Avem o sptmn de protest n strad. Un guvern demisionat. Niște arestați, o anchet n curs. Un președinte ipocrit care dialogheaz numai cu cine vrea el. Și o țar n care tinerii ies n fiecare oraș mare n strad, mainfestndu-și frustrarea. Bucureștiul este etalonul, au ieșit aproape 50 de mii de oameni n strad n primele zile. Lumea vrea STOP JOC. Stop circ politic; stop furciune; stop corupție; stop privatizri frauduloase. Resetarea jocului politic. Oameni noi, curați, pentru condiții civilizate de trai. Ca s nu mai moar oameni n spitale, cluburi. Pentru asta avem de strbtut urmtoarele etape.

Pasul 1: Eliminarea bieților SRI din Piaț. Marginalizarea lor. i recunoști dup comportament. Stau n plcuri concentrice, plasați central, cu liderii n mijloc. Cu glugi, șepci, vuvuzele sau fluiere, url scandeaz, fac glgie exact cnd trebuie pentru a acoperi ncercrile de dialog din piaț sau apariția mesajului și vorbitorilor. Ei ne vor menținuți la stadiul de imbecili care scandeaz sloganuri de stadion, nu acela de oameni uniți, care gndesc, hotrsc și pun n aplicare planuri care s i schimbe pe cei de la putere.

Pasul 2: discuții, ne cunoaștem, dezbatem, concretizm o list de revendicri, un plan de drum de la srcie și hoție la clas politic curat și corectitudine.

Pasul 3: din rndurile noastre, mandatm oameni care s duc lista cu revendicri Parlamentului.

Pasul 4: forțm Parlamentul cu presiunea strzii s și semneze condamnarea la moarte: abrogarea tuturor barierelor ce ngrdesc accesul n viața politic al cetțenilor.

Pasul 5: organizarea de alegeri libere, unde grupurile formate n piaț sau orice alți cetțeni romni s poat s aib acces.

Doar astfel putem crea o alternativ la actuala clas politic corupt pn n mduva oaselor. Alt cale democratic nu exist. Dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate n actualele condiții legale ar aduce la putere pe aceiași ticloși cci nu avem alte forțe politice n oferta electoral iar prin blocajul comunicrii dintre oamenii din strad se blocheaz dreptul nostru la a ne aduna și organiza n funcție de idei și afinitți.

harta-piata-universitatii2

De aceea, propun ca de azi nainte s ne delimitm de cei care doar scandeaz sloganuri, fac glgie și mai ales blocheaz uneori brutal orice ncercare de comunicare dintre cei din piaț. Cel mai tare i doare s avem un microfon și voci individuale la el, pentru c sta este nceputul sfrșitului pentru ei. Apariția unor noi lideri, dintre noi, pentru noi, alternativa la mizeria pe care o tot votm de 25 de ani.

S nu lsm ca sistemul democratic s rmn un instrument de manipulare prin care eternii “politicieni” din Romnia se rotesc ntre ei la putere, menținnd poporul n srcie și ignoranț.

Mihai Rapcea

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *