Feed on
Posts
Comments

Revelion 2016

A fost un revelion confuz, după un an dureros, în care am pierdut persoane dragi. N-am avut pornirea să organizez nimic, să plec undeva, cum făceam aproape în fiecare an. Iar această pornire am văzut-o la mulți dintre cunoscuții mei, marea lor majoritate petrecând acest revelion acasă, cu familiile, de parcă vechiul an ne-a golit de energie, de veselie, de speranță.

Bucureștiul a fost pe frecvență cu oamenii, în același ton trist. Fără marii corupți care să organizeze spectacole în aer liber moca, Bucureștiul a fost lipsit de fastul revelioanelor din alți ani. Doar primarul Negoiță, pe care DNA-ul n-a apucat încă să îl plaseze în arest la domiciliu, s-a mai încumetat în acest an să organizeze pe bani publici un revelion, însă cu siguranță că o să i se taie și lui maioneza și vom afla în lunile care vin că l-a jecmănit pe moș Crăciun sau a spart pușculița lui moș Vasile și a delapidat-o.

În această atmosferă de căcat, am ieșit împreună cu celelalte sute de mii de bucureșteni dornici de mocangeală în parcul Titan, să admirăm artificiile lui Negoiță.

Vestea bună e că în alea 5 minute de dinainte și de după artificii, am râs copios, ca niciodată în alți ani, ceea ce probabil că o fi vre-un semn bun, pentru cine crede în de-astea. Mi-au lipsit:

– discursul de anul nou a lui Ceaușescu/Iliescu/Constantinescu/Băsescu/Johănescu

– mesajul de anul nou cu premonițiile mereu ratate ale lui Gregorian Bivolaru

– zăpada de la revelionul de anul trecut

– câteva persoane dragi, pe care nu mai am nici măcar cum să le sun.

Per anamblu, pentru mine și familia mea 2015 a fost un an bun din toate punctele de vedere. Însă privind în jur, m-am simțit precum un om aflat în ochiul ciclonului unui uragan imens, care nu se mai termină și distruge totul în jur. Anul trecut a fost un an cu multă suferință colectivă, războaie, vieți distruse, boli, sărăcie și moarte. Nu știu cum va fi anul ce vine, însă îmi doresc mai puțină suferință pentru cei din jurul meu. Cu Dumnezeu înainte ! La mulți ani tuturor, și o urare de bine din practica preliminariilor de pe linia Jonang.

bhodichitta

loading...

5 Responses to “Revelion 2016”

 1. Neele says:

  Stii cum este MR?
  Daca scriu un comment aici, sar si altii la el, ca de exemplu Pralaya. Dar el e slab.
  Asa ca mai bine nu-l mai scriu, sa n-aiba de ce sa se agate.
  Take care!

 2. Neele says:

  @CRI~:
  Daca tot ai conexiuni la mahasiddhas ce imi propui sa fac: sa dau directii spre swa~ha~ha~ha sau sar intreg capitolul?
  Banuiesc ca nici un mahasiddha n-a fost seriously injured by my attempts, the whole thing is complicated by rather sumber meditation on the subject of death and death valleys.
  I need an accountant to sort them out like, ‘This is a serious Buddha’, ‘This is not a very serious Buddha, rather a smiling one’ and so on.
  And then I need the experts to read the historical documents and pull out each Buddha and put him in the right chronological order. Who’s going to do it?
  Yes, definitely I need moderation.

  May you reach my land, but I forgot where it is! And which version it is. It might be Japanese 🙂

  On a rather sour note, why did cnn get mad at me? And why doesn’t he let me study the matters that seem interesting to me? The way I see these things is that he has the knowledge and I am just to say the words he puts in my mind, right? From my point of view, I feel like I’m being taken advantage of: precious body – uneducated mind.

  Sorry for putting you through this!

  @MR:
  Thanks for the wish!

 3. afroditus says:

  situatia nu a fost asa de rea, la nivel mondial, in 2015. razboaiele au fost putine si de mica anvergura. stim cu totii ce inseamna razboaie mondiale. si inca nu avem din astea.
  iar la nivel economic, inca stam bine. in europa mai ales, ne bucuram de prosperitate.
  p.s Romania nu-i in Europa, baidauei.
  p.s 2 : la multi ani !

 4. Neele says:

  @MR:
  If you would be so kind to erase this comment and my previous one … I’m on the other side of the world, another continent and feel like taking care of my own problems and really not mingling at all.

  Thank you so much and hold on to your teacher’s guidance to gain merits – you don’t know how things might turn out!

 5. prc says:

  La multi ani!

Leave a Reply