Feed on
Posts
Comments

Către

Președintele României, Klaus Johannis

Subsemnații Lazarus Luis-Vicentiu, Calotă Nicolae, Tociu Mihai, Știolică Florin, Matei Alexandru și Rapcea Mihai, în calitate de cetățeni români și protestatari în cadrul manifestărilor stradale din ultimele zile, răspundem apelului la dialog lansat de domnia voastră și ne exprimăm dorința de a fi primiți în audiență în vederea discutării unor revendicări concrete care sunt de natură să conducă la atingerea scopului ce animă societatea civilă românească, și anume schimbarea actualei clase politice.

Propunerile noastre punctuale vizează schimbarea pe cale democratică a componenței Parlamentului prin eliminarea tuturor barierelor ce împiedică accesul cetățeanului la fencțiile elective în Stat. Dorim inițierea unor modificări în legea electorală care să permită egalitatea reală de șanse pentru candidații tuturor partidelor și a candidaților independenți.

În acest sens, propunem modificarea in totalitate a Legii nr. 208/2015 privind alegerile parlamentare precum și a legislației conexe cu următoarele amendamente:

 • interdicția expresă a participării la alegeri pe o perioadă de 10 ani a persoanelor ce au deținut funcții de conducere în fostul Partid Comunist Român
 • interzicearea redestribuirii voturilor celor ce nu au întrunit numărul de voturi necesar intrării în Parlament.
 • Aplicarea voinței populare exptimate prin referendum în sensul scăderii numărului de parlamentari la 300.
 • abrogarea prevederilor legale privind întrunirea unui prag electoral minim pentru accesul în Parlament.
 • Interdicția finanțării din fonduri private a campaniilor electorale. Campaniile electorale să fie finanțate în mod egal de la bugetul de Stat, cu obligația ca formațiunile politice ce nu acumulează un număr minim de voturi (spre exemplu 50.000 de voturi) să fie obligate la restituirea sumelor primite cu titlu de fonduri electorale.
 • Egalitate de tratament pentru toate formațiunile politice și persoanele înscrise în cursa electorală în ceea ce privește spațiul media acordat de radioul și televiziunea publică.
 • Eliminarea de pe buletinele de vot a însemnelor electorale.
 • Impunerea votului obligatoriu sub sancțiunea amenzii contravenționale.
 • Includerea posibilității votului electronic pentru toți cetățenii. Propunem ca biroul Electoral Central să aibă competența de a implementa un sistem de vot electronic securizat, cu acces public prin internet, prin care cetățeanul cu drept de vot, pe baza unei parole și a codului numeric personal, să își poată exprima opțiunea de vot. Parola de acces urmează a fi eliberată fiecărui cetățean în prealabil, la cerere scrisă, în mod direct, sub semnătură, la sediile birourilor de evidență informatizată a persoanei din întreaga țară.
 • Eliminarea imunității parlamentare.
 • Înăsprirea sancțiunilor pentru cei ce încalcă prevederile legislației electorale în materie de finanțare a campaniei sau fraudă electorală.
 • Interzicerea alianțelor preelectorale.

Suntem conștienți că toate aceste revendicări nu pot fi rezolvate doar cu sprijinul Președintelui României și că sunt necesare și numeroase consultări și demersuri politice pentru schimbarea legislației în acord cu voința populară. În acest scop propunem ca Președintele României în calitate de mediator al acestor revendicări, să inițieze o serie de întâlniri periodice – lunare sau bi-lunare cu reprezentanții manifestanților și reprezentanții partidelor parlamentare, pentru a implementa pas cu pas aceste schimbări legislative ce au drept scop asigurarea unui cadru adecvat schimbărilor dorite de către toți românii.

În ceea ce privește numirea noului Guvern, solicităm președintelui României să numească un Prim ministru care n am mai făcut parte din nici un alt guvern.  Dorim un guvern din oameni ne-afiliați prezentei clase politice, un guvern de oameni onești, dedicați asigurării bunului mers al României, oameni rezistenți moral la șpagă. Avem încrederea că în rândurile românilor se găsesc astfel de oameni onești, fără legătură cu actuala clasă politică, care au capacitatea de a gestiona administrația românească fără interese personale sau de partid.

Pentru comunicare, vă solicităm să ne contactați pe fax 0318162186 sau email: rapcea@gmail.com sau telefon 0727673376.

5.11.2015

 

Cu stimă,

Lazarus Luis-Vicentiu,

Calotă Nicolae,

Tociu Mihai,

Știolică Florin,

Matei Alexandru

Rapcea Mihai

loading...

13 Responses to “Revendicările protestatarilor către Johannis”

 1. Flavian says:

  Boss, aberezi, nu de alta dar iti vede presedentia aberatia de blog.
  Pune mana, fa curat, renunta la antisemitism, la aberatiile religioase, la ura rasiala si poate vei avea o sansa.

  Vrei sa porti dialoguri rationale la TV si cu Presedintele, dar e plin blogul tau de articole de kko.
  Vrei sa dispara un prim ministru plagiator, dar ai un blog cu enorm de multe articole copiate de pe alte bloguri.
  Vrei ca clasa politica sa se schimbe si tu sa fii schimbarea, dar tu nu esti in stare sa tii un dialog cu cinstii cititori ai acestui blog atunci cand iti semnaleaza greselile de pe blog sau din argumentatia ta.

  Cu asa o mizerie ca si carte de vizita cam grele sanse.

  Esti un visator, care viseaza la dreptate si adevar in timp ce iti bati ** atunci cand nu ai chef sau rabdare.

 2. MR says:

  @Flavian
  ne vedem maine la Johannis ? Nu vii ? Nu ai propuneri ? Ne vezi soluții, strigi doar “JOS” ?! Atunci stai jos. Nota 4 la Cursul de schimbare a clasei politice românești

 3. JE says:

  “Impunerea votului obligatoriu sub sancțiunea amenzii contravenționale.”

  EXCLUS!
  In conditiile in care sistemul si functionarea lui sunt asemanatoare sau identice cu cele actuale REFUZ SA VOTEZ! Mai bine plec afara din tara. Si din Europa asta plina de rahat cultural marxist.
  Asta va fi schimbarea reala:
  https://i.onthe.io/vllkyt72g2qbm0k0j.da5c6904.jpg

  1. “Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.”
  Iosif Vissarionovici Stalin

  – Ce reprezinta votul?
  http://bit.ly/1DNlnc9

  – Va cunoasteti drepturile?
  http://bit.ly/1NSbca5

  2. Citeste:
  – Propaganda de Edward Bernays
  http://bit.ly/1kaLiEk

  – Psihologia Multimilor de Gustave Le Bon
  http://bit.ly/1kSbggI

  3. Gene Sharp
  In ordinea asta:
  – From Dictatorship to Democracy: A Conceptual Framework for Liberation
  – There Are Realistic Alternatives
  – National Security Through Civilian-based Defense
  – altele
  http://onlinebooks.library.upenn.edu/webbin/book/lookupname?key=Sharp%2C%20Gene

 4. Flavian says:

  Lasa ma hotule, nu fura colectivul.

  Parca era pe baza de satanism de alea alea. Cum te spurci tu pe manusite cand e vorba sa te valorifici? Nu e interesanta ipocrizia?

  Vrei sa corectezi pe cineva? Uita-te’n oglinda. Ai de lucru fratioare. Si daca ai ajunge pe undeva in politica, nu ai face prea multi purici. Blogul tau o sa fie cel cate o sa te dea jos. lumea nu e proasta. Ai facut o mizerie a la OTV.

 5. MR says:

  @Flavian,
  cred că te afli pe pagina greșită. hoți sunt cei ce vor să înființeze partide cu numele Colectiv. Aceia vor să valorifice imaginea tragediei, să câștige politic de pe urma acelui carnagiu.
  Personal am curajul propriei opinii și nu mă dezic de ea, indiferent de ce spun sau cred alții. Repet, cred că la nivel divin/cauzal incendiul din colectiv a fost “atras” de satanismele ce se petreceau în clubul ăla (vezi concertul celor de la Watan http://www.fanatik.ro/video-clubul-colectiv-gazduit-un-ritual-satanic-au-dat-foc-la-cruci-saptamina-patimilor-582865 ).
  Din punct de vedere al cauzalităților fizice, este posibil ca focul să fi izbucnit de la artificii sau pus de o mână criminală, se va afla cu siguranță.
  Și repet, nu am afirmat niciodată că victimele din club erau sataniști. printre răniți am chiar câșiva prieteni. Deci nu căuta să îmi răstălmăcești vorbele, că nu ține.

 6. JE says:

  Manipulare sa fie, dar sa stim si noi!

  – Românii reacționează după ce președintele Iohannis a chemat ONG-urile lui Soros la Cotroceni: Se concesionează și democrația
  http://bit.ly/1L0TtsL

  – Lista lui Iohannis sau lista lui Soros? “Societatea civilă” chemată la Cotroceni e finanțată, aproape integral de magnatul american
  http://bit.ly/1PeD8IA

  – Protestatarii contestă lista reprezentanților de la Cotroceni: Vrem să știm pe ce criterii au fost selecționați. E o lipsă de respect felul în care s-au organizat aceste consultări!
  http://bit.ly/1Svm5k5

  – România, COLONIE cu acte-n regulă. Sorin Roșca Stănescu despre posibila desemnare a lui Cioloș: Pentru prima dată după ocupația sovietică vom avea un premier numit din exteriorul țării
  http://bit.ly/1HfTqyb

  – ONG-urile soroșiste îi răspund lui Klaus Iohannis: Paradoxal cer indirect și întărirea legilor Big-Brother
  http://bit.ly/1PeDuyM

 7. mr.constantine says:

  @MR
  Daca incendiul din colectiv a fost “atras” de satanismele ce se petreceau acolo atunci Romania trebuie sa-i multumeasca necuratului pentru asemenea oportunitate de ase trezi :-PPP
  Tiniand cont ca romanul e gata sa se faca frate cu dracul pana trece puntea logica ta are sens … limitat 😉
  Curajul de a avea propria opinie nu te absolva de responsabilitatea sa o revizuiesti, altfel oamenii realizeaza ca sub masca de nonconformist nu se ascunde decat un incapatanat.

 8. Flavian says:

  @MR

  Ai invatat bine de la politicieni, stii sa fii uleios si lunecos.
  Ce nu vezi nici tu nici clasa politica este ca ne-am saturat de astea.

 9. Teofanus says:

  Fomistul Rapcea, a vazut ciolanul puterii si ca e ceva de ros.
  Te si vezi un ditamai conducatorul.

 10. MR says:

  deja vi s-a făcut frică ?! SĂ VĂ FIE, PENTRU CĂ E MOMENTUL SĂ SCHIMBĂM CEVA.
  MUIE DE LA RAPCEA PENTRU TOATĂ CLASA POLITICĂ ȘI TROLII EI PLĂTIȚI CU O CIORBĂ ȘI UN BISCUIT

 11. Q says:

  @M.R. Nu mai ai credibilitate nici macar in fata ta.
  Crezi ca daca o tii pe-a ta ca surdu ai si dreptate? Nooot!

  P.s. singurul trol pe aici esti tu. Asa ca…

 12. Flavian says:

  Trol ca trol, da ce te faci cu paranoia? Ce s-ar fi facut un fost sectant daca nu ramanea cu vegetarianismul si paranoia postacilor? Adica ori suntem fosti misani ori nu mai suntem.

  Ca’n Caragiale fratilor. Sa fie paranoia, nimic de zis, da sa stim sa ne ferim si noi :).

 13. Dan Reus says:

  O atitudine deplorabila fata de Domnul Presedinte si de Preafericitul Parinte Patriarh. Victoria a fost castigata. Lucrurile degenereaza sub o stricta manipulare. Cei care inteleg vor sta de acum acasa. Se estompeaza problema traseismului, frate cu disimularea, adevarat flagel, transformat in principiu. Lista revendicarilor, cu surse recognoscibile, este jalnica. Piata a reflectat tensiunea. Specialistii trebuie sa gaseasca solutii noi. Votul intr-un rund distruge partidele, pe care, de fapt, unii nu le vor. Sa lasam “pacalelile”! Nu!, haosului.

Leave a Reply