Feed on
Posts
Comments

Charlie Charlie…

În ianuarie 2015 lumea a devenit Charlie, după atentatul de la redacția revistei Charlie Hebdo. Internetul a devenit solidar cu victimele, prin celebrul Je suis Charlie (Eu sunt Charlie).

Ei bine, între timp, peste Ocean, o nouă modă a început să facă ravagii printre tineri. Moda “Charlie, Charlie”, care a devenit în scurt timp un challenge (o provocare).

Tinerii se provocau unii pe alții la un act simplu de voodoo/spiritism. Potrivit realitateabucuresti.ro, “Charlie Charlie Challenge a devenit trend în social media și adolescenții din întreaga lume pun în practică acest ritual ciudat, prin care invocă un demon din cultura mexicană. Chiar dacă este vorba de un ritual care pe mulți i-ar speria, pentru cei tineri totul e o distracție.

În ce constă ritualul?

Este nevoie de două creioane și de o coală de hârtie, care se împarte în patru pătrate.

Se notează răspunsurile: DA, NU, DA, NU în fiecare pătrat.

Creioanele se așază în formă de cruce. La sfârșit se rostește următoarea frază: “Charlie, Charlie are you here?””

Opa, deci Charlie e un demon ? Din cultura mexicană ? Și ce caută el între tineri ? Je suis… Charlie !?

Priviți ce face Charlie când este chemat.

http://hollywoodlife.com/2015/05/25/charlie-charlie-challenge-summon-demon-twitter-videos/

 

 Nu pot să nu mă întreb oare câți dintre tinerii care au murit arși de vii noaptea trecută or fi fost… Charlie, dându-se fără să știe, inconștient, acestui demon, din dorința de a fi solidari cu… Charlie ?!

Dar evident satanismul este o poveste, iar demonii o scornire a minților religioase înfierbântate. Hallowen fericit !

loading...

5 Responses to “Charlie Charlie…”

 1. Pixel says:

  O întrebare de bun simt.
  Ai citit descrierea filmulețului pus de tine?
  Măcar cauta unul în care se prefac ca e adevărat :))

 2. MR says:

  @Pixel
  Un pic de îndoială nu strică niciodată, nu ? Tocmai de aceea am ales acel video.
  În ortodoxie se spune că un creștin poate cerceta lucrările demonice cu prudență, după vârsta de 40 de ani, când are discernământul spiritual format.
  Nu vreau să îndemn pe nimeni, mai ales pe cei ne-copți la minte, să studieze grimoire, căci există ritualuri mult mai complexe și mai eficiente decât acel joc pentru copii.
  Am atras atenția asupra unei corelații, a modului în care lucrează pe pământ forțele întunericului

 3. drugs says:

  Toti invoca la un moment dat ceva, acel ceva avand un cult ale carui origini se pierd in timpul necunoscut. Nu este neaparat necesar sa amintesc despre demonologie sau ierarhiile intunericului. Faptul ca, poate si in joaca, te joci cu ceva care este nefiresc si este in sine dincolo de viata, ar trebui sa dea de gandit. Inconstienta prin care actioneaza omul nu il fereste de rezultatele actiunilor. Mai bine sa fim prudenti cu aspectele oculte. Imi amintesc ce mi-a spus un prieten. Un polonez daca tin minte bine a scris o carte despre ingeri si demoni in buddhismul tibetan. A murit in conditii foarte stranii. In monentul in care te conectezi la aspecte invizibile e foarte posibil sa nu stii ce urmeaza. Asadar, prudenta. Nu imi place deloc, Mihai, articolul scris, ori erai prea grabit ori nu stiu. Dar cine sunt eu sa judec. Nu mi se pare potrivita asocierea de simboluri cu o poveste tragica… dar tu stii mai bine de ce ai scris…

 4. Trendurile si modele astea sunt periculoase chiar daca la prima vedere par inofensive. Mai ales pentru cei cu mintea slaba. In timp creaza obisnuinta de a adera la tot ce-ti spune turma ca e cool. Asta este o vulnerabilitate ce poate trece neobservata.

  Ieri isi turnau apa rece in cap cu galeata, azi dai cu incantatii Charlie Charlie. Maine pot sa adere la curentul ala care ii face pe unii sa mearga pe strada si sa loveasca foarte puternic in fata pe prima persoana care le iese in cale. Victima nevinovata cade inconstienta pe asfalt si se poate lovi mortal la cap. Poate ati vazut si voi filmulete cu astfel de dementi. Poimaine vor fi la moda alte aberatii si toti prostii vor adera la ele fara discernamant. Si cum prostii sunt majoritari si au drepturi…

 5. Neele says:

  @drugs i.e. dragons:
  Din perspectiva incendiului care a luat atatea vieti, as prefera ca de acum inainte sa te abtii de la a-mi da sfaturi.
  Sau mai bine zis, fa abstractie de mine pe oriunde m-ai intalni!

  “Nu imi place deloc, Mihai, articolul scris, ori erai prea grabit ori nu stiu.”
  @MR:
  Nu te lua dupa mofturi! Daca ii arati bunavointa, se rasfata si apoi tot tu ai de tras pentru ca lui cutare, nu-s ce voia si nu i-ai facut indeajuns pe plac.
  stan patitul

  @drugs:
  “Dar cine sunt eu sa judec.”
  ete fleoshc maritzo!

Leave a Reply