Am avut bucuria să particip la introducerea în preliminariile pentru practica kalachakra pe linia Jonang în București, în condiții excelente, la câteva străzi de locuința mea. Excelentă oportunitate, excelentă karmă ! Toate lucrurile s-au aranjat într-un mod minunat, nu am avut nici o piedică în a participa la audierea acestor învățături, și sper să nu apară nici în continuare, la punerea lor în practică zilnică.

Contactul timp de o săptămână cu Khentrul Rinpoche a avut un efect de netăgăduit asupra mea. Am devenit mult 20150920_123504mai calm, mai liniștit, mai detașat. Însă cel mai mare beneficiu a fost acela de a putea participa împreună cu soția mea la aceste învățături, fiind plăcut surprins să descopăr că este deosebit de receptivă la învățăturile dharmei. Acesta este încă un lucru minunat, căci este greu când două păsări legate împreună cu lațul căsniciei nu zboară în aceeași direcție. În cazul meu, se pare că am auspicii favorabile acestor învățături și aștept cu nerăbdare să le aprofundez în practica zilnică.

Îmi doream de mai mulți ani să pot realiza practic toate lucrurile învățate în retragerile cu învățători tibetani – la care am participat, însă mereu și mereu demersurile mele s-au blocat în lipsa unei shanga, a unei comunități de practicanți cu care să mă pot sfătui și încuraja în practica mea. Căci, fără un contact permanent cu alți practicanți, chiar dacă începi o practică zilnică, apare nesiguranța, apar întrebări la care nu găsești răspunsul și în final renunți. Îmi dorean de mult timp un manual de nondro clar redactat, în limba română, cu instrucțiuni suplimentare și eventual cu ghidarea unor practicanți mai experimentați, care au finalizat etapele în care doresc să mă avânt. Și iată că toate aceste lucruri au apărut brusc în viața mea în ultima săptămână, fapt ce îmi umple sufletul de speranță și bucurie. Am tras în aceste zile mult mai multe concluzii cu privire la viața mea și cred că mă aflu într-un moment de răscruce, unde pot face un pas important, de cotitură, care să îmi schimbe definitiv destinul. Un pas pe care mi-l doream de mult timp, dar nu găseam prima treaptă a scării pe care vreau să urc.

La învățăturile din săptămâna ce a trecut au participat ocazional și 7-8 cursanți sau foști curanți de la MISA, fapt ce arată că există deschidere către spiritualitatea autentică și acolo. Sunt curios însă să văd câți dintre ei vor continua pe această cale, acum că au putut face diferența între un învățător autentic, autorizat de o întreagă linie, cu experiența directă a realizării învățăturilor predate, și unul care a învățat singur, din cărți și din propriile greșeli.

Personal, am fost timp de aproape 20 de ani beneficiarul dar și subiectul „experimentelor sociale” ale unui astfel de auto-intitulat maestru, ani în care am avut ocazia să bâjbâi printre mii de tehnici, alergând entuziast de la una la alta în căutarea realizărilor promise. Astăzi pornesc cu acelai entuziasm pe un drum bătătorit de sute și sute de generații de yoghini tibetani, ghidat de un maestru autorizat, experimentat, cu o metodologie extrem de clară, de tehnică.

Ce aș mai putea să adaug ? Realizez și eu cât de greu este să lași la o parte toate erorile trecutului pentru a lăsa loc unei învățături sistematice, autentice, care ÎȚI DĂ GARANȚIA că te duce la finalul unui drum.

În mod curios, am numai gânduri de recunoștință dr și compasiune pentru învățătorii mei de la MISA – în frunte cu celebrul Gregorian Bivolaru. Recunoștință pentru lucrurile bune învățate de la ei, compasiune pentru starea de rătăcire și confuzie în care se află. Fie ca eu să ating starea de Budha pentru beneficiul tuturor ființelor vii, inclusiv a celor care mi-au fost învățători, colegi sau prieteni la MISA.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares