Ziua a 2-a

Astăzi a fost o zi grea. M-am trezit la 7, după o noapte cu un somn nu foarte profund, cu multe momente de conștiență. Am făcut clisma cu un litru și jumătate de infuzie de mușețel și rostopască, pregătită de cu seară, ca să nu mai pierd timpul dimineața, căci durează prea mult până se răcește infuzia. Așa, doar am încălzit-o un pic de dimineață și gata. Din păcate nu am reușit să țin cele 17 minute, din lipsă de timp căci a trebuit să fug la muncă. Am stat prin săli de judecată de la 8.15 la 16.30 căci a fost o zi încărcată. Apoi am ajuns la birou și am dormit până pe la 19. Deși băusem cam 2 litri de apă până la acea oră, mă simțeam obosit, rău ca stare psihică datorită timpului petrecut în instanță, însă analizând comparativ cu zile similare în care mâncasem, starea proastă și oboseala nu erau un lucru ne-obișnuit.

Am ajuns apoi acasă, am realizat clisma de seară (cu infuzia pregătită de dimineață, tot așa ca să nu pierd timpul cu răcirea), apoi am plecat la sală. După clismă, m-am simțit efectiv regenerat, oboseala a dispărut ca prin farmec și starea de bine, tonusul și optimismul au re-apărut, precum soarele care iese de după nori. La sală am mers pe bandă 30 de minute (3 km), apoi ceva abdomene, înnot cam 20 de min și hidromasaj.

Încă 10 minute de saună și gata, înapoi acasă.

Ca o concluzie a zilei de astăzi, nu pot insista pe cât mi-aș dori pe importanța clismei. Știu că pentru unii pare ceva scârbos, ne-natural (auzi, să îți bagi ceva în fund – ce gay sună !), dar este o practică terapeutică de o valoare inestimabilă. Comparativ cu posturile ținute anterior fără clisme, postul actual este floare la ureche. În total, pe ziua de azi am băut cam 3-4 litri de apă, deci mai puțin decât ieri. Voi face și azi poza pentru final, pentru un video care să arate și evoluția masei corporale. La începutul postului aveam 102 kg. Azi dimineață aveam 100,1. Aștept cu nerăbdare ziua de mâine căci va fi prima zi, după aproape un an, când voi scădea sub o greutate cu trei cifre. La capitolul determinare, mi-am păstrat entuziasmul intact iar mâine, dacă voi avea mai mult timp, voi scrie și despre modificările survenite în plan mental și emoțional în aceste prime două zile de post. Și acum, la somnul de frumusețe !

 • Vlad

  Draga Mihai

  Desi nu sunt un “postitor inrait”, am o oarecare experienta in materie de post. Am stat cativa ani pe langa Valeriu Popa si – zic eu – am inteles destul de bine “tehnologia” postului. De asemenea, am studiat/experimentat si alte metode de a posti, astfel incat sa inteleg diferentele. Pe langa asta, practic qigong.

  Probabil ca ai destui sfatuitori, insa as vrea sa-ti spun ca dupa parerea mea, a face sauna si bazin in timpul postului este total nerecomandat (asta ca sa nu zic interzis), iar sala si alergatul pe banda trebuie inlocuite cu plimbari sau alergare usoara in parc, fara a face insa efort fizic intens. Altfel, e ca si cum ai calca frana si acceleratia in acelasi timp.

  Mi-am permis acest comentariu din postura de cititor fidel al blogului tau. De fapt nici nu doresc sa fie publicat, deoarece ti se adreseaza exclusiv tie. Daca ti se pare ca are sens ce spun si ai nevoie de clarificari / idei suplimentare, te rog sa ma contactezi.

  Cu bine,

  Vlad

 • corne

  din experienta propie… cam din ziua a 3-a incep sa apara mici dureri de cap, ametieli si oarecare greata. deasemenea si urina se iroseste. toate acestea se datoreaza faptului ca organismul incepe sa consume si din deseurile toxice acumulate de-a lungul anilor.

 • MR

  @Vlad,
  Îți mulțumesc pentru sfaturi. Din păcate nu am găsit prea multe informații științifice pe tema metodologiei postului, cu excepția cărții lui Lestrade, care descrie foarte pe scurt metodologia folosită în clinicile rusești și germane. Ambele recomandă mișcare în aer liber (parc) însă eu trăiesc în București și am o viață agitată. Programul meu de lucru începe la 8 dimineața și se termină la 7 seara. Jumătate din “plimbări” le fac în pas alert între Tribunale, Curtea de Apel și Judecătorii. Deci nu am aer curat în plimbările mele. Programul nu îmi permite în timpul săptămânii și parc. La sală în schimb, este aer condiționat și am toate facilitățile (este chiar lângă casă). Nu am întâlnit nicăieri interdicții privind înotul, și oricum nu fac exces, mai degrabă urmez indicația de a hidrata corpul cel puțin 15 minute într-o baie la temperatura corpului. Nu am găsit nici interdicții cu privire la saună însă o practic cu prudență, cam 5-7 min, cât să mă încălzesc înainte de dus.
  Dacă ai cumva sugestii sau sfaturi cu privire la îmbunătățirea regimului, chiar te rog să mi le comunici, sunt dornic să învăț cât mai mult din experiența altora.

 • MR

  @Cornel,
  Nu am experimentat duredi de cap, amețeli sau greață în ziua 3, și nici probleme cu urina. Cel mult o vagă aciditate la nivelul stomacului