Feed on
Posts
Comments

Un grup de cetățeni (Mihai Rapcea, Mihai Tociu, Codruț Burdujan, Nicolae Calotă, Groza Petre, Kilo și alții) deranjați de impostura și minciuna infractorului Dragnea, liderul găștii infracționale pesediste, ne-am dus la Parlament unde am pus în cutia poștală a fiecărui deputat, spre bună știință, un memoriu prin care îi atenționam să aibă grijă cum vor vota săptămâna viitoare Legea anti-defăimare, că avem alegeri anul ăsta și suntem cu ochii pe ei.


Textul memoriului sună așa:
Stimate Deputat,
Vă supunem atenției un set de informații pe care vă rugăm să le aveți în vedere atunci când veți supune la vot în plenul Camerei Deputaților “Proiectul de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup” (PL-x nr. 649/2015), promovat de liderul PSD Liviu Dragnea.
Proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, prin care acesta si PSD incearca sa ingradeasca libertatea de exprimare atat a presei cat si in mediul on-line, este “justificat” de initiator pe baza unei “conventii cadru europene”, care este de fapt un simplu document elaborat de un ONG cu nume inselator, si nu de un organism european.
Acest detaliu esential a scapat din vedere tuturor parlamentarilor si comentatorilor pe acest proiect de lege, desi, daca acest detaliu ar fi fost descoperit la timp, acest proiect nici nu trebuia sa ajunga in Camera Deputatilor.

Astfel, in expunerea de motive a “Proiectului de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup” (PL-x nr. 649/2015), Liviu Dragnea justifica:

2. Compatibilitatea proiectului de act normativ cu legislatia comunitara in materie

Propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare in materie, fiind inspirata de «Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei», propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii“.

In cazul adoptarii prezentei propuneri legislative, Romania ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale.

La punctul 4 din expunerea de motive, acelasi Liviu Dragnea, singur initiator, justifica:

4. Alte acte normative si sau documente internationale din care decurg angajamente

Romania s-a angajat sa promoveze o legislatie moderna in domeniul respectarii drepturilor omului si pentru combaterea discriminarii. Propunerea legislativa a fost inspirata de «Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei» propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii.

 

Cine este “Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”?

Conform site-ului http://ectr.eu/about-us, “Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”, in engleza “The European Council on Tolerance and Reconciliation”, este “un ONG international, creat in octombrie 2008 deAleksander Kwasniewski, fost presedinte al Poloniei, si Moshe Kantor, Presedintele Congresului Evreiesc European” cu scopul de a promova toleranta.

Asadar, acest “Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii” nu are nimic de-a face cu vreo institutie a Uniunii Europene, asa cum numele ar parea sa sugereze.

Aceeasi neapartenenta la vreo entitate europeana a acestei organizatii este confirmata si de Comisia Europeana pe data de 24 februarie 2014, cand raspunde interpelarii formulate de europarlamentarul Andreas Mölzer, care a intrebat cine e acest Consiliu si ce e cu respectiva Conventie.

Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii nu este o entitate a Uniunii Europene, iar Comisia nu furnizeaza nici o finantare pentru el. Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei nu este un document nici al Comisiei Europene, si nici al Uniunii Europene“, a raspuns Comisia Europeana.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ%3AJOC_2014_265_R_0001

 

Liviu Dragnea, decorat de co-fondatorul Consiliului European al Tolerantei

Moshe Kantor, Presedintele Congresului Evreiesc European si co-fondator al “Consiliului European al Tolerantei”, l-a decorat pe Liviu Dragnea pe data de 27 ianuarie 2016 cu ”Compasul Ierusalimului”, cea mai inalta distinctie a Congresului Evreiesc European, afirma Agrepres.

Cu aceasta ocazie Liviu Dragnea a laudat legea “tolerantei” pe care initiat-o.

“Consider ca aceasta lege este un adevarat pas inainte, care va aduce beneficii tuturor cetatenilor nostri si ajuta sa se dezvolte un mediu de întelegere si respect reciproc prin educatie. Aceasta este o chestiune esentiala nu doar acum, ci si pentru  generatiile viitoare. Trebuie sa fim toti in stare sa cream lumea noastra in siguranta, prietenie si securitate”, a declarat Dragnea citat de Agrepres.

 

Ce este “Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei”?

Folosind motorul de cautare Google, in tot internetul romanesc am reusit sa gasim numai 3 (trei) mentiuni la aceasta “conventie”. Daca acest document ar fi fost emis de o institutie europeana, trebuia sa fi fost tradus si asumat ca atare.

Cautand in limba engleza dupa aceasta “Conventie” am gasit un draft trimis in 2009 comisiei de drepturi si libertati din Parlamentul European, insa acest document nu a fost niciodata adoptat.

In septembrie 2013, European Dignity Watch, organizatie specializata pe apararea drepturilor fundamentale, a atras atentia in articolul “Double standards on tolerance promoted in European Parliament” despre faptul caadoptarea acestei Conventii va conduce la crearea unui program de supraveghere in masa a cetatenilor europeni, sub pretextul eliminarii intolerantei.

In articolul “EU Proposal to Monitor “Intolerant” Citizens” din octombrie 2013, Gatestone Institute atrage atentia ca “Parlamentul European dezbate pe tacute o propunere care cheama la supravegherea directa a oricarui cetatean al Uniunii Europene suspectat ca fiind intolerant”.

In dezbatere intra si Dan Alexe, care in noiembrie 2013 explica intr-un articol ca acest “Consiliul European al Tolerantei” de fapt nu este o institutie a Uniunii Europene.

In august 2014 si istoricul Michiel Luining trage un semnal de alarma pe blogul propriu asupra riscurilor generate de adoptarea acestei Conventii:

“Our freedom of expression is also at stake. One clear example of this mindset is A European Framework National Statute For The Promotion of Tolerance, which was circulated last year by the European Council on Tolerance and Reconciliation and compromises former heads of states and government leaders. They wished to establish national surveillance units to monitor citizens suspected of ‘intolerance’, and promote supportive regulations to create a climate of tolerance. As one can read in the statute, tolerance is defined as ‘an open mind to unfamiliar ideas and ways of life’, stating that individuals and groups should ‘make mutual concessions to each other’ with ‘respect for the distinctive characteristics of diverse groups.’”

In articolul Europe’s Intolerable “Tolerance” din iunie 2015, Gatestone Institute, vorbind despre Tony Blaire, care a devenit noul presedinte al acestui Consiliu European al Tolerantei, spune ca “toleranta acestuia nu pare a fi o expresie a libertatii, ci un standard orwellian de comportament care sa fie aplicat fortat si reglementat de guvern, unde drepturile de grup suprima drepturile individuale”.

Este pur si simplu de neinteles cum nici un membru, nici o comisie a Parlamentului Romaniei nu au fost in masura sa gaseasca printr-o simpla cautare pe internet informatia ca acest “Consiliu European al Tolerantei” nu este o institutie a Uniunii Europene, iar aceasta “Conventie” nu a fost ratificata de Parlamentul European.

Membrii Parlamentului aveau obligatia sa faca o minima cercetare asupra motivelor invocate pentru promulgarea acestei legi, in conditiile in care initiatorul face referire la o presupusa Conventie Europeana.

Liviu Dragnea afirma in expunerea de motive ca, prin adoptarea acestei legi, Romania ar fi prima tara care ar promova acest model pro-activ de promovare al tolerantei. Nu doar ca Romania ar fi prima tara, dar ar fi si singura tara din lumea civilizata care adopta o lege pe baza unei document controversat al unui simplu ONG.

(sursa: coalitiaromanilor.org)
ÎN CONCULZIE, apreciem că Legea Anti-Defăimării inițiată de dl. Dragnea, fundamentată pe fraudă și înșelătorie, aduce atingere libertății de exprimare și nu trebuie votată. Vom urmări cu atenție modul în care ați înțeles, fiecare dintre dvoastră, să vă exprimați votul și îl vom aprecia în consecință la alegerile din acest an.

Semnat: Grupul de acțiune civică Acțiunea Picasso                                 12.02.2016

loading...

11 Responses to “Acțiunea Picasso – “Poștașii nu bat niciodată de două ori””

 1. Ecce Homo says:

  MR, mafioții au darul vederii înainte mai puternic ca al tău și sunt disperați… Încearcă să ofere protecție ciorilor acum văzând că se duce vopseaua de pe pasărea măiastră.
  O veți vedea în fruntea paradei chiar dacă ăștia reprofilează catedrala în casă de toleranță 🙂

 2. prc says:

  BRAVO!

 3. Vaccin impotriva prostiei says:

  Salut
  Dupa cum probabil stiti, in Arges mor bebelusi, iar autoritatile investigheaza portocalele. Conform unor articole, acei bebelusi au in comun vaccinarea recenta impotriva hepatitei B.
  http://www.ziaristionline.ro/2016/02/15/medici-din-arges-vaccinul-anti-hepatita-euvax-b-pediatric-cauza-imbolnavirilor-pe-banda-rulanta-in-randul-bebelusilor/

  Oare sa fie o coincidenta ignorarea acestei legaturi tocmai acum cand vor sa legifereze obligativitatea vaccinarii, cu sanctiuni precum neprimirea in scoli a copiilor nevaccinati si chiar acuzarea parintilor care refuza vaccinarea, de rele tratatamente aplicate copilului?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20458517-exclusiv-cele-opt-vaccinuri-care-vor-obligatorii-pentru-inscrierea-copiilor-gradinita-scoala-scolile-vor-aspru-amendate-daca-nu-vor-respecta-legea.htm

  Resurse de documentare: https://www.youtube.com/watch?v=fEwyJE2-Kiw

 4. Elementar says:

  Eu cred ca bebelusii trebuie dusi urgent la o biserica ortodoxa si scaldati imediat in criselnita! Iar daca MAI ar avea bun simt de data asta ar da prin ordonanta de urgenta un elicopter sa-i duca chiar la Gange pana nu iese iar cu scandal…

 5. Elementar says:

  Bineinteles turcii se tem de vaccin de cand au primit tratamentul lui Tepes…
  Totusi de ce in Arges, acolo luna plina este mai stralucitoare?

 6. Elementar says:

  Deci nu sunt 50 de cazuri in fiecare spital din lumea civilizata. Sa fie oare altceva la mijloc?
  Ce spun vocile?

 7. Dupa cum probabil stiti, in Arges mor bebelusi, iar autoritatile investigheaza portocalele.

Leave a Reply