Până acum am întâlnit multe teorii: Că vezi Doamne să legalizeze o practică care ar aduce profituri suplimentare la bugetul Trezoreriei Americane. Alții opinau că de fapt e la mijloc creșterea toleranței, ceva gen legată vag cu toleranța față de poponari. Dar ultima teorie mi se pare belea: în esență, spune că iarba a fost legalizată pentru că prea mulți americani se sinucid de la depresie sau de la abuz de opiacee gen heroină. Ce prezint mai departe este o bucățică dintr-un articol:

Abuzul de droguri și alcool
Rețetele pentru medicamente opioide folosite în controlul durerii în SUA au crescut foarte mult ca număr din anii ’90.

Când opioidele au devenit mai greu de obținut prin reglementări, unii oameni au apelat la heroină, așa că SUA au înregistrat creșterea calității și scăderea prețurilor pentru droguri ilicite.

„Nu există motive singulare pentru aceasta, dar evolutia tipică este – un individ va obține un narcotic printr-o rețetă, care face tranziția către un drog ieftin, cum ar fi heroina, apoi eventual capătă probleme de sănătate, ceea ce duce la o moarte timpurie”, a spus domnul Remington.

New York Times raportează că 90% dintre persoanele care au încercat să consume heroină în ultimul deceniu au fost albe.

Dependența de droguri în comunitățile de culoare în cele din urmă a dus la încarcerarea în masă, în timp ce heroina și abuzul de prescriptii medicale de droguri au fost privite cu mai multă îngaduință, posibil din cauză că victimele erau albe.
Creșterea consumului excesiv de alcool poate fi in legatura cu „o epidemie care are la baza durerea,” de asemenea, scriu cercetatorii.

„SUA suferă de o epidemie majoră de opiacee si tulburări de utilizare a acestora”, a spus domnul Sharfstein. „Aceasta a ajuns în mod evident la punctul în care afectează statisticile globale de sănătate a populatiei.”

„Oamenii isi dau seama că ea afectează multe, multe familii și toate acestea se cumulează. Este motivul pentru care aceasta este o asa de gravă criză.”

Scăderea sănătății mentale și fizice

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit cifre crescute de declin al sănătății autoevaluate, sănătății mentale si capacității de muncă.

Albii de vârstă mijlocie au raportat probleme în a merge pe jos un sfert de milă, a urca 10 pași, în a sta in picioare sau așezați timp de două ore, in a face cumpărături și a socializa – unele dintre aceste probleme fiind factori de risc pentru suicid.

Oamenii pot fi muncitori in locuri de muncă ce-i țin inactivi, sau pot munci la ore ciudate, sau desfășoară o muncă fizică grea care iși pune amprenta.

Dl Remington a precizat că pentru o mare parte din perioada de timp a studiului, oamenii nu au fost asigurați.
„De la patruzeci și cinci la cincizeci și patru de ani este o paletă de vârstă la care oamenii pot lupta. Ei se pot afla la mijlocul vieții, dar pot să nu dețină mijloacele, sau asigurare de sănătate, sau acces la asistența medicală primară,”, a spus domnul Remington.

Modalitatea prin care declinul mortalității încetinește este tulburător de similar cu ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite în timpul apogeului epidemiei de SIDA, au subliniat cercetătorii.

sursa: 

MOR ALBII. De ce rata de deces este în creștere pentru americanii albi de vârstă mijlocie?

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer