Thierry-de-Lestrade__Postul-negru-O-noua-terapie

Cartea mi-a fost fcut cadou – și recomandat cu insistenț de IntenseLight. Am citit-o pe bucți, n paralel cu alte lecturi sau activitți și am reușit s o termin doar astzi, la dou luni de la nceperea ei.

Informațiile cuprinse n ea constituie o revelație ! n prima parte, cu privire la sistemul medical actual, istoricul și evoluția lui, cu informații prețioase despre cauzele și modul n care s-a osificat paradigma medical actual, ce privește “cu prudenț” orice terapie ce nu aduce bani marilor productori de medicamente.

n a doua parte, am descoperit uimit o serie de studii clinice realizate de cercettori din toat lumea, care ncheag o imagine de ansamblu unic asupra multitudinii efectelor pe care privarea de hran le are asupra organismelor vii.

Din pcate, nu pot sintetiza ntr-un articol de popularizare, informațiile prezentate n carte. Ce ofer cartea aceasta n plus faț de alte articole sau studii pe tema postului ? O viziune medical, științific, argumentat, ce prezint rezultatele a zeci de ani de studii clinice asupra pacienților care au apelat la terapia prin post negru ntr-un cadru medical de specialitate. Abordarea subiectului postului negru – prin intermediul viziunii medicinei actuale, cu toate instrumentele de cercetare moderne oferite de noile descoperiri din domeniul geneticii și biochimiei moleculare, au permis validarea științific a postului – ca un mijloc de auto-vindecare.

Pentru mine personal, cartea a constituit o revelație sub aspectul mecanismelor și fenomenelor ce se produc n corp pe durata postului. Pn n prezent, cea mai complet lucrare citit de mine n domeniu o constituia cartea lui Petre Anca referitoare la vindecarea prin metoda lui Valeriu Popa. Cartea respectiv cuprindea foarte multe sfaturi validate de o vast experienț n domeniu, fr a avea ns acest substrat științific att de necesar, care explic n detaliu de ce apar anumite fenomene pe parcursul postului.

Lucrarea lui Lestrade a venit s ntregeasc aceast metodologie deja pus la punct de ctre practicanții medicinei naturiste, nlturnd și ultimele rețineri pe care le mai aveam faț de postul negru de lung durat, datorit infromațiilor obținute n urma testelor clinice.

O s fac un scurt rezumat (așa cum am nțeles eu) din efectele postului negru cu ap, asupra organismului.

Metodologie: n prima zi, se consum dimineața ap cu sulfat de magheziu (cam dou pahare) pentru producerea purgației și eliminarea resturilor de alimente din intestin, prin defecație. Se beau cel puțin 2 litri de ap pe parcursul fiecrei zile de post. Se face cel puțin o or de mișcare zilnic (plimbri n aer liber, etc.), ct mai mult masaj, exerciții de respirație și yoga. Din a doua zi de post sunt recomandate clisme cu ap clduț (una dimineaț și una seara).

n cea de-a doua sau a treia zi posibil pot s apar senzații de amețeal, dureri de cap, dureri articulare. Limba se acoper de un strat albicios, ce dispare n cea de-a 4-a zi. Fenomenul medical este cel de acidoz a sngelui, ce se combate cu un consum ct mai mare de lichide (ap). n lipsa glucidelor din alimentație, ficatul proceseaz dup primele 48 de ore de post așa-numiții corpi cetonici, ce hrnesc creierul și protejeaz inima n locul glucidelor.

Din a 4-a zi, se experimenteaz o stare de bine, de luciditate mental, ușurinț fizic, putere de munc sporit – inclusiv intelectual, FR APARIȚIA SENZAȚIEI DE FOAME !!! Somnul este odihnitor dac temperatura din camer este un pic mai sczut. Postul negru poate fi ținut pe o durat aleas a voinț n funcție de scopul urmrit. El poate fi prelungit pn la momentul n care organismul cere de mncare (apare așa-numita “foame de lup”), de obicei dup trecerea a minim 40 de zile de post.

eșirea din post se face gradat, cu alimentarea prudent a organismului. Sucuri naturale, supe, apoi introducerea treptat a hranei solide, totul pe parcursul a 3-4 zile de revenire. Hrana s fie obligatoriu vegetarian, nu este permis revenirea la consumul de produse animale dect din a 8-a zi.

Acesta este doar un mic rezumat, nu face referire la partea cea mai interesant relevat de studiile clinice, mult prea ampl pentru a o prezenta aici. Tocmai de aceea, recomand cu cldur citirea crții. Personal, intenționez ca de luni s ncep și eu o cur de post negru. Recordul meu anterior a fost de 10 zile ns nu aveam toate informațiile pe care le am astzi și din acest motiv l-am dus cam greu. Vreau s experimentez diferența, cu un post negru ținut cu toate rigorile oferite de noile descoperiri n domeniu. Voi ține și un jurnal al fiecrei zile, att aici pe blog ct și pe pagina de facebook pe care am creat-o special pe aceast tem a terapiei prin post.

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *