Jurnal de post – T 0

Așa cum scriam zilele trecute, sunt decis să încep de azi luni 31 august 2015 un post negru cu apă.

Durata: încă nu m-am hotărât cât îl voi ține. Totul depinde de modul în care mă voi simți. Am o viață socială activă, dosare în instanță, clienți la birou plus multe alte activități, iar septembrie se anunță o lună cu o agendă plină. În măsura în care voi rezista fără să mă chinui eroic și fără ca postul să îmi afecteze munca, viața socială și cea de familie, îl voi ține. Dacă nu, voi renunța la el, amânând pentru o dată ulterioară, când voi avea o agendă mai puțin încărcată și mai mult timp liber. Evident că mi-aș dori să îl pot ține cât mai mult cu putință, eventual până la apariția acelei “foame de lup” ce anunță finalizarea procesului de consumare a rezervelor corpului în limita de siguranță – în cazul meu cred că acest fenomen nu va apare mai devreme de 60 de zile. Pare mult, dar vom vedea ce va fi.

Motivația: la capitolul ăsta stau bine. Momentan. Citind lucrarea lui Lestrade, am găsit o mulțime de motive pentru care vreau să țin postul: scăderea în greutate, înbunătățirea stării de sănătate, schimbarea metabolismului, purificare, amplificarea capacităților mentale și, de ce nu, spirituale. La acest moment am 101 kg la 182 cm înalțime. Totodată, îmi doresc să depășesc experiența negativă de data trecută, când am ținut 10 zile de post infernale din cele 49 planificate, renunțând în a 10-a zi datorită durerilor din corp. Vreau să îmi demonstrez atât mie cât și celor interesați de această practică, că postul negru, corect ținut, cu o metodologie adecvată, este ușor de dus chiar și în condiții de viață socială activă, deci accesibil tuturor.

Jurnal: voi scrie zilnic despre experineța trăită: cum mă simt, ce metode am aplicat pentru a depăși unele probleme, care sunt variațiile de greutate. Eventual voi face și fotografii zilnice, pe care le voi posta la final, într-o succesiune, rapidă, pentru a evidenția transformările fizice survenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *