MISA și EX-MISA ?! Rămâne cum am stabilit

Cred că sunt singura persoană care a reușit să se facă în egală măsură urât și blamat atât de conducerea MISA cât și de adminii de pe EX-MISA. Nimeni nu pare fericit când scriu sau vorbesc despre MISA, ceea ce este ciudat, căci ar trebui ca măcar una dintre părți să fie satisfăcută.

Dar hai să le luăm pe rând.

MISA

Acolo treaba este de înțeles. O sectă organizată piramidal, cu un lider și paliere succesive de executanți, care conduc o afacere ce nu mai are nimic de-a face cu yoga autentică. Dincolo de afacere rămâne totuși fațada ce trebuie întreținută, aparența de respectabilitate a cursului de yoga și a preocupărilor așa-zis spirituale.

Gregorian Bivolaru se află în continuare – și se va afla până la moartea lui fizică – sau până la executarea pedepsei de 6 ani închisoare, pe lista celor mai căutați români de către interpol. Conform legislației actuale, faptele pentru care s-a emis mandat european de executare a pedepsei nu se prescriu, iar Pământul e mic, conform zicalei că “La egală distanță între Polul Nord și Polul Sud se află Interpolul…“. Poate face totuși discipolul Dacian Cioloș ceva în sensul ăsta…

De aceea, orice amenințare la adresa penalilor din MISA este percepută de conducere drept o amenințare la adresa Școlii de yoga însăși, școală ce pare incapabilă să se scuture de păduchii care o infestează și îi sug vlaga.

De aici atitudinile tranșante, isterice chiar de tipul “noi nu negociem cu teroriștii” ca să nu pară slabi și vulnerabili în fața cursanților. Nici vorbă să mă dea în judecată, ba dimpotrivă se feresc ca de dracu să mă cheme ca martor sau altceva în vre-un proces, că știu că nu îmi țin gura dacă sunt întrebat direct chestii (dovadă procesul de la Cluj, unde s-au dat peste cap ca nu cumva să fiu audiat, deși eram martor din rechizitoriu, propus de Parchet).

Prin spate totuși, au încercat un dialog și mi-au satisfăcut în mod tacit o parte din revendicările enunțate în somație. Este un pas important deoarece arată că totuși nu sunt atât de nebuni precum par la prima vedere și realizează situația gravă în care se află.

 Cursanții MISA vechi care mă cunosc, mă îndeamnă să continui cu efortul de demascare al ticăloșiilor din MISA, sperând și ei ca și mine într-o reformare a școlii, o întoarcere la vremurile de aur a căutărilor sincere. Mulți dintre ei au trăit mult prea mulți ani acolo și nu se pot desprinde, de aceea pentru ei singura șansă este reformarea școlii.

Pentru mine MISA a rămas o zonă de referință pentru că foarte mult din construcția mea interioară ca om se datorează experiențelor și cunoașterii dobândite acolo. Nu pot renega aceste experiențe, ele au valoarea lor iar a le respinge în bloc, cum fac majoritatea ex-misanilor ar echivala cu ștergerea cu buretele a jumătate din viața mea, ceea ce este total inacceptabil. Au fost și sunt și în continuare lucruri bune la MISA iar lucrul ăsta nu poate fi schimbat oricât ar urla cei de pe ex-misa.

Parafrazându-l pe un amic dintr-un ashram bucureștean, “dacă rapcea.ro nu ar fi existat” lucrurile ar fi fost mult mai rele pentru cursanții și ashramiștii de rând din MISA. Frica “micilor tirani” de a nu apărea expuși la “gazeta de perete” a blogului meu îi ține pe mulți în frâu, iar treaba asta nu poate fi decât OK din punctul meu de vedere.

De dorit ar fi totuși ca MISA să se despartă definitiv de activitățile de traficare a muncii femeilor și bărbaților sub pretextul karma-yogăi. S-a ajuns la măsuri absurde, gen jurăminte pe viața și pe evoluția lor spirituală că vor munci zeci de ani pentru MISA gratuit, sau că nu vor constitui o “concurență” pentru afacerile școlii în situația în care sunt îndepărtați (cum a fost cazul anumitor șefi de echipe care și-au făcut propriile echipe din foști ashramiști). S-a ajuns ca fostelor prestatoare de entertainment în sex-bussiness-ul de peste hotare să fie chemate cu pașapoartele, iar acestea să le fie distruse la finalul activității, pentru a nu avea probe că au fost plecate peste hotare în țări cu viză, în folosul MISA.

Toate aceste măsuri sunt pure copilării ale unor farsori care cred că își pot lua contra-măsuri pentru a nu se mai întâmpla ceea ce s-a petrecut în 2003. Acești prostuți nu înțeleg că activitatea lor este cunoscută și documentată pas cu pas de către SRI și că doar șpăgile plătite periodic de către Gregorian Bivolaru mai țin deocamdată dosarul în stand-by iar buba se va sparge inevitabil, la un moment dat, când nu vor mai putea să plătească taxa de protecție la nivelul la care li se cere, așa cum s-a petrecut de altfel și în 2003.

 

EX-MISA

Și acolo lucrurile sunt clare. Ex-MISA a fost inițial ideea unui fost cursant (Andrei zis Bhairava), care a ținut-o găzduită pe platforma eamped. Pe parcurs au apărut doi indivizi care s-au dat bine pe lângă el, arătându-se interesați de subiect, oferindu-se chipurile să îl ajute. I-au clonat site-ul ex-misa eamped și au profitat de un moment în care site-ul a fost suspendat pentru câteva update-uri majore. La acel moment au dat lovitura, punând rapid on-line noua variantă de ex-misa  și anunțând pe mail sau chiar telefonic cei peste 80 de membri de la acea vreme că ex-misa s-ar fi mutat pe noua platformă, ceea ce era o minciună desigur. În acest fel controlul site-ului a trecut din mâna unui fost cursant MISA în mâinile a doi indivizi care nu au făcut nici măcar o zi de yoga la MISA sau în altă parte, și al căror interes în povestea MISA pare să fie doar acela de distrugere al Școlii de yoga, căci ei nu acceptă nici o altă variantă. De aceea îi bănuiesc că sunt finanțați de SRI și monitorizează atent toate persoanele care scriu sau intră să citească ceea ce se scrie pe ex-misa, căci site-ul este unul profi, în el fiind investiți peste 30.000 de euro. Cine dă 30.000 euro pentru o poveste a unei școli de yoga unde nu a fost cursant măcar o singură zi ?!

Deoarece am refuzat deja o colaborare cu SRI-ul pentru a distruge MISA, este evident că atitudinea mea conciliantă, de reformare a MISA nu le este pe plac, căci misiunea lor este distrugerea, lucru cu care eu nu pot fi de acord, căci acolo au pus suflet și muncă mult prea mulți oameni pentru a lăsa să se distrugă o asemenea construcție.

În concluzie, rămâne cum am stabilit. Eu scriu, voi faceți spume și de-o parte și de alta a țarcului. Căci, la modul fundamental ticăloșii din MISA se merită cu ticăloșii de pe ex-misa, conform principiului că Dumnezeu îi dă fiecăruia dușmanii pe care îi merită.

În ceea ce mă privește, insultele, invectivele și mușcăturile de cur  din ambele părți nu mă ating defel. Nu poți mușca apa. 

 • sonny

  E ceva ciudat totusi cu postarea lui GB pe pagina Europolului. https://eumostwanted.eu/ro

  Erau alti infractori mult mai calificati pentru poll position.

  http://www.cancan.ro/actualitate/tortionarii-mineriadelor-protejati-de-statul-austriac-interpolul-refuza-sa-i-localizeze.html

 • Sorin B

  Nu inteleg de ce se iau toti de Mihai. A propus scrierea unei carti despre MISA, liniste totala. In schimb i se reproseaza ca nu se lupta singur cu toata MISA.

  Dragilor, daca vreti sa faceti denunturi despre locatia lui Gregorian Bivolaru si modul in care isi conduce in continuare imperiul de proxeneti si sclavi pe santierele intregii Europe, turnati aici: https://eumostwanted.eu/ro#/ro/bivolaru-gregorian

  Denunturile pot fi si anonime 🙂

 • sinergicus

  Sorin sa nu imi spui ca nu se stie unde este bivolaru.. sint convins ca se stie ..postarea ca este cautat de interpol este de fatada…din anumite motive nu este interes pentru a-l aresta..oricum daca e sa fie arestat pentru sex cu minore atunci consider ca ar trebui sa fie arestati multi politicieni care sint in continuare bine mersi…. daca bivolaru ar trebui sa faca pirnaie ar fi o lista mai lunga de motive care din cite se pare justitia se face ca nu le vede…la urma urmei cred ca autoritatile romane in ansamblu ar trebui judecate pentru cirdasie la infractiuni cu bivolaru si nu numai… cine stie cita taxa de protectie in bani sau/si femei a platit misa de-a lungul vremii autoritatilor …deci acuza cu a facut sex cu o minora e caca maca …sint o gramada care au facut sex cu minore ..acu ceva vreme l-au aratat pe manelistul salam in compania femeilor minore…nimeni nu s-a alarmat , nimeni nu l-a urmarit….sa nu mai zic de ponta si alte lichele politice despre care se stie ca aveau relatii cu minore si chiar conduceau retele de prostitutie cu minore…eu personal nu dau 2 bani pe justitia de cacat din romania ….chiar de as sti unde e bivolaru nu le-as zice…adunatura infecta ce alcatuieste justitia romana sa caute capete de acuzare mai serioase nu sa umble cu gainarii…ptiu

 • Yogibhoghi

  Politicului in Romania le e frica de secte agresive, imaginati-va arestat Bivolaru, cati nebuni ar fi pe strazi cu pancarde, zi de zi hatuiala aia cui ii convine!
  De aia il lasa pe Criminal in pace, si afara din Romania!

 • Yogibhoghi

  Mihai Rapcea nu e adevarat, pentru ca te-ai ridicat impotriva unui psihopat cu locotenenti lui cu tot, esti ceva ce ei nu vor fi niciodata, un lastar viu crescut pe gramada de gunoi a nemernicilor astia.

 • prc

  “…totuși, au încercat un dialog și mi-au satisfăcut în mod tacit o parte din revendicările enunțate în somație. Este un pas important deoarece arată că totuși nu sunt atât de nebuni precum par la prima vedere…”
  Daca ar renunta in mod tacit la cutumele controversate…

 • Care ma exmisa site de 30k ? Cu 10usd pe luna se poate tine fara probleme un forum nu foarte populat. Daca intrii pe acolo vei vedea ca e destul de golut ca nu sunt membrii on-line. Iar 10 usd ( 40 ron ) cred ca are orice parlit de programator sau admin daca i se pune pata.

  Intreab-o pe F.

 • imo, misa e compromisa ca scoala, iar pentru a reforma caracatita actuala sint necesare metode staliniste. nu are nimeni puterea de a face ‘rotatia cadrelor’ IN interiorul misa. care s-a spart de altfel intr-un milion de scolicele, dupa cum a apucat fiecare instructor sa puna laba pe o feluie mai mare sau mai mica de ‘cascaval’.

  sint de acord cu critica adusa exmisei: in momentul in care am considerat ca s-a spus mai mult sau mai putin CAM tot ce era de spus, pasul urmator mi s-a parut a fi acela de a da un caracter CONSTRUCTIV saitului exmisa, conform principiului enuntat de bucky fuller – nu schimbi lumea distrugind modelele prezente, ci creind altele noi care le perimeaza pe cele anterioare.

  din pacate, exista mult mai mult interes in a arunca cu noroi in misa (justificat sau nu, nu conteaza) decit in a construi o alternativa superioara calitativ.

  avind in vedere ca imi cheltuisem deja mai mult timp cu aceasta cruciada decit avea sens (dpdv personal), am considerat ca este momentul sa-mi vad de alte proiecte. totusi, consider ca tragind linie, exmisa a facut mai mult bine decit rau, pina si prin faptul ca a ‘spart gheata’ tacerii impuse sau autoimpuse (cu juraminte, afuriseli, meditatii de pedeapsa, si intregul arsenal de influentare ‘hipnotica’-wannabe). dupa exmisa nu a mai existat ‘omerta’.

  misa va exista in continuare, atita timp cit va exista o piata pentru asa ceva. daca nu era misa era sahaja yoga sau hare krishna.

  solutia imo, este educatia. atunci cind va exista informatie de calitate superioara celei de la misa, accesibila facil, disparitia cashflow-ului spre gurusi va deveni doar o problema de timp. din pacate, structurarea unui curs de yoga/ezoterism necesita munca intelectuala, iar celor capabili s-o comita le lipseste ori motivatia, ori timpul necesar.

  in concluzie, probabil situatia nu se va schimba radical, cel putin nu in viitorul apropiat.

  mersi pt articol, brings back memories 🙂

 • andrei

  inainte sa spargi un buboi ca sa vindeci rana
  trebuie sa-l lasi sa se coaca,

  si Grig isi da seama de asta…

  o sa se curete totul la momentul potrivit,
  nici mai devreme si nici mai tarziu
  nici dupa cum vrei tu mihai rapcea
  nici dupa cum vrea sri/exmisa
  nici dupa cum vreau eu sau altu
  numai dupa cum vrea EL

 • @andrei

  Sunt de acord cu tine ca Grieg o sa se curete si el la un moment dat, ca mno, nimeni nu e nemuritor, dar nu va misca un pai pana atunci. Cum n-a ajutat pe nimeni in ultimii 15 ani si v-a lasat sa baltiti in propriul rahat, tot acolo va veti trezi. Va fi exact ca mult laudata schimbare din 2012- ia te uita, tot in rahat suntem. Nu stie ce ar tb sa faca pentru ca si-a depasit de mult competentele, si nici nu il interesati in mod special.

  Fetele sa vina la initiere si bani!

 • Sorin B

  Comentariile de pe rapcea.ro sunt citite cu mare atentie de Gregorian Bivolaru in ascunyatoarea din Paris. Ia uitati ce il ingrijoreaza pe mos Griguta, care scrie pe yogaesoteric.net sub “acoperirea” securistului de bine pe care il fute grija de binele yoghinilor:
  În plus trebuie să mai știți că acum se caută intens persoane care să fi avut măcar un mic contact cu d-l Bivolaru și care să fie dispuși să declare abuzuri și situații care să susțină imaginea creată prin toate aceste manevre de dezinformare sistematică. Ei vor apărea chiar prin denunțurile pe care lista Europol le va primi și cu aceasta se poate pune „gaz pe foc”.
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9204
  Deci il doare ca lumea ar putea sa il toarne anonim. Treaba asta ii acutizeaza si mai mult paranoia existenta si neincrederea in supusi. Sunt curios ce masuri de siguranta va mai inventa pentru a se apara. Cred ca va recurge la sedinte de hipnoza cu stergerea memoriei post-ludiu pentru “minunatele” care il viziteaza, pentru a uita cand si unde l-au “adorat” pe mosneag, ca sa nu ii poata da de gol barlogul.