rapcea.ro: la rugămintea colegului meu Dan Fleșaru, public  anunțul privind cursul de yoga susținut de Dan. Spor la practică !

fara text-01

 Începând cu luna Februarie în cadrul Palatului Universul se va susține săptămânal un curs de yoga pentru începători! Modulul este gândit în așa fel încât  informațiile sa poată fi reținute  ușor și clar. În cadrul modului se invață metode de control asupra psihicului și asupra mediului social în care ne manifestăm zilnic. Este adresat oricărei persoane fară limită de  vârstă, nivelul de predare fiind pe înțelesul tuturor.

MODULUL 1 coprinde un ansamblu de tehnici și metode adunate pe parcursul a 20 de ani de căutări și practică neîntreruptă.

O parte din tehnici sunt primite prin inițiere directă de la lama tibetani care ne-au vizitat Europa cu  intenția clară de a ne transmite metodele tradiționale ce se practică cu succes în mânăstirile călugarilor tibetani.

O altă parte a tehnicilor este învățată direct de la maeștrii indieni, întâlniți în călătoriile pe care le-am făcut pe parcursul mai multor ani în India.

O dată pe an (anul acesta în toamnă) este invitat maestrul indian Swami Nityananada Giri care inițiază în tehnici de Kriya Yoga.

La seminarul de anul trecut au participat peste 150 de persoane care au primit inițierea în Kriya Yoga (prima kriya).

Metodele sunt simple, practicarea lor implică mai mult decat dorința. Este nevoie de multa perseverență manifestată zilnic. Efectele nu se lasă așteptate, însă primii pași sunt cei mai dificili, deoarece este nevoie să ieșim gradat din tiparul vieții cotidiene și să facem loc și practicilor care ne ajută să ne dezvoltăm din interior către exterior.

Pentru a reuși să excelezi în meditație ai nevoie de un corp sănătos, ferm, flexibil și plin de vitalitate.

Ca să meditezi netulburat este necesar ca mintea sa nu fie distrasă de vreun disconfort fizic.

Disconfortul fizic automat naște disconfortul psihic.

I.Pentru a rezolva această situație prima parte a cursului este dedicată disciplinei corpului fizic care este afectat zilnic de influiențele mediului social în care ne manifestăm.

Pentru aceasta vom invata 16 posturi corporale (asane în termenii de specialitate)  care revitalizează corpul fizic și relaxează psihicul.

Asanele(posturile corporale) au rolul de a regenera articulațiile membrelor superioare și a membrelor inferioare. O parte din posturi au rolul de ameliorare a bolilor pe cale naturală și apoi de a vindeca diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. Prin extensia, elongația și flexia corpului, se vor observa îmbunătățiri gradate ale coloanei vertebrale care își va recăpăta flexibilitatea pierdută. Aceste posturi sunt foarte benefice celor care petrec foarte multe ore la birou și care muncesc fară a ține cont de poziția corectă a coloanei vertebrale.

 

 1. A doua parte a modulului va cuprinde tehnici de respirație. 

Scopul acestor tehnici este de a curăța întreg aparatul respirator. Prin respirația ritmată într-un fel special, reușim să rulăm o mai mare cantitate de aer în plămâni, situație care conduce automat la o mai buna oxigenare a creierului. Metoda de respirație este invățată de la un yoghin întâlnit în jungla din estul Indiei(Junput, Puri) cu câțiva ani în urmă. Respirația corectă iți oprește gradat agitația minții, acest rezultat conduce automat la apariția unei stări de calm general.

Rezultatul indirect al tehnicilor de respirație este că ne corectează modul în care respirăm.

In această parte a cursului se vor preda și tehnicile preliminare, premergatoare Inițierii în Kriya Yoga pentru cei ce vor mai mult decât oferă acest modul.

OPȚIONAL se pot preda în ședințe private -  preliminarii la tehnica de TUMMO. 

Tummo este tehnica prin care se trezește focul interior. Deși pentru europeni este doar o utopie, in Romania există persoane care în perioada rece a anului, ies periodic și fac meditații TUMMO direct pe zăpadă timp de 45 de minute, singura ținută fiind pantalonii scurți.

În felul acesta ne verificăm și capacitatea noastra de a controla căldura interioara universala.

Cu toate că rămânem la fel de sensibili la schimbarile de temperatură, printr-o practică zilnică ajungem să ne reglăm și adaptăm temperatura corpului în funcție de oscilațiile temperaturii externe.

Astfel că dupa ani de practică, ajungem să medităm „în condiții extreme” fară a resimți disconfortul fizic produs de temperaturile sub 0 grade.

Cu toate acestea TUMMO este tehnica care topește gradat în noi  toate impuritățile. In fazele superioare TUMMO este folosită ca suport în somnul cu vise și conștiența în somnul fară vise. De asemenea TUMMO este baza de la care pornesc tehnicile de transfer de conștiință (phowa) precum și proiecția violentă (termen doar pentru cunoscători). 

 

 III. A treia parte a modulului este rezervată practicii și asimilării informațiilor corect.

În această ultimă etapă învățăm tehnici de relaxare. Se vor explica modalități prin care ne protejăm energetic de influențele negative ce vin din mediul social.

De asemenea învățăm o metodă de autoprogramare taoista.

Ce castigam prin participarea la acest  modul ?

 • Descoperi o metodă tradiționala Indiană veche de peste 5000 de ani cu efecte recunoscute global, care să te ajute rapid  la o mai bună relaxare, conștientizare și dezvoltare armonioasă a personalitatii.
 • Te ajută să te înțelegi mai bine și să devii propriul stăpân pe trairile, sentimentele tale, pe emoțiile, pe mintea, pe corpul fizic și pe tot ce înseamna respirație.
 • Îți mărești nivelul de optimism și starea generală de bine.
 • Reușești să dormi mai bine și să fii relaxat indiferent de cât de grea ai o zi.
 • Dobandesti o rezistență mai mare la stres și la efort psihic și fizic.
 • Descoperi o metodă de tratament naturist ce nu are contradicții sau efecte negative.
 • Îți ridici nivelul de conștientizare și înveți să traiesti zilnic sentimente pozitive precum: acceptare, compasiune, iertare, înțelegere, umilință, curaj, voință.
 • Înveti sa generezi energie. Surplusul de energie castigată prin practica zilnică te ajută să-ți îmbunătățești performanțele în tot ce faci deja și orice vei întreprinde în viitor o vei face cu mai multă pasiune, vei imprima mai mult optimism acțiunilor tale. Toate acestea iți vor insufla o mai mare încredere în tine și în forțele proprii.
 • Credinta în Dumnezeul în care deja crezi se va amplifica treptat.
 • Yoga nu implică să-ți schimbi religia.
 • Yoga nu este o religie, este o metoda prin care dobandești cunoașterea interioara.
 • Prin yoga ajungi sa deosebești care lucruri iți sunt folositoare și ce lucruri îți sunt inutile și de care trebuie să te desparți.

Te așteptăm cu drag la acest modul unde putem învăța cu toții cum să devenim mai buni în tot ceea ce facem! Tehnicile sunt foarte simple și accesibile tuturor!

20 aprilie-01

Preț: 380 de lei pentru toate cele 3 luni ( 20 februarie-21mai 2016), având o ședință de 2(două) ore pe săptămână. Bonus inca 3(trei) ședinte ce se vor stabili de comun acord în zilele lucrătoare.

Opțional – retreat de 3 zile la munte unde vom practica tot ce am învățat. Data,locația și costurile vor fi stabilite ulterior.

Cursul va începe pe 20 Februarie cu un minim de 19 cursanți!

            Plata se face 50% în prima ședință și 50% în luna Martie

Locație: Palatul Universul, Strada Actor Ion Brezoianu 23-25 etaj 4.

Data:  in fiecare duminică începând cu data de 20 Februarie, de la ora 14.30  la 16.30,

Instructori : Robert Pleșea, Dan Flesaru.

Pt înscrieri vă rog să ne contactați telefonic sau prin E-mail

Persoana de contact: 0726133022-  Robert,  E-mail : plesea.robert@mail.com

pagina de facebook a cursului este https://www.facebook.com/events/1677916689124033/

Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer