Nu e de mirare c nu cunoaștem nemurirea fizic. La ce ne-ar folosi ? Viaț nelimitat ar nsemna rbdare nelimitat a Creatorului n a aștepta s ne depșim schemele n care ne refugiem. Așa c fiecare șut n fund al Morții ne arunc afar din crusta mpietrit n care ne stratificm cu vrsta, nspre o nou realitate, o nou ipostaz a vieții. Moartea nu este n realitate dect un truc prin care Viața ne grbește evoluția, prbușind stavilele pe care le ridicm n jurul nostru.

Privind duratele vieții diferitelor viețuitoare, descoperim c spre deosebire de alte specii vii, omul are o viaț cu adevrat lung. Un fluture poate tri o zi, maxim o sptmn, dar care ar fi nsemntatea lecției lui ? Un zbor nvalnic, mbtat de soarele unei dupamiezi ?

Un cine triește maxim 20 de ani. La fel caii și aproape majoritatea mamiferelor mai prejos dect omul. De ce ? Pentru c lecțiile lor de viaț se nvaț rapid, iar a tri mai mult ar fi inutil n economia Naturii.

Țestoasele ? Ele sunt o glum a Creatorului, un act de bunvoinț divin plin de amuzament. Și-au dorit att de mult protecție și supraviețuire nct și-au format carapace. De aceea, Creatorul probabil c le-a dat mai mult timp, pentru a nțelege inutilitatea supraviețuirii ntr-o form defensiv greoaie. Sunt convins c atunci cnd mor, țestoasele sunt att de stule de ncetineala și greutatea trtului fortreței lor pe pmnt, nct aleg s se recarneze n colibri.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares