Am avut bucuria s particip la introducerea n preliminariile pentru practica kalachakra pe linia Jonang n București, n condiții excelente, la cteva strzi de locuința mea. Excelent oportunitate, excelent karm ! Toate lucrurile s-au aranjat ntr-un mod minunat, nu am avut nici o piedic n a participa la audierea acestor nvțturi, și sper s nu apar nici n continuare, la punerea lor n practic zilnic.

Contactul timp de o sptmn cu Khentrul Rinpoche a avut un efect de netgduit asupra mea. Am devenit mult 20150920_123504mai calm, mai liniștit, mai detașat. ns cel mai mare beneficiu a fost acela de a putea participa mpreun cu soția mea la aceste nvțturi, fiind plcut surprins s descopr c este deosebit de receptiv la nvțturile dharmei. Acesta este nc un lucru minunat, cci este greu cnd dou psri legate mpreun cu lațul csniciei nu zboar n aceeași direcție. n cazul meu, se pare c am auspicii favorabile acestor nvțturi și aștept cu nerbdare s le aprofundez n practica zilnic.

mi doream de mai mulți ani s pot realiza practic toate lucrurile nvțate n retragerile cu nvțtori tibetani – la care am participat, ns mereu și mereu demersurile mele s-au blocat n lipsa unei shanga, a unei comunitți de practicanți cu care s m pot sftui și ncuraja n practica mea. Cci, fr un contact permanent cu alți practicanți, chiar dac ncepi o practic zilnic, apare nesiguranța, apar ntrebri la care nu gsești rspunsul și n final renunți. mi dorean de mult timp un manual de nondro clar redactat, n limba romn, cu instrucțiuni suplimentare și eventual cu ghidarea unor practicanți mai experimentați, care au finalizat etapele n care doresc s m avnt. Și iat c toate aceste lucruri au aprut brusc n viața mea n ultima sptmn, fapt ce mi umple sufletul de speranț și bucurie. Am tras n aceste zile mult mai multe concluzii cu privire la viața mea și cred c m aflu ntr-un moment de rscruce, unde pot face un pas important, de cotitur, care s mi schimbe definitiv destinul. Un pas pe care mi-l doream de mult timp, dar nu gseam prima treapt a scrii pe care vreau s urc.

La nvțturile din sptmna ce a trecut au participat ocazional și 7-8 cursanți sau foști curanți de la MISA, fapt ce arat c exist deschidere ctre spiritualitatea autentic și acolo. Sunt curios ns s vd cți dintre ei vor continua pe aceast cale, acum c au putut face diferența ntre un nvțtor autentic, autorizat de o ntreag linie, cu experiența direct a realizrii nvțturilor predate, și unul care a nvțat singur, din crți și din propriile greșeli.

Personal, am fost timp de aproape 20 de ani beneficiarul dar și subiectul „experimentelor sociale” ale unui astfel de auto-intitulat maestru, ani n care am avut ocazia s bjbi printre mii de tehnici, alergnd entuziast de la una la alta n cutarea realizrilor promise. Astzi pornesc cu acelai entuziasm pe un drum bttorit de sute și sute de generații de yoghini tibetani, ghidat de un maestru autorizat, experimentat, cu o metodologie extrem de clar, de tehnic.

Ce aș mai putea s adaug ? Realizez și eu ct de greu este s lași la o parte toate erorile trecutului pentru a lsa loc unei nvțturi sistematice, autentice, care ȚI D GARANȚIA c te duce la finalul unui drum.

n mod curios, am numai gnduri de recunoștinț dr și compasiune pentru nvțtorii mei de la MISA – n frunte cu celebrul Gregorian Bivolaru. Recunoștinț pentru lucrurile bune nvțate de la ei, compasiune pentru starea de rtcire și confuzie n care se afl. Fie ca eu s ating starea de Budha pentru beneficiul tuturor ființelor vii, inclusiv a celor care mi-au fost nvțtori, colegi sau prieteni la MISA.

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *