Ce mi-am luat cu banii de la Colectiv

Colecivul a fost mană cerească pentru media. Toată țara a urmărit emoționată în blogosferă articolele și dezbaterile pe tema Colectivului: teorii ale consirației, mâini criminale incendiatoare, pedepse divine pentru ritualuri oculte satanice sau pur și simplu relatări despre eveniment și mărturii de la supraviețuitori.

Așa cum anticipam chiar din prima zi, inflamarea emoțională a nației s-a topit rapid sub efectul “magiei sărbătorilor Crăciunului” iar uitarea s-a așternut peste povestea Colectivului.

Însă banii au rămas. Țin minte cum, la doar două săptămâni de la Colectiv, un proprietar de site de presă “liberă” își freca mâinile satisfăcut cu gândul la triplarea traficului de pe respectivul site – și implicit a veniturilor realizate din adsense și altele.

Recunosc, am câștigat și eu niște bani în perioada aia, datorită creșterii traficului pe site cand am scris despre Colectiv. Diferența este că eu n-am tras de subiect pentru trafic, pentru bani, pentru că nu trăiesc din site – spre deosebire de alții.

Probabil că traficul din perioada aia mi-a adus cam 14 dolari. Ce am făcut cu ei ? Inițial m-am gândit să îi donez victimelor, însă mi-am spus că e prea puțin ca să conteze și oricum intraseră târziu, când deja nu mai conta.

Așa că mi-am spus că în primul rând trebuia să conteze pentru mine, să fie o stavilă în calea uitării.

Și așa m-am decis să cumpăr cu ei ceva care să îmi amintească mereu că nimeni nu este scutit de impermanență și suferință. Să îmi amintească de necesitatea și urgența realizării spirituale. Ceva care să îmi alimenteze motivația pentru a acționa în direcția dobândirii indestructibilei realizări a stării de Budha.

Așa că mi-am cumpărat din banii de la Colectiv o mică bijuterie din argint – o cruce dublă dorje/vajra, pe care de atunci o port la gât, alături de cealaltă cruciuliță pe care o aveam deja.

Crucea vajra este considerată un simbol al protecției. Vajra are multe interpretări și înțelesuri însă la modul fundamental vajra este simbolul compasiunii tuturor Buddhașilor, a tuturor ființelor iluminate care au atins realizarea ultimă.

double vajra

  • Ecce Homo

    Azi dimineață am decis să port și eu un talisman la gât: m-am sculat din pat sub o presiune imensă iar veceul fiind ocupat i-am dat drumul direct de pe terasa din spate, nici nu am încercat să merg până la gard. Auzisem și eu de gurul eliberator iar așa cum jetul meu de urină strălucea în razele soarelui ca un șir de bijuterii iezoterice, m-am transfigurat într-o stare profund eliberatoare simplu de nedescris. Nu purtam nimic la gat dar in acel moment am decis sa port un symbol al acestei eliberari: un lantisor cu o talanguta aurie. Astfel cand bat campii toata lumea va auzii vocea maestrului meu 😉