Am participat astăzi la Palatul Parlamentului la o lansare de carte a doctorului Paul Purea. Lume fină, vorbe alese, poze, televiziune, interviuri, cărți cadou cu dedicații, în fine, tot tacâmul.

Mort de foame după un asemenea eveniment consumator de energie cerebrală, am coborât la restaurantul Senatului unde, se știe – aleșii poporului mănâncă la prețuri modice.

În drum, am trecut și pe lângă sala grupului UNPR dar pentru că nu era nimeni acolo, n-am avut pe cine bate, nici măcar pe umăr – deși era doar ora 15 – semn că deputații UNPR-iști au program parlamentar scurt, de gravide.

12241523_10207619535183893_4298193852517553225_n

În fine, după două lifturi și o rătăceală de 10 minute prin Palatul Parlamentului, dibuim restaurantul Senatului. Nu m-am așezat bine la masă cu nevastă-mea că hop, lângă noi apare și Remus Cernea. Ne salutăm dând din cap, cu gurile pline, aruncându-ne priviri furișe peste bolurile cu ciorbă, în timp ce înfulecam amândoi înfometați de-atâta interes național.

Evident, fiecare își pregătea replica pentru salutul de după desert. Și, cum el a terminat primul, se oprește cu tava în dreptul mesei mele și ne salutăm, apoi îmi spune cu un zâmbet subțire:

–  Vezi că restaurantul ăsta îi aparține lui Soroș iar bucătarul este homosexual. 

Și dă să plece. la care eu îi arunc, din urmă:

–  Ospătar ! Încă un file de delfin la masa asta te rog !

Deci, ne-am poziționat. Țin să precizez că nici un delfin nu a fost vătămat în această primă confruntare politică.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer