Nemernicia PNL-istului Johannis

Când l-am votat pe Johannis președinte, nu i-am dat un vot de încredere lui sau PNL-ului. Nu îl cunoșteam pe individ însă știam un singur lucru: că nu poate fi mai rău decât Ponta și PSD-ul. M-am înșelat, ne-am înșelat, și asta va trebui să fie o lecție pentru noi toți, care am ieșit atunci în marșurile de noapte pe străzile din toată țara să îl susținem.

Am crezut că va fi președintele pe care ni-l doream, care va pune capăt sistemului politicianist corupt. Faptele lui de astăzi demonstrează că ne-am înșelat. Johannis susține sistemul mafiot al actualei clase politice iar așa-zisa schimbare preconizată de el nu va face decât să aducă la putere flora și fauna de hippsteri organizați în ONG-urile finanțate de evreul George Soroș. Să mă explic.

În urmă cu o lună, auzisem zvonul că PNL-ul îl curtează nevoie mare pe Nicușor Dan, aflasem că bătuseră palma, și nu înțelegeam combinația. Ce puteau să îi ofere – și încă cu un an înainte de alegeri ?! Apoi, cu o săptămână înainte de nenorocirea de la Colectiv, apar pe trotuarele din centrul Capitalei corturile lui Nicușor Dan, care are un plan, unul dintre ele fix în Piața Universității. Nu era campanie electorală, nu era nimic, mesajul ne spune doar că individul are un plan. Cortul era gol tot timpul – și o spun în cunoștință de cauză pentru că trec zilnic de câteva ori pe lângă el și nu am văzut pe nimeni.

Suferința celor morți sau răniți în incendiul din clubul Colectiv a alimentat indignarea publicului, în special a tinerilor, care ies în stradă și cer dreptate și demisiile celor vinovați.

Aici Ponta și PSD-ul au jucat-o magistral. Au făcut pasul înapoi de la guvernare, sub pretextul incendiului. Aparent, foarte onorabil. În realitate, își doreau un pretext pentru a se retrage de la guvernare căci în prag de alegeri capitalizezi cu siguranță mai multă susținere populară din opoziție decât de la guvernare. Voiau să lase PNL-ul să ia puterea și să își mai erodeze din imagine în prag de iarnă, cu scumpirile ne-populare ce urmează să fie resimție de români după iarna asta. În plus, nici nu prea mai puteau fura de la guvernare, cu DNA-ul mereu suflându-le în ceafă.

Și ce face domnul Johannis ? Folosește manifestațiile din piața Universității drept pretext pentru rotația de la guvernare. Invită (sanchi) forțele politice parlamentare la negocieri și consultări (evitând să invite concurentul direct al PNL-ului – Partidul Național Democrat PND care are grup parlamentar). Și mai invită și “reprezentanții” protestatarilor, să dea bine la popor, pentru legitimitate. Cine sunt reprezentanții selectați de domnul președinte Johannis ? Exact echipa cu care bătuse palma premonitoriu cu o lună înainte, după negocieri secrete: Nicușor Dan, Pippidi și toată gașca de ONG-uri finanțate de miliardarul american George Soroș, binecunoscutul artizan al tuturor revoluțiilor twitter din ultimii 10 ani care au bântuit lumea.

Întrebarea pe care toată lumea și-o pune este de ce nu a venit Johannis în Piața Universității ?! O mai făcuse în noiembrie anul trecut. De ce a convocat liderii inexistenți ai unei adunări de oameni amorfe politic, care încă nu și-a coagulat lideri și un mesaj/revendicări coerente ? Să nu uităm că în 1990, Pieții Universității i-a luat destul de mult timp (luni de zile) pentru a coagula revendicări politice concrete, susținute de lideri credibili ce întruneau adeziunea și sprijinul protestatarilor. Nu avea oare dl. Johannis suficiente informații despre revendicările protestatarilor, prin rapoartele serviciilor secrete ?! Era suficient ca domnul președinte să deschidă televizorul sau să intre pe facebook pentru a vedea care erau revendicările: primenirea clasei politice, accesul în politică pentru oameni noi, ne-afiliați la găștile de partid existente.

Domnul președinte a vrut să-i cheme pe acești așa-ziși lideri ai protestatarilor cu un dublu scop: pentru a-și legitima pe mai departe demersurile, dar și pentru a-i legitima în calitate de lideri pe cei aleși ca parteneri de dialog din societatea civilă.

Pasul următor ar fi ca respectivii “lideri ai pieții” să se regăsească pe ici pe acolo, pe listele unui nou guvern format din oameni ai societății civile, aparent ne-afiliați politic. Cu alte cuvinte, să dea culoare unui guvern majoritar PNL pentru a camufla intrarea la guvernare a partidului domnului Johannis. Primul ministru ar urma să fie chiar Nicușor Dan sau un alt “tehnocrat” gen Dacian Cioloș, care nu au fost până acum mânjiți în combinațiile politice actuale.

Singura mea problemă este că acești băiețași nu au stofă de lideri. Numele lui Dacian Cioloș este dorit cu ardoare de anumite cancelarii europene, care promit tacit să închidă ochii la păpușăreala de către PNL a noului prim ministru dacă acesta va fi numit la cârma guvernării României. La fel, Nicușor Dan este ținut din scurt de către finanțatorii săi americani, aceiași care îl țin și pe Mugur Isărescu în poziția de guvernator etern al provinciei numite România.

Evident, revendicările prezentate de către acești “emanați” ai ONG-urilor soroșiste sunt legitime, căci nu își pot permite (încă) să contrazică dorințele manifestanților: schimbarea legii alegerilor electorale, eliminarea piedicilor pentru accesul în politică, schimbarea regulilor pentru campaniile electorale, votul electronic.

Problema este însă că ei cer și alegeri anticipate, care la acest moment, cu actualul cadru legislativ, favorizează în mod evident partidele mari existente. Iar aici PSD-ul, PNL-ul și UNPR-ul sunt de acord într-un glas cu anticipatele, căci le scapă de pericolul noilor partide care nu au încă vechimea de 6 luni (cerută de actuala lege)  pentru a participa la alegeri și nici nu au timpul necesar pentru a se organiza în teritoriu.

Tare îmi este că lumea va înțelege manevra, căci românii nu sunt proști, iar atunci când lumea va înțelege că de fapt Johannis și toată gașca lui de fapt vor să profite de suferința celor din Colectiv – care a ridicat acest val de nemulțumire populară, nici o gardă și nici un jandarm nu îi va mai putea apăra de furia mulțimii.

Dacă Johannis și toți cei care îi trag sforile din umbră acestui președinte marionetă ÎNDRĂZNESC să speculeze scheme și calcule politice pe suferința și revolta tinerilor din stradă, rezultatul va fi unul dezastruos pentru actuală clasă politică. Mesajul pieței este clar: NE-AM SĂTURAT. TOATE PARTIDELE CARE AU FOST LA GUVERNARE SUNT CORUPTE. NU MAI VREM NIMIC DIN ACTUALA CLASĂ POLITICĂ. Și dacă nu vor să plece de bună voie, îi vom da jos PRIN FORȚĂ, așa cum s-au instaurat și ei la putere în urmă cu 25 de ani. Căci cine ridică sabia, de sabie va pieri. Și nici johannis nu va fi cruțat de acest val nimicitor ce se ridică în stradă și amenință să măture politica românească. 

Și se va ajunge la vorba lui moș Ion Roată: taică, e bună schimbarea; bună și revoluția. DAR PARCĂ TOT MAI BUNĂ E O RĂSCOALĂ !

 • JE

  Asa e ca o data cu inceperea “protestelor” astfel de stiri trec neobservate?
  – Miliardarul Soros isi dezvaluie planurile: „UE trebuie sa accepte 1 MILION de refugiati ANUAL”
  http://bit.ly/1OtFNOl

  – German Media and politicians say Merkel’s open borders will result in a civil war
  http://bit.ly/1S3DteP

  https://refugeeresettlementwatch.wordpress.com/category/europe/
  https://themuslimissue.wordpress.com/
  http://www.gatestoneinstitute.org/

  Harta (full) a imigrantilor. Pagina oficiala:
  http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/

  Total “azilanti” in Romania 5470. Doar ccei care au venit din 2012 pana azi.
  Veniti majoritar din:
  Siria – 2330
  Algeria – 605
  Maroc – 356
  Irac – 469
  Iran – 120

  Mai sunt ceva veniti si de prin Somalia, Sudan, Nigeria, Camerun, dar din Turcia, Egipt, Libia, Georgia.

 • Flavian

  Ti-au citit blogul ba, de aia nu te-au invitat. Cica erai cap de lista la ce frumuseata de epistola ai trimis, dar, au dat sarci pe googu si au dat de blogul tau, iar cand au vazut un asa amalgam de CEVA, s-au gandit ca daca te invita se fac de cakao.

  Parca suna mai bine ca presedintele s-a intalnit cu ONG-uri decat cu niste antisemiti, rasisti, fanatici.

 • JE

  Inca nu e clar cum sta treaba cu manipularea si in beneficiul cui este?

  – Iohannis s-a întâlnit cu “societatea civilă”: soroșiști, prieteni ai ambasadei SUA, cântăreți rock și prietenii pelicanilor
  http://bit.ly/1WF0q9m

  – Noaptea minții: protestatarii care cer resetarea clasei politice susțin instituțiile de forță ale statului!
  http://bit.ly/1MCIGG8

  – Klaus Iohannis, dupa consultari: MERG IN PIATA sa discut cu protestatarii
  http://bit.ly/1laCv6b

  – “S-au pișat pe voturile voastre!” Societatea civilă consideră că Iohannis este singurul politician legitim din România
  http://bit.ly/1WF0KoS

  Totul este 100% predictibil. Facut ca la carte. Inca nu pot sa cred ca mai sunt oameni atat de prosti care se lasa manipulati (emotional) in halul asta.
  Guvernatorul Iohannis va avea “guvernul meu” condus de Dacian Ciolos, tot un fel de guvernator numit de Barroso si Junker.