Eurovizionul a devenit desuet. Vrem EUROPENII AU TALENT !!!

Eurovizionul a ajuns un fel de instrument politic răsuflat, al cărui scop inițial a fost depășit de evoluția Europei, la fel cum se pierde utilitatea apendicelui la omul modern.

Trebuia să fie simbolul unei Europe a națiunilor ce se întrec muzical între ele, promovându-și specificul și limba, pentru consolidarea unei “Europe unite în diversitatea ei” -  cum frumos specifica un document programatic al Uniunii. Evident, aceea a fost doar o etapă demult depășită. Astăzi statele naționale ale Europei sucombă ca națiuni și identitate, una câte una, în fața deznaționalizării prin multiculturalismul de tip marxist. Fragilitatea Națiunilor atrage prădătorii din alte continente mai barbare, la fel cum mirosul sângelui căprioarei rănite atrage lupii. Criza refugiaților este doar una dintre manifestările exterioare ale bolii ce duce la groapă națiunile europene. Alături de ea sunt pierderea vitalității europenilor, transpusă în natalitate mai mică decât mortalitatea. Atunci când un popor nu mai are tineri, el devine bătrân. Însă odată cu bătrânețea vine și uitarea, tradusă în realitate prin pierderea tradițiilor, a legăturii cu trecutul. Bătrâne și senile, popoarele Europei bâjbâie poticnindu-se pe cărările Timpului, iar sfârșitul lor este previzibil, dacă nu se va activa instinctul de supraviețuire.

În acest context, remediile devin otrăvuri. La fel, Eurovizionul a devenit din eveniment excepțional, de fraternitate și conștiință de apartenență la Continentul European, un mijloc de promovare a ciudățeniilor, antivalorilor și aberațiilor de tot felul. Datorită celor ce controlează acest spectacol și rezultatele lui din culise, concursul este câștigat de la an la an numai de ciudați. Transexuali, homosexuali, lesbiene, rokeri demonici, de ai impresia că omul normal, europeanul reprezentativ, nu există în acest concurs. Și dacă există, nu câștigă.

Deoarece muzicienii și artiștii consacrați știu acest lucru, nu se pretau la un astfel de spectacol și refuză tacit participarea.

A trecut de mult vremea când Abba câștiga Eurovizionul. Era prin 1974, cu un an înainte de nașterea mea. Astăzi, artiștii europeni cu succes la public ocolesc Eurovizionul. Privind în această seară la selecția pentru reprezentantul României la Eurovizion, am avut un șoc. Numai iluștrii necunoscuți, artiști de mâna a 2-a cu falsetul la ei, care cu greu ar fi luat preselecțiile la Vocea României ! Nu o să vezi o piesă de-a lui Inna sau Delia acolo. Nici pe Bitman sau Bănică. În schimb îl vezi pe papagalul de Trăistariu, disperat să se bage în seamă pentru că nu a mai auzit nimeni nimic nou de el pe piața muzicală, unde de altfel e declarat mort și îngropat. Și a venit cu un fel de Tornero, dar pe invers, ca un ecou al Cosmosului la Torneroul de acu n-șpe ani la care a participat micul chelios.

Dacă așa se petrec lucrurile și în celelalte țări europene, când vine ovrba de preselecțiile de Eurovizion, e clar de ce iau premiul toți retarzii și afonii.

Mai mișto ar fi un Eurovizion al câștigătorilor din țările în care s-a organizat “românii/englezii/francezii/spaniolii au talent”, un fel de EUROPENII AU TALENT ?! CU siguranță ar fi mult mai reușit din punct de vedere vocal și artistic, decât bășinile de categorie B de pe scena Eurovizionului.

Părerea mea !

 • Public Enemy 1

  Mihaela, articolele tale cam miros a ciclu menstrual…

 • Zootopia

  Welcome to the Jungle 🙂

 • MR

  Desigur, bărbații adevărați nu ascultă decât muzica berii din pahare, ca în reclamele alea imbecilizante despre băutorii de bere.

 • FREEDOM

  FLORIN SALAM ie cel mai tare ..ar cistiga lejer EUROVISIONU asta , ADRIAN nu mai zic ..si l-ar cistiga an de an … SALAM E NUMERO 1 .. muzica buna ptr cine cunoaste , unele melodii sint adevarate .. acu o sa sara elevatii sa ciriie da nu conteaza

 • Public Enemy 1

  Reclamele e pentru fraieri… cu toții știm că orice vira preferă defapt o limonadă proaspătă, maiales după o împărtășanie copioasă

 • Pentru că lucrurile evoluează incredibil de repede către un guvern mondial și implicit o dictatură mondială, am decis să facem primul videoclip marca „Conspirații și mistere”: -cum e structurată lumea, cine se află în spatele guvernelor, cum putem conștientiza asta și ce acțiuni trebuie întreprinse pentru a contracara, cum sunteți manipulați prin , internet și cum să vă feriți, etc.
  Sperăm că acesta să fie doar primul dintr-o serie mult mai lungă de emisiuni.Să știm cum funcționează lumea și propaganda la care suntem supuși este un prim pas în descoperirea și punerea în practică a metodelor de contraatac. Ce înseamnă asta ? Înseamnă să realizăm că puterea este în mâinile noastre. Și nu mă refer aici la lozinci politicianiste. Acțiunile noastre chiar pot schimba modul în care suntem conduși și pot schimba viitorul.

  https://www.youtube.com/watch?v=9EzOuqF1vgg

 • Neele

  Ok nemultumitilor, am inteles: va vine cumva peste mana sa apreciati talentul.

  Am remediu pentru voi, https://youtu.be/eGu2camh0WA
  Plus 2 linguri de Walkiria la 6 ore pe stomacul gol.

  Get well soon!
  ( 🙂 )