Feed on
Posts
Comments

ciobani

Și cum mergeam eu așa agale, spre intrarea în Parlamentul României, pentru a lua masa cu alesul meu favorit, văd mitingul ciobanilor. Veniseră să protesteze împotriva legii prin care niște parlamentari burtoși care se cred mari vânători în timpul liber (care e mai tot timpul) interziceau stânelor de oi s[ dețină mai mult de 3 câini per stână. Pentru cine nu știe, toată tărășenia a fost gândită de niște vânători-parlamentari cărora le displăcea că pe unde sunt câini de stână, nu prea e nimic de vânat, ciobanii știu de ce (și cât le dau de mâncare câinilor).

Acu, și ciobanul ce să facă ? Să rabde situația doar pentru că unii au chef de plimbări prin natură, cu pușca în mână, jucându-se de-a vânătorii, în timp ce el săracu e la muncă cu turma, pe munți și dealuri, păzindu-și avutul ? Și-așa că dacă tot s-a dat legea și le ia câinii, oierii s-au hotărât să vină la București, la domnii deputați și senatori și să își aleagă – în schimbul câinilor de stână luați de lege, din această pepinieră de excepție niște puiandrii de lupi dacici parlamentari, pe care să-i crească drept vașnici păzitori ai turmelor. Și-au venit cu tot ce le trebuie pentru a-și prinde noii paznici la turmă: cu talăngi (să îi sperie) și cu lațuri (să îi prindă), dar jandarmii cei păzitori ai turmei de cățelandri parlamentari au reacționat, oprind ciobanii să sară în ocolul silvic al Casei Poporului.

Chiar dacă au plecat cu mâna goală (și o durere în spate, de la bulanele jandarmeriei), ciobanii trebuie să se consoleze cu ideea că nu au pierdut nimic prin faptul că nu și-au putut achiziționa niște parlamentari la stână. Oricum nu erau buni de pază, căci probabil ar fi dat-o la pace cu cursul pe o cotă parte din turmă, conform obiceiului.

Lucky me, eram prin zonă taman la momentul începerii ostilităților. Interesantă potriveală, nu ?

loading...

5 Responses to “Ciobanii atacă Parlamentul !!!”

 1. JE says:

  Din pacate n-ai inteles nimic!
  Miza e alta: Subventiile de Agro-Mediu!

  – 5.000 de oieri au luat cu asalt Parlamentul. Dezvăluiri despre culisele războiul împotriva oierilor!
  http://bit.ly/1Uw71nb

  – Odată cu avansul din subvenție, fermierii vor primi și 85% din plățile pe agro-mediu. Ce suprafețe sunt eligibile pentru plată
  http://bit.ly/1JankPV

  – “Ciobanul” sub acoperire, infiltrat la Protestul Oierilor, pe lângă Tăriceanu
  http://bit.ly/1YeNBc6

  Nu-i asa ca este frumos sa incasezi 500-1000 de euro la hectar fara sa misti un deget? De ce? Pentru simplul motiv ca detii o pajiste “cu inalta valoare naturala” care este de “mare importanta pentru pasari” sau este de “mare importanta pentru fluturi” si pentru ca pe ea mai creste si ceva musetel si coada soricelului. Cati bani castigi daca detii 100 de hectare? Dar 10000? Asta fara sa misti un deget!
  Doar pajistile montane sunt aproape 3 milioane de hectare. Daca mai punem la socoteala si pe cele de la deal si ses… Inclusiv rapele sunt valoroase. Daca nu poate intra vaca sau oaia acolo, pasarea si fluturele intra sigur.

 2. JE says:

  Cand ai ceva timp citeste
  – “The Law” (1848), Bastiat Frederic
  https://fee.org/files/doclib/20121116_thelaw.pdf

  – The Real Crash: America’s Coming Bankruptcy, Peter D. Schiff
  http://www.fileshare.ro/e3171925968

  – CIA’s Simple Sabotage Field Manual:
  https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf

 3. Ecce Homo says:

  MR data viitoare când nimerești la masă cu alesul tău favorit întreabă-l dacă știe bancul cu ciobanul și rockerul rătăcit. Poate el știe varianta cu yoghinul dar ce contează

 4. ion says:

  Unii cu serviciu pe la misa, altii cu ciobanii…securistii nostrii :))

Leave a Reply