Feed on
Posts
Comments

Am aflat că tocmai au avut loc schimbări majore în conducerea MISA. Nicușor Catrina nu doar că a redevenit președintele MISA, ci si instructorul de la ultimul an de curs, în locul lui Monica Dascălu.

Ce înseamnă asta ?

Înseamnă că la nivelul conducerii MISA, s-a realizat că Gregorian Bivolaru o să petreacă o perioadă îndelungată în pușcărie până la rezolvarea completă a problemelor sale cu justiția. Nu va mai putea trimite cursuri înregistrate audio (cel puțin pentru o perioadă bună de timp) și nici nu va mai putea primi “vizitele conjugale” ale “mireselor lui Shiva” în stilul de sultan otoman pe care îl practica în hogeacul din Paris.

Ar trebui ca acest lucru să se resimtă la nivel de organizație până la cel din urmă ahramist. Pentru că dacă nu se mai cheltuiesc bani pe biletele de avion, transport, mâncare, cazare și plimbare ale sutelor de femei care vizitau apartamentele din Paris ale lui Grieg, poate că importantele economii realizate datorită acestei perioade de abstinență sexuală ce va urma pentru Grieg, vor duce la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru ashramiști.

Poate că astfel, sumele alocate hranei ashramiștilor vor reuși să depășească alocația de 5 lei pe zi pe care o primesc refugiații de la Statul Român. Desigur, pentru asta trebuie și voință în acest sens. Și multă omenie.

Întrebarea este dacă noul lider MISA va da dovadă de vre-una din ele. Până la acest moment, știam din experiența amară a apropiaților (avocatul Nițurad Dumitru, care l-a salvat pe Grieg în 2004, Petrică Groza, dar și alții) că Nicușor Catrina este as la teorie, dar repetent la omenie.

A avut el inima aia haină să îl evacueze pe Nițurad, avocatul care i-a salvat maestrul în 2004, din apartamentul în care acesta locuia cu familia, iarna, în prag de sărbători !!! Și câte promisiuni îi făcuse, chiar el personal !!! Că dacă îl scapă pe Grieg îi va construi o casă el cu mâinile lui, ca Milarepa lui Marpa !!! Și cum s-a pișat cu jet pe el, după ce gurul a dispărut în siguranță !!!

Întrebarea este dacă Nicușor Catrina va învârtii în continuare roata ilegalităților din MISA, în locul lui Grieg. Va selecta și el la rândul lui “minunate”, după pozele cursantelor MISA, trimise prin instructorii de yoga, împărțind mioarele în două turme: una pentru staulul berbecului lider de turmă, alta pentru muls în Japonii ? Va continua trimiterea la produs bani a femeilor în baruri și cluburi sau pe videochat, folosind rețeaua de șoferi MISA pentru scos femeile din țară cu mașinile și luat avioane din țările din jur, ca să nu se prindă DIICOT-ul ? Va primi în continuare în locul lui Grieg, jurămintele pe 15 ani ale bărbaților din echipele de muncitori de la MISA care jură pe viața și pe evoluția lor spirituală că vor munci 15 ani gratis pentru MISA ?

Eu sper că lui Nicușor Catrina i-a fost de ajuns exilul din Grecia și s-a înțelepțit în urma procesului de la Cluj, unde a scăpat (momentan !) ca prin urechile acului.

Și mai sper ca Nicușor Catrina să nu fie cap de listă în noul dosar care se instrumentează în aceste zile pe acuzațiile de trafic de persoane de la MISA. Desigur, o să fie mulți care o să îl preseze să continue. Sau măcar să închidă ochii la ce fac ei, și să le dea doar girul și autoritatea de a continua să producă bani cu femeile din MISA.

Dacă ar avea un dram de înțelepciune, ar fugi și s-ar închide într-o peșteră pentru 3 ani. Dacă ar avea mai puțin de un dram de înțelepciune, ar refuza poziția de lider în MISA. Iar dacă Dumnezeu i-a luat și lui mințile, va continua pe drumul pe care a apucat-o Gregorian Bivolaru, și îl va ajunge rapid din urmă pe Grieg, însă nu la realizări spirituale ci la condamnări penale.

Mărturisesc că am avut mereu o simpatie pentru Nicu, iar acest articol este un avertisment, la fel cu cele anterioare pe care i le-am transmis și lui Grieg, și care nu au fost ascultate. Sper ca măcar el să nu se fi contaminat de tupeul imens pe care îl manifesta Grieg și să înțeleagă că trebuie schimbat ceva la MISA.

Din păcate, în naivitatea lor, inadaptații social de la vârful MISA nu au știut niciodată cine le sunt adevărații prieteni și adevărații dușmani. Surse din Sistem acreditează ideea unei înțelegeri la nivel înalt între Serviciile Secrete Franceze și cele din România, pentru ca Gregorian Bivolaru să fie adus în România până la începutul lunii mai 2016, pentru a putea fi prezentat atât la termenul de apel de la Curtea de Apel Cluj cât și la audierile din noul dosar care i se pregătește. 

Moneda de schimb oferită de Serviciile Secrete din România ar fi fost (zic unii) anumite informații pe care autoritățile române le dețineau din ancheta cu privre la teroristul internațional Carlos Șacalul – din perspectiva legăturilor acestuia cu anumite celule teroriste.

Ori, singurul procuror român care s-a ocupat de Carlos Șacalul la Paris a fost ex-procurorul militar Dan Voinea, “prietenul” yoghinilor, care pe față îi apără la televiziuni de abuzuri, iar pe la spate…

Dacă ne gândim că tot Dan Voinea este cel care a dat NUP în dosarul cu abuzurile din 2004 împotriva yoghinilor, și tot el a insistat (printr-o rudă de-a lui care e instructor de yoga in MISA) să nu se facă plângeri mai departe împotriva acestor soluții,  lucrurile devin tot mai clare. Datorită acestei “manevre”, nu s-a putut face nimic la CEDO în dosarul lui Grieg.

Deci, atenție la “prieteni”, Nicușor Catrina !

Și o să îți vând (gratis !) un pont mai tare decât toate inițierile primite la MISA: primul pas către Omenie este regretul sincer. Care devine sincer doar atunci când este manifestat sub formă de scuze, adresate celor cărora le-ai greșit, pe care i-ai neîndreptățit. Pentru că fără Yama și Nyama nu există yoga.

loading...

87 Responses to “Nicușor Catrina este noul lider MISA”

 1. Proaspat nascut says:

  Buna ziua. Mi-a zis cineva ca daca ma intereseaza yoga sa caut pe saitul acesta. Am auzit de MISA si de Bivolaru ca vad ca saitul este plin de el. Vreau sa invat yoga, sa practic yoga si caut o scoala autentica de yoga. Ce ma sfatuiti!

 2. FREEDOM says:

  Am scris aici si am vorbit urit de multe ori insa nu am fost decit revoltat de atitudinea smechereasca si meschina de care au dat dovada liderii sectei , niciodata nu am injurat de amuzament . Articolul este scris frumos cu bunavointa si omenie cu un ton impaciuitor si este minunat ptr ca exista o mica posibilitate ca spalatii pe creier sa inteleaga ca nu esti un om condus de rautate ci doar de dorinta de mai multa omenie si sinceritate in toata povestea asta de 26 de ani . Intradevar primul semn de indreptare nu ar putea fi altul decit regretul sincer de a fi avut atitudinea asta jegoasa si smechereasca si apoi recunoasterea si cererea de scuze sincere vzv de toate sufletele care au trecut prin scoala asta si care sau simtit pe buna dreptate inselate sufleteste si moraliceste de sefime . Insa egoul poate fi alunecos la infinit ..sa dea Dumnezeu ca plagiatorul sef al sectei sa aiba onoare si constiinta macar acum si sa revina in primul rind ptr el insusi pe calea cea dreapta .. altfel tot ce va face va fi in van dpdv spiritual si circul va continua nestingherit adapostit de texte , vorbe , teorii si conferinte conspectate de pe net sau din cartile altora . Intentia ta este minunata insa ceea ce ceri tu este practic o dezicere de practicile smecheresti specifice bulgarului DIMITROV si practic o lasare pe dinafara a acetuia care echivaleaza cu consficarea scolii din minutele bulgarului . Crezi ca plagiatorul cu fatuca de soricel va avea atita constiinta sa faca acest pas ? Asta chiar ar fi o minune . Sa de-a DUMNEZEU ma insel in privinta asta insa cred ca in nebunia lor acesti indivizi vor continua identic si neclintiti in stilul lor . Un singur argument am la ‘profetia ‘ asta si anume : daca GREGARIAN a spus ca nu a practicat niciodata yoga in viata lui si ca el nu este el si nu se cunoaste pe sine…. ce speri la o revolutie a constiintei din partea lui si plagiatorului ? Tu nu intelegi pina unde este asta in stare sa mearga numai ca sa scape de faptele lui ? Nu intelegi ca el doar vrea sa scape de ceea ce a facut si nicidecum sa se opreascas sa se potoloeasca si sa se indrepte ? Nu intelegi ca asta e viata lui ? Una de bagabont , smecheras si profitor ! Sa de-a DUMNEZEU sa ma insel si sa contrazica ei pe toata lumea printr-o schimbare de atitudine si revenirea la omenie fara de care nu exista nici o spiritualitate fie ea si yoga .

 3. FREEDOM says:

  MILAREPA spune ca multi indivizi au o inteligenta ascutita si din acest motiv se cred deasupra faptelor lor ptr ca isi inchipuie ca daca isi justifica intelctual-mental stilul lor mizerabil gata se sterge sau nu exista ce fac ei . Acest soricel sef nou face parte din categoria asta fara indoiala ca sa nu mai zic de bulgarul GREGARIAN……., de PULICA DIAMOND care si-a zis singur (sau io fi zis nevasta-sa aia care este a mai multora ) ADVAITANANDA nu mai este nimic de adaugat in afara de faptul ca concureaza la bagabonteala si rechineala cu bulgarul GREGARIANOV . In aceasta perioada in RISHIKESH se tine un satsang de MOOJI ,40 de zile , si in unele dimineti am urmarit acest om . Pot sa spun ca nu exista termen de comparatie intre el si circurile de oameni ce conduc aceasta secta , atit din punct de vedere uman cit si divin sau de invatatura . In timp ce papagali astia inca citesc din vietile altora si nimic din experienta lor de 30-40 de ani de yoga acest invatator de pe linia lui RAMANA MAHARISHI indica in cel mai onest mod cu putinta adevarul gol golut si realitatea fara povesti si inflorituri asa cum se screm si o fac acesti farsori din secta asta . MERITA URMARIT si orice poate vedea onestitatea si adevarul gol golut din vorbele lui MOOJI .

 4. FREEDOM says:

  Pe YE este plin cu abuzurile vzv de bulgar , sincer statu roman degeaba este nemernicia intruchipata la adresa fiecarui roman si japcuieste si ne nedreptateste nonstop pe toti si din faptul asta nu tin deloc cu mascarada asta de Stat roman . Insa YE nu da curs ABSOLUT nici unei singure voci dintre cele ale fetelor futate si cu banii luati de 26 de ani . Aici e bubita acestui site ce se vrea echidistant , moral si spiritual . In rest posteaza informatii culese din afara si sint placute de citit . Insa cind vine vorba de constiinta -omenie vzv de proprii elevi PULA !!! NEM obraz la MARVIN ATUDOREI si ceilalti pisoi din redactie . Marvin asta a facut un serial despre abuzurile facute nevesti-si insa nu sufla o vorba despre abuzurile morale , materiale , sexuale samd facute de zeul bulgar in care crede el total . De faptele bulgarului nici PIS . SILENCE . O fi onest MARVINE tata ?! PULA , MARVINE !! Auzi ? PULA . In rest numai de bine ptr tine si nevasta-ta , insa ce constiinta ai sau te faci ca ai cind taci ca soarecele in legatura cu stilul mizerabil al bulgarului ? Nu prea ai si nici decenta de a mai cere presei si societatii civile sa ia la cunostinta despre abuzurile asupra lui GREGARIANOV . Atita poti tu si restul utc-istilor din redactia aia si din secta .

 5. F says:

  Nu m-ar incalzi cu nimic scuzele lor. Sincer. E ca si cum ti-ar da unul o bata in cap si apoi si-ar cere scuze. Ti-am mai spus eu tie.
  Singurul lucru de bun simt pe care ar putea sa il mai faca ar fi sa inceteze cu minciuna.
  Sa spuna de la inceput ca tehnicile lor sunt adunate din X carti, ca nu urmeaza linia niciunui ghid spiritual autentic si ca totul s-a facut conform principiului romanesc “talmes-balmes”, “merge si asa”.
  Ca deh, romanul stie mai bine ca indianul si se pricepe la orice.
  Sincer mi-e sila de atata mlastina si atata minciuna.

 6. Neele says:

  Deci s-au decojit urmatorul in strat fiind Catrina. Care a fugiat ca soricelul.

  Chiar si fara fustita si te tin minte. Hihihi! 😀

 7. prc says:

  Cred ca nu ai realizat un lucru.
  Cand cineva ocupa postul unui zeu trebuie sa faca primul pas spre zeificare. 🙂
  Un pont gratis!?

 8. mac gregor says:

  mie mi se pare ca noul rege e gol.

 9. Yogibhoghi says:

  Proaspat nascut chiar vrei sa practici yoga? In yoga adevarata nu vii sa iei nimic, vii sa pierzi totul!
  Esti gata!

 10. Gica says:

  Aaaa… cum Nicu Latrina e noul sef? Nu se poate! Pentru ce a luptat si sapat pe toti prietenii sai Mihai Stoian? Acest copil mizer al gurului… acest parsiv lipsit de orice fel de omenie, de orice fel de onoare, s-ar tȃri prin mocirla sa ajunga si el un sef… si acuma vina Nicu si ii sufla locul? Eeeeiiii stai sa vezi acum lucraturi la Machiavelli asta de Ferentari…. cat i-a copt-o stoenica lui latrina… si nu s-a legat nimic… Devine interesant, imi iau floricele si o bere…. trebuie sa debiteze ioghinu porno ceva, fierbe el acuma, da sa vezi ce scoate impotentul de la naftalina. Arme noi.

 11. FREEDOM says:

  Au facut miscarea asta DOAR de nevoie , au fost fortati de situatie , este doar o rotire a cadrelor ..ia-o tu , dami-o mie , iati-o inapoi samd … un circ penibil de voie de nevoie cind esti pacalici si te joci de-a focul .. si dupa ce ai patit ce ai patit si dupa 12ani astia vor sa-ti produca inca un dosarpe aceleasi motive ptr ca tu nu te poti abtine si nu esti in stare sa inveti=tragi niste invataminte din ce a fost aasta nu e decit prostie pura oricite explicatii ar da ei . Cind repeti aceleasi fapte ca un cretin si te astepti la alte rezultate, asta e definitia nebuniei ..dupa EINSTEIN . Chiar si bulgaru a citat asta de multe ori . Aceste situatii sint atit de penibile si de jalnice incit numai niste prosti de-a binelea mai pot sustine un astfel de inconstient .. si asta asa va trai pina la moartea corpului fizic . Alta concluzie evidenta este aceea ca omul NU SE POATE ABTINE =nu mai are control asupra tendintelor lui si asta nu e altceva decit slabiciune si naivii din scoala culmea nu vad si nu inteleg si nu accepta aceasta slabiciune evidenta . Cind omul arata slabiciunea asta si lipsa asta de autocontrol si inconstienta cum mai poti sa te increzi intr-un astfel de individ ? Circ , neputinta de a evita astfel de situatii jalnice si cine stie cui ii va mai fi pasata sefia daca si soricelul plagiator va incepe sa aiba din nou problme cu justitia . Astia au mereu probleme de-o viata si trebuie separate motivele foarte clar ca sa nu mai fie confuzie ptr ca ei incearca sa ameteasca oamenii … nu au avut probeme ptr ca au fqcut doar yoga ci ptr fapte din restul timpului ce nu au de-a face nimic cu yoga si nici cu spiritul yoga . Asta incearca ei sa amestece in mintile oamenilor ptr a-si crea imaginea unor maritiri feroce ostracizati de sistem . Este clar ca sistemul este nenorocit mai ales cu oamenii care vor sa se trezeasca insa aici nu e vorba de asta ci doar de timpeniile de pe linga curs . Daca nu ar fi facut nimic din videochat , japonii si baruri si dame de companie si ar fi fost luati asa doar ptr ca faceau asane nu mai era nimic de zis insa este prostia lor si lipsa de prudenta ptr ca au dat motive penibile sistemului sa se lege de ei . Puteau fi evitate toate situatiile astea jalnice da a isi vedeau numai de asane si de o mantra si o tehnica de respiratie ?Clar ca da ,dar pe ei ia mincat in cur sa se incurce cu prostii si timpenii . Cine e de vina ptr lipsa asta de doscernamint si de prudenta ? Doar cei care conduc scoala si nu se pot atine sa provoace sistemul si sa il sfideze prosteste cind se stie ca puteau sa fie in banca lor . Pe urma de ce te mai miri ca prostu cind dupa ce te comporti prosteste ca ai probleme si repeti de cel putin 12 ani ca sa nu zic de 26 sau mai mult aceleasi timpenii -greseli si aiureli ?! Asta e simplu de vazut insa se pare ca numai ei nu pot nu vor sau se fac ca nu vad . Si cind repeti aceleasi timpenii continuarea fireasa este ca esti la fel luat in vizor de sistem . Ca sa intri in transa yoghina si so traiesti cind ai chef ptr ca poti nu ai nevoie decit sa inchizi ochii linistit in camera ta FARA SA TE STIE NIMENI niciodata . Asta este yoga insa ce fac ei este placerile lumesti sau -femei si aur cum zicea RAMAKRISHNA . Femei si aur ai vrut in loc de doar yoga atunci BULGARE asta ti-a facut probleme toata viata . Degeaba o da-i ca statu nu tel lasa in pace ptr ca in primul rindtu nu esti normal la cap si nu-ti vezi de treaba ta si zginderi rahatu ptr ca iti place sa traiesti in -femei si aur . Asta e BULGARE , poate vei pricepe chestia sta simpla inainte de a parasi lumea asta !

 12. FREEDOM says:

  In toate postarile de pe YE din ultima saptamina nu fac decit sa scoata in evidenta mizeria statului roman si asta pe buna dreptate insa nu sufla un cuvintel despre propria lor mizerie evidenta in toate actiunile din afara cursului si din cauza carora sute sau poate citeva mii de cursanti au ajuns sa le intoarca spatele si mai ales instructorii de virf cei mai reprezentativi sau dus care incotro nemaiuitindu-se in urma . Nu sufla o vorba despre propriile lor mizerii interioare pe care le fac si sint focalizati doar pe a da vina pe sistem si nicidecum pe a-si vedea greselile si neregulile in care se scalda de 26 de ani . Asta este atitudinea lor -divina – si altceva nu stiu sa faca decit sa de-a vina pe altii si niciodata pe propriile magarii pe care le fac de 26 de ani . Si atitudinea asta arata ceva despre ei si anume ipocrizie , meschinarie si prostie crasa care produc sila ptr ca tiparul asta de cacat pe care il urmeaza ei este deja jalnic . Este de-a dreptul jalnic si ei tot ii dau inainte ptr ca spera sa intoarca privirile de la ei spre sistem , ei vezi doamne sint neprihaniti vzv de moralitatea universala . Asta e tiparul lor si trebuie vazut clar de toti cei care inca mai viseaza in aceasta poveste misana ptr ca CEL MAI BINE ESTE sa te trezesti din toate visele fie ele si yoghine sau misane . Misa este tot un vis chiar daca ptr unii frumos si placut insa tot un vis si mai devreme sau mai tirziu se va termina inevitabil . Asa ca e mai bine sa DISCERNI totul si sa nu mai visezi ptr ca totul este un vis si orice vis se incheie lamentabil in final . Visul numit MISA a inceput minunat si probabil se va termina jalnic . Mai bine sa iesi cit mai repede din el decit sa jelesti peste citiva ani indurerat de o constientizare cruda cind intelegi ca nimic nu a fost cum credeai vazind ambalajul frumos colorat .

 13. Neele says:

  https://www.youtube.com/watch?v=Z0GFRcFm-aY

  It’s the end of the world as we know it … and I feel fine. :))

 14. daniela says:

  Ma intreb asa: daca s a profitat ata de meschin de spiritualitate de dorinta oamenilor de evolutie ce trebuie sa fac la nivel personal? Si cum de cursantii nu isi dau seama in ce au fost atrsi?
  Cum e posibil? 5 lei pe zi pentru mancare?
  Pe de alta parte ma intreb : de ce acele persoane din ashram nu muncesc pe bani?
  Domnule Rapcea, ce e de facut?

 15. aleatorul says:

  Proaspat nascut says:
  10/03/2016 at 09:48
  Buna ziua. Mi-a zis cineva ca daca ma intereseaza yoga sa caut pe saitul acesta. Am auzit de MISA si de Bivolaru ca vad ca saitul este plin de el. Vreau sa invat yoga, sa practic yoga si caut o scoala autentica de yoga. Ce ma sfatuiti!

  “shabad surat yoga” – daca te atrage mai mult meditatia:
  http://ishwarpuri.org/
  https://www.youtube.com/watch?v=H60bs2Ztpt4

  sau poti sa mergi la chi-gong sau tai-chi daca esti interesat mai mult de partea energetica

  Nu trebuie sa te ingropi intr-o organizatie 🙂 Spiritualitatea e o calatorie interioara. Important e sa cauti si sa practici ceea ce simti ca te serveste la momentul respectiv.

  Iti doresc mult succes !!!

 16. Neele says:

  Deci Pralaya s-a declarat sfant.
  Am si eu o intrebare indiscreta. De unde stie acesta de gustul sarat?
  Doar daca gusti, stii ca este sarat. ka-ching!

  So much for the sainthood! :))

 17. Strumf Unu says:

  Curajul de a sta pe propriile tale picioare nu ti l da nimeni…nici Misa nici Grig!

  Ti l dezvolti singur cand tot gunoiul psihologic pe care ti l au pus acolo este ejectat afara!
  Iti dai seama singur ca te ai amagit si realizezi ca si cei din Misa s au amagit urmand un om imbatat* de propria constiinta, asa ca realizezi ca toti acesti oameni din Misa in frunte cu guru sunt doar niste oameni in cautarea placerii supreme fara nici un suport moral sau etic!

  Daca cei din Misa si ar pune la indoiala solutiile oferite de lideri …automat i ar pune la indoiala pe cei care ii conduc dar sentimentalismul stupid si fanatic ii impiedica sa faca asta!

  A se indoi necesita un mare curaj din partea lor …dar cati au cu adevarat curajul sa o faca?

  Faptul ca cea mai mare parte a oamenilor de acolo cred* orbeste si nu se indoiesc de bazaconiile si solutiile* oferite de lideri Misa plus faptul tu misanule de rand care citesti pe furis aceste randuri in patul tau de campanie militara:)) din ashram… cazi in plasa acestor porcarii pe care Grig SI GASCA LUI DE BAGABONTI O FAC in numele spiritualului(dar mai ales in numele tau) ….. arata o reflexie* a inteligentei tale! :))

  Adica …Zero Cool!

  So what the fuck…wake up!

 18. George says:

  Majoritatea misanilor citesc ce scrie aici și pe exmisa. Au minimul curaj. Apoi cu timpul se trezesc. Mai devreme sau mai târziu. Nu mai sunt mulți în gașcă. Plus că nu se înghit între ei, se rafuiesc pentru ciolan, posturi de conducere, imagine bună. Vorbind cu ei, chiar isi ironizează gurul, și profita cum pot de ce Li se oferă, cazare, masă, și un yoni.

 19. Bunul Simt says:

  La multi ani Grig!
  Pentru cei care îl cunosc pe Grieg și pentru cei care nu îl cunosc personal, dar au ocazia să-l descopere prin cunoștințele pe care ni le pune la dispoziție în cadrul Școlii de Yoga MISA, ziua de azi este un prilej pentru a ne exprima recunoștința.
  Situația lui actuală este o continuare a aceleiași opresiuni din perioada comunistă și dovedește insistența structurilor puterii de a distruge un om care nu are alt scop decât trezirea spirituală a tuturor ființelor umane.
  19.25 – 19.30 Consacrarea programului spiritual

  19.30 – 21.30 MEDITAȚIA CU OCAZIA ZILEI DE NAȘTERE – prima parte

  21.34 – 23.10 Cazul MISA și Gregorian Bivolaru – Necenzurat. Nicolae Catrina și Mihai Stoian în dialog cu Soteria Internațional, partea 1 si partea 2

  13 martie 2016

  00.00 – 00.55 MEDITAȚIA CU OCAZIA ZILEI DE NAȘTERE – partea a doua

  01.00 – 03.20 În premieră: Conferința susținută de Nicu Catrina, pe baza materialului redactat anterior de către Grieg.

  11.20 – 11.24 Consacrarea către Dumnezeu Tatăl a roadelor audierilor care vor urma

  11.24 – 12.00 Audiere prezentare profesor yoga Gregorian Bivolaru: Despre Dumnezeu

  12.00 – 12.30 Audiere prezentare profesor yoga Gregorian Bivolaru: Ipostaze – Introducere

  12.39 – 12.55 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 11 Ipostaza Dumnezeiască a Celui pe al cărui ajutor dumnezeiesc ne putem baza întotdeauna și a cărui susținere generatoare de minuni și uneori chiar declanșatoare de miracole nu încetează niciodată, atunci când manifestăm o încredere de nezdruncinat în El și Îi implorăm, cu umilință și iubire, ajutorul.

  12.55 – 13.10 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 21 Ipostaza Dumnezeiască a Celui care este întotdeauna victorios, a Celui care înfrânge de fiecare dată răul, a Celui a cărui omnipotență dumnezeiască anihilează imediat orice rău și orice acțiune satanică, a Celui care revelează
  celor care merită, atât tainele Sale dumnezeiești, cât și Adevărul Său Ultim.

  13.10 – 13.35 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 24 Ipostaza Dumnezeiască a Celui care este în permanență Supremul Mântuitor și care este întotdeauna drept, echitabil și care atunci când este chemat în ajutor cu credință de nezdruncinat și umilință, restabilește echilibrul.

  13.35 – 13.57 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 26 Ipostaza Dumnezeiască a Stăpânului Suprem și a Deținătorului puterii absolute.

  15.30 – 15.34 Consacrarea către Dumnezeu Tatăl a roadelor meditațiilor care vor urma

  15.34 – 16.00 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 37 Ipostaza Dumnezeiască a Apărătorului Perfect, a Celui fără de egal, ce stopează prompt răul de orice fel.

  16.00 – 17.31 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 49 Ipostaza Dumnezeiască a Celui care este întotdeauna invincibil și care în veșnicie este și rămâne Supremul biruitor dumnezeiesc, a Celui fără de egal.

  17.31 – 18.32 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 50 Ipostaza Dumnezeiască a Celui Suprem și Absolut care este nemuritor și există în Eternitate. Aceasta este în veșnicie cea mai înaltă și cea mai valoroasă ipostază dumnezeiască.

  18.32 – 19.22 Audiere și meditație: Ipostaza nr. 54 Ipostaza Dumnezeiască a Supremului judecător, care întotdeauna decide cu o inegalabilă înțelepciune și care arbitrează fără încetare totul în cadrul Creației și Manifestării sale.

  19.24 – 19.40 Meditație de recunoștință profundă față de Dumnezeu Tatăl

  19.45 – 19.55 Meditație de recunștință față de Ghidul nostru spirtual

  http://misatv.ro/repere-din-programul-spiritual-cu-ocazia-zilei-de-12-martie-live/

 20. George says:

  Credința fără Iubire(suflet) conferă Fanatism.
  Trezind sufletul nu stai în secte.
  Iată mai sus credința oarbă, fanatică în iluzii. Sau fuga de sine.

 21. George says:

  https://cumpovestim.wordpress.com/2015/07/15/ce-sunt-pupincuristii/
  Câteva cuvinte despre ce sunt pupincuristii.

 22. FREEDOM says:

  @neBUNUL SIMT , crezi ca ai descoperit becul daca ai venit acu citeva luni in MISA ? Au fost altii mai breji decit tine care au pus bazele MISA si sau convins singuri , au plecat si nu se mai uita inapoi . Tu esti vreun nepot necopt la minte si te crezi destept nevoie mare insa visezi basme baietel . Nu e nimic de facut cu tine ci doar sa treaca timpul si poate asa cine stie cum si daca te vei trezi din povestea pulii a acestei turme . Pina una alta ti-ar prinde bine sa citesti zicale romanesti vechi din intelepciunea poporului roman si ai da dovada de un pic de inteligenta . Incepi cu -pestele de la cap se impute – si mediteaza asupra ei citiva ani buni , ai avea ceva sanse sa te trezesti din starea de gradinita in care vegetezi . Nu iti pierde moralul , daca insisti vei fi ajutat de propria ta constiinta sa te trezesti cu adevarat . Nu te lasa . Multa bafta .

 23. FREEDOM says:

  @neBUNUL SIMT . Situatia lui actuala este doar rodul propriei iresponsabilitati si prostii imense de care a dat dovada nerespectind sansa divina data de Existenta =DUMNEZEU cind nu a stat cuminte in tara care cu bunavointa la adoptat . Omul este de-a dreptul un pacalici si un iresponsabil ptr ca a plecat de acolo sa-si traiasca basinile si ifosele sexuale iar acum ca un nesimtit ii pune pe ashramisti sa-l salveze de la timpeniile facute ca un adolescent in calduri care se umezeste surescitat la gindul ca noi fetite naive si inocente urmau sa vina in bataia tevii lui obosite . Ar fi bine sa discerni clar si sa nu mai incurci mental lucrurile ca sa nu mori ca prostu fermecat de imaginea lui falsa . Bafta !

 24. Neele says:

  Povestea celor 1000 de virgine nu o stiti de la mine.
  Ferchelus, daca va aduceti aminte, tinea femeia goala dupa usa.
  Ca sa se scoata pe el, da vina pe guru, hehe he …

  Iar ziaristii il cred. 🙂

 25. Saso says:

  @ Bunul Simt

  Bai, dar astia nu s-au prins ca nu le iese asta cu ajutorul lui Dumnezeu? Cand trebuia sa-i dea banii inapoi lui Liviu ala de la Brasov, a iesti de 3 ori DA. Nu stiu daca i-a primit…. Cand au mai cerut o data ajutorul cu zeci de ritualuri, au pierdut ashramul ala din Danemarca…. acum ce mai vor? Nu s-au prins ca Dumnezeu le face semne…. NASOALEEEE!!!

 26. Neele says:

  Daca nu aducea “Bun Simt” anuntul, poate ca nu aflam cat de prost le merge. Tragic!
  Din pacate nu pot fi ajutati pentru ca indicatiile sunt clare: sa ne vedem de vietile noastre.

  Comparati si vedeti daca merita sa ajungi la 60 si de ani si sa fii prins cu acte false asupra ta la straini acasa. Mie mi-ar fi si jena si rusine.

 27. gicu dana says:

  Se pare ca Bivo a regresat in viata sa anterioara din Bulgaria si nu mai poate iesi. Singura salvare ar putea veni printr-o gratiere de la ficusul de la Cotroceni care incepe sa-si aminteasca viata anterioara. Se facea ca voia sa meaga la Ierusalim si a luat-o pe scurtatura prin Bulgaria, dar n-a mai ajuns pentru ca l-a intalnit pe Bivo care i-a oferit initieri indelungate lui si nevestei …

 28. mac gregor says:

  Cand Bivolaru a fost prins de politie, a zis ca e cetatean bulgar si nu a facut in viata lui yoga. Si-a renegat din doua vorbe:
  1. Neamul romanesc din care face parte
  2. Calea spirituala pe care zice ca o urmeaza

  Si a facut-o degeaba, gratuit, ca tot in arest a ramas. Lasitate de 2 bani, care nu a impresionat pe nimeni. De fapt mai putin, pentru ca nu a castigat nici macar atat: lasitate de 0 bani.

 29. mac gregor says:

  Si de ce nu a ramas in Suedia, acolo unde era intangibil? Ce cauta in Paris?

  Cum este bancul ala american: “why did the chicken crossed the road?” Cum ar veni “ce i-a venit gainii sa traverseze fix inaintea masinii care avea 100km/ora?”

  De ce a traversat Bivolaru din Suedia in Franta, mai ales cand Franta este in situatie de urgenta?

 30. Neele says:

  Conform legii cauzalitatii.

  Daca vrei, poti sa te uiti in ochii mei, sa-ti spun povestea mai in clar. 🙂 Dar banuiesc ca nu vrei.
  Iei atunci informatia constient: De acum inainte poti dormi linistit fara teama ca te-ar aduce cineva inapoi la MISA.

  M

  (N-am nici cea mai vaga idee de ce mi-a venit sa spun asa 🙂 , macgregor. )

 31. Neele says:

  Si mai am o veste, subtil multi s-au desprins de ei. Se simte o caldura care pe misani ii deranjeaza pentru ca nu-i cunosc sursa.

  Site-ul misatv.ro e murdar, are grafica violenta, mesaje abuzive chiar si asupra psihicului celor pe care ei ii promoveaza (dreseaza mai degraba), pur si simplu mintea mea refuza sa fie acolo – exact ca si pe ye.

  Abuzurile le comit prin faptul ca se chinuie sa fie mai originali decat originalele, vor sa bata mama natura uitand ca mama natura le este si lor mama.
  Au deschis focul asupra ei si avanseaza in virtutea karmei crezandu-se bine plasati, de fapt rau plasati, in fapt aceiasi distrugatori shivaici lipsiti de participarea lui Vishnu si Brahman. Ce ghinion!

  Un exemplu, nu poti spune statului (care ti-a dat educatie atat cat s-a putut) ca nu ti-a dat cum trebuie si sa vii cu fantasmagorii de droghist (tripping de tripping) sa-ti sustii argumentatia.
  In final arati ca singura valoare ce te caracterizeaza este isteria si perversitatea.

  In acest context, daca i-as numi serpi isterici as insulta animalul si ar fi pe nedrept.

  Adios MISA, cu sau fara lideri!

 32. adrian says:

  Băi băieți eu nu pot intelege cum un om normal la cap nu vede de la o posta toată vrăjeala și manipularea din spatele misa. Adică ii înțeleg pe proști, nu ai ce să le ceri, băi da unii dintre voi vă considerați mai răsăriți așa, cum frate, cum să pui botul, cum să faci parte, să validezi așa ceva.
  Prea ușor picați voi in capcană, așa băieți deștepți, ceva ceva ori v-a mirosit și ați avut anumite motive să treceți ce vederea ori nu sunteți chiar așa deștepți.
  Acum, lăsând totul la o parte, doar când il vad pe grig imi dau seama ca eu pervers manipulator. Ceva din fizionomia lui și felul in care privește/vorbește imi ridică niște semnale de alarmă în subconștient și îmi induc această senzație, demonstrată a fi corectă de către realitatea faptelor.
  Voi nu aveți chestia asta, așa puteți botul la orice dubios ?

 33. Marcu says:

  Ultima melodie de la prima parte a meditatiei de ziua lui Grieg:

  Last Dance – Murat Tugsuz ….sugestiv nu?

 34. Marcu says:

  Iar prima melodie din seria a 2-a:

  Doors Are Closed – Arsen Barsamyan

 35. Neele says:

  Nimeni nu-i explica lui Gregorian cum e faza cu bulgarul Dimitrov? Nici macar Catrina, noul lider? Pai sa ne facem un pic de pomana, atunci!

  @guru:

  Eu si bulgarul Dimitrov, caci exista un bulgar Dimitrov (precum exista un rus Vadim, o sefa Ludmyila, …), am fost colegi de curs si de lucru oferind servicii de asistenta. Inca o mai fac in sensul ca stiu unde e biserica in oras. 🙂

  Deci: Dimitrov era bulgar si fizicist si s-a intamplat sa ne intalnim intr-o dupa amiaza ploioasa. Si pentru ca locuiam pe aceeasi strada, am luat-o la pas spre vizuinele noastre mirosind a detergent de carpete si Raid contra gandacilor parcurgand astfel 2000 de numere mult mai repede.

  Atat!
  Si mai bine vizitezi sinagoga de pe malul lacului ca e mai reusita prezentarea lor decat ce-ti pot oferi niste prapaditi de imigranti prin tari straine.

  Hallelujah!

 36. FREEDOM says:

  @NELLY . Ti-ai luat pastilele ?

 37. Neele says:

  Ai gelozii Freedom?
  Eu zic sa ti le controlezi.
  Si sa te mai cizelezi.
  Lui MR poti sa-i vinzi gogorita cu medicina dar nu mie.

 38. Neele says:

  Te bucuri ca un fraier ca nu mai e Bivolaru prim plan si te astepti sa pice si restul de ca si cum ar sta in copac si tu ii scuturi sa cada.

  Fain din partea mea! Am iesit din peisaj, ca deh, asta e treaba de “experti”.

  @drugs: Ma auzi drugs? Cica se descurca fara mine.
  Iar eu am fost de acord. Uita-te bine la deal, e cat se poate de curat! 🙂

 39. Neele says:

  @guru infect:
  Cum este ca te-am prins cu minciuna?
  Ce voiai sa insinuezi, ca eu si Dimitrov, nu?
  Uite ca te-a prins politia pentru ca nu vezi bine. Si ai putregai in tine.

  Iti aduci aminte cum ti-ai avansat minciunile depre Cecilia?
  Si cum ai intimidat-o ca apoi sa te dai generos? Tu infectule, tu te iei de o mama?
  Si o hartuiesti prin Europa?

  Era sa spun ceva de investirea lui Catrenu, dar ma abtin. Sa va judece romanii!

 40. FREEDOM says:

  @NEELEEEE , esti batuta in cap rau de tot , tot ce debitezi aici este hilar , tu esti hilara , sincer imi pare rau ca esti atit de handicapata mental . Vrei sa-ti trimit ceva pastile in plus ? Incerci sa faci pe desteapta insa nu iti iese decit sa pari handicapata , poti scrie ceva inteligibil ca idee ? Lasi o acuta senzatie de tuta incoerenta si raspindita in toate directiile . Te rog revino-ti pina nu e prea tirziu !

 41. Neele says:

  “Lasi o acuta senzatie de tuta incoerenta si raspindita in toate directiile.”

  Mai sa fie!
  Pe Mooji il cheama Anthony Paul? Si poarta/purta rastafarian corn-rolls? :)))) Salutari!

  Cand lama-la nu-i acasa, pisica joaca pe masa si face toate prostiile, posibile si imposibile.
  Inclusiv da in gat gurusi falsi care vor sa genocideze un continent.

  @Freedom:
  Stai tu si lupta lupta cea buna! Eu cum vezi, am si alte treburi de care sa ma ocup.
  Mai trec pe aici, dar nu acum, ok hot shot? 🙂

  https://youtu.be/v2AC41dglnM

 42. FREEDOM says:

  @NILLA . Clar esti proasta satului, du-te si ia-ti pastilele in avans poate ai o sansa sa nu mai behai la norma .

 43. FREEDOM says:

  @NILLA . Vrei sa faci pe printesa grabita de atitea responsabilitati carora nu le mai face fata insa clar esti proasta satului. Du-te si ia-ti pastilele in avans poate ai o sansa sa nu mai behai la norma .

 44. Neele says:

  Daca l-a prins politia inseamna ca citeste gresit inregistrari akashice. Asta e tot ce sustin eu.
  Sau ca trece pe asigurarea altuia. Sau mai descurcati-va si singuri ca nu sunteti sugari!

 45. Neele says:

  Cica in stanga jos: transferring data from misatv.ro.
  Ce v-am zis?

 46. Bonanza says:

  Ce se mai aude de portalul extraterestrilor benefici din peninsula Iberica?

  Cred ca l-au prins la Paris fiind in tranzit din Suedia in Spania ca sa ajunga la portal ca sa se teleporteze pe planeta lu peste si sa scape de probleme.

  Revenind la oile noastre, daca s-a dezis (lepadat) de faptul ca practica yoga inseamna ca omul este varza totala la capitolul moralitate. Sau cine stie, poate intr-un moment de remuscare, a recunoscut in sfarsit adevarul, ca de fapt el nu a practicat niciodata yoga adevarata, ci doar o pseudo-yoga copiata de prin carti.

 47. genarul says:

  Nicusor vinde shivaism la foaie.Peltea lunga sa ne-ajunga.

 48. FREEDOM says:

  Gregarian este un om mic , ascuns si las . Are si initiative bune nu poate fi negat insa per total este un pacalici . Asa maistru , asa discipoli / pestele de la cap se impute / nu exista spiritualitate superioara adevarului /omul se cunoaste dupa fapte …. etc . Astea daca i se aplica lui se paote vedea adevarul simplu si gol golut despre el . Numai un debil mai poate nega evidenta vzv de acest farsor . Omul este foarte secretos , ascuns si ipocrit . El cere tuturor sa fie -sa devina ceea ce el nu este . Cere curaj insa el nu il manifesta decit din vorbe . Cere continenta sublimare si transmutare insa pe corpul lui fizic si mental nu se vad astea . Cere iubire insa el nu iubeste pe nimeni , ptr el toti sint larvari si demoniaci . Cere fraternitate insa el nu e frate cu nimeni . El face doar o afacere si se foloseste de oricine atita timp cit ii este folositor si cind omul cere ceva si ptr el sau ridica o obiectie ii taie macaroana si il izgoneste de la portie . CALAE a facut din shivaism un sivaismma lung si mai mare decit cel din INDIA de la I mama lui . La astia nu se mai termina nici cursul de yoga nici de shivaism cine stie citi ani va mai tine ? Probabil cit vor trebui sa manince si sa se imbrace si sa atinga bani , MULTI . Nu ofera nici o recunoastere a faptului ca studiezi sau ai studiat yoga la ei in scoala ci doar cit esti in slujba lor ai valoare si autentificare de instructor..insa imediat ce ridici vreo obiectie reala si fireasca instant din instructorul capabila care erai devii demon si larvar si decazut . Brusc intr-o zi nu mai esti ala de ieri care predai ptr ei si adunai banisorii de la cursulrile din nu stie ce localitate . Acest GREGARIAN are DOAR 2 variante : ori nu stie adevarul ori il stie si il ascunde vrind cu buna stiinta sa intunece intelegereasimpla a sinelui ca sa poata tine oamenii dependenti de el , de energii , de teorii , de practicile lui si de devenire ca ideal spiritual . Omul are nevoie de atentie mai mult decit orice vedeta tv . Omul asta are nevoie de sustinerea fizica a oamenilor de zeci de ani timp in care se considera eliberat cu puterile aferente ce decurg din conditia asta . Insa tot ce a putut el sa faca= ofere a fost sa invirta o rotita de citiva centimetri iar acum cind e vorba despre a scapa de propriile fapte pe are le stim cu totii insa pe care cu incapatinare nu le recunoaste are nevoie de oamenii pe care ii numeste de ani de zile larvari . De ce nu se poate apara singur ? De ceare nevoie sa se zbata sa scape si nu poate sa-si accepte soarta daca mereu ne-a spus ca totul vine de la DUMNEZEU ? ISUS nu a cerut sa fie salvat de oameni si si-a acceptat soarta data de DUMNEZEU . In schimb GREGARIAN DIMITROV se zbate disperat sa scape , minte , isi pune peruca si ii pune pe amaritii aia din ashram sa-l salveze de la timpeniile in care singur se baga de 26 de ani . Ce e asta ? Asta nu vede deloc cit de ridicol este ?! Nu , deloc, el se considera ostracizat insa niciodata nu e dispus sa recunoasca umil c a gresit si a batut cimpii de foarte multe ori . Numai in 2014 spre 2015 a profetit ca USA va fi aruncata in anarhie , cu o populatie care se va sfisia pe strazi ptr apa , mincare samd. Ok , de ce nu il intreaba nimeni ce are de zis ptr ca nimic din ce ia spus lui MIHAIL nu sa petrecut ? Toti ashramisti au uitat atit de repede ? Ori nu a comunicat cu MIHAIL c i de fapt cu bulgarii , ori arhanghelul si-a batut joc de el juindu-i o festa ! Gregariane ce ai de zis panaramo ?

 49. FREEDOM says:

  Gregarian este un om mic , ascuns si las . Are si initiative bune nu poate fi negat insa per total este un pacalici . Asa maistru , asa discipoli / pestele de la cap se impute / nu exista spiritualitate superioara adevarului /omul se cunoaste dupa fapte …. etc . Astea daca i se aplica lui se paote vedea adevarul simplu si gol golut despre el . Numai un debil mai poate nega evidenta vzv de acest farsor . Omul este foarte secretos , ascuns si ipocrit . El cere tuturor sa fie -sa devina ceea ce el nu este . Cere curaj insa el nu il manifesta decit din vorbe . Cere continenta sublimare si transmutare insa pe corpul lui fizic si mental nu se vad astea . Cere iubire insa el nu iubeste pe nimeni , ptr el toti sint larvari si demoniaci . Cere fraternitate insa el nu e frate cu nimeni . El face doar o afacere si se foloseste de oricine atita timp cit ii este folositor si cind omul cere ceva si ptr el sau ridica o obiectie ii taie macaroana si il izgoneste de la portie . CALAE a facut din shivaism un sivaismma lung si mai mare decit cel din INDIA de la I mama lui . La astia nu se mai termina nici cursul de yoga nici de shivaism cine stie citi ani va mai tine ? Probabil cit vor trebui sa manince si sa se imbrace si sa atinga bani , MULTI . Nu ofera nici o recunoastere a faptului ca studiezi sau ai studiat yoga la ei in scoala ci doar cit esti in slujba lor ai valoare si autentificare de instructor..insa imediat ce ridici vreo obiectie reala si fireasca instant din instructorul capabila care erai devii demon si larvar si decazut . Brusc intr-o zi nu mai esti ala de ieri care predai ptr ei si adunai banisorii de la cursulrile din nu stie ce localitate . Acest GREGARIAN are DOAR 2 variante : ori nu stie adevarul ori il stie si il ascunde vrind cu buna stiinta sa intunece intelegereasimpla a sinelui ca sa poata tine oamenii dependenti de el , de energii , de teorii , de practicile lui si de devenire ca ideal spiritual . Omul are nevoie de atentie mai mult decit orice vedeta tv . Omul asta are nevoie de sustinerea fizica a oamenilor de zeci de ani timp in care se considera eliberat cu puterile aferente ce decurg din conditia asta . Insa tot ce a putut el sa faca= ofere a fost sa invirta o rotita de citiva centimetri iar acum cind e vorba despre a scapa de propriile fapte pe are le stim cu totii insa pe care cu incapatinare nu le recunoaste are nevoie de oamenii pe care ii numeste de ani de zile larvari . De ce nu se poate apara singur ? De ceare nevoie sa se zbata sa scape si nu poate sa-si accepte soarta daca mereu ne-a spus ca totul vine de la DUMNEZEU ? ISUS nu a cerut sa fie salvat de oameni si si-a acceptat soarta data de DUMNEZEU . In schimb GREGARIAN DIMITROV se zbate disperat sa scape , minte , isi pune peruca si ii pune pe amaritii aia din ashram sa-l salveze de la timpeniile in care singur se baga de 26 de ani . Ce e asta ? Asta nu vede deloc cit de ridicol este ?! Nu , deloc, el se considera ostracizat insa niciodata nu e dispus sa recunoasca umil c a gresit si a batut cimpii de foarte multe ori . Numai in 2014 spre 2015 a profetit ca USA va fi aruncata in anarhie , cu o populatie care se va sfisia pe strazi ptr apa , mincare samd. Ok , de ce nu il intreaba nimeni ce are de zis ptr ca nimic din ce ia spus lui MIHAIL nu sa petrecut ? Toti ashramisti au uitat atit de repede ? Ori nu a comunicat cu MIHAIL c i de fapt cu bulgarii , ori arhanghelul si-a batut joc de el juindu-i o festa ! Gregariane ce ai de zis panaramo ?

 50. FREEDOM says:

  Gregarian este un om mic , ascuns si las . Are si initiative bune nu poate fi negat insa per total este un pacalici . Asa maistru , asa discipoli / pestele de la cap se impute / nu exista spiritualitate superioara adevarului /omul se cunoaste dupa fapte …. etc . Astea daca i se aplica lui se poate vedea adevarul simplu si gol golut despre el . Numai un debil mai poate nega evidenta vzv de acest farsor . Omul este foarte secretos , ascuns si ipocrit . El cere tuturor sa fie -devina ceea ce el nu este . Cere curaj insa el nu il manifesta decit din vorbe . Cere continenta sublimare si transmutare insa pe corpul lui fizic si mental nu se vad astea . Cere iubire insa el nu iubeste pe nimeni , ptr el toti sint larvari si demoniaci . Cere fraternitate insa el nu e frate cu nimeni . El face doar o afacere si se foloseste de oricine atita timp cit ii este folositor si cind omul cere ceva si ptr el sau ridica o obiectie ii taie macaroana si il izgoneste de la portie . CALAE a facut din shivaism un sivaism mai lung si mai mare decit cel din INDIA de la mama lui . La astia nu se mai termina nici cursul de yoga nici de shivaism cine stie citi ani va mai tine ? Probabil cit vor trebui sa manince si sa se imbrace si sa atinga bani , MULTI . Nu ofera nici o recunoastere a faptului ca studiezi sau ai studiat yoga la ei in scoala ci doar cit esti in slujba lor ai valoare si autentificare de instructor..insa imediat ce ridici vreo obiectie reala si fireasca instant din instructorul capabil care erai devii demon si larvar si decazut . Brusc intr-o zi nu mai esti ala de ieri care predai ptr ei si adunai banisorii de la cursurile din nu stie ce localitate . Acest GREGARIAN are DOAR 2 variante : ori nu stie adevarul ori il stie si il ascunde vrind cu buna stiinta sa intunece intelegerea simpla a sinelui ca sa poata tine oamenii dependenti de el , de energii , de teorii , de practicile lui si de devenire ca ideal spiritual . Omul are nevoie de atentie mai mult decit orice vedeta tv . Omul asta are nevoie de sustinerea fizica a oamenilor de zeci de ani timp in care se considera eliberat cu puterile aferente ce decurg din conditia asta . Insa tot ce a putut el sa faca= ofere a fost sa invirta o rotita de citiva centimetri iar acum cind e vorba despre a scapa de propriile fapte pe are le stim cu totii insa pe care cu incapatinare nu le recunoaste are nevoie de oamenii pe care ii numeste de ani de zile larvari . De ce nu se poate apara singur ? De ce are nevoie sa se zbata sa scape si nu poate sa-si accepte soarta daca mereu ne-a spus ca totul vine de la DUMNEZEU ? ISUS nu a cerut sa fie salvat de oameni si si-a acceptat soarta data de DUMNEZEU . In schimb GREGARIAN DIMITROV se zbate disperat sa scape , minte , isi pune peruca si ii pune pe amaritii aia din ashram sa-l salveze de la timpeniile in care singur se baga de 26 de ani . Ce e asta ? Asta nu vede deloc cit de ridicol este ?! Nu , deloc, el se considera ostracizat insa niciodata nu e dispus sa recunoasca umil ca gresit si a batut cimpii de foarte multe ori . Numai in 2014 spre 2015 a profetit ca USA va fi aruncata in anarhie , cu o populatie care se va sfisia pe strazi ptr apa , mincare samd. Ok , de ce nu il intreaba nimeni ce are de zis ptr ca nimic din ce ia spus lui MIHAIL nu sa petrecut ? Toti ashramisti au uitat atit de repede ? Ori nu a comunicat cu MIHAIL c i de fapt cu bulgarii , ori arhanghelul si-a batut joc de el juindu-i o festa ! Gregariane ce ai de zis panaramo ?

 51. karmapolice says:

  Cum, Mici si Gabi au fost retrogradate?Ntz ntz ntz

 52. Neele says:

  genarul, ce cauti aici? mars inapoi la curs!

 53. genarul says:

  @Neele

  Mars sa-i zici maica-tii .

 54. Neele says:

  @genarul:
  Ti se pune pelteaua. Vorbeste doar pentru tine!

 55. Neele says:

  Ia fii atent genarule cum te inregistrez!

  “@Neele

  Mars sa-i zici maica-tii .”

  Cu acestea ma pot duce sa te raportez la politie. Si te scot de violator.
  A, a, a, ciocu’ mic!

 56. jamiroquai says:

  Intrebat ce crede despre Edison, Tesla a raspuns: ‘Daca ar fi sa cautam amandoi acul din carul cu fan, eu as incerca sa gasesc o formula matematica care sa-mi permita eliminarea majoritatii suprafetei de cercetat, in timp ce Edison ar cauta pai cu pai.’

  Continenta sexuala, asa cum este ea practicata in India, nu se bazeaza pe posturi inversate, sau pe uddhiyana bandha. Yoghinii adevarati nu utilizeaza mulla bandha decat intr-o foarte mica masura.

  Ceea ce se preda la noi in tara este yoga medicala, care, atata timp cat se rezuma la posturi si diverse ex. de pranayam, este desigur de ajutor in activarea sistemului limfatic si pentru a obtine o sanatate mai buna. In momentul in care se trece de la yoga trupului la yoga spiritului incep sa apara toate problemele, mai ales de ordin karmic, pentru ca practicantii care au corpul emotional inferior impur isi aduc propriile atasamente si agresivitati in spatiul subtil, astfel aparand in mod paradoxal probleme de sanatate.

  A doua categorie de yoga este cea traditionala, capcana in care au cazut mai toti practicantii de yoga in special din india. Din cauza traditiei, a faptului ca nimeni nu poate spune ceva impotriva unor texte care nu pot fi supuse discutiei sau dezbaterii, o multime de practici inutile, incomplete sunt utilizate, cu toate ca nu dau rezultatele scontate, sau ca invatatorii care le-au predat nu au ajuns la o varsta inaintata insotita de o sanatate de fier, sau ca o usoara modificare (ca de exemplu la jalandharabandha) ar imbunatati acest exercitiu cu mult.

  Este yoga ceea ce ni s-a spus intotdeauna ca este, bazata pe sutrele din Patanjali si alte lucrari clasice?

  Cercetarea si lucrarile publicate de David Gordon White ne spun ca nu:

  Sinister Yogi
  Alchemical Body
  Kiss of the Yogini: Tantric Sex

  Din cauza faptului ca yoga este predata in Occident de catre oameni care nu au accesat decat planul astral, ca model de inspiratie si de loc de accesare pentru informatii (vezi ce se preda la noi in tara), si care nu cunosc faptul ca yoghinii adevarati nu utilizeaza pentru continenta DECAT un singur exercitiu (ei vor face asane pentru sistemul limfatic dar nu pentru continenta), cultivarea devine un ghiveci de metode telurice, practicate ore in sir, care nu ating corpurile subtile superioare, si nici nu aduc rezultatele scontate.

  Cati dintre neotaoistii care au petrecut cateva luni prin Asia si apoi se intorc la noi pentru a isi inchipui ca pot preda “continenta”, inteleg ca taoismul este absolut impracticabil de catre occidentali? In China, Hong Kong si Taiwan continenta sexuala practicata pe baza metodelor taoiste incepe cu asezarea fundatiei: maestrul daruieste energie la red bindu (dan tien), curata si deschide du/ren mai, si monitorizeaza cu atentie ca energia sa nu ajunga la vreun centru psihic minor (unde va cauza probleme grave daca energia ching chi ramane pe acolo). Fara aceste tehnici, orbita microcosmica nu poate fi accesata/practicata. Cei care au cunostinte adevarate despre ezoterism stiu si inteleg ca a iti aduce energia sexuala spre creier inseamna a iti aduce o energie incarcata de impuritati direct in centrii psihici superiori: deci, aceasta energie trebuie transformata/sublimata de la bun inceput in Divinitate, fara a incerca sa o ridici prin eforturi personale.

  Meritele personale, virtutile cultivate sunt singurul criteriu care permite transformarea energiei sexuale intr-o stare de vibratie superioara, care se va ridica conform nivelului de moralitate, iubire si mai ales puritate care iti cuprinde fiinta.

  Puterile paranormale inferioare (clarvedere, dedublare) vin din afara spre interior: pot fi declansate oricui de catre un maestru adevarat, FARA nici un fel de practica ezoterica sau yoga. Puterile paranormale superioare (genialitatea, superintuitia, darul profetiei) vin din interior spre exterior, si nu pot fi “trezite” de nici un maestru, acesta fiind unul dintre marile neajunsuri ale practicilor orientale.

  Yoghinii adevarati nu practica khecari mudra (limba care se introduce pana la glanda talamus, al treilea ochi astral), sau sa aiba nevoie de a isi muta red bindu in planul eteric (respiratia fetala/embrionara, sau kevala pranayam, in tibet fiind denumita tummo yoga): yoga este o cultivare continua a virtutilor.

  Ei nu practica continenta bazandu-se pe asane (le utilizeaza doar pentru sistemul limfatic, contrar informatiilor care ne parvin noua): ei folosesc doar un singur exercitiu pentru a opri ejacularea.

  Yoghinii adevarati, Vamacara si Nath, nu stau ore in sir in posturi, sau sa faca 50 de uddhiyana bandhas pentru continenta, nicidecum: ei nu fac decat un singur exercitiu, timp de cateva minute, suficiente pentru a isi activa regiunea cheie din corpul unui barbat, si pentru a transmuta energia erotica (bineinteles, transmutarea tine de nivelul virtutilor). O abordare si mai inteligenta va elimina si dificultatile majore ale acestui exercitiu, aducand in prim plan cunostintele occidentale despre anatomie si fiziologie umana.

  Intrebati acesti yoghini adevarati daca ei practica oli mudras, sau daca ei fac cum facem noi, sa le luam dupa ceea ce a scris Gitananda (un practicant de yoga extraordinar, dar iarasi care nu a iesit niciodata din tiparul impus de scoala din care facea parte, deci avand un punct de vedere incomplet).

  Sa vedem ce inseamna diferenta dintre o chakra activata si o chakra care intra in functiune, informatii care nu se regasesc deloc in textele clasice hinduse/tantrice.

  La nivelul Muladhara exista patru forme de energie, patru planuri cuantice: energia vitala a aurelor inferioare, energia sufletului, energia De (a corpului moralitatii, a virtutilor), si energia spiritului (atomii de constienta, subquarks – mai jos explicatia asupra acestor termeni) – despre Kundalini, imediat.

  Orice experienta de viata va determina urcarea uneia dintre aceste forme de energie in mod corespunzator: cheia este aceea ca toate cele patru sunt tinute in frau, sau nu pot accede mai departe decat nivelul energiei sufletului (cea care determina nivelul cultivarii). Orice experienta de viata se depune pe petalele chakrei in rezonanta, sub forma unor insusiri aurice: atunci un impuls energetic va determina ridicarea energia vitale corespunzatoare pana la chakra respectiva.

  Mai mult atomii corpului auric corespunzator vor intra intr-o stare de vibratie mai inalta, transformarea inertiei de la acel nivel, si se vor apropia de vibratia emisa de atomii originali, subquarks, ai constientei.

  Deci, o chakra devine FUNCTIONALA atunci cand toate petalele ei intra in completa functiune, prin ridicarea tuturor celor patru planuri cuantice, in special cea a sufletului pana la acel nivel.

  Corpul moralitatii, DE, este un corp psiho-moral: unde se acumuleaza virtutile omului, in relatie directa cu nivelul pana la care urca energia vitala.

  ACTIVAREA unei chakre, este cu totul altceva: ridicarea energiei Kundalini (a sfinteniei Divine, a puritatii Divine) pana la chakra respectiva, si aparitia siglei geometrice a chakrei: iar acest lucru se intampla indeplinind cateva conditii esentiale: numai intr-un corp de inger (adica la inviere) si numai dupa ce toate chakrele sunt in stare de FUNCTIONARE, si numai de SUS in jos, prin GRATIA DIVINA.

  Ridicarea Kundalini ar inseamna disparitia energiei qi/chi, a energiei vitale a aurei, care se retrage din meridiane, pentru a face loc energiei Divine, intr-un corp auric de inger (un inger isi poate controla corpul eteric la fel de usor cum ne putem noi controla corpul fizic; si are la dispozitie ambele forte sexuale pentru a crea).

  Unele petale/sigle ale chakrelor pot fi ‘pacalite” prin emiterea sunetului de fond, sau prin inductie astrala (channeling): dar asta inseamna un aport de energie care vine din exterior spre interior, nefiind insotita de activarea partilor superioare ale aurei, deci fara activarea superintuitiei si a celorlalte puteri paranormale superioare, si fara functionarea chakrei la un nivel corespunzator (unde toate cele patru energii vitale ar urca pana la acel nivel, in special energiile vitale ale sufletului si ale De, corpul virtutilor).

  Adevarata cunoastere vine doar prin inductia DIVINA.

  Ceea ce se preda la noi in tara este yoga medicala, insotita de incursiuni primejdioase in channeling si alte activitati oculte, si de abordarea lui Edison, de a cauta acul in carul cu fan, pai cu pai.

  Yoghinii adevarati, cei care au iesit din tiparul traditional (care include metode incomplete, uneori inutile, dar care sunt predate ca fiind absolut legitime si deci intangibile) practica cu totul altceva decat ni s-a spus noua: si anume exercitii bazate pe cunostinte anatomice care lipsesc cu desavarsire din arsenalul de tehnici care se practica in occident.

 57. andrei says:

  Se pare ca nu faci destui bani ca avocat de ăia încerci și meseria de avo-cățel,
  da nici în asta nu ai succes, ai fost deconspirat
  Ha ha ha

 58. @jamiroquai

  “yoghinii adevarati nu utilizeaza pentru continenta DECAT un singur exercitiu”

  Ai uitat sa ne initiezi in exercitiul respectiv.

  Scrie despre ce e vorba si poate cineva te va plagia pentru cursul de anul 30 😉

 59. jamiroquai says:

  Asa cum se stie, in programul de trei ore unde se realizeaza 100 de asane, exista utilizarea urmatoarelor denumiri: “trezirea lui Kundalini”, “ridicarea Kundalini”.

  Numai ca nici un practicant de yoga de la noi sau din India nu si-a ridicat vreodata macar o picatura de Kundalini, si nici nu ar avea cum sa o faca.

  Kundalini nu poate fi accesata prin asane sau la comanda cuiva (a nu se confunda cu ceea ce Gurdjieff numea Kundalini): Kundalini este cea mai pura dintre toate energiile, si nu circula liber decat in corpul eteric al unui inger.

  E posibil ca, daca exista puritatea si virtuti inalte, sa fie activata partial sigla unei chakre, si astfel o capacitate paranormala, dar acest lucru se intampla fara a fi nevoie sa practici yoga sau tao.

  Pentru un barbat cea mai mare realizare este a iti simti feminitatea divina interioara din inima, darul suprem, cea mai sublima experienta posibila.

  Cei care practica tummo yoga sau puterea tunetului (kong jing nei kung) nu isi ridica kundalini deloc; pur si simplu efectueaza o manevra extrem de periculoasa, si anume isi disloca/deplaseaza red bindu in afara corpulului, spre corpul eteric; si intra in faza de respiratie fetala/embrionara sau kevala pranayam, insa ca sa-ti petreci ani buni de practica numai pentru asa ceva, nu isi are rostul.

  Cei care isi inchipuie ca vor trai mai mult daca nu ejaculeaza pe perioade indelungate (luni de zile, sau cativa ani) nu inteleg ca lichidul seminal are mai multe corpuri subtile, iar prin asane sau injaculare nu isi pot accesa decat corpurile subtile inferioare, oricate ore in sir ar petrece in practica. Nucleul divin nu poate fi accesat decat prin identificare, care tine cu totul de nivelul virtutilor, si e posibil chiar si ca acest nucleu sa se opreasca in dreptul inimii (si deci de a nu mai cobori spre zona pelviana) daca ceea ce simtim este de acelasi nivel de puritate.

  Pentru fiecare orgasm “multiplu” se consuma o cantitate de ojas, chiar daca nu ejaculezi.

  Mai mult, daca cel care ejaculeaza (bineinteles, rar de tot, o data la cateva luni) isi poate activa circuitul inima-glanda pineala, isi va hrani corpul eteric mult mai bine decat cel care nu ejaculeaza deloc dar care nu este in stare sa-si acceseze corpurile superioare subtile ale lichidului seminal.

  Care sunt darurile divinitatii feminine interioare?

  Exact acelea care nu pot fi daruite de nici un maestru, sau prin vreun procedeu de satsang: genialitatea, superintuitia, darul profetiei.

  Abia acum cei din occident isi dau seama ca Yoga Sutra este doar o colectie de proverbe si cam atat, si ca nu a existat nici un fel de Patanjali, si ca toate celalalte tratate “celebre” yoghine sunt doar o colectie de afirmatii pentru care autorii nu isi asuma nici un fel de raspundere.

  Exercitiul de care am amintit este practicat in yoga doar partial, fara sa se inteleaga care este semnificatia lui.

  Cei care au copiat cursurile sau informatiile despre asane/mudras din diverse lucrari nu au avut capacitatea de a avea la dispozitie sau macar sa-si imagineze marturiile yoghinilor autentici care nu stau in posturi inversate ore in sir, sau sa faca zeci de uddhiyana bandhas pentru a isi controla ejacularea, sau pentru a isi transmuta aura seminalis.

 60. Hai mah, lasa vorba lunga si scrie pe scurt, concret, exercitiul.

  Altfel tot ce ai scris tu aici in mesajele astea lungi sunt doar, citez, “o colectie de proverbe si cam atat” sau “o colectie de afirmatii pentru care autorii nu isi asuma nici un fel de raspundere” si implicit “nu isi are rostul” sa citim ce scrii lol

  Altii nu au inteles semnificatia lui dar tu o intelegi perfect. Scrii de parca ai cunoaste marele secret al universului dar te ocultezi fata de noi nestiutorii de rand. Mai stim noi pe cineva care procedeaza la fel. Oare de ce?

 61. Ecce Homo says:

  “Pentru un barbat cea mai mare realizare este a iti simti feminitatea divina interioara din inima, darul suprem, cea mai sublima experienta posibila.”

  Practicanții autentici nu pot da detalii concrete despre exercițiul cu pricina… Ei sunt într-o altă lume în timpul acestui exercițiu, o lume unde unicornii zburdă printre curcubeuri 🙂

 62. Pit says:

  @ jamiroquai
  “Intrebati acesti yoghini adevarati daca ei practica oli mudras, sau daca ei fac cum facem noi, sa le luam dupa ceea ce a scris Gitananda (un practicant de yoga extraordinar, dar iarasi care nu a iesit niciodata din tiparul impus de scoala din care facea parte, deci avand un punct de vedere incomplet)”

  Cunosti prea putin despre Gitananda si scoala lui, data viitoare renunta la comentarii aberante de genul de mai sus, un sfat prietenesc – mai studiaza, inapoi pe salteluta!

 63. Ecce Homo says:

  Studiul ca studiul dar nu uitați că practica este cheia! Multe exerciții și cu cât mai variate 😉

 64. jamiroquai says:

  Lucrarea fundamentala Sinister Yogis (David Gordon White) in care veti afla adevarul despre cum au fost falsificate Yoga Sutra si alte lucrari binecunoscute pentru a induce publicului idea yoghinului meditativ:

  http://www.abhidharma.ru/A/Ioga/Tantra/Content/0005.pdf

  (in special pg. 37, 38-44, 46, 48, 55, 59, 67, 73-74, 81, 83, 92-94, 102, 104, 108-109, 111-112, 114-117, 162-166, 194-196, 199, 233-234, 243-247)

  Over the decades that have followed, Iyengar and his two fellow guru bhais, Pattabhi Jois and Desikacar, have trained countless thousands of disciples, mainly Western, in their innovative physical yoga techniques. Like the modern yoga tradition spawned by Vivekananda and others, their innovations developed out of a modern context in which their teacher had, in the 1930s, himself bemoaned the fact that yoga had disappeared from India and could only be rediscovered outside of India’s borders. Yet the authentic yoga that he brought back with him from Tibet bore little resemblance to any of India’s indigenous yoga or yogi traditions. In other words, the bedrock of the West’s modern-day, billion-dollar yoga industry, with its celebrity gurus (most of whom claim one of Krishnamacarya’s three disciples as their master), glossy journals, fashion accessories, trademarks, franchises, and lawsuits, is Indian yoga, but a reinvented Indian yoga that dates from no earlier than the 1930s.

  Realizarile din domeniul yoga medicinala ale lui Gitananda sunt binecunoscute. Dar ne ofera aceleasi citate rasuflate despre “ridicarea kundalini” care denota faptul ca nu a indraznit niciodata sa iasa din tiparul scolii din care facea parte.

  Din nou, yoghinii Vamacari si Nath nu ii baga in seama pe Gitananda, Yogananda, Osho sau Patanjali: ei stiu foarte bine ca metodele oferite de acestia publicului sunt din categoria Thomas Edison, a cauta acul din carul cu fan pai cu pai.

  Exista maestrii occidentali (Peter Deunov de exemplu) care au trait mai mult decat Gitananda, in conditii mult mai dificile, si care au avut puteri paranormale superioare la care Gitananda sau discipolii sai nici macar nu visau.

  De ce trebuie noi sa ne luam dupa o anumita scoala de yoga medicinala din India, care te obliga sa practici 120 de tehnici de prayanam, fara a mentiona o singura data exercitiul cheie practicat de Vamacara si Nath pentru continenta?

  Zona pelviana din corpul unui barbat include trei sfinctere: TOATE scolile de yoga (india, occident, la noi in tara) le cunosc si le mentioneaza DOAR pe primele doua (anal/uretral), dar nu si pe al treilea, exact regiunea cheie, centimetrul cub crucial pentru a atinge rezultate notabile in domeniul continentei.

  Ei bine, yoghinii Vamacari si Nath se concentreaza numai pe acest regiune, cu un singur exercitiu (fara a il copia pe Gitananda), care contribuie 99,99% din practica continentei. Nu este utilizat in occident deloc din cauza faptului ca nimeni pana acum (cu exceptia unor autori care au descris procedeul, aducand detalii formidabile si extraordinare la lumina) dintre instructorii de yoga nu a avut inteligenta si cunostintele necesare pentru a intelege cum se practica continenta in India de fapt.

  Yoghinii Vamacari si Nath practica continenta bazandu-se pe metoda lui Nikola Tesla: adreseaza imediat regiunea/problema cheie, fara sa-si piarda timpul cu posturi inverse sau cu alte procedee din yoga medicala a lui Gitananda.

  Procedeul in sine este unul dificil, insa aici intervine capacitatea noastra de analiza aceasta tehnica cu inteligenta, fara a ne supune traditiei care spune ca altfel nu se poate.

  Acum mai bine de o suta de ani a fost publicat studiul asupra acestei regiuni anatomice de catre un medic din occident, chiar el a introdus termenul stiintific si a descris cum poate fi activata aceasta zona, fara sa fi cunoscut termenii yoghini.

  Repet, ceea ce preda in occident sau diversele scoli traditionale de yoga din india pe subiectul continentei este egal cu aproape zero barat, in comparatie cu ceea ce practica yoghinii Vamacari si Nath.

 65. OK, gata, avem creierul spalat si subconstientul sugestionat de mesajele tale de mai sus.

  Acum este momentul propice sa ne dai un link afiliat la o carte scrisa de “Vamacari si Nath”. Mii de yoghini din Ro vor cumpara cartea si tu vei incasa un comision frumusel.

  Ce nu iti dai seama tu este felul in care “suna” ceea ce scrii. Ca un text tradus cu Google si adaptat putin la specificul local. Plus faptul ca nu raspunzi la mesajele noastre ;)) In ultimii 20+ ani noi am auzit astfel de texte la conferintele si cursurile MISA. Mii de ore. Poti sa ne crezi ca suntem satui de asa ceva?

 66. Flagg says:

  @jamiroquai

  Pozitia lui David Gordon White apropo de importanta textului Yoga Sutra este de fapt mai nuantata decat pari sa o fi perceput. El are si o carte scrisa taman pe subiectul asta:

  https://books.google.ro/books?id=0ZGrAgAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=ro#v=onepage&q&f=false

  Pe scurt, textul respectiv a fost foarte citit si comentat o perioada de cateva secole, avand o influenta extinsa mult si in plan geografic, chiar si in afara Indiei, mergand din Sud-Estul Asiei pana in zonele musulmane de la periferia Europei(de exemplu, o traducere in araba a lui Al-Biruni facuta unor comentarii ale textului Yoga Sutra, cu numele de “Kitab Batanjal” , a fost gasita in Istanbul). Numai ca dupa aceea a intrat intr-o perioada de semi-obscuritate, si ea lunga de cateva secole, dupa care textul a fost redescoperit intr-o perioada mai apropiata de noi. Iar renasterea interesului pentru textul respectiv in perioada moderna a fost alimentata in mare parte de catre occidentali si mai putin de indieni. Si cum se intampla de obicei in cazuri din astea de “renastere”, au avut loc si niste reinterpretari ale textului(ex. vezi mentionarea practicii utkranti/phowa intr-una dintre sutre, reinterpretata in perioadele mai recente aproape in unanimitate ca fiind o referire la levitatie).

  Pentru comparatie, ceva similar s-a intamplat si cu dialogurile lui Platon in Europa de Vest. Au fost foarte populare si importante in cursul antichitatii tarzii, dupa care au cazut practic in uitare in Vest pentru mai multe secole. Asta pana in secolul XV, cand refugiatii bizantini care cautau adapost si suport in Italia din cauza invaziei turcilor au adus cu ei manuscrise ale respectivelor texte. Concomitent cu traducerea lor de atunci din greaca in latina(limba utilizata de intelectualitatea occidentala pe atunci) au avut loc atunci si ceva reinterpretari sau treceri sub tacere ale unor lucruri, datorate faptului ca respectivii traducatori traiau intr-un mediu dominat de Biserica, iar unele dintre ideile originale ale lui Platon nu erau chiar in acord cu doctrina crestina(ex. teoria reincarnarii, unele tendinte homoerotice etc.). Dar prezenta reinterpretarilor alea nu implica faptul ca respectivii traducatori nu ar fi prezentat alte idei din cadrul textelor alea in mod corect. Nu totul a fost “rastalmacit” in functie de constrangerile vremii(de fapt destul de putin continut a suferit soarta respectiva).
  Cam asa ceva s-a intamplat si cu Yoga Sutra. Unele lucruri au fost intelese(si chiar puse in practica mai apoi) intr-un mod destul de apropiat de intentiile initiale ale autorului original, pe cand altele au fost insa reinterpretate in acord cu valorile, interesele si ideile celor care au realizat renasterea lor.

  Iar in ce priveste traditia yoghina indiana, textul respectiv si-a lasat in mod probabil o amprenta chiar si in perioada aia cand el a cam intrat in uitare. De regula se intampla asa ceva atunci cand un text din asta a fost foarte influent cateva secole – diferite idei si citate din el supravietuiesc prin alte texte ulterioare, unele idei intra chiar si in folclor etc.
  Insa perioada aia de cateva secole de uitare implica altceva important(ceva ce tot incearca si David Gordon White si altii sa tot puncteze) si anume faptul ca in timpul ei au fost cel putin la fel de importante alte texte, carora occidentalii de regula nu le acorda in prezent la fel de multa importanta, din varii motive(inclusiv faptul ca unele dintre ele, textele tantrice mai “hardcore”, includ si chestii mai greu de digerat atat pentru unii occidentali dar si pentru unii indieni mai “puritani”). Ori asta face ca in prezent sa se promoveze de multe ori o imagine partiala si destul de distorsionata a traditiei yoghine pe ansamblu.

  P.S. Nu tot ce am scris mai sus este doar un comentariu la ceea ce a scris despre subiect David Gordon White. Am scris si ceva din ceea ce am inteles eu din ceea ce au scris si el si altii despre subiect.

 67. Flagg says:

  Erata/completare – “Dar prezenta reinterpretarilor alea nu implica faptul ca respectivii traducatori si comentatori nu ar fi prezentat alte idei din cadrul textelor alea in mod corect.”

  Cred ca respectiva completare este importanta datorita faptului ca reinterpretarile respective tin de fapt de parte de comentarii a textelor si nu de traducerea lor propriu-zisa(atunci cand ea a fost realizata complet si corect).

 68. Flagg says:

  Tot David Gordon White a atras atentia in mod foarte elocvent asupra altei probleme si anume asupra faptului ca hatha yoga, asa cum e ea predata in scolile cele mai populare din Occident(dar si din India!) este si ea rezultatul unui proces destul de recent de reinterpretare si renastere a unor practici vechi. Iyengar si altii ca el au luat ceea ce se mai stia in India zilelor lor despre practicile vechi de hatha si le-au combinat cu elemente de cultura fizica luate de la europeni(ex. exercitii fizice practicate in armata britanica).
  Asta nu inseamna ca practicile ce au rezultat din combinatia respectiva nu ar avea vreo valoare pozitiva(de fapt orice traditie autentica si valoroasa trebuie sa includa si un aspect de adaptabilitate, sa nu fie prea rigida in fata potentialului de schimbare pentru ca altfel “moare” destul de repede). Sau ca nu ar avea vreo legatura autentica cu practicile vechi de hatha(asta pentru ca s-a pornit in crearea lor si de la elemente vechi traditionale autentice, chiar daca uneori pastrate fragmentar). Dar nici nu corespund in proportie de 100% cu ceea ce in mod foarte probabil se practica in perioada medievala(cea in care au fost scrise majoritatea tratatelor despre hatha yoga pastrate pana azi).

  De fapt eu cred ca daca cineva ar cauta azi un ansamblu de practici de yoga “corporala” care sa fie cat mai apropiat posibil de ceea ce se practica in perioada medievala in zona asiatica, ar putea sa aleaga mai degraba tehnicile tibetane de “yantra yoga” predate de Namkhai Norbu si exponenti ai vajrayana-ei tibetane:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Trul_khor

 69. jamiroquai says:

  Tu te bazezi pe istoria oficiala, insa exista numeroase dovezi care ne spun ca istoria, asa cum este ea predata, este absolut falsa, cel putin inainte de anul 1000 e.n. (noua cronologie a istoriei) sau cel putin inainte de 1700 e.n. (noua cronologie radicala a istoriei).

  Sa exemplific.

  Stim ca personajul cel mai important responsabil cu raspandirea buddhismului, imparatul Ashoka, nu a existat niciodata, fiind o figura “istorica” inventata la sfarsit de secol XVIII:

  http://madhesi.wordpress.com/2008/09/24/did-ashoka-exist/

  (pe acest subiect iata si cum arata de fapt Buddha Sakyamuni:

  http://www.nairaland.com/68677/ancient-black-buddha )

  Cel mai mare istoric al Indiei, al sec. XX, Damodar Kosambi, (1965):

  “There is virtually nothing of what we know as historical literature in India… all we have is a vague oral tradition and an extremely limited number of documented data, which is of a much greater value to us than that obtained from legends and myths. This tradition gives us no opportunity of reconstructing the names of all the rulers. The meagre remnants that we do possess are so nebulous that no date preceding the Muslim period [before the VIII century A.D.] can be regarded as precise… the works of the court chroniclers didn’t reach our time… all of this leads some rather earnest and eminent scientists claim that India has no history of its own”.

  Alte comentarii facute de D. Kosambi:

  “Written memorials of the Indus culture defy decipherment to this day. .. not a single finding can be associated with an actual person or historical episode. We don’t even know the language that was spoken by the inhabitants of the Indus valley.”

  We are told further on that many vital issues concerning the “ancient” history of India are based on the manuscripts found as late as the XX century. It turns out, for instance, that:”the main source of knowledge in what concerns the governmental system of India and the policy of the state in the epoch of Maghadhi’s ascension is the Arthashastra – the book. .. that had only been found in 1905, after many a century of utter oblivion”. It turns out that this book is basically an Indian version of the famous me-diaeval oeuvre of Machiavelli. However, in this case the “ancient Indian Arthashastra” couldn’t have been written before the Renaissance. This could have happened in the XVII-XVIII century, or even the XIX.

  Lucrarea marelui istoric britanic Edwin Johnson care demonstreaza cu dovezi formidabile ca nimeni inainte de anul 1500 e.n. nu stia nimic de cele patru evanghelii sau de epistolele lui pavel in Europa, mai mult arata cum a fost falsificata istoria Angliei:

  http://www.egodeath.com/edwinjohnsonpaulineepistles.htm

  Falsificarea manuscriselor de la Marea Moarta:

  Dead Sea Scrolls forgeries:

  http://breakfornews.com/forum/viewtopic.php?p=30145#30145

  A Mysterious Metal

  One of the best-kept secrets of the Dead Sea Scrolls has been the discovery of metals in the black ink. That finding was buried in unpublished results, and wasn’t unearthed until 1996. The presence of metals further points to the scrolls being of medieval origin.

  Scientific testing of the scrolls in the early 1950s found silver, manganese, iron and other metals in the black ink used on the scrolls. Scholars tried to downplay the discovery of these metals by saying that some of them, like copper and lead, were byproducts of leaching from a bronze inkwell. Yet silver, manganese and iron are not components in the making of bronze. The 1990s tests also detected the presence of strontium and titanium but could not tell if they were pure. (In its purest form, neither element was isolated until the 1800s.)

  Marele zid chinezesc construit dupa 1900 e.n.:

  http://de.geschichte-chronologie.de/index.php?option=com_content&view=article&id=83:chronological-revolution-part-1&catid=2:2008-11-13-21-58-51&Itemid=90 (sectiunea glorious chinese history is a fake)

  http://www.breakfornews.com/forum/viewtopic.php?p=27892#27892 (not so ancient china 1)

  http://www.breakfornews.com/forum/viewtopic.php?p=27945#27945 (not so ancient china 2)

  http://www.breakfornews.com/forum/viewtopic.php?p=27981#27981 (not so ancient china 3)

  In lucrarea History: Fiction or Science?, Dr. Anatoly Fomenko demonstreaza ca Parthenon a fost construit pe timpul Renasterii.

  Falsificarea biografiei lui Dionysius Exiguus:

  http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1638504#msg1638504

  Pompei si Herculane distruse de eruptia vulcanului Vezuviu cel putin dupa anul 1600 e.n.:

  http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1683424#msg1683424 (cinci mesaje consecutive)

  Un subiect in care nu intru aici este urmatorul in contextul noii cronologii a istoriei: unde si cand a fost crucificat Iisus? In nici un caz acum 2000 de ani, si nicidecum la Ierusalim.

  Deci, toate aceste detalii ca sa vezi ca tot ce ai enumerat tu, in legatura cu istoria oficiala datata inainte de anul 1500 e.n., este fals.

  Sper ca aceasta mica introducere in subiectul noua cronologia a istoriei sa fie pe placul tau.

 70. Neele says:

  Daca doar una a stat cu fundul la “guru” si e de ajuns sa infecteze pe restul.

 71. Pit says:

  @ Jami
  Bati campii re Gitananda / oli mudra / pranayama, ai citit o carte doua hopa, esti eczpert in lineage. Hai, amuza ne in continuare!

 72. Bunica says:

  Toti cei mici, penibili si mediocri, plini de rautate si invidie comenteaza si se aduna pe acest blog ca mustele la rahat. Ca sa nu mai zic si de prostia imensa care va caracterizeaza.

 73. FREEDOM says:

  @BUNICA , ne sugi ..si gata . Uite aici dovada de prostie : Existenta=DUMNEZEU ii acorda martalogului DIMITROV GREGARIANOV gratia de a sta liber in SUEDIA tara multor femei blonde si frumoase ferindu-l de statul roman si idiotul ce face ? .., se aventureaza habotnic in gura lupului riscind ca un mare PROSTOVAN libertatea vzv de care acum se tinguie implorind cursantii sa-l salveze de puscatorie . Si TUTO =bunico uite si dovada de prostire : dupa ce risti ca un timpit SANSA divina de a trai liber si bine merci si dupa ce iti afiseaza basinile de adolescent cretin si infantil dpdv sexual acum va implora tinguindu-se sa-l salvati . Insa dupa cum ai si numele de BUNICA TUTICA te dovedesti o mare expirata dpdv mental ptr ca nu poti vedea adevarul gol golut cu privire la acest pacalici de GREGARIANOV care este un las si nu-si asuma nimic , nici greseli , nici fapte ci doar se victimizeaza de 26 de ani . Omul este o mare panarama ptr ca nu are curajul de a-si asuma FAPTELE . Ura nu avem pe el ci doar vehementa vzv de ipocrizia si meschinaria lui ordinara de care face uz feroce ptr a se scoate . FAAAAA vacuto trezeste-te in pula mea si nu mai behai aici ca proasta satului ! Pe ce lume traiesti ?! Tu nici azi nu intelegi cit de ascuns a fost panarama asta ?! A FACUT NUMAI PROSTII TOATA VIATA LUI . PROASTA SATULUI il aperi pe BOUL BALTII . SPALAT-O PE CREIER !

 74. FREEDOM says:

  @BUNICA , ne sugi ..si gata . Uite aici dovada de prostie : Existenta=DUMNEZEU ii acorda martalogului DIMITROV GREGARIANOV gratia de a sta liber in SUEDIA tara multor femei blonde si frumoase ferindu-l de statul roman si idiotul ce face ? .., se aventureaza habotnic in gura lupului riscind ca un mare PROSTOVAN libertatea vzv de care acum se tinguie implorind cursantii sa-l salveze de puscatorie . Si TUTO =bunico uite si dovada de prostire : dupa ce risti ca un timpit SANSA divina de a trai liber si bine merci si dupa ce iti afiseaza basinile de adolescent cretin si infantil dpdv sexual acum va implora tinguindu-se sa-l salvati . Insa dupa cum ai si numele de BUNICA TUTICA te dovedesti o mare expirata dpdv mental ptr ca nu poti vedea adevarul gol golut cu privire la acest pacalici de GREGARIANOV care este un las si nu-si asuma nimic , nici greseli , nici fapte ci doar se victimizeaza de 26 de ani . Omul este o mare panarama ptr ca nu are curajul de a-si asuma FAPTELE . Ura nu avem pe el ci doar vehementa vzv de ipocrizia si meschinaria lui ordinara de care face uz feroce ptr a se scoate . FAAAAA vacuto trezeste-te in pula mea si nu mai behai aici ca proasta satului ! Pe ce lume traiesti ?! Tu nici azi nu intelegi cit de ascuns a fost panarama asta ?! A FACUT NUMAI PROSTII TOATA VIATA LUI . PROASTA SATULUI il aperi pe BOUL BALTII . SPALAT-O PE CREIER !

 75. genarul says:

  @Bunica

  este evident ca te incluzi in grupul celor mici, penibili si mediocri etc etc odata ce si tu comentezi si te aduni aici.Mai bine du-te si cauta ceva femei sa le pui la produs.

 76. “Toti cei mici, penibili si mediocri, plini de rautate si invidie”

  Vezi ca il plagiezi pe GB. Asta este exact limbajul gurului tau, fapt care demonstreaza ca esti o bunicuta programata care nu mai poate gandi singura si pana si vocabularul folosit este cel al limbii de lemn misa.

 77. FREEDOM says:

  @BUNICA , ne sugi ..si gata . Uite aici dovada de prostie : Existenta=DUMNEZEU ii acorda martalogului DIMITROV GREGARIANOV gratia de a sta liber in SUEDIA tara multor femei blonde si frumoase ferindu-l de statul roman si idiotul ce face ? .., se aventureaza habotnic in gura lupului riscind ca un mare PROSTOVAN libertatea vzv de care acum se tinguie implorind cursantii sa-l salveze de puscatorie . Si TUTO =bunico uite si dovada de prostire : dupa ce risti ca un timpit SANSA divina de a trai liber si bine merci si dupa ce iti afiseaza basinile de adolescent cretin si infantil dpdv sexual acum va implora tinguindu-se sa-l salvati . Insa dupa cum ai si numele de BUNICA TUTICA te dovedesti o mare expirata dpdv mental ptr ca nu poti vedea adevarul gol golut cu privire la acest pacalici de GREGARIANOV care este un las si nu-si asuma nimic , nici greseli , nici fapte ci doar se victimizeaza de 26 de ani . Omul este o mare panarama ptr ca nu are curajul de a-si asuma FAPTELE . Ura nu avem pe el ci doar vehementa vzv de ipocrizia si meschinaria lui ordinara de care face uz feroce ptr a se scoate . FAAAAA vacuto trezeste-te in pula mea si nu mai behai aici ca proasta satului ! Pe ce lume traiesti ?! Tu nici azi nu intelegi cit de ascuns a fost panarama asta ?! A FACUT NUMAI PROSTII TOATA VIATA LUI . PROASTA SATULUI il aperi pe BOUL BALTII . SPALAT-O PE CREIER !

 78. George says:

  Bunicuță, e părerea ta. În imensa compasiune a ta de misana, iartă-ne nouă părerile. Te îmbrățișez.
  Pt *Jamiroquai*:
  Tot respectul. Tot ce ai scris despre yoga, pt mine sunt de mare ajutor, confruntandu-mă zeci de ani cu ineficienta yogai copiate din cărți și predate în deverse mișcări. Rezultatele dupa acele tehnici erau șubrede, simțeam că tre să fie mai mult. Apreciez comentariile tale, și eu unul chiar te rog să continui să postezi, ușor, că e timp și spațiu, despre adevărații yoghini. Multumesc.

 79. jamiroquai says:

  Yoga se imparte in doua mari categorii: yoga medicala si yoga oculta (channeling, accesarea nepermisa a planului astral).

  Cati dintre practicantii de yoga din toata lumea stiu ca tehnica secreta a lui Ramakrishna era Bhairavi Ecstasy Breath, adica acceptarea de a deveni un simplu releu pentru entitati din planul astral? Putini inteleg ca energia degajata de, sa zicem Muktananda, nu ii apartinea lui deloc, fiind doar un imprumut din planul astral, temporar, atata timp cat practicantul va indeplini ceea ce i se cere sa faca (cu toate consecintele teribile karmice care intervin).

  Mai putem clasifica yoga si astfel: cei care accepta traditia (lineage) si yoghinii care si-au dat seama ca tehnicile din diverse texte nu ajuta la nimic, si care si-au indreptat atentia spre lucrurile cu adevarat esentiale din punctul de vedere al cultivarii:

  – cele mai directe metode pentru a opri ejacularea (includem aici pe timpul somnului), de a transmuta aceasta energie in Divinitate

  – zonele de presopunctura care permit activarea imediata a sistemului nervos parasimpatic

  – producerea de oxid nitric prin diverse tehnici de prayanam pentru a ajuta toate celulele corpului

  Cunostintele yoghinilor Vamacari din domeniul anatomiei si fiziologiei sunt cu adevarat formidabile si uluitoare: reusind sa identifice (cel mai probabil, cu ajutorul activarii glandei talamus, al treilea ochi astral, spre deosebire de al treilea ochi spiritual, glanda pineala) zonele cheie care conteaza cel mai mult in atingerea unui nivel inalt in cultivare.

  Arhitectura creierului uman era diferita inainte de episodul nefericit legat de arborele Iubirii si al Durerii: creierul mic era creierul mare, iar in centru nu exista decat o singura glanda, glanda pineala, de marimea unei mingi de golf. Adam si Eva nu respirau pe nas, ci direct prin glanda pineala, la fel ca ingerii.

  A consuma fructul acelui arbore al Dualitatii, fara ca in prealabil sa fi mancat din fructul arborelui Vietii (activarea dublei torsiuni a aurei la o viteza dincolo de cea a luminii), inseamna sa-ti activezi capacitatea de a crea DOAR in lumea fizica, si nu in cea astrala (Eva si-a declansat imediat ciclul menstrual, si impreuna cu Adam au incetat sa mai respira prin glanda pineala, capatand fiziologia pe care o avem cu totii acum: glandele necesare pentru a simti durere (amigdala, hipotalamus), al treilea ochi astral inconjurat de un creier animalic (subconstientul reactiv), aparitia corpului emotional inferior, micsorarea glandei pineale, si mutarea creierului activ in zona posterioara a craniului).

  Ceea ce ni s-a lasat este capacitatea de a hrani glanda pineala cu virtutile inimii, de a mentine aceasta oglinda Divina cat mai curata pentru a primi energie prin coarda de argint, si astfel ca si celelalte glande din creier, in special glanda pituitara si hipotalamus sa primeasca semnalele energetice corespunzatoare de la glanda pineala.

  De aceea cei care nu ejaculeaza pe perioade lungi de timp, dar care nu sunt capabili sa-ti transmute corpurile aurice superioare ale lichidului seminal, vor intampina tot felul de probleme (inclusiv karmice), spre deosebire de cei care pot ejacula rar de tot, dar care isi activeaza circuitul inima-glanda pineala.

  Asa cum am mentionat, nimeni nu isi poate ridica sau activa Kundalini in corp uman: cei care cultiveaza pur si simplu nu inteleg ca toate energiile zonei pelviene, legate de cultivare, sunt tinute in frau de asa numitul termometru spiritual: corpul auric al sufletului.

  O chakra intra in functiune atunci si numai atunci cand virtutile sufletului au ajuns la un astfel de nivel de puritate, incat chakra sa fie in stare de functionalitate. Pacalirea unei chakre prin mantre, fara ca ea sa fie in stare de functiune, fara virtutile necesare, desigur ca va cauza probleme in intreaga aura.

  Activarea unei chakre se face de sus in jos, si nu invers: deci DOAR prin inductie divina, adica de a capata insusiri, capacitati paranormale superioare.

  Poti sa faci posturi inverse si meditatii zeci de ani la rand: nu vei putea sa-ti activezi puterile paranormale superioare: genialitatea, superintuitia, darul profetiei.

  De ce am mentionat noua cronologia a istoriei in ultima mea postare? Pentru ca evenimentele care vor avea loc in curand nu vor putea fi intelese sau anticipate fara aceasta cunostinta esentiala a faptului ca istoria omenirii a fost falsificata aproape in totalitate, de catre cele mai importante societati secrete, pentru a ascunde adevarul nu numai despre forma adevarata a Pamantului, dar si despre faptul ca Iisus nu a fost evreu, si ca nu a fost crucificat la Ierusalim (de aceea au si lansat diversiunea codul da vinci; pentru ei conteaza ca publicul sa accepte istoria oficiala, textele religioase complet falsificate).

 80. Petrică Groza says:

  Am fost sunat de un coleg yoghin care mi-a cerut să iau atitudine față de cele afirmate de MR în articol. Sunt lucruri care mă depășesc, asta este treaba celor de la yogaesoteric sau a Justiției. Ce știu și pot spune este că ce s-a scris în articol despre mine și avocatul Nițurad este corect.

 81. Kurrupt says:

  Dezvăluiri uluitoare! dar incomplete…
  Fructul interzis era defapt banana nu mărul și trebuia doar înghițit, nicidecum mestecat!
  Iar bărbații dinaintea episodului nefericit pe lângă faptul că aveau creierul mic în loc de creierul mare, aveau defapt și organe de reproducere femeiești, astfel erau capabili să se reproducă singuri fără femei…

 82. Angel says:

  Hei,,oameni buni,cred ca toti acveti o varsta înaintată si vad ca va irositi degeaba viata pe aici cu lucruri inutile. Misterele lui Dumnezeu sunt cai nebănuite,asa ca haideti sa il lasam sa isi faca menirea. El stie cel mai bine ce are de facut cu toata lumea. Iar Domnul Racea,nu face alceva decât Rau prin cea ce face aici.nu ajutati pe nimeni cu nimic Domnule,decât sa starniti minciuni…..nici nu stau sa imi pierd timpul cu cea ce scriu oamenii aici,mi-e suficient sa vad titlul care îl adaugati si imi dau seama ca e o mare prostie acest site si o imensa minciuna si tot felul de razbunari raufacatoare…cel mai bine ar fi sa aveam cu totii grija de sufletele noastre nu sa cautam,sa facem rau altora. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 83. Neele says:

  Binecuvantari dupa tipicul de la Lourdes.
  Cunoastem povestea.

  Cine cunoaste adevarul, din constiinta se fereste sa procedeze gresit.

 84. George says:

  Au tradus cărți, și s-a autointitulat autor. A capsat sute de cursante, unele prin viol. A trimis cursante în Japonia în baruri de noapte. A pus ca tapas la grupurile de fete să facă fiecare videochat. Toti stiu , camisor avea 15 ani când a dezvirginat-o, la fel mădălina avea 15 și ceva . Despre ce vorbim??? Despre îngeri, binecuvântare, consacrare și yama și nyama? Daa, sunt cativa, mosnegi și babe netrecute prin vizorul gurului. Aceștia au făcut doar asane și nu vor să audă nimic. Sectă? Proslavire? Interese ascunse? Așteptăm justiția divină să-și spună cuvântul, că cea lumească e cum e.

 85. AntiMisa says:

  Draga Angel, conform spuselor “preaiubitului tau conducator”, “A STI SI A NU ACTIONA ESTE SUPREMA LASITATE”. Nu stiu daca ti-ai data seama pana acum, dar aici, pe acest blog SE ACTIONEAZA, stimabile!
  Asa ca ar trebui sa te abtii de la comentarii din astea ieftine!

 86. Petrica Groza says:

  Am citit a doua replica a celor de la yogaesoteric la acest articol despre Catrina.
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9451
  Acolo se vorbea si de avocatul Niturad. Remarc ca yogaesoteric nu s-a documentat corect. Niturad nu a primit niciodata vreun apartament de la Catrina intre 2009-2010. In acea perioada a locuit cu chirie in Berceni intro casa la curte pe strada Poieni nr. 26. Este si adresa de pe care a dat MISA in judecata in 2010. Sigur este ca lui Niturad i s-a luat de fapt un apartament si asta s-a petrecut de Craciun, in 2004. Si asta s-a intamplat si cu acordul lui Catrina. Pentru o corecta informare a cititorilor sai, le recomand celor de la yogaesoteric sa tina seama si de punctul de vedere a lui Niturad. Oare de ce yogaesoteric nu a dat niciodata o replica acestei filmari cu Niturad ?!
  http://www.rapcea.ro/2012/10/08/nou-niturad-dumitru-despre-dedesubturile-apararii-lui-gregorian-bivolaru/
  Niturad si-a aratat de mai multe ori disponibilitatea de a veni in fata cursantilor MISA si de a lamuri acuzatiile ce i se aduc. Conducerea MISA a refuzat confruntarea. In prezent, si eu vreau ca Grieg sa fie liber si sa i se faca dreptate, dar nici Nicturad nu merita ceea ce primeste de la conducerea MISA acum.

 87. Neele says:

  “Niturad si-a aratat de mai multe ori disponibilitatea de a veni in fata cursantilor MISA si de a lamuri acuzatiile ce i se aduc. Conducerea MISA a refuzat confruntarea.”
  Deci asa stau lucrurile. Multumesc pentru amanunte! Reiese de aici complicitatea MISA in racolarea de cursanti prin ascunderea adevarului.

Leave a Reply