Nu se mai teme de justiție, cci procesul de la Cluj și l-a rezolvat (a mai auzit cineva ceva de judecata apelului !?), cci mai nou, are protectori politici puternici.

ns Gregorian Bivolaru se teme de CARTE, de slova scris. Și o s argumentez. Au plecat din MISA zeci de mii de cursanți, de la instructori la simpli ashramiști. Unii s-au desprins pentru c simțeau c bat pasul pe loc, alții pentru c nu mai putea tolera sistemul. Au fost huiduiți n public doar cei faț de care MISA avea interese materiale: Claudiu Trandafir – ca s dea napoi casele aflate pe numele su; Narcis Tarcu – ca s renunțe la ceea ce construise n Danemarca. Și tot așa, simplii cursanți care ar fi putut afecta imaginea MISA și increderea oamenilor n sistemul de acolo – lucru care se transupune tot n pierderi financiare – ca finalitate.

Cum poate afecta cineva durabil imaginea MISA ? Nu prin vorbe spuse pe la colțuri, emisiuni sau declarații pe net sau n ziare. Cci se știe c o știre, o brf, un ziar triesc o singur zi. ns crțile, ei bine crțile sunt aproape nemuritoare, de cele mai multe ori supraviețuiesc chiar autorilor lor. De aceea crțile sunt periculoase pentru Gregorian Bivolaru. Pn acum, nu s-a scris nici o carte, nici o istorie real necenzurat, cu bune și cu rele, omeneasc, despre MISA și inițiatorul ei. Cei care au anunțat c lucreaz la un astfel de proiect au fost imediat demonizați pe yogaesoteric.net, oficiosul MISA. Spre exemplu, nu au avut nimic cu Alex Cojocaru cnd a ales s plece din MISA. I-a profețit Bivolaru c dac va strbate munții Carpați n 100 de zile va muri acolo. Profeție nendeplinit, Alex s-a ntors bine mersi, fiind primul romn care a strbtut cu piciorul ntreg lanțul carpatin n 100 de zile. ns cnd Alex a anunțat, dup aproape un an de zile de la plecarea din ashramul MISA, c aproape a finalizat o carte n care a scris tot ceea ce știa despre MISA, a nceput un atac furibund la adresa lui – și asta nainte s publice mcar o prticic din acea carte !!! La fel cu Ferenc Nebela, unul dintre cei mai muncitori oameni pe care i-am cunoscut. Un om de excepție, cu puterea fizic a trei oameni. A muncit pe șantierele MISA o viaț de om, cu o dedicare exemplar, fr s primeasc altceva dect cazare și masa zilnic. S-a desprins de MISAcu ani n urm, n liniște, cu acel bun simț ardelenesc care l-a caracterizat ntotdeauna. Iar MISA l-a uitat, cum a uitat aportul zecilor de mii de oameni care au construit-o. ns și l-au amintit acum, cnd a anunțat c scrie o carte despre MISA. Imediat, Gregorian Bivolaru a pus s i fie scotocit trecutul, n cutare de pete. Și au gsit o fost iubit care le-a oferit materialul necesar pentru denigrarea lui Ferenc, cci acesta trebuie demonizat preventiv, nainte s apuce s publice ceva, pentru a nu fi considerat credibil. n paralel, grupurile “speciale” primesc indicații de a “lucra” – inclusiv cu aparatur psihotronic, pentru a-i “liniști” pe acești “neliniștiți” ce tulbur apele și ameninț bunul mers al afacerii numite Mișcarea pentru Integrare Spiritual n Absolut.

Spaima lui Gregorian Bivolaru de crți este att de mare, c l-a bgat n comisia de etic și disciplin a MISA pn și pe instructorul Dani Bozaru, autorul real al compilrii cursurilor de yoga de la MISA ncepnd cu anul 6 de curs. Zilele trecute, ședința cu instructorii de la MISA s-a transformat n ședinț de judecat. “Completul” de judecat a transmis slii frica magistrului, aducnd la judecat pentru greșeli nchipuite, preventiv, pe toți cei ce puteau reprezenta riscul virtual de a “mișca n front”. Pe Dany Bozaru spre exemplu, l-au adus n fața slii s l judece pentru inițiativa de a scrie o carte despre yoga: “Yoga pentru fiecare, yoga pentru toți”. I s-a reproșat de ctre “inchizitori” lui Bozaru “nerușinarea” de a fi “plagiat” din cursurile de yoga pe care tot el le-a compilat. Dany s-a aprat cu argumente de bun simț misan, artnd c a avut “aprobarea și susținerea” lui Gregorian Bivolaru pentru a scrie aceast carte, banii din vnzri (aspect important pentru ei) au rmas integral editurii (ce aparține unui om de ncredere al școlii, Bogdan Penescu). Probabil c sracul Dany a fost tras de urechi pentru c nu a scris suficient n cartea sa, n capitolul dedicat importanței maestrului spiritual, despre Gregorian Bivolaru, luminoasa figur a conductorului iubit, la fel cum n epocea ceaușist la ședințele de partid ale Uniunii Scriitorilor, erau bgați n ședințele de “autocritic” cei ce nu și umflau volumele publicate cu obligatoriile omagii aduse lui Nicolae Ceaușescu.

Aceast circotec jalnic, acest simulacru de proces de intenție este la fel de penibil n fond ca și ideea de plagiat dup ursurile yoga de la MISA. Cum s pretinzi drepturi de autor pe ceva ce tu la rndul tu ai copiat cu nerușinare, fr permisiune, de la alți autori ? Asta e culmea tupeului, pe care sunt convins c Dany Bozaru i-a stat pe limb s le-o arunce ipocriților din comisia respectiv – atunci cnd i-au adus acuza de plagiat.

Cam att pentru azi, cci subiectul MISA m perturb și mi stric și dramul de armonie dobndit.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer