Cum a reușit Tarkovsky să ia premiul Oscar

În sfârșit a luat un premiu Oscar și DiCaprio. De fapt Tarkovsky. După 30 de filme făcute, lipsa trofeului în panoplia personală ajunsese subiect de glume și ironii printre fani, dovadă în acest sens meme-urile care au invadat online-ul pe tema asta.


Faza aiurea este că a reușit să atingă trofeul cu un film ce pare plagiat integral după cele ale regizorului rus Tarkovsky, ceea ce îl face pe Leo un pic de Strehaia, combinat cu Moga. Ceea ce  desigur îl face pe DiCaprio un pic mai apropiat de noi, un pic mai român.

Înțeleg că “specialiștii” americani ce decernează Oscarul sunt zero barat la cultură cinematografică, altfel nu se explică țeapa încasată cu plagiatul.

Asta demonstrează o ideea încăpățânată mai veche de-a mea, că ăl mai prost om din lume e americanul, iar dacă îl scoți din arealul lui social și cultural, cunoștiințele lui despre lume sunt nule.

Probabil când vestea se va întinde și eventual moștenitorii lui Tarkovsky vor produce scandal în media, inculții de la Oscar vor dori să îi retragă lui DiCaprio trofeul pe motiv că l-a obținut prin plagiat, și astfel Leo va deveni și primul actor căruia i-a fost retras cel mai greu obținut trofeu din istorie. Să te ții atunci ce glume or să apară.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *