Sclavie

Auzisem ceva, vag cum că ar mai exista sclavie pe ici pe acolo prin niște colțuri îndepărtate ale lumii, și mă gândeam la sclavie precum la un obicei barbar demult dispărut – gen sacrificarea copiilor sau boli dispărute de vre-un secol, gen ciumă.

Asta până ce am primit pe mail o invitație de la Avaz, o platformă civică ce promovează petiții online, cum că să semnez pentru un tip care luptă împotriva sclaviei prin Mauritania. Chestia asta mi-a trezit interesul. Și, cum nu semnez ca primarul chestii, fără să mă documentez, am început să citesc, și după 15 minute orizontul meu cultural referitor la sclavie se lărgise considerabil.

Știați că sunt cam 29 de milioane de sclavi pe bune, în întreaga lume ? Că ei sunt sclavi cu acte (înregistrați ca atare) în India (14 milioane), China (2,9 milioane), Pakistan (2,1 milioane), Nigeria, Etiopia, Rusia, Tailanda, Congo, Mynamar și Bangladesh ? Mauritania este ultima țară care cică a abolit formal sclavia prin 2007, dar are în continuare și astăzi 4,3% din populația ei în stare de sclavie.

Să fie clar, nu vorbim de “sclavia” aia care e mai mult lipsire de libertate și exloatarea muncii. Vorbim de sclavie pe bune ! Legală, cu acordul autorităților, în care dacă ai fugit, Statul nu te apără, te predă stăpânului !

Ei bine, CHESTIA AIA numită sclavie vine peste noi. Da, vine în Europa, reânvie ca o boală contagioasă demult eradicată. Reapare în suburbiile islamizate ale Parisului, în cartierele musulmane din Londra, guvernate de legea islamică.

În aprilie 2012,  activitstul anti-sclavie Biram Dah Abeid a dat foc în cadrul unei demonstrații publice, unor exemplare ale unor texte de drept coranic din Școala islamică Maliki, ce legiferau sclavia – și care se aplicau în continuare în Mauritania – în pofida abrogării formale a sclaviei în această țară, din 2007.

Respectivul activist a fost arestat, și întreaga comunitate islamică – în frunte cu președintele ales al Mauritaniei Mohamed Ould Abdel Aziz cerea condamnarea lui la moarte – pentru ofense aduse Islamului. Doar intervenția energică a Comunității Europene a dus la eliberarea lui Biram Dah Abeid septembrie 2012.

Povestea asta cu sclavia mi-a amintit de situația actuală a țărilor din jurul Europei, care fierb în clocotul revoluțiilor și războaielor provocate de americani.

Sute de mii de persoane care fug din calea sărăciei și războaielor provocate de americani în Africa și Asia – încearcă să ajungă în Europa, pentru o viață mai bună. Sute de refugiați mor în fiecare zi în încercarea de a traversa Mediterana; în vreme ce taberele de refugiați din Italia și Grecia sunt arhipline, autoritățile din țările respective sunt depășite efectiv de situație. Foamea bântuie printre sărmanii oameni, care nu au decât vina de a se fi născut de partea greșită a graniței ce desparte lumea civilizată de haosul războiului și distrugerii.

În spatele acestei situații dezastroase d.p.d.v. umanitar stau – în aparență – americanii. În realitate, politica externă americană este dictată de la Tel Aviv prin intermediul puternicului lobby evreiesc din Congresul SUA. De peste 50 de ani SUA duce o politică de destabilizare a Orientului Mijlociu pentru a permite Israelului să respire, să-și consolideze poziția într-o zonă cu mulți inamici puternici – care dacă ar fi lăsați în pace, să prospere, ar șterge de pe fața planetei statul sionist.

Iar noi, europenii, plătim prețul. Vom fi asaltați de hoarde de amărâți care și-au pierdut casele și avutul. Chestie pe care nu îi afectează pe americani. Dacă Uniunea Europeană ar judeca corect, ar da o cotă de 95% din refugiații sirieni, irakieni sau afgani americanilor, căci ei sunt vinovați în mod direct de dezastrul din țările respective.

Mulți dintre acești refugiați își vor aduce cu ei un singur obiect: Coranul. Căci majoritatea acestor refugiați sunt musulmani. Și vor aduce și întări în Europa legea islamică, inclusiv acel text care permite sclavia, pentru care a riscat să fie ucis acel activist în 2012 în Mauritania.

În acest timp, SUA își continuă din păcate politica criminală dictată de Israel, clădindu-și bunăstarea pe ruinele, cadavrele și suferințele altor popoare pe cae cică le “eliberează de tiranie”, aducându-le “democrația americană”. Și mai face câte un film la Holywood în care deplânge ipocrit și fals sclavia de acu 150-200 de ani de la ei din ogradă.

Bată-i Dumnezeu pe jidanii care conduc America !

 

 • Neele

  @MR:
  Am raspuns greu pentru ca unora le place sa se prezinte cu tunete si fulgere in fata mea sa ma impresioneze. Deja, cand apar astfel de manifestari 🙂 , le cant. Sa se duca la culcare! Hai, sa se distreze si IntenseLight, cateodata adorm si eu. 🙂
  Sa nu uit! Aveti un fost cursant care bate coclaurii prin Bucuresti. Na, ca l-am dat de gol. :)))
  Consensul banuiesc ca ramane acelasi, dupa curs fiecare face ce vrea/poate cu viata sa.

  Nu le am cu mantrele, deci nu va asteptati sa dau cu asa ceva. Simplu, bye!