Cred că sunt singura persoană care a reușit să se facă în egală măsură urât și blamat atât de conducerea MISA cât și de adminii de pe EX-MISA. Nimeni nu pare fericit când scriu sau vorbesc despre MISA, ceea ce este ciudat, căci ar trebui ca măcar una dintre părți să fie satisfăcută.

Dar hai să le luăm pe rând.

MISA

Acolo treaba este de înțeles. O sectă organizată piramidal, cu un lider și paliere succesive de executanți, care conduc o afacere ce nu mai are nimic de-a face cu yoga autentică. Dincolo de afacere rămâne totuși fațada ce trebuie întreținută, aparența de respectabilitate a cursului de yoga și a preocupărilor așa-zis spirituale.

Gregorian Bivolaru se află în continuare – și se va afla până la moartea lui fizică – sau până la executarea pedepsei de 6 ani închisoare, pe lista celor mai căutați români de către interpol. Conform legislației actuale, faptele pentru care s-a emis mandat european de executare a pedepsei nu se prescriu, iar Pământul e mic, conform zicalei că “La egală distanță între Polul Nord și Polul Sud se află Interpolul…“. Poate face totuși discipolul Dacian Cioloș ceva în sensul ăsta…

De aceea, orice amenințare la adresa penalilor din MISA este percepută de conducere drept o amenințare la adresa Școlii de yoga însăși, școală ce pare incapabilă să se scuture de păduchii care o infestează și îi sug vlaga.

De aici atitudinile tranșante, isterice chiar de tipul “noi nu negociem cu teroriștii” ca să nu pară slabi și vulnerabili în fața cursanților. Nici vorbă să mă dea în judecată, ba dimpotrivă se feresc ca de dracu să mă cheme ca martor sau altceva în vre-un proces, că știu că nu îmi țin gura dacă sunt întrebat direct chestii (dovadă procesul de la Cluj, unde s-au dat peste cap ca nu cumva să fiu audiat, deși eram martor din rechizitoriu, propus de Parchet).

Prin spate totuși, au încercat un dialog și mi-au satisfăcut în mod tacit o parte din revendicările enunțate în somație. Este un pas important deoarece arată că totuși nu sunt atât de nebuni precum par la prima vedere și realizează situația gravă în care se află.

 Cursanții MISA vechi care mă cunosc, mă îndeamnă să continui cu efortul de demascare al ticăloșiilor din MISA, sperând și ei ca și mine într-o reformare a școlii, o întoarcere la vremurile de aur a căutărilor sincere. Mulți dintre ei au trăit mult prea mulți ani acolo și nu se pot desprinde, de aceea pentru ei singura șansă este reformarea școlii.

Pentru mine MISA a rămas o zonă de referință pentru că foarte mult din construcția mea interioară ca om se datorează experiențelor și cunoașterii dobândite acolo. Nu pot renega aceste experiențe, ele au valoarea lor iar a le respinge în bloc, cum fac majoritatea ex-misanilor ar echivala cu ștergerea cu buretele a jumătate din viața mea, ceea ce este total inacceptabil. Au fost și sunt și în continuare lucruri bune la MISA iar lucrul ăsta nu poate fi schimbat oricât ar urla cei de pe ex-misa.

Parafrazându-l pe un amic dintr-un ashram bucureștean, “dacă rapcea.ro nu ar fi existat” lucrurile ar fi fost mult mai rele pentru cursanții și ashramiștii de rând din MISA. Frica “micilor tirani” de a nu apărea expuși la “gazeta de perete” a blogului meu îi ține pe mulți în frâu, iar treaba asta nu poate fi decât OK din punctul meu de vedere.

De dorit ar fi totuși ca MISA să se despartă definitiv de activitățile de traficare a muncii femeilor și bărbaților sub pretextul karma-yogăi. S-a ajuns la măsuri absurde, gen jurăminte pe viața și pe evoluția lor spirituală că vor munci zeci de ani pentru MISA gratuit, sau că nu vor constitui o “concurență” pentru afacerile școlii în situația în care sunt îndepărtați (cum a fost cazul anumitor șefi de echipe care și-au făcut propriile echipe din foști ashramiști). S-a ajuns ca fostelor prestatoare de entertainment în sex-bussiness-ul de peste hotare să fie chemate cu pașapoartele, iar acestea să le fie distruse la finalul activității, pentru a nu avea probe că au fost plecate peste hotare în țări cu viză, în folosul MISA.

Toate aceste măsuri sunt pure copilării ale unor farsori care cred că își pot lua contra-măsuri pentru a nu se mai întâmpla ceea ce s-a petrecut în 2003. Acești prostuți nu înțeleg că activitatea lor este cunoscută și documentată pas cu pas de către SRI și că doar șpăgile plătite periodic de către Gregorian Bivolaru mai țin deocamdată dosarul în stand-by iar buba se va sparge inevitabil, la un moment dat, când nu vor mai putea să plătească taxa de protecție la nivelul la care li se cere, așa cum s-a petrecut de altfel și în 2003.

 

EX-MISA

Și acolo lucrurile sunt clare. Ex-MISA a fost inițial ideea unui fost cursant (Andrei zis Bhairava), care a ținut-o găzduită pe platforma eamped. Pe parcurs au apărut doi indivizi care s-au dat bine pe lângă el, arătându-se interesați de subiect, oferindu-se chipurile să îl ajute. I-au clonat site-ul ex-misa eamped și au profitat de un moment în care site-ul a fost suspendat pentru câteva update-uri majore. La acel moment au dat lovitura, punând rapid on-line noua variantă de ex-misa  și anunțând pe mail sau chiar telefonic cei peste 80 de membri de la acea vreme că ex-misa s-ar fi mutat pe noua platformă, ceea ce era o minciună desigur. În acest fel controlul site-ului a trecut din mâna unui fost cursant MISA în mâinile a doi indivizi care nu au făcut nici măcar o zi de yoga la MISA sau în altă parte, și al căror interes în povestea MISA pare să fie doar acela de distrugere al Școlii de yoga, căci ei nu acceptă nici o altă variantă. De aceea îi bănuiesc că sunt finanțați de SRI și monitorizează atent toate persoanele care scriu sau intră să citească ceea ce se scrie pe ex-misa, căci site-ul este unul profi, în el fiind investiți peste 30.000 de euro. Cine dă 30.000 euro pentru o poveste a unei școli de yoga unde nu a fost cursant măcar o singură zi ?!

Deoarece am refuzat deja o colaborare cu SRI-ul pentru a distruge MISA, este evident că atitudinea mea conciliantă, de reformare a MISA nu le este pe plac, căci misiunea lor este distrugerea, lucru cu care eu nu pot fi de acord, căci acolo au pus suflet și muncă mult prea mulți oameni pentru a lăsa să se distrugă o asemenea construcție.

În concluzie, rămâne cum am stabilit. Eu scriu, voi faceți spume și de-o parte și de alta a țarcului. Căci, la modul fundamental ticăloșii din MISA se merită cu ticăloșii de pe ex-misa, conform principiului că Dumnezeu îi dă fiecăruia dușmanii pe care îi merită.

În ceea ce mă privește, insultele, invectivele și mușcăturile de cur  din ambele părți nu mă ating defel. Nu poți mușca apa. 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares