Feed on
Posts
Comments

Trăim între ziduri de beton, cu asfaltul sub tălpi, aproape toată viața noastră. Iar asta își pune amprenta asupra creaturii sălbatice ce ne zace sub piele, toropită de câteva mii de ani de civilizație și 100 de ani de tehnologie.

Iar zidurile, înalte, drepte, perfecte, ne duc la următorul nostru stadiu evol-involutiv: robotizarea, ca efect al raționalizării tot mai mari a omului.

Suntem fără scăpare, ne îndreptăm fără să ne putem opri către cușca ce ne așteaptă cu poarta larg deschisă. Vom deveni prizonierii rațiunii noastre exacerbate, care s-a dezbrăcat de tot ceea ce înseamnă omenesc. Iar omenescul din noi va deveni ostaticul tăcut al raționalismului excesiv, incapabil să se manifeste, să își ia partea din manifestările noastre zilnice. Împresurați de ziduri, având sub tălpi betonul, izolatorul amorf perfect de energiile coerente și armonizatoare ale Pământului, suntem tăiați de la sursa noastră de energie originară.

Cerul, mult prea îndepărtat pentru a ne putea ajuta, își trimite influențele eterice suave pentru a echilibra forțele imense ale raționalismului aflat în expansiune.

Și atunci căutăm disperați guri de aer, prin care să respirăm dincolo de ziduri, să ne topim zidurile închisorii intelectuale în căutarea omenescului din noi: sentimente, senzualitate, poftă de viață, voioșie și imaginație. Însă ne simțim mult mai bine când deschidem mai mulți prieteni împreună, căi către aceste paradisuri originare ale ființei noastre. Fie că privim un film, sau discutăm împărtășindu-ne fiecare din sufletul celuilalt, apelăm la aceeași natură străveche, ce și-a ascuns în noi scopurile și cheile tainice ce deschid în noi porți ale percepției.

Ne strângem pâlcuri, pâlcuri și germinăm visul luminii, străpungând în secret asfaltul, pentru a răsări în lumina Cerului în glorie, și chiar dacă pierim într-un salt de o clipă, revenim mereu și mereu mai mulți, mai dornici de soare, de lumină și libertate astfel încât într-un final, vom învinge.

Suntem imbatabili, existența asfaltului/betonului rămâne doar o problemă de timp.

loading...

3 Responses to “Momentul în care iarba o să învingă asfaltul”

 1. JE says:

  “Internet of things” prin rețeaua electrica
  – LUATI-VA ENERGIA INAPOI
  https://www.youtube.com/watch?v=zvoNq_0yO9o

 2. Neele says:

  Atentie, Subiect interzis misanilor!

  Ca sa iesi din misa trebuie sa fii exact ceea ce ti se spune la curs ca esti.
  Daca s-ar apuca toti de astfel de treburi, cu adevarat ar ramane cursul fara cursanti si in plus s-ar ajunge la o paruiala generala.

  Potentialul de care vb MR exista in fiecare.

  Iar maidanezii, daca mai exista prin Bucuresti, tot mai liberi ca misaniii sunt. Sunt liberi sa evolueze, la ce va gandeati? 🙂

  V-am servit.

 3. JE says:

  – The World’s Most Persecuted Minority: Christians
  https://www.youtube.com/watch?v=ytdMUddGe-U

  – Radical Islam: The Most Dangerous Ideology
  https://www.youtube.com/watch?v=-LGzrYUGXdI

  – Why Do People Become Islamic Extremists?
  https://www.youtube.com/watch?v=-IchGuL501U

Leave a Reply