Sfintele, minunatele și miraculoasele vaccinuri

Voi scrie pe tema vaccinurilor pentru că e un subiect pe care presa mainstream îl ignoră deliberat, deși mai mulți vectori mediatici din ultimele zile indică spre vaccin – ca temă de interes național.

În primul rând, bebelușii din Argeș care mor pe capete în aceste zile. Unii bănuiesc că la mijloc ar fi un lot de vaccin cu probleme. Nu știu dacă pista vaccinurilor e cea corectă, însă știu că e ocolită cu grijă de autorități în discursul public. Și mai știu că sunt mulți părinți care se plâng de vaccinurile făcute copiilor.

Dacă cauți pe google, e plin de părinți reali cu copii cu probleme reale, de la vaccinuri. Poate că n-aș fi crezut, dacă n-a fi aflat că un coleg avocat din Baroul București are un copil care a devenit autist după vaccin, și altul a cărui fetiță a paralizat la câteva ore de la vaccin. Oameni reali, pe care îi cunosc. Cu povești reale. Nu le voi da numele, din respect pentru suferința lor ca părinți. Unii au dat medicii, spitalele, Ministerul Sănătății în judecată. Medicii s-au apărat spunând că au administrat corect, la momentul și cu metodologia potrivită, vaccinul prescris în programul național de vaccinare al copiilor, cu vaccinurile puse la dispoziție de Minister. Părinții au primit 5000 de euro despăgubire, pensie de handicap pentru copil și cam atât. Eu în locul lor mă judecam cu producătorul vaccinului, dar realizez că atunci când nenorocirea te lovește, nu te mai interesează altceva decât cum să îți salvezi copilul.

Din ce am discutat cu un medic pediatru, vaccinul conține germenii bolii împotriva căruia imunizează, în stare latentă. Germenii respectivi sunt injectați în ouă de găină sau diferiți embrioni de la alte specii, unde se dezvoltă. Apoi ouăle respective sunt iradiate cu radiații gamma extrem de puternice, care ar trebui să îi omoare pe germenii letali crescuți acolo, sau măcar să îi amețească oleacă, cât să nu mai muște. Apoi germenii sunt extreși printr-un procedeu complex, fiind transferați în serul de suspensie. Și se face câte un lot de vaccin din aceeași serie de germeni, care apoi se testează aleator pentru a se vedea dacă germenii sunt suficient de inactivi pentru a nu provoca boala respectivă.

Se presupune că germenii ăia leșinați de radiații  trebuie să se lase învinși de plăpândul sistem imunitar al copilului, cam în stilul în care un Goliat mahmur ar fi învins de micul  David, acest David imunitar “învățând” pentru viitor să lupte și cu un Goliat activ, în caz de nevoie.

Dacă rezultatul e mulțumitor, se trece la vânzarea lotului. Vaccinurile se țin în marea lor majoritate, la frigider până la administrarea către pacient. Uneori însă, fie din cauză că germenii respectivi au fost mai rezistenți și s-au adaptat (s-a constata că de-a lungul timpului a fost necesară o cantitate tot mai crescută de radiații pentru a inactiva germenii, ca și cum de-a lungul anilor aceștia ar fi dezvoltat o rezistență la radiații !), fie că nu s-a respectat condițiile de temperatură și lumină (unii își revin de la lumină !), fie că radiația nu a fost suficientă, fie că în urma iradierii, lotul respectiv de germeni/viruși a suferit mutații genetice în urma iradierii, dezvoltând proprietăți noi, în fine, și poate dintr-o mie de alte cauze pe care nu le cunoaștem, apar probleme cu unele loturi de vaccinuri.

În industria pharma se cunoaște bine acest lucru, dar nu se vorbește despre el. E o chestie periodică, previzibilă, statistic la fel de rară și de inevitabilă ca și avioanele care se prăbușesc. Nu că ar vrea cineva să se prăbușească, ci pur și simplu se întâmplă, fără nici o teorie a conspirației, fără vre-o minte criminală în spate. Și atunci sistemul încearcă să mușamalizeze cât mai repede scandalul, să retragă pe șest lotul de vaccinuri vinovat. Și se merge mai departe, căci nu-i așa, victimele colaterale nu fac decât să demonstreze câte nevoie avem de vaccin ! Căci așa este când te joci de-a știința, amestecând radioactivitatea cu virusologia. Iar de multe ori nici măcar nu e vina vaccinului.

Administrat la 1000 de copii, doar unul are, poate, probleme de sănătate majore în urma lui. Iar asta din cauza lui, a copilului. Fie că l-a prins cu imunitatea scăzută, fie că încă nu era dezvoltată suficient (studenții la medicină știu că așa-numitul “sistem imunitar” este în realitate o ficțiune a științei medicale, că de fapt el exprimă în realitate factorii – mulți dintre ei rămași încă necunoscuți – ce mențin un relativ echilibru al coabitării florei bacteriene și virale cu celulele umane și că recent s-a descoperit rolul crucial jucat de sistemul limfatic în asigurarea unei bune imunități).

Aș propune un experiment: aș lua 10 copii de vedete și pe părinții lor, vedetele. Dar nu de-ăștia oarecare, ci de-ăștia cu bani, lingăi ai Sistemului, care fac mișto de “fanaticii religioși” care refuză plini de inconștiență vaccinarea copiilor proprii. Și le-aș aduce un specialist în virusologie, care să le explice fără perdea cum se fac vaccinurile, cam tot ce am povestit eu mai sus, plus amănuntul “neglijabil” că de multe ori substanța de suspensie folosită conține (naiba știe de ce !) tot felul de substanțe de principiu otrăvitoare (mercur, aluminiu, și alte minunății). Iar apoi prezentarea statisticilor și a studiilor – niciodată verificate prin repetarea experimentelor, de către BigPharma, despre corelațiile dintre vaccinuri și anumite efecte – unele întârziate cu ani de zile – exemplu corelația dintre vaccinul contra HPV și infertilitatea la maturitate a femeilor vaccinate contra HPV.

Și apoi imagini cu părinți și copii distruși de vaccinuri. Să îi văd dacă nu au o strângere de inimă cu privire la vaccinarea propriului copil.

Astfel, în cunoștiință de cauză cu privire la riscuri, părinții nu și-ar mai vaccina copii cu așa o mare ușurință, cu ideea de turmă că “dacă toată lumea se vaccinează, de nu l-aș vaccina și eu pe al meu, de ce să pățească tocmai el ceva ?!”. Însă dacă veți cere medicilor care vaccinează să vă dea în scris că răspund în caz de reacții adverse în urma vaccinării copilului, o să vedeți că vor ezita, vor căuta să vă îmbrobodească cu asigurări că nu e cazul să vă faceți griji, dar în final vor REFUZA să își asume orice risc, sub semnătură. De ce, dacă e atât de OK și sigur precum îl prezintă ?!

Însă lumea a cam realizat că e ceva nașpa cu vaccinurile astea și se cam ferește. Și, cum profiturile scad, Big Pharma a încercat tot felul de metode. A încercat cu binișorul, cu reclame la vaccinare, n-a mers. Ne-a speriat că pandemie și trebuie să ne vacinăm. Nici așa n-a mers, sau – mă rog, nu așa cum sperau ei. Așa că s-au gândit să propună o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Potrivit proiectului de lege, părintele care refuză vaccinarea obligatorie pentru copilul său, riscă să fie decăzut din drepturile părintești. Cu alte cuvinte, nu își vaccinezi copilul, riști să ți-l ia Statul și să ți-l crească el, eventual dându-l spre creștere unor oameni care apreciază sfântul vaccin. Și nimeni nu zice nimic despre asta, deși legea trece prin Parlament chiar zilele acestea. Repet: O LEGE PRIN CARE STATUL NE OBLIGĂ SĂ NE VACCINĂM COPII. FĂră să ne ofere nici o altă alternativă. Nici o garanție, fără nici o răspundere din partea nimănui, în caz că iese prost.

Și acum ajung la un alt subiect. A apărut un nou vaccin. De data asta bun. E pentru o boală considerată până acum incurabilă, și puțin mortală – numită hepatita C. Chestia aia care la final duce la cancer la ficat și deces.

Vaccinul ăsta costă “doar” 100.000 euro în România. Ăsta e prețul pentru 84 de pastile de vaccin Harvoni, pentru trei luni de tratament. Dacă ar fi să alcătuiesc un top al celor mai scumpe substanțe din lume, pastilele astea s-ar situa din start în topul celor mai scumpe substanțe din lume. Nu înțeleg de ce costă atât de mult, când vaccinul CIMAVAX împotriva cancerului la plămâni produs în Cuba costă doar un dolar !!!

Probabil că cineva e foarte lacom, sau foarte exclusivist. Cert este că la acest moment avem peste 800.000 de bolnavi declarați de hepatită C la noi.  Doamnele Alina Gogoașă și Ingrid Panțuru de la S.C. Angelini Pharmaceuticals SRL  - unicul distribuitor în România al acestui vaccin, împreună cu John McHutchison – vicepreședintele pe Europa al producătorului Gilead Sciences – nu par foarte deranjați de faptul că sute de români mor în continuare în fiecare an din cauza unei boli vindecabile sută la sută, doar pentru că ei țin la preț.

 La un an de la intrarea în farmaciile românești a acestui vaccin, aproape nici unul dintre bolnavii români de hepatită C nu a beneficiat de el. Lista de așteptare este imensă – desigur din cauza costului prohibitiv. Și între timp, se mai și moare, la coadă firește. De-aia, aici e mai clar ca oriunde, că cine are bani, scapă.

În schimb Parlamentul era cât pe ce să accepte proiectul unor “băieți deștepți” din pharma, de votare a unui buget de 50 de milioane de euro la finele anului 2014, pentru vaccinarea bovinelor afectate de boala limbii albastre. Țeapa a căzut când a intrat pe fir SRI-ul, iar boala a dispărut de la sine în următorul an. Tare-aș fi curios să aflu ce șpagă și-au luat de la Big Pharma cei ce au declarat la autoritatea național veterinară cazurile false de boala limbii albastre. Și iar, nimeni nu a scris nimic despre asta în presă.

Printre altele, vaccinarea bovinelor împotriva blue tongue ar fi dus la paralizarea exportului de carne de vită autohtonă pe următorii 5 ani – lucru dorit evident de concurenții noștri europeni.

Cu alte cuvinte, se găsesc 50 de milioane de euro – bani europeni ! – pentru salvarea vitelor, se găsesc sute de milioane de euro anual pentru vaccinări inutile de tot felul de boli eradicate de mult, dar pentru hepatita C, care seceră vieți AICI ȘI ACUM nu se găsesc bani !

Să fie asta în favoarea românilor ?!

Cred că noi, românii, merităm ca oameni educați, respectul autorităților. Merităm o dezbatere publică oneste pe tema vaccinurilor și a riscurilor reale ale vaccinării, dar și al intereselor financiare ale marilor producători. Fără exagerări, fără panică, fără patimă. Cu cărțile pe masă. Ce ziceți, se poate ?!

 • Elementar

  Clar “vaccinul impotriva prostiei” pe care l-ai luat recent a fost iradiat cu prea multa lumina din lumina iar prostia s-a multiplicat exponential! qed.

 • MR

  Argumente ?!

 • motu35

  tema e vasta cu vaccinurile,dar o sa-mi permit sa fac citeva precizari, subliniind ca am lucrat efectiv o mica perioada in lantul de productie al unor vaccinuri:
  -germenii se cultiva in albusul de ou, la unele, dar se inactiveaza termic….deci nu suravietuieste nimic, dat fiind ca temperatura de inactivare utilizata trece de 60 de grade iar germenii la 42 de grade mor
  -pt cunostinta generala a unora…aluminiul si mercurul sint metale, deci insolubile in lichide si cine a avut curiozitatea sa se uite la o fiola de vaccin, in fiola este lichid, de aia se si administreaza injectabil, pt conservare se utilizeaza oxizi ai metalelor, solubili si in cantitati infime, ca termen de comparatie, intr-o doza de vaccin, lao analiza cantitativ valorica exista exact atita sa zicem ca ex. oxid de aluminiu, cit intra in organismul unui om, cind linge o lingura din aluminiusau atita oxid de mercut cit intra atunci cind maninca o conserva de peste oceanic
  -cazurile de copii imbolnaviti in urma unui vaccin exista , sint de necontestat, dar nimeni nu ia in calcul, in nici o statistica, citeva aspecte esentiale, cum ar fi stareaa de sanatate a copiluluiin momentul vaccinarii, insistenta parintelui ca sa se faca vaccinarea in acea zi, ca nu mai are gaura in program desi copilu debia a scapat de 2 zile de o raceala, incompetenta medicului de familie care nu face decit o examinare sumara acopilului, dar si lipsa de informare a parintilor in directia interdictiei oricarei vccinari a copilului bolnav sau imediat dupa o boala provocata de prezenta unui virus in organismul copilului, deci sint factori complecsi, care din nefericire pot duce la situatii grave pt copilul vaccinat
  -niciodata parintii care gresesc, nu isi recunosc vina…numaimedici sau sistemulsint de vina si evident vaccinul
  -lipsa crunta de informare a pacientilor in care sa lise expuna clar…balanta benefiii versus riscuri pt ca fiecare sa ia decizia in deplina cunostinta de cauza
  -ciudat…dar nimeni nu subliniaza in aceste zile decit paranoia legata de accidentele rezultate in urma vaccinarii, iar statisticile din ultimii 70 de nai cu blile eradicate…sau beneficiileobtinute sintmanipulate ordinar sau trecute sub tacere
  -se baga in aceasi oala toate vaccinurile…fara a se tine cont de destinatia lor, trecinduse cu vederea eficienta de necontestat in cazurile de urgenta, vezi antirabicul, antiviperinul, antitenaosul si lista elunga
  -din nefericire exact cum ziceai in articol, nu se doreste odiscutie clara din nicio parte, in acest domeniu fiecare cam trage focul sub oala lui, din interese direct atit financiare cit si de imagine
  -cel mai trist lucru e ca, asa zisa big farma tinde sa devina un felde bau -bau, uitindu-se beneficiile directe rezultate din existenta ei de-alungul ultimului secol

 • Dezbateri au mai fost si pe la tv..vezi aici https://www.youtube.com/watch?v=KkfeB8XBZk0 … Si exista si anumite documentare prezentate la TVR 1 https://www.youtube.com/watch?v=OrZGeQaJ9hk si ProTV pe aceasta tema la emisiunea Romania Te Iubesc https://vimeo.com/103789201 … Dezbateri oneste nu vor putea fi cred niciodata atata timp cat medicii care dezbat sunt aserviti Big Pharma (cum cred ca e masonul Streinu Cercel de exempu – promotorul nebuniei vaccinarii contra gripei porcine, de care nu s-a mai auzit nimic de atunci… http://foaienationala.ro/adrian-streinu-cercel-unul-dintre-promotorii-campaniilor-criminale-de-vaccinare-obligatorii-este-mason.html), iar chestia asta nu ai cum sa o afli sigur sigur niciodata, caci multe sume se vehiculeaza la negru, deci nu cred.

 • Flavian

  Ai copii. Is curios daca i-ai vaccinat.

  Mii de oameni mor in accidente de masina. E momentul sa interzicem masinile, masinile au fost facute de francmasoni pentru a reduce populatia cu 2/3.

  Mii de oameni mor anual omorati cu cutite. E momentul sa devoalam conspiratia planetara prin care masonii au inventat cutitul pentru a reduce populatia cu 2/3.

  Da scandalul din franta cu germenii de grau infestati , cand multi au ajuns la spital si daca nu era big pharma dadeau chix? Poate e momentul sa nu mai mancam nici germeni de grau?

 • MR

  @Flavian
  Decizia pentru vaccin am luat-o întotdeauna împreună cu soția, după ce ne-am informat temeinic despre respectivul vaccin. Unele le-am făcut, altele nu. Sunt periculoase în special acele vaccinuri unde copilul îți vine de la școală cu hârtia ce trebuie semnată de părinți pentru vaccin. Nu mi-am asumat o asemenea responsabilitate, nu sunt medic.
  Comparația ta cu accidentele de mașină și altele asemenea nu e corectă. Vaccinul e opțional și chiar și după declanșarea bolii, în eventualitatea în care aceasta s-ar produce, există tratamente

 • Vaccin impotriva prostiei

  Dupa cum reiese si din articol, problema are doua parti: legea obligativitatii vaccinarii si siguranta/oportunitatea/efecte secundare ale vaccinurilor.

  In privinta legii obligativitatii vaccinurilor: aceasta a fost conceputa la sfarsitul anului trecut si urmeaza sa fie in dezbatere publica. Motivarea acestei initiative legislalive a fost ca in Romania a scazut rata vaccinarii sub procentul recomandat de OMS. Insa (partea dubioasa) cea mai mare parte a scaderii a fost datorata incapacitatii de aprovizionare cu vaccinuri. De aici si pana la impune ca obligatoriu un tratament medical (fie si preventiv), cu efecte secundare (scrise alb pe negru pe prospectul oricarui vaccin) imi pare un abuz imens. Conform Legii sanatatii si chiar si principiilor constitutionale, orice act medical trebuie informat corect si acceptat, iar nu impus de niste secretari de stat, si legiferat de oameni politici, sub lobby-ul Big Pharma.
  Nu doresc nimanui sa joace OBLIGAT la o ruleta, chiar si occindentala, cu sanatatea lui pe masa.
  Daca scapam de prima problema, fiecare sa faca ce stie el mai bine pentru el si copiii lui.
  Insa, argumente pro si contra exista din abundenta.
  Dupa cum precizeaza userul Motu35, germenii se cultiva pe medii nutritive, care includ si rinichi de maimuta, celule umane sau celule cancerigene. Procesul de producere trebuie foarte bine controlat, dar mai da si gres, dupa cum recunoaste directorul de productie de la o mare companie prod. de vaccinuri:
  https://www.youtube.com/watch?v=0w07Vn-Cybg

  Deci efectele secundare, cum ar fi autism, paralizii, etc sunt mici copii, pe langa ce se poate intampla dintr-o mica eroare. Aluminiul este adaugat pentru a obtine reactia organismului, caci altfel organismul nu ar produce anticorpi, deoarece germenii sunt inactivati. Este foarte toxic, mai ales ca ocoleste sistemul de aparare format de tubul digestiv, fiind injectat direct in muschi. Ca si doza de mercur continuta (sub numele timerosal, in prospecte), se poate privi un grafic:
  http://3.bp.blogspot.com/-9_JS9INf-Gs/VF93lwDOnRI/AAAAAAAAZlk/XRghSSvSEbc/s1600/Mercurul%2Bdin%2Bvaccinuri.jpg

  Pare ceva mai mult decat linsul unui peste oceanic contaminat!!!! Iar la copii, doza e si mai mare, pentru ca ei nu au sistemul imunitar format, iar producerea anticorpilor este singurul criteriu de punere pe piata a unui vaccin.
  Ideea ca vaccinarea a eradicat boli are si argumente contra. De fapt bolile infectioase grave au disparut mai ales din cauza igienei si a unei alimentatii mai bune, odata cu sfarsitul razboiului (II). Graficele cu numarul bolilor arata ca introducerea vaccinarii a contribuit prea putin la eradicarea acestora, insa a dus la o explozie de alergii, boli autoimune, astm si alte grozavii, pe care le puteti vedea in urmatorul documentar. (nerecomandat pentru oameni prea sensibili).
  https://www.youtube.com/watch?v=fEwyJE2-Kiw

  Desigur, daca suntem muscati de un parlamentar turbat, e cazul sa ne vaccinam!!!!

  O pozitie echilibrata si foarte informata se gaseste in acest articol:
  http://www.formula-as.ro/2008/841/sanatate-35/vaccinurile-intre-da-si-nu-dr-rares-simu-medic-specialist-in-imunologie-clinica-si-alergologie-10330

 • Vaccinul ala cubanez exista si in Romania?

  Dar alte medicamente eficiente si ieftine produse in tari nedemocratice gen Cuba?

 • Elementar

  e.g. medicamentul miracol, made in Colombia…
  Statul poate iti ia copilul daca vine la scoala cu buza umflata si spune ca l-ai obligat sa recite pasaje din biblie.
  Nu ti-l ia daca refuzi vaccinarea pe propria raspundere, dar daca nu are minimul de imunizari atunci nu-l vei putea inscrie in unele scoli…
  Dar cand trece satra prin sat il vei putea inscrie la circ… sau la misa, probabil si la manastiri, optiuni alternative vor fi.

 • MR

  Pista vaccinurilor în cazul bebelușior din Argeș nu este exclusă nici de către Norica Nicolai http://www.dcnews.ro/norica-nicolai-ipoteza-oc-pista-noua-in-criza-bebelu-ilor_497909.html

  momentan, bebelușii din România sunt subiect de experiment pentru companiile farmaceutice din Occident, care profită de lacunele legislației de la noi: http://fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=644470&title=incredibil-ministerul-sanatatii-a-comandat-pentru-bebelusi-un-vaccin-nou-care-face-obiectul-unei-monitorizari-suplimentare-acest-lucru-va-permite-identificarea-rapida-de-noi-informatii-referitoare-la-siguranta-

  Tocmai de aceea, tot mai mulți părinți din România refuză vaccinarea copiilor:
  https://youtu.be/KUWFyBmudco

  Un material interesant despre ce contin vaccinurile pentru copii:
  https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fiustin.amandania%2Fvideos%2F240532622948075%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

 • MR

  Avem cel mai mare pret DIN LUME la vaccinul contra hepatitei C

  “Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii precizeaza costurile minime de productie pentru o cura completa cu aceste medicamente: ele variaza intre 90 de Euro si 240 de Euro. Aceste calcule au declansat un scandal international imens, in care mai multe organizatii de pacienti, organizatii internationale si chiar politicieni au acuzat companiile producatoare ca practica preturi imoral de ridicate. Pretul initial practicat de pilda in Statele Unite era de 1000 de euro pentru o singura pilula, comisia de Finante a Senatului american deschizand din acest motiv o investigatie avand in vedere „costurile de dezvoltare si productie”.
  Între timp, in urma negocierilor dintre guverne si companiile producatoare, preturile pentru o cura completa au inceput sa scada: 41.000 de Euro pentru o cura/pacient in Franta, 6750 de Euro in Brazilia si pana la cel mai redus pret obtinut de Egipt (tara cu cea mai mare prevalenta a hepatitei C din lume): 900 de Euro pentru o cura/pacient.”

  http://www.romaniatv.net/ce-pret-au-obtinut-autoritatile-romane-in-negocierile-pentru-medicamentele-care-vindeca-hepatita-c_243857.html#n

 • Elementar

  Bine dar baietii disperati de la serviciul ortodox de informatii nu trebuie deranjati un pic, prea cu maiestrie picteaza limbi albastre, unii le si semneaza…

 • Flavian

  @rapcea
  Nu era oare de bun augur sa incepi cu un text ingrosat in care sa spui ca : Eu ,impreuna cu sotia, am decis sa ne vaccinam copii, dar va indemn ca voi sa nu o faceti pentru ca….?

  Nu de alta dar poate ca cititorii tai in urma articolului vor decide sa nu o faca pentru toate vaccinurile de pe piata, pentru ca domn avocat a scris pe blogul lui ca e rele. Si cand vine epidemia si se imbolnavesc copii nevaccinati, sunt curios ce le vei spune. Le vei spune ca ai tai sunt bine pentru ca au fost vaccinati? Chiar is curios.

  http://www.francetvinfo.fr/sante/une-etrange-epidemie-de-rougeole-touche-l-alsace_934691.html
  http://www.topsante.com/maman-et-enfant/bebe/sante-de-bebe/etats-unis-une-epidemie-de-rougeole-relance-le-debat-sur-le-vaccin-76381

 • Flavian

  @rapcea
  Nu era oare de bun augur sa incepi cu un text ingrosat in care sa spui ca : Eu ,impreuna cu sotia, am decis sa ne vaccinam copii, dar va indemn ca voi sa nu o faceti pentru ca….?

  Nu de alta dar poate ca cititorii tai in urma articolului vor decide sa nu o faca pentru toate vaccinurile de pe piata, pentru ca domn avocat a scris pe blogul lui ca e rele. Si cand vine epid

 • nituionel

  Singurul lucru bun care ramane in urma lecturarii unor comentarii anapoda este ca ofera certitudinea existentei fiintelor sosite de pe alte planete printre noi.

  Cat de tampit trebuie sa fie un asa zis parinte care sa/sa nu vaccineze puiul de om din ograda proprie dupa ce citeste pe un blog.

  Toate cele bune d-le Rapcea.
  Sper sa va fi inzestrat bunul Dumnezeu cu multa rabdare.

 • Laura N.

  Sunt curioasa: cand ati facut ultima data un control psihologic? Si mai curioasa: oare dvs. chiar va intelegeti cand scrieti ceva?

 • Flavian

  @nituionel technology is a bitch.. nu inteleg cum de nu a aparut postul intreg, dar nu am ce sa fac din moment ce blogul nu afiseaza uneori ultimul post pentru ca foloseste informatia din cache.

  @Rapcea
  1 Daca in urma unei epidemii , copii ai cititorilor convinsi de tine ar muri in timp ce altii(cum ar fi ai tai) vaccinati ar trai, ce le-ai spune? Ca ai incercat sa-i protejezi?
  2 BigPharma a gasit solutii la probleme reale: diabet, variola, poliomielita, meningita etc..

  A) Poate ca BigPharma nu are strategii de dezvoltare, nu stiu ce si cum sa faca si au nevoie de un creier luminat cum este a lui mataluta pentru aceasta. Poti oricand sa iti depui CV-ul la conducerea unei astfel de societati si sa-i indrumi catre culmi noi ale evolutiei medicinii.
  B) Poate ca ai alternative la ce ofera BigPharma, caz in care esti invitat sa faci teste clinice ( ca daca acuzam BigPharma ca ne omoara prin medicamente netestate nu vrem nici noi sa repetam greseala, nu-i asa ? ) si sa le scoti pe piata gratuit, ca na, daca BigPharma ia pielea de pe noi e cazul sa venim cu ceva mult mai bun si grati ;).
  C) Poti face un ONG open source si sa finantezi cercetatori si productie gratuita de medicamente alternative. Is curios cam cate medicamente/vaccinuri o sa iasa pe piata sub conducerea lui mataluta.

  Mda…. asa ma gandeam si eu. E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.

 • Elementar

  MR de ce nu mai insisti pe pista asta, ti-e frica ca duce la leaganul serviciului ortodox de informatii? Nu vrei sa afli cine sunt actionarii SRLurilor ce cumpara fiole de doi bani pe darknet si le vand spitalelor la pret de lux?
  Tu ti-ai fi avertizat gasca daca stiai?

 • Richard

  Harvoni nu este un vaccin, este un tratament. Vacccinul este ceva care se administreaa profilactic, ceea ce se da celor care deja au o boala, se numeste “medicament”. Ar fi superb sa va informati – daca tot scrieti despre medicina, macar sa fie corect in punctele fundamentale.

  De asemenea, “Nu le voi da numele, din respect pentru suferința lor ca părinți.” – Incorect. Nu le dati numele, nu din respect pentru suferinta, ci pentru ca nu aveti consimtamantul de a face aceasta informatie publica. Daca persoanele respective sunt de acord, atunci le puteti da numele (indiferent daca respectul exista sau nu). E un principiu fundamental legat de drepturile persoanelor respective.