ciobani

Și cum mergeam eu așa agale, spre intrarea în Parlamentul României, pentru a lua masa cu alesul meu favorit, văd mitingul ciobanilor. Veniseră să protesteze împotriva legii prin care niște parlamentari burtoși care se cred mari vânători în timpul liber (care e mai tot timpul) interziceau stânelor de oi s[ dețină mai mult de 3 câini per stână. Pentru cine nu știe, toată tărășenia a fost gândită de niște vânători-parlamentari cărora le displăcea că pe unde sunt câini de stână, nu prea e nimic de vânat, ciobanii știu de ce (și cât le dau de mâncare câinilor).

Acu, și ciobanul ce să facă ? Să rabde situația doar pentru că unii au chef de plimbări prin natură, cu pușca în mână, jucându-se de-a vânătorii, în timp ce el săracu e la muncă cu turma, pe munți și dealuri, păzindu-și avutul ? Și-așa că dacă tot s-a dat legea și le ia câinii, oierii s-au hotărât să vină la București, la domnii deputați și senatori și să își aleagă – în schimbul câinilor de stână luați de lege, din această pepinieră de excepție niște puiandrii de lupi dacici parlamentari, pe care să-i crească drept vașnici păzitori ai turmelor. Și-au venit cu tot ce le trebuie pentru a-și prinde noii paznici la turmă: cu talăngi (să îi sperie) și cu lațuri (să îi prindă), dar jandarmii cei păzitori ai turmei de cățelandri parlamentari au reacționat, oprind ciobanii să sară în ocolul silvic al Casei Poporului.

Chiar dacă au plecat cu mâna goală (și o durere în spate, de la bulanele jandarmeriei), ciobanii trebuie să se consoleze cu ideea că nu au pierdut nimic prin faptul că nu și-au putut achiziționa niște parlamentari la stână. Oricum nu erau buni de pază, căci probabil ar fi dat-o la pace cu cursul pe o cotă parte din turmă, conform obiceiului.

Lucky me, eram prin zonă taman la momentul începerii ostilităților. Interesantă potriveală, nu ?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares