Gregorian Bivolaru – puncte de vedere

Observ că în ultimele două zile se înregistrează un trafic record pe site iar acest lucru nu îl pot pune decât pe seama vâlvei create de prinderea lui Gregorian Bivolaru. De la o medie de 7 – 8 sute de vizitatori unici pe zi, traficul s-a dublat – iar asta in zile de weekend, când de obicei ar trebui să scadă. Graficele de pe t5.ro vorbesc de la sine.

În ceea ce privește accesările de pagină, acestea au crescut de 3 ori, ceea ce arată că cititorii se întorc pentru a citi noutățile de la comentarii pe subiect.

trafic Rapcea

grafic trafic rapcea

Interesant este însă faptul că la acest aflux de aproape 1000 de cititori noi – pe zi, numărul comentatorilor nu a crescut. Acest lucru arată o atitudine prudentă a unora, de tipul “cumpără, dar nu vinde”. E drept, am primit și multe telefoane de la colegi sau foști colegi de la MISA, cu atitudini extrem de diverse vis-a-vis de prinderea lui Gregorian Bivolaru. Majoritatea m-au rugat să păstrez confidențialitatea informațiilor aflate, fapt ce denotă în continuare o frică a celor din MISA față de eventuale represalii din partea conducerii.

Ce m-a uimit la unii dintre ei, pe care îi știam din categoria “spălați pe creier” a fost atitudinea față de prinderea lui Grieg. Parcă păreau cumva îngrijorați, dar și ușurați că toată situația va ajunge la un deznodământ clar. Simțeam că se săturaseră de toată povestea cu maestrul fugit în Suedia, dar despre care toată lumea știe că trăiește bine-merci la Paris.

Toată această ipocrizie impusă de conducerea MISA i-a scindat lăuntric pe cursanți. Exterior, susțin (încă) din gură susținerea de Maestru, dar interior îi simți că au o anumită doză de satisfacție. Nu mai simți la ei revolta aia din anii 2004-2005 când erau gata să moară cu Sistemul de gât.

Pun pariu că dacă Gregorian Bivolaru va fi adus în țară, nu vor ieși decât o mână de oameni să protesteze față de încarcerarea lui. Cumva, oamenii din MISA simt că au fost folosiți ca masă de manevră, iar lipsa de sinceritate a Maestrului – în primul rând față de ei își va arăta în această perioadă rezultatele.

Între Gregorian Bivolaru și autoritățile din România nu mai stau în acest moment decât o mână de fideli naivi sau co-interesați – prin poziția pe care o dețin în conducerea MISA, care riscă enorm prin ajutorul pe care i-l dau pentru a-l sustrage executării pedepsei. Și desigur, o grămadă mare de bani, plătiți avocaților, securiștilor “de bine” și politicienilor care în toți acești au au fost plătiți să închidă ochii și îl protejeze.

Unde este Dumnezeu în toată ecuația asta ?! Poate doar în sufletele naivilor, care meditează și se roagă plini de bună credință pentru eliberarea gurului lor.

Pe de altă parte, nu pot să nu remarc planificarea mediatică a “evenimentului” capturării lui Gregorian Bivolaru. Deși de ani de zile presa din ROmânia îl uitase, brusc, cu doar două zile înainte de capturarea lui, Gâdea de la Antena 3 își “amintește” cu totul “întâmplător” de cazul Gregorian Bivolaru și îi alocă zeci de minute într-o emisiune la oră de maximă audiență. Iar asta cu două zile înainte de orice știre despre prinderea lui Grieg.

Să fie oare o coincidență, sau Gâdea primise misiunea de la serviciile secrete să “reamintească” opiniei publice despre “monstrul” Bivolaru ?! Eu nu cred în coincidențe, la fel cum nu cred că Bivolaru a ajuns “întâmplător” cap de afiș pe most wanted Europol cu o lună în urmă. Urmăriți emisiunea, în special de la minutul 8 la minutul 25, unde se toacă numai pe tema Bivolaru:

Eu cred că se pregătea capturarea lui, dar era necesară punerea în scenă mediatic, a întregului spectacol, ca de obicei, cu scopul de a acoperi adevăratele porcării care se petrec la acest moment în România, evident cu scopul de a abate atenția opiniei publice de la ele.

Eu nu spun că Bivolaru nu trebuie adus în fața legii, pentru a plăti pentru ceea ce a făcut. Însă mă deranjează ipocrizia celor care îl acuză. Demonizarea lui. Cum să transformi infracțiunea de act sexual cu o minoră de 16 ani (fapta pentru care a fost în realitate condamnat la cei 6 ani de închisoare) în “pedofilie” și “pornografie infantilă” ?!

Și evident că nu am nici o legătură cu reținerea lui, deși unii am văzut că mă creditează cu merite în acest sens. E vorba doar de karmă și atât. E vorba de depășirea unei limite în ipocrizia, minciuna și aroganța de care a dat dovadă Bivolaru, care se credea protejat și de neatins și își permitea să porcăie pe toată lumea cu emisiuni pe MISA TV sau cu articole pe yogaesoteric, în vreme ce el continua plin de un tupeu nemărginit, să trimită femei la produs bani, în Japonia sau alte țări.

În acest sens, Bivolaru și-a uitat propriile lecții, transpuse în aforismele și cugetările pe care i le-au publicat cei de la yogaesoteric. Dau doar câteva exemple:

Timpul ne descoperă secretele. Timpul face să apară ocaziile minunate. Timpul confirmă până la urmă sfaturile bune.

KARMA amestecă într-un mod tainic și dumnezeiesc „cărțile“, și apoi ființele umane joacă, cel mai adesea fără a-și da seama că, dincolo de aparențe, nu există niciodată întâmplare, deoarece totul este o enigmatică necesitate.

KARMA este fie ceea ce ni se petrece, fie ceea ce apare atunci când nu ne așteptăm deloc.

Toate acțiunile benefice ce au fost în mod divin integrate și care au fost realizate de noi în tinerețe devin apoi comorile noastre sublime, de care putem beneficia din plin la vreme de bătrânețe.

A-ți da seama prompt de propria ta prostie și a te opri imediat să mai acționezi în felul acesta este o semnificativă dovadă de inteligență creatoare practică.

Există unele ființe umane ce sunt mai mult sau mai puțin înțelepte. Printre ele se află ființele umane ce dau dovadă de înțelepciune înainte să acționeze și există celelalte ființe umane, care devin într-o anumită măsură înțelepte abia după ce au acționat, fiind – vrând, nevrând – silite să învețe tocmai datorită greșelilor pe care le-au făcut cu acea ocazie

Cunoașterea adevărată de noi înșine ne transformă apoi în bine punctul de vedere.

Anumite puncte de vedere ne înlănțuie, altele ne eliberează.

Modificarea punctului de vedere este întotdeauna însoțită de efecte corespunzătoare.

Anumite puncte de vedere ne fac fericiți, alte puncte de vedere ne chinuie toată viața.

Fiecare acțiune pe care o realizăm provoacă (datorită proceselor de rezonanță declanșate) efecte precise, atât în noi înșine, cât și în ceilalți care sunt atunci în consonanță cu noi.

Orice bucurie de care ne atașăm în mod egoist în această lume este, mai devreme sau mai târziu, tulburată de teamă.

Pentru ființa umană înzestrată cu discernământ, orice lucru sau ființă din această lume, de care ne atașăm, este încărcat cu durere și suferință.

Închei acest material aici, nu înainte de a remarca faptul că voi continua să nemulțumesc în egală măsură fanaticii susținători MISA&Bivolaru și fanaticii susținători ai ex-misa și anti-Bivolaru. Acest gen de oameni suferă de un soi de daltonism existențial; ei nu pot concepe o situație de viață, o persoană sau un eveniment decât în categorii absolute: de bine sau de rău, judecându-i pe cei ce nu le împărtășesc poziția ca fiind împotriva lor, deci dușmani.

În viziunea acestor oameni nu este loc de nuanțe, suprapuneri de situații, paradoxuri, iar ei în general nu înțeleg faptul că nimeni pe această lume nu este fundamental și absolut bun sau rău.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *