A trecut exact o lună de la experimentul meu privind postul negru cu apă, întins pe durata a 5 zile. Am primit foarte multe întrebări de la cititori cu privire la efectele pe terrmen lung ale postului asupra mea. M-am îngrășat la loc ? Mă simt mai bine ? Nu m-am îmbolnăvit ? Mă simt altfel ?

Așa că m-am decis să răspund tuturor acestor întrebări într-un scurt articol.

În această perioadă de 30 de zile, după revenirea la alimentația mea normală (lacto-ovo-vegetariană), nu am mai ținut alte zile de post (de obicei țineam în trecut două zile pe săptămână, marțea și vinerea), tocmai pentru a vedea dacă efectul de yoyo al slăbirii bruște se instalează și după postul negru, ca în cazul altor regimuri alimentare hipo-calorice.

Totuși, anumite schimbări au avut loc în dieta mea. Precizez că ele au apărut în mod natural, fără ca eu să forțez sau să mă abțin în vre-un fel.

În primul rând, datorită micșorării stomacului pe durata postului, după revenire am început să mănânc mult mai puțin la fiecare masă. Apoi, nu am mai simțit nevoia de pâine. Înainte, dacă nu mâncam suficientă pâine la o masă, aveam senzația că nu mă satur. După această perioadă de post, nu mai simțeam deloc nevoia să mănânc pâine, iar dacă am mai mâncat a fost foarte rar și în cantități minuscule (sub o felie de pâine la o masă) – și doar atunci când ceea ce mâncam necesita o “bază” exemplu când mâncam icre.

Apoi, nu am mai simțit nevoia să mănânc dulciuri. Uneori nu simt nevoia nici măcar să mai îndulcesc ceaiul cu miere, îmi place mai mult să îi simt gustul natural, proaspăt, ne-alterat de gustul dulce.

Despre greutate.

Spuneam că am coborât de la 102 kg la 96, în 5 zile de post negru, în total 6 kg. Amintesc o glumă a unui prieten care pe parcursul postului, când i-am spus că am dat jos în 3 zile peste 3 kg, mi-a replicat în glumă că sigur au fost 2 kg de fecale și un kg de lacrimi. Ei bine, din cele 6 kg pierdute, 3 au găsit drumul înapoi, astfel că pe parcursul ultimelor 30 de zile mă mențin constant la 99 de kg. Deci pot spune că efectul de yoyo nu s-a dovedit a fi valabil în cazul postului negru, căci cele 3 kg luate înapoi sunt conținutul alimentar aflat în permamență în tranzitul intestinal.

În aceste 30 de zile am făcut prea puțin sport sau sală, căci nu am avut timp, a fost o lună cu multe activități – profesionale în special.

De îmbolnăvit nu m-am îmbolnăvit în urma postului negru, ba dimpotrivă mă simt foarte bine, sunt plin de energie și bună dispoziție, ceea ce doresc la toată lumea.

Aștept cu nerăbdare o perioadă cu un program social mai puțin încărcat, în care să am mai mult timp pentru mine și în care să repet experiența postului negru ținut pe o durată mai lungă. Până atunci, mă voi mai antrena cu zile de post negru ținute săptămânal.

Cam atât, momentan.

Pentru mai multe detalii, citiți și:

Postul negru – o nouă terapie – de Thierry de Lestrade

Jurnal de post – T 0

Ziua 1

Ziua a 2-a

Ziua a 3-a

Zilele 4, 5 și încheierea experimentului

https://www.facebook.com/Postul-NEGRU-o-nou%C4%83-terapie-153748764963615/timeline/

CategoryUncategorized
Tags,
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares