Feed on
Posts
Comments

Ce este meditația ?

Există foarte mulți tineri și bătrâni deopotrivă, care nu cunosc înțelesul unor termeni nou intrați în limbajul modern, termeni care sunt utilizați destul de des. Am considerat necesar să scriu câteva rânduri despre ce înseamnă A MEDITA.

Când cineva rostește cuvântul MEDITAȚIE, imaginile ce apar în mintea oamenilor diferă destul de mult. Pentru unii, există înțelesul clasic al cuvântului meditație: acela de a reflecta profund la înțelesul, sensul sau aspectele unui anumit subiect, fie că este vorba de o problemă concretă, fie că este vorba de “nemurirea sufletului”.

Alții folosesc termenul de meditație derivat din cuvântul meditator – persoana care te pregătește pe un anumit subiect sau materie. În această accepțiune, meditația este exercițiul pentru a excela în pregătirea – de obicei școlară.

Și sunt ceilalți, marea majoritate, care la auzul cuvântului MEDITAȚIE au imaginea unei persoane ce stă așezată cu picioarele încrucișate, gândindu-se la ceva, cu ochii închiși. Dacă întrebi un astfel de practicant ce face, el îți va răspunde: meditez. Dacă îl întrebi la ce meditează sau cum o face, răspunsurile pot fi foarte diferite, de la persoană la persoană, însă în general este vorba de un aspect interior, ce ține de minte.

Și totuși, ce este meditația ?

Unii consideră că meditează dacă își focalizează neântrerupt atenția asupra unui singur lucru, aspect sau fenomen, intern sau extern. În realitate, aceasta nu este meditație ci focalizare, concentrarea atenției, o practică ce precede meditația. Poate fi vorba de focalizarea neântreruptă a atenției asupra unui punct sau asupra unui obiect sau fenomen. Unii își urmăresc respirația. Alții, vârful nasului sau un punct dintre sprâncene sau ombilicul. Alții își urmăresc gândurile într-un mod elaborat, sau anumite procese ale minții. Toate aceste nu le putem numi cu adevărat meditație, căci ele sunt în realitate concentrări ale subiectului asupra unui obiect, intern sau extern.

Apoi sunt vizualizările, exercițiile de imaginație, evocările unor emoții, stări sau amintiri, practici ce iarăși nu pot fi numite meditație pentru că ele folosesc mintea și calitățile acesteia.

Tot meditație este denumit generic procesul de identificare cu un anumit fenomen, ființă sau aspect. Te poți identifica cu un sunet, cu o stare, cu un model spiritual, practic cu orice, căci se spune că mintea ia forma oricărui subiect asupra căruia se concentrează suficient de mult, neântrerupt.

În opinia mea, singura și adevărata meditație constă în observarea atentă a propriei atenții. Atenția este acel observator tăcut, prezența de sine conștientă, care face să existe subiectul cunoscător. În drumul interior, prin labirintul falselor identificări cu corpul, memoria, sau atributele noastre (sociale sau de altă natură), avem mereu tendința de a ne identifica cu părți ale întregului care ne compun ca persoane sau, mai grav, cu aspecte sau lucruri care vin din exterior.

În realitate, adevărata meditație se reduce la efortul conștient, consecvent de a mări conștiența observatorului tăcut, la fel cum se mărește flacăra lămpii și lumina acesteia întro cameră întunecoasă, prin alimentarea fitilului cu combustibil. Combustibilul necesar creșterii conștienței de sine provine din reflectarea acesteia în sine însăși, în aplecarea reflexivă asupra propriei naturi, din nou și din nou, până când aceasta crește și cucerește tot eșafodajul de erori, false opiniii și identificări greșite care alcătuiau eul nostru mundan.

loading...

24 Responses to “Ce este meditația ?”

 1. George says:

  Nu știu dacă admin.site-ului vor putea lăsa această intervenție necenzurată ! În urmă cu un an am cumpărat acest dispozitiv,mic dar scump în speranța că mă voi lăsa de fumat. NICI VORBĂ,din contră .În afară de faptul că mi-a provocat o durere insuportabilă pe lobul urechii,nimic semnificativ nu s-a petrecut. Două săptămîni cît am tot ținut -cu intermitențe acea mică plăcuță pe ureche ……..NIMIC.

 2. MR says:

  George,
  Despre ce dispozitiv este vorba ? Eu nu vând dispozitive, ci doar idei și vise 🙂

 3. Asta cu visele si ideile e doar momeala cu care atrage vizitatorii sa-i faca afisari si click-uri pe reclame. Si uite asa se umple MR de bani cu blogul :))

 4. Shri Singha says:

  Exista un observator numai daca exista un obiect de observat.
  Cata vreme aceasta relatie este intretinuta nu avem vreo sansa sa trecem dincolo de ignoranta care vede diviziune acolo unde nu e.
  E neaparata nevoie a reflecta asupra naturii mintii si a descoperi daca observatorul este real sau daca nu este decat un trick al mintii .Cand descoperim irealitatea observatorului baza sau fundamentul relatiei duale(observator-obiect de observat) este distrus.Noua ne pare ca este distrus insa in realitate el nu a existat vreodata sub aceasta forma sau sub orice alta forma.Astfel soliditatea , concretetea , identitatea experientei sau a lumii nu se mai ridica si nu se mai cristalizeaza iar ceea ce apare , experienta noastra, toate experientele celor cinci simturi sunt vazute si intelese ca fiind indivizibile starii noastre.In lumina acestor consideratii eu inteleg ca adevarata meditatie este odihna in indivizibilitatea dintre natura noastra nenascuta primordiala si experientele fiintei noastre care nu sunt altceva decat extensii si expresii energetic-luminoase ale starii primordiale.

 5. aleatorul says:

  Shri Singha – ai citi mult 🙂 Suna interesant dar ashe… cam gol cumva.
  Oricum, iti doresc mult succes in cautarea ta interioara.

 6. Neele says:

  :))

 7. Neele says:

  @Shri Singha:
  Nu ai cum sa discuti cu ei. Unii au ramas vegetarieni si nu inteleg ca un calugar sa zicem, mananca ce i se ofera, fara a mai face nazuri.
  Si aceasta implica si consum de carne daca asta se da.
  Asta e Romanica. Astia e oamenii.

 8. Shri Singha says:

  @aleatorul
  “Shri Singha – ai citi mult 🙂 Suna interesant dar ashe… cam gol cumva.
  Oricum, iti doresc mult succes in cautarea ta interioara”

  E nevoie de studiu caci altfel nu vom sti niciodata sa diferentiem intre o experienta oarecare si natura reala a propriei fiinte.Intodeauna practica trebuie sa mearga mana in mana cu ce spun textele traditionale.E absolut imperativ.
  Caci daca nu studiem si ne educam vom deveni oameni ca tine care critica ceea ce nu inteleg fara a justifica intemeiat de ce critica.
  Dar inteleg, romanii critica din reflex caci au primit acest drept prin nasterea lor plina de noblete.

 9. Parca observatorul, obiectul de observat si procesul observarii sunt una.

 10. Neele says:

  Un pic off topic, scuze!

  @Shri Singha:
  Cand ti-am urmat instructiunile, n-am avut de pierdut ci doar de castigat.
  Nu stiu cum sa ma pregatesc pentru saptamana viitoare data de 6 noiembrie. Nevrand sa mai gresesc, caut ghidare de la cei familiari cu procedura. M-as fi consultat cu cei din Ro, dar nu sunt in tara.

  Va fi necesar sa fiu atenta si sa iau notite sau doar asist la ceva ce se desfasoara oarecum independent de mine?

  Multumesc pentru oricat de mica ghidare primesc!
  (Doresc sa reusesc sa fiu o prezenta de nota 10. Macar o data. 🙂 )

 11. Shri Singha says:

  @ dynamic observer.
  Ele intr-adevar sunt una insa noi fiintele obisnuite functionam mai tot timpul in modul dual unde vedem lumea si ce ni se intampla ca fiind solide si separate.Pana sa ajungem la indivizibilitate e cale lunga si mult de munca.

  @neele.
  Daca te intereseaza sa participi pe 6 noiembrie si doresti instructiuni despre ce trebuie facut si pentru ca nu te afli nicaieri aproape de cineva care ar putea sa te instruiasca , cel mai simplu si cel mai simplu e sa mergi pe http://shop.shangshungfoundation.com/en/ebooks/257-e-book-guruyoga-english-pdf-2000000000930.html si sa cumperi cartea aceasta in format e-book.
  Acolo la pag 128 gasesti detaliin despre ce trebuie vizualizat si pronuntat iar la pag 138 gasesti initierea care va fi transmisa pe 6 noiembrie.
  Numai bine

 12. Neele says:

  @Shri Singha:

  Multumesc de orientare!
  Am cartea, citesc deja.
  Pana pe 6 tun book si aceasta in fata.
  Numai bine si tie!

 13. Neele says:

  Cica: Boss, how do you like your coffee?
  Possible answers
  Boss: Icy, I’m hot enough to understand that the coffee, myself and the act of drinking were once one.
  Or: How do I enjoy myself? Well, I’m the best of the best, of course when I’m drunk.
  Or: That is really my coffee and no one dare touch it. Not even you, coffee! If you don’t listen to me, you’ll get drunk. Just like me.
  Or: How in the heaven’s name did my coffee disappear? Probably it got drunk, by itself. Or is it me who dissapeared getting drunk by just one coffee?
  Or: Coffee loves me and I love coffee. The problem is who loves the drinking? Or is it the drinking loving us both? Or is it the loving drinking us both?

  Shall I ask anything else? 🙂

 14. Neele says:

  Baby, baby, baby, you’ve been nice letting mum sleep a couple of hours. Now, if you’d be nice to follow me on the lactation post …

 15. aleatorul says:

  @Shri Singha
  E doar o impresie pe care mi-a lasat-o comentariul tau. Imi cer scuze daca te-am jignit. Probabil venim de pe cai foarte diferite.

 16. aleatorul says:

  @Neele
  Nu ai cum sa discuti cu ei. Unii au ramas vegetarieni si nu inteleg ca un calugar sa zicem, mananca ce i se ofera, fara a mai face nazuri.
  Si aceasta implica si consum de carne daca asta se da.

  Pentru a medita eficient ai nevoie de atentie si liniste interioara. Nu cred ca daca ucizi un porc, ( fie el si din guvern 😛 ) vei medita lafel de linistit ca si in cazul in care vei taia un cartof de exemplu 😀
  Cu cat provoci (sau esti complice) o suferinta mai mare in jurul tau cu atat vei fi mai tulburat.
  Dar hai sa iti dau un exemplu simplu:
  Pasul 1: Fi atent la tine – mai exact la gradul tau de atentie, luciditate, eficienta in actiuni.
  Pasul 2: Enerveazate maxim pe ceva… orice 😀
  Pasul 3: Fi atent la tine si compara starea de dinainte cu cea de dupa “nervi”. Cu siguranta o sa descoperi ca nu mai functionezi in parametrii.

  Abtinerea de la carne sau consumul moderat de mancare cat si abtinerea de la droguri eu le vad ca si recomandari. Te ajuta sa fi mai eficient. Nu te face un om mai spiritual :)))

 17. Neele says:

  @Shri Singha:
  Am luat cartea de la inceput.
  Caut sa fiu prezenta.

 18. Neele says:

  @aleatorul:
  Nu numai ca ti-e frica de foc dar ai si texte.
  Desigur ca stii tu mai bine, caz in care stai si predica ce vrei aici.

 19. Neele says:

  Off-topic: ‘Emotional Intelligence’ (D. Coleman) s-a sters. Nu avea facuta integrare. 🙁

  Cred ca asta e cam tot.

 20. Neele says:

  N-am stiut ca gmail da drumul la toate rahaturile mele.

 21. Neele says:

  Auzi, persoana de ma contrazici ca nu-i necesar sa stie stanga de ce face dreapta. Cum vrei? Sa am diaree verbala ca tine? Ai baut otrava sau ce? Io nu-mi aduc aminte sa-ti fi servit asa ceva.

  Gandeste putin: daca ii iei omului si libertatea si fericirea, pai ce ai facut din el? Cred ca ai uitat de concretetea realitatii. Du-te sa-ti faci flu shots! Dupa ce te-ai intepat, mai vb.

 22. Flavian says:

  Neele, tu esti ca bogotanii aia 1% care detin 99% din averea lumii.

  Ma refer la postarile de pe acest distins blog. Tu esti 1% din postaci dar ai 99% din posturi. Tre sa facem o miscare Ocupy Neele. Traitiar.

 23. aleatorul says:

  @Neele
  Nu numai ca ti-e frica de foc dar ai si texte.
  Desigur ca stii tu mai bine, caz in care stai si predica ce vrei aici.

  Nu inteleg ce zici…
  Frica de foc? Vorbesti cumva in ghicitori?
  Eu stiu mai bine? Esti sigur?
  Ce sa zic… multumesc de apreciere 🙂 insa cred ca o sa te dezamagesc. Nu is genul care predica pe forumuri / bloguri. Mai zic si eu una alta in ideea ca cineva vine cu ceva mai inteligent care sa confirme sau sa infirme ce zic. Eventual sa imbogateasca continutul forumului / blogului.
  Dar tu imi dai impresia ca doar trolezi…

 24. mircea says:

  Meditatia poate fi explicata si cu ajutorul posterelor 🙂 . . Prezentarea principiilor meditatiei, sub forma “afise”-lor, poate ajuta la o intelegere mai usoara si mai rapida a elementelor esentiale ale practicii.

  A) Definitia meditatiei :
  #) Meditatia este un proces de concentrare in observarea mintii si se poate practica oricind si oriunde. Meditatia implica intentia persoanei (“intentia de a observa mintea”) .
  http://www.slideshare.net/remouherek/neuroplasticity-and-the-science-of-habit-formation-case-study-zenfriendcom/59-What_is_Meditation_The_point

  #) A medita inseamna a fii/a trai in momentul prezent (“Being in the moment”) si a observa/urmarii aparitia si disparitia aleatoare a gindurilor . A medita nu inseamna sa faci eforturi pt a incerca sa controlezi, sa suprimi sau sa impiedici aparitia gindurilor. A medita inseamna a fii constient de tine insuti in acesl moment si a permite gindurilor sa apara si sa dispara “precum norii pe cer”
  http://image.slidesharecdn.com/usingcrystalsinmeditation-140714005143-phpapp01/95/using-crystals-in-meditation-6-638.jpg?cb=1405299136

  #) Meditatia inseamna efortul constient de focalizare a mintii si nu timp pt odihna si relaxare
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.okyday.com%2Fimages%2Fquotes%2Fmeditation-is-time-to-focus.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fquotesgram.com%2Fmain-focus-quotes%2F&docid=p5hJXYIufEcRrM&tbnid=OOZwRNpHcV3iuM%3A&w=480&h=350&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwih74-g2OvNAhXkLsAKHV_MBTUQMwgdKAEwAQ&iact=mrc&uact=8

  #) Meditatia nu inseamna inertie si pasivitate. Meditatia inseamna efort constient permanent pt imbunatatirea capacitatii de concentrare.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.motivationalquotesabout.com%2Fimages%2Fquotes%2Fmeditation-is-not-passive-sitting-in.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fquotesgram.com%2Fmeditation-quotes-and-sayings%2F&docid=XV5LtDoHjrajWM&tbnid=Mlby-gKZUcKS9M%3A&w=480&h=350&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwjNn8Tr2OvNAhVrCcAKHW0vBmkQMwgcKAAwAA&iact=mrc&uact=8

  #) Meditatia nu inseamna efort incrincenat pt a prevenii aparitia/eliminarea gindurile.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2F736x%2F6f%2Fb8%2F28%2F6fb828ec421eb682510b734abf64fbb4.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F124904589640329198%2F&docid=yYgGjCr5P2bbmM&tbnid=ORgYZP9h28YE2M%3A&w=487&h=700&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwiKsdSq0-vNAhUGAsAKHYoJBtgQMwgfKAEwAQ&iact=mrc&uact=8

  #) Meditatia nu inseamna fuga responsabilitatile sau problemele sociale. Insa meditatia poate oferi o intelegere si o acceptare superioara a acestora.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.jarofquotes.com%2Fimg%2Fquotes%2Fdb4b852fceaa5260e33e1cfcfe37fbb9.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.jarofquotes.com%2Fview.php%3Fid%3Dmeditation-is-not-to-escape-from-society-but-to-come-back-to-ourselves-and-see-what-is-going-on-once-there-is-seeing-there-must-be-acting&docid=YjNNegEQn8KwmM&tbnid=cpGzj1hSQYbZyM%3A&w=600&h=455&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwjs8d6P1OvNAhUrAcAKHUxrC_sQMwghKAMwAw&iact=mrc&uact=8

  B) Cum procedam daca anumite emotii/ginduri/sentimente ne distrag atentia in timpul meditatiei :
  1) constientizam distragerea atentiei (“pierderea starii de Observator a gindurilor/emotiilor/sentimentelor”)
  2) permitem gindului sa existe
  3) respirand, reluam procesul de focalizare a atentiei asupra gindurilor (revenim la meditatie)

  a) https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fscontent.cdninstagram.com%2Ft51.2885-15%2Fe15%2F10979563_779505955458793_806890921_n.jpg%3Fig_cache_key%3DOTE5MDIyNzI5NTQ0NDQ0NTI1.2&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwellness.georgetown.edu%2Fprogramming%2Fmind-body-connections%2F&docid=nkVVhVVVh1UYwM&tbnid=GQzVK8P_ismEEM%3A&w=640&h=640&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjV9I_K3uvNAhXMLsAKHTzDDYI4kAMQMwg5KDUwNQ&iact=mrc&uact=8
  b) https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2F236x%2F33%2F8d%2F89%2F338d89e498bb1ca334be742c3eec752a.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Feasternmusings%2Fthich-nhat-hanh%2F&docid=l7hc31Ap-N1ikM&tbnid=tV3iNM-Nhj8f2M%3A&w=236&h=236&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjS8YiY3evNAhVLLcAKHb1wB0IQMwgdKAEwAQ&iact=mrc&uact=8
  c) https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2F564x%2Fb3%2Fb8%2F62%2Fb3b8624918a05998ca600cc7c4d87fcb.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F515099276104356568%2F&docid=bZio80maLQyg_M&tbnid=Jk_jp66u-uiQrM%3A&w=360&h=360&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjp-4_L3OvNAhUsLcAKHX_dCA8QMwglKAcwBw&iact=mrc&uact=8

  C) Meditatia nu este un lucru usor, dar, datorita efectelor fizice/psihice/mentale/spirituale poate si trebuie practicat .

  #) Meditatia nu este o cale de a opri valurile mintii ci o cale de a descoperii Pacea care exista sub cele 50 000 de ginduri zilnice.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2F736x%2F2e%2Fe3%2F3e%2F2ee33ec52044af297ad2d8f1cec5b931.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F67483694389119063%2F&docid=X0aypngnGoSOQM&tbnid=V1q4ryDA3mcQUM%3A&w=736&h=552&itg=1&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjNn8Tr2OvNAhVrCcAKHW0vBmkQMwgiKAYwBg&iact=mrc&uact=8

  #) In fazele superioare de practica, linistirea mintii este Completa .
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FCaOkuvYUMAA9Xo2.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fempowerlex&docid=_3TFgiU2hEGagM&tbnid=Un95J0d4dIgZqM%3A&w=600&h=360&itg=1&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjZxKDbmuzNAhUKIMAKHc6rBLwQMwgeKAAwAA&iact=mrc&uact=8

  D) Beneficiile practicii meditatiei :
  #) Meditatia este cel mai bun medicament
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fchoprainstructorcentralohio.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F10%2FMeditation-is-the-best-medicine.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fchoprainstructorcentralohio.com%2Ftag%2Fmeditation-2%2F&docid=5mnYdaQA0plJhM&tbnid=dtNg0kPV5MCwFM%3A&w=236&h=354&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwisqNm1m-zNAhUkIsAKHSd8CZgQMwggKAQwBA&iact=mrc&uact=8

  #) Meditatia cultiva compasiunea, bucuria, iubirea, speranta si elimina suferinta, mania, durerea si furia.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fyinyangmother.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F04%2FTonglen-Meditation.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fyinyangmother.com%2Fmeditation-march-into-awesome-april%2F&docid=xvJ7X09p1Csn7M&tbnid=7CAddQOYNqLFbM%3A&w=1890&h=1417&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjjmNuhm-zNAhWMA8AKHZlQDC8QMwgcKAAwAA&iact=mrc&uact=8

  #) Meditatia genereaza transfomari positive la nivelul structurilor psihice, emotional si mentale . a) https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimage.slidesharecdn.com%2Fmeditationontwinhearts-140210105828-phpapp01%2F95%2Fmeditation-on-twin-hearts-20-638.jpg%3Fcb%3D1392029986&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.slideshare.net%2FRamakrishnanNagasamyPMP%2Fmeditation-on-twin-hearts-31040825&docid=5aK-uy4qDPd4xM&tbnid=pSrn2Z1jZZ-7DM%3A&w=638&h=479&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwj1ncu7nuzNAhWHAMAKHRIoBCsQMwgsKBAwEA&iact=mrc&uact=8
  b) https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2F736x%2Ffa%2F42%2F94%2Ffa4294f2db16817ce3602205ea78ce48.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F101331060342363516%2F&docid=N7v0WKuebPUFiM&tbnid=yWQx4aHUDJxUzM%3A&w=508&h=508&itg=1&bih=609&biw=1366&ved=0ahUKEwjXxuCtn-zNAhVsC8AKHUwXCesQMwggKAQwBA&iact=mrc&uact=8

  Invatarea si practica meditatiei poate fii unul dintre cele mai mari daruri pe care ti le poti oferii in aceasta viata .
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.okyday.com%2Fimages%2Fquotes%2Flearning-to-meditate-is-the-greatest-gift-sogyal-rinpoche.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Flikesuccess.com%2Fauthor%2Fsogyal-rinpoche&docid=l9_ESdVoN4mwdM&tbnid=9QLsZxlFBEEFYM%3A&w=480&h=350&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwjVoZ6y2evNAhVMBMAKHfa9AfEQMwg5KBUwFQ&iact=mrc&uact=8

  #) Diferenta dintre bucurie (ca stare sufleteasca) si fericirea (data de pacea interioara) este ca bucuria este dependenta de cause exterioare, iar fericirea (data de pacea interioara) nu depinde de cause externe.
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.motivationalquotesabout.com%2Fimages%2Fquotes%2Fis-there-difference-between-happiness-eckhart-tolle.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fbuster17320%2Feckhart-tolle-wisdom%2F&docid=g5zU9yJfv4zLuM&tbnid=5z5j7g53yv9BWM%3A&w=480&h=350&bih=653&biw=1366&ved=0ahUKEwjVoZ6y2evNAhVMBMAKHfa9AfEQMwg-KBowGg&iact=mrc&uact=8

Leave a Reply