Feed on
Posts
Comments

rapcea.ro: la rugămintea colegului meu Dan Fleșaru, public  anunțul privind cursul de yoga susținut de Dan. Spor la practică !

fara text-01

 Începând cu luna Februarie în cadrul Palatului Universul se va susține săptămânal un curs de yoga pentru începători! Modulul este gândit în așa fel încât  informațiile sa poată fi reținute  ușor și clar. În cadrul modului se invață metode de control asupra psihicului și asupra mediului social în care ne manifestăm zilnic. Este adresat oricărei persoane fară limită de  vârstă, nivelul de predare fiind pe înțelesul tuturor.

MODULUL 1 coprinde un ansamblu de tehnici și metode adunate pe parcursul a 20 de ani de căutări și practică neîntreruptă.

O parte din tehnici sunt primite prin inițiere directă de la lama tibetani care ne-au vizitat Europa cu  intenția clară de a ne transmite metodele tradiționale ce se practică cu succes în mânăstirile călugarilor tibetani.

O altă parte a tehnicilor este învățată direct de la maeștrii indieni, întâlniți în călătoriile pe care le-am făcut pe parcursul mai multor ani în India.

O dată pe an (anul acesta în toamnă) este invitat maestrul indian Swami Nityananada Giri care inițiază în tehnici de Kriya Yoga.

La seminarul de anul trecut au participat peste 150 de persoane care au primit inițierea în Kriya Yoga (prima kriya).

Metodele sunt simple, practicarea lor implică mai mult decat dorința. Este nevoie de multa perseverență manifestată zilnic. Efectele nu se lasă așteptate, însă primii pași sunt cei mai dificili, deoarece este nevoie să ieșim gradat din tiparul vieții cotidiene și să facem loc și practicilor care ne ajută să ne dezvoltăm din interior către exterior.

Pentru a reuși să excelezi în meditație ai nevoie de un corp sănătos, ferm, flexibil și plin de vitalitate.

Ca să meditezi netulburat este necesar ca mintea sa nu fie distrasă de vreun disconfort fizic.

Disconfortul fizic automat naște disconfortul psihic.

I.Pentru a rezolva această situație prima parte a cursului este dedicată disciplinei corpului fizic care este afectat zilnic de influiențele mediului social în care ne manifestăm.

Pentru aceasta vom invata 16 posturi corporale (asane în termenii de specialitate)  care revitalizează corpul fizic și relaxează psihicul.

Asanele(posturile corporale) au rolul de a regenera articulațiile membrelor superioare și a membrelor inferioare. O parte din posturi au rolul de ameliorare a bolilor pe cale naturală și apoi de a vindeca diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. Prin extensia, elongația și flexia corpului, se vor observa îmbunătățiri gradate ale coloanei vertebrale care își va recăpăta flexibilitatea pierdută. Aceste posturi sunt foarte benefice celor care petrec foarte multe ore la birou și care muncesc fară a ține cont de poziția corectă a coloanei vertebrale.

 

 1. A doua parte a modulului va cuprinde tehnici de respirație. 

Scopul acestor tehnici este de a curăța întreg aparatul respirator. Prin respirația ritmată într-un fel special, reușim să rulăm o mai mare cantitate de aer în plămâni, situație care conduce automat la o mai buna oxigenare a creierului. Metoda de respirație este invățată de la un yoghin întâlnit în jungla din estul Indiei(Junput, Puri) cu câțiva ani în urmă. Respirația corectă iți oprește gradat agitația minții, acest rezultat conduce automat la apariția unei stări de calm general.

Rezultatul indirect al tehnicilor de respirație este că ne corectează modul în care respirăm.

In această parte a cursului se vor preda și tehnicile preliminare, premergatoare Inițierii în Kriya Yoga pentru cei ce vor mai mult decât oferă acest modul.

OPȚIONAL se pot preda în ședințe private -  preliminarii la tehnica de TUMMO. 

Tummo este tehnica prin care se trezește focul interior. Deși pentru europeni este doar o utopie, in Romania există persoane care în perioada rece a anului, ies periodic și fac meditații TUMMO direct pe zăpadă timp de 45 de minute, singura ținută fiind pantalonii scurți.

În felul acesta ne verificăm și capacitatea noastra de a controla căldura interioara universala.

Cu toate că rămânem la fel de sensibili la schimbarile de temperatură, printr-o practică zilnică ajungem să ne reglăm și adaptăm temperatura corpului în funcție de oscilațiile temperaturii externe.

Astfel că dupa ani de practică, ajungem să medităm „în condiții extreme” fară a resimți disconfortul fizic produs de temperaturile sub 0 grade.

Cu toate acestea TUMMO este tehnica care topește gradat în noi  toate impuritățile. In fazele superioare TUMMO este folosită ca suport în somnul cu vise și conștiența în somnul fară vise. De asemenea TUMMO este baza de la care pornesc tehnicile de transfer de conștiință (phowa) precum și proiecția violentă (termen doar pentru cunoscători). 

 

 III. A treia parte a modulului este rezervată practicii și asimilării informațiilor corect.

În această ultimă etapă învățăm tehnici de relaxare. Se vor explica modalități prin care ne protejăm energetic de influențele negative ce vin din mediul social.

De asemenea învățăm o metodă de autoprogramare taoista.

Ce castigam prin participarea la acest  modul ?

 • Descoperi o metodă tradiționala Indiană veche de peste 5000 de ani cu efecte recunoscute global, care să te ajute rapid  la o mai bună relaxare, conștientizare și dezvoltare armonioasă a personalitatii.
 • Te ajută să te înțelegi mai bine și să devii propriul stăpân pe trairile, sentimentele tale, pe emoțiile, pe mintea, pe corpul fizic și pe tot ce înseamna respirație.
 • Îți mărești nivelul de optimism și starea generală de bine.
 • Reușești să dormi mai bine și să fii relaxat indiferent de cât de grea ai o zi.
 • Dobandesti o rezistență mai mare la stres și la efort psihic și fizic.
 • Descoperi o metodă de tratament naturist ce nu are contradicții sau efecte negative.
 • Îți ridici nivelul de conștientizare și înveți să traiesti zilnic sentimente pozitive precum: acceptare, compasiune, iertare, înțelegere, umilință, curaj, voință.
 • Înveti sa generezi energie. Surplusul de energie castigată prin practica zilnică te ajută să-ți îmbunătățești performanțele în tot ce faci deja și orice vei întreprinde în viitor o vei face cu mai multă pasiune, vei imprima mai mult optimism acțiunilor tale. Toate acestea iți vor insufla o mai mare încredere în tine și în forțele proprii.
 • Credinta în Dumnezeul în care deja crezi se va amplifica treptat.
 • Yoga nu implică să-ți schimbi religia.
 • Yoga nu este o religie, este o metoda prin care dobandești cunoașterea interioara.
 • Prin yoga ajungi sa deosebești care lucruri iți sunt folositoare și ce lucruri îți sunt inutile și de care trebuie să te desparți.

Te așteptăm cu drag la acest modul unde putem învăța cu toții cum să devenim mai buni în tot ceea ce facem! Tehnicile sunt foarte simple și accesibile tuturor!

20 aprilie-01

Preț: 380 de lei pentru toate cele 3 luni ( 20 februarie-21mai 2016), având o ședință de 2(două) ore pe săptămână. Bonus inca 3(trei) ședinte ce se vor stabili de comun acord în zilele lucrătoare.

Opțional – retreat de 3 zile la munte unde vom practica tot ce am învățat. Data,locația și costurile vor fi stabilite ulterior.

Cursul va începe pe 20 Februarie cu un minim de 19 cursanți!

            Plata se face 50% în prima ședință și 50% în luna Martie

Locație: Palatul Universul, Strada Actor Ion Brezoianu 23-25 etaj 4.

Data:  in fiecare duminică începând cu data de 20 Februarie, de la ora 14.30  la 16.30,

Instructori : Robert Pleșea, Dan Flesaru.

Pt înscrieri vă rog să ne contactați telefonic sau prin E-mail

Persoana de contact: 0726133022-  Robert,  E-mail : plesea.robert@mail.com

pagina de facebook a cursului este https://www.facebook.com/events/1677916689124033/

loading...

19 Responses to “Modul 3 luni de Yoga – Nivel de începători!”

 1. Yogibhoghi says:

  O alta smecherie, o alta afacere, o alta amagire! Hai sa fim seriosi!

 2. Ecce Homo says:

  Iată un koan util la preliminariile unui astfel de modul KY:
  Care este diferența dintre un homosexual și un yoghin? Homosexualul respiră aer cu gura iar yoghinul respiră plă cu kuru.
  Paradoxal sensul este pe invers (termen de specialitate 😉

 3. FREEDOM says:

  O initiativa minunata , insa am o intrebare : baiatul care preda ce nivel are ? Daca poate sa raspunda ? Nu stari de bine ci la ce nivel din cele 8 ale sistemului yoga se afla el insusi dupa 20 de ani de practica ? Daca yoga aia practicata timp de 20 de ani a fost buna de ceva , atunci de ce mai este nevoie sa specifice ca are initieri tibetane ? Daca yoga aia facuta 20 de ani cu MISA nu a fost eficienta , atunci era firesc sa nu aminteasca acei 20 de ani de practica si sa spuna ca abia acum de curind a inceput yoga autentica si deci e incepator chiar daca a primit initieri autentice de la lamasi adevarati . In cazul asta , cind a avut timp sa aprofundeze tehnicile fara retrageri serioase in care sa fi avut timpul necesar sa se cunoasca mai bine pe sine ? A ajuns macar la nivelul de a-si retrage simturile din lumea exterioara -pratyahara ? Poate sa-si opreasca respiratia si bataile inimii la vointa ? Intreb astea ptr ca pina acum pe blogul asta sa spus ca nu sint suficiente starile de bine si ca chiar si tu ai vrea sa vezi la vreun vip din MISA daca poate sa arate ceva concret in ideea de mai sus , adica ce poate in mod concret sa faca din cele 8 etape ale sistemului ? Daca baiatul asta nu poate sa isi retina suflul si sa-si opreasca bataile inimii la vointa atunci inseamna ca el vine cu un singur gen de bagaj interior in favoare lui dupa 20 de ani de yoga si anume -starile – de care cu totii ne-am saturat ca sa fie aduse ca si argument solid in ceea ce priveste evolutia spirituala reala . Deci in concluzie baiatul nu poate fi decit inca un pacalici infometat si disperat smechereste dupa bani si nu ar fi decit o inlocuire a lui cu fostii pacalici instructori gen MISA . Asa ca ar fi mai cinstit din partea ta sa nu mai promovezi pacalici fara o valoare reala doar pe considerentul ca acu de foarte curind tocmai si-a luat o diploma de la tibetani . Ce poate el sa faca concret in domeniul asta din cele 8 etape ale YOGA-i ? Despre asta e vorba nu despre -hopa veniti la mine ca am diploma tibetana sau indiana luata fuguta de curind si de fapt io nu pot sa arat nimic concret in afara de niste stari de bine pe care le simt si de fapt imi e foame si vreau sa recuperez timpul pierdut si sa faca bani rapid ca sa ma scot – .

 4. FREEDOM says:

  -Nivelul de incepatori – , adica nivelul lui sau yoga la MISA a fost totusi buna de ceva ?

 5. S-a rupt lantul de iubire says:

  deci totu ii pa nivele…
  Bai romanilor …cand o sa invatati.

  Deci avocatu daniel preda taoism, tummo si yoga in acelasi curs.
  Bun.Excellent.E tot ce ne lipsea.
  Acu viata mea are un sens.

  Bai Neele, Rapcea, Flescaru nu va e un pic rusine asa sa tot mintiti poporu ca e bine sa faci yoga?
  Pai in strainatate numai femeile fac yoga.

 6. “Preț: 380 de lei pentru toate cele 3 luni”.

  Scump, scump, dincolo era mai ieftin 🙂

  Ia uite aici:
  Europol a lansat site-ul cu cei mai căutați infractori europeni. Cine sunt românii de pe lista „most wanted”

  http://www.gandul.info/stiri/europol-a-lansat-site-ul-cu-cei-mai-cautati-infractori-europeni-cine-sunt-romanii-de-pe-lista-most-wanted-15007636

  De fapt din toata lista doar doi infractori sunt romani si nu cred ca e cazul sa mai ghiciti cine este unul dintre ei.

 7. FREEDOM says:

  Pizdea asta nouu care preda yoga poate sa raspunda ceva sau macar tu in locul lui ? Toti cacaciosii predau yoga de zor desi ei sint vai mortii lor in materie de yoga si in afara de teorie si nitile stari de bine nu au nimic real concret . Desi stiu raspunsul as vrea sa vad ca ai o continuare vzv de ce am intrebat si sa oferi un raspuns sincer si onest . De cacati sint satul .. adica sa vina un ghertoi fost papagal in MISA care sa trezit sa predea dupa ce ani de zile a fost o pizda mica si speriata si nu avea loc la masa bogatilor din secta acu gata vrea sa-si faca un nume si mai ales o situatie exterioara . Asa ca sa-mi bag pula in bretonu lui sa-i fac paru permanent

 8. prc says:

  Excelenta initiativa.
  Trebuie sa apara mai multi cu astfel de oferte.
  Numai concurenta va determina “monopolul” sa renunte la indobitocire.
  (prezenta obligatorie, cultul personalitatii, misoginism etc)
  In timp, e posibil ca in Romania, yoga sa nu mai fie asociata cu urofilia.

 9. andrei says:

  Niște răsuflați….
  cu aere tibetane

 10. Ecce Homo says:

  Cine sunt cei doi infractori? Iisus și Barabas?! Oare pe care îl lasă liber sionistii europeni 😉
  Eu deja port la gât lănțișorul cu talanguta aurie, rușine celor ce se leapădă de mesia nostru!

 11. Foarte interesant este ca desi guru este cautat de

  Politia Romana
  Europol
  Interpol
  SRI/SIE
  Mossad
  masoni
  extraterestrii negativi
  extradimensionalii negativi
  intraterestrii negativi
  demoni
  spiridusi
  licurici mai mari sau mai mici
  + toti dusmanii stiuti si nestiuti impotriva carora s-a meditat la greu (sustinuti de guru cu energie tripla)

  …nimeni nu il gaseste, desi toata lumea stie ca e la Paris de ceva ani, departe de teritoriul suedez unde este protejat. Sa ne mai intrebam de ce?

 12. andrei says:

  @dynamicobserver
  Te oftici, nu?

 13. Nu doar ca nu ma oftic, dar chiar ma distrez. Am impresia ca tu te cam oftici 😉

 14. Ecce Homo says:

  Eu cred că acum e defapt la Vatican, la petrecere… fiul risipitor s-a întors acasă nu ați auzit!?

 15. sonny says:

  Dan Fleșaru a fost la MISA ani de zile. După 2003 a plecat din ashramul MISA din care locuia și a început să umble prin India după inițieri. Nu are nici o diplomă de instructor de yoga nici el nici Robert Pleșea. La fel de bine ar putea să predea salsa sau bachata, pentru că la amândoi le plac aceste dansuri, după cum se poate vedea și pe paginile lor de facebook.
  Doar în România se poate preda o disciplină fără să ai diplomă sau calificare. În orice altă țară europeană, trebuie să fii acreditat ca instructor, sau chiar să ai asigurare încheiată pentru cazul în care cineva pățește ceva.

 16. Saso says:

  @ Dynamic Observer
  Exact! Asta este si idea mea neacceptata de majoritatea exmisanilor si misanilor.
  1. Imaginandu-ne, ca daca cineva intelege exista oameni care vor sa faca ceva spiritual si sunt dispusi sa faca si ceva sacrificii pentru asta… si ca se pot uni, si influenta in bine societatea…. Cum poate acel cineva sa ii controleze pe astia? Pai…. trimite un “guru” sa-i uneasca. Iata ca de 25 de ani, la misa nu sunt nici un fel de reziltate spirituale. Doar minciuni, manipulari, laude de sine… sectarism… Asta e un guru eficient… in stagnare. El prezinta la un curs de yoga, dupa 22 de ani de “studiu” aia cu Anunaki ca pe o mare revelatie si un mare secret???? Chesti pe care le vezi pe youtube… Asta insemna sa fii mafiot, sa tii pe loc mii de oameni 25 de ani si culmea, sa te mai si adore…

  2. Faptul ca nu este arestat de la adresa pe care si unii ex-misani o stiu, arata ca ceva e putred in Paris. Sau….. punctul 1 e valabil.

 17. Yogibhoghi says:

  O da! Ce credeti voi! Se vede din afis! Intentiile lor ascunse put a de la o posta! Vor sa faca si ei sex spiritual, si au nevoie de a trambulina unde sa agate gagici! Robert ala e si agresiv , mucosul ala se crede cacarea divina!
  O sa ii reclam la protectia consumatorului, pentru inselaciune!
  Puteti sa credeti cum se lauda cu maestrii indieni, lama tibetani, un rahat! Nu au invatat nimic, i-au pacalit aia in India de i-au rupt, cine stie ce au frecat ei pe acolo cu curry si vin ei la noi ca niste mari smecheri.

 18. Ecce Homo says:

  Vrei să îl ajuți pe colegul tău să facă un circ mai mare!? Clar l-au mirosit maeștrii orientali dacă a întâlnit măcar unul. L-au stropit cu legătura de buruieni și au recitat mantra dobitocului după care i-au spus că este inițiat…
  Până și la noi în pușcărie primești o inițiere mai autentică chiar dacă numai se pișă în grup pe tine la securitate minimă 😉

 19. FREEDOM says:

  @ANDREI . Inca exista spalati pe creier in secta si dupa atitia ani inca refuza sa vada clar ca omul pe care ei il adora este un individ care cind a fost sa arate intregii lumi sau macar turmei de adoratori un pic de curaj el a avut o atitudine uimitor de jalnica , aceea de a-si pine geaca in cap desi el venea umflat ani de zile la conferintele cu barbatii si de vira unde macanea de zor despre curajul fara limite pe care el il are si il exemplifica zor NEVOIE MARE in fata pisoilor misani . Omul a ratat singura lui sansa de a demonstra pe viu ca legendarul lui curaj nu este doar vorbe ci este viu -real , comportindu-se ca un pietar prins fara acte pe marfa de pe taraba . Este trist ca omul vorbeste inca despre continenta desi el arata ca un ejaculator de meserie , mecla lui , pielea si corpusorul sint intr-un stadiu natural de imbatrinire comuna ,PRACTIC nu exista nici cel mai mic semn ca corpul lui e plin de conservarea samintei . Tragic ptr fostii colegi de secta este faptul ca nu sint innstare sa vada asta si nici sa-si puna intrebari sincere cu privire la TOTALA LIPSA de efect a mult trimbitatei, o viata intreaga ,conservare a fluidului sexual care atunci cind este conservat impiedica imbatrinirea corpului fizic . Nimeni nu il intreaba pe acest vorbitor care conduce secta de ce nu apar semenele continentei de o viata pe corpul lui si mai ales ca a mincat numai bio si sa scaldat numai in trupuri fragede . NIMENI nu intreaba din cauza fricii ca raspunsul ar putea fi doar unul singur – nu e continent si atunic se duce pe pula imaginea lui de infailibil . In plus prostovani precum ANDREI nu stiu ca au fost si sint MULTE fete care au spus ca marele continent isi dadea drumul ca ciinele la injectie si apoi le spunea fetelor sa nu spuna aceasta realitate . Daca nu ar fi atit de rigizi cei care inca frecventeza secta ar putea sa-si ia inima in dinti si sa il intrebe direct ce am spus mai sus.In secunda 2 speranta lor si idealul la care viseaza ca prostii s-ar destrama extrem de dureros si gata cu scoala . O privire atenta si lucida si de bun simt ar putea a le arate celor din turma ca si ceilalti prezentatori de frunte manifesta aceleasi simptome ale lipsei de continenta si anume pura imbatrinire .

Leave a Reply