Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele

Cei care mă cunoașteți personal știți că recent familia mea s-a mărit cu un nou membru. Soția mea a născut zilele trecute, în condiții bune, o fetiță perfect sănătoasă (notată cu 10). Deoarece am asistat la naștere și am păstrat o relație apropiată cu medicii, am rugat doctorul neonatolog să mă înștiințeze personal despre orice demers medical pe care intenționează să îl facă cu privire la fetița mea. Nu voi da nume de locuri sau persoane în toată povestea, din rațiuni evidente.

A doua zi după naștere deci, doctorița neonatoloagă m-a înștiințat cu privire la faptul că trebuie să îi administreze nou născutei mele cele două vaccinuri din programul național de vaccinare obligatorie. Dialogul nostru a sunat cam așa:

– Știți că trebuie făcută vaccinarea.

– Despre ce vaccinuri e vorba ?

– Sunt două vaccinuri: INTERVAX BCG-ul și ENGERIX-B.

– Bun, și sunt sigure ? Pentru că am citit multe opinii pro și contra pe internet.

– Sunt vaccinuri aprobate, toți copii le fac. Nu trebuie să vă luați după tot felul de opinii pseudo-medicale, pentru că internetul e plin de tâmpenii și exagerări.

– Și totuși, nu sunt și reacții adverse, copii cu probleme după vaccinare ?

– Stați liniștit, eu în cariera mea de medic de 30 de ani, nu am avut nici un fel de probleme cu copii vacinați.

– Și totuși, am citit pe net că unele vaccinuri conțin mercur și aluminiu. E ok treaba asta ?

– Sunt cantități foarte mici, necesare pentru menținerea stabilității vaccinului.

– Bine, dar și ea este foarte mică. Are doar 3 kg.

– Vă repet, nu au fost probleme cu vacinarea.

– Aveți un prospect al acestor vaccinuri, să mă uit un pic peste ele ?

– Sunteți medic ?

– Nu, sunt avocat, și citesc destul de mult – și în general cam înțeleg ceea ce citesc și din alte domenii !

– Din păcate, nu avem prospectele. Dacă doriți, puteți intra pe net și le găsiți pe site-ul producătorului.

Așa că de față cu doctorița neonatoloagă, am început să caut pe telefon, urmând instrucțiunile ei. Am găsit repede prospectul la primul vaccin, INTERVAX-ul.

Este produs de o companie canadiană, cu un prospect clar, fără efecte adverse notabile. Substanța de suspensie a bacilului Calmette și Guerin este glutamatul de sodiu, o substanță inofensivă (un fel de soluție salină), fără contraindicații. Chiar și adversarii acestui vaccin recunosc faptul că probleme de sănătate grave au apărut doar la copii care au repetat de mai multe ori acest vaccin. Deci mi-am dat acordul pentru el. Iar doctorița m-a pus repede, să semnez că sunt de acord. Și am semnat.

Însă la al doilea vaccin, lucrurile stăteau diferit. Sunt doar două companii care aduc în România vaccinuri pentru hepatita B: Sanofi Pasteur și Glaxo Smith Kline Biologicals  (Gsk). Disponibil era doar cel de la Sanofi, importat în România prin Kazahstan, având un prospect dubios, în chirilică.

Ambele variante de producători erau înfricoșătoare, când citeai prospectele: spre exemplu, la PENTAXIM, la excipienți conțineau hidroxid de aluminiu, formaldehida (substanța cu care se îmbălsămează morții), 2-fenoxietanol sau, mai grav (cel de la Sanofi – varianta din spital) timerosal, un compus care conține 49% mercur.

Bașca, procesul de obținere al virusului inactiv la ambele companii era pe bază de “Produs în celule de drojdie Hansenula polymorpha prin tehnologia ADN recombinat”, adică pe inginerie genetică cu mutații despre care nu se știu încă foarte multe lucruri !

I-am spus doctoriței de aluminiu și timerosal. A zâmbit cu superioritate și mi-a repetat mantra liniștitoare că TOATĂ LUMEA face vaccinul ăsta și NIMENI nu a pățit nimic, dându-mi de înțeles că sunt taliban dacă mă opun beneficiilor științei medicale moderne pentru copilul meu, căci iată, sunt destui ultra-religioși care refuză vaccinarea copiilor și s-a ajuns ca boli considerate demult timp eradicate să reapară, iar copii au avut de suferit din pricina imbecilității părinților.

I-am arătat atunci prospectul pentru vaccinul împotriva hepatitei B de pe site-ul eprospect.ro, în special următorul pasaj:

Antigenii de suprafata din HBVAXPRO sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN -ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine. De asemenea, antigenii de suprafata sunt „adsorbiti”. Acest lucru inseamna ca acestia sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun.
HBVAXPRO a fost elaborat special dintr-un vaccin care era deja utilizat in Uniunea Europeana (UE), in vederea inlaturarii conservantului numit tiomersal, care contine mercur. Expunerea repetata la mercurul existent in surse cum sunt medicamentele si alimentele, poate conduce la acumularea sa in organe. Aceasta acumulare poate fi periculoasa si reprezinta un motiv de ingrijorare.”

Și am întrebat-o pe doctorița neonatoloagă: NICI ACUM NU SUNTEȚI ÎNGRIJORATĂ !!? Pentru că eu, ca părinte, sunt ! Și nu din cauză că citesc articole de mâna a 3-a scrise de talibani religioși pe internet, ci un prospect oficial !

ȘI atunci i-a arătat lista de contraindicații, și am rugat-o SĂ SEMNEZE EA, că face acel vaccin, PE RĂSPUNDEREA EI. Iată lista:

Timerosal (așa cum apare pe wikipedia): “Thiomersal ([DCI]) sau sodiu-etilmercur-tiosalicilat (C9H9HgNaO2S) este un compus organo-mercuric, care conține circa 49% din greutatea sa mercur…  În statele Unite, în Uniunea Europeană și în alte țări acest compus este progresiv eliminat din vaccinuri pentru uz pediatric, pentru a reduce o periculoasă supra-expunere la mercur a copiilor.

Reactii sistemice: febra (care poate fi doar ocazional mai mare de 40°C), iritabilitate, somnolenta, tulburari ale somnului si alimentatiei, diaree, varsaturi, plans persisent inconsolabil.
Au fost observate foarte rar: urticarie, eruptie cutanata, convulsii cu sau fara febra in 48 ore de la administrarea vaccinului.
Au fost raportate episoade de hipotonie-hiporeactivitate.
Au fost raportate reactii edematoase (umflare) a membrelor inferioare, dupa administrarea vaccinurilor care contin componenta Haemophilus influenzae tip b. Aceste reactii sunt cateodata insotite de febra, durere si plans.
Daca remarcati reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Răspunsurile imune la vaccin nu au fost studiate în contextul polimorfismului genetic.

Riscul potențial de apnee și necesitatea monitorizării funcției respiratorii în decurs de 48 până la 72 ore de la vaccinare trebuie luate în considerare atunci când se administrează schema de imunizare primară la sugari născuți foarte prematur (născuți ≤ 28 de săptămâni de sarcină) și, în special, la cei care au antecedente de imaturitate respiratorie. Întrucât beneficiile vaccinării sunt mari la această grupă de sugari, vaccinarea nu trebuie oprită sau amânată.

Acest vaccin nu este destinat administrării la femeile aflate la vârstă fertilă (probabil pentru că provoacă infertilitatea !?).

– Evenimente adverse potențiale (adică evenimente adverse care au fost raportate în cazul utilizării altor vaccinuri care conțin una sau mai multe substanțe active sau componente similare cu cele ale Hexacima, dar nu în mod direct în cazul vaccinării cu Hexacima). Tulburări ale sistemului nervos – Nevrita brahială și sindromul Guillain-Barré au fost raportate după administrarea unui vaccin care conține anatoxină tetanică. – Neuropatia periferică (poliradiculonevrită, paralizie facială), nevrita optică, demielinizarea sistemului nervos central (scleroză multiplă) au fost raportate după administrarea unui vaccin care conține antigeni ai hepatitei B. – Encefalopatie/encefalită. Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale Apnee la sugari născuți foarte prematur (≤ 28 săptămâni de sarcina) (vezi pct. 4.4) Tulburări generale și afecțiuni la nivelul locului de administrare Reacțiile edematoase care afectează unul sau ambele membre inferioare pot surveni ulterior vaccinării cu vaccinuri care conțin Haemophilus influenzae tip b. Dacă această reacție survine, se întâmplă în principal după administrarea primelor doze și în decursul primelor ore după vaccinare. Simptomele asociate pot include cianoză, eritem, purpură tranzitorie și plâns sever. Toate evenimentele se vindecă spontan fără sechele în decurs de 24 de ore. Raportarea reacțiilor adverse suspectate. Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacție adversă suspectată prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat în Anexa 5.

În prospectul de pe site-ul de informare european se spune clar că “Nu s-au efectuat studii farmacocinetice.”

Pe alt site de specialitate (colegfarm.ro), am găsit următoarea mențiune neliniștitoare referitoare la același vaccine împotriva hepatitei B:

Apel la raportarea de reacții adverse
Este important să raportați apariția oricăror reacții adverse suspectate, asociate cu administrarea medicamentului Hexaxim către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Centrul Național de Farmacovigilență, în conformitate cu sistemul național de raportare spontană, prin intermediul „Fișei pentru raportarea spontană a reacțiilor adverse la medicamente”, disponibile pe pagina web a Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (www.anm.ro), la secțiunea Medicamente de uz uman/Raportează o reacție adversă utilizând următoarele date de contact:

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu, Nr. 48, Sector 1,
011478 – București
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +40 213 163 497
E-mail: adr@anm.ro

Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacții adverse suspectate.
Detalii suplimentare despre această procedură pot fi gasite pe site-ul Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale accesând link-ul de mai jos:
http://www.anm.ro/anmdm/med_farmaco_monitorizate.html

Doctorița, în fața acestei avalanșe de informații, găsite în doar 10 minute de căutare pe google, s-a apărat spunând că ea nu semnează pentru siguranța vaccinului, ci doar pentru siguranța actului medical ! Adică pentru corecta administrare a vaccinului (corectitudinea efectuării injecției, cu alte cuvinte).

Și atunci am întrebat-o:

 • Păi, atunci, de ce căutați să mă convingeți cu privire la administrarea unui tratament preventiv care îmi poate îmbolnăvi copilul ?!

 • Pentru că este o procedură standard, prevăzută în Programul Național de Vaccinare Obligatorie.

 • Dar dumneavoastră, ca medic, nu aveați datoria de a mă informa cu privire la potențialele pericole ?!!!

 • ….

La momentul ăsta, s-a blocat efectiv. Și a devenit conciliantă:

 • Știți, dacă doriți, îi putem administra vaccinul adus de dvoastră. Dacă găsiți un produs care este ok, îl facem pe acela.

 • Ceva românesc nu aveți ? Știu că de obicei la noi se fac lucruri bune.

 • Din păcate, Institutul Cantacuzino nu mai produce de multă vreme vaccinuri. Ale noastre erau alea clasice, fără probleme.

Și atunci i-am spus că unul dintre clienții mei este o firmă de import și distribuție medicamente, și că voi întreba acolo și voi reveni cu răspunsul.

La Big Pharma

La clienții mei, auzint rugămintea mea, șefii au convocat rapid specialiștii lor (oamenii de pe vânzări și niște doctorițe). Au ridicat din umeri, ca și cum era ceva banal, și mi-au spus că ei periodic merg în Bulgaria și aduc de acolo “varianta OK” a vaccinurilor pentru copii celor ce refuză vaccinările cu produsele occidentale “nașpa”.

Ce m-a șocat a fost faptul că:

 • la nivel de industrie/distribuție medicamente, sunt unii care știu că anumite vaccinuri sunt periculoase;

 • pentru ei, familiile lor, cunoscuți și persoane în cunoștiință de cauză (inclusiv medici !), acești oameni procură vaccinuri “sigure” din diverse țări.

În condițiile astea, i-am întrebat:

– Bine, dar dacă știți că sunt periculoase, DE CE NU SPUNEȚI PUBLIC ASTA ?!

– Pentru că cine suntem noi să ne luptăm cu Sistemul ?! Sunt foarte mulți bani la mijloc, și dacă vorbești despre asta, riști să îți pierzi locul de muncă și să fii stigmatizat.

Cu acea ocazie, am aflat că Sanofi Pasteur continuă să aducă via Kazahstan în România, vaccinuri cu timerosal, deși la nivelul Uniunii Europene nu s-au mai prelungit licențele cu această substanță încă din 2015. Și multe alte dedesubturi mizerabile despre afacerea cu vacinuri (ex. creșterea numărului de vaccinuri obligatorii, de la an la an, deși bolile respective au fost eradicate – unele dintre ele de zeci de ani, faptul că pe nici unul dintre site-urile producătorilor nu o să găsești prospectele detaliate ale vaccinurilor respective, faptul că un vaccin precum HEXACIM nu figurează pe lista Agenției Europene de Medicamente deși se vaccinează la greu cu acest vaccin în România – iar raportările medicilor sunt folosite de producător pentru autorizarea ulterioară a vaccinului în UE, că România este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere, deși prezintă grad de risc mare în lipsa unei activități hepatice bune a nou-născutului,  etc.), care m-au convins că nu e cazul să iau de bun nimic din ceea ce se vehiculează în presă despre vaccinuri.

Nu spun mai multe, pentru că nu vreau să supun riscurilor acei oameni care mi-au dezvăluit aceste lucruri. Iar ceea ce am oferit aici este suficient pentru cine are ochi să citească și îi pasă de copilul lui.

Așa că îmi voi lua și eu vaccin din afara României. Pentru că îmi pasă de viitorul copilului meu. Și am scris acest articol pentru a da o șansă și altor părinți care vor să se informeze și au curajul să spună NU, spiritului de turmă.

Merită să menționez la final că am mai găsit cazul a două colege avocate ale căror copii au suferit regrese majore în urma vaccinărilor copiilor de la vârsta de un an.

Și despre cazul unei specialiste în virusologie, româncă (al cărui nume nu îl dau, ca să nu fie atacată de mass-media plătită de industria producătoare de vaccinuri), care nu și-a vaccinat DELOC nici unul din cei doi copii (o știi ea mai bine de ce !).

Soluții ?

O soluție ar fi ca publicul să se inflameze și să se ia măsuri pe bune. DNA-ul să cerceteze șpăgile camuflate în participări la sipozioane și cadouri primite de medici, începând cu mahării de la Centrul de Vaccinare Națională (nu cunosc exact terminologia). Să ancheteze și aresteze pe cei ce au pus pe butuci Institutul Cantacuzino care producea vaccinuri sigure, românești.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) să includă problema vaccinării pe lista chestiunilor cu risc la adresa siguranței naționale, în speță a sănătății românilor.

Guvernul să ia măsuri pentru redresarea financiară a Institutului Cantacuzino și relansarea producției de vaccinuri autohtone, produse cu tehnologiile clasice, fără modificări genetice și fără aditivi periculoși.

Desigur, asta ar însemna pagubă de miliarde de euro pentru Big Pharma, puse în balanță cu dreptul la viață și sănătate al copiilor noștri.

Deci, ce alegem ?

 • Andrei B
 • Vaccin impotriva prostiei

  Excelenta abordare! Asta e tot ce cerem de la medici! O informare corecta.

  Doamna doctor probabil ca a mai avut de-a face cu acest gen de situatii, incat a incercat rapid sa inchida subiectul: ” E obligatoriu!” (nu mai comenta!). A devenit deja obligatorie vaccinarea in Romania?

  OPC-ul ar trebuie sa fie sesizat: cum se administreaza produse fara prospect in limba romana! Nici macar nu le aveau: vaccinul e tabu, de ce sa mai citesti?
  Plus ca dupa parerea stimabililor si mult-savantilor medici, daca nu faci parte din randurilor lor, nu poti efectiv sa citesti un prospect si sa iei o decizie. Te iau drept handicapat mintal, a priori.

  Sper ca odata cu informarea mai buna a publicului, sa ajunga si medicii sa mai revada juramantul pe care l-au depus si mai ales sa aiba respect pentru oameni.

 • prc

  Felicitari.
  ————————————————————————————————————————-
  Cred ca ai procedat bine.
  Tu ai avut posibilitatea sa-ti rezolvi problema.
  Majoritatea oamenilor nu stiu despre problema cu acel vaccin.
  Ma intreb de cand a devenit obligatorie vaccinarea cu respectivul vaccin si cat costa acesta.
  E o nebunie sa introduci in sistemul unui nou nascut substante “incerte” daca ai posibilitatea de a apela si la solutia testata cu succes mai multe generatii.
  Industria farmaceutica e extrem de puternica.
  Sa nu uitam ca a exterminat fumatul in tarile civilizate in cateva zeci de ani.
  Cine-si imagineaza ca asta nu are consecinte pe termen lung ar trebui sa vada statisticile cu vanzarea de medicamentre psihiatrice in SUA (varf de lance in impunerea restrictiilor contra fumatului).

 • Radu Cinamar

  Am senzația ca s-a depășit o limita. În goană dupa profit, mările companii farmaceutice îmbolnăvesc cu bună știință oamenii, pentru a-si vinde medicamentele. În 1989 România s-a trezit în urma vaccinărilor cu vaccinuri primite din Occident, cu mii de cazuri de copii infectați cu SIDA. Iar vinovatii au scăpat ne pedepsiți, ancheta a fost clasată.
  Acum, cu nouă generație de vaccinuri, avem deja primele rezultate: copii de 7-14 ani care suferă (o generație întreagă !) de forme mai ușoare sau mai grele de autism și ADHD.
  Desigur, se va spune ca nu de la vaccinuri.
  Acum mor copii chipurile de la ecoli. Desigur, nici o legătură cu vaccinurile. S-a întrebat cineva cât s-a cheltuit pentru acei copii, și cât a câștigat și câștiga Big Pharma ?
  Pare o afacere bănoasă

 • Flavian

  mda. despre
  1- prospectul in kirilica, poate gaseasi pe google ca a fost penurie de vaccinuri in romanica si dupa 3 luni de lipsa vaccin pe piata romania a reusit sa cumpere din kazahstan. De unde si pozica ta care nu e prospect ci cutie.

  2 – timerosal nu reusesc sa il gasesc in prospect
  http://drug.fda.moph.go.th/zone_search/files/2C_22_47_N.pdf
  Arunci mizeria cu mercur 49% din ce? ca nu ai scris cat timerosal se afla in compozitie si nu il vad nici in prospect.
  Iar scrii BASHINI rasuflate. Daca tot esti avocat si citesti si vrei corectitudine, de ce nu pui datele pe sleau? Ca de scris BOLD cu ROSU vad ca stii.

  Pls prospect, cantitate de timerosal si proportiile de mercur raportat la cantitatea totala.
  Si nu cauta un prospect din 1900 toamna, ai poza la cutie, vezi sa fie prospect pentru lotul respectiv, ca daca tot aduci in discutie mere, tine-o cu mere pana la capat.
  Dreptate si adevar pentru Dumnezeu si neamul meu ;).

 • MR

  “producerea acestui vaccin este sub-contractată și nu e cazul să ne mirăm dacă în procesul de producție au loc episoade de contaminare sau și mai rău rămân urme de Thimerosal. Față de acest subiect GSK se declară imposibilitată să lase o declarație scrisă care să confirme absența totală de Thimerosal din Infanrix Hexa, încât știe că este folosit în procesul de producție.”
  http://art31.ro/vaccinul-hexavalent-retras-in-jumatate-din-europa-in-romania-nimeni-nu-zice-nimic/

 • MR

  @Flavian,
  Tonul tau artagos ma face sa cred ca tu ai ceva cu mine personal.
  Ce parere ai de asta ? 150 de procese anual, numa in Franta, impotriva Sanofi Pasteur, pentru efectele secundare ale vaccinurilor produse de ei.
  http://www.wikinvest.com/stock/Sanofi-Aventis_SA_(SNY)/Sanofi_Pasteur_Hepatitis_Vaccine_Litigation

 • MR

  Unde esti Flavian ? Uite-ti prospectul cu timerosalul. Actual, pe piata din Romania !
  http://www.eprospect.ro/euvax-b.html

 • Flavian

  Thiomersal ([DCI]) sau sodiu-etilmercur-tiosalicilat (C9H9HgNaO2S) este un compus organo-mercuric, care conține circa 49% din greutatea sa mercur. În organism este metabolizat în etilmercur și tiosalicilat. Nu conține metilmercur, un derivat mercurial cu efecte toxice care asupra omului au fost bine studiate. Pentru efectele sale antiseptice, deja din anii ’30 este utilizat ca și conservant pentru vaccinuri, în preparația imunoglobulinelor, seruri anti-venin, soluții dezinfectante pentru uz oftalmologic și nasal și a cernelurilor pentru tatuaje. Este comercializat în Statele Unite sub numele de Merthiolate de Eli Lilly and Company. În statele Unite, în Uniunea Europeană și în alte țări acest compus este progresiv eliminat din vaccinuri pentru uz pediatric.

  Bun deci avem de-a face cu o sare de mercur. In descriere referirea nu se face la mercur in sine ci la metilmercur care ala e periculos, ala de il gasim in pestele oceanic si consumat de sute de milioane de oameni. Poate reusesti sa opresti pescuitul oceanic, sau infestarea oceanelor si a marilor cu mercur.

  Pe de alta parte o alta stire de senzatie este faptul ca au bagat astia in alimentatie doua elemente chimice deosebit de periculoase:
  Natriu sau Sodiu : În stare liberă, reacționează violent cu apa și ia foc în aer la temperaturi de peste 115°C. La temperatură obișnuită lăsat în aer fumegă. Datorită liniilor sale spectrale din domeniul culorii galben, conferă unei flăcări culoarea galben.
  Clorul : Clorul este folosit în purificarea apei, dezinfectanți, înălbitori fiind un gaz asfixiant este folosit și la producerea gazului de luptă gazul de muștar.
  Aceste doua substante deosebit de periculoase se gasesc cam in toate produsele alimentare aflate pe piata chiar si in anumite sortimente de dulciuri. Prin ele BegaGonspiratia planetara urmareste sa starpeasca toti prostii botanisti. Si ca efectul sa fie si mai puternic ei le-au combinat intr-o substanta alba si a carei formula chimica o dezvalui aici pentru prima data NaCl.
  Si daca nu este suficient, producerea acestei noi substante folosesc doua alte substante cunoscute ca fiind deosebit de toxice: acidul clorhidric si soda caustica.
  Acidul clorhidric in contact cu pielea acidul produce arsuri, vaporii lui sunt de asemenea caustici. In cazul contactului cu acid se recomandă până la sosirea doctorului spălarea abundentă cu apă a pielii. De asemenea unele sapunuri continand o cantitate prea mare de soda caustica pot leza pielea si mai rau
  Soda caustica este foarte higroscopica si se dizolva cu degajare mare de caldura. Purtati ochelari de protectie, si puneți soda in apa. Daca veti face invers este posibil, datorita temperaturii ridicate a reactiei de dizolvare, apa din contactul cu soda sa ajunga la temperatura de fierbere si sa improaste stropi de soda caustica. Daca soda ajunge in ochi, aceasta fiind foarte higroscopica, produce rani adinci deoarece scoate apa din tesut. Neutralizarea ei ca substanta alcalina se face cu un acid, iar cel mai la indemina acid dintr-o gospodarie este otetul. Deci in caz de accident spalati locul cu otet indoit cu apă, iar mai apoi cu jet de apa rece si curata și prezentați-vă la spitalul de ugență pentru a va vedea medicul specialist.
  HCl + NaOH -> NaCl +H2O .

  Pofta buna :D.
  Is curios ce face cu apa rezultata si aceasta apa este servita populatie. Bou sa fii sa bei o astfel de apa rezultata in urma unei asemenea reactii periculoase.

 • ionut

  Bravo Flavian, dar mi-i că faci degeaba eforturi.

  O întrebare pentru toți cei cărora le miroase vaccinul din Kazahstan. Acolo ce se vaccinează cu el de nu vă place? Pui de pisică sau de căței? Nu tot oameni? Sau sunt inferiori vouă. Hai, repede, refuzați și celelale vaccinuri pentru că se dau și în India sau Africa.

  Și apropo, vaccinul din Kazahstan nu se face la naștere, ci la două luni. Este vorba despre Hexaxim.

  Corpul unui bebeluș produce formaldehidă de unul singur. Asta că să știi la ce se mai folosește formaldehida.

 • Pingback: Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele()

 • Cristea ionela

  Si cu ați procedat?? Ați cumpărat vaccinul? Si daca da de unde??

 • Flavian

  Hai sa vedem la producator( cum a zis doamna doctor care na
 e de profesie) sau ceva site-uri specializate:
  Date of first opinion: 21 June 2012
  http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Other/2012/12/WC500135727.pdf
  http://www.infovaccin.fr/tzr/scripts/downloader2.php?filename=T004/fichier/56/95/hgduqs5jc18&mime=application/pdf&originalname=composition_hexavalents.pdf

  Interesant este ca si Belgia a intrat in penurie si tot din Kazahtan au luat si ei. Mai sa fie

  http://www.provac.org/pdf/remplacement_hexyon.pdf
  Information importante Ă  propos du HexyonŸ utilisĂ© dans le
  programme de vaccination de la Fédération Wallonie-Bruxelles
  Diegem, date d’envoi
  ChĂšre Docteur, Cher Docteur,
  Suite à des problùmes d’approvisionnement temporaires de HexyonŸ en emballage belge
  et afin de pouvoir assurer la continuité des programmes de vaccination, vous recevrez en
  accord avec les responsables de la FĂ©dĂ©ration Wallonie-Bruxelles et l’Agence FĂ©dĂ©rale des
  MĂ©dicaments et des Produits de SantĂ©, temporairement des doses du vaccin HexyonŸ en
  emballage destinĂ© pour le Kazakhstan sous le nom de marque HexaximŸ.
  HexyonŸ est enregistrĂ© en Union europĂ©enne selon la procĂ©dure centralisĂ©e europĂ©enne.
  Sanofi Pasteur, producteur de l’HexyonŸ, a obtenu le 09 janvier2014 l’autorisation de
  mise sur le marchĂ© de HexaximŸ au Kazakhstan, en collaboration avec l’EMA sur base du
  mĂȘme dossier d’HexyonŸ (conformĂ©ment Ă  l’Article 58 (EC) No 726/2004).
  HexaximŸ emballĂ© pour le marchĂ© kazakh et HexyonŸ pour le marchĂ© belge sont
  identiques. HexaximŸ a la mĂȘme composition qualitative et quantitative que l’HexyonŸ.
  Ils sont donc Ă©gaux.
  Image de l’emballage kazakh du HexaximŸ. HexaximŸ se prĂ©sente sous une forme liquide
  injectable de 0,5 ml, prĂȘte Ă  l’emploi avec deux aiguilles.

  Acu intrebarea mea este: daca Romania a importat din Kazakhstan vaccinul Hexaxim, de ce tu imi pui prospect de la EUVAX – B? Basca ca Euvax-B are prospectul din 2006 pe cand Hexaxim-ul e din 2012.

  Ce interese ascunse ai si cine te plateste pentru asta?

 • SC

  Apropos de: “Este produs de o companie canadiană, cu un prospect clar, fără efecte adverse notabile. Substanța de suspensie a bacilului Calmette și Guerin este glutamatul de sodiu, o substanță inofensivă (un fel de soluție salină), fără contraindicații. Chiar și adversarii acestui vaccin recunosc faptul că probleme de sănătate grave au apărut doar la copii care au repetat de mai multe ori acest vaccin. ” Nu stiu cine v-a spus asta dar …..

  Vaccinul este produs de o companie bulgareasca ( nu de genul Institutului Cantacuzino .. acolo se facea treaba pe bune) si distribuit de compania canadiana; nu exista nici o verificare in UE pentru acest produs. Compania bulgara a avut probleme ref calitatea vaccinurilor produse si, implicit, niste “mici necazuri” cu WHO.

  Este un vaccin pentru … tari de mana a 3-a … PLUS …. efectele legate de “inofensivul” MSG o sa le vedeti in timp. Acele “efecte adverse” putin notabile .. hmm … ar trebui sa le corelati cu metodologia RAPI, sa spunem cea din 2012. Acolo veti vedea cate luni DUPA vaccinare pot sa apara efecte adverse. Conform studiilor europene, ar mai trebui sa urmariti ce se intampla pana la cca 60 de luni.
  In alta ordine de idei, compania canadiana nu-i foarte ortodoxa; a fost implicata intr-un scandal in Philipine cand autoritatile de acolo au testat vaccinurile ( anti-tetanos) administrate femeilor si au constatat cu stupoare ca contin hCG in cantitati mici insa suficiente pentru a determina anticorpi la hCG si asta are ca si consecinta instalarea sterilitatii ( la o testare, din 30 de femei vacciate 26 aveau deja anticorpii cu pricina). In scandal au fost implicate 2 companii canadiene .. ambele cu aceeasi POBox.

  Revenind la MSG …. ca tot este obezitatea la moda:

  Numerous studies have been carried out in which large doses of MSG were administered by subcutaneous or intraperitoneal injection to neonatal mice. A common effect of this treatment is a metabolic obesity without hyperphagia and stunted growth (Araujo & Mayer, 1973; Matsuyama et al., 1973; Nagasawa et al., 1974).
  The observed obesity in these studies was associated with decreased adrenaline-stimulated lipolysis. Decreased pituitary weight and impaired pituitary function resulted in atrophy of related target organs such as the gonads, accessory sexual organs, thyroids, and adrenals. Prolactin and growth hormone levels were depressed, but hypothalamic LHRF was reported to be unaffected (Lechan et al., 1976). Repressed ossification reported in one study was thought to be
  due to deranged PTH/calcitonin regulation (Dhindsa et al., 1978).

  Similar experiments in rats also resulted in stunting and obesity, with reduction in weights of the pituitary, adrenals, and gonads. Growth hormone levels were reduced in both sexes but LHRH,
  TRH, somatostatin, and norepinephrin levels were unaffected. Rats receiving 1 g MSG/kg b.w. subcutaneously showed elevated prolactin but reduced growth hormone and TSH levels (Nemeroff et al., 1975, 1977a,b,c; Redding et al., 1971).

  The effects of treatment are age-dependent in both mice and rats. Neonatal rats show a permanent reduction in GH secretion without evidence of excessive prolactin secretion whereas acute administration of MSG to adults causes suppression of GH and PRL release by effects
  on the dopamine systems in the medial basal hypothalamus (Terry et al., 1977). Reduction in weight of the endocrine glands without obvious histological changes did not affect fertility (Trentini et al., 1974; Lengvari, 1977).

  Am idee ce vi s-a spus, ca “sarea” asta e prin multe alimente … insa ce NU vi s-a spus este ca modul de administrare al unei substante este extrem de important. Ca sa intelegeti asta .. puteti experimenta singur, pe propriul corp: o injectie in scrot cu gluconat de zinc si L-arginina nu ar trebui sa deranjeze prea tare, nu? In fond, arginina este un aminoacid pe care-l mancam de cand ne-am ridicat in 2 picioare si gluconatul de zinc este un supliment pe care il iau milioane de oameni pentru a compensa lipsa de zinc. Aveti ocazia sa testati singur efectele cand se schimba “calea” de administrare 😀

  Un ultim aspect legat de “prietenii din pharma” .. ei nu prea stiu pe ce lume sunt si nici cu ce se mananca ceea ce vand. Dat fiind ca aveti copil , cele mai bune sfaturi le puteti obtine de la neurologi pediatri si pediatri de spital, ei vad diverse, cativa dintre ei si gandesc, daca va cunoasteti bine siau incredere in dumneavoastra vor avea si curajul sa vorbeasca. Sau stati de vorba cu medicii de familie ce refuza sa ia copiii mici in evidenta si intrebati-i de ce refuza.

 • Flavian

  Bon si un ultim comentariu pe prospectul tau si manipularea ieftina cu MERCUR 45% din blabla….
  Vaccinul ala din prospect ( altul decat cel care ti-a fost propus dar na…. meseria avocateasca iti permite sa vorbesti de prune cand ti se propun mere, c’asa-i in tenis ) se administreaza in doza de 0.5ml la nounascuti si copii sub 15 ani ( vezi prospectul ).
  In compozitie scrie ca ar contine thimerosal ca si conservant 0,01 w/v%.

  Nu ma pricep, ca nu-s chimist, asa ca il rog pe gogu de ajutor : Weight/Volume Percentage is a measure of the concentration of a solution. weight/volume percentage concentration is usually abbreviated as w/v (%) w/v (%) = mass solute ś volume solution x 100. common units are g/100mL (%) weight/volume is a useful concentration measure when dispensing reagents.

  Bon, am zis sa caut un calculator on line ca na… si rezultatul este surprinzator
  http://i.imgur.com/ex97ftN.png

  La 0.5ml de vaccin 0.01w/v reprezinta [s]7kg de mercur 😀 naaa… [/s] 0.00005g timerosalul pe care o imparti la 2 ca sa vezi cat mercur are.

  Cred ca daca sotia ta mananca peste oceanic, are mai mult mercur in laptele cu care iti hraneste copilul decat mercurul din vaccin :D. Da na.. fuck logic, hai sa conspirationam, ca ne incalzeste sangele.

 • MR

  @SC
  Mă bucur ca există interes și dezbatere pe tema asta. Astfel aflăm informații noi. Spre exemplu, nu știam ca vaccinul “canadian” e produs în Bulgaria.
  Repet, nu sunt specialist în domeniu, dar caut să mă informez, cum ar trebui să o facă orice părinte responsabil.
  Mulțumesc celor ce au sesizat eventuale erori sau inadvertențe în articol. Totuși, problemă de fond rămâne, și este una serioasă. Vă voi ține la curent cu soluțiile găsite, în special în Bulgaria, care au încă propriul institut de fabricat vaccinuri, fără metale grele și chestii modificate genetic

 • MR

  @Flavian,
  Una e soția care mănâncă pește la cele 60 de kg ale ei, cu sistem imunitar și limfatic format și alta e povestea cu un sugar fără sistem imunitar format, care cântărește 3 kg.
  Dacă ești atât de deștept și bine informat pe temă vaccinurilor, du-te și i-ai milionul de dolari lui Alex Jones, vaccinandu-te timp de două săptămâni cu 1000 de doze de vaccin “inofensive”. Te așteptăm după, să ne faci cinste cu o bere și să ne spui cum te simți

 • Flavian

  Esti cam inconstient draga domnule. O otrava in cantitate mica poate fi medicament asa cum o substanta neutra poate fi o otrava in cantitati mari. Stii ca apa in cantitati mari poate ucide? http://www.theguardian.com/world/2007/jan/15/usa. Vezi water chalange in care tre sa bei 6 litrii de apa in mai putin de 3 ore ( daca ai o tona si capacitate cilindrica mare probabil ca nu patesti nimic ).

  Astept in continoare prospectul de Hexaxim in care ai gasit tu mercur. Nu de alta dar in ce am gasit eu pe net ( engleza/franceza ) nu se regasea.

  Astept niste scuze, pentru cititorii blogului, in cazul in care nu il gasesti. Poate chiar sa scoti partea bolduita si rosie ( dar asta ar insemna sa ai si caracter… ramane de vazut ).

 • simona

  Buna,eu sunt medic si am vaccinat doar la 2 luni cu infanrix penta,acum baiatul meu are 2 ani dar ma gandesc ca la intrarea in colectivitate sa-i repet ceva vaccinuri nici nu stiu dupa ce schema,asa ca ma intereseaza cum se numeste vaccinul din Bulgaria si de unde il iei,multumesc anticipat
  Sa va traiasca fetita si aiba noroc in viata

 • Iulia

  Și totuși. .cum se numesc vaccinurile bune aduse din afara României?

 • Delia Epureanu

  Trebuie sa ii fac fetitei mele vaccinul de 4 luni.ma puteti ajuta cu informatii suplimentare cum l-as putea procura ? Imi puteti oferi detalii despre denumire firma etc ?

 • Flavian

  Ce este interesant dpdv psihologic este faptul ca de dragul unor idei pe care le ai preferi sa minti, pentru ca tu “stii”/crezi ca e ceva acolo. Gen “o minciuna alba”. Si asta desi il tot freci pe Bivolaru /Misa pe aceasi tema a minciunilor albe. Fucking delicious. Ce e mai funny este ca tot tu ii acuzi pe conducatorii MISA ca nu isi fac Mea Culpa cand sunt prinsi cu minciuna desi nici tu cand o dai cu mucii in fasole nu iti faci Mea Culpa. Esti in acceasi situatie doar ca pe alte planuri. Tu astepti ca ei sa recunoasca , ori tu insuti nu reusesti sa faci acest pas. Ar fi fucking incredible sa vedem pe Rapcea recunoscand ca a gresit. Ar fi ca si cum ChuckNoris ar recunnoaste ca e un om obisnuit ( schuze Chuck, era doar un exemplu, don’t kill me yet ).

 • Un medic….

  Va rog sa cercetati modul de transmitere al hepB si daca copilasul dvs este predispus la a face aceasta boala (avand in vedere modul de transmitere)atunci ar trebui intr-adeva sa va ganditi sa-l protejati…cautati si preioada cat acest vaccin are efect in organism si apoi decideti daca chiar este necesar.
  Inca un lucru pe care toti medicii il stiu NICI UN ACT MEDICAL NU POATE FI OBLIGATORIU atata timp cat viata pacientului nu este in pericol -metodele de prevenire(vaccinarea) CATEGORIC NU intra in discutie-este doar manipulare !
  Sunt cadru medical cu 2 copii nevaccinati(5 si 7 ani) sanatosi !

 • Cuminecatura Priori

  Nici eu nu mi-as vaccina copilul cu rebuturile europenilor.
  Sa falimenteze toti bisnitarii implicati, care probabil l-au ars pe rug pe Cantacuzino sa-si poata desfasura activitatea. O mana de infecti ce incearca cu disperare sa se tina cu dintii de putere…

 • Mari

  Ne-am transformat intr-o tara de isterici si de bisericosi!
  Eu un trend sa nu vaccinezi copii!
  O inconstienta!
  Vaccinati-va copii! Nu ne expuneti copii nostri vaccinati la boli grave!

 • constantin

  Aveti o mare eroare in articol. Anume aceea ca ati inghitit gogorita cu “Programul National de Vaccinare Obligatorie”. Vaccinarea nu este obligatorie. Tocmai de aceea, actualul si coruptul ministru al sanatatii, impreuna cu alti corupti, incearca sa impuna un proiect de lege pentru vaccinarea obligatorie, facilitand astfel afaceri profitabile pentru producatorii de vaccinuri.

 • ionut

  „ HEXACIM nu figurează pe lista Agenției Europene de Medicamente”

  http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002702/WC500145808.pdf

 • ionut

  „ România este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere”

  Greșit din nou (nu-i de mirare când sursa e bucovina profundă).

  http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx

  În dreapta selectează tuberculosis, lasă all EU countries și vezi ce țări EU vaccinează BCG la naștere.

 • MR

  Miercuri imi aduce cineva vaccinul din Bulgaria. O sa public aici numele vaccinului, poza prospectului, locul de unde l-a cumparat si pretul

 • MR

  Voi, cei care spuneti ca panica cu vaccinurile e o tampenie, aveti copii ? Si daca da, i-ati vaccinat !? Fara sa va intereseze continutul vaccinului, asa, doar pentru ca vi s-a spus ca e de bine ?
  Sau pur si simplu va dati cu parerea asa, in stil neo-marxist, ca sa ne aduceti beneficiile luminilor stiintei ?!

 • MR

  Flavian,
  Eu nu te cunosc, dar tu pari sa ma cunosti, chiar mai bine decat ma cunosc eu. Altfel nu ti-ai permite sa ma faci mincinos. Sunt convins ca daca eu as fi sustinut vaccinarea, tu ai fi cautat argumente contra, numai pentru ca ai ceva cu mine.
  Intelege ca tema asta nu are legatura cu mine sau cu tine. Sau cu MISA si Bivolaru.

 • ionut

  Eu am copii vaccinați chiar și cu opționale.
  Să nu crezi că n-am citit prospectele vaccinurilor. Spre deosebire de unii, eu n-am sărit direct la reacții adverse ca să mă conving că vaccinurile sunt nașpa.

  A.. și tu faci multe afirmații false în articol care se pot verifica foarte ușor. Recitește-ți articolul și încearcă să verifici tu personal fiecare informație. O să arate altfel după corectură.

 • MR

  Ionut,
  Pe tine te cunosc. Esti tipul care a incercat sa isi faca reclama pe aici cu un site obscur. Ai prins ura pe mine pentru ca am refuzat sa ma raliez la campania ta impotriva lui Vasile Rudan si ai migrat pe siteul Roxanei, unde comentezi la fel de aiurea ca si aici. Nu ai copii, nu esti casatorit, ai doar cateva internari la psihiatrie, deci nu iti imagina ca nu stiu cine esti si cu ce te ocupi. Daca ti-am permis sa comentezi aici e doar pentru ca respect libertatea de exprimare. Te avertizez insa ca in cazul tau si al alter ego-ului tau Flavian, exista o limita de care te apropii cu repeziciune.

 • nicoleta

  Abia astept sa vad detalii prrivind vaccinurile pe care urmeaza sa le primiti.

 • Alex

  Flavian, vaccineaza-te tu! Pun pariu ca toate studiile occidentale despre efectele adverse ale vaccinurilor sunt doar baliverne, si de fapt nu exista. Vaccinul e sfant! Ne-a fost dat impreuna cu cele 10 porunci.
  Cu mercur sau fara, nu pot sa nu remarc niste evidente:
  1. Nici un medic nu-si asuma raspunderea pt siguranta vaccinurilor, nimeni nu semneaza si nu raspunde pt eventuale efecte adverse grave;
  2. In sistemul medical romanesc minunat, in 80% din cazuri esti lasat sa mori cu zile, mai ales daca nu dai spaga, dar cand vine vorba de vaccinuri toata lumea lesina de grija ta si copilului tau. Oare de ce?
  Nu sunt un fanatic religios, ba din contra, tocmai prostul obicei de a-mi pune mereu intrebari m-a determinat sa nu vaccinez. Am incredere in medicina si in medici, dar nu orbeste, mai ales cand la mijloc e vorba de multe sute de miloane de euro.

 • Ionut

  Say what?

 • Alex

  Mari, esti pe langa subiect si pe langa planeta Pamant!
  Ce pericol prezinta copilul meu nevaccinat pt al tau care este “imunizat”?
  Iti ofera protectie vaccinul sau nu?
  Mai citeste, si apoi posteaza aberatii!

 • Marius

  @Mari
  Doamna, daca ai dumneavoastra copii sunt vaccinati, stiti ce inseamna asta? Ca au fost imunizati impotriva unor anumite boli. Si atunci, avand aceasta imunizare, logic ar fi sa nu se imbolnaveasca de bolile respective. Prin urmare, prezenta unui copil nevaccinat langa altii vaccinati nu le poate poate provoca acestora din urma anumite afectiuni ( in ideea ca nevaccinatii ar suferi de ele ) caci de aceea au facut vaccinurile respective.Faceti un efort si ganditi inainte de a scrie ceva, prezenta virtuala nu va da dreptul sa fiti ilogica.

 • Neele

  “Soția mea a născut zilele trecute, în condiții bune, o fetiță perfect sănătoasă (notată cu 10)”

  M-am emotionat cu lacrimi.
  Felicitari!

  O putem vedea?

  Parerea mea … mai bine ma abtin ca este politica din alta tara si nu ma amestec in ale lor. Pe mine ma emotioneaz idea ca in sfarsit a dat rod binecuvantarea.

  Hahahaha, ce bine-mi pare pentru voi!

  Da, da, all spices and sugar. Hiihihi …!

  Sa va traiasca! Si voi sa fiti fericiti langa ea!

  Rodica

 • Neele

  N-ati spus nimic si era sa ma parui cu o lama din ‘sec see woman’ city.
  Ea prof de nursing iar eu ii dadeam la cap ca nu se poate degree online fara clinical.

  Ce va uitati la mine? Daca la atat m-a dus pe capul …Undeva trebuia sa incep sa dau balbe. Daca n-ai dusmani, degeaba te-ai nascut.

  Ok, primul meu sfat – precious human birth

  Iar al doilea, She’s so funny. :-))

 • Veve

  Daca n-as cunoaste personal un tip al carui fetita de cateva luni a paralizat dupa ce a fost vaccinata si daca n-as sti de prietenul unui prieten al cărui bebe a patit ceva similar, as zice ca da, poate sunt povesti. In plus, unchiul unei bune prietene a murit dupa ce si-a facut vaccinul anti-gripal. Daca eu stiu de trei cazuri, cate or mai fi? Tin minte ca odata, de mult, am aflat despre o tipa care nu si-a vaccinat copiii si o priveam ca pe o nebuna si criminala. Eu, in ignoranta mea, fara sa studiez nimic, doar pt ca eram condiționată “din auzite” ca fara vaccinuri murim naibii si alte cacaturi, imi dadeam cu parerea la greu si judecam cu răutate ceea ce nu cunosteam. Acum, dupa mult studiu si experienta de viata, mi-e rusine de mine, cea care eram ignoranta si vehementa. La fel fac si astia care comenteaza despre binefacerile vaccinului sau despre cat de nociv e sa fii vegetarian. Isi dau cu parerea. Ca de citit nu au citit nimic in viata lor, maxim un articol pe Kudica. Dar o carte, nici vorba.

 • Flavian

  Rapcea
  Astept cu nerabdare prospectul la Hexaxim sa vada cinstita adunare unde este mercurul.

  In ce logica avocateasca vorbesti de Hexaxim si pui ca si dovada prospectul de la Euvax-B care ar fi avut acu 100 de ani timerosal?

  Ar mai fi si altele dar le luam cu incetul .

 • Simona

  Cea mai mare tampenie auzita vreodata… “Vaccinati-va copii! Nu ne expuneti copii nostri vaccinati la boli grave!” Imi puteti da exemplu, care ar fi aceste boli atat de grave de care va e frica??? Gripa, tuse, etc… :)))
  Noi am urmat schema nationala de vaccinare si nu sunt contra vaccinurilor, desi am avut de suferit ani de zile, datorita unui vaccin. Insa, stiu foarteeee multe cazuri de copii, care au fost vaccinati si au facut o forma grava a bolii pentru care au fost vaccinati si au imbolnavit copiii nevaccinati.
  Deci, va rog, nu mai vaccinati copiii cu tot ceea ce apare pe piata, pentru ca ne expuneti copiii sanatosi la diverse boli. Cum mai construim imunitatea copiilor nostri?
  Stiti cat de dureros este sa stai prin spitale cu copilul, incercand sa combati efectele negative ale vaccinurilor??? Multumim pentru informare!!!

 • cristina

  Eu va pot spune din experienta ca era sa imi pierd copilul in urma vaccinarii de 1 an si 6 luni. A facut convulsii la 2 saptamani dupa vaccinare. M-am speriat ingrozitor, am stat cu ea in spital o luna pana si-a revenit si am facut tratamente de recuperare un an de zile. Nepoata mea , de la acelasi vaccin , nu s-a mai hranit, refuza sa mai manance ceva. Au umblat cu ea pe la toate clinicile din tara, Ajunsese atat de slaba incat nu mai putea sta pe picioare. In final am adus din India niste tablete care i-au detoxifiat ficatul si asa au putut-o salva. Copilul unei prietene a facut leucemie in urma vaccinarii in clasa I, si pe langa el inca 20 de copii vaccinati cu acelasi lot de vaccin. Eu spun ca nu e de joaca, ne putem nenorocii copiii cu mana noastra. Eu una nu imi mai vaccinez copilul niciodata. Un lucru pe care nu mi-l explic este cum in scoala, desi majoritatea copiilor sunt vaccinati, se imbolnavesc tot aceia care au primit vaccinuri ????

 • Cred că dacă există măcar 0,1 % riscuri pentru copilul meu dacă îl vaccinez, atunci ca un părinte normal ce sunt nu fac acel vaccin. De altfel doar în România se administrează din câte știu vaccinuri chiar după naștere. Pruncul meu s-a născut în alt stat și primul vaccin i-a fost administrat la vârsta de 3 luni. Nimeni din industria medicală nu-mi garantează 100% că vaccinul nu are efecte adverse la copii, pentru că fiecare vaccin este ca un fel de test la nivel național și internațional. Și spun asta nu din informații de pe internet, ci din cărți bine documentate. SIDA a fost provocată ca o mutație genetică prin studierea vaccinului antipolio, de la maimuță – la om. Menționează cineva asta? Nu! Dar se menționează faptul că unele boli au dispărut pur și simplu înainte să se inventeze vaccinurile pentru ele, și apoi după vaccinare au izbucnit din nou? Nu! Și de ce m-aș vaccina antipoliomelită, sau împotriva difteriei sau altor boli care au dispărut? Ca să mă aflu în treabă? Este ca și cum aș lua pastile de dureri de cap fără să mă doară, doar așa ca să previn! Personal nu am nici un vaccin făcut. Am avut bolile copilăriei care nu sunt „atât de periculoase” pe cât ni se spune, și am un sistem imunitar super. Iau foarte rar antibiotice (adică odată la ani de zile, când poate chiar e ceva grav), și pastile de asemenea iau foarte rar și nu pentru orice durere banală. Și uite că am supraviețuit și am adus pe lume un prunc perfect sănătos și fără vaccinuri, chiar și când au fost pandemii de hepatită (toată clasa din școală bolnavă – și vaccinată) și eu nu am făcut hepatită de exemplu. Este important să ne informăm înainte de toate. O carte bună pe tema asta este „Vaccinarea – prevenție sau boală?” de Dr. Christina Todea Gross.

 • Contraindicatie

  A se vedea pct. 6.6. pentru instrucțiuni privind manipularea.
  4.3 Contraindicații
  Antecedente de reacții anafilactice după o administrare anterioară
  a Hexacima. Hipersensibilitate la substanțele active, la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1, la urmele reziduale (glutaraldehidă, formaldehidă, neomicină, streptomicină
  ș
  i polimixin
  ă
  B), la orice vaccin
  împotriva pertussisului sau dup
  ă
  administrarea anterioar
  ă
  a Hexacima sau a unui vaccin care con
  ț
  ine
  acelea
  ș
  i substan
  ț
  e active sau componente.
  Administrarea Hexacima este contraindicat
  ă
  dac
  ă
  persoana la care se va efectua vaccinarea a
  prezentat encefalopatie de etiologie necunoscut
  ă
  , ap
  ă
  rut
  ă
  în decurs de 7 zile dup
  ă
  vaccinarea
  anterioar
  ă
  cu un vaccin care con
  ț
  ine antigen pertussis (vaccinuri îm
  potriva pertussisului, care con
  ț
  in
  celule întregi sau acelulare).
  În aceste circumstan
  ț
  e, vaccinarea împotriva pertussisului trebuie întrerupt
  ă
  , iar schema de vaccinare
  trebuie continuat
  ă
  cu administrarea vaccinurilor împotriva difteriei, tetanosului, hepatitei B,
  poliomielitei
  ș
  i Hib.
  Vaccinul împotriva pertussisului nu trebuie administ
  rat persoanelor cu boli neurologice necontrolate
  terapeutic sau cu epilepsie necontrolat
  ă
  terapeutic; vaccinul poate fi administrat doar atunci când
  tratamentul afec
  ț
  iunii a fost stabilit, afec
  ț
  iunea s-a stabilizat
  ș
  i beneficiile sunt clar superioare
  riscurilor.
  4.4 Aten
  ț
  ion
  ă
  ri
  ș
  i precau
  ț
  ii speciale pentru utilizare
  Hexacima nu va preveni bolile cauzate de
  microorganisme patogene, altele decât
  Corynebacterium
  diphtheriae, Clostridium tetani
  ,
  Bordetella pertussis
  , virusul hepatitei B, virusul poliomielitei sau
  Haemophilus influenzae
  tip b. Cu toate acestea, este de a
  ș
  teptat ca hepatita D s
  ă
  fie prevenit
  ă
  prin
  imunizare, întrucât hepatita D (cauzat
  ă
  de antigenul delta) nu survine în absen
  ț
  a infec
  ț
  iei cu virusul
  hepatitei B.
  Hexacima nu va asigura protec
  ț
  ie împotriva hepatitei induse de infec
  ț
  ia cu alte microorganisme
  patogene, cum sunt virusul he
  patitei A, virusul hepatitei C
  ș
  i virusul hepatitei E sau de alte
  microorganisme cu tropism hepatic.
  Din cauza perioadei de incuba
  ț
  ie lungi a hepatitei B, este posibil ca la momentul vaccin
  ă
  rii s
  ă
  fie
  prezent
  ă
  o infec
  ț
  ie nediagnosticat
  ă
  cu virusul hepatitei B. În astfel de cazuri, este posibil ca vaccinul s
  ă
  nu previn
  ă
  infec
  ț
  ia cu virusul hepatitei B.
  Hexacima nu asigur
  ă
  protec
  ț
  ie împotriva bolilor infec
  ț
  ioase cauzate de alte tipuri de
  Haemophilus
  influenzae
  sau împotriva meningitei de alte etilologii.

 • imunizat natural

  pentri ionut
  pe situl http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx

  scrie clar: Recommended immunisations for tuberculosis
  si doar pentru:11 tari sunt RECOMANDATE la nastere ,pentru 9tari Recommendation for specific groups only ca drogati ,homosexuali,prostituate s.a.

  peste tot scrie RECOMANDAT nu vad nici un obligatoriu cum este in Romania,sau ma rog,cum vor ei sa ne prezinte .

 • Teofanus

  @ MR:
  Sa-ti traiasca fetita si sa va bucurati de ea.
  Carne ii vei da sa manance? Toti doctorii spun ca fara carne nu se poate. Tu cei vei face?

 • bad

  Am vrut sa scriu ce eu dar a lamurit Flavian problema. Are felicitarile mele (pentru cunostinte si rabdare).

 • nicol

  Deja is stresata..trebuie sa i fac primul vaccin la bebe(care se face la 3 luni in Austria….tara unde locuim temporar..)si ma tot gandesc cum o sta treaba pe aici cu vaccinurile bune….daca aveti careva info…astept….
  celalat baietel.e nascut in Romania si pana la 3 luni cand ne.am.mutat aici are facute 4 vaccinuri…..ma ingrozesc vand stiu ce e in ele :(….foarte dezamagita sunt ca ele sunt considerate obligatorii de anumiti dr si le recomanda fara sa stie despre ce e vorba…..
  inca ceva…….cum truda????medic fiind ….si neonatolog pe deasupra…..sa recomanzi un vaccin fara sa ai prospect????

 • bad

  doamna nicol, intre ce spune un medic austriac, cu facultate si specializare si ce spune un necunoscut pe net dumneavoastra alegeti necunoscutul?
  flavian daca te intereseaza o colaborare da-mi un semn

 • imunizat natural

  pt ionut.
  http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx

  Daca mai citesti si notele de subsol vei vedea ca se RECOMANDA doar copiilor din GRUPA DE RISC (prostituate,homosexuali,drogati…)sau care vin din tari cu tuberculoza .
  Daca soatem Tarile cu indicile 4,5,7,8,9,10,11,13,14,15 care RECOMANDA doar celor cuFACTOR DE RISC cu cate tari ramanem???
  Footnotes
  1: Administration after 48th hour following birth.
  2: Only after negative Montoux test
  3: Vaccination preferable at the time of delivery in the hospital. otherwise it should be given before 1 year of age.
  4: vaccines only given on specific indications
  5: Administered from 4th day until 6 weeks after birth. Given only to babies in at-risk groups.
  6: Administration in the 1-5 days after birth
  7: For specific at risk-groups only (to be given at the earliest age)
  8: Only recommended for children at high-risk of tuberculosis. Please refer to original document for detailled information on risk-groups.
  9: For specific at risk-groups only.
  10: for newborns and infants under 12 months, if their parents are from countries with high TB prevalence
  11: Free of charge only for children in defined at-risk groups.
  12: Administration within 24 hours after birth
  13: Administration during the 2-7 days after delivery
  14: Recommended to newborn infants of immigrant families who moved to Slovenia from countries with a high prevalence of tuberculosis in the last 5 years
  15: Recommended for children exposed to increased risk; The vaccine is usually given as a single dose from 6 months of age, but should be given earlier in case of high risk.
  16: For babies and children who have a high chance of coming into contact with tuberculosis. given from birth to 16 years of age

  Comparisons can be made for vaccination policies between two countries or by disease for all or a selection of countries. Despite this platform being continuously monitored, it is suggested the national competent bodies are also consulted for the most up to date policies.

 • Dinca

  Deci, care este vaccinul bun din Bulgaria?

 • Irina Iordachescu Vasiliu

  Va multumesc domnule Rapcea pentru tot ce aduceti la cunostinta celor care sunt interesati sa cunoasca lucrurile care nu se spun oficial, care nu vor sa mearga ca vitele la taiere si isi permit sa ceara garantii pentru viata si sanatatea lor si a copiiilor lor.Este absolut OBLIGATORIU sa ti se dea explicatii si garantii cand vorbim despre asa ceva.Cine nu le cere, sa pasca linistit in continuare pe campia de margarete.Doresc sa va cunosc personal, daca se poate.Va multumesc si va rog sa nu va opriti aici !

 • Flavian

  @bad
  Nu sunt impotriva metodelor naturiste atata vreme cat ajuta si nu incurca. Initial pusesem botul la isteria antivaccin pana mi s-a nascut copilul. In acel moment am inceput sa vad errorile de logica si argumentatie in discursul antivaccin.
  Vezi mai sus cativa care au avut copilul , nepoata , copii ale cunoscutilor care vezi doamne s-au imbolnavit foarte grav de la vaccin. Culmea este ca desi problema li s-a intamplat lor nu dau nici numele vaccinului care a declansat reactia adversa nici nu pun la bataie niste analize. Poi mai postaci dezinformatori, sa fi fost eu in situatia reala ca sa mi se imbolnaveasca pruncul de la un anumit vaccin, imi faceam direct blog si puneam numele vaccinului si analizele sa vada tot universul si as fi umblat din blog in blog cu link catre pacostea cazuta pe capul meu. Ori la cat de vag faceti voi referire la problema eu intuiesc ca : fie vorbiti din imaginatie fie sunteti rauvoitori fie sunteti BigPharma hateri/troli fie v-ati raliat cauzei antivaccin si trolati imaginand teorii si situatii care “ar putea fi reale” doar ca nu sunt.

  @Pentru restul. Problema nu este vaccin-antivaccin. Problema este de ipocrizie. Domn avocat rapcea predica antivaccin dar isi vaccineaza toti copii. Cuprins de oaresce remuscari ne arata ca de fapt nu e chiar asa de rele , ba unele e chiar bune: ele vaccinurile. Da e si rele unele ca are ceva ce nu are si ca dovada folosim orice ne pica la mana, chiar daca acel ceva nu are legatura decat ca a fost produs de acelas laborator, si care contine cica o cantitate de 0.00002 mg de etilmercur care nu este periculos pentru organism dar scrie ceva…ceva…mercur deci clar mercur deci periculos. Like fuck logic, daca vorbim de homoerectus vorbim nu-i asa de erectie , cand cineva e descris ca ciufut il agresam nu-i asa ca ar fi futut sau nefutut si tot asa daca vorbim de etilmercur vorbim de mercur ( cautati pe dex ca le explica bine acolo).

  Deci domn avocatel care vreti sa dirijati in bine lumea, sanatatea, politica, spiritualitatea. Un pic de coloana vertebrala aveti? Hai sa vedem si noi de ce v-ati sucarit pe la spital si in loc sa lasati doctoru sa-si faca treaba a-ti venit cu argumente false stresand un om responsabil pentru viata a multor micuti.

  Reluam: era vorba de 2 vaccinuri, primul bun bun bun, al doilea rau si care s-a dovedit de fapt a fi de fapt ok( ca am gresit prospectul), dar daca tot am dat-o in conspiratie comandam din Bulgaria si speriem si fraierii care ne citesc blogul ca asa-i in penis…sau tenis?

 • Flavian

  @rapcea am ceva cu minciuna, ipocrizia si dezinformarea.
  Daca cineva cauta hexaxim si mercur pe google mizeria asta de articol apare in prima pagina de pe google pentru ca Felina si-a facut bine treaba cu SEO. Si nu e corect ca oamenii sa fie dezinformati de un neica ipocritul care si-a vaccinat copii. Ca multi nu o sa citeasca si comentariile si o sa ia de buna informatia din “articol” ca na… un avocat dezimformat/or e mai priceput ca un profesionist ( a se vedea personalul medical ).

  Deontologic ar fi sa cauti prospectul ala nenorocit, sa il citesti/rascitesti si apoi sa iti editezi mizeria ca sa reflecte realitatea. Ca altfel e posibil ca un numar de bebelusi sa rateze sansa de a fi vaccinati si sa faca niste boli cu urmarile de rigoare. Si nu stiu daca o sa poti privii parintii aia in ochi sa le spui ca stai eu am scris, dar i-am si vaccinat pe ai mei doar ca am vrut pentru ai vostrii copii ce-i mai bun :-?.

  @alex
  Eu sunt vaccinat, la fel fratii mei, sotia, parintii, nepotii, nepoatele si copilul meu e cu vaccinurile la zi. Multumesc stiintei ca nu au fost efecte secundare si ca am fost protejati de boliile prevenite de vaccin.

  @totivisatorii care imi recomanda sa ma vaccinez cu 1000 de doze de vaccin va rog folositi neuronul, ca se simte singur si blazat. Apa ( dupa cum am scris mai sus ) este esentiala vietii. Daca va plictisiti va puteti sinucide folosind apa: 6litrii de apa bauti intr-un interval de 3 ore duce la moarte http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-drinking-too-much-water-can-kill/. Terminati cu experimentele tampite.

 • imunizat natural

  Accidental ethyl mercury poisoning with nervous system, skeletal muscle, and myocardium injury.
  Deci e bun sau nu etilmercur-ul ?

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC490489/?page=1

 • Flavian

  @imunizat natural
  Ti-am pus link despre intoxicarea cu apa care duce la deces, deci e buna sau nu apa?
  Prima regula a toxicologiei: toxicitatea sta in cantitate.

  La intrebarea ta: 0.00002g de etilmercur nu are efecte adverse.
  La intrebarea mea: 2litrii de apa pe zi nu te omoara ba asigura o buna hidratare.

 • Costelus

  Esti un destept de avocat de kkt. :)) Doctorul nu e dator sa iti explice … ca nu faci tu cel putin 10 ani de studii (facultate si rezidentiat) cu el in 10 minute. Doctorul e dator sa iti ofere varianta cea mai buna pentru tine, dar daca tu esti dobitoc … te lasa in sucul tau. Mai bine nu te inmulteai …

 • bogdan

  @Alex este foarte simplu. Vaccinurile ar trebui sa fie obligatorii din 2 motive:
  1. Imunizarea individului
  2. Imunizarea colectivului – daca 95% din colectiv este imunizat impotriva unei boli, atunci pe parcursul a unei perioade de timp, respectiva boala e posibil sa dispara.

  Recomand urmatorul clip daca nu prea stiti ce si cum e cu vaccinurile(majoritatea nu stiti, inclusiv autorul)

  https://www.youtube.com/watch?v=Rzxr9FeZf1g

 • Flavian

  @rapcea … prospect ceva? coloana vertebrala ceva? deontologie ceva? un dram de omenie si adevar ceva? Nimic ? Sad 🙁

 • Pingback: Mărturia unui avocat romĂąn despre vaccinarea fiicei sale pune pe jar Internetul – www.OkiPop.Com()

 • Pingback: Domnul Rapcea e doar un avocat – Idaho scris de Corina Georgescu()

 • Andrei

  E trist, cei imputerniciti de Dumnezeu sa ne aline suferinta si sa ne aduca vindecarea, medicii, au ajuns sa-si vanda sufletele pentru bani si prestanta.
  Peste tot in lume, metalele grele, plumbul, cadmiul si mercurul sunt interzise si nu se mai folosesc.
  Recent fluorul a fost adaugat pe lista substantelor neurotoxice.
  Mercurul este un metal greu ca si plumbul, se elimina extrem de greu din corp unde poate ramane in grasime multi ani.
  Toate metalele grele au efecte grave pe termen lung. Mercurul este extrem de NEUROTOXIC, ataca sistemul nervos si duce la “boala palarierului nebun”/”madhatter’s disease”.
  Se crede ca Abraham Lincoln ar fi suferit de intoxicatie cu mercur, avand un comportament instabil.
  Actorul Jim Carrey a inceput o campanie impotriva vaccinarilor cu substante priculoase cum sunt: thimerosal/thiomersal, aluminiu, formaldehida, etc.
  Robert F. Kenedy JR a incercat si el eliminarea substantelor periculoase din vaccinuri.
  Sunt socat de naivitatea si/sau lipsa de empatie a celor care sustin ca metalele grele nu au efecte grave.
  Din categoria bunicului meu care a avut placa dentara cu plumb.
  Daca nu credeti ca mercurul este extrem de periculos in doze mici, cautati pe internet clipuri cu denumirea “the effects of mercury on neurons movie”.

  Mentionez ca tatal meu a lucrat multi ani in domeniul Protectiei Muncii.
  Am primit o educatie “defensiva” cu privire la alimentatie, munca si stilul de viata modern.
  Stiu care sunt substantele toxice, care sunt efectele lor, efectele stresului sau aerului ionizat.
  Direct de la singura institutie care mai are in vedere sanatatea oamenilor, pana n-o strica si pe asta.

 • Eu

  Flavian asta are sigur ceva personal cu rapcea.altfel..de ce atata limbaj vulgar?(=frustrare)

 • bad

  Flavian noi suntem medici, nu ne-am raliat asa cauzei antivaccin ca ni se pare cool.
  dar de vreo 18 ani de cand ma cert cu din astia ca mihai rapcea m-am cam lamurit ca ei nu prea inteleg indiferent ce argumente le-ai aduce. o sa vezi.
  dar ironizandu-i (mai finut sau mai grosier, in functie de posibilitati) sunt sanse ca altii care citesc sa se lamureasca singuri.

 • Mircea

  Pe mine ma frapeaza un lucru. Domnul (sau doamna, nu ma intereseaza) avocat a scris de-a lungul acestui articol de 4 ori cuvantul copii cu doi de “i” unde se impunea cu trei. Pe vremea mea, doar cei care erau semianalfabeti faceau astfel de greseli dincolo de clasa a patra. Ce fel de tara am ajuns daca un intelectual, o persoana cu, teoretic, cel putin 16 ani de scoala are o astfel de stapanire a limbii romane? Adica domnul avocat semianalfabet nu stie sa scrie, dar are pretentia sa contrazica secole de evolutie in medicina si sute de mii de oameni de stiinta care lucreaza activ pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai bune. (Sunt ITist, n-am interese / legatura cu domeniul. Dar posed creier.)

 • elena

  ionut,
  Eu te stiu cine esti, mi-am dat seama dupa stil (pentru ca adresa nu ti-o vad, nici alte date). Degeaba te ascunzi dupa tufis. O sa fiu draguta si n-o sa-ti dau numele, desi ai merita. O sa spun doar ca esti om de interes. Dumneata in primul rand jignesti oamenii la greu…si e clar numai din asta ca e ceva in neregula.
  De ce sa nu administrezi un vaccin neautorizat in UE, cand Romania e acolo (vaccin care de altfel e in teste)? Ai auzit de termenul de ilegal vreodata?…E ilegal, nu ai voie.

 • Ioana

  Pana la urma cum se numeste vaccinul bulgaresc?

 • Paul

  Wow! Nivelul de inconstientă si de paranoia e de speriat!
  Pt a intelege ce e cu vaccinarea trebuie sa întelegi cateva notiuni si totul trebuie privit in ansamblu pentru ca vorbim de sisteme complexe:
  Imunitatea de grup – domnilor avocati, va invit sa un pic nasul in statistica si probabilitati, ca sa puteti sa va apropiati de o intelegere a acestei notiuni. Sunt ai multe simulări online care va pot ajuta.
  Raspuns imunitar – sa lăsăm pe cei care studiază medicina sa ne lămurească, nu avicatii.
  Compusi ai diferitelor elemente chimice – cred ca sunteti de acord ca un avocat stie mai bine cum sa masluiasca un argument, iar un chimist/farmacolog/doctor stie mai multe despre elementele chimice, reactiile lor si ale compusilor lor. Merg pe mâna doctorilor.
  Testarea – vezi partea cu statistica. Se aplica si aici.
  Eficienta – well, ce ne omora acum 50-100 de ani nu ne mai omoară. Suna foarte eficient or mine. Dar sa nu lăsăm experienta personala si opiniile (aproape) informate sa vorbeasca pt noi. Asa ca, vezi statistica ( ne omoară statistica asta, parca totul se reduce la statistica si probabilitati).
  Ideea de absolut – e absurd sa crezi ca intr-un sistem complex cum e societatea să ai un raspuns uniform la un input. Dar, vezi statistica si probabilitatile relativ la vaccinuri.
  Si, in finalul comentariului meu, trebuie sa pui in balanta toate riscurile care apar din administrarea vaccinului cu toate riscurile ce rezulta din refuz, precum si beneficiile din administrare si refuz. Matematica e clara: balanta aleargă cu viteza luminii in favoarea vaccinului. Cu sau fara “mercur” eu tot pe mâna vaccinului merg. Si nu neg nevoia nimănui de paranoia: ai perfecta dreptate – intr-un sistem izolat chiar iti sustin dreptul la criminală expunere a copilului tau la factori de risc. Intr-un sistem complex din care fac parte si eu si copii mei, paranoia asta ma afecteaza (vezi imunitatea de grup), si imi pare rau ca cititorii tai (sau doar cativa) sunt mai degraba încrezători în cuvântul unui avocat in probleme medicale, decat in cuvantul uniform al medicinei.

 • Simona

  Vaccinul care ne-a nenorocit copilul este ROR!!! Nu doresc nimanui sa treaca prin umilinta la care am fost supusi datorita curajului de a afirma ca un vaccin ar putea fi cauza suferintei copilului nostru si sa simta durerea si nepuntinta noastra, ca parinti, pentru ca nu reuseam sa aflam ce este in neregula cu el. Am facut foarte multe analize si nici acum, dupa multi ani, nu am reusit sa aflam ce s-a intamplat cu adevarat. Tot organismul lui a avut de suferit…. Nu am considerat necesar, si nici nu am avut timp si putere, sa imi fac un blog pentru a-mi striga durerea. Ce as fi rezolvat, cand am vazut cum sta situatia de fapt??? Nimic!!! Din pacate, cunosc un caz, care, de la acelasi vaccin, din acelasi lot, are de suferit si acum. Asa ca, va rog, cei care va dati destepti si atotsiutori pe blogurile care ridica un semn de intrebare cu privire la vaccinare, rugati-va ca vaccinurile copiilor nostri sa fie intr-adevar sigure si eficiente. Si copiii nevaccinati nu sunt un pericol pentru cei vaccinati, ci mai degraba invers!!! De exemplu, cei vaccinati antigripal sau contra tusei convulsive… Au facut puroi in gat de toata frumusetea sau o forma de gripa foarte grava, dupa ce au fost vaccinati!!! Si mai am multe exemple, din experienta personala, dar ma opresc aici, din respect pentru actul medical. Nici un medic nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele daune, asa ca va sfatuiesc sa va interesati inainte de a face vaccinul, precum a facut si autorul articolului.

 • ionut

  Si pana la urma cum sta treaba cu vaccinurile facute dupa nastere si la cateva luni? As dori o comparatie intre tarile din europa,adica ce se administreaza in Romania comparativ cu alte tari din europa(as dori o anazila detailata ca si pana acum). Si as dori sa stiu si opinia personala a voastra,adica ii administrezi sau nu vreun vaccin. MS

 • Cristian

  COSTELUS ,numai cand iti vad numele si m apuca rasul…..Tu abtinete ca esti o oaie ratacita ca sute de milioane de altfel….Ai descoperit calcul si facebookul si aberezi acum….ia o mai cu calm…Iar tu BOGDANE pare mai intelectual dar esti un pupincurist 100 % Imunizarea individului auzi…..SI A COLECTIVULUI este exact ce elita au facut in toti anii astia …ne au “imunizat” de tot iar tu te faci partas la asta…nesimtitule….2 lucruri mai spun
  1 Cand am fost “fabricati” n am fost “imunizati”de nimeni….. de fapt ne au lasat sistemul imunitar pentru asta dar o gramada de “destepti” printre care si tu s au gandit ca nu e suficient si au inventat vaccinurile.
  2 Traiesc in alta tara si aici medici primesc “comision” din vaccinat, cum ti se pare ??
  Ah si 3. Am o fata de 4 ani …nu am vaccinat o si e perfect sanatoasa cum ti se pare…??In 4 ani 2 raceli si putina tuse…Plus ca sta 5 zile pe saptamana intre 30 de copii “vaccinati”la gradinita. Invatati voi corpul uman sa se apare ?…sinteti haiosi rau zau asa ….Cu o alimentatie sanatoasa si fericire in suflet nu avem nevoie de nici un medicament.E lege peste tine si peste mine,peste toti.Mi e mila de copiii tai pe care ii ai sau ii vei avea….Oaie mica departeaza te putin de turma…sau taci cel putin.

 • alin

  HEXACIM nu figurează pe lista Agenției Europene de Medicamente deși se vaccinează la greu cu acest vaccin în România – iar raportările medicilor sunt folosite de producător pentru autorizarea ulterioară a vaccinului în UE, că România este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere, deși prezintă grad de risc mare în lipsa unei activități hepatice bune a nou-născutului, etc.), care m-au convins că nu e cazul să iau de bun nimic din ceea ce se vehiculează în presă despre vaccinuri.

  http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/document_listing/document_listing_000352.jsp&mid=

 • iulia

  Eu nu am de gand sa comentez prea multe sa intru in discutii inutile dar un lucru cu siguranta a spus bine acest domn aici. Vrem vaccinuri romanesti, produse de romani pentru romani si pentru virusurile noastre.
  Deschiderea institutului Cantacuzino ar fi o idee minunata. Eu cu toate riscurile mi-am vaccinat copilul. Asta a fost decizia mea si mi-o asum dar tot as fi preferat sa fie vaccinuri romanesti.

 • De ceva ani suprind medicii la care merg si le cer prospectul inainte de a-mi prescrie ceva. Unii se uita contrariati la mine, dar le explic simplu: sunt alergica, decat sa ajung la farmacie, sa platesc, sa citesc, sa ma intorc si iar sa platesc consultatie la dvs mai bine citim acum. Niciun dr nu e in stare sa memoreze sute de prospecte pe care le prescrie, dar la substantele compuse, efecte secundare, eficacitate, putem citi impreuna: ia 3-5 min.
  La fel citesc si prospectul produselor care le cumpar. Cele care au prea multe ingrediente renunt – nimeni nu studiaza impactul comun asupra corpului.

  Da, am refuzat medicamente.

  Inca o mirare: doctorul din spital a mintit constient. Ce fel de vaccin au in spital daca le vine fara prospect? Acestea vin in cutii etanse, se tin in frigider pana la aplicare (unele vaccinuri se recomanda sa se foloseasca in maxim 30min de la scos din frigider sau mai rar, au mutatii genetice; cand veneau cu vaccinarea antigripala la serviciu, veneau cu lada frigorifica, scoteau vaccin si aplicau.).

 • Tot medic

  Pro si contra. Este un articol perfect care incita cititorii la un dialog, care uneori, depaseste cadrul bunului simt. Exista numeroase lucrari, traduse in limba romana despre efectele nefaste ale vaccinurilor aupra celor mici. La fel cum exista multe filme in care medici cu experienta, din diverse domenii, nu le recomanda.

  A le face copiilor sau a le evita ramane pana la urma, o alegere pur personala. Insa este necesar ca parintele sa fie informat privitor la aspectele mai putin cunoscute ale vaccinurilor, intrucat, companiile producatoare, evita cu buna stiinta acest aspect. Aia dupa aceea sa decida in cunostinta de cauza

  Mai jos un scurt film in care prof.Dr. Jean-François Salluzo fost director al producatorului Chez Sanoffi isi expune parerea .

  https://www.youtube.com/watch?v=t_Mde–hVfI

  De ce vaccinarea timpurie nu este buna
  https://www.youtube.com/watch?v=OfY6_LLEyxo

  Fostul ministru al Sanatatii din Finlanda rupe tacerea
  https://www.youtube.com/watch?v=YEWGHhuTa7w

  Adevarul despre vaccinare
  https://www.youtube.com/watch?v=LMOBcCW0UJs

  Ce nu stiati despre vaccinuri
  https://www.youtube.com/watch?v=hrvgJew-AOY

  Raul produs de vaccinuri
  https://www.youtube.com/watch?v=OrZGeQaJ9hk

  Cateva lucrari ce se gasesc in librariile noastre:

  “Vaccinurile – prevenție sau boală” scrisă de dr.Christa Todea-Gross
  “Vaccinarea: eroarea medicala a secolului” scrisa de Louise de Brouwer MD

 • MR

  Salutare tuturor,

  Sper să primesc mâine vaccinul pentru hepatita B din Bulgaria, am rugat pe cineva sa îl cumpere de acolo. Revin cu amănunte despre produs după ce intru în posesia lui

 • Vasilica

  E prima data cand citesc blogul rapcea.ro.
  Acest articol mi-a starnit interesul deoarce am tot auzit sute de efecte negative ale vaccinurilor iar undeva la mijloc trebuie sa existe un adevar.
  In opinia mea nu trebuia scris cu rosu/bold (da impresia de propaganda = asta pt viitor) dar trebuie sa nu pierdem totusi continutul ideii.
  Nimeni nu este obligat sa creada mot-a-mot, ci sa se informeze inainte de a crede – aici ati scris clar sa ne informam inainte.

  @Flavian – este clar un om care cauta sa dezinformeze. Tehnica clasica de a ataca personal/sentimental pentru a te departa de ratiunea conversatiei si a pierde adevaratul sens al conversatiei. A incercat in toate directiile si se vede ca a studiat un pic acest blog. Nu m-ar mira daca asta ar fi chiar jobul lui. La fel si @Ionut.

  Cu siguranta o sa ma documentez atunci cand o sa am copil si o sa aplic aceeasi tehnica de a intreba medicul pentru ‘pas’ facut. De asemenea nu sunt adeptul medicamentelor decat atunci cand este necesar si consider ca nu se studiaza efectul acestora pe termen indelungat ci doar cel de termen scurt si mediu.

 • Robert

  Buna , sunt tatal unei fetite de 6 ani iar la 7 ore dupa administrarea vaccinului Pentaxim de 6 luni ,fetita mea a facut o convulsie urmata de multe altele pana la ora actuala desi suntem sub tratament .

 • Domnu avocat rapcea am citit eu undeva ca cel mai bun tratament contra hepatitei B pt fetite il are domnul Gregorian Bivolaru. Trebuie sa o lasi cu el sa se integreze in absolut si apoi sa ii devi avocat ca sa il scapi intr`un an de acuzatii.

 • Domnu avocat rapcea am citit eu undeva ca cel mai bun tratament contra hepatitei B pt fetite il are domnul Gregorian Bivolaru. Trebuie sa o lasi cu el sa se integreze in absolut si apoi sa ii devi avocat ca sa il scapi intr`un an de acuzatii.

 • Domnu avocat rapcea am citit eu undeva ca cel mai bun tratament contra hepatitei B pt fetite il are domnul Gregorian Bivolaru. Trebuie sa o lasi cu el sa se integreze in absolut si apoi sa ii devi avocat ca sa il scapi intr`un an de acuzatii.

 • Domnu avocat rapcea am citit eu undeva ca cel mai bun tratament contra hepatitei B pt fetite il are domnul Gregorian Bivolaru. Trebuie sa o lasi cu el sa se integreze in absolut si apoi sa ii devi avocat ca sa il scapi intr`un an de acuzatii.

 • Domnu avocat rapcea am citit eu undeva ca cel mai bun tratament contra hepatitei B pt fetite il are domnul Gregorian Bivolaru. Trebuie sa o lasi cu el sa se integreze in absolut si apoi sa ii devi avocat ca sa il scapi intr`un an de acuzatii.

 • Câteva precizari (bune de știut):

  1. Niciodată nu m-am ascuns după un nume (nick, e-mail, ș.a.) de împrumut. Este de datoria celor care afirmă ”chestii, socoteli” să demonstreze contrariul (burden of proof)! Le garantez că nu vor avea ce! De altfel, nu am mai postat pe blogul numitului Rapcea Mihai de luni (ani) de zile! Ăl consider insignifinant, epsilon, cantitatea neglijabilă…
  2. Nick-urile ionuț și Flavian nu-mi aparțin (deși poziția lor, atribuită mie, mă onorează). De altfel, nefiind virusolog, nu m-am pronunțat niciodată pe chestii strict aplicate în privința vaccinurilor. Contra-exemplele sunt multiple;
  3. Maltratarea câmpiilor promovată de numitul Rapcea Mihai e strict treaba lui. Pe de o parte îi înțeleg (și respect) bucuria nașterii unui copil, pe de altă parte nu înțeleg de ce ”fumatul” (trip-ul) îi îndreaptă prezumpțiile spre mine. Și mai ales nu-i înțeleg sentimentul de ură gratuită. Probabil formația MISA nu-i permite să diferențieze ”adversarii” de ”dușmani”!
  4. Confuziile (și calomniile) penibile ale numitului Rapcea Mihai în ceea ce mă privește sunt generate de neputința sa față de unii cărora chiar nu are ce să le facă… Omul ”știe totul” despre mine, dar mă confundă cu alții. Bizar!
  5. Cu prezenta, îl anunț pe dl. Rapcea Mihai că eu nu m-am luat niciodată de el pe teme de familie, domiciliu, ș.a. (deși nu mi-ar fi fost greu deloc!) Îi recomand să nu deschidă un drum extrem de periculos (soție, copii, ș.a.). Eu îmi asum multe (inclusiv răspunderea pt. ce afirm), însă nu e bine, Mihai, s-o dai pe familie, cu toți și toate S_ care-ți stau în spate! E prima și ultima oară când îți atrag atenția pe tema asta! De mine ia-te cât vrei, atenție însă când o dai pe familii!
  6. În ceea ce mă privește, rămâne cum a spus-o mai demult Roxana Chirilă. Cu amendamentul că mi-e teamă că își place…

 • Viata

  Mulltumesc pentru articol!
  Si eu am prieteni care lucreaza in “sistem” si … e grav ce se intampla.
  Indemn parintii la citit si cercetat pe cont propriu.
  Am ajuns la neurologie cu copilul, cu convulsii dupa a 2-a doza de Hexa.
  Atunci am inceput sa citesc si sa intreb in stanga si in dreapta.

  Aici un articol despre sterilizarea din “lumea a 3-a”:
  http://www.fwhc.org/health/vaccine.htm

 • Cami

  Acest subiect pentru mine personal este unul sensibil. La 12 luni fetitei noastre i s-au administrat ultimele vaccinuri. Totul a inceput cu prima noapte dupa vaccinare cand fetita a facut febra 40.1 brusc seara in timp ce ne jucam. In acea noapte s-a simtit foarte rau si am ajuns la urgenta la acelasi spital la care doctora care ii administrase vaccinul, insa a evitat sa ne vada sa discute cu noi. I s-au facut mai multe analize din care nu iesea ca fetita noastra este bolnava sau sufera de ceva. Am ajuns inapoi acasa si i-am administrat fetitei la recomandarea medicului de garda un anti-termic impotriva febrei si un anti-vomitiv pentru ca varsa foarte des. Dupa cateva zile fetita nu a mai avut niciun simptom (clinic era sanatoasa) insa a aparut un regres psihic. Fetita era apatica, necomunicativa, lipsita de energie, ar fi dormit continuu, nu mai manca, nu mai raspundea sentimental la nimic. Nu simtea durere, nu mai radea si nu mai plangea deloc, nu raspundea imbratisarilor, nu se mai juca cu nimeni si cu nimic, nu mai raspundea la muzica preferata la auzul careia incepea sa danseze altadata. Am fost la mai multi pediatri in speranta ca vom putea primi un raspuns si o rezolvare a problemei insa toti erau reticenti cand aduceam discutia de vaccinuri si incercam sa fac legatura cu acestea. O singura pediatra ne-a dat sfatul cel mai bun posibil. Din acel moment fetita nu a mai facut niciun vaccin, a urmat un tratament pentru detoxifiere si in decurs de un an cu mari eforturi, si-a revenit. Nu pot sti exact care din cele doua vaccinuri ( ROR si Polio Inactiv IPV) administrate in acea zi a fost cauza dar stiu sigur ca copilul meu a suferit enorm. Azi, la cei 5 ani si 5 luni este un copil normal, trecut cu brio prin bolile copilariei fara complicatii, care in comunitate nu prinde gripa sau virusi modificati genetic desi copii din grupa ei au trecut de cel putin 4 ori prin tratamente cu antibiotice iarna asta. Un lucru stiu sigur: avem un sistem imunitar si trebuie lasat sa isi faca datoria si nu sa il adormim. Fiecare face cum crede de cuviinta, insa cosmarul unui an de recuperare si regres total pe mine personal m-a convins ca injectarea unui copil cu virusi morti sau inactivi care presupune ca trebuie sa il apere, lucreaza impotriva singurului element de baza pe care orice fiinta il are si anume sistemul imunitar. Precizez ca suntem stabiliti in Belgia si totul s-a intamplat aici… intr-un sistem de asistenta medicala care se presupune ca este unul bun. Se presupune… Nu doresc sa atrag critici desi vor veni inevitabil. Nu voi raspunde, este primul si ultimul comentariu. Fiecare este liber sa aleaga, dar intai documentati-va si discutati cu medici homeopati. Recomandarea mea. Sanatate.

 • Tudor

  Ohoho, a iesit la atac haita lu Pro Vaccin si personalitatile lui multiple! Mihai, ai dreptate mie in suta cu internarile la psihiatrie! Ionut (Prelipcescu??) aka Pro Vaccin, aka Adi, aka Adi Aditza, aka Adrian Iftode, aka SuperTati si inca vreo 6 nick-uri de postac profesionist cu care imbacseste internetul cu bashinile lui platite.
  Bebelusii care au murit recent dupa nastere ce branza au mai mancat?
  Ah, scuze acolo au zis de alta bacterie.
  Acesti copii au primit imediat dupa nastere vaccinul EUVAX care contine mercur!! Ce e mai tare, bacteria din aer sau mercurul INJECTAT?

  http://stiri.tvr.ro/doi-bebelusi-din-suceava-s-au-stins-la-scurt-timp-dupa-nastere–bacterie-extrem-de-periculoasa-detectata-in-spital_71962.html

 • Dan

  @CRISTIAN: Rar mi-a fost dat sa vad un comentariu atat de ignorant. Ai ceva din ticalosenia celor de la Antena 3.
  Auzi la el…”invatati voi corpul uman sa se apere?” Pai bai vita incaltata, ai auzit de ciuma sau Moartea Neagra? Asta e una dintre bolile care au casapit 60% din populatia Europei in Evul Mediu. Oare de ce? Invatam noi corpul uman sa se apere? Iti spun eu cretinule:Pentru ca sunt unele boli impotriva caruia corpul uman nu poate sa se apere. Stii care e diferenta intre atunci si acum? Iti spun eu : nu e faptul ca boala a disparut, ci VACCINURILE.

 • Infektion

  Ce se mai zvarcolesc unii, exact ca niste tulpini sub microscop… Oare cuminecatura nu o mai fi la fel de gustoasa acum ca cartile sunt pe fata?!

 • Dana

  Eu cred ca faceti o mare confuzie!!!! La nastere se administreaza doar vaccin antihepatita B. Nu are ce cauta administrarea unui hexavalent ca Hexaxim sau Hexacima ( a caror nume incepe cu HEXA pentru ca are 6 componente). Asta ar fi fost o mare greseala. Asa, asta e una.
  A doua, vaccinuri antihepatita B disponibile pe piata sunt Euvax (de la LG Polonia), Engerix (de la GSK) si probabil si HBVaxPRO. Nici unul nu mai are tiomersal in compozitie. Tocmai pentru ca se administreaza la copii asa de mici, s-a eliminat acesta. Oricum legislatia actuala din UE nu mai permite tiomersal in vaccinurile cu o singura doza.
  Sunteti avocat, atunci cititi prospectele corecte de pe site-ul agentiei medicamentului din romania sau daca e cazul europeana, si nu de pe alte site-uri, chiar daca :
  – euvax: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_5833_30.09.13.pdf?s_den_com=Euvax&s_dci=&s_firm_tar_d=&s_forma_farm=&s_cod_atc=&s_cim=&anmPageSize=&ID=12037 sau http://193.169.156.200/app/nom1/anm_maint.asp?s_den_com=euvax&s_dci=&s_firm_tar_d=&s_forma_farm=&s_cod_atc=&s_cim=&anmPageSize=&ID=12036
  – engerix: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6545_13.06.14.pdf?s_den_com=engerix&s_dci=&s_firm_tar_d=&s_forma_farm=&s_cod_atc=&s_cim=&anmPageSize=&ID=10774
  – HBvaxpro: http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000373/WC500046816.pdf

  In plus, eu nu inteleg cum de doamna doctor ti-a recomandat Engerix-B si varianta din spital disponibila era vaccinul Hexaxim de la Sanofi??? Probabil in spital era disponibil Euvax, dar asta nu e de la Sanofi. Cel de la Sanofi e HBVAXPRO. Si ai auzit Sanofi si gata e ala din Kazaskan.

  Imi pare rau, dar prospectele nu au cum sa lipseasca din cutie. Iar
  in doar 10 minute pe google… nu ai gasit informatii corecte.

  Iar daca oamenii sunt asa infricosati de tehnologia ADN recombinant, ca e un domeniu strain pentru ei, atunci ar trebui sa se infricoseze si de exemplu si de insulina… ca tot suntem un popor cu rata mare la diabet si care intr-un final trebuie tratat cu insulina. Si da, asta e obtinuta prin tehnologia ADN recombinant.

 • Dana

  In plus, mare atentie cu transportul vaccinurilor din alte tari. Daca ti -l aduce in lada frigorifica sa nu fie langa vreun racitor din ala de la congelator, ca ai terminat vaccinul.

 • x

  sa fii avocat nu inseamna sa stii de fapt ce inseamna un vaccin. Si nici de ce se pun substantele alea, ca nu esti chimist. mai bine te opresti in a scrie prostii pe internet, ca iti faci reclama de avocat bun can mirosi asa a prost dezinformat.

 • Adriana

  Nu se vede din poza exact ce contine, e f neclara. Poti face o poza mai buna? sa se vada exact continutul? Si pe eProspect nu gasesc prospectul la acest vaccin de care zici tu, nici pe internet nu am gasit, am cautat doar in romana. Poate mai pui detalii te rog? imi trimiti te rog un mail cu poza? Daca o ai de calitate buna? Mersi!

 • Neele

  Parerea mea pentru fata de ca si cum eu am avut ceva a face in toata chestia asta.

  Pentru TB: NU pt ca se cheama ca a fost expusa. Va da la testare orice dar nu 0.
  Fata de altii care sunt curati, ea e mereu sub observatie, cu tratament eventual.
  (E semnul ca mai avem pana ardem karma cu GB-ul.)

  Pentru hep B: DA. pt ca e k-k ala care e greu de controlat. Deci hep B.

  Ok, urmatoarele pe schedule!

 • Pingback: Mărturia unui avocat romĂąn despre vaccinarea fiicei sale pune pe jar Internetul – Stiri Crestine | Info Crestin |Evenimente Crestine | Filme Crestine Online()

 • drogat

  Hepatita B se transmite prin contact sexual neprotejat ,prin transfuzii cu sange sau obiecte infectate,CHIAR crezi ca are nevoie copilul tau de asa ‘”bucurie”???

 • Neele

  Pana la 6 luni nu iese din casa decat daca merge la doctor si numai protejata – sistemul imunitar e fraged.
  si journaling

  Cand o s-o vada Khentrul R. o sa fie f. bucuros. 😉

 • Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte Ăźn presa online și pe bloguri? (W11 2016) | refresh.ro()

 • Neele

  Sa nu intelegeti gresit! Are voie la soare, la plimbare, dar nu pe langa adulti in oras, mai stranuta unul langa sau pe ea, nu se face …

  Multi nu se spala pe maini. Bleh!

 • @Fkavian-inteleg ca esti ofticat ca Rapcea e antimisa, dar aici vorbim de copii-obvious nu ai copii, asa ca shut the fuck up
  Mihai, eu am facut numai vaccine homeopatice copiilor mei-acolo unde am putut-in rest sint alergici deci i-am scutit

 • Andreea

  Ce alegem?

  Sunt sigura ca asa ca dumneavoastra sunt o multime de parinti care ar fi ales cu inima usoara vaccinurile acelea “OK” produse la Istitutul Cantacuzino daca ele ar mai fi fost pe piata. De ce sa comanzi din afara cand ai resursele interne?
  La spitalul din Canada unde am adus-o pe lume pe fetita mea cea mica, cele mai noi echipamente au fost achizitionate datorita donatiilor facute de firmele private si de particulari.
  Sunt sigura ca sistemul medical din Romania poate fi mult imbunatati prin adoptarea unor practici similare.
  Cu un mic efort de civism de la fiecare sunt sigura ca si in Romania se pot promova campaniile de strangere de fonduri pentru a ajuta atunci cand bugetul de stat nu mai are interes sa ajute.

  Continuati sa miscati bulgarele in directia cea buna si demarati o campanie pentru ajuta Institutul Cantacuzino sa devina ce a fost si sa ne salvam copii.

  Bafta multa!

 • Anka-Kristina

  Dragi semeni

  Am nepoti gemeni de 10ani, care in urma vaccinurilor au dezvoltat comportamente autiste. La aceasta varsta inca nu vorbesc si eforturile de recuperare sub toate aspectele sunt foarte mari. Fiind nascuti prematuri, au intrat imediat in binecuvantata schema de vaccinare …. din pacate atunci nu stiam de ce trebuie sa ne ferim … deci au facut toate vaccinurile pana la varsta de 2 ani. Acum 3 ani am aflat de o anumita analiza, tisular-moleculara se numeste, care se face din fire de par, prin care se pun in evidenta diferite substante nocive din organism. La noi a iesit o cantitate foarte mare de aluminiu … metal greu, provenit ce intra in componenta vaccinurilor. Analiza este destul de scumpa vreo 300 lei dar cred ca merita facuta mai ales copiilor care au facut un numar mare de vaccinuri, pentru a putea face eventual detoxifieri specifice in functie de rezultate. Apoi un numar mare de rezultate s-ar putea constitui intro baza de referinata. Nu uitati: daca ii intindem unui copil ceva de mancare, poate fi si otrava, el o va lua senin in inocenta lui, pentru ca are incredere totala in noi. Suntem raspunzatori pentru calitatea vietii lor, mai ales, atata timp cand sunt mici. Toate bune tuturor!

 • alex

  Buna ziua, sotia mea trebuie sa nasca foarte curand!!! Va rog din suflet, mai aveti ceva informatii cu privire la vaccinul din Bulgaria?

 • pisoiul

  Mihai Rapcea. Bravo pentru atitudinea ta corecta. Mi se pare perfect ca in sfarsit se incep a se spune lucrurilor pe nume. Big Pharma face bani pe sanatatea tuturor, si in special pe sanatatea copiilor. Asa isi asigura clienti pe viata. Vaccinurile sunt foarte periculoase si inutile.
  In ceea ce priveste personajul Flavian, nu te preocupa, este un troll platit de farmafia ca sa stea zilnic pe net si sa creeze polemici. Are multe identitati, pe Facebook are un grup pro vaccinuri, si este cel care scrie blogul “insula indoielii”😊. Multa sanatate fetitei, sotiei si tie. Respectele mele😊 eu am doi copii nevaccinati. Super sanatosi.

 • Praslea

  http://gandul.info/reportaj/apa-moarta-apa-vie-3256896

  S-a intamplat acu vreo 5 – 6 ani ca au spalat decantoarele cu prea mult aluminiu din greseala dar in rest nu trebuie sa ne facem griji de la apa… Daca este aluminiu in parul copiilor de zece ani bineinteles este de la vaccinurile ce le-au luat la nastere.
  De aceea eu recomand doar apa sfintita, sau Borsec, regina apelor minerale 🙂

 • Flavian
 • Cris

  Așadar……

 • Getul

  Bai Flavian ce te zbati asa ma?? Pai da-mi voie sa-ti spun ca esti mic. In momentul in care apare marele filantrop Bill Gates si spune ca am putea face o treaba minunata cu vaccinurile pt ca ar reduce populatia lumii cu 10%( vezi pe net) ce tot vorbesti aici mai nene? de bune ce sunt nu?
  vacineaza-te tu nene si lasa-ne!!

 • zamolxe

  Medicii fac de multe ori mai mult rău decât articolele ant-vaccinare de pe internet prin faptul că dau răspunsuri prost (sau deloc) documentate și nu știu să își construiască explicațiile în așa fel încât să fie adaptate la nivelul de înțelegere al celor cu care vorbesc.
  Comentariul Danei punctează foarte bine și la obiect anumite elemente cu care sunt de acord.
  Aș vrea doar să adaug că este bine să ne documentăm serios atunci când vrem să aflăm informații despre ceva și să citim și articole scrise de oameni care știu ce vorbesc.
  Iată o astfel de sursă:
  https://www.sciencebasedmedicine.org/reference/vaccines-and-autism/

 • Pisoiul

  @Flavian
  Esti un troll platit de industria farmaceutica, esti cel care scrie pe “insula indoielii”, esti toata ziua pe net ceand polemici, de ce esti mereu prezent sub zeci de pseudonime?
  Ar fi interesant sa stim si noi ce te face sa pui atata patos in aceste chestii?

 • pisoiul demascat

  @Flavian
  Esti Vlad Mixchici, cel din Hotnews, esti cel care scrie Insula Indoielii, esti un troll platit ca sa stea zilnic pe net si sa creeze polemici, esti in toate.
  Esti Vlad Galea de pe facebook, si nenumarate alte profile de retele sociale. iti recomand sa iti vezi de viata ta si sa nu mai stai pe toate blogurile si sa bagi bete in roate.

  @domnule Rapcea, va recomand cartea doamnei Christa Todea Gross despre vaccinuri, acest articol (https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/02/otrava-din-vaccinuri-dr-christa-todea-gross/) si multe altele. Multa sanatate. Aveti incredere in puterea corpului de a se insanatosi. Suntem un tot, si ca atare trebuie sa avem grija de tot.

 • Flavian

  @pisoiul demascat
  Multam de link, am sa citesc blogul omului.
  Nu inteleg un aspect: am pus si eu si dana niste prospecte la niste vaccinuri pe care Rapcea le considera rele. Rapcea tace malc si nu is face mea-culpa ca a dat cu mucii in fasole. Tu in log sa-l iei pe Rapcicu la trei pazeste te legi de mine?
  Anti vaccinistii sunt un pic dusi cu pluta. Ei vor sa rezolve bolile prin emotii, sentimente si credinte gen las ca ma rog sau cred si se rezolva, fara sa puna in calcul ca poate vaccinul nu a aparut intamplator, ci poate e rodul a sute sau mii de ani de rugaciuni in fata bolilor. Mai lasati paraonoia si bucurativa si de pasii facuti de omenire ca exista.

  In urma inundatiilor toti locuitorii sunt evacuati doar Ion nu vrea sa plece.
  – Vino Ioane nu vezi ca te ia apa!
  – La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor.
  Creste aca se urca Ion la etajul casei, vin pompierii cu barca
  – Vino Ioane in barca!
  -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor.
  Creste apa se suie ion pe acopesis,vin unii cu o barca
  – Vino Ioane in barca!
  -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor.
  Creste apa Ion in apa pana la gat vine o barca
  – Vino Ioane in barca!
  -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor.
  Moare Ion ajunge in rai se vede cu Dumnezeu
  -Bine Doamne eu am incredere in tine si tu m-ai lasat sa mot?
  – Ioane ,nu stiu cum sa-ti zic dar eu ti-am TRIMIS 3 BARCI!

  Asa si voi cu vaccinul. Dar doamne noi ne-am rugat la tine sa-l vindeci… Boule nu stiu cum sa-ti zic dar ti-am trimis doctoru cu vaccin de la 3 producatori.

 • Tudor

  Si BRUSC au disparut de pe piata hexavalentele, Hexacima si Hexaxim,uite ca nu mai e picior de vaccin nici in farmacii si nici la depozite,acolo au primit ordin sa nu mai livreze nimic. Cunostinta de la farmacie: “Vin parintii si solicita vaccinurile, sun la 6 depozite si nimeni nu mai are pui de stoc.” Pai nu ziceau ca au aprovizionat pe tot anul?
  E clar ce se intampla.Rafila si haita lui de angajati din cartelul farma au bgat de-ale lui Copperfield “uite Hexaximul nu e Hexaximul” si asa vor sa ascunda jegul sub covor.Belea ca se cam vad gramezile, domnilor,cate case si cate averi mai faceti pe mormintele bebelusilor sacrificati?

 • George

  Si eu mi-am vaccinat ieri fetita la doua luni cu Hexaxim,am facut-o intrun fel la risc,deoarce nu sunt atat de bine informat ,dar am considerat ca daca existau acum 50 de ani boliile acelea precum difterie sau altele iar acum aproape ca nici nu mai exista deci inseamna ca a contat acele vaccinuri.
  Sa stiti ca nu am nevoie de insulte sau sa imi aratati cate greseli de ortografie am ,ar fi bine sa ne concentram pe esenta subiectului ,adica pe ceea ce ne-a determinat sa intram pe acest blog si sa incercam sa ne ajutam.

  @Flavian : mi-a placut foarte mult logica dv si felul de abordare intro conversatie,mi-ar place sa va cunosc mai bine.

  D-le avocat: as fi fost deacord cu dv daca intre timp ati fi facut minimul de efort sa va reparati unele erori din articol

  iar pentru altii atata timp cat nu jigniti ar fi perfect …

  Eu chiar dupa doua ore dupa ce am venit de la vaccin ,am deschis un blog in legatura cu aceasta,voi posta tot ce se intampla in timp real dupa fiecare vaccin,detalii etc

 • Ion

  Care este vaccinul din Bulgaria?

 • MR

  Nu l-am primit încă. Respectivii pe care i-am rugat nu s-au tinut de promisiune. Intentionez sa merg sâmbătă la Ruse ca sa rezolv personal chestiunea.

 • Tudora

  “Draga” Flavian, dar pe tine cine te plateste? Pentru cine “lucrezi”?
  Si voi, “dragilor….cu pretentii -sunt convinsa- ce va inflamati asa, ce aruncati cu epitete care de care mai “magulitoare”?
  Omul si-a spus parerea lui, pe blogul lui, cum i s-a intamplat lui si cum a procedat el. Nu a obligat pe nimeni sa-i urmeze exemplul. Desi, cei care vor dori, vor putea sa o faca. Si o vor face, cu siguranta!
  Ceilalti: OUT! De ce va simtiti “datori” sa combateti aici. Sunt atatea locuri de balacareala. Mergeti acolo!

 • Daniel

  Draga autorule… esti foarte prost, scuze pentru exprimare dar asa esti. Nu.ti vaccina copiii, nu mai merge la spital, e nociv. Mergi mai bine la popa, ajuta sufleteste.
  P.S. Mi-e mila de copiii tai… si de tine.

 • Patitul

  Flavian felicitari pentru rabdare si perseverenta.
  Pacat ca un avocat isi permite sa se joace cu destinele si sanatatea copiilor.
  Doamnule avocat ati cunoscut vreun parinte de copil cu ciroza hepatica? Ati sters lacrimile unei mame care a descoperit ca fiul ei are Hep B cronica?
  Ar trebui sa va petreceti 1-2 zile pe holurile de la Matei Bals si sa vedem ce va permiteti sa recomandati dupa ce ascultati 2-3 povesti cu hep B. Oare interferonul este mai safe decat vaccinul? Mai placut? Sau tratam hepatita B , eventual hep B+D cu ochisori de melc si stropi de roua?

 • Anna A.

  @Mari says:
  13/03/2016 at 23:19
  Ne-am transformat intr-o tara de isterici si de bisericosi!
  Eu un trend sa nu vaccinezi copii!
  O inconstienta!
  Vaccinati-va copii! Nu ne expuneti copii nostri vaccinati la boli grave!

  (Poate copiii voștri?)
  Totuși, dacă vaccinurile sunt eficiente, la ce boli grave expunem noi copiii voștri vaccinați? Iar dacă nu sunt eficiente, de ce să ne mai expunem noi copiii noștri la posibilele efecte adverse?

 • JE

  @MR
  Pune mana si sterge comentariile lui Flavian si Ionut. Da-le ban pe IP. Au poluat destul cu tot felul de cretinatati si deja devine greu de dat scroll si citit ceva util.

  @Toata Lumea
  Despre HEXAXIM
  – De ce a fost adus vaccinul HEXAXIM în România
  http://bit.ly/21V4k0s

  – Premii în bani pediatrilor care vaccinează. Asta e realitatea vaccinurilor
  http://bit.ly/1RO5WGM

  Despre recentele cazuri ale bebelusilor internati gasiti mai multe articole aici. Dati scroll pe pagina si incepeti de jos in sus.
  http://www.fluierul.ro/index.jsp?artcat=babies-case

  bonus:
  – A nu crede in conspiratii este semn sigur de retard mental
  (puteti inlocui termenul “conspiratie” cu “cartel”)
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/12/07/

  – Filmul despre Vaccin pe care Robert de Niro nu ne va mai lăsa să-l mai vedem. Inițial De Niro a cerut ca Vaxxed să fie proiectat la Festivalul său de Film: “Vreau să fie o discuție. Am un copil cu autism și credem că acesta e un fapt dramatic.”
  http://bit.ly/1SpTVVu

  PS. Eu am 40 de ani si nici un vaccin facut. Am o sanatate de fier. In timp ce altii cad ca mustele in jurul meu eu nu am nimic.
  Mama mea a lucrat 42 de ani la un Spital Judetean la sectia de “Obstetrica si Ginecologie”. Asta include si “sala de nasteri” si “noi nascuti”. Bineinteles ca nu mi-a facut nici un vaccin. La viata ei a vazut multe, inclusiv copii perfect sanatosi transformati in legume din cauza vaccinurilor de la celebrul Institut Cantacuzino. Am si un vecin la tara si un verisor transformati in retarzi, unul dintre ei in scaun cu rotile, dupa ce au fost vaccinati cu un “lot de vaccinuri expirate” produs de Institut Cantacuzino. Asta se intampla pe la inceputul anilor 80. De atunci pana acum am vazut multe cazuri si multe vieti distruse.

  Va spun acest lucru pentru ca vad ca unii insista cu vaccinurile romanesti si se limiteaza la mercur, timesoral, etc. Haideti sa spunem lucrurilor pe nume, foarte simplu si foarte clar, sa inteleaga si cei mai inceti la minte:
  1. un vaccin este un vaccin indiferent de cine este produs
  2. un vaccin este un mare cacat pe care ai face bine sa nu ti-l bagi in tine
  3. in momentul in care ai ales sa te vaccinezi, te joci “ruleta ruseasca” cu propria viata, a ta sau a copilului tau.

  Puneti mana cititi si invatati “Legea nr.46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturilor pacientului”. Scrijeliti-o pe o caramida sau pe o bata de baseball si serviti-o sarlatanului in halat care se crede Dumezeu pe Pamant, DIRECT IN DINTI.

  “Art. 13. – Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientulu”
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=39946

  Nu ezitati sa le rupeti dintii sarlatanilor in halate. Castiga o gramada de bani in urma vaccinarilor, ca sa nu mai vorbim de faptul ca au ajuns de rasul Europei. Niste spagari imputiti care nu merita nici un pic de respect.

 • Wu

  cretinul de Je de mai sus care nu s`a vaccinat niciodata a demonstrate ca e cel mai prost de pe forum.

  http://alexdoppelganger.com/chimie-in-doi-pasi/

  pentru cine nu vede link`ul sa caute pe google “chimia in doi pasi”

  acolo vi se explica d.p.d.v. chimic cum sta treaba cu compusii chimici ai vaccinurilor.
  Toti care atacati parerile unora care stiu ce spun si argumenteaza detaliat comentariul, sunteti niste ignoranti ordinary.

 • Wu

  @Getul

  esti retardat frate!!! Promit!

  Cum sa zica Bill Gates ca vrea sa reduca populatia lumii cand el isi dedica banii pentru a salva vieti?
  cat de prost sa faci o asa afirmatie pt ca ai citit tu un articol de pe net pe un site conspirationist?
  Serios …. am crezut ca l`am gasit mai jos pe cel mai prost de pe site da vad ca tu iei Oscarul la categoria asta.

 • Ricochet

  Felicitari doctoritei neonatoloage de care se vorbeste la inceputul postarii. O profesionista responsabila, care isi cunoaste si meseria, si datoria, si limitele.
  A cere unuimedic sa semneze ca isi asuma raspunderea pentru administrarea unui vaccin e la fel de ridicol cu a pune un preot sa-si asume raspunderea ca dupa botezul copilului acesta va avea noroc in viata.

  Felicitari domnului Flavian, de asemenea o persoana care stie foarte bine despre ce vorbeste, si o face cu pricepere, argumentat.

  Din pacate, nimeni nu e mai orb decat cel ce nu vrea sa vada.

  Oameni buni, nu va mai incredeti in sarlatani buni de gura si in ignoranti stupizi, avizi de publicitate.
  Vaccinul este o mare, URIASA cucerire stiintifica, care a permis salvarea de la moarte sau suferinta a milioane si milioane de oameni, fie ei copii sau maturi.

  Inainte de a balmaji aiurea despre compozitii chimice si reactii adverse din care nimeni nu intelege de fapt mare lucru (medicina este o profesie care cere multe stiinta de carte!), de ce nu incepeti prin a cauta date despre urmatoarele afectiuni, dintre care unele faceau RAVAGII si decimau populatia infantila inainte de descoperirea si plicarea la scara larga a vaccinurilor:
  – tuberculoza
  – difteria
  – tetanosul
  – tusea convulsiva
  – poliomielita
  – hepatita B
  Da, la aceste boli va expuneti copiii iubiti, refuzandu-le vaccinarea.
  Sunteti pregatiti sa va aruncati copiii in lume sa lupte singuri, nepregatiti imunologic, cu aceste boli?

  (Am vazut intr-un spital un baietel de 10 ani, cu tetanos, contractat dupa o intepatura accidentala intr-o sarma, pe maidanul unde se juca. Parintii au ignorat incidentul. Greu de imaginat chinurile prin care a trecut, mai bine de o luna, pana a murit.)

  Va bazati pe faptul ca bolile au fost eradicate, cum spunea domnul Rapcea? Nici vorba, n-au fost. A scazut foarte mult incidenta lor, dar exista inca destule surse care va pot infecta copiii.
  Incidenta a scazut dramatic tocmai datorita programelor de vaccinare, chiar nu intelegeti asta?

  Exista riscuri, reactii adverse ale vaccinurilor?
  Fara indoiala ca DA, la fel cum prezinta riscuri inca mult mai mari, vitale, traversarea strazilor.
  Totul sta in echilibrul dintre riscuri si beneficii, iar statistica este unul dintre cele mai puternice mijloace de evaluare.
  Iar statistica dovedeste, fara urma de indoiala, ca vaccinarea aduce un beneficiu enorm copilului, in raport cu riscurile neinsemnate, cel mai adesea mici neplaceri de tip (sub)febrilitate o zi-doua, inflamatie si sau induratie la locul inocularii, etc.

  Refuzul vaccinarii din cauza potentialelor efecte adverse ar trebui sa fie urmat, ca o consecinta logica, de refuzul oricarui tratament medicamentos, cele mai multe dintre medicamente, chiar banale, prezentand o constelatie de posibile reactii adverse care ar putea panica orice parinte grijuliu si ignorant.
  Sunteti gata sa faceti si acest lucru?

 • Marius

  Eu zic sa faceti vaccinurile chiar daca sunt posibile cateva efecte adverse. Stiti ca pt hepatita b nu exista un tratament?decat sa se chinuie apoi toata viata mai bn va asumati cateva efecte adverse posibile.nu neaparat vor aparea. Sper ca ati inteles esentialul.

 • Getul

  Wu, esti prost gramada. si naiv; auzi Bill Gates salveaza vieti. hahahahahaha, ba da bou mai esti. care sunt actele alea de caritate mai retardatule??
  Deci iti spune in fata , nu retracteaza ulterior nimic din ce a declarat si tu continui sa crezi ca el iti vrea binele. Cat de prost poti sa fii? esti iremediabil bai cretinule. e filmat Gates cand spune asta, mai pune dreaq mana si informeaza-te!!!! retardatule!!!

 • Getul

  Wu, mai informeaza-te tantalaule. Uite ce zice Salluzo, director de productie la Sanofi Pasteur(nr 1 in vaccinuri):nu stim inca cum functioneaza un vaccin. Fati tu in cap vaccinuri boule si lasa-ne; esti iremediabil.
  http://abcul.sanatatii.ro/medical-incorrectly/nestiinta-sau-rea-vointa/55-autodenuntul-unui-vaccinolog?showall=1&limitstart=

 • Adina

  Din cauza site-ului insula indoielii am ales sa vaccinez copilul cu hexaxim , asta dupa ce citisem cartea vaccinurile -preventie sau boala. Dupa cateva ore de la vaccin i s-a oprit respiratia si am ajuns la urgente. Au scris reactie postvaccinala dar nu au trecut nicaieri acest aspect.acel site e un pericol pentru parintii care inca mai au indoieli in privinta vaccinarii. Daca nu are indoiala asupra vaccinurilor sa se filmeze facandu-si schema recomandata de vaccinare pana la un an si apoi sa ne impartaseasca ce simte.in prospectul vaccinului scrie ca nu e recomandat pentru adulti.asta mi se pare o imbecilitate.daca este destinat copiilor sigur ca si un adult ar putea sa primeasca tratamentul.

 • Dragii concetățeni, vă pierdeți în discuții sterile despre vaccinuri. Când a fost ultima epidemie de ciumă? De ce nu mai este astăzi epidemie de ciumă, că doar cazuri izolate mai sunt în lume și nu se face vaccin pentru că ciuma este cauzată de o bacterie? Care sunt cauzele bolilor? Ei bine există doar două cauze ale bolilor: deficiențele nutriționale ( lipsuri de vitamine, enzime, minerale) și toxicitatea. Știați că noi oamenii avem mai puține celule umane în corpurile noastre decăt microbi? Și știați că fără bacterii în intestinele noastre murim? Deci concentrați-vă pe consumul de alimente folositoare organismului, nu soia, porumb sau cartof și feriți-vă de toxinele din apă, aer și mâncare.
  Consumul de 6 litrii de apă în 3 ore nu e o problemă pentru un organism sănătos, o spun din propria experiență. Deci un organism bine hrănit va face față tuturor provocărilor. Și reciproca este adevărată: un organism malnutrit sau încărcat cu toxine se va îmbolnăvi: scorbut pentru marinari, pelagra, beri-beri ca exemple de lipsuri de vitamine, saturnism în cazul lui Nero. Știați că un copil nou născut are moșteniți vreo 400 de tipuri de virusuri? S-a mai vorbit aici de micrograme de mercur, dar câtă vitamina B12 trebuie unui adult zilnic? Ciudat, câteva micrograme de vitamina B12, iar lipsa ei duce la boli grave. Știți de câte micrograme de mercur are nevoie organismul nostru? Tot atâtea cât și de plumb, aluminiu, fluor, uraniu șamd, zero micrograme. Țineți minte ca regimul alimentar de la diversificare să-l urmați toată viața: carne de două ori pe săptămână, ouă la fel, zero lactate că sunteți mari, în rest fructe, legume, cereale, iar semințe cumpătat. Și nu uitați de produsele stupului (polen crud) și germeni (de grâu). Cu toții am auzit de o boală teribilă la colegi, rude sau prieteni: cancer. Cauza cancerului s-a descoperit prin anii 1930: prea mult acid în organism: atenție deci la produsele care conțin multe proteine (constituite din aminoACIZI): carne, soia (campioană), semințe de floarea soarelui, dovleac, nuci, alune etc. Am scris aceste rânduri ca să vă provoc să gândiți!

 • Puțină completare ca să se sedimenteze informațiile: un organism uman sănătos are în el și e-coli, și candida, și stafilococul auriu. Numai în cavitatea bucală sunt vreo 600 de tipuri de bacterii iar în intestine alte sute de tipuri de bacterii care formează flora bacteriană de fermenație și de putrefacție. Deci avem în noi microbii bolilor. Tot ce depinde de noi este dacă hrănim boala prin cola, cipsuri, dulciuri și chiar și fructele sau legumele proaspăt aprovizionate din hipermarket, pentru că acele fructe sau legume au fost culese cu săptămâni înainte de a le cumpăra. În 24 de ore la temperatura camerei se poate pierde 50% din vitamina C. Iar suplimentele de vitamine obținute sintetic nu sunt o soluție: toate vitaminele naturale, dar absolut toate, sunt levogire (vezi chimia din liceu) pe când cele sintetice sunt un amestec racemic de substanțe levogire și dextrogire. Gândiți-vă la celulele umane că sunt ca un tanc iar celulele microbiene ca niște indieni cu sulițe (o celulă umană are mult mai mult material genetic comparativ cu una microbiană): niciodată un tanc corect întreținut nu va fi doborăt de o armată de călăreți cu sulițe. Dar dacă tancul are întreținerea insuficient făcută, este ruginit, nu are suficient combustibil, motorul dă rateuri, turela se gripează etc, atunci rezultatul poate fi aparent surprinzător. Am o întrebare legată de vaccinuri: cât timp protejează un vaccin (că nu găsesc în prospecte și sigur nu protejează pe viață pentru că nu ar mai exista rapeluri)? 30 de ani, zece ani, un an, o zi? Posibil un an, pentru că cel antigripal se face anual? Eu am făcut vaccinurile BCG și antipoliomielitic că atâtea existau la vremea mea. Acum, dintr-o dată există împotriva hepatitei B cică o boală fatală… Străbunica mea a trăit 90 de ani fără vaccinuri și fără medicamente și (poate cel mai important) fără să zacă la pat și lucidă până în ultimul moment. Străbunicul meu, în schimb, mare băutor de lapte (mama spune că vara nu bea apă), a murit la 77 de ani. Despre stăbunic mama spune că nu-l știe cu dinți în gură (aviz celor ce cred că laptele este o sursă viabilă de calciu). La progresele medicale actuale ar trebui ca cine moare sub 100 de ani să fie jelit că a murit de tânăr. Da, am cuvinte de laudă și pentru medicina actuală dar ele sunt pentru medicina de urgență și reparatorie, căci ele chiar salvează vieți. Lupta pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă trebuie să fie continuă. Am învățat zeci de lucruri nefolositoare: integrale, derivate, matrici, intersecții de familii de plane, fermioni, bozoni, chimie organică și anorganică – noțiuni care nu le-am folosit de ani de zile, unele chiar de 26 de ani de la terminarea facultății, dar noțiunile de nutriție le-am acumulat cu greu, doar prin studiu individual, cercetând fiecare articol să mă asigur că nu este doar publicitate ieftină. Și ne întâlnim cu farfuria de trei ori pe zi…

 • Georgiana

  Cele mai bune comentarii sunt ultimele doua..Domnilor vaccinisti, cum a disparut ciuma si holera? Prin ce vaccin miraculos?

 • Cand stai la casa izolata si-ti cultivi legume si fructe cu ingrasamant
  gainat de prepelita atunci scapi de pesticide, dai mai ramane problema din aer: chem-trails.
  =============
  Din pacate traim intr-un sistem bolnav in care doar banii vorbesc si pe care il ignoram din
  indifernta si prostie. Putini se pisa contra vantului si aceia par CIUDATI din pacate aceia sunt cei
  treji la minte inca.

  1. Vaccinurile contin substante toxice, da suntem asigurati ca sunt in cantitate prea mica sa faca ceva, da daca sunt toxcice totusi cineva vrea sa ni le injectam

  2. Solutiile de curatat din case,DERO ,sapun si pasta de dinti cu FUOR (fluor pus in apa de HITLER in lagarele de concentrare pt docilitatea detinutilor)-ce scrie pe pasta dedinti ? daca se inghite consultati medicul !! oare de ce???_spreiuri si creme de piele cu aluminiu_
  documentarul asta spune multe:
  The Human Experiment (2013) – IMDb___www.imdb.com/title/tt1802529/___
  YouTube___1:20:21___https://www.youtube.com/watch?v=mrhWbFpGOJY___

  3. vase din comert din aluminiu sau teflonate in 20 de ani boli degenerative… alzi si parki

  4. 98% alimente din comert sunt pline de zahar sau derivati(zaharul este toxic-lista foarte lunga),
  sucuri de fructe si iaurturi pasteurizate -> da, stau mai mult pe raft din pacate nu mai contin
  ENZIME DECI SUNT O HRANA MOARTA, niciun iaurt/chefir/sana pasteruizat nu o sa bata vreodata un lapte muls de la bivolita si pus la prins ala e produs cu continut nutritiv adevarat SAU

  Sucuri si mezeluri indulcite colorate cu carmin sau e120(colorant rosu alimentar facut din insecte albe) toxice_obs: cauta un mustar fara zahar in comert eu doar unuuuuu!!! am gasit.

  5. becuri economice cu vapori de mercur si spectru luminos cancerigen…. ,sau CONTOARE smart electronice cu antena si emisii de unde nasoale montate in case si scari de bloc

  6. pardon CORECTEZ:
  666. FORNETTI alt produs sanatos ce poate contine omega 3, o bomba de chimicale, fericiti cei ce nu stiu SAU crede si nu cerceta.

  == si toate astea daca nu te omoara pe loc sunt legale sunt comestibile, BANIII SA IASA ==,

  nu-i de mirare ca am ajuns sa avem 5 farmacii la fiecare 100 de metrii, oare de ce?, pai, traim in noxe, in alimentatie de cacao, si unde medici(habarnisti cu diplome de forma scosi pe banda si care nu stiu ce promova Hipocrate-TIP DEDICAT IN DOMENIU LUI-) ne recomanda vaccinuri sigure cu mercur!!!(oare de ce s-au interzis termometrele cu mercur??? ) si pe care cand ii iei la intrebari se ascund dupa deget.

  sau d-le, hai la vaccin, e sigur, e gratis, da n-am prospect… , nu cred ca LELEA
  ANA are iphone cu net sa googleasca si sa priceapa ce inseamna
  2,3,7,8 tetraclorodibenzo-p-dioxina (TCDD), da o so lamureaca medicu-fanatic ca sigura si are gust de portocale si o sai mai dea sa mestece ca guma de mestecat
  niste frunze de Gympie-Gympie, stai flex cas sigure ios doctoru si tu esti pacientu taliban.

 • Ciobanu

  Si, pana la urma ati achizitionat vaccinul din Bulgaria? Nu ati mai revenit cu informatii….

 • MR
 • Bazil

  Nene avocate, esti subtire, rau de tot. Habar nu ai ce-i aia farmacovigilenta, iar informatiile de pe internet nu fac doua parale. Cel mai rau e ca pornesti o astfel de rodomontada care sminteste pe multi. Pentru stiinta dumitale afla ca ai fost vaccinat (ca si consoarta, I assume) cu vaccinuri de multe ori mai “periculoase” decat cele de azi si iata, nu numai ca n-ai patit nimic, dar ai ajuns si foarte mintos si diligent.

  Va doresc multa sanatate,

 • MR

  Domnu Bazil,

  În zilele noastre, medicii specialiști asistă la un fenomen straniu. Vin la ei pacienți care cunosc, pe problema lor, mult mai multe informații de actualitate medicală decât știe medicul. Pentru că google/cărți/articole științifice și libertatea informației. Fenomenul are și recunoaștere în rândul medicilor, se vorbește despre el studenților la medicină.
  Așa că ține-ți pentru tine subțirelile și argumentațiile pseudoștiințifice. Cu material modificat genetic se lucrează depuțină vreme în industria vaccinurilor și nu exista pe vremea mea și a părinților mei conceptul de excipient care să stimuleze reacția sistemului imunitar

 • Pingback: Vaccinurile si ecografiile – Teologhia()

 • vizitator

  In calitate de om,ti-as recomanda sa nu mai prezinti un articol ‘avocateste’,cu o exprimare menita sa cauzeze confuzie,sau mai bine zis,sa ‘indrume’ cititorul catre o anumita directie. Chestia cu BGC-ul e o minciuna ,pe care ai prezentat-o asa,din lipsa de informare (ma indoiesc),sau ,pt a crea o anumita reactie dorita (avocatii sunt buni la asta,prezinta ‘faptele ‘ in asa fel incat isi transforma clientul dintr-un criminal intr-un om bun,painea lui Dumnezeu). BCG-ul,nu se face in toate tarile,pt ca au considerat (din motive materiale),ca nu este necesar (tara cu risc mic de tuberculoza-exemplu Uk,acolo unde traiesc)>Sunt f multi medici suparati ca s-a scos din progrramul de vaccinare obligatoriu.In Uk il fac la cererea parintilor,dc provin dintr-o tara cu risc crescut de tuberculoza.Copilului meu i s-a facut la cateva zile de la nastere.Atunci cand scriem un articol,ar fi frumos sa prezentam adevarul,nu sa scriem ceva menit sa influenteze decizia unor oameni.Pornim de la un sambure de adevar (ex -‘in alte tari BCG nu se face la nastere’) si rezulta alta concluzie-‘din cauza ca s-a demonstrat ca e periculos pt cei mici ‘(ceea ce este fals-adevarul fiind-din considerente materiale,sistemul medical din tara respectiva,a considerat ca nu este justificat in conditiile in care riscul de tuberculoza e scazut in zona respectiva).Vezi cum se schimba tot intelesul? Medicii straini (iti spun in cunostinta de cauza),acuza faptul ca BCG-ul nu se face,nu sunt de acord ca s-a scos,spunand ca nr bolnavilor de TBC a crescut simtitor.

 • Dani Lia

  Un calitate de mama sunt direct responsabila pt sanatatea copilului meu. Nu vre-un postac pro-vaccin daunator! Sunt pro vaccinare, dar nu pro intoxicare! O sa radeti ca niste postaci scoliti, ar da, toata nebunia a pornit de la acele vaccinuri pline de mercurbsi aluminiu, sub orice forma ar fi el si o spun pt ca ma interesează, poate mai mult decat il intetrdeaza pe dr x sau y care nu stie decat sa troncane ca un papagal! Totul evolueaza, iar unii dr inca se documenteaza dupa cartile scrise în 1980! Am urmarit Vaxxed, am urmărit si filmul despre thimerosal, CDC, Lilly… Cu date exacte, pareri avizate, nu de postaci care nu stiu sa traiasca decat in ignoranta. Da, autismul este corelat vaccinarilor ROR! Pe site-ul GSK inca nu apare prospectul Priorix…pe bune? Este simplu sa judeci un parinte, pana nu esti tu pus in situatia de a decide!

 • Ema

  Esti avocat si scrii precum o cizma!!!

 • Daniel Negrea

  Am crezut ca sunteti un om rational, dar m-am inselat …Societatea urmeaza o ciclicitate in evolutia ei, iar la un moment dat pierdem originea lucrurilor de unde am plecat…cam in acest stadiu ati ajuns dvs, asteptati ca fiica dvs sau a altora ca dvs sa moara accidental intr-o epidemie si numai dupa aceea sa va schimbati parerea….Vaccinurile in general au scazut incidenta anumitei boli mortale, de cateva zeci de mii de ori….Faptul ca dvs, eu si poate mai mult de jumatate din populatia de pe planeta asta suntem in viata datorita medicinei moderne, ale tratamentelor moderne, ale preventiei epidemiilor prin vaccinuri s.a. Dvs ati auzit aceste lucruri vreodata? Ati auzit de marile epidemii ce au secerat lumea? In timpul epidemiei de gripa spaniola din 1918 aveti habar cate milioane de oameni au murit? De TBC aveti habar cate milioane de oameni au murit inainte de introducerea vaccinurilor si de alte boli transmisibile ?
  Eu trebuia sa fiu mort de cel putin 3 ori in viata asta. ( o data in copilarie am facut o infectie streptococica severa iar fara antibiotice as fi murit, apoi un prieten a avut TBC iar daca nu eram vaccinat probabil ca as fi facut si eu, apoi in facultate am facut o pneumonie atipica severa iar daca nu erau antibiotice cred ca muream, iar apoi ulterior am contactat borelioza care s-a diseminat nervos iar daca nu faceam tratament cu antibiotice puternice muream)…Dvs de cate ori credeti ca ar fi trebuit sa fiti mort pana acuma daca nu traiati intr-o epoca moderna? Bineinteles sa nu uitam ca este posibil ca epoca moderna sa fi adus si anumite boli de fapt, de ex borelioza care a devenit epidemica, pt ca s-a distrus lantul trofic si nu mai sunt pradatori care sa omoare de exemplu caprioarele purtatoare de borelioza si care inevitabil sunt mai lente si usor de vanat si care acuma traiesc in padurile din jurul oraselor unde mergem noi la picnic s.a)

 • Neele

  “Vin la ei pacienți care cunosc, pe problema lor, mult mai multe informații de actualitate medicală decât știe medicul.”

  @MR:
  Cu toate acestea nu tu ai diploma de medic. Ti se pare ca stii mai multe cand in fapt tu esti pe barba medicului, nu el pe a ta.
  Examineaza clar acestea si renunta la viciile de gandire ale lui Bivolaru! E zbantuit rau de tot sau nu-ti este clar si inca iti tii sufletul la el? Nu are nici-o acreditare, nici ca om de stiinta, ca nimic.
  Uita-te pe articolul de pe ye, unde el cu gurita lui declara ca se ducea in biblioteca sa citeasca unidirectional pana l-a mancat paranormalul de tot!

  Baga la cap ca e crazy! Vrei sa fii ca el? Sa alergi dupa zeci de mii de frunze sa tratezi o durere de cap???
  Si mantra la Tara ce ti-a dat? … Exact!
  Daca el e apucat rau de tot, calmeaza-te tu si pentru el!

  anjali

  @the invisible ones
  E de ajuns de fluida exprimarea sau mai fluida trebe?
  😀

 • E fluida Neele. Aparent ai inceput sa-ti revii. Tine-o tot asa.

 • eu

  esti penibil

 • Pingback: Mărturia unui avocat romĂąn despre vaccinarea fiicei sale pune pe jar Internetul | EXPUNERE.COM | Adevărul Despre RomĂąnia()

 • Pingback: Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele | EXPUNERE.COM | Adevărul Despre RomĂąnia()

 • catalin

  de vina este sistemul .turma.si toti doctorii care nu spun nimic superiorilor lor si nu fac grup comun pt scoaterea obligativitatii otravirii unor bebelusii fara nici o vina …apropo din sistem fac parte si dezinformatorii platiti d3 diverse formatiuni aflati si pe acest site sau oriunde se discut despre probleme de genu..manipularea maselor …romanii nu se vor trezii niciodata cred.da nu mai zic de domnul arafat si toti care au fost si sant in ministerul sanatatii si aproba 1001 chestii nefavorabile cetateanului de rand…sa fii venit sa ma abureasca toti acestia cand copilul meu a luato razna dupa vaccinul de 2 luni..agitatie insomnie tipete plansete cate 10 ore in continnu .urmate de episoade de blocaj.pur si simplu fixa in gol cu privirea .modificare de comportament si timbru vocal…ma rog plansetul.gangurelie foarte diferite.oare voi astia chiar naveti suflet.

 • catalin

  sa nu zic ca pur si simplu doctora de familia si multi altii pe care iam intrebat…au spus ca nu exista efecte adverse uitanduse pe tavan..ce oameni competenti si ce front comun au facut …contra omului de rand.as vre sa pot sa aleg sa o vaccinez numai cu ce vreau eu..stiu ca se poate semna ca nu doresc vaccinarea pe propia raspundere dar apare scoala si nu poti inscrie copilul deci vaccinul este mai mult decat obligatoriu…si atunci unde naiba este Libertatea ..de a alege ..absolut numai obligatii si constrangeri

 • catalin

  ciclitate evolutiei..auzi….in asta consta ???poate ru ca persoana libera evoluata.. as vrea sa aleg sa evoluez eu si familia mea in sensul considerat de mine sigur ..dar ce te lasa turma asta se gaseste unul doi sa vb elevat ca vezi doamne stiu ei…e vorba de copii nu de voi ..nu mai demonstrati ca aveti dictie si cunoasteti vocabularul limbii romane daca sunteti ok cu vaccinurile oare ce cautati pe un blog unde doamna avocata a scris despre o problema si o realitate eu daca nas avea probleme poate nas fii dat search pe google depre vaccinurile obligatorii dar voi care sunteti pro…de ce ????

 • Pingback: Mihai Rapcea, avocat: „Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele”()

 • Erji

  Sănătatea copiilor noștri este mai presus de toate și de aceea ne aflam în situația de a afla pentru noi înșine siguranța vaccinurilor existente. Sistemul medical din România nu a făcut nimic în ultimii 26 de ani sa ne întărească încrederea în el ci din potriva se afunda in derizoriu și corupție, noroc cu presa că mai aflam și noi că anumite vaccine nu au licență în Europa. Producerea anumitor vaccinuri în special în ani 1800 au fost făcute de savanți care nu au căutat să se îmbogățească peste noapte ci de a salva vieți. Cazul medicului din Anglia care sa infectat pe el și apoi și administrat singur vaccinul. Acum vorbim doar de firme mari care urmăresc doar profit , cât sunt listate la bursa etc. Mai puțin sănătatea noastră, o populație sănătoasă ar însemna falimentul lor . Eu personal sunt pro vaccinare dar nu cu ochii închiși și fără întrebări și la o vârstă așa frageda, noi suntem ce-i care decid sănătatea copiilor noștri noi trebuie să trăim cu deciziile pe care le luam, nimeni nu îți va iubi și proteja copilul . De aceea daca veți lua o decizie sa vă vaccinați ori să nu vă vaccinați copii faceti-o cu demnitate și tărie pentru că asta ați decis voi că părinții, nu lăsați alți străini să decidă pentru dumneavoastră.

 • Rutzzz

  Sunt de acord ca multi doctori nu mai au rabdarea sa asculte, explice sau lamureasca anumite situatii si cu atat mai mult nu neg ca sunt multi doctori care recomanda si sustin niste aberatii dar ..ca avocat nu puteti avea o perspectiva corecta citind un prospect la fel cum un doctor nu poate avea o perspectiva corecta citind o lege chiar daca intelege logic niste lucruri. Sunt cazuri si cazuri de aceea este bine sa avem aproape, doctori si persoane specializate pe sfatul carora ne putem baza, pentru ca fiecare copil are propriile sale reactii si “specificatii” . Nebunia vaccinurilor mi se pare similara isteriei detoxului, care in esenta nu exista, nu exista nici o formula a toxinelor plus ca suntem creati de asa natura astfel incat “detoxifierea” sa fie asigurata de propriul organism prin transpiratie, respiratie, urinare si defecare. Fortarea acestor stari naturale aduce pe termen lung mai multe riscuri si neplaceri decat beneficicii.
  Nu se pot face studii pe nou nascuti sau femei gravide de unde si starea de nobody s land dar asta nu inseamna ca toti doctori au in vedere exterminarea populatiei propunandu le vaccinuri pt ca este o mare conspiratie a companiilor farmaceutice. Nu spun ca nu exista in cadrul acestora dorinta si chiar aplicabilitatea de a vinde produse de care nu avem nevoie sau sunt lipsite de beneficii dar nu as merge pana la a spune ca de fapt sunt criminali. Nu sfatuiesc pe nimeni sa si faca vaccinuri sau sa si vaccineze copiii in necunostiinta de cauza dar desi in timpul sarcinii eram destul de hotarata sa nu mi vacinez copilul, expertiza unor doctori buni si rabdarea pe care au avut o cu mine si toate argumentele mele, mi au deschis ochii si acum sunt multumita ca fiul meu a beneficiat de vaccinare. In lumea de azi nu mai este totul alb sau negru si va felicit ca ati luat initiativa si ca v ati implicat pentru ca este singura cale prin care putem merge inainte. Fiecare om si mai ales fiecare parinte stie ce este mai bine pentru copilul sau dar eu personal nu am putut lua o decizie ata de importanta bazandu ma pe cunostiintele mele sau pe ce am auzit ca au facut unii sau altii. Nu a fost usor sa imi gasesc sfatuitorii, doctorii, dar odata ce s a intamplat acest lucru totul a decurs natural . Multa sanatate si bucurie , va doresc !

 • Flavian

  Mda, vaccinurile e naspa si rujeola e o boala usoara care se vindeca de la sine. Sa le spuneti asta celor 14 familii.

  http://dej24.ro/epidemie-de-rujeola-in-romania-peste-2000-de-cazuri-confirmate/
  Potrivit INSP, de la începutul anului trecut și până vineri, 13 ianuarie, în România, au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă.

  „S-au înregistrat 13 decese (cinci în județul Arad, trei în Timiș, trei în Dolj, unul în Caraș Severin și unul în București), un al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (județul Timiș)”, precizează site-ul INSP.

  Cazuri de rujeolă s-a înregistrat în 34 de județe ale țării. Cele mai multe sunt în județele Arad — 509, Caraș-Severin 403 și Timiș — 308, iar cele mai puține — câte unul, în Prahova, Giurgiu, Botoșani, Vaslui, Maramureș.

 • Flavian

  Satul era amenintat de viitura. Toata lumea alerga disperata sa-si salveze bunurile si pe ei insisi din calea prapadului, numai Bula, mai credincios din fire, nu se agita deloc. Vecinii lui il intreaba:
  – Ce faci, Bula? Nu vezi ca vin apele peste noi? Fugi, salveaza-te!
  – Nici nu ma gandesc! Eu stau aici cuminte, ca ma salveaza Dumnezeu…
  Zis si facut. Vin suvoaiele peste sat. Bula, se urca pe acoperisul casei si sta si asteapta. Un grup de oameni trece pe langa casa lui intr-o barca de salvare.
  – Ce faci, Bula, acolo sus? Sari in barca, ca ai sa te ineci!
  – Nu, raman aici! Dumnezeu e mare si puternic si ma va salva!
  – Treaba ta!
  Mai sta ce mai sta, trece si cea de-a doua barca pe langa el.
  – Hai, Bula, sari in barca si salveaza-te!
  – Nu, nu! Dumnezeu e mare si ma va salva!
  – Ma, Bula, esti nebun, hai odata, ca te ia apa!
  – Nu!
  Pleaca si a doua barca. La cea de a treia barca, povestea se repeta. Apoi, Bula moare inecat si ajunge in Rai. Ajuns la portile Raiului, furios nevoie mare, bate cu putere si cere sa fie lasat sa vorbeasca cu Dumnezeu.
  – Pai bine, Doamne! Eu ma rog atata la tine… iti dau toata increderea mea si tu ma lasi sa mor?!?
  – Cum ziceai ca te cheama? intreaba Dumnezeu.
  – Bula.
  Cauta Dumnezeu in registrul lui si gaseste numele lui Bula.
  – Mai, Bula, nu stiu cum sa-ti spun… dar la mine aici scrie ca ti-am trimis trei barci!

  Dupa cum “dovedeste” bancul, credinciosul astepta probabil sa se materializeze o barca, sau sa il ia o mana uriasa si sa il duca pe uscat. Caile Domnului sunt necunoscute si pare-se ca Dumneasa a ales sa se manifeste prin Natura si prin Umanitate. Ori vaccinurile sunt produsul mintii omenesti ( Umanitate facuta de al de sus ) si nu a aparut ca o nevoie de a face bani de pe fraieri ci in urma suferintelor provocate de pierderea de vieti omenesti in epidemii. Incet incet, oamenii si-au pus problema si au cautat solutii.

  Sa folosim neuronul ca se plictiseste.

 • liliana

  De unde ati luat vaccinul, din afara? Trebuie sa-i fac si eu Priorix de la Gsk dar nu mai am curaj sa-l cumpar de aici. Insa cum sa-l cumpar (oare pot sa-l cumpar de la farmacie din Germania?)
  Aveti idee?

  Multumesc

 • Iuli

  Buna seara! Voi naste in curand si mi-a fost recomandat un vaccin pt bebe , Infarix Hexa de la Glaxo-Belgia. Administrare in primele 12 ore si la cateva luni dupa. Imi puteti da niste informatii despre vaccin ? De unde il pot procura si cat de sigur este ? Multumesc

 • Mia

  @cristina
  Vă rog mult, dacă ați putea să îmi dați mai multe informații despre medicamentul din India, pentru detoxifierea ficatului. Si băiețelul meu are exact aceiași problema, apărută imediat după vaccinul antihepatitic. Dacă binevoiti să îmi spuneți numele medicamentului sau orice alte informații despre acesta, întrucât am ajuns in impas, si nu mai știm unde sau ce să mai facem.
  Cu mulțumiri.

 • dacian soros

  In ce sens hidroxidul de aluminiu este “inspaimantator”? Aluminul este unul dintre cele mai comune elemente din scoarta pamantului, Saca nu traiti in jungle, bucataria va e plin de aluminiu: oale, castroane, folie metalica de copt – toate cantitati mai de aluminiu, care se dizolva incet im mancarea dumneavoastra. In afara de aberatii dintr-astea gen aluminiu si mercur, imi pareri ok la cap, deci nu cred ca aluminiiul va cauzeaza.

 • Dana

  Eu am cumpărat din Germania vaccinul antihepatic B pentru copilul meu. În Germania se vinde numai în pachet de 3 doze, eu am folosit una astfel că de celelalte două nu mai am nevoie. Au fost transportate în condiții speciale de temperatură prin DHL.

  Le vând la prețul la care au fost cumpărate din farmacie – 90 de euro.

  Vand Engerix B Pediatric
  zero sapte doi zer0 cinci zero opt sase d0i unu

 • Mihai

  Eu nu inteleg ce e cu ameteala asta de articol. Intai vorbesti de BCG si Hep si sari la hexaxim (care dupa schema se da la 2 luni)…
  Apoi spui ca esti impotriva celui de BCG (ca doar in RO se face la nastere- FALS http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx), desi intial ai semnat cu ochii inchisi.
  Sunt de accord ca RO este o tara de mana a treia si ca toate rahaturile ajung aici, dar zic sa nu te mai incurci in articole si in idei si sa dai informatii concludente.

 • MR

  @Mihai
  Ai citit în diagonală articolul și de-aia ești confuz. Probabil nici nu ai un copil ce trebuie vaccinat perioada asta și de-aia nu cunoști problema. Deci reiau pentru tine, ca să înțelegi:
  în spital, imediat după naștere, copilului i se fac două vaccinuri: pentru TBC (Intervax) și pentru Hepatita B (Engerix B). În prezent, aceste vaccinuri nu se mai găsesc. Repet ce am scris și în articol: am semnat doar pentru primul vaccin, nu și pentru Hepatita B, care oricum e inclusă în vaccinarea pe schema 2-4-11 luni.
  Apoi la 2-4-11 luni se face Hexacima (Pasteur) sau Infarix Hexa (GSK).
  La 12 luni se face ROR-ul și cam atât, până la 5 ani.

 • Pingback: Antivaxxer fără voia mea – Blogul unui om insurat()

 • Alendelon

  Flavian,

  Din comentariul tau legat de natriu, sodiu si clorura de sodiu, SUBIECT la care ai folosit foarte mult avant literar, constat ca esti tot un fel de avocat iti place sa tratezi cu ironie…nu cred ca era tocmai cazul. Despre procesele in derulare in lumea asta, dinc are multe au fost castigate (vis a vis de efectele secundare ale vaccinurilor) constat ca iti place sa mananci kkt. O faci din placere, nu din alt scop. Tu nu esti nici un fel de jucator. Tie doar iti place sa mananci atata tot! Hai sa lasam deoparte glumele si conspiratiile si va vedem faptele. Cei mai multi care sunt impotriva vaccinurilor astora, sunt dintre cei care au inteles ca atunci cand e vorba de bani, altceva nu mai conteaza. Asa se lucreaza peste tot pe lumea asta! La fel si producatorii/distribuitorii de medicamente. Daca erau aceleasi vaccinuri pe care le-am facut noi acum 30 de ani, sunt sigur ca nu mai erau impotriva atatia oameni. Si…sa nu uit….am constatat ca cei mai vehementi sustinatori ai vaccinurilor sunt bineinteles cei care nu au copii….pentru ca EXPERIENTA!

 • ion

  Mare mare atentie la vaccinuri procurate de aiurea ca sunt contrafacute.

 • ion

  D-na doctor nu are cum sa stie ce se intampla dupa vaccin pentru ca , copilul paraseste spitalul la 2-3 zile. Abureala.