Viața ne nvaț pe toți. Suntem ca niște polipi oceanici, purtați n voia valurilor, liber, fr nici o direcție aparent. Tot ce putem face e s plutim, s privim n jur și eventual s lum aminte la ce vedem. Și uneori, dac norocul ne surde, s ne gsim nișa, oportunitatea, locul n care s ne refugiem, s ne agtm de ceva solid. Așa se formeaz coralii, acele ncnttoare formațiuni marine.

Deci scopul este ca fiecare s și gseasc locul n viaț. Și cutm. Facem studii pentru asta, ne pregtim. Uneori trecem pe lng ocazii, ratm momente unice cu care nu ne vom mai ntlni.

Fiecare are strategia sa de viaț, de supraviețuire. Și-a gsit un loc n societate, n lume, supraviețuiește mai mult sau mai puțin confortabil, mai mult sau mai puțin n btaia valurilor vieții, a insecuritții, a curenților karmici care te pot smulge ntro singur clip din mijlocul a tot ce ai și te pot purta n hu, n necunoscut.

Unii se ghideaz dup principii etice n lupta lor de supraviețuire. Alții caut supraviețuirea cu orice preț. Chiar cu prețul nșelrii celorlalți. Și și fac un mod de a fi din asta.

Am scris aceste rnduri pentru cei ce au dezbtut n ultimele zile la comentarii subiectul anumitor personaje de la MISA care și-au deschis propria dughean spiritual unde mbie lumea s intre, s se mire și s cumpere.

ntrebarea este de ce aleg ei poziția, rolul de așa-ziși mentori spirituali ? Ce anume i motiveaz, i recomand ? Unii sunt att de aiuriți și de abulici nct chiar și imagineaz c sunt calificați pentru a fi drept ghizii spirituali ai altora. Ei consider c dac se afl n posesia unor cunoștiințe despre anumite tehnici și practici spirituale, dobndite prin studiu – și mai puțin prin practic, dup niște ani de zile, chestia asta i calific automat pentru poziția de nvțtori, acharya, așa-ziși maeștri. Asta ormal, n fața ochilor lumii. n realitate, ei au ales aceast strategie de suprviețuire pentru c nu sunt adaptați lumii, nu și pot permite o alt strategie, un alt mod de viaț. Ia-i lui Gregorian Bivolaru poziția de maestru și va rmne un tip cult, fost practicant yoga, btrn și obosit. ns doar un om, la fel ca oricare dintre noi. Fr familie, fr copii, fr prieteni, fr rude apropiate. Cci poziția de maestru l-a condamnat la singurtate absolut. Nu și poate mprți cu nimeni turnul de fildeș n care s-a retras deasupra tuturor, fr a fi n pericol de a-și arta adevrata faț, de om ca noi toți, cu bucurii și suferințe umane. Și pentru ce ? Doar pentru a fi respectat, adulat și iubit ?

Eu cred c astfel de oameni, care fac din spiritualitate o capcan de muște, sunt foarte triști și singuri n sinea lor. Sunt la voia sorții, fac sex cu ceea ce le pic n plas, cu cursante pe care le pot mbrobodi datorit poziției lor autoritare. Ei profit de un mecanism jalnic, cel al masculului alfa din propria turm, cci anumite femei sunt sensibile la farmecul puterii. Lor le este inaccesibil lumea larg, unde cucerești și iubești liber, prin propriile forțe, prin ceea ce ești, nu folosindu-te de funcții și calitți fantasmagorice sau chiar bani. De aceea, acești oameni sunt demni de mil, cci nu au niciodat parte de iubire adevrat, ci doar de simulacre de sex “spiritual”. Cci femeile pe care le atrag n paturile lor nu i vd pe ei, ci vd poziția lor dominant, de așa-ziși guru tantrici. Iar ei se bucur cu aviditate de corpuri noi, eventual tinere, oferind la schimb imagini false, iluzii. Jalnic și penibil n același timp.

De aceea acești oameni nu reușesc s și ntemeieze familii, iar atunci cnd mbtrnesc, nu pot renunța la poziția de nșeltori. Cci au pierdut acel moment al tinereții și frumuseții care i fcea agreabili sexului opus. Unii poate sunt scuzabili n comportamentul lor, dac natura nu i-a favorizat și i-a fcut dezagreabili la nfțișare, din naștere. ns foarte mulți sunt cei ce au perpetuat un mod de viaț bolnvicios, vampiric, bazat pe mistificare, nșelciune și manipularea unor informații spirituale n folos personal.

Sunt mulți, și au ajuns la btrnețe. Nu dau nume, cci i știm cu toții. Au mbtrnit și devin tot mai acri, tot mai frustrați, cci masca spiritualitții le alunec tot mai des de pe fețe, lsnd s se vad doar niște btrnei jalnici, decrepiți. Iar frstrarea crește cu att mai mult cu ct tot mai multe victime inocente le scap din laț, tot mai multe femei și fete tinere nu se mai las pclite ca, s zicem acum 10 sau 20 de ani.

Ei rmn cu frustrarea, și eventual cu cteva “discipole” mbtrnite ca și ei, pe care nu și le mai doresc, victime la fel de triste și frustrate, n ochii crora se poate citi regretul mut, inconștient, c s-au lsat prostite, pclite, oprite forțat din drumul lor n viaț, ctre alegeri mai fericite.

Astfel de așa-ziși maeștrii spirituali sunt toxici cci fur fetelor, femeilor tinere perioada cea mai frumoas a vieții: adolescența, tinerețea. La schimb, le ofer doar plceri de moment și iluzii, multe iluzii.

Poate c ar fi bun n noul guvern, un minister al deziluzionrii, care s i alunge cu bțul pe acești crai mbtrniți și obosiți ce capteaz tinerele sub pretextul spiritualitții.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer