Lecția DURERII

Drama tinerilor mistuiți de flăcări în Clubul Colectiv a scindat societatea românească în loc să o unifice – așa cum ar fi fost firesc să fie.

Pe de-o parte, toată lumea este de acord că asistăm neputincioși la tragedia îngrozitoare a sutelor de tineri morți sau mutilați într-un incendiu devastator, a familiilor acestora. Ca părinte, mi se înmoaie picioarele doar la gândul că și copilul meu ar putea fi undeva, cândva, victima unui astfel de carnagiu. Nimeni nu poate exprima în cuvinte durerile îngrozitoare prin care trec cei ce au supraviețuit incendiului și rudele acestora. Iar românii sunt solidari în acest sens.

Solidaritatea dispare însă atunci când vorbim despre cauzele acestui eveniment nefast.

O parte acuză vehement patronii clubului, organizatorii evenimentului, pirotehniștii, autoritățile, pompierii și în general pe toți cei care prin neglijența sau prostia lor au contribuit la acest deznodământ fatal.

O altă parte caută să vadă mai departe de atât. Sunt oameni care sunt frapați de coincidențele tulburătoare apărute în decursul acestui straniu accident. Nu le mai enumăr, le-am prezentat deja în articolul Halloween-ul și coincidențe stranii.

Din păcate, cei din prima categorie consideră că este o lipsă de impietate la adresa victimelor să cauți și alte explicații în afara celor strict fizice, ce țin de cauzalitatea evenimentelor. Pentru aceștia, a accepta ideea că deznodământul tragic din acea noapte de vineri este rezultatul unor încălcări ale Legilor Divine,  este sinonim cu a învinovăți victimele pentru suferințele îngrozitoare prin care acestea trec, iar asta duce la revoltă și furie împotriva celor ce susțin astfel de idei.

Teoretic, toți românii, sau marea lor majoritate sunt credincioși, adică cred în Dumnezeu și în natura benefică a vieții. Toți suntem pentru Bine și ne repugnă Răul. Sau aproape toți. Și atunci, de ce suntem scindați ?!

După ce mi-am exprimat opinia despre această tragedie, am primit foarte multe mesaje de la oameni indignați de poziția mea.

Le adresez acestor oameni un șir de întrebări, la care îi rog să își răspundă în primul rând, lor înșiși, cu sinceritate:

Credeți în Dumnezeu, întro ordine divină a lumii ? Mulți dintre voi erați încântați mai acum câțiva ani de filmul “The Secret”, care demonstrează cum omul cere Universului, iar acesta îi răspunde, dându-i ceea ce cere.

În filmul respectiv se demonstrează că sărăcia, suferința, boala și chiar moartea apar atunci când cerem – UNEORI CHIAR INCONȘTIENT, sărăcie, boală, suferință și moarte, și ești învățat să îți schimbi patternul (modelul comportamental) și să înveți să ceri CONȘTIENT Universului lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat.

Iar acum să analizăm muzica rock, ca și mesaj în general exprimat de aceasta. Ce exprimă (cere) această muzică ? Fiți sinceri cu voi, măcar acum, în fața acestei tragedii. Exprimă Frumusețe, Bunătate, Iubire, Viață, Lumină, sau exprimă Urâțenie, Ură, Moarte și Întuneric ?! Ce exprimă majoritatea versurilor melodiilor rock ? Dar titlurile pieselor ? Nu vreau să revin la titlurile pieselor albumului mantras of War sau la versurile acestora, le puteți analiza și singuri. Dar armoniile muzicale ale acestor piese ? Ce exprimă ele ? Pace sau revoltă ? Ordine sau haos ?

Odată ce v-ați răspuns cu sinceritate acestor întrebări, încercați să înțelegeți că Universul a răspuns cererilor inconștiente ale celor ce au exprimat aceste mesaje nefaste de distrugere și moarte prin muzica lor, fapt ce a dus în plan fizic la această înlănțuire de factori ce au produs tragedia.

Dacă există o vinovăție, ea constă doar în ignoranța celor ce au aderat la acest mesaj distructiv și au primit din păcate, “roadele” cererii lor inconștiente.

Acest lucru ar trebui să dea de gândit pentru viitor tinerilor revoltați cu veleități “antisistem” care cred că rock-ul acesta de tip distructiv îi exprimă, le manifestă muzical revolta împotriva unei societăți nedrepte.

Am văzut astăzi, în fața clubului Colectiv o mulțime de rockeri motocicliști, tineri cu plete, geci de piele cu capete de mort sau demoni, fete cu coliere cu țepi. Unii purtau mesaje anti-biserică, criticând numărul mare de biserici din România în raport cu numărul mic de spitale.

Fără să își dea seama, acești tineri sunt purtați de atutudinea lor anti-sistem către ură și revoltă față de Creator, față de Dumnezeu. Da, Dumnezeul acela pe care ei îl cred crud și nemilos – și care Le-a luat în mod nedrept (cred ei) prietenii și rudele.

Dacă acești tineri nu se vor trezi și nu vor conștientiza unde îi duce teribilismul lor anti-sistem, vor culege și ei, ca și prietenii lor, mai devreme sau mai târziu, când condițiile karmice vor fi întrunite, roadele amare ale “cererilor” lor, exprimate prin gândurile și trăirile pe care le nutresc în mod preponderent.

Am scris toate aceste lucruri nu ca să dau lecții, ci pentru că i-am văzut atât de tineri și de frumoși, și e păcat să se piardă. Și eu, la vârsta lor, am făcut propriile mele greșeli, am fost și eu rocker, dar când am înțeles unde duce această nebunie, am abandonat-o. Vă sfătuiesc să faceți la fel, să nu deveniți releele inconștiente ale energiilor satanice, demonice din planurile inferioare ale existenței, căci sunt destui oameni malefici care să profite și să vă aducă ÎN MOD CONȘTIENT, jertfe ignorante în ritualurile lor satanice.

Să rămânem solidari în jurul celor ce au supraviețuit și al familiilor lor. Să ne rugăm pentru sufletele celor ce au pierit și să adresăm lui Dumnezeu rugăciuni pentru însănătoșirea și scăderea suferințelor celor rămași în viață.

 • cosci

  Nefericitii astia care au murit arsi de vii in Vinerea Mare la cine s-or fi rugat?
  http://atlas-geografic.net/116-morti-intr-un-incendiu-in-biserica-de-vinerea-mare/
  Ratiune nu inseamna sa crezi in ce cred eu sau eu sa cred in ce crezi tu … Tu aici iti expui credinte nu argumente rationale.
  Dar ceva ma face sa CRED ca nu iti vei da seama de deosebire…
  Ce CREZI, am dreptate?

 • MR

  @cosci
  Nu știu de ce a ars acea biserică, la fel cum nu știu de ce a ars clubul Colectiv. Nu sunt Mafalda să le știu pe toate. Uneori sunt greu de identificat cauzalitatile de ordin karmic ale unei astfel de tragedii. Asta Ăźnsă nu exclude raționamentul prezentat de mine. RămĂąn la parerea că cine seamănă vĂąnt, culege furtună

 • Neele

  @MR:
  Multumesc pentru Comunicat!

  Acum ca se vede manifestul protestatarilor, au dreptate sau nu?
  Multe biserici – spitale putine. Multa credinta dar sansa la o viata decenta unde este?
  Cand ma veti convinge ca am toate sansele sa nu ma manance cainii daca revin in Romania, ma voi intoarce.

 • Neele

  Argumentati degeaba. Aceleasi conditii sunt intrunite si de biserica si de club. Neglijenta cu surse de foc deschise. Spatiu inchis. Multime. Proximitate. N-are importanta in ce calitate te afli in locul respectiv, tot doua maini, doua picioare ai. Asa ca nu locul sau activitatea sunt semnificative ci daca toate conditiile propice unui specific curs de evenimente sunt intrunite.

  Pe de alta parte nici mie nu-mi prea place titlul mantras of war, dar asta le e gustul, ce le poti face?

 • Cosci

  Parerea mea e ca ai prezentat mai degraba o pledoarie prin care arunci vina pe eternul vinovat, satana.
  Da-mi voie sa il apar eu. Aici nu e el, saracul de vina.
  Iata de ce:
  In 1930, la Costesti in Arges, Romania, in timpul slujbei de Denie biserica de lemn a luat foc.
  Au murit 116 persone.
  De ce au murit acei oameni ? Ei se rugau, erau intr-o biserica, in timpul uneia din cele mai importante slujbe crestine. “Coincidenta stranie” – se canta prohodul.
  Evenimentul tragic e relativ cunoscut in ingineria constructiilor pentru ca a produs o revolutie dogmatica la constructia de biserici ortodoxe. Nu, biserica ortodoxa nu a interzis prohodul…!
  Toate bisericile se construiau cu usile deschizandu-se catre inlauntru – daca ai participat cu adevarat la o slujba si cunsti ritualul iti amintesti ca inainte de citirea evangheliei se zice ceva de pazirea usilor. Nu intru in detalii (fanatice si interesante) dar ca urmare a acestui fapt bisericile ortodoxe se construiau de obicei cu usile deschizandu-se catre inlauntru.
  In1930 biserica ortodoxa si statul roman au tras concluzia ca oamenii aceia au murit nu din cauze mistice ori pentru ca clientul meu, Satana, si-a bagat coada. Nu! Cauza a fost dogmatica si biserica a schimbat de atunci regula. Bisericile mari se construiesc de atunci numai cu usi deschizandu-se catre in afara, intr-un relativ dezacord cu ritualul crestin.
  De atunci incidente de asemenea amploare nu au mai avut loc in Romania desi clientul meu a incercat saracul sa duplice evenimentul.
  Vineri seara incidentul ala a avut urmari tragice nu pentru ca Satana ar fi fost invocat acolo. Una din cauze e aceeasi ca in 1930 – limitata posibilitate de evacuare in caz de incendiu.
  Nu e nimic mistic in asta. Daca ai prieteni ori clienti ingineri, ii poti intreba.
  Exista standarde pentru asta. Si in ele nu sunt reguli speciale pentru localuri in care se fac invocatii malefice – sincer eu nu vad de ce ar fi!
  Cauzalitati de ordin karmic?
  Hmmmmm!
  Daca nu le cunosti nu le sugera si nici nu veni cu ipoteze jignitoare. Pentru ca in continuare cred ca e profund jignitor ce ai scris pana ieri pe tema asta. Lipsit de omenie si compasiune de asemenea.
  Daca erau suficiente cai de evacuare copii aceia putea sa-l invoce si pe Satana linistiti. Putea chiar in persoana sa apara acolo. Nu s-ar fi intamplat asa ceva si nu ar fi ars atatia.
  Cauzalitatile, parerea mea, sunt foarte omenesti – in karma crunta a poporului nostru drag, e adevarat.
  Se numesc : neglijenta, spaga, mita, merge asa, sunt acoperit de hartii… si alte asemenea.
  Jignitoarele conotatii sataniste pe care le aduci evenimentului eu nu cred ca isi au rostul.
  Te revolta rockerii care protesteaza impotriva numarului de biserici?!
  Mihai, confunzi bisericile cu credinta?! Nu pot sa cred ca folosesti acelasi truc ca profesorul nostru drag! Aia a fost doar o smecherie avocateasca, nu-i asa?!
  Esti pro-sistem acum?

  Apreciez insa, Mihai, ca ai schimbat macazul.
  Iarta-mi un sfat prietenesc: sterge prostiile pe care le-ai scris pe tema asta, Mihai. Nu iti fac cinste. Sunt lipsite de omenie.

 • MR

  @Cosci,
  Uite, o să imi permit să ti-o spun mai pe șleau, sub forma unui banc:
  Suna soneria. Sotia disperata se roaga:
  – Doamne fa sa dispara amantul, iar sotul sa nu stie nimic. La care un glas din inalturile cerului spune:
  – Bine, fie…te scap… dar cand o sa mori o sa ti se traga de la apa.
  Sotia a fost bucuroasa ca a scapat de amant, gandindu-se ca in ceea ce priveste apa…va avea grija si se va feri. Peste un timp apare o oferta de nerefuzat pentru o croaziera pe mare, impreuna cu toate prietenele ei. Se duce femeia in excursie, cand deodata incepe o furtuna.
  Femeia iar se roaga:
  – Doamne, stiu ca mi-ai spus ca o sa mor din cauza apei…dar acum, gandeste-te… sunt atatia oameni nevinovati…pentru mine o sa omori toti oamenii de pe acest vas?
  La care glasul raspunde:
  – De-ai sti de cati ani ma chinui sa va adun pe toate la un loc…

 • Andreea

  Laș ca știm noi ce fund de țap pupă Cosci asta….

 • Ion
 • Neele

  Ia mai taceti fraierilor!
  Eu am plecat cu ceva azi acasa. 🙂

 • Daca fac faza 1:
  – sa renoveze cluburile si sa le faca fire-proof.

  atunci in Faza 2 “cauzalitatile karmice” la care se inchina MR n-au decat sa-mi suga poola.

 • De aia sunteti scindati, ca sunteti ocupati cu ceea ce se cheama inchinare la zei falsi.

  Adevaratele cauzalitati karmice sunt clare: spaga, nepasarea omului de rand, iresponsabilitatea patronilor, goana dupa cheap, autoritati care musamalizeaza problemele ca sa conserve o conducere incompetenta.

 • Neele

  Hai sa nu fiu chiar complet lipsita de orice bun simt: daca nu era incendiul, nu s-ar fi stiut de aceste aspecte sociale.

 • Neele

  @macgregor:
  “Inchinare la zei flasi”
  S-astepti tu sa ma inchin la tine! Vii aici ca nu mai suporti sa vorbesti frumos in fata lu’ Roxana? Esti derbedeu.
  Asta ca sa respecti cauzalitatile karmice.

  “Sunteti”
  Hai valeu’ la tine la spaghetti, pene Rigatti, parmesano e romano!

 • Neele

  tot macgregor:
  Aia cu taiatul meu de la portia de viata doar ce te manca pe tine destele, n-o s-o uit niciodata.
  O sa ti-o iei karmic candva.

 • Ecce Homo

  Pro sistem înfocat 😉 Acum numai virașii ortodocși sau mafioții Vaticanului mai pot să argumenteze ceva, ei au scutire karmica de la mielu’ aka țapul ispășitor sau pe scurt țapul… Ăștia ies ca nou născuți de la o spovedanie.
  Cei de la biserica vinerea mare clar o fi primit vreo pedeapsă divină, poate popii serveau cuminecatura la minori, semănau unde nu trebuie și iată ce furtună s-a abătut asupra lor…

 • Neele

  @macgregor:

  Si chiar asa: du-te si te plange lui Flagg ca m-am folosit de tine!

  Ca iar te iei de omul de rand.

  (cum vezi, asa e – scris cu semnificatie.)

 • Flavian

  @cosci
  Si eu am crezut ca se poate conversa cu omul :).
  Guess what.
  Guess again.
  That’s write.

 • Neele

  sa nu uit de ce am venit aici.

  1. Rapcea scria ceva probabil.
  2. Sa auda IL ca are voie sa-si faca blog.

  Numai bine!

 • Teofanus

  Intrebare-intebatoare: saptamana asta a arhanghelilor care trebuia sa contracareze efectele negative ale halloween-ului de ce nu a avut efect? Vad ca toti ioghistii arunca vina pe halloween si pe satanistii de rockeri dar rezultatele actiunii lor nu se vad deloc – ca doar d’aia sarbatoresc in acelasi timp cu diabolica asta sarbatoare. Sau nu?

 • Saso

  Teofanus, dupa nume esti de la misa, si sa stii ca pui intrebari cam deranjante care arata clar rezonanta pe care te aflii. Indoiala este demonica. Trezeste-te, lucreaza mai mult pe Shahashrara, cel putin 4 ore pe zi, fa karma yoga si doua trei Oshawe… apoi mai vorbim.

 • genarul
 • Bunul Simt

  O marturie cutremuratoare…
  http://www.cocoon.ro/?p=10327

 • Neele

  @MR:
  You’re lying mister. And you’re cheap. I don’t like lies. Therefore I don’t like you.

  Ce ganaouja cand ai minciuna cat casa pe tine?

 • Neele

  Fraieri, alde genarul vine sa se frece de piciorul tau sa-i dai o ciosvarta.

  @genarul:
  Trezeste-te bai prostea! Toti iti vrea raul, numa’ tu stii mai bine.

 • genarul

  @Neele

  Vezi ca s-a scumpit aurolacul si nu te descurci.

 • Neele

  @genarul:
  Termina-ti productia! Da tot ce ai!
  N-ai nici-o sansa chiar daca eu va epuizez rezerva de aurolac.

 • Neele

  Am uitat sa spun: m-am folosit de tine. Du-te si te plange!

 • Neele

  M-am folosit de cele scrise de tine, nu de alte treburi ce-ti trec tie prin cap. Ca daca iti arat acum un fluturas afara, te duci si te hi-hi la el.

  Cam asta e.

 • Neele

  @MR:
  Nu cumva gresesti ca te pui cu gura pe altii ca sunt fideli propriilor principii? Ma refer la rockeri. Daca i-ai fi facut tu, as fi zis.

  Asta-i tot avertismentul. Cand ti-a oferit Flavian cinciul trebuia sa-l iei si sa zici merci. Too late now! Deja ai invatat sa pici testele din prima.

  (Mi-e mila de mine de asa asociere jenibila.)

 • Cosci

  Nu i-a ajuns lui Grieg Bivolaru sa scrie posturi pe yogaesoteric semnand cu nume de discipoli.
  Acum scrie si pe blogul lui Rapcea, sa inteleg.
  @MR – pe sleau bancul?
  Stii ce e ala sleau?

  Daca asta e parerea ta, atunci de ce incerci sa furi, Mihai?
  De ce acronimul colectiv si postarea elevata (dar cu siguranta prefacuta) de dupa postul asta.
  Nu fura colectivul , hotule! Alegeti alt acronim ca asta are rezonante satanice.

 • MR

  @Cosci

  Aș vrea să iti dau un răspuns, sincer, dar nu știu la ce anume te referi

 • Neele

  Ok, amandoi opriti-va!

  @Cosci: Rapcea nu poate fura Colectiv. Recunoaste insa ca a gresit.
  Relax!

  @MR: Situatia e la voi in casa. Va gestionati.

  (am niste treaba la canada si apoi la mine acasa.)

 • mr.constantine

  Iata ca ‘the most unclean’ , ‘the son of perdition’ ,’ the little horn!’ a pierdut din nou in fatza unui Dumnezeu atotputernic. Hurrah!Multi din ucenicii lui pletosi si cu ‘tepi’ care s-au revoltat impotriva Creatorului au sfarsit parjoliti de focul ‘de sus’.
  Este foarte tentant sa aruncam vina pe Creator, sau pe Diavol, sau pe amandoi, sau pe legile Naturii, sau pe orice altceva. Asta ne tine universal nostru cat se poate de organizat si usor de inteles. Susul e sus si josul e jos si cu asta basta!
  Nu, prietene! Nu, tot ce se petrece este vointa celui de Sus / Jos, noi, oamenii, am fost inzestrati cu liber arbitru si ni-l exercitam mai mult decat credem. Adeseori nu-l exercitam indeajuns, dar asta e alta poveste …

 • cosci

  @Neele – Nu poate fura? Nu, doar incearca.
  Dupa ce acum o saptamana scria posturile astea insidioase sugerand “rezonanta infernala” a incendiului de la Obiectiv, acum domnul avocat este purtatorul de cuvant al protestatarilor care au iesit in strada motivati de evenimentul asta infernal.
  Bun asa, Mihai!
  Fa-te frate cu oricine …
  Esti fatarnic!
  Si modest – semnezi, ca Iliescu, ultimul pe lista.

 • Vader

  I’m a fucking unicorn and my blog is very nicea 😉

 • MR

  @ Cosci
  Nu te cunosc, însă tu pari genul care crede că mă cunoaște. Te văd orbit de resentimente la adresa mea și nu știu de ce. Pare să te deranjeze însăși existența mea ! Dacă dorești, în semn de solidaritate cu tine, voi înceta să mai respir pentru un minut.
  Ești mulțumit ?!

 • Cosci

  @MR – Nu Mihai, nu am resentimente la adresa ta.
  Nu existenta ta ma deranjeaza ci evolutia atitudinii tale pe subiectul incendiului de la Colectiv. Toate comentariile mele asta au vizat – nu persoana ci atitudinea. Am ajuns sa ma refer la persoana cand ea a continuat sa se identifice cu atitudinea.
  Nu as comenta daca nu as crede ca ma poti intelege – si in continuare cred asta.
  Asta cu atat mai mult cu cat asta-i blogul tau si nu un forum in care avem fiecare drepturi si posibilitati de expresie egale. Apreciez de asemenea faptul ca ai lasat comentariile mele sa treaca.