Feed on
Posts
Comments

Pasul următor

 Avem o săptămână de protest în stradă. Un guvern demisionat. Niște arestați, o anchetă în curs. Un președinte ipocrit care dialoghează numai cu cine vrea el. Și o țară în care tinerii ies în fiecare oraș mare în stradă, mainfestându-și frustrarea. Bucureștiul este etalonul, au ieșit aproape 50 de mii de oameni în stradă în primele zile. Lumea vrea STOP JOC. Stop circ politic; stop furăciune; stop corupție; stop privatizări frauduloase. Resetarea jocului politic. Oameni noi, curați, pentru condiții civilizate de trai. Ca să nu mai moară oameni în spitale, cluburi. Pentru asta avem de străbătut următoarele etape.

Pasul 1: Eliminarea băieților SRI din Piață. Marginalizarea lor. Îi recunoști după comportament. Stau în pâlcuri concentrice, plasați central, cu liderii în mijloc. Cu glugi, șepci, vuvuzele sau fluiere, urlă scandează, fac gălăgie exact când trebuie pentru a acoperi încercările de dialog din piață sau apariția mesajului și vorbitorilor. Ei ne vor menținuți la stadiul de imbecili care scandează sloganuri de stadion, nu acela de oameni uniți, care gândesc, hotărăsc și pun în aplicare planuri care să îi schimbe pe cei de la putere.

Pasul 2: discuții, ne cunoaștem, dezbatem, concretizăm o listă de revendicări, un plan de drum de la sărăcie și hoție la clasă politică curată și corectitudine.

Pasul 3: din rândurile noastre, mandatăm oameni care să ducă lista cu revendicări Parlamentului.

Pasul 4: forțăm Parlamentul cu presiunea străzii să își semneze condamnarea la moarte: abrogarea tuturor barierelor ce îngrădesc accesul în viața politică al cetățenilor.

Pasul 5: organizarea de alegeri libere, unde grupurile formate în piață sau orice alți cetățeni români să poată să aibă acces.

Doar astfel putem crea o alternativă la actuala clasă politică coruptă până în măduva oaselor. Altă cale democratică nu există. Dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate în actualele condiții legale ar aduce la putere pe aceiași ticăloși căci nu avem alte forțe politice în oferta electorală iar prin blocajul comunicării dintre oamenii din stradă se blochează dreptul nostru la a ne aduna și organiza în funcție de idei și afinități.

harta-piata-universitatii2

De aceea, propun ca de azi înainte să ne delimităm de cei care doar scandează sloganuri, fac gălăgie și mai ales blochează uneori brutal orice încercare de comunicare dintre cei din piață. Cel mai tare îi doare să avem un microfon și voci individuale la el, pentru că ăsta este începutul sfârșitului pentru ei. Apariția unor noi lideri, dintre noi, pentru noi, alternativa la mizeria pe care o tot votăm de 25 de ani.

Să nu lăsăm ca sistemul democratic să rămână un instrument de manipulare prin care eternii “politicieni” din România se rotesc între ei la putere, menținând poporul în sărăcie și ignoranță.

Mihai Rapcea

loading...

2 Responses to “Pasul următor”

 1. a says:

  Marea problema este ca avem multe de cerut si revendicat.Nimeni nu va sta sa asculte toate acestea, fiindca sunt si diversionisti care vor dilua orice mesaj prin strategii bine puse la punct.
  Nu trebuie sa schimbam consecinte desi acestea ne afecteaza, trebuie sa schimbam ceea ce le-a dat nastere.
  Avem forta sigur pentru un singur lucru, un singur gand care sa ne uneasca in strada, pe care sa il cerem necontenit azi, maine si intotdeauna, menit sa rezolve toate problemele care ne tulbura viata si care sa faca sa dispara complet sistemul actual dand nastere la unul nou, cel mai bun posibil.
  Deci care este acest lucru, singurul lucru pe care daca il obtinem am obtinut totul iar daca nu il avem nu avem nimic, singura piesa de domino care are puterea sa rastoarne tot ceea ce nu ne place?

  Cei mai buni prieteni ai nostri gandesc de multe ori diferit de noi, la fel si sotiile si copiii nostri.
  Cum pot ei sa ne reprezinte sau sa ii reprezentam noi pe ei, sa fim expresia lor?
  Cu atat mai mult, cum ne poate reprezenta un necunoscut care sa gandeasca si sa decida in locul nostru, fie el un partid, un technocrat sau un meritocrat?
  Chiar daca ar vrea nu ne poate reprezenta pe toti in mod just.

  Singurul lucru care emancipeaza cel mai mult omul si tara, este ca fiecare om sa voteze legile. Daca un parlamentar cu 8 clase poate, atunci putem fiecare. Fiecare vrem sa fim “parlamentarul nostru”, atunci sa obtinem acest lucru.

  In fiecare localitate, la fiecare 500 de majori sa se constituie un “birou legislativ” cu functionare permanenta, constituit asemanator cu salile de examinare pentru permisul de conducere, cu care toate categoriile sociale sunt familiarizate deja si unde sa se poata vota optiunile legislative prezentate saptamanal sau bisaptamanal.
  Legile vor fi concepute de comisii de specialisti alesi prin concurs si in functie de performanta, care trebuie sa gandeasca si sa compuna legile intr-o forma clara, simpla, neinterpretativa accesibila omului de rand.
  Legile a caror varianta urmeaza a fi supuse la vot, vor fi anuntate, explicate si analizate in prealabil pe canale TV si radio consacrate acestui lucru (oricum oamenii sunt deja invatati sa consume timp la televizor cu “politica”) pentru a ajuta oamenii sa inteleaga si sa decida varianta pe care o prefera si pe care o va vota la “biroul legislativ”.
  In functie de programul de munca, fiecare isi poate programa 2 ore regulat, saptamanal sau bisaptamanal (doar e vorba de destinul nostru si a afamiliei noastre) in care sa isi exercite votul, vot la care serverul central sa ii trimita o confirmare a votului sau.
  Cine nu doreste sa mearga la acest “birou legislativ” pentru a-si exercita votul fie ca nu il intereseaza legile respective, fie ca nu isi face timp, va lasa astfel ca legile sa fie aprobate in forma care au dorit-o cei care sunt interesati si motivati de evolutia lor si a societatii.
  In cazul “absurd” in care comisiile devin corupte si nu elaboreaza legi favorabile societatii, acestea nu vor fi votate si se va cere reformularea lor.
  Birourile vor fi finantate din banii care nu se vor mai irosi pe campanii electorale, pe salariile parlamentarilor, pe chiriile si protocolul lor, si pentru care se vor gasi fonduri necesare, data fiind importanta lor inestimabila pentru noi.
  Castigul cel mai mare va fi emanciparea noastra ca si constiinta individuala si colectiva , vom fi stimulati sa ne informam, sa invatam sa gandim corect, sa decidem noi pentru noi, fiindca aceasta este greseala primordiala, ii lasam pe altii sa ne poarte responsabilitatea lucrurilor care conteaza cu adevarat si pentru care merita sa facem sacrificii.
  Vom invata sa comunicam intre noi, sa dezbatem lucruri de interes, sa le analizam si sa ascultam opinia celorlati pentru ca acest lucru va avea finalitate concreta prin votul care na va schimba viata.
  Suntem in timpurile in care tehnologia permite ca fiecare sa decida si in care desemnarea unor lideri in aceasta lume pervertita este riscanta.
  Si chiar daca am avea sansa unor lideri ideali, cu inalte virtuti, care sa suporte pentru noi sabotajul si stigmatizarea la care vor fi supusi, nu este corect ca altii sa ne poarte crucea pe umerii lor, iar ceea ce nu este corect nu este durabil.
  In timp, acest sistem de vot individual il vom deprinde, il vom desavarsi si cu toate problemele care se vor ivi la inceput oricum este cel mai bun sistem posibil.
  Nu mai trebuie sa ii votam pe altii care sa voteze legile, le vom vota noi direct dupa priceperea si intelegera noastra si care sigur nu vor fi impotriva noastra.

  Gresim in continuare, cerandu-le celor care nu ne reprezinta si care nu ne recunosc sa faca ceva pentru noi.
  Daca le cerem altora sperand sa ii induplecam inseamna ca ne sunt stapani.

  Ceea ce trebuie sa cerem necontenit, azi , maine si intotdeauna este sa votam noi legile si nu va mai fi nimic in afara de noi, Dumnezeu si legea izvorata din noi.
  Oricum o intoarcem oricum o rasucim daca nu votam noi legile nu avem nimic si daca avem acest lucru putem avea totul.

 2. aleatorul says:

  Daca nu va lasa sa puneti o scena va trebui sa improvizati. Variante:
  1 roba cu echipamente audio – baterie de masina, boxe, amplificator, microfon
  2 masina (de preferat ceva vechi… in caz ca degenereaza treaba :P) cu mesajele pietei tiparite pe ea plus boxe, amplif, microfon plus mai multi oameni imbracati in costume populare care sa o flancheze
  3 motociclisti care sa care acele echipamente in atash
  4 lasere care sa scrie mesaje pe cladirile pietei
  5 video-proiectoare care sa puna filme pe cladirile din piatza (de ex. poezia lui Radu Pietreanu sau alte mesaje pertinente de pe FB)

  Cu siguranta se pot improviza multe lucruri… Si sunt convins ca gasesti oricand cel putin 10 prieteni cu care sa faci un plan pe care sa il executzi.

Leave a Reply