Drama tinerilor mistuiți de flăcări în Clubul Colectiv a scindat societatea românească în loc să o unifice – așa cum ar fi fost firesc să fie.

Pe de-o parte, toată lumea este de acord că asistăm neputincioși la tragedia îngrozitoare a sutelor de tineri morți sau mutilați într-un incendiu devastator, a familiilor acestora. Ca părinte, mi se înmoaie picioarele doar la gândul că și copilul meu ar putea fi undeva, cândva, victima unui astfel de carnagiu. Nimeni nu poate exprima în cuvinte durerile îngrozitoare prin care trec cei ce au supraviețuit incendiului și rudele acestora. Iar românii sunt solidari în acest sens.

Solidaritatea dispare însă atunci când vorbim despre cauzele acestui eveniment nefast.

O parte acuză vehement patronii clubului, organizatorii evenimentului, pirotehniștii, autoritățile, pompierii și în general pe toți cei care prin neglijența sau prostia lor au contribuit la acest deznodământ fatal.

O altă parte caută să vadă mai departe de atât. Sunt oameni care sunt frapați de coincidențele tulburătoare apărute în decursul acestui straniu accident. Nu le mai enumăr, le-am prezentat deja în articolul Halloween-ul și coincidențe stranii.

Din păcate, cei din prima categorie consideră că este o lipsă de impietate la adresa victimelor să cauți și alte explicații în afara celor strict fizice, ce țin de cauzalitatea evenimentelor. Pentru aceștia, a accepta ideea că deznodământul tragic din acea noapte de vineri este rezultatul unor încălcări ale Legilor Divine,  este sinonim cu a învinovăți victimele pentru suferințele îngrozitoare prin care acestea trec, iar asta duce la revoltă și furie împotriva celor ce susțin astfel de idei.

Teoretic, toți românii, sau marea lor majoritate sunt credincioși, adică cred în Dumnezeu și în natura benefică a vieții. Toți suntem pentru Bine și ne repugnă Răul. Sau aproape toți. Și atunci, de ce suntem scindați ?!

După ce mi-am exprimat opinia despre această tragedie, am primit foarte multe mesaje de la oameni indignați de poziția mea.

Le adresez acestor oameni un șir de întrebări, la care îi rog să își răspundă în primul rând, lor înșiși, cu sinceritate:

Credeți în Dumnezeu, întro ordine divină a lumii ? Mulți dintre voi erați încântați mai acum câțiva ani de filmul “The Secret”, care demonstrează cum omul cere Universului, iar acesta îi răspunde, dându-i ceea ce cere.

În filmul respectiv se demonstrează că sărăcia, suferința, boala și chiar moartea apar atunci când cerem – UNEORI CHIAR INCONȘTIENT, sărăcie, boală, suferință și moarte, și ești învățat să îți schimbi patternul (modelul comportamental) și să înveți să ceri CONȘTIENT Universului lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat.

Iar acum să analizăm muzica rock, ca și mesaj în general exprimat de aceasta. Ce exprimă (cere) această muzică ? Fiți sinceri cu voi, măcar acum, în fața acestei tragedii. Exprimă Frumusețe, Bunătate, Iubire, Viață, Lumină, sau exprimă Urâțenie, Ură, Moarte și Întuneric ?! Ce exprimă majoritatea versurilor melodiilor rock ? Dar titlurile pieselor ? Nu vreau să revin la titlurile pieselor albumului mantras of War sau la versurile acestora, le puteți analiza și singuri. Dar armoniile muzicale ale acestor piese ? Ce exprimă ele ? Pace sau revoltă ? Ordine sau haos ?

Odată ce v-ați răspuns cu sinceritate acestor întrebări, încercați să înțelegeți că Universul a răspuns cererilor inconștiente ale celor ce au exprimat aceste mesaje nefaste de distrugere și moarte prin muzica lor, fapt ce a dus în plan fizic la această înlănțuire de factori ce au produs tragedia.

Dacă există o vinovăție, ea constă doar în ignoranța celor ce au aderat la acest mesaj distructiv și au primit din păcate, “roadele” cererii lor inconștiente.

Acest lucru ar trebui să dea de gândit pentru viitor tinerilor revoltați cu veleități “antisistem” care cred că rock-ul acesta de tip distructiv îi exprimă, le manifestă muzical revolta împotriva unei societăți nedrepte.

Am văzut astăzi, în fața clubului Colectiv o mulțime de rockeri motocicliști, tineri cu plete, geci de piele cu capete de mort sau demoni, fete cu coliere cu țepi. Unii purtau mesaje anti-biserică, criticând numărul mare de biserici din România în raport cu numărul mic de spitale.

Fără să își dea seama, acești tineri sunt purtați de atutudinea lor anti-sistem către ură și revoltă față de Creator, față de Dumnezeu. Da, Dumnezeul acela pe care ei îl cred crud și nemilos – și care Le-a luat în mod nedrept (cred ei) prietenii și rudele.

Dacă acești tineri nu se vor trezi și nu vor conștientiza unde îi duce teribilismul lor anti-sistem, vor culege și ei, ca și prietenii lor, mai devreme sau mai târziu, când condițiile karmice vor fi întrunite, roadele amare ale “cererilor” lor, exprimate prin gândurile și trăirile pe care le nutresc în mod preponderent.

Am scris toate aceste lucruri nu ca să dau lecții, ci pentru că i-am văzut atât de tineri și de frumoși, și e păcat să se piardă. Și eu, la vârsta lor, am făcut propriile mele greșeli, am fost și eu rocker, dar când am înțeles unde duce această nebunie, am abandonat-o. Vă sfătuiesc să faceți la fel, să nu deveniți releele inconștiente ale energiilor satanice, demonice din planurile inferioare ale existenței, căci sunt destui oameni malefici care să profite și să vă aducă ÎN MOD CONȘTIENT, jertfe ignorante în ritualurile lor satanice.

Să rămânem solidari în jurul celor ce au supraviețuit și al familiilor lor. Să ne rugăm pentru sufletele celor ce au pierit și să adresăm lui Dumnezeu rugăciuni pentru însănătoșirea și scăderea suferințelor celor rămași în viață.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer