Erau mulți ia care se bucurau c Bsescu iese din politic, odat cu plecarea de la Cotroceni. Nu se ntrevedea nici o alt opțiune, dup funcția suprem n Stat. Voiculeștii, gzii și anteniștii l vedeau deja ca pe un pensionar care și-a primit vila, cu birou de lucru și gata, retragerea. Eventual s și mai dea cu prerea pe la cte o reuniune unde nu ascult nimeni dect din politețe, ca invitat de onoare, cum i st bine unui fost președinte, gen Emil Constantinescu.

Ei bine, se pare c s-au nșelat, cci jocurile nu sunt fcute nc. ns știm deja ce crți au fiecare dintre participanții la joc. Iat ns c n joc a intrat și DNA-ul pe post de crupier, care i-a druit cu mrinimine un joker lui Traian Bsescu. M refer la arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care schimb totul – din perspectiva alegerilor de anul viitor.

Discursul public din ultima vreme al lui Traian Bsescu dovedește c acesta sepregtește s reintre n viața politic, participnd la alegeri. ns unde, la ce funcție s-a gndit Traian Bsescu ? Toate indiciile (opiniile exprimate referitoare la moscheea ce se dorește a se construi n București, criza refugiaților) duc spre Primria Capitalei, unde el a mai ocupat funcția de primar general. Pe direcția asta, acțiunea DNA-ului i-a deschis lui Bsescu o prtie nesperat, nlturndu-i din cale principalul contra-candidat, pe primarul (nc) n funcție Sorin Oprescu.

PNL-ul nu are de ce s se bucure de arestarea lui Oprescu. Au avut pur și simplu noroc cu Johannis, pentru c l avea drept contra-candidat pe Ponta, reprezentarea rului absolut PSD-ist. Victoria la prezidențiale nu este meritul PNL-ului, care nu a convins pe nimeni ca partid. n graficul arestrilor, au la fel de mulți corupți n partid ca și PSD-ul. Iar Alina Gorghiu e doar o tineric frumușic care recit bine din memorie ce i scriu ppușarii din spatele ei.

PNL-ul nu are un om pentru primria capitalei, iar timpul este prea scurt pentru a gsi unul. Orban ? Prea papagal, pare neserios. Nici celelalte partide nu stau mai bine. Petre Roman ? Prea ptat de asocierea cu Ion Iliescu n afacerea revoluției și mineriadei, pe care bucureștenii nu au uitat-o. Și aici opțiunile juctorilor se cam termin.

ns Bsescu, instalat n fruntea unui partid gen PMP, chiar ptat de amintirea asocierii cu Udrea, poate cștiga Capitala. Și eventual locurile rmase libere grație DNA-ului, cum este fieful lui Vanghelie din sectorul 4. Iar Capitala conteaz enorm pentru rezultatul final n alegerile parlamentare. Candidatul Traian Bsescu la primrie, devenit Primar al Capitalei, poate schimba total ecuația.

Personal, mi-aș dori ca Traian Bsescu s triumfe n lupta de anul viitor. Pentru mine ca cetțean, treaba asta s-ar traduce n urmtoarele efecte:

  • adio proiect al Moscheei din București. Ct ar fi Bsescu primar, nu vd cum ar trece un PUZ de consiliu fr voia lui. Iar el nu vrea moschee.

  • Romnia chiar s-ar putea uni cu Republica Moldova. Pe bune, nu intru n detalii, dar se ntrevede treaba asta ca soluție de protejare a Moldovei de Rusia, fr o extindere formal a UE prin aderarea Moldovei la UE.

  • Am da cu flit europenilor n problema refugiaților, problem de care nu Romnia este responsabil, ci marile puteri (SUA, Anglia, Germania, Franța), care au distrus țrile din care privin acei refugiați.

De ce cred eu c Bsescu va re-cștiga Primria Capitalei ?

  1. n cariera lui politic, nu a pierdut niciodat la alegeri (ncepnd cu primria și terminnd cu președenția), deci vine cu siguranța și laurii campionului en-titre, ce nu a cunoscut nfrngerea, lucru foarte important n conștiința public, care l percepe ca atare.

  2. Vine cu un enorm capital de notorietate (a nu se confuda cu capitalul de imagine !), de pe poziția de fost președinte al Romniei, prin care surclaseaz net orice alt contra-candidat, lucru iarși important pentru c, se știe, unii alegtori tind s voteze pe cei mai cunoscuți n defavoarea celor mai puțin notorii.

  3. Are un discurs populist bine nchegat, pe teme ce atrag simpatia unor largi categorii de bucureșteni, ce se traduce per total n ceea ce numin charism politic, sau priz la electorat.

Traian Bsescu va da deci bti de cap lui Voiculescu și celorlalți inamici ai si nc mulți ani de acum nainte, și dac și joac bine cartea alianțelor electorale, va putea deveni principalul oponent al PNL-ului și PSD-ului n alegerile parlamentare de anul viitor, cu șansa de a arunca att PNL-ul ct și PSD-ul n opoziție.

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *