Proiect editorial: DACĂ MISA NU AR FI EXISTAT – din perspectiva foștilor cursanți MISA (dar și actuali, dacă se bagă)

Am primit mai multe propuneri interesante (și inteligente) de la foști cursanți: să scriem și să publicăm o carte de relatări despre MISA, o istorie a mișcării, însă nu în stilul aplaudac comunist de Pipera, ci una obiectivă, cu bune și cu rele, cu momente minunate și momente de dezamăgire.

Ar fi o premieră publicistică absolută: un grup de foști cursanți, reuniți prin forța internetului, să scrie o carte.

Cum facem asta ?

În primul rând, stabilim un plan editorial, o structură a cărții. Propunerea mea este să fie o lucrare cronologică, cu capitole și subcapitole. Și invit pe fiecare dintre cititorii-scriitori să publice la rubrica de comentarii a acestui articol atât propunerea de structură a cărții cât și relatările lor și locul unde cred ei că se încadrează cel mai bine.

În final, vom reorganiza relatările de așa manieră încât să iasă o poveste întretăiată de relatări, gen, o parte descriptivă a unei perioade, apoi relatări din acea perioadă. Ce spuneți ? Cine se bagă ? Pot participa și persoane sub reyerva anonimatului, cu condiția ca relatările lor să fie verificabile sau confirmate de cel puțin alte două relatări ale unor persoane care își asumă public opinia exprimată.

Ca și schelet inițial, propun o formă cronologică de prezentare: Capitolul I – începuturi, Capitolul II – apogeul, Capitolul III – decăderea. Subcaspitolele le stabilim împreună.

Poate reușim să finalizăm un prim volum până de ziua lui GB și să i-l lansăm chiar de ziua lui, cu dedicație 🙂

Start joc !

 • FREEDOM

  ce bine daca se va concretiza intiativa asta !

 • FREEDOM

  avem tot dreptul sa facem asta ptr simplu fapt ca este o buna parte din viata noastra si am fost afectati profund in urma avenimentelor din spatele scenei in timp ce noi vedeam in mod naiv si sincer ca totul e numai lapte si miere cind de fapt conducerea ducea o viat dubla , tripla cu multe bateri de la spiritul yoghin ….. si ca sa numesc numai un punct , nu sa respectat niciodata yama -nyama

 • genarul

  Alex mai scoate cartea de care spunea?

 • Neele

  Sa spun ceva bun despre un pacatos care nu s-a realizat?
  Despre un ordinar care n-a avut decat ganduri anti si distructive?
  Un incuiat care nu poate sa faca distinctia intre crud si copt?
  Simplu: Go to hell mf! Sa-ti parleasca … florile focului!

 • A

  Ideea este foarte buna si binevenita! Eu propun sa faci un grup de facebook secret pentru ca e mai usoara si mai eficienta comunicarea asa, plus mai discreta. Cei interesati sa iti scrie pe mail ca vor sa participe si le dai detaliile grupului. Mult succes! 🙂

 • drugs

  Succes. Unii dintre prietenii mei ar putea sa participe. Comunic mai departe. Unii sunt inca la curs, dar s-au saturat…

 • drugs

  Si e material destul strans pe exmisa… cu sefa de acolo esti prieten, deci, e material garla:) cred ca si ea ar vrea o asemenea opera.

 • drugs

  Nu le am cu scrisul. Dar le am cu cititul. Astept cu nerabdare volumul sau volumele:)

 • ..K-pitolul III _=_Scindarea ar trebui sa se numeasca caci asta sa produs la un moment dat cu multi dintre membri de vaza sau marunti ai Sectei ! Nucleul principal a ramas compact desi e mult spoliat si asta ca sa nu se creada cumva ca Ei nu mai exista asa cum au fost la inceputuri_…Dar multi dintre ei desi s-au separat de Trunchiul de baza si asta doar in aparenta si pt. publicul larg care nu cunoaste in profunzime fenomenul MISEI in fapt Ei sau regrupat si au luat tot felul de denumiri respectivele entitati nou infiintate, iar daca ii asculti cu atentie sporita vom vedea ca ori cit ar incerca Ei disimularea tot isi dau arama pe fata caci limbajul si vocabularul specific dobindit in anii de prezenta in MISA nu au cum sa il tina ascuns..decit doar partial…Bine daca ii intrebi de legaturi cu Secta mama vor nega vehement-bineinteles…Dar ca intotdeuna rahatul tot iese la suprafata~~…De exemplu celebrul si simpaticul maha-Yoghin Bacauan pe nume Eugen Mirtz in prezent da lectii de astrologie si apare din cind in cind si pe la televiziuni vorbind de astrologie chipurile…Cind in fapt si in realitate marele~Eugen preda Specializarea pe care o stapineste cel mai bine..Da !~”F~utaria controlata”~..Nu stim daca e si cu extaz intotdeuna..pe la doamnele si domnisoarele ziariste, diferite patroane din lumea buna din B si nu numai dornice de senzational,..posibil de ce nu ? si pe la o distinsa doamna politiciana satula sarmana sa tot il astepte singura in fiecare seara in patul cel rece pe al sau sot mult prea ocupat cu afacerile sau…..Vededeeeti ? ca MISA nu a decazut asa cum pare la prima vedere ! Sa reformat ca urmare imaginii proaste dobindite de-a lungul timpului…..Subcapitolele trebuie sa cuprinda neaparat si efectele secundare suportate de catre multi dintre acei care au trecut pragul Sectei..Unii au ajuns pe la ospicii, altii in mormint, jdemii de familii despartite, s.a.m.d,..ETT !…Neaparat trebuiesc amintiti !!!….

 • Cosci

  🙂 Daca ziceai asta scum cinci ani ma bagam cu vreo 50-60 de pagini.
  Acum, in masura timpului dar nu cu 12.03.16 ca target, as putea zice si eu cate ceva.
  Sunt lucruri scrise demult pe softpedia si exmisa care ar merita repovestie, doar trebuie un pic structurate.
  Care sa fie insa tonul acestei muzici?

 • Corina

  ce vieti goale saracii de voi…

 • Neele

  @Corina:
  Adica vrei sa strici surpriza pentru guru.
  Rusine! Rusinica!

 • Tudor Iorgovan

  1. E foarte bine sa scoateti o carte pe hartie despre MISA. Internetul este volatil. Generatiile viitoare va vor multumi.
  2. Multe marturii sunt anonime, asa ca e nevoie de un colectiv de autori care sa-si asume veridicitatea lor. De exemplu: Mihai Rapcea, avocat, Bucuresti; Cecilia Tiz, Germania s.a.
  3. Surse principale: exmisa.org, rapcea.ro
  Alte link-uri posibile
  http://www.info-sanatate.ro/index.php?l=ro&mode=articol&t=84&i=2114
  https://falseguru.wordpress.com/
  http://roxanamchirila.com/?s=misa
  http://forum.softpedia.com/topic/607276-misa-bivolaru-reloaded/
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_de_Integrare_Spiritual%C4%83_%C3%AEn_Absolut
  Dificultatea cea mai mare este SELECTIA articolelor si marturiilor. E nevoie de mult timp si munca.
  4. Cartea trebuie sa aiba succes comercial. De adaugat multe poze semnificative, dar cat mai putine in care sa apara zambitorul GB (ca sa nu para o reclama mascata).
  5. In general, cu cat vorbiti mai mult pe cineva (de rau, de bine sau colateral), se poate interpreta ca persoana ar fi o mare personalitate… Atentie pe cine promovati indirect!
  6. Intr-o vreme exista pe site-ul exmisa.referata.com o buna punere in pagina a subiectului. Pacat ca nu mai apare pe net. Oricum, se poate face un wiki la care sa contribuie cine doreste, pentru structura cartii.
  7. Titlu posibil: „MISA – radiografia unei secte new-age” sau „MISA – nasterea si moartea unei secte pur romanesti” etc.
  Succes la rontait ideile…!

 • Neele

  Nu pot sa neg ca prin Corina vorbeste adevarul.

  @Corina:
  Ce-ar fi sa incepeti returnarea roadelor muncii oamenilor? Si reabilitarea lor. Daca tot sunteti compasivi, ce va tine sa nu faceti un pas mai departe?

  Inceputul suna promitator. Curaj!

 • @Corina
  Daca oamenii care doresc sa faca ceva pentru a-i informa/ajuta pe altii au vietile goale atunci vietile voastre cum sunt? Pline de stari? De energie tripla? De BTS-uri?

 • Neele

  @Tudor Iorgovan:
  Pe Roxana Chirila n-a intrebat-o nimeni de vreo culoare. O fi esentiala pentru exmisa, dar nu pentru toti care au fost la curs.
  Va invit sa va exprimati pe alte canale decat in fata mea.
  Buna ziua!

 • Flagg

  @Tudor Iorgovan
  Incercari de a pune cap la cap diverse lucruri scrise pe forumuri au fost mai multe de-a lungul timpului. Uite aici si una pe care am descoperit-o chiar recent, total intamplator(ma refer la fisierele alea cu numele “antimisa”):

  http://1001cartionline.blogspot.ro/2015/03/yoga-astrologie-si-alte-chestii.html

 • Flagg

  @Tudor Iorgovan
  Am totusi impresia ca sursa fisierelor alea se afla de fapt pe scribd, unde cineva cunoscut noua a incercat acum ceva timp sa faca accesibila un soi de carte-foileton virtuala. 🙂

 • Flagg

  @Tudor Iorgovan
  Poate ma inseala pe mine memoria. Insa pe scribd vad ca sunt prezente mai multe documente-sinteza de genul respectiv:

  https://www.scribd.com/user/259323798/UltimatePrinciple

 • Neele

  @Corina:
  Ca sa nu crezi ca am fi ai nimanui si prosti de ne impiedicam.
  Ia de aici, https://youtu.be/a1Bvzx8CrtM !

 • Corina, nici nu stii cata dreptate ai!

  Viata mea e din ce in ce mai goala.

  Anul asta se implinesc 10 ani de cand m-am lasat de MISA.

  Viata mea e din ce in ce mai goala, pentru ca iluziile cu care mi-a umplut-o MISA, se dizolva treptat……..

  Tu nici macar nu aperi MISA, ci opinia mintii tale: “MISA e o cale spirituala, si GB este un maestru autentic”.
  Ai curajul sa pui aceasta opinie la indoiala? Ai curajul sa o chestionezi??…………

  As putea sa scriu si eu o relatare – cum l-am cunoscut pe MR in tabara de la Galaciuc, si ce treaba are asta cu MISA.
  Eeeeee, tinerete!!………..lol

 • Neele

  Puff!
  Asa s-a dus tineretea unuia, viata altuia, sanatatea multora.
  Ma intreb ce vrea gurul si n-a obtinut de la fostii cursanti. Eu am obosit combatand hidosenia asta.
  Mi-e jena ca existi, Bivolarule!
  Nu trebuie sa te deplasezi din Paris sa afli ca te vad ca si problema a mea: esti un las fara margini.

 • o fiinta

  Misa trebuie cantarita dupa roadele pe care le-a dat dupa 26 de ani de activitate.Dupa interesele urmarite preponderent.Dupa nivelul spiritual atins de discipoli.Parca asa ne spunea un mare intelept, “pomul dupa roade omul dupa fapte”.Sa ni se spuna si noua de ce s-au manipulat energia si aspiratia de la inceput si au fost canalizate catre un balci comercial, productiv si aburitor cum a devenit MISA cam dupa 1999.Taxa de curs este echivalata cu cea de la aerobic sau karate , ceea ce ne spune ceva despre nivelul care se mentine.Degeaba porecleste GB “cursul” cale spirituala, el este un alt gen de curs de aerobic sau karate.Cel mult un curs de popularizare yoga, gen yoga pentru toti rinocerii care vor sa faca sex.Mai poate fi cantarita dupa asa zisii discipoli remarcabili, ce si unde au ajuns fiecare.Dupa ce si unde au ajuns minunatele initiate.Dupa tonele de minciuni si diversiuni ideatice cu care au invelit tehinicile si initierile.Dupa verticalitatea eroica din 2004.La Misa sistemul este maestrul sparge oalele si discipolii trag ponoasele si platesc consumatia.Sunt multe de spus, oricum , o fiinta cu aspiratie care a prins inceputul misa, nu are cum sa nu fie dezamagita si chiar scarbita de minciuna asta de “cale spirituala”.Facuta sa dureze atat cat au nevoie cei care trag sforile.

 • Neele

  Corina nu este intamplator aici. Numai ca imi pare rau, nu am cum s-o scot din scoala. Stiti cum este? Spiritul ar vrea dar trupul se opune. Si apoi degeaba vrei daca nu vezi cum, adica nu ai drumul deschis.

  Iti trebuie sa ai posibilitatea, sa ti se intinda o mana de ajutor din exterior. Sau sa ajungi la preaplin si sa-ti spui nu se mai poate asa.

  Un grup inchis care doar iti ofera din traumele sale si eventual informatii, (jap-jap), nu prea prinde in simpatie, nici nu tine de incredere. Ar trebui ceva mai mult. Altfel cel ce iese se agata in gol. “Ma scoate punctul acela negru de pe perete.” Nu prea merge. 🙁 Trebuie o solutie la ce loc al lor sa iasa din curs.

  Un alt motiv pentru care nu merge. Cursul iti induce un somn confortabil si bun. Chiar si in momentele cand este confruntat cu autenticul, vor fi destui care sa nege ceea ce percep, “O ei ne ataca, BOR-ul e de vina ca nu ne mai da botezuri, ca ne discrimineaza, …”
  Sau incep sa prelucreze cu intentia finala de a nu reusi. “Ne-am dus cu aspiratie si cu stare de sfintenie si a inceput sa rada si sa faca bancuri de prost gust pe seama noastra.” Nu, ei s-au dus strangand din dinti, dorindu-si pentru egoul lor realizarea.
  “Ma duc si-l strang cu surubul pe X ca stiu eu ca merge la Bivolaru”. Cat de ridicola este situatia in tot contextul, caci nu-si dau seama de faptul ca atunci cand ies din iluziile lui Bivolaru apare cu totul alta perspectiva in jurul lor.
  Iar Bivolaru care a incercat sa scoata pe cai smecheresti, sa copieze, trece sub tacere evenimentul caci emisarii i-au inecat corabiile (sa ma exprim mai plastic).

  Revin, din cauza mea Corina este inca in secta. N-am avut cum sa o rezolv.

 • Neele

  Scuze ca v-am dus inapoi la curs! Imi recunosc karma de ignoranta. Mai departe insa nu m-am trezit ca sa-mi dau seama cum se procedeaza. 🙁

 • Neele

  Pentru textul lung de mai sus, scuze ca nici nu mi-am respectat fosti profesori – “Keep it simple!”. Nu-i chiar asa simplu cum as vrea.

 • Neele

  Corectie:
  Ma duc si-l strang cu surubul pe X ca stiu eu ca merge ca la Bivolaru in scoala.

 • o fiinta

  Repetitia e buna…

  Misa trebuie cantarita dupa roadele pe care le-a dat dupa 26 de ani de activitate.Dupa interesele urmarite preponderent.Dupa nivelul spiritual atins de discipoli.Parca asa ne spunea un mare intelept, “pomul dupa roade omul dupa fapte”.Sa ni se spuna si noua de ce s-au manipulat energia si aspiratia de la inceput si au fost canalizate catre un balci comercial, productiv si aburitor cum a devenit MISA cam dupa 1999.Taxa de curs este echivalata cu cea de la aerobic sau karate , ceea ce ne spune ceva despre nivelul care se mentine.Degeaba porecleste GB “cursul” cale spirituala, el este un alt gen de curs de aerobic sau karate.Cel mult un curs de popularizare yoga, gen yoga pentru toti rinocerii care vor sa faca sex.Mai poate fi cantarita dupa asa zisii discipoli remarcabili, ce si unde au ajuns fiecare.Dupa ce si unde au ajuns minunatele initiate.Dupa tonele de minciuni si diversiuni ideatice cu care au invelit tehinicile si initierile.Dupa verticalitatea eroica din 2004.La Misa sistemul este maestrul sparge oalele si discipolii trag ponoasele si platesc consumatia.Sunt multe de spus, oricum , o fiinta cu aspiratie care a prins inceputul misa, nu are cum sa nu fie dezamagita si chiar scarbita de minciuna asta de “cale spirituala”.Facuta sa dureze atat cat au nevoie cei care trag sforile.

 • FREEDOM

  In DAMAR TANTRA se spune ca – dupa 1 luna adeptul obtine …/ dupa 2 luni adeptul obtine …/ dupa 3 luni …./ dupa 1 an …/ dupa 2, 3,4 5, 6, 7 ,8 ,9 ani adeptul isi intinereste complet corpul fizic ……… . Astia de la MISA in frunte cu GARGARIAN SEXOLARU , STOIAN , mos NICOLAE , suroricile … beau urina de 26 de ani si corpul lor tot imbatrineste … si atunci ori DAMAR TANTRA minte , ori la ei nu functioneaza… acum intrebare fireasca si de bun simt – astia micii cursantii , elevii , invataceii ce sa mai creada cind vad ca pe hirtie suna incitant dar in realitate cei mai avansati practicanti din scoala si anume profesorii lor nu se regaseste pe corpurile lor fizice nimic din cele propavaduite cu surle si trimbite ani si ani prin toate conferintele ? Mai are rost sa incerce ei sa practice de zor continenta cind pe afise scrie cutare si cutare efecte si cursurile sint pline de la un capat la altul de reclama continentei insa pe profesori nu se vede decit riduri , par alb , trecrea dura a timpului si nimic din intinerirea promisa acum 20-26 de ani ? Poate cineva sa raspunda sincer dintre profesorii MISA care inca si azi mai behaie de zor despre efectele astea dar care pe ei nu se vad deloc ? Poate GB sa spuna sau nu are ce ? De citit blogul asta il citeste de multi ani . Cind behai de 26 de ani despre niste efecte care la tine nu se vad si ii dai inainte cu tupeu in acelasi stil ori esti nesimtit si farsor , ori esti dus cu pluta , asta e .. Sarbatori fericite ! tuturor si buni si farsori de meserie .

 • Isis

  De fapt voi vreti?Ca nu nteleg?!Fara ironie intreb. Eu chiar asa practic yoga in cadrul misa, ca un curs de gimnastica. E treaba fiecaruia daca e prins in plasa… Tine de psihic😉Si de puterea de persuasiune a profilor