Thierry-de-Lestrade__Postul-negru-O-noua-terapie

Cartea mi-a fost făcută cadou – și recomandată cu insistență de IntenseLight. Am citit-o pe bucăți, în paralel cu alte lecturi sau activități și am reușit să o termin doar astăzi, la două luni de la începerea ei.

Informațiile cuprinse în ea constituie o revelație ! În prima parte, cu privire la sistemul medical actual, istoricul și evoluția lui, cu informații prețioase despre cauzele și modul în care s-a osificat paradigma medicală actuală, ce privește “cu prudență” orice terapie ce nu aduce bani marilor producători de medicamente.

În a doua parte, am descoperit uimit o serie de studii clinice realizate de cercetători din toată lumea, care încheagă o imagine de ansamblu unică asupra multitudinii efectelor pe care privarea de hrană le are asupra organismelor vii.

Din păcate, nu pot sintetiza într-un articol de popularizare, informațiile prezentate în carte. Ce oferă cartea aceasta în plus față de alte articole sau studii pe tema postului ? O viziune medicală, științifică, argumentată, ce prezintă rezultatele a zeci de ani de studii clinice asupra pacienților care au apelat la terapia prin post negru într-un cadru medical de specialitate. Abordarea subiectului postului negru – prin intermediul viziunii medicinei actuale, cu toate instrumentele de cercetare moderne oferite de noile descoperiri din domeniul geneticii și biochimiei moleculare, au permis validarea științifică a postului – ca un mijloc de auto-vindecare.

Pentru mine personal, cartea a constituit o revelație sub aspectul mecanismelor și fenomenelor ce se produc în corp pe durata postului. Până în prezent, cea mai completă lucrare citită de mine în domeniu o constituia cartea lui Petre Anca referitoare la vindecarea prin metoda lui Valeriu Popa. Cartea respectivă cuprindea foarte multe sfaturi validate de o vastă experiență în domeniu, fără a avea însă acest substrat științific atât de necesar, care explică în detaliu de ce apar anumite fenomene pe parcursul postului.

Lucrarea lui Lestrade a venit să întregească această metodologie deja pusă la punct de către practicanții medicinei naturiste, înlăturând și ultimele rețineri pe care le mai aveam față de postul negru de lungă durată, datorită infromațiilor obținute în urma testelor clinice.

O să fac un scurt rezumat (așa cum am înțeles eu) din efectele postului negru cu apă, asupra organismului.

Metodologie: în prima zi, se consumă dimineața apă cu sulfat de magheziu (cam două pahare) pentru producerea purgației și eliminarea resturilor de alimente din intestin, prin defecație. Se beau cel puțin 2  litri de apă pe parcursul fiecărei zile de post. Se face cel puțin o oră de mișcare zilnic (plimbări în aer liber, etc.), cât mai mult masaj, exerciții de respirație și yoga. Din a doua zi de post sunt recomandate clisme cu apă călduță (una dimineață și una seara).

În cea de-a doua sau a treia zi posibil pot să apară senzații de amețeală, dureri de cap, dureri articulare. Limba se acoperă de un strat albicios, ce dispare în cea de-a 4-a zi. Fenomenul medical este cel de acidoză a sângelui, ce se combate cu un consum cât mai mare de lichide (apă). În lipsa glucidelor din alimentație, ficatul procesează după primele 48 de ore de post așa-numiții corpi cetonici, ce hrănesc creierul și protejează inima în locul  glucidelor.

Din a 4-a zi, se experimentează o stare de bine, de luciditate mentală, ușurință fizică, putere de muncă sporită – inclusiv intelectuală, FĂRĂ APARIȚIA SENZAȚIEI DE FOAME !!! Somnul este odihnitor dacă temperatura din cameră este un pic mai scăzută. Postul negru poate fi ținut pe o durată aleasă a voință în funcție de scopul urmărit. El poate fi prelungit până la momentul în care organismul cere de mâncare (apare așa-numita “foame de lup”), de obicei după trecerea a minim 40 de zile de post.

Îeșirea din post se face gradat, cu alimentarea prudentă a organismului. Sucuri naturale, supe, apoi introducerea treptată a hranei solide, totul pe parcursul a 3-4 zile de revenire. Hrana să fie obligatoriu vegetariană, nu este permisă revenirea la consumul de produse animale decât din a 8-a zi.

Acesta este doar un mic rezumat, nu face referire la partea cea mai interesantă relevată de studiile clinice, mult prea amplă pentru a o prezenta aici. Tocmai de aceea, recomand cu căldură citirea cărții. Personal, intenționez ca de luni să încep și eu o cură de post negru. Recordul meu anterior a fost de 10 zile însă nu aveam toate informațiile pe care le am astăzi și din acest motiv l-am dus cam greu. Vreau să experimentez diferența, cu un post negru ținut cu toate rigorile oferite de noile descoperiri în domeniu. Voi ține și un jurnal al fiecărei zile, atât aici pe blog cât și pe pagina de facebook pe care am creat-o special pe această temă a terapiei prin post.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares