Feed on
Posts
Comments

Jurnal de post – T 0

Așa cum scriam zilele trecute, sunt decis să încep de azi luni 31 august 2015 un post negru cu apă.

Durata: încă nu m-am hotărât cât îl voi ține. Totul depinde de modul în care mă voi simți. Am o viață socială activă, dosare în instanță, clienți la birou plus multe alte activități, iar septembrie se anunță o lună cu o agendă plină. În măsura în care voi rezista fără să mă chinui eroic și fără ca postul să îmi afecteze munca, viața socială și cea de familie, îl voi ține. Dacă nu, voi renunța la el, amânând pentru o dată ulterioară, când voi avea o agendă mai puțin încărcată și mai mult timp liber. Evident că mi-aș dori să îl pot ține cât mai mult cu putință, eventual până la apariția acelei “foame de lup” ce anunță finalizarea procesului de consumare a rezervelor corpului în limita de siguranță – în cazul meu cred că acest fenomen nu va apare mai devreme de 60 de zile. Pare mult, dar vom vedea ce va fi.

Motivația: la capitolul ăsta stau bine. Momentan. Citind lucrarea lui Lestrade, am găsit o mulțime de motive pentru care vreau să țin postul: scăderea în greutate, înbunătățirea stării de sănătate, schimbarea metabolismului, purificare, amplificarea capacităților mentale și, de ce nu, spirituale. La acest moment am 101 kg la 182 cm înalțime. Totodată, îmi doresc să depășesc experiența negativă de data trecută, când am ținut 10 zile de post infernale din cele 49 planificate, renunțând în a 10-a zi datorită durerilor din corp. Vreau să îmi demonstrez atât mie cât și celor interesați de această practică, că postul negru, corect ținut, cu o metodologie adecvată, este ușor de dus chiar și în condiții de viață socială activă, deci accesibil tuturor.

Jurnal: voi scrie zilnic despre experineța trăită: cum mă simt, ce metode am aplicat pentru a depăși unele probleme, care sunt variațiile de greutate. Eventual voi face și fotografii zilnice, pe care le voi posta la final, într-o succesiune, rapidă, pentru a evidenția transformările fizice survenite.

loading...

3 Responses to “Jurnal de post – T 0”

 1. cezar gh says:

  succes !!!!!

 2. dorin says:

  Ma bucur ca incerci aceasta practica , a postului negru , numai cu apa, dar citind articolul de prezentare si prima insemnare din jurnal, am constatat citeva ideei care m-au si determinat sa scriu acest comentariu. Desi nu ne stim, o sa-mi permit in rindurile urmatoare sa-ti fac citeva sugestii, din proprie experienta , atat vis-a vis de terapia prin post cit si fata de ideeile prezentate de tine in articole.
  Pentru inceput vreau sa subliniez ca acest post nu este o terapie a corpului, ci una a spiritului, si ca in toate studiile medicale facut se insista din nefericire, doar asupra aspectului material , chimic si fiziologic, efectele spirituale fiind tratate cumva ca si consecinte indirecte, cind in realitate este chiar pe dos.
  Un aspect foarte important al acestei terapii , este neglijat complect tocmai datorita unui curent foarte raspindit printre spiritualii de factura moderna , fiind considerat un mit sau in cel mai bun caz o exteriorizare a subocnstientului uman si a diverselor traume personale, acest aspect fin spus , babeste -acceptarea existentei diavoluluisau a demonilor.
  Am vazut diverse comentarii pe tema asta, si sint sigur ca acest comentariu al meu va stirni multe replici acide , unele pline de intoleranta si binenteles de sarcasm, dar indraznesc sa afirm in continuare ca existenta acestui factor diturbator, in a tine sau nu aceasta terapie, pina la urma trebuie experimentata personal.
  Din practica , pot afirma ca tot acest post , este in esenta de fapt o terapie spirituala prin care individul scapa de demonii interiori, si de legaturile d emulte ori inconstiente pe care le are cu entitatile care ii coordoneaza viata.
  Primele zile ale terapiei sint grele tocmai din acest motiv, antitatile derajnate de noua practica , se agita simtind ca sufletul a luat o decizie immportanta prin care doreste o curatare , o intarire in plan spiritual, pt ca in final, totul se reduce la vointa.
  Acesta terapie nu are nimic de-a face cu foamea, setea, ci cu vointa individuala de a duce ceva la final, vointa de a infrunta anumite obstacole si a le depasi, lupta senzoriala se duce in minte si in suflet nu in stomac si in restul corpului.
  Aceste entitati se agita in prima faza puternc, generind acele efecte chimice masurabile in corp, tocmai pt a dtermina si convinge indvidul ca e rau ce face, ca face rau corpului , si trebuie sa inceteze, inainte ca vointa lui sa se antreneze si sa se oteleasca, pt ca e mult mai usor de plimbat pe degete si de intors din drum un om cu vointa slaba decit unul cu ea calita.
  Ca si consecinta directa, vei simti in corp o droaie de nebunii pe care nu le-ai mai simtit pina acuma, iar daca vei fi atent la gindurile tale si la evenimentele din viata ta de zi cu zi, vei avea nenumarate surprize ciudate, vei constata ca incepi sa ai ginduri pe care nu le aveai, mult amplificate, simturi dilatate, pofte noi, o sa te atraga brusc chestiuni care inainte poate iti provocau repulsie, si mai ales ve avea surpriza unei vieti sexuale…mult mai provocatoare.
  In mod normal , aceasta terapie, se face si cu abstinenta sexuala, iar pt ajutorarea sufetului cu multa rugaciune.
  Nu te cunosc atit de bine ca sa stiu cit de mult face parte rugaciunea din viata ta, dar iti recomand ca in momentele grele…sa te rogi.
  Vei avea surpriza sa constati ca o rugaciune simpla diminueaza mult din efecte si simptome, ba chiar alunga anumite ginduri perturbatoare.
  Poate ti se va parea ciudat, dar in aceasta perioada o sa ai parte de noi oportunitati atit familiale, banesti dar si la locul de munca, ca s anu zic de provocari ciudate si aparent imposibile cu citeva saptamini in urma, toate venind ca ispita a entitatilor care incearca sa te scoata de pe traiectoria aleasa.
  Recomand cu caldura ca in perioada asta sa nu iei nici o hotarre capitala, definitiva, incearca sa le amii ina dupa ce termini postul, nu lasa provocarile sa te determine sa iei nici o hotarire categorica , in nici un domeniu, pt ca plasa iluziilor va fi atit de deasa incit tentatia de a le da curs e enorma, iar in cazul in care cedezi, vei constata cu surprindere ca odata incetat postul, acele oportunitati sau provocari dispar ca prin magie, si nu se concretizeaza.
  Datorita celro scrise mai sus, i-mi permit sa-ti atrag atentia ca….in post e bine sa fixezi un termen, o limita..ex. 40 de zile e recomandat, si indiferent de greutati , sa nu abandonezi, pt ca aici este jocul de fapt purtat intre vointa ta si acele entitati.
  Pot sa afirm cu tarie, ca viata ta sociala si profesionala , va fi de asa maniera afectat, incit va fi in pragul colapsului, tocmei pt a te determina sa abandonezi, deci ideea din articol, conform careia vei inceta cind va fi afectata activitatea profesionala si personal, este eronata din start.
  Ramine sa te decizi singur de fapt ce vrei, vrei s atii aceasta terapie , pt sufletul tau, asa cum este ea corecta , sau numai pt corp, cu scopul declarat de purificare, si slabire corporala, caz in care, exista solutii mult mai decente si mai simple, care nu iti afecteaza viata profesionala si sociala att de mult.
  Oricum, sincer i-ti urez succes indiferent cum vor decurge incercarile, si o sa -ti urmaresc jurnalul pe cit posibil , iar daca nu te deranjeaza, o sa mai postez observatii si comentarii.

 3. MR says:

  Nu spun că va fi ușor. Însă nu împărtășesc în totalitate temerile unora privind provocările de ordin… spiritual de pe parcursul postului. Atitudinea mea va fi una științifică, remedile pe care le voi aplica vor fi dn categoria celor fizice, verificate de cercetătorii care au pus la punct o metodologie clinică riguroasă. Mai vedem pe parcurs.

Leave a Reply