Feed on
Posts
Comments

Ziua 1

A fost bună. Până pe la ora 14 nici nu am realizat că sunt în post, pentru că am avut multă treabă. Am avut grijă să beau mai multă apă ca de obicei, în total cred că azi am consumat cam 5 litri de apă. Era bine dacă aveam apă de izvor (recomandată și de IntenseLight), dar în lipsă de așa ceva, am băut apă plată de la pet. Spre prânz m-a luat așa, ca o sfârșeală și o mică durere de cap. M-am întins 15 min pe canapea la birou și mi-am revenit, însă s-a menținut în continuare ca o stare de sfârșeală chinuitoare, în tot corpul, semn că cineva flămânzește. Nu mi-a fost deloc foame. Mi-am cumpărat de la Plafar ceai de rostopască și de mușetel, pentru clisme. Ajuns acasă, am făcut o clismă cu un litru și jumătate de infuzie de rostopască și musețel. Am fost sfătuit de către IntenseLight (principalul meu consilier în ale postului) să țin clisma pentru minim 17 minute pentru a da posibilitatea ficatului să absoarbă prin colon lichidul și să elibereze toxinele acumulate. Efectul a fost extraordinar. Mi s-a luat parcă o presiune de pe creștet și s-a instalat o stare de bunăstare interioară.

20150831_212817 20150831_212636

Așa că m-am dus la sală, unde am făcut mișcare cam 30 de minute, apoi la piscină unde am înotat cam 20 de minute și am făcut hidro-masaj (piscina respectivă are o zonă cu jeturi de apă care te pot masa). Apoi cam 10 minute de saună umedă cu auto-masaj, urmate de o serie de dusuri scoțiene (alternare rapidă de apă caldă și rece) pentru stimularea circulației. Mi-am pregătit apa pentru clisma de mâine dimineață din seara asta, căci mâine va fi o zi la fel de aglomerată.

Realizez că am pe mine un strat de grăsime corporală care înmagazinează în jur de 100.000 de calorii. Dacă voi consuma în ritmul meu, zilnic, cu tot cu sport, cam 3000 de calorii zilnice, ar trebui să scad în greutate constant datorită acestui consum, cam cu 350-400 de grame pe zi, începând din cea de-a treia zi. Sau cel puțin așa se afirmă în cartea lui Lestrade. În continuare, am o mare curiozitate de a vedea cum va continua această aventură. Sper să nu sfârșesc precum Gabriel Cotabiță, răpus de epuizare în sala de fitness.

loading...

7 Responses to “Ziua 1”

 1. sorella says:

  mult curaj, o sa reusesti!

 2. Mihai says:

  Eu pierdeam cam aproape 1 kg pe zi. In 10 zile am dat jos aprox 9 kg de fiecare data (post tinut de 5 ori). Sotia in schimb, nu, cel mult 200 – 300 de g/zi … Deci suntem diferiti.

 3. afroditus says:

  Felicitari ptr initiativa si mult succes !

 4. Flavian says:

  Acuma stiu ca e o prostie sa amesteci curele, dar poate incerci sa te hranesti cu soare ca e de post :).

 5. MR says:

  Ideea cu sun-gazing e bună, din păcate nu am peisajul necesar pentru asta. La mine soarele răsare și apune de după blocuri, și nu mă văd stând desculț pe bloc pândind după el. Momentan mă țin de programul propus și, cine știe, poatee data viitoare într-un cadru natural, voi încerca și faza cu hrănitul cu raze solare.

 6. gia says:

  te rog mult, imi detaliezi si mie programul din zilele de post??adica, ce ar trebui sa fac strict pentru ca tin post???in afara de job si cele uzuale…si cum se realizeaza clisma??? cum ai realizat programul “iesirea din post”: ce ai papat prima oara, la ce interval de timp a fost a doua masa, in ce a constat?? multumesc mult

 7. MR says:

  @gia
  primul lucru este motivația. Cu câteva zile înainte de a începe postul, scrie pe o hârtie motivele pentru care vrei să ții post și ce speri să obții cu ajutorul postului. Nu te grăbi, fă-ți o analiză atentă a motivației, citește, informează-te despre efectele postului. Asta te va ajuta pe parcurs, când vei fi tentată să renunți.

  Ca să îți fie ușor în post, e bine să nu ai un program încărcat de muncă pe parcursul lui, să nu lucrezi în condiții de stres și enervare. dacă ai un astfel de program, nu te arunca să ții multe zile, căci riști să te chinui inutil și nici să nu obții efectele benefice ce țin de dezintoxicarea organismului. Sfatul meu este ca în condiții de muncă obișnuite (program de 8 ore), în oraș, cu poluare, familie și tot tacâmul, să nu ții post negru cu apă mai mult de 3 zile odată.

  Clisma. te duci la farmacie sau magazin de obiecte medicale și ceri un irigator. Nu din cele pentru uz feminin, ci din cele pentru clismă. Există foarte multe modele, eu ți-l recomand pe cel clasic, cu vas mare, de minim un litru http://www.bizoo.ro/firma/donis/vanzare/411263/irigator-set-1-litru
  Recomand de asemenea să îți iei din acela cu robinet pe canulă, ca să nu curgă în timp ce încerci să îl introduci în rect.
  Cum se pregătește clisma pentru post. Cumperi de la plafar plante pentru ceai (infuzie) de mușețel și de rostopască (le găsești separate). Într-un litru și jumătate de apă pui câte două linguri de plantă (din fiecare). Primul îl pui mușeșelul, care poate să fiarbă mai mult. După ce dă un clocot, pui și rostopasca, pe care nu o lași să fiarbă mai mult de două minute. Oprești focul, strecori plantele și le arunci. Apoi pui vasul cu ceai fierbinte într-un vas mai mare, în chiuvetăși lași apa să curgă în vasul mai mare, ca să răcorească repede vasul cu ceai mai mic. Când se răcește astfel încât să poți băga cotul în ceai fără să îl simți fierbinte, înseamnă că e gata de clismă. dacă e prea fierbinte, riști să te opărești și să faci hemoroizi sau alte probleme. Dacă e prea rece, iar nu e bine, riști să ai probleme cu ficatul, dar nu intru în detalii, doar să fii atentă că se poate și muri (șoc hepatic) de la clismă cu lichide reci, de la frigider.
  Apoi, mergi la baie, ungi cu ulei sau cu o cremă grasă canula irigatorului (partea care se introduce în fund), ungi și anusul cu cremă sau ulei (cel mai bun e cel de măsline).
  Agăți irigatorul la înălțime în baie (eu îl agăți cu o sforicică de suportul de prosoape și îl umplu, dar nu total, că are tendința să atârne înclinat și să se verse dacă e prea plin.
  Folosești un covoraș, stai pe o parte pe podea (pe stânga, dar totuși în poziție oblică, și introduci canula în anus. E bine să faci asta fără să mai aibă aer pe furtun, adică să deschizi robinetul canulei și să lași să curgă un pic, până elimină aerul pe pe furtul, și abia apoi să îl intorduci în anus și să dai din nou drumul la robinet.
  Bagi acel litru și jumătate de ceai, apoi reziști senzației de defecație (cât poși, nu te forța) și eventual rămâi întinsă pe pat sau chiar în baie. mai întâi pe partea stângă 5 minute, apoi pe dreapta, apoi iart pe stânga. În total 15 minute. Dacă poți, rezistă 17 minute. În acest timp, ceaiul este absorbit (o mică parte din el) prin colon, au loc schimburi de substanțe la nivelul sângelui care irigă acea zonă, sânge ce vine de la ficat trasportând către colon toxine. Genunchii se țin ușor îndoiți (până în 90 de grade). O să apară mici crampe, rezistă dacă poți. Când nu mai poți, sau după cele 17 minute, mregi la toaletă și evacuează intestinul. va ieși ceaiul, fecale și foarte multe chestii încrustate în pereții intestinului gros.
  Dacă faci treaba asta de 2 ori pe zi minim, în post, te vei simți bine și nu vei avea probleme în a-l ține. Clisma în post se recomandă a fi făcută de maxim 4 ori pe zi (6 ori în cazuri grave de cancer), pentru amănunte îți recomand cărțile lui Petre Anca. http://www.miracol.ro/carte.php?carte=413&titlu=Nu%20exista%20boala%20incurabila%20Zbor%20in%20libertate
  Ieșirea din post se face în funcție de numărul de zile de post negru ținute. valeriu Popa recomanda o ieșire treptată (la fiecare 4 zile ținute, o zi de adaptare adăugată). în zilele de adaptare se consumă mucilagiu de fiertură de orez (o lingură de orez la un litru de apă, fiartă bine, se bea doar fiertura). Apoi două liguri și tot așa, apoi se reintroduc treptat alte alimente de origine vegetală, alimentele de origine animală se reintroduc ultimele.

Leave a Reply