Feed on
Posts
Comments

Moarte vs. Nemurire

Nu e de mirare că nu cunoaștem nemurirea fizică. La ce ne-ar folosi ? Viață nelimitată ar însemna răbdare nelimitată a Creatorului în a aștepta să ne depășim schemele în care ne refugiem. Așa că fiecare șut în fund al Morții ne aruncă afară din crusta împietrită în care ne stratificăm cu vârsta, înspre o nouă realitate, o nouă ipostază a vieții. Moartea nu este în realitate decât un truc prin care Viața ne grăbește evoluția, prăbușind stavilele pe care le ridicăm în jurul nostru.

Privind duratele vieții diferitelor viețuitoare, descoperim că spre deosebire de alte specii vii, omul are o viață cu adevărat lungă. Un fluture poate trăi o zi, maxim o săptămână, dar care ar fi însemnătatea lecției lui ? Un zbor năvalnic, îmbătat de soarele unei dupamiezi ?

Un câine trăiește maxim 20 de ani. La fel caii și aproape majoritatea mamiferelor mai prejos decât omul. De ce ? Pentru că lecțiile lor de viață se învață rapid, iar a trăi mai mult ar fi inutil în economia Naturii.

Țestoasele ? Ele sunt o glumă a Creatorului, un act de bunăvoință divină plină de amuzament. Și-au dorit atât de mult protecție și supraviețuire încât și-au format carapace. De aceea, Creatorul probabil că le-a dat mai mult timp, pentru a înțelege inutilitatea supraviețuirii într-o formă defensivă greoaie. Sunt convins că atunci când mor, țestoasele sunt atât de sătule de încetineala și greutatea târâtului fortăreței lor pe pământ, încât aleg să se reâcarneze în colibri.

loading...

3 Responses to “Moarte vs. Nemurire”

 1. Neele says:

  Daca as avea timp, m-as pune pe citit. Pana mi-ar iesi prin pori toata actiunea si zapaceala pe care intentionez s-o induc altora. De ce sa-i trag de par sa creasca, sa faca, sa se comporte dupa sabloane? Si daca nu reusesc? Nu mi-ar parea rau ca le-am irosit timpul si resursele punandu-i sa faca treburi inutile?

  – doar un gand de “sarbatori”

 2. Flavian says:

  Animalele inferioare omului :D. asta din perspectiva omului desigur. Divinul nu e cretin sa le puna pe level-uri, doar mintea omului din plictis s-a apucat sa le categoriseasca.
  Probabil ca daca erai vierme inelat ai fi zis ca viermii inelati sunt cei mai cei, nu de alta dar dupa ce omul o sa futa in noroc planeta si o sa moara ca specie, viermii inelati o sa continua sa existe bine mersi.

  Zici de broasca testoasa si carapacea ei, dar omul si carapacea lui cum or fi? Crezi ca orasele nu sunt o forma de carapace prin care noi ne protejam? Macar testoasa aia in umilinta ei nu polueaza si distruge mediul. M-as cam feri de etichete ca e prea usor sa te simti superior cand nu ai si viziunea viermelui, a firului de iarba and so on.

  Mai degraba omul e o gluma a creatorului. A luat un pumn de tarana, i-a dat CONSTIINTA si omul ce face? ura, rasism, razboaie, distrugerea naturii, sentimente cretine de superioritate. Iar constiinta din el doarme somn bun. that’s a fucking ugly joke.

Leave a Reply