De ce se teme Gregorian Bivolaru ?

Nu se mai teme de justiție, căci procesul de la Cluj și l-a rezolvat (a mai auzit cineva ceva de judecata apelului !?), căci mai nou, are protectori politici puternici.

Însă Gregorian Bivolaru se teme de CARTE, de slova scrisă. Și o să argumentez. Au plecat din MISA zeci de mii de cursanți, de la instructori la simpli ashramiști. Unii s-au desprins pentru că simțeau că bat pasul pe loc, alții pentru că nu mai putea tolera sistemul. Au fost huiduiți în public doar cei față de care MISA avea interese materiale: Claudiu Trandafir – ca să dea înapoi casele aflate pe numele său; Narcis Tarcău – ca să renunțe la ceea ce construise în Danemarca. Și tot așa, simplii cursanți care ar fi putut afecta imaginea MISA și increderea oamenilor în sistemul de acolo – lucru care se transupune tot în pierderi financiare – ca finalitate.

Cum poate afecta cineva durabil imaginea MISA ? Nu prin vorbe spuse pe la colțuri, emisiuni sau declarații pe net sau în ziare. Căci se știe că o știre, o bârfă, un ziar trăiesc o singură zi. Însă cărțile, ei bine cărțile sunt aproape nemuritoare, de cele mai multe ori supraviețuiesc chiar autorilor lor. De aceea cărțile sunt periculoase pentru Gregorian Bivolaru. Până acum, nu s-a scris nici o carte, nici o istorie reală necenzurată, cu bune și cu rele, omenească, despre MISA și inițiatorul ei. Cei care au anunțat că lucrează la un astfel de proiect au fost imediat demonizați pe yogaesoteric.net, oficiosul MISA. Spre exemplu, nu au avut nimic cu Alex Cojocaru când a ales să plece din MISA. I-a profețit Bivolaru că dacă va străbate munții Carpați în 100 de zile va muri acolo. Profeție neândeplinită, Alex s-a întors bine mersi, fiind primul român care a străbătut cu piciorul întreg lanțul carpatin în 100 de zile. Însă când Alex a anunțat, după aproape un an de zile de la plecarea din ashramul MISA, că aproape a finalizat o carte în care a scris tot ceea ce știa despre MISA, a început un atac furibund la adresa lui – și asta înainte să publice măcar o părticică din acea carte !!! La fel cu Ferenc Nebela, unul dintre cei mai muncitori oameni pe care i-am cunoscut. Un om de excepție, cu puterea fizică a trei oameni. A muncit pe șantierele MISA o viață de om, cu o dedicare exemplară, fără să primească altceva decât cazare și masa zilnică. S-a desprins de MISAcu ani în urmă, în liniște, cu acel bun simț ardelenesc care l-a caracterizat întotdeauna. Iar MISA l-a uitat, cum a uitat aportul zecilor de mii de oameni care au construit-o. Însă și l-au amintit acum, când a anunțat că scrie o carte despre MISA. Imediat, Gregorian Bivolaru a pus să îi fie scotocit trecutul, în căutare de pete. Și au găsit o fostă iubită care le-a oferit materialul necesar pentru denigrarea lui Ferenc, căci acesta trebuie demonizat preventiv, înainte să apuce să publice ceva, pentru a nu fi considerat credibil. În paralel, grupurile “speciale” primesc indicații de a “lucra” – inclusiv cu aparatură psihotronică, pentru a-i “liniști” pe acești “neliniștiți” ce tulbură apele și amenință  bunul mers al afacerii numite Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut.

Spaima lui Gregorian Bivolaru de cărți este atât de mare, că l-a băgat în comisia de etică și disciplină a MISA până și pe instructorul Dani Bozaru, autorul real al compilării cursurilor de yoga de la MISA începând cu anul 6 de curs. Zilele trecute, ședința cu instructorii de la MISA s-a transformat în ședință de judecată. “Completul” de judecată a transmis sălii frica magistrului, aducând la judecată pentru greșeli închipuite, preventiv, pe toți cei ce puteau reprezenta riscul virtual de a “mișca în front”. Pe Dany Bozaru spre exemplu, l-au adus în fața sălii să îl judece pentru inițiativa de a scrie o carte despre yoga: “Yoga pentru fiecare, yoga pentru toți”. I s-a reproșat de către “inchizitori” lui Bozaru “nerușinarea” de a fi “plagiat” din cursurile de yoga pe care tot el le-a compilat. Dany s-a apărat cu argumente de bun simț misan, arătând că a avut “aprobarea și susținerea” lui Gregorian Bivolaru pentru a scrie această carte, banii din vânzări (aspect important pentru ei) au rămas integral editurii (ce aparține unui om de încredere al școlii, Bogdan Penescu). Probabil că săracul Dany a fost tras de urechi pentru că nu a scris suficient în cartea sa, în capitolul dedicat importanței maestrului spiritual, despre Gregorian Bivolaru, luminoasa figură a conducătorului iubit, la fel cum în epocea ceaușistă la ședințele de partid ale Uniunii Scriitorilor, erau băgați în ședințele de “autocritică” cei ce nu își umflau volumele publicate cu obligatoriile omagii aduse lui Nicolae Ceaușescu.

Această circotecă jalnică, acest simulacru de proces de intenție este la fel de penibil în fond ca și ideea de plagiat după ursurile yoga de la MISA. Cum să pretinzi drepturi de autor pe ceva ce tu la rândul tău ai copiat cu nerușinare, fără permisiune, de la alți autori ? Asta e culmea tupeului, pe care sunt convins că Dany Bozaru i-a stat pe limbă să le-o arunce ipocriților din comisia respectivă – atunci când i-au adus acuza de plagiat.

Cam atât pentru azi, căci subiectul MISA mă perturbă și îmi strică și dramul de armonie dobândit.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *