ca, you know, mestrul tau e inca pe lista persoanelor cautate (cu numele lui initial) pe siteul Politiei Romane. Condamnarea e definitiva. Ai ales sa urmezi cursurile unor oameni defecti, condusi de un puscariabil:) Te mandresti ca scoala ta are un sef puscariabil, un condamnat penal? Faci parte din gasca aia, fie ca participi sau nu la chestiile din ea. Ai fost la Herculane, ai fost la Costinesti deci esti parte din lantul trofic. Daca gb intra la puscarie, nu cred ca mai are nimeni nimic de zis de misa. 🙂 cat timp insa nu se intampla asta, pot spune ca miscarea e condusa de un delicvent. 🙂 Iti place sa ia un sef delicvent? Iti plac minorele? Faci videochat? Am incheiat discutia, esti mai gay decat toti de pe aici. Acum relax. Esti nimeni:) Asa sa-ti fie numele.:))))

 • drugs

  Sa facem sport si yoga. Yoga ca sport:)) ce de minciuni. Daca era asa cum spune gigi contra, facea hatha singur dupa ce a prins bazele la curs. Dar lui ii place sa se joace cu pipilica, sa frece misance btsiste, gratis:)) si ca sa fie o incheiere frumoada: bai gigele, daca nu pomeneai de laba nu se lega nimeni de tine. Insa pentru ca ai continuat sa fi gay, acum stiu sigur ca esti un labagiu trist. Spor la rezultatele tale spirtive, misan spurcat si nespalat ce esti. Uite cum s-a implinit profetia mea de mai sus. :)))) Simplu:))

 • Q

  OK, fraiere cearta-te cu bivolul care n-a fost niciodata maestrul meu dar continua sa fie maestrul tau chiar si dupa ce ai plecat.
  Si suge-mi ciorapii.

  Esti in aceeasi galeata cu Rapcea.
  Succesuri.

 • Neele

  @Q:
  Ok Q, te-am ascultat.
  Shambala e mai inapoi, a doua pe dreapta. Ajungi acolo si fara maestru.
  Acum pune-ti fustele in cap, tipa tare cat poti, si fugi sa nu cumva sa ratezi!

 • drugs

  Pai Q, nu cumva te aprinzi ca un muc cel mic cand omiti arat im ce barca esti? Esti oligoid sau fren? Ce sport practici tu in tabere? Alergatul cu privirea, dat la buci sau luat la bot pasarica, joculete erotice cu pipi, frecat p.la? Sau tu stai concentrat in asana, faci pranayama, nu te intereseaza deloc fauna btsisita, esti sportiv. Esti un lache labagiu. Citeste mai sus: sportivul p.lii mele. Daca faceai numai hatha yoga, asa, sportiv, plecai de mukt de acolo. Faptul ca interpretezi ce a scris MR si esti o jigodie camuflata in papagal de serviciu, nu te face mai interesant. Ai dat din laba in prostie. Si ca final, apocaliptic, cand m-am legat de aspectele legale ale condamnatului, l-ai renegat. Ai p.la mica ma. Ai coaie mici. Ai creierul ca poponetul Madalinei. Esti un aurolac, cu pretentii de yoghin. Hai, fraiere, da tot din tine. Ma pis magistral pe demonstratiile tale de om slab. :))) Iti put ciorapii? suge-tii singur, laba mica:)))) fa un fetish cu tine, pisha-te pe tine:))) ca sa nu mai comentezi ca un popnaut pe subiecte aiurea. Am multa rabdare stiu ca esti un poponaut, un gay cu chef de supt. Ia-ti ciorapii si fetisheaza-te:)))

 • Q

  ma drojdierule, iti recomand sa ai in vedere sa te detasezi de ura ta fata de maestru pentru ca chiar daca ai dreptate pe undeva -infinitezimal as zice- spumele tale dovedesc ca esti foarte atasat si implicat. Si injuri degeaba, nu stii tu sa injuri cum stiu eu fraiere, doar ca nu e nevoie sa injuri cand reiese foarte clar ca esti mai prost.
  Eu sunt arogant? Pai tu cum esti mah?

 • Neele

  @Q:
  “nu stii tu sa injuri cum stiu eu”, “Eu sunt arogant? Pai tu cum esti mah?”
  Hai gata, linisteste-te! Sau injura cat vrei! Cand termini, ai tema sa contempli “cum era viata inainte de misa”

  Dupa care, la alegere: iti cauti si iti gasesti singur calea sau ramai cu secta. N-o sa vina nimeni sa te ia de-o aripioara sa-ti arate ce si cum fara acordul tau.

 • Q

  @Elena: tu de cati ani scrii pe siteul asta? Dar voi restul postacilor de cati ani muriti de grija yoghinilor, ca nu pareti prea fericiti? Nu vorbesc de cursanti, treaba lor, ati facut destul misto de ei si s-a vazut. In momentul asta site-ul lui Rapcea nu intereseaza pe nimeni de la curs si degeaba sustine Mihai ca ii scriu fostii colegi. Astea sunt mincinui si stiti si voi ca exagereaza doar ca sa salveze aparentele. Iar daca ati avut vreun mesaj acesta s-a pierdut printre injuraturi. Unii cursanti sunt destul de prostuti si naivi si e usor sa faceti misto de ei. Sunteti o adunatura de frustrati si daca apare macar unul care incepe sa-si puna intrebari, va repeziti sa-l injurati. Chiar daca personal nu cred in G. atat de mult totusi aici a avut dreptate: sunteti demoniaci sau macar rai fara motiv. Spunet-ii cum vreti ca poate nu va place termenul.

 • Neele

  “De cati ani muriti de grija yoghinilor” si
  “ati facut misto de ajuns” si
  “Rapcea nu intereseaza” si
  “salveaza aparente” si
  n-are voie sa scrie povesti si
  “n-aveti mesaj” si
  “frustratilor” si
  “demoniacilor” si
  aveti voie sa schimbati demoniaci cu ce vreti voi
  Pentru ca sunt depasit de situatie.

  @Q:
  Asa-i ca asta iti statea pe limba sa spui si nu reuseai. Te-au citit toti.

  Esti liber sa pleci in tabara sa-ti cauti Elena sau toate Elenele sau sa dispari. Nu mai incerca discutii cu mine pentru ca nu-ti mai raspund.

  @MR:
  Site-ul tau, faci ce vrei cu el.
  Si cu Q. Are de executat o meditatie si sa-si ceara scuze.

 • frodo

  misa foloseste modelul de comunicare pe care flusser il numea piramidal, specific partidelor, armatelor, bisericilor, sectelor. un emitator, canale 1 ce transmit informatia catre relee, acestea din urma fiind autoritati care preiau informatia si o retrimit la autor-centru inainte de o a trimite spre destinatari. releele sint o modalitate de control pt autor, le-am putea denumi si informatori-informanti. canalele 2 trimit informatia spre destinatari, unidirectional, adica emit doctrina, fara feedbackul care exista in cazul canale1 (in care bivo vrea sa stie tot ce misca). info care e retrimisa sus, la autor-emitator, repet, e in scop de control. modelul piramidal e bun pt pastrarea nealterata a informatiei originare, fara a da posbiitatea emitatorilor sa se transforme in emitatori, doar daca avanseaza in secta si devin autoritati (=instructori, gurusi secunzi, sefuleti de ashram, propagandisti ca fodor).
  info e circulata intr-un soi de circuit inchis, care nu permite reinnoirea ei. de ce prefera misa in ciuda clamatului dialog, structurile secrete, bazate pe juramint porcin etc. pt. ca sa pastreze nealterata info de sus, sa nu existe tentative de reformulare, recodare a informatiei. ca circuitul sa fie sigur se plaseaza acele precautii ca info nu va iesi afara, juraminte, sugestionarea ca e vorba de mai secrete (copiate) blabla. in disperare de cauza, clone precum q, sint trimise sa bruieze informatiile despre secta inchisa, pt ca numarul cursantilor a scazut drastic, asadar incasarile. dar ei scapa porumbelul, involuntar, cu ca siteul nu intereseaza pe nimeni de la curs. cform modelului lor piramidal – daca info de sus spune ca aceste situri sint damnate, asa sint. ma intreb cine mai citeste yogaeoteric, nici macar cursantii nu mai pot, pt. ca e ceva ilizibil, cu conspiratii, et si pretinse stiri parastiintifice fara legatura cu yoga (decit in unele minti contaminate).
  amuzanta strategia gen – ” nici eu nu sint cu g” – e doar o perdea de fum; in realitate, g e totul pt cei care stau de 20 de ani in organizatie, dar emitatorul e mereu protejat in discursurile adresate exteriorului, pt ca are o imagine asa de dezastruoasa in afara.

 • alexman

  Nu are leg cu subiectul, dar postez aici neavand o rubrica speciala despre carti sau articole recomandate. O carte interesanta si o tehnica deosebita despre folosirea corpului de lumina merkaba si ascensiunea din 3 in 4. E recomandata de maestri adevarati…: http://www.eusunt.ro/carte-Floarea-vietii—vol.-2~1583/
  Tehnica e in acest vol2. Puteti sa o luati si din alte parti, dar aici sint si ceva detalii despre carte. Succes in practica.

 • Saso

  alexman… dupa coperta cartea e tradusa de misani, iar tradusa e un cuvant moale. Cartea a fost de fapt interpretata de misa. Sunt sanse mari sa dau de limbajul de lemn specific semidoctilor de la secta Bivo.
  Deci… (ca sa parafrazez un mare maestru) nu multumesc.

 • frodo

  receptorilor/destinatarilor sa se transf. in em, mai sus, nu em. in em.

 • Neele

  @Q:
  Drum bun inapoi la curs! Ai fost funny cu Be my guest! .
  Daca te botezi, ai nume mai sus: George. Ia-l, sa-l porti sanatos!
  🙂

 • alexman

  Saso nu stiam ca a fost tradusa de ei.De asta e asa scumpa….
  M-am uitat doar la informatiile continute si am zis sa ajut pe cei interesati. Cine se descurca cu engleza o poate lua de pe net.

 • alexman

  Am trimis un coment dar nu apare.Sa il rescriu sau nu are rost?Incerc pentru ultima oara. Saso nu stiam ca cartea e tradusa de MISA dar acum inteleg de ce are pretul asa mare. daca te deranjeaza asta atunci pe net se afla varianta in engleza-pt cei care stiu engleza. Imp e ce scrie in ea.