Coincidențele “semnificative” se țin târlă după MISA și o urmează ca o umbră, peste tot pe unde merge prin lume.

Am primit de la cititori niște clipuri de youtube recente (septembrie anul acesta), din care rezultă că publicul uruguaian a descoperit și el “fiorul tainic inițiatic” al prezenței unei secte pe la ei.

Într-o țară aflată la mama naibii, la periferia lumii cunoscute, MISA s-a dus precum conquistadorii spanioli să dezvirgineze – pardon să cucerească teritorii noi, virgine. Și a reușit atât de bine încât a ajuns precum în România anilor 2000, pe posturile de televiziune locale, asociată cu cuvintele sectă, sex, manipulare.

Faza mișto e că reportajele sunt atât de asemănătoare cu cele din anii 2000 de la noi, că îți vine să zici că au fost făcute de aceleași oameni: voce feminină de crainică îngrijorată care prezintă secta, pe imagini cu spirale, figura ilustră a gurului, acuzele de sex și manipulare sub pretextul spiritualității, imaginea vajnicului apărător MISA care repetă ca un papagal că e doar yoga și nimic altceva, și că dacă o practici obții efecte. Și, de pe la minutul 18.40, un “Alex” care dă detalii din interiorul organizației, sub anonimatul glugii. În toată povestea asta, noutatea e una singură. Alex a învățat spaniola. Rugăm yogaesoteric să dea furibundul drept la replică în limba lui Cervantes. 

Le ridicăm însă celor de la yogaesoteric următoarea ÎNTREBARE DE BUN SIMȚ:

  • dacă în două locuri complet diferite de pe glob, la momente diferite, vii cu aceeași dugheană spirituală și oamenii au aceleași reacții, AU EI O PROBLEMĂ, SAU PROBLEMA E LA TINE ?!

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares