La MISA se trăiește cu MINCIUNA în casă…

A apărut pe yogaesoteric și partea a II-a la găleata de lături intitulată “Insulte, amenințări și minciuni grosolane într-un articol calomnios al avocățelului dezinformator Mihai Rapcea (II)”.

Din dorința de a combate afirmațiile făcute de mine în articolul despre Nicu Catrina, Dumitru Nițurad, Dan Voinea, se minte cum se respiră în articolul semnat de “biroul de presă MISA”, vocea adevărului yogăi bivolariene.

Personal, nu simt nevoia să îi combat. Nu vreau să demonstrez nimic nimănui, deși aș putea să o fac cu argumente și dovezi, majoritatea accesibile în online, pentru cel dornic să cunoască adevărul. Însă nu am nimic de demonstrat, nimic de câștigat sau de pierdut din treaba asta.

Pentru mine și majoritatea celor ce citesc acest blog, subiectul MISA rămâne un subiect închis, asupra căruia ne-am edificat de multă vreme.

Dacă am scris și încă mai scriu pe tema asta, o fac doar din două motivații: una personală, anume faptul că nu suport minciuna și manipularea – indiferent de locul unde le întâlnesc, și una altruistă – la rugămintea foștilor colegi de curs, care mă roagă să mai scriu punctual când îmi semnalează anumite mizerii din MISA.

Sunt foarte mulți cei care mi-au mulțumit de-a lungul timpului pentru faptul că, datorită articolelor mele: mâncarea în ashramuri a devenit mai bună; șefii nu s-au mai comportat cu ashramiștii atât de tiranic (de frică să nu apară la “gazeta de perete” rapcea.ro); anumiți oameni și-au recuperat anumite drepturi ce li se cuveneau, etc.

În schimb, articolele-replică de pe yogaesoteric au o singură motivație: să câștige, dacă se mai poate, minea și inimile cursanților MISA care mi-au citit articolele; să le ofere contra-argumente (unele chiar penibile pentru un om cu gândire normală) pentru a rămâne în Sistemul de la MISA.

Articolele-replică date pe yogaesoteric put a frică. Frica de a nu pierde încrederea oamenilor. Și tocmai de aceea, ele sunt scrise pe o tonalitate isterică, pline de invective și insulte de la un cap la altul, începând cu titlul. Pentru orice om cu rațiune și minimă inteligență, limbajul folosit în replicile pe care MISA mi le adresează, spune ceva: spune că se simt amenințați, că pierd teren. Iar atunci când pierd teren pe tărâmul argumentelor și faptelor, simt nevoia să pluseze grobian folosind cuvinte tari, nedemne de niște persoane cu pretenții de echilibru și spiritualitate. Insulta a fost și va rămâne arma prostului care a epuizat panoplia argumentelor. În plus, limbajul folosit incită la ură și aversiune – emoții cu puternică conotație negativă, malefică, chestie care nu are cum să fie spirituală.

Personal, nu mă simt afectat de lăturile revărsate asupra mea. Îmi trezesc cel mult un zâmbet de compasiune, văzând starea jalnică de decădere și disperare în care au ajuns liderii MISA. Și aici pot să le înțeleg necazul: cu un lider spiritual condamnat penal, aflat în pușcărie, cu noi acuze care stau să le bată la ușă, e normal să simtă presiune, să simtă că le fuge pământul de sub picioare.

Am primit telefoane indignate chiar de la cursanți de yoga din ultimul an de curs, care s-au oferit să îmi trimită poze cu Nicușor Catrina cum intră tiptil în Pipera, la cursuri – ca o dovadă că nu este plecat în străinătate, cum se afirmă în articolul menționat mai sus. Am refuzat. Deja nu mai este războiul meu. Este războiul cu adevărul al mincinoșilor de la MISA, în fața tuturor cursanților, care una citesc și alta văd – chiar la cursurile de yoga. Nu eu am nevoie de Adevăr, ci cei care încă se mai mint singuri, acceptând minciunile liderilor MISA.

Această atitudine schizofrenică, duplicitară, nu are cum să dureze. Oamenii în final cedează, sfâșiați de această contradicție uriașă între vorbe și fapte a liderilor din MISA.

În momentul de față, în MISA se trăiește cu minciuna în casă, oamenii se prefac că nu le pasă, și stau cu ea la masă, vorba unei melodii la modă. Singuri ne mințim, ce vrem să fim…

 • Bibanu`

  In articolul de pe yogaesoteric se spune ca Niturad a locuit intre 2009-2010 (pana la sfarsit) intr-un apartament daruit cu generozitate de Catrina. Atunci cum se face ca Niturad face o filmare-document despe procesul de la Sibiu dar si despre alte lucruri in iunie 2010 in curtea casei sale unde locuia de fapt, nu intr-un apartament ?
  Daca Niturad ar fi locuit in 2010 in apartamentul lui Catrina, nu si-ar fi permis sa dea in judecata MISA. Si-ar fi pierdut casa, nu ?
  Ca sa scape de rusinea cu Niturad, MISA si Catrina modifica realitatea si anii in care s-au petrecut faptele. Mai bine s-ar apuca de scenarii SF.
  http://www.rapcea.ro/2012/10/08/nou-niturad-dumitru-despre-dedesubturile-apararii-lui-gregorian-bivolaru/
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tmX4AX-veO8

 • AntiMisa

  Astia nu au frica de Dumnezeu. Nu au rusine, nu au coloana vertebrala, nu au nimic (spiritual). Ipocrizia lor de a se pretinde spirituali, cand de fapt nu sunt decat niste materialisti disperati mi se pare strigatoare la cer. Aceasta stare de lucruri nu poate dura la nesfarsit. Adevarul iese pana la urma la iveala, oricat s-ar maimutari ei sa-l ascunda. Mi se par mai grotesti si chiar mai periculosi decat infractorii de rand.

 • Ecce Homo

  Totusi se pare ca aveti in comun cel putin un idol si teama de vaccin… Oare acestea nu or fi cracii aceleiasi uscaturi ai carei radacini putrede imput toata ograda?
  Fructele or fi ciupercile halucinogene ce cresc pe scoarta infecta… Dependenti, unii nu se pot da jos din acest bananier primordoal, continua maimutareala din generatie in generatie… iar mai nou Saladin Tosser arunca cu kkt de pe creanga din varf pana in fata casei 🙂

 • Kurrupt

  Auziți sunetul drujbei 😉

 • SORIN

  Da , minciuni peste minciuni..dar fetele trimise in strainatate! ..este minciuna? ..dar fete violate printre straini trimise de MISA ..este minciuna!?.sunt multe de spus si adevarate cu dovezi si filmari…sriu mama si fica imbolnavite de Gargarian..Vrei sa scapi sa minti incontinuare gargariene..PANA AICI.

 • vasile

  Tare

 • cristina

  Eu intru extrem de rar (poate o data sau de doua ori pe an) pe blogul acestui ratat. Cu toate astea, nu pot sa nu fiu uimita constatand ce adunatura de cretini s-a aglutinat pe-aici ! Dar de, numai cine se aseamana se-aduna, nu? Chestie de rezonanta…Va las sa “dezbateti” in consens…

 • Neele

  “Chestie de rezonanta …”
  Habar n-am ce-i aia. Vrei sa ma inveti?

  Ma lasi sa “dezbat” in consens. F. bine!
  Ma lasi cu textele tale pretins filozofice?

 • Neele

  Asta ma deranjeaza la unii cel mai tare.
  De nauci ce sunt, ajungi sa te simti raspunzator pentru ei: sa-i tragi din fata masinii, sa-i scoti din canalul in care cad, sa le atragi atentia ca nu e bine sa urle in public, sa le asculti plangerile, sa le sufli in grisulet, etc. Dupa care vin sa se dea rotunzi ca au primit atentie.

  Atunci eu ca ingeras spasit ma intreb: cum ar fi sa fie lasati sa-si consume karma?
  Si sper dragilor ca nu va ingalbeniti de compasiunea mea. Asa-i ca v-ati intelepti singuri?
  Propun sa incercam. Eu imi dau demisia din rezonanta mea si voi, cui ii pasa?
  Asadar:

  cristina says:
  02/04/2016 at 21:46

  Eu intru extrem de rar (poate o data sau de doua ori pe an) pe blogul acestui ratat. Cu toate astea, nu pot sa nu fiu uimita constatand ce adunatura de cretini s-a aglutinat pe-aici ! Dar de, numai cine se aseamana se-aduna, nu? Chestie de rezonanta…Va las sa “dezbateti” in consens…

 • FREEDOM

  @CREsTINA . Probabil ca esti vreo tuta din aia care inghite tot ce aude , vede si i se pare ca asa e realitatea . Unde ai trait pina acum ? Ori esti o spalata pe creier si fanatica distrusa , ori esti batuta in cap si nu intelegi nimic din ce se petrece . adica adevarul faptic . La voi si in special la tine Ignorarea totala a adevarul faptic e asa o chestie minora . Ce poti face unei distruse si fanatice ca tine ? NIMIC . Inca odata ptr o handicapata ca tine , acest -ratat – a facut ceva ce nimeni nu a facut dintre toti cacatii cu ochi de la MISA . Esti un caz perfect numai bun de aratat lui DIMITROV la ce a a facut din oameni , in ce hal ia spalat pe creier , adica in ciuda evidentelor cu privire la faptele lui , ei bine elevii lui prefera sa ignore complet si sa creada intr-o imagine falsa , adica el este cu totul altfel in viata de zi cu zi fata de ce ai ajuns tu sa crezi in urma spalarii pe creier , nivelul de fanatism este uluitor . Tu esti un exemplu perfect . Nu mai intra ptr ca e clar ca nu esti in stare sa gindesti =sa fi obiectiva . Nu mai intra ca e obositor ptr nivelul intelegerii tale si e pacat sa te surmenezi .SOMN USOR , draga tuta .

 • Ego

  Limbajul din articolele de pe yogaesoteric, este dovada ca misa nu e scoala de yoga. Nu ca frica sau disperare sau isterie. Unde e frica, disperare si isterie, nu e yoga.

 • Ego

  ma intreb daca acele mii de oameni cu aspiratii spirituale sincere, ar fi mers spre o cale autentica, ce beneficiu imens ar fi avut Romania. E plauzibil ca s-a inventat misa pentru a coagula mare parte din masa spirituala din Romania si pentru a o conduce la pierzanie.