n zilele trecute am asistat la un circ mediatic fr precedent n ceea ce privește nominalizrile pentru funcțiile de ministru n guvernarea Cioloș. Tot felul de personagii, “o droaie de tipuri nefaste, profund imbecile si vag pederaste,” vorba lui Toprceanu, s-au perindat pentru cte o zi sau mai puțin n schema noului guvern. Ingineri și electroniști la Ministerul Justiției, playboy la Sntate avnd n fruntea lor un agricultor yoghin pe post de Prim Ministru !

Cnd am vzut ce reacții virulente ale mass-mediei au izbucnit la nominalizrile pentru Justiție și Sntate, mi-am spus: stai s vezi ce scandal monstruos va ieși cnd se va afla despre Dacian c este practicant yoga de la MISA. Cci mi aminteam linșajul mediatic la adresa “judectoarei porno” Simona Lungu care a fost dat afar din magistratur din cauza apartenenței la MISA.

Și cnd colo, ce s vezi ?! nafar de cteva publicații online mici, de prin provincie, știrea despre legturile lui Dancian Cioloș cu MISA nu a rzbtut n presa mainstream. Curios din fire cum sunt, am sunat oameni din presa mare, de la televiziuni, ziare cotidiene importante, și i-am ntrebat: voi nu ați auzit de povestea cu Ciolo și MISA ? De ce nu ați dat nimic ? Și mi s-a rspuns c deși subiectul este suculent, de scandal, nu au primit NC permisiunea s i dea drumul.

Cu alte cuvinte, cei ce controleaz marea pres n Romnia au hotrt c Dacian Cioloș nu trebuie atacat, indiferent de trecutul su. Un lucru bun, normal și firesc pot spune. ns ntrebarea care se impune este: DE CE ? De ce este iertat Dacian Cioloș ? Cine și ce interes are ca el s fie premierul Romniei ? Clasa politic ? Cancelariile europene ? Cine controleaz mass-media n Romnia ?

Și ntrebnd mai departe prin redacții, spnd mai adnc n cutarea factorului de decizie care a blocat n toate televiziunile și ziarele știrea despre legtura lui Dacian Cioloș cu MISA, am aflat c interdicția de a se publica pe acest subiect venea din zona serviciilor secrete, prin agenții de redacție ai acestor servicii. Nu dau detalii, cine vrea și are posibilitatea, s m verifice.

Și atunci se pune ntrebarea legitim: CE INTERES AU SERVICIILE SECRETE ROMNEȘTI S Ș SUSȚIN CA PREMIER PE DACIAN CIOLOȘ ? Face parte dl. Cioloș din Serviciile Secrete ? Sau are o misiune de dus la ndeplinire ? Și dac are o astfel de misiune, care este aceea și cine i-a dat-o ? Este aceast misiune bun pentru romni sau este bun pentru alții ?

Rspunsurile la aceste ntrebri vor veni n curnd, poate chiar n sptmna urmtoare.

Cci este inexplicabil și graba cu care s-a format și instalat acest nou guvern. Luni seara dna Guseth se retrgea de la nominalizarea pentru Justiție iar un avion – curs special o aducea la București de la Bruxelles pe dna Raluca Prun, pentru ca aceasta s ajung marți ora 9 dimineața la audierile n comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Un posibil rspuns al acestei grabe suspecte l constituie evenimentele din ultimele zile din Europa. n condițiile n care Franța a activat clauza din art. 42-7 din Tratatul de la Lisabona, care prevede o clauza de solidaritate in caz de agresiune impotriva unei tari membre a Uniunii Europene. Aceast clauz este similar cu cea a art. 5 din Tratatul NATO la care au recurs Statele Unite dupa atentatele din 11 septembrie si a carui activare a condus la interventia Aliantei atlantice in Afganistan.

n lipsa unui guvern legal instaurat, Romnia nu putea lua msuri pentru intrarea n rzboi alturi de Franța și restul Europei mpotriva Statului Islamic, cci asta se urmrește ca reacție.

Personal, nu mi doresc ca Romnia s intre n rzboi mpotriva nici unei alte țri a lumii, inclusiv Statul Islamic. Problemele Franței și ale celorlalte state europene cu terorismul musulman au fost generate n mare msur de acestea și nu au nici o legtur cu Romnia, cci Romnia nu a vndut arme n Siria și nici nu a profitat economic de pe urma rzboaielor din Orientul Mijlociu.

Dac acesta a fost scopul pentru care Guvernul Cioloș a fost trecut prin Parlament pe repede-nainte, nu cred c acest lucru este n interesul romnilor, cci nu ne intereseaz și nu avem nimic de cștigat din rzboaiele altora.

S dea Dumnezeu s m nșel iar venirea acestui nou Guvern numit din cancelariile europene s fie n realitate benefic pentru romni și Romnia…

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *