Am primit mai multe propuneri interesante (și inteligente) de la foști cursanți: să scriem și să publicăm o carte de relatări despre MISA, o istorie a mișcării, însă nu în stilul aplaudac comunist de Pipera, ci una obiectivă, cu bune și cu rele, cu momente minunate și momente de dezamăgire.

Ar fi o premieră publicistică absolută: un grup de foști cursanți, reuniți prin forța internetului, să scrie o carte.

Cum facem asta ?

În primul rând, stabilim un plan editorial, o structură a cărții. Propunerea mea este să fie o lucrare cronologică, cu capitole și subcapitole. Și invit pe fiecare dintre cititorii-scriitori să publice la rubrica de comentarii a acestui articol atât propunerea de structură a cărții cât și relatările lor și locul unde cred ei că se încadrează cel mai bine.

În final, vom reorganiza relatările de așa manieră încât să iasă o poveste întretăiată de relatări, gen, o parte descriptivă a unei perioade, apoi relatări din acea perioadă. Ce spuneți ? Cine se bagă ? Pot participa și persoane sub reyerva anonimatului, cu condiția ca relatările lor să fie verificabile sau confirmate de cel puțin alte două relatări ale unor persoane care își asumă public opinia exprimată.

Ca și schelet inițial, propun o formă cronologică de prezentare: Capitolul I – începuturi, Capitolul II – apogeul, Capitolul III – decăderea. Subcaspitolele le stabilim împreună.

Poate reușim să finalizăm un prim volum până de ziua lui GB și să i-l lansăm chiar de ziua lui, cu dedicație 🙂

Start joc !

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares