Revelion 2016

A fost un revelion confuz, după un an dureros, în care am pierdut persoane dragi. N-am avut pornirea să organizez nimic, să plec undeva, cum făceam aproape în fiecare an. Iar această pornire am văzut-o la mulți dintre cunoscuții mei, marea lor majoritate petrecând acest revelion acasă, cu familiile, de parcă vechiul an ne-a golit de energie, de veselie, de speranță.

Bucureștiul a fost pe frecvență cu oamenii, în același ton trist. Fără marii corupți care să organizeze spectacole în aer liber moca, Bucureștiul a fost lipsit de fastul revelioanelor din alți ani. Doar primarul Negoiță, pe care DNA-ul n-a apucat încă să îl plaseze în arest la domiciliu, s-a mai încumetat în acest an să organizeze pe bani publici un revelion, însă cu siguranță că o să i se taie și lui maioneza și vom afla în lunile care vin că l-a jecmănit pe moș Crăciun sau a spart pușculița lui moș Vasile și a delapidat-o.

În această atmosferă de căcat, am ieșit împreună cu celelalte sute de mii de bucureșteni dornici de mocangeală în parcul Titan, să admirăm artificiile lui Negoiță.

Vestea bună e că în alea 5 minute de dinainte și de după artificii, am râs copios, ca niciodată în alți ani, ceea ce probabil că o fi vre-un semn bun, pentru cine crede în de-astea. Mi-au lipsit:

– discursul de anul nou a lui Ceaușescu/Iliescu/Constantinescu/Băsescu/Johănescu

– mesajul de anul nou cu premonițiile mereu ratate ale lui Gregorian Bivolaru

– zăpada de la revelionul de anul trecut

– câteva persoane dragi, pe care nu mai am nici măcar cum să le sun.

Per anamblu, pentru mine și familia mea 2015 a fost un an bun din toate punctele de vedere. Însă privind în jur, m-am simțit precum un om aflat în ochiul ciclonului unui uragan imens, care nu se mai termină și distruge totul în jur. Anul trecut a fost un an cu multă suferință colectivă, războaie, vieți distruse, boli, sărăcie și moarte. Nu știu cum va fi anul ce vine, însă îmi doresc mai puțină suferință pentru cei din jurul meu. Cu Dumnezeu înainte ! La mulți ani tuturor, și o urare de bine din practica preliminariilor de pe linia Jonang.

bhodichitta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *