Feed on
Posts
Comments

Astăzi sunt depresiv. Este depresia aceea amestecată cu disperare. Disperarea neputinței de a schimba ceva. Am sentimentul inutilității oricărei acțiuni, al oricărui demers după ce am fost aseară în Piața Universității. Am trăit sentimentul macabru al unei fieste mexicane a zilei morților, în care m-am plimbat printre oameni morți ce purtau măști cu zâmbete tâmpe în timp ce scandau voioși sloganuri stereotipe, golite de conținut. Îmi vine să urlu, să smulg carnea de pe ei, să le smulg fețele, măștile, stereotipurile și ideile preconcepute, să scormonesc cu mâini febrile în carnea lor, căutând umanitatea, ființa aceea bună și nobilă pe care o mimează. Am rămas în piață doar o gașcă de zombie ce se mișcă lent purtând pancarde cu mesaje fără sens, fără legătură cu lumea reală. În lumea reală, nimănui nu îi pasă de nimic, decât de sine însuși sau cel mult de familia lui. Pentru a ne păstra respectul de sine, pentru a ne considera în continuare oameni, ne prefacem că ne pasă. Indignarea în fața acestei cruzimi îmi umple ochii de lacrimi, abia acum. Nu atunci când s-a petrecut nenorocirea din Colectiv, nu în zilele când zeci de mii de oameni roiau pe străzi șocați. ACUM, când suferința familiilor și victimelor își capătă adevăratele proporții, iar oamenii s-au obișnuit deja și încep să uite.

Căci așa suntem noi alcătuiți. Nu ne place suferința și o evităm inconștient. Creem ziduri emoționale în spatele cărora ne protejăm de durere, mai ales atunci când ea pare inevitabilă. Îi întoarcem spatele sub diferite pretexte, o politizăm, căutăm vinovați refuzăm instinctiv să o mai privim în față pentru a nu ne creea disconfort cu hidoșenia ei.

De aceea ne-am împuținat, noi cei din stradă. Atât ne-a luat: o săptămână. Să uităm, să cosmetizăm, să ne obișnuim cu tragedia, cu moartea, cu suferința. Probabil că eu sunt cel anormal. Imediat după incendiul din Colectiv erau unii, prieteni chiar, care mă acuzau că sunt lipsit de empatie, că judec prea rece, de la distanță, evenimentul. Probabil că așa sunt eu, oi avea genă de ardelean, care se prinde mai greu, cu întârziere. Și una peste alta mai e și ziua mea de nume. În care oamenii mă sună, îmi scriu, mă felicită. Probabil că ar trebui să mă bucur, să fiu fericit însă nu am puterea morală de a răspunde decât la telefoanele obligatorii. Nu vă supărați pe mine, cei cărora nu vă răspund. O voi face probabil mâine, când o să-mi revin. Azi însă am atins deja limitele prefăcătoriei, dacă mai continui mult se va rupe ceva în mine.

Nu știu de ce simt așa, nici de ce se întâmplă abia acum. Știu doar că nu pot fi altfel în acest moment. Oare ce mă supără și mă întristează mai tare ? Numărul crescut al morților sau inutilitatea lor ? Faptul că suntem atât de ușor manipulabili în piață, pe stradă sau naivitatea noastră care permite Sistemului să supraviețuiască ? Mă urăsc în egală măsură pe cât vă urăsc pe voi, ceilalți din piață de la proteste. Căci realizez că sunteți tineri, fără experiență, prăzi ușoare pentru manipulatorii versați. La vârsta voastră gândeam exact la fel, deci nu vă pot acuza de nimic greșit, căci cu toții aveții bune intenții.

Mi-aș dori să fiu arhanghelul al cărui nume îl port, să vă pot lovi cu sabia de foc a discernământului în creștet, să vă despic în două ignoranța, să vă fac să realizați adâncimea ignoranței în care vă zbateți, în care ne zbatem. Oribil ! Să țipi împotriva Bisericii, opunându-i Spitalul. Știți voi, măi imbecililor, unde au apărut primele Spitale ? Pe lângă biserici, măi ignoranților. Se numeau bolnițe și erau alternativele la lăsatul bolnavilor să moară. Caritatea creștină a fost cea care a dat primul spital, până atunci medicii îi tratau doar pe cei care își permiteau costurile tratamentului.

Vindecă Spitalul sufletul ? Vindecă poate psihologul sufletul ? Cu ce veți înlocui Biserica dacă o veți dărâma, ce veți pune în locul ei ? Spitalul ?  Mă doare când văd tinerii transformați în oi ce behăie la unison mesaje al căror sens profund nu îl înțeleg. Am sentimentul că particip la Revoluția Franceză în care se vrea spânzurarea ultimului politician cu mațele ultimului preot. De unde a apărut toată acesastă anarhie ? Unde a existat ea, de unde a izbucnit ? Cum de nu a văzut-o nimeni ? Asta este noua generație ? Când s-a putut pierde în halul ăsta și cine a dus-o în direcția asta ?

Mă doare în egală măsură suferința victimelor cu suferința pe care o resimt în fața ateismului vesel, mascat abil, al celor ce ridică pumnul strâns împotriva Bisericii. Mulți dintre ei, dacă îi întrebi, afirmă că ei sunt totuși credincioși, îl iubesc pe Dumnezeu și pe Iisus Hristos. Și totuși urăsc Biserica Lui, pentru că e coruptă, ia șpagă, manipulează oamenii, îndoctrinează masele. Da, știu: opiul popoarelor, religia. Am prins la învățământul politic teza asta. Îi aparține lui Lenin, lui Carl și Marx, toți evrei urâtori de Hristos. Dar voi nu aveți de unde să știți asta pentru că nu citiți. Credeți că voi ați descoperit aceste idei și le susțineți cu entuziasmul tinereții voastre.

Nu vreți lideri pentru că vi s-a inoculat ideea preconcepută că lider = politician = corupție/hoție/manipulare. Nu înțelegeți că a dărâma fără a construi este un nonsens. Că anarhia nu a dus niciodată nicăieri decât la dictatură. Refuzați să înțelegeți că ura voastră împotriva Sistemului nu va duce nicăieri decât la dezbinare și distrugere. CĂ dacă nu ne iubim și nu ne încredem unii în alții, în puterea Binelui din noi, nu vom reuși nimic. Aceiași politicieni vor rămâne în continuare la putere iar noi, cu fiecare nou eșec vom fi și mai slabi, și mai dezamăgiți, și mai puțin încrezători în forțele noastre, și mai înfrânți.

Vă e frică de lideri pentru că la mulți dintre voi vă e frică de mediocritatea voastră. Nu vreți ca altul mai bun, mai deștept, mai bine pregătit să se ridice dintre voi și să vă conducă. De ce altul, când pot fi eu ? spuneți voi. Mai bine întro confortabilă egalitate în care ne pândim unii pe calții ca nu cumva să se ridice vre-unul mai sus decât ceilalți, decât să ne acceptăm adevărul despre noi: că nu toată lumea e făcută să gândească, să vorbească, să conducă, să reprezinte.

Știți ce ? VĂ MERITAȚI SOARTA. Veți fi încă o generație ratată pe altarul prostiei și orgoliului. Sper ca măcar copii voștri să învețe ceva din tâmpenia voastră de papagali ignoranți care nu înțeleg nici măcar ce repetă.

V-am supărat ? Nu trebuie. Ce sunteți voi, am fost și eu. Ce sunt eu, veți fi și voi, peste 20 de ani. Hai, fiți veseli. Sigur aveți Mihai și Mihaele, Gabrieli și Gabriele de sărbătorit, de felicitat, chit că voi vă pișați pe Biserică și tradițiile ei. La mulți ani în fericită ingoranță, căci ceea ce nu cunoști nu îți poate face rău. Fericiți cei săraci cu duhul, nu-i așa ?

loading...

19 Responses to “Nu am titlu pentru chestia asta”

 1. Flavian says:

  Esti un idealist, si desi nu e rau sa crezi in ceva, e aiurea sa te amagesti si sa visezi la vise fara a stii ca sunt ceea ce sunt: vise, imaginatie, reverie. Mai rau este ca nu te-ai maturizat si nu esti in stare sa comunici.
  Acum te visezi arhangel superman, schimbatorul destinului umanitatii, si cum iti arata lumea greselile cum dai cu mucii’n fasole, devi victima si arunci umanitatea in ghenele iadului pentru ca , nu-i asa, nu reusesc sa vada eroul din tine.

  Citeste-ti postarile, vezi-ti reactiile, dar cauta sa o faci detasat, ca si cum te-ai uita la o alta persoana, la un alt om si in felul asta ai posibilitatea de a te cunoaste.
  Cat despre depresie nu-i da mai multa importanta decat merita, asa cum respiratia se intampla fara voia noastra, la fel si gandurile si emotiile vin si pleaca. Ieri erai un erou care punea la cale revolutia, azi esti in buda disperarii. So what?
  Ai uitat de observatorul neimplicat? Sau il scoti doar cand esti cu burta plina, perfect sanatos, si simti nevoia de a da lectii cunoscutilor si necunoscutilor? Poate ca observatorul este aici pentru a vedea nu doar ce e frumos si stralucitor, dar si ceea ce este cetos, intunecat, urat.

 2. Mihai says:

  Cei de 20 – 30 de ani caroara te adresezi nu au facut invatamantul politic la care te referi ci au un minim de bun simt sa vada ca biserica ca si institutie, nu prea are treaba cu invatatura lui Hristos, ba e chiar impotriva acesteia, fiind preluata de farisei, biznismani, servicii, de masoni samd … Biserica are nevoie de o adanca purificare. Nu neaga nimeni ca exista calugari cu har, preoti adevarati… din surse iti pot spune ca la Athos de ex, exista o cu totul alta traire comparativ cu ce este la noi. Mai putem spune ca starea de blajin care accepta toata umilinta fara sa cracneasca este tot datorata invataturilor crestine de genul. capul plecat sabia nu-l taie, samd … Te uiti in jur cum isi accepta oamenii resemnati durerile, suferintele, crucea, caci asa vrea Dumnezeu ..asta e invatatura bisericii. Napoleon avea o vorba tare inteleapta: Religia este facuta pentru saraci sa nu-i omoare pe bogati …. Stii foarte bine ca acest sistem este putred si corupt pana in maduva oaselor..de ce ar fi scapat biserica de asta? Nu stiu de ce ramai atat de habotnic … frate , biserica are nevoie de o mare purificare, crede-ma caci asa nu se mai poate. Politica este mana in mana cu preotimea ..trezeste-te!

 3. genarul says:

  La multi ani ! si veseleste-te , misiunea spirituala a Romaniei e incununata de succes deplin :):):)

 4. Ghanima says:

  Nu disperati, d-le Rapcea, luptati in continuare! Eu cred ca aveti toate ingredientele necesare sa fiti un LIDER! Luati-l si pe d-l Tociu in dreapta dvs si continuati ceea ce ati inceput! Da, se loveste in Biserica, insa cei vinovati trebuie izgoniti cu suturi in fundurile lor “rosii” de maimute sorosiste new-agiste ateiste! Andreea Petrut, unealta sorosista/muingista/SAR-ista din Cluj, aciuata prin Bucuresti, s-a bagat la microfon sa vorbeasca multimii, dar a fost huiduita, nu-s toti romanii orbi! In Sibiu, cand protestatarii au ajuns in dreptul Mitropoliei au fost intampinati de preotul C-tin Necula, care i-a invitat in Biserica sa se roage, insa acestia l-au refuzat. Insistand, preotul i-a rugat sa se roage impreuna in strada. Unii, posedati de aghiuta(soros) au racnit nu, dar multi s-au pus in genunchi si au rostit Tatal Nostru impreuna cu parintele. Niste exemple, ca nu toti romanii sunt orbi! Si inca ceva, nu numai “societatea civila” a lui Soros scoate slogane de la naftalina impotriva Bisericii pe lesurile celor de la Colectiv, ci si presa aservita. Tocmai ce am combatut pe Cristian Campeanu, jurnalist la romania libera care empatizeaza cu cei ce urla ca vor spitale, nu catedrale! Catalin Tolontan critica pozitia tardiva a Bisericii Ortodoxe Romane la tragedia din Colectiv. Ce sa mai zic despre cei de la adevarul, gandul si, marea vedeta anticrestina, hotznews!
  Celor de 20-30 de ani, care nu prea inteleg ce se intampla si pun botul la manipularea secularistilor lui soros, le recomand “Textul impresionant al unui rocker, supraviețuitor de la Colectiv, fiul celebrului om de radio Paul Grigoriu: Suferința prin care trece țara este și a Bisericii! Atenția e deturnată de la diferiți vinovați reali și îndreptată spre Biserica Ortodoxă”. Si o precizarea intru luminarea tinerei generatii, Biserica suntem noi, adica madularele trupului lui Dumnezeu. Iar cand spui “Biserica are nevoie de o purificare”, asta te implica automat si pe tine. Tot din surse iti pot spune ca si in Romania sunt pustnici ce se roaga ca la Athos! Biserica este vazuta ca “institutie-partid care pune în pericol conceptele ateismului materialist” doar de catre atei! “Capul plecat, sabia nu-l taie” este o viziune ortodoxa crestina care te invata ca trebuie sa opresti perpetuarea raului si este exact opusul invataturii vestice “Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Nu intamplator, supravietuitorii experimentului ateist de la Pitesti si alte inchisori comuniste ne-au transmis “Sa nu ne razbunati!”. Wake up, bro!

 5. Iulia says:

  Am vazut si eu fenomenul asta..Vine nepoata-mea nascuta in ’91 din Canada si incepe sa faca socialism stiintific cu mine..Incerc sa-i explic faptul ca noi aici, suntem satui de asa ceva, ca inainte de ’89, daca nu vorbeai asa, erai dus la nebuni si ca directia in care merge ea se numeste neomarxism, etc..ma apuca oboseala..Totul e degeaba.. Ce-ai vazut tu in piata este un fenomen global.. Si nu stiu de ce ne miram..Noua Ordine Mondiala nu se poate instaura cu oameni grupati in jurul bisericii inteleasa ca manifestare a lui Hristos pe pamant, nu ca institutie..Dinozaurii ca mine trebuie sa dispara pentru ca suntem inutili..Periculosi nu cred ca suntem, pentru ca am observat ca in ziua de azi nu mai poti “converti” pe nimeni..Tu s-ar putea sa mai fii considerat valoros, in masura in care promovezi spiritualitatea new age..
  Oricum, evenimentele se precipita, asa cum se spunea pe blogul “Mucenicul”, citandu-l pe parintele Paisie: “e vremea spanacului, nu mai este mult timp..”
  https://youtu.be/R8tagCbytoQ

 6. Mihai says:

  Bro … lol … personal cred ca exista o cale de mijloc …nici sa stai ca leguma sa induri tot ce fac politicienii, cum ne sunt ucisi copii prin razboaie si cluburi, cum suntem exploatati si tinuti in ignranta si sclavie … iubirea de aproape nu cred ca exclude iubirea de sine … acceptarea vointei divine nu cred ca exclude pastrarea demnitatii, mentinerea capului sus, vertical, respectarea scanteii divine cu care ne-a inzestrat Dumnezeu si a liberului arbitru … Sa nu uitam ca Dumnezeu se manifesta prin oameni, iar pentru ca raul sa triumfe este suficient ca omul bun sa nu faca nimic … degeaba suntei doar blajini, acceptandu-va fara cracnire soarta … mi se pare prostie, nu smerenie … Intelegi Mihai unde duce crestinismul prost inteles? De ce nu te tarasti si tu pe burta ca sobolanul , tacand din gura, ca asta e vointa Domnului? Nu mai iesi in strada, accepta+ti soarta de sclav ca asa vrea Dumnezeu …lol … Din pacate, inca odata tre sa recunosc ca atat biserica cat si alte culte spirituale care indeamna la absoluta renuntare si detasare de cele lumesti, pot fi niste manipulari ordinare … Exista o cale de mijloc … Sunt ferm convins ca majoritatea crestinilor indura ca asa e bine, dar in realitate nu-si iubesc aproapele ci le-ar rupe capul demonilor care conduc lumea. Incetati sa mai fiti ipocriti crestinilor.

 7. mac gregor says:

  Coane, sper ca zars iti este suficient ca sprijin in aceste zile, dupa cum ziceai.

 8. JE says:

  Stii care e problema ta? Tu, un om matur, ai crezut ca daca te aliezi cu hipsterii aia feisbucisti, narcisistii aia care isi dau laicuri, share si isi intind mucii pe tableta sau telefon, ai sa reusesti sa schimbi ceva. Aia sunt prea prosti pentru mileniul trei. Asta e “realitatea reala”, niste idioti si semianalfabeti sau analfabeti functionali care sunt foarte usor de manipulat. Realitatea aia promovata in media, cum ca “tinerii aia inteligenti si frumosi schimba lumea” e o utopie. Sau daca o schimba, atunci va fi mai rau.

  Ce nu ai inteles tu, au inteles altii, chiar de mai mult timp:
  – Cel mai reușit produs al sistemului corupt
  http://bit.ly/1NEglo4

  – Hipsterimea și rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace
  http://bit.ly/1S8OOKt

  – Victoria irationalului
  http://bit.ly/1NdwNXW

  – Prostii eroici – mesaj catre generatia facebook:
  http://bit.ly/1NEglo4

  Te-ai aliat cu prostimea hipsterista si s-a reusit crearea unei campanii de “awareness” ceva mai zgomotoasa:
  – Haideți să facem o campanie de awareness. Cioctombrie
  http://bit.ly/1t4Nqjj

  Schimbarea politicienilor sau a functionarilor publici cu altii nu va schimba nimic. Sistemul va ramane acelasi. Problema majora nu este omul/oamenii si sistemul insusi.
  Putem scapa de sistem foarte simplu:
  – Ce reprezinta votul?
  http://bit.ly/1DNlnc9

  – Ce facem la vot?
  (pentru a citi articolul integral apasa “see more”)
  http://on.fb.me/1iJFReE

  Si daca vrei si “lupta de gherila”, e descrisa foarte bine in cartile lui Gene Sharp.
  – From Dictatorship to Democracy: A Conceptual Framework for Liberation
  – There Are Realistic Alternatives
  – National Security Through Civilian-based Defense
  http://bit.ly/1RAUj4H

  Apropo, din „Mihai Viteazul și Turcii” de Dimitrie Bolintineanu:
  Capul ce se pleacă sabia nu-l taie,
  Dar cu umilință lanțul înconvoaie

 9. JE says:

  Despre Iohannis, Soros si “guvernul meu”:
  – RĂZBOI TOTAL ÎNTRE SERVICIILE SECRETE. În plină REVOLUȚIE, România, între agenții BND și CIA!
  http://bit.ly/1MGRuuF

  – DACIAN CIOLOS, primul-ministru pregatit de Iohannis, este membru in „Friends of Europe” un important Think Tank (ONG) de la Bruxelles sustinut de GEORGE SOROS. Presedintele „Friends of Europe” este Étienne Davignon din Grupul Bilderberg
  http://bit.ly/1NmprkS

 10. crn says:

  @arasel:
  N-ai decat sa te superi. Ies din relatie pentru ca asa am hotarat ca este intelept.
  Am scris ca ma duc pe vj? Acolo raman. Sau nu. Ma priveste. E mai acasa decat oriunde.
  Si de fapt si de drept am voie sa ma plimb unde vreau in lume.

  Si ca sa nu-ti fie chiar urat singur, uite Rapcea aici asteapta afectiunea si ghidarea ta.
  Voi cu ce va doare pe voi, eu cu ce ma doare pe mine si cu visele mele de libertate.
  End of transmission

 11. JE says:

  – Un guvern de tehnocrați este de fapt un guvern politic
  http://bit.ly/20JSicP

  – Să vină prietenii mei elefanții, pardon, tehnocrații!
  http://bit.ly/1kJA0qY

 12. crn says:

  Ca se citeste acest comment sau nu, este irelevant.
  Imi fac datoria si il postez.

  Am stat si am judecat putin un joc nemilos ca third party.
  Si din nefericire, sunt singura persoana care da dreptate victimei. Iar acest lucru nu convine absolut deloc.
  Recunosc ca este o vina ca m-am nascut receptiva. Si ca atat timp cat traiesc, n-am sa permit raului sa se cheme bine si binelui sa se cheme rau.
  Cu respect, am eliberat site-ul.

 13. JE says:

  Sa radem cu sand-niggerii si niggerii? Ar fi de ras daca nu ar fi de plans!

  Niggerii nazisti, “painea lui Dumnezeu”, dupa ce au inceput sa chitaie de foame vor “reconciliere” cu albii:
  – Black Politician calls for Whites to come back to South Africa
  http://bit.ly/1Mntw8u

  Prostii cultural marxisti:
  – Germany: Migration Crisis Becomes Public Health Crisis
  http://bit.ly/1HmEMFb

  – Secret EU plot exposed: they are holding an EU-Africa summit to get more immigrants
  http://bit.ly/1HHriPr

  – Swedes could become a minority among 16 year-old boys as early as 2016
  http://bit.ly/1QhIJ0S

  – The refugee children of Sweden
  http://bit.ly/1LR85jf

  – Sweden running out of beds for migrants?
  http://bit.ly/1HHrOg6

  Sa revenim la oile, pardon caprele noastre.
  Jizzslam today:
  https://i0.wp.com/newsninja.wpengine.com/wp-content/uploads/2014/06/sex-with-goats.jpg
  https://themuslimissue.files.wordpress.com/2015/11/cartoon-you-are-special-to-me-goat1.jpeg

 14. crn says:

  Inca nu plec caci am sa-l servesc pe Mihai Rapcea.

  Gurul tau, cel pentru care ai batut cu pumnii si cu picioarele in usa politiei sa fie eliberat, cel pentru care ai nostalgii, etc. este un depravat.

  Sa tot lafai in asa depresie. Si cu asa model de comportament in societate.

  Acum pot sa plec.

 15. crn says:

  Si inca n-am terminat.

  Nu are nimic a face dorinta mea de a urma o cariera in nursing si a ajuta persoane in nevoie cu iluziile frumos ambalate de la MISA.

  Luati si auziti acestea ca sunt impulsuri din timpuri de dinainte de a face eu cunostinta cu MISA si gurul ei galactic!

 16. crn says:

  “Nu numai asta. Vad ca mi-a raspuns / scris pe blog la Rapcea unde nu scriu.:)))e nevinovata ♡♡♡”

  :popc:

  :back to topic:

 17. crn says:

  Ntz, ntz, ntz! Arasele, m-am invatat minte cu tine. Cand vine vorba de treburi serioase, oricat de dragalas ai fi si sa cada sfarsitul lumii pe mine in secunda urmatoare … Si nu mai fac greseli.

  Daca vrei sa inveti ceva, nu la mine vii. Cand voi avea calificarile necesare, poate. Pana atunci insa, “nu” ramane “nu”.

  Back to the topic!

 18. crn says:

  Marele initiat in “ma ia gura pe dinainte”, “Marpa” cel tradus, treci si vezi conferinta referitor la Madhyamika! Si sa-mi faci rezumat! Daca era sa ma bazez pe tine cand GB si-a lansat Kalki avatar, vai de mamaliga exmisei! Ca vrei, ca nu vrei, exist. Macar ca terta parte. Deal with it!

 19. crn says:

  Faptul ca traiesti intr-o lume de rahat, nu constituie si viziunea altora iar drumul tau nu este si drumul altora.De-aia te si superi si spumegi, cumva te simti lasat pe dinafara.Mi-am luat codita la spinare,sha-la-la-la-la

Leave a Reply