Trăim între ziduri de beton, cu asfaltul sub tălpi, aproape toată viața noastră. Iar asta își pune amprenta asupra creaturii sălbatice ce ne zace sub piele, toropită de câteva mii de ani de civilizație și 100 de ani de tehnologie.

Iar zidurile, înalte, drepte, perfecte, ne duc la următorul nostru stadiu evol-involutiv: robotizarea, ca efect al raționalizării tot mai mari a omului.

Suntem fără scăpare, ne îndreptăm fără să ne putem opri către cușca ce ne așteaptă cu poarta larg deschisă. Vom deveni prizonierii rațiunii noastre exacerbate, care s-a dezbrăcat de tot ceea ce înseamnă omenesc. Iar omenescul din noi va deveni ostaticul tăcut al raționalismului excesiv, incapabil să se manifeste, să își ia partea din manifestările noastre zilnice. Împresurați de ziduri, având sub tălpi betonul, izolatorul amorf perfect de energiile coerente și armonizatoare ale Pământului, suntem tăiați de la sursa noastră de energie originară.

Cerul, mult prea îndepărtat pentru a ne putea ajuta, își trimite influențele eterice suave pentru a echilibra forțele imense ale raționalismului aflat în expansiune.

Și atunci căutăm disperați guri de aer, prin care să respirăm dincolo de ziduri, să ne topim zidurile închisorii intelectuale în căutarea omenescului din noi: sentimente, senzualitate, poftă de viață, voioșie și imaginație. Însă ne simțim mult mai bine când deschidem mai mulți prieteni împreună, căi către aceste paradisuri originare ale ființei noastre. Fie că privim un film, sau discutăm împărtășindu-ne fiecare din sufletul celuilalt, apelăm la aceeași natură străveche, ce și-a ascuns în noi scopurile și cheile tainice ce deschid în noi porți ale percepției.

Ne strângem pâlcuri, pâlcuri și germinăm visul luminii, străpungând în secret asfaltul, pentru a răsări în lumina Cerului în glorie, și chiar dacă pierim într-un salt de o clipă, revenim mereu și mereu mai mulți, mai dornici de soare, de lumină și libertate astfel încât într-un final, vom învinge.

Suntem imbatabili, existența asfaltului/betonului rămâne doar o problemă de timp.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares