Revin la scris după o pauză de două zile, cu relatări despre experiența postului negru. Nu am avut starea necesară să mă mai așez în fața tastaturii deoarece aceste ultime două zile au fost pline de evenimente, foarte dificile din punct de vedere social și profesional. Unii ar spune că au apărut “arderi de karmă”, eu am preferat să le văd ca pe niște simple teste/situații de viață ce trebuiau depășite. Nu intru în detalii, dar au fost chestiuni de ordin emoțional, care m-au afectat exact în zona cea mai vulnerabilă din post, respectiv starea de spirit. Dar ahi să explic. Ca un făcut, duoă persoane diferite mi-au lovit mașina în parcare, la scurtă perioadă de timp una de alta, ultimul ieri, chiar sub ochii mei și ai nevestei, prilej de nervi (pe nevastă-mea) și discuții aprinse cu respectivul. La muncă, dosare cu oameni disperați, care te impactează emoțional negativ, telefoane care au sunat încontinuu (îmi cer scuze celor cărora nu le-am răspuns, dar eram epuizat emoțional, la capătul tuturor resurselor de înțelegere și răbdare). În plus, din a 4-a zi am intrat în faza de acidoză (mărirea acidității în organism) care ține până în ziua 9 de post. În această fază, crește o anumită stare de nervozitate, luminozitatea spiritului și buna dispoziție pălesc, lăsând loc unei stări sumbre de spirit, la limita depresiei. Am tras de mine zilele 4 și 5, și m-am hotărât că, dacă în ziua a 6-a lucrurile nu revin la normal, să opresc postul. Evident, am făcut și greșeli. Trebuia să merg minim 10 km pe zi în aer curat. În București, nu există aer curat decât în pădurile de la marginea orașului, căci parcurile sunt la fel de îmbâxite cu noxe. Evident nu am avut timp de plimbări la marginea orașului, după sfârșitul programului de muncă, așa că am preferat sala de fittness și piscina. Piscina, cum bine spunea un comentator, este o altă greșeală în cursul postului. De ce ? Pentru că apa de piscină este puternic clorinată, pentru a rezista “proaspătă” mult timp, spre deosebire de apa de la robinet, diferența cantitativă de clor dintre cele două fiind de câteva zeci, dacă nu chiar sute de ori mai mare. În post, corpul se hidratează, absoarbe prin piele apă în cantități importante – în funcție de timpul petrecut în piscină, absorbind și clor. Rezultatul este intoxicația cu clor, care duce în principal la insuficiență respiratorie și stări de rău – în special la nivel psihic. Ei bine, eu am înnotat cam 40 de minute zilnic în bazin și probabil că și chesti asta m-a afectat.

Că tot veni vorba, la nivel european s-a recunoscut (în sfârșit !) efectul negativ asupra organismului a clorinării apei de piscină, și au început să apară de prin anii 80 primele ștranduri care au bazine cu apă naturală, purificată cu ajutorul plantelor acvatice, căci cercetările au arătat că există anumite specii de plante care au o mare capacitate de purificare a apei. Momentan, sunt doar câteva astfel de bazine în Europa, detalii aici.

În fine, am mai făcut și alte greșeli, de ordin tehnic. Spre exemplu, la clisma cu ceai de rostopască și mușețel, eu fierbeam ceaiul dimineața (un singur clocot) și îl lăsam pentru seară, cu plantele în el. Am aflat de la un postitor experimentat că rostopasca se lasă fix 2 minute în apa fierbinte pentru că dacă o lași mai mult, ies și anumite substante care sunt toxice pentru organism. Să îmi fie învățătură (pentru data viitoare) atât mie cât și celorlalți ce doresc să experimenteze metoda.

La greutate am avut mari succese, scăzând foarte mult în aceste 5 zile de post. Am ajuns de la 102 kg (câte aveam la cântărirea de luni dimineață) la 95,5 (sâmbătă dimineață) și asta în condițiile în care m-am hidratat serios (cu minim 4 litri de apă băuți în fiecare zi).

Am experimentat mai ales în ultimele două zile de post, o intensificare a simțului olfactiv, lucru nu tocmai bun dacă locuiești în oraș. Probabil că în milioanele de ani de evoluție, creierul a găsit de cuviință ca, pe lângă mărirea numărului de neuroni în timpul postului (fapt dovedit științific !) căci se presupune că trebuie să devii mai inteligent ca să găsești hrană, se amplifică și simțul mirosului (ca să dai de urma hranei). Pentru mine chestia asta a avut un efect negativ, căci am putut simți din plin aerul îmbâxit și sufocat de mirosuri pestilențiale al Capitalei. Evident, pe parcursul postului nu poți întreține relații sexuale, deci atenți cei căsătoriți cum vă programați postul, mai ales dacă aveți neveste pretențioase, obișnuite cu o viață sexuală activă.

În ziua a 5-a am vrut să experimentez și cum mă simt după masaj, așa că am plătit un maseur pentru o oră de masaj. După acest masaj m-am simțit efectiv renăscut, iar scăderea în greutate în ultima zi a fost de 1,5 kg, ca efect al masajului, mai mult ca sigur. Cam astea sunt concluziile, dacă îmi mai amintesc ceva important, revin pe parcurs cu amănunte.

Evident, acum urmează revenirea, cu introducerea treptată a alimentelor. Voi începe realimentarea după metoda lui Valeriu Popa, cu un mic mucilagiu de orez, apoi legume și tot așa, pentru refacerea armonioasă a florei intestinale. Cel puțin 2 zile voi face această revenire și e bine că ea pică în weekend, când soția are timp să îmi prepare mâncarea, lucru care nu se poate face în timpul săptămânii, când avem de muncă.

CategoryUncategorized
Tags,
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares