Noaptea trecut, de halloween, a ars Clubul Colectiv. 27 de oameni au murit pn acum, 146 sunt n spital, cu arsuri și rni grave. Tragedie național. Guvernul vrea s decreteze zi de doliu național. Familiile victimelor plng n fața spitalelor, procurorii caut vinovații. nc un colț al covorului care acoper mizeria din show-bussiness-ul romnesc va fi ridicat. Vor ieși desigur la iveal corupția, șpgile date pe autorizri fictive și tot lanțul de cauzalitți nefaste care au dus la aceast tragedie. Lumea i va acuza pe toți cei care vor putea fi gsiți vinovați, iar justiția va da pedepse aspre, vor fi luate msuri exemplare rapide pentru a potoli setea de dreptate a opiniei publice.

Și totuși, victimele și familiile victimelor acestei tragedii absurde, și vor pune eternele ntrebri: de ce ? de ce tocmai eu, de ce tocmai copilul meu ?

Dup ce conul de lumin aruncat de pres asupra evenimentului și va pierde interesul și se va ndrepta asupra unei alte știri proaspete, familiile și vor plnge nc morții, iar supraviețuitorii vor purta pentru toat viața lor cicatricile arsurilor din acea noapte fatidic de halloween. Majoritatea din zona feței, a capului, cci focul a venit de sus, din tavanul de lemn aprins de niște artificii. Iar ntrebrile lor vor rmne n continuare, ca niște strigte mute, n continuare, aruncate ctre Dumnezeu, Univers sau abisul necunoscutului: de ce tocmai eu, de ce mi s-a ntmplat tocmai mie ?

Dac cineva ar fi ntrebat tinerii puși pe distracție, asear la intrarea n Clubul Colectiv, dac cred n Dumnezeu, majoritatea ar fi luat la mișto ntrebarea, s-ar fi sclmbit și ar fi rs, cu limbi scoase la mișto și rnjete demonice – n stilul caracteristic nopții de halloween, cu mști și costumații macabre.

Acești oameni, supraviețuitorii tragediei, sunt acum traumatizați. Din cei 400 de participanți la concertul din Colectiv, peste 200 au scpat nevtmați fizic. Cu siguranț ns sunt tulburați de cele petrecute. Dac i ntrebi de Dumnezeu acum, sigur nu le mai arde de rs sau sclmbieli, și se vor gndi de dou ori nainte s și dea un rspuns. Din ceilalți 200, 27 au murit arși de vii, n chinuri ngrozitoare, iar restul sunt n spitale, cu arsuri n special n zona superioar a corpului. Eu știu ce nseamn durerea arsurii, cci am suferit o astfel de nenorocire, copil fiind. Am fost internat dou luni de zile la spitalul pentru copii arși Grigore Alexandrescu. Nu voi uita niciodat suferința schimbrii pansamentelor de pe pielea ars, urletele și țipetele pe care le scoteam eu și colegii mei de suferinț, senzația spirtului turnat pe rni, tremurul și groaza n fața momentului inevitabil, rugmințile mele disperate de adresate personalului medical, de a nu m mai chinui. De atunci am rmas cu o spaim tcut faț de arsuri. Și niște cicatrici pe care le voi purta pe trup toat viața mea. Deci, nțeleg mai bine dect oricine tragedia prin care trec acei srmani. Eu am avut arsurile pe picioare, sunt ascunse vederii, doar la plaj mi amintesc de ele. șs cei cu arsuri n zona capului, pe faț, vor purta n public, ca un stigmat, toat viața lor, semnele acelei nopți fatidice, indiferent de ct de bune sau de perfecte vor fi operațiile de transplant la care vor fi supuși. Vor fi diformi, urți, ca mștile pe care le-au purtat n acea noapte – unii dintre ei.

Și vor purta pentru toat viața n suflet acea ntrebare fr rspuns: de ce eu ? de ce fața mea ? de ce tocmai n acea noapte ? Și vor ntoarce pe toate prțile evenimentele ce au precedat acea noapte, cutnd rspunsuri gen: dac nu mergeam n Colectiv ci mergem n Fabrica ? dac nu era concertul celor de la Goodbye to Gravity ? Dac nu era intrarea liber ? dac nu era hallowen ? dac erau dou uși deschise și nu doar una ? dac aș fi ascultat de feelingul mei interior și nu m-aș fi dus ?

gravity

Știu, vor fi unii care se vor grbi s sar la concluzii. Religioșii ultra-ortodocși vor exclama cu satisfacție ascuns, spunnd: Dumnezeu i-a pedepsit cu foc de Sus pe sataniștii care celebrau srbtoarea satanei, halloweenul.

Alții, mai moderați, vor cerceta faptele n ansamblu, folosind instrumentele rațiunii și vor reflecta: care era probabilitatea – statistic vorbind, ca un astfel de incendiu de proporții s se produc ntr-un club taman de hallowen. O singur noapte pe an. Una din 365 de nopți. Una din ultimii 25 de ani n care nu s-a ntmplat nimic n alte nopți din 25 de ani. Cluburi au mai ars n Romnia, dar nu cu oameni n ele. De ce tocmai ntr-un club n care se cnta o muzic pe care unii ar putea-o considera satanist ?

Care era probabilitatea ca focul s izbucneasc exact n timpul lansrii albumului “Mantras of war” al formației rock Goodbye to Gravity, care conține piesa “The day we die” ?! De ce tocmai tavanul a luat foc și nu altceva ? Care era probabilitatea ca afișul evenimentului s prezinte un personaj cu capul n flcri, exact ca mulți dintre cei rniți n incendiu ? De ce foc ? Analiznd, sunt zeci de mici coincidențe stranii, care au dus la aceast tragedie.

Sunt puțini cei care știu c n noaptea de halloween, n care tinerii se distreaz cu costumații macabre și dovleci sculptați demonic, sunt sataniști care iau n serios aceast “srbtoare” și l celebreaz pe satana fcnd tot felul de ritualuri n cinstea lui. Iar n astfel de momente, coincidențele stranii ale unor accidente sau morți violente sunt pentru acești sataniști doar semne c satan le-a ascultat rugciunile și a primit ofranda lor de snge și foc.

Acești sataniști nu sunt oameni ca mine sau ca tine, cititorule. Sunt oameni cu mulți bani, putere și influenț. Oameni care declanșeaz rzboaie, care hotrsc destinele unor națiuni. Și care fac aceste lucruri la momente cheie, cu dedicație ctre forțele ntunericului, ei fiind exponenții acestor forțe pe Pmnt. Știu, mulți vor crede c bat cmpii, c lumea e plin de oameni rezonabili, ca mine și ca tine, iar povestea cu sataniștii este ivit din imaginația nfierbntat a unor fanatici, sau c dac respectivii sataniști chiar exist, sunt niște exaltați lunatici. Așa s fie oare ? O s v pun pe gnduri cu un singur ritual. Evreiesc. Se numește kapparot. E real, e pe bune. l practic an de an, evrei civilizați. Oameni ca mine și ca tine. Unii, chiar din Brooklin.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares