În vizită la Gregorian Bivolaru

Sunt câteva avantaje decisive atunci când ești avocat. Ca liber profesionist, poți să îți faci programul cum vrei tu și îți poți lua o mică vacanță când vrei tu. În al doilea rând, poți pătrunde acolo unde alții nu pot intra decât cu dosar penal. Ați înțeles despre ce e vorba: pușcăria.

Și când se nimerește să mai prinzi și două bilete de avion aproape moca și cazare pe la prieteni, tentația vacanței devine de nerefuzat. Așa se face că m-am hotărât să dau o fugă cu nevastă-mea, întru-un city-break de câteva zile, la Paris, orașul îndrăgostiților, pentru a ne reveni puțintel după nașterea fiicei noastre. A fost o mișcare îndrăzneață, însă mamele soacre ne-au suplinit cu nădejde în munca de baby-sitter pentru cea mică astfel că am putut pleca liniștiți și cu inima veselă în mica noastră vacanță, chiar dacă nevastă-mea suna din două în două ore acasă, pentru a vedea ce face aia mică.

Călătoria a fost lipsită de peripeții, mai puțin partea de control din aeroportul Charles de Gaulle, unde am pierdut o oră întreagă. Parisul mi s-a părut cumva mai trist după atentatele de anul trecut. Turiști puțini, fapt ce explică de ce am găsit biletele atât de ieftine. Și multă armată pe străzi, cu arme la vedere și degetul pe trăgaci. Din fericire am prins o vreme minunată, chiar dacă a fost puțin cam răcoare în unele momente ale zilei.

moulin rouge

Am vizitat locurile dragi nouă, în care aveam amintiri frumoase, și în sfârșit am putut vedea Luvrul fără să ne călcăm în picioare cu alți turiști.

Din curiozitate profesională am vizitat Curtea de Apel din Paris, teribil de asemănătoare ca arhitectură cu Curtea de Apel din București.

trepte curtea de apel paris

curtea de apel

Și, dacă tot ne-am dus pe-acolo, n-am rezistat tentației de a intra într-o scurtă audiență la grefierul șef al Curții, unde m-am interesat de cazul Magnus Aurollson, prezentându-mă ca fost avocat din România a lui Gregorian Bivolaru, interesat de soarta fostului meu client.

Am fost tratat cu amabilitate, mi s-au dat toate detaliile, inclusiv modalitatea în care pot obține o grefă cu acesta. Am plecat de acolo înarmat cu indicațiile necesare pentru a ajunge la Penitenciarul Fresnes, din suburbia Parisului. Am închiriat o mașină, am pus GPS-ul și în 40 de minute ne aflam la poarta penitenciarului.

prison-de-fresnes-2498226_1713

Penitenciarul respectiv este imens, cam de 3 ori mai mare decât Rahova de la noi. Este penitenciarul de maximă siguranță cel mai vechi și cel mai mare din Franța. Construit în 1898, are o populație de 2200 de deținuți.

Se sună de la un telefon cu fise la directorul penitenciarului, pentru aprobarea vizitei, iar după prezentarea legitimației de avocat și completarea unei fișe de vizită, am fost invitat să aștept într-o sală de așteptare, la parterul clădirii administrative.

telefon penitenciar

După aproximativ 3o de minute, am fost condus de un gardian în interiorul penitenciarului, traversând curtea exterioară și pătrunzând în clădirea interioară a pușcăriei, mai exact în Blocul C de detenție, unde își ispășește pedeapsa Gregorian Bivolaru.

interior penitenciar fresnes

Acolo am fost introdus într-o mică încăpere destinată vizitelor. Încăperea era împărțită în două de un grilaj masiv de fier, cu plasă metalică, care îți permite să vorbești nestingherit dar nu îți permite să te atingi cu prizonierul sau să îi înmânezi obiecte. O masă și un scaun pe fiecare parte a încăperii și un paznic la ușă, pe partea deținutului – în cazul de față un tip negru, chelios.

În partea de încăpere destinată prizonierului, așezat pe scaun, cu un dosar cu acte în față, se afla deja adus Gregorian Bivolaru. Amândoi am fost surprinși să ne revedem. Dar cred că el mai mult decât mine. Eu mă așteptam să îl văd în zeghe, sau cu cătușe la mâini. În schimb, era îmbrăcat într-un trening lejer, de culoare violet. Surprins, a dat să zică ceva, dar s-a oprit. M-am așezat pe scaun și i-am zis:

– Bună Grieg !

Recunosc că și eu eram emoționat și n-am putut spune mai mult. S-a uitat la mine și m-a răspuns la salut, cu un “bună” moale. Arăta mai bătrân și mai chinuit decât în poza dată de televiziuni.

 • Ai venit doar tu ? – m-a întrebat.

 • Doar eu. – i-am răspuns. Așteptai pe altcineva ?!

S-a făcut că se uită în actele din dosarul aflat în fața lui, încurcat, căutându-și cuvintele. Mă uitam la el cum stătea acolo, cu umerii căzuți, purtând parcă pe ei greutatea zidurilor groase ale pușcăriei, și brusc, m-a potopit un sentiment de milă față de el.

– Ești ok ? – l-am întrebat. Ai nevoie de ceva aici ?

Simțindu-mă, s-a recules repede și a încercat să își compună o mină înțeleaptă, meditativă.

 • Sunt bine. De ce ai venit aici ?

 • Am venit să te vizitez. Pot să te ajut cu ceva ?

 • Nu am nevoie de nimic. Am tot ce îmi trebuie.

 • Cum merge cu procesul ? Noi, cei din România aflăm doar ceea se apare din presă despre tine.

 • Avocații mei se ocupă de caz și preconizează că pe 11 mai voi fi liber.

 • Să dea Dumnezeu !

S-a uitat lung la mine, pe de-asupra ochelarilor, parcă ne-venindu-i să creadă că spun asta.

– vrei să transmiți ceva celor din România prin intermediul meu ?

– te rog să le spui că sunt bine și că ne vom revedea cu toții în curând. Să practice cât mai mult yoga, să realizeze programele la unison care au fost stabilite iar bunul Dumnezeu le va asculta cererile și va face miracole după credința lor.

– Grieg, nu știu dacă ești la curent cu problemele pe care le am cu cei din conducerea MISA, care posteaă tot felul de porcării pe yogaesoteric despre mine.

– Da măi, dar și tu te-ai apucat să ataci școala de yoga, ce voiai să se petreacă ? Cine seamănă vânt, culege furtună.

– Grieg, dar eu nu am făcut nimic altceva decât să critic punctual anumite aspecte negative ale unor persoane din conducerea MISA ! Era o critică constructivă, iar de cele mai multe ori am oferit și soluții pentru remedierea acelor stări de fapt negative din cadrul școlii, dar nu am fost ascultat.

Grieg a lăsat capul în piept, parcă consultându-se interior, apoi m-a întrebat:

– mai frecventezi cursul de yoga de la MISA? În ce an de curs ești ?

– Grieg, eu am fost dat afară de la curs de comitetul de conducere, fiind suspendat pe o perioadă de 3 ani pentru că te-aș fi atacat pe tine la imagine !

A ridicat ochii surprins spre mine.

– Măi, să știi că eu le-am spus să încheie amiabil disputa cu tine, să te cheme la o discuție și să te reprimească la curs.

– Grieg, nu m-a căutat nimeni în sensul ăsta !

– Vorbește cu Nicușor, spune-i că îl rog să ia legătura cu Mihai Stoian și să rezolve această situație.

– Grieg, dar nu e doar problema cu mine. Mai sunt și alții care au fost dați afară de la curs pe nedrept. Cazul lui Petrică Groza…

– Ce mai face Petre ?

– Bine, îți transmite salutări și se roagă să te ajute Dumnezeu să fii liber cât mai repede.

– Transmite-i că nu am uitat promisiunile pe care le-am făcut, dar la acest moment nu este posibil să le împlinim. Să aibă răbdare, iar la momentul potrivit, se vor rezolva și problemele lui.

– Grieg, și mai este și povestea cu Nițurad…

– Păi, nu s-a rezolvat ? Mie mi-a spus Mihaela că au rezolvat cu el.

– Nu s-a rezolvat nimic Grieg, omul a rămas cu pagube după povestea cu MISA.

Grieg a aplecat atunci capul în piept mâhnit, clătinându-l ușor și oftând, fără să mai spună nimic. Apoi m-a întrebat:

– în rest, tu ești bine ?

– sunt bine, Grieg. Mi s-a mărit familia, tocmai mi s-a născut o fetiță, de mahashivaratri.

– Să îți trăiască și să te bucuri de ea ! Cum o veți boteza ?

– Natalia Alessia.

A închis ușor ochii, concentrându-se, apoi a revenit și mi-a spus să transmit tuturor să nu ne facem griji pentru el, că totul va fi bine și Dreptatea și Adevărul Divin vor triumfa în final. Am simțit că întrevederea a luat sfârșit, așa că mi-am luat la revedere și i-am urat să iasă cât mai repede din închisoare. Mi-a mulțumit demn pentru vizită, aopi s-a ridicat și a spus câteva cuvinte într-o franceză stâlcită gardianului. Acesta a deschis ușa iar Grieg a plecat, aruncându-mi peste umăr o ultimă privire, îndurerată parcă. Și în acel moment parcă măștile au căzut și l-am văzut așa cum nu dorea să în văd. Un om bătrân, bântuit de spectrul pușcăriei, străduindu-se să pară încrezător în eliberarea lui.

4852679_fresnes_545x460_autocrop

Apoi ușa s-a închis iar eu am părăsit pușcăria aceea cu un aer dezolant. Pe drumul de întoarcere mi-am trecut în revistă toate momentele frumoase petrecute alături de Grieg, toate trăirile și experiențele spirituale minunate și m-am întrebat, copleșit de tristețe, cum a fost posibil să se ajungă aici ?

Apoi, ca într-o străfulgerare, am avut revelația cauzelor decadenței instalate la MISA.

Am văzut un copăcel mic, frumos, care promitea să ajungă la maturitate un stejar falnic. Însă copăcelul avea o înclinație, o abatere minusculă, aproape imperceptibilă, de la verticală.

Cât era mic, aproape nimeni nu o putea remarca, căci el era mlădios și elastic, ca orice copăcel în creștere. Însă atunci când a prins puteri și s-a dezvoltat, ajungând la maturitate, mica abatere de la verticală s-a văzut tot mai tare, pe măsură ce se înălța. Degeaba au încercat unii și alții să îl îndrepte la poziția sa verticală, căci era deja prea târziu: trunchiul i se rigidizase, nu mai putea fi îndoit, corectat. Singura soluție era să fie dezgropat din rădăcini și reașezat pe o poziție corectă, verticală. Dar cine să facă asta, fără acordul grădinarului ? Iar copacul a crescut strâmb, tot mai înclinat, până când, într-o zi, sub presiunea unei furtuni năpraznice, s-a prăbușit la pământ.

Așa și cu MISA. La început erorile erau aproape imperceptibile, dar pe măsură ce a crescut, aceste erori au devenit tot mai importante, tot mai vizibile. Astăzi, s-a ajuns în punctul în care ea este aproape destabilizată, aproape prăbușită sub furia furtunii justiției. Întrebarea este: după ce se va prăbuși, se vor găsi destui doritori care să ajute la replantarea în poziția corectă a acestui arbore ?!

 • Viezurele Ancestral

  Si totusi …
  Dupa ani si ani tu inca continui sa te agati de sperante.
  In budism se spune ca speranta si frica fac ca samsara asta frumoasa si sanatoasa sa functioneze la capacitate maxima.

 • joe

  1 aprilie

 • AntiMisa

  Daca era doar stramb, dar mai e si uscat…

 • Flavian

  Buna povestea, daca punei si un selfi cu guru mai mai ca as fi crezut.

 • Nicu

  Draga Mihai, ma bucur ca ai aspiratie si pui problema intoarcerii tale la curs. Chiar si asa, in conjunctura acestui articol aparut pe 1 aprilie, cu un context imaginar, totusi e de bine.
  Cauta-ma la biblioteca, o discutie barbateasca poate rezolva tensiuni inutile pe viitor.
  Intr-adevar in 2004-2005 a fost o perioada incalcita si tulbure. Claudiu si Simona au creat situatii incalcite si nedrepte.
  Eu am fost pus in fata faptului implinit de fiecare data in cazurile lui Dumitru Niturad si Petrica Groza.
  Sunt de acord ca trebuie sa li se ceara scuze public.
  Telefon biblioteca MISA 0214242369

 • Gigi Francezu

  1 Aprilie .

 • FREEDOM

  Hmmmm , e 1 aprilie .Insa daca chiar este adevarat tot ce ai scris , la prima citire este emotionant , aproape trist si o unda de nostalgie apare brusc in suflet . Insa asta e un buton emotional , este amintirea unor vremuri in care traiam relatia cu acest om numai si numai prin inima -suflet -simtire . Cum ramine cu adevarul faptic al multor decizii neportivite cu yama si nyama ? Pina la urma e un om batrin , are si el un suflet si poate e impovarat .. cine stie ce o fi in sufletul ala al lui asa cum o fi el ? Insa daca este cineva responsabil principal in toata aceasta drama totusi , acela este tocmai GRIEG . Nu spun vinovat ci responsabil . Trebuie sa isi aduca aminte ca chiar si cei care l-au porcait si eu sint unul dintre ei , totusi inainte de asta l-au iubit enorm si ptr multi a fost viata noastra . De ce totusi a permis sa se ajunga aici ? La intrebarea asta trebuie sa-si raspunda el si poate vreodata si celorlalti , adica noua tuturor . Noi ne-am luat dupa adevarul faptic si dupa -totul este prosibil insa nu totul este permis – . Sa fie sanatos si multa bafta , sa scape de puscarie pe 11 mai . Dumnezeu sa ii ajute . Probabil ca la virsta asta o fi venit vreun moment cind a avut vreo strafulgerare si a simtit ca mute nu trebuiau sa se petreaca , ca el nu trebuia sa le lase sa se petreaca . Oricum ar fi , relatarea este emotionanta . Sper ca nu a fost o gluma , ptr ca ar fi o gluma proasta . MR , ai dat dovada de bunatate , omenie si meriti respect si felicitari ptr atitudinea asta de multa omenie . Respect MR .

 • Neele

  Scuze, eu am appt la dentist. 🙂

 • Pit

  Nu, nu, nu si nu!
  Nu exista copacel cu inclinatii. S-a pornit gresit de la samanta. Cu furatul / plagiatul din carti nu se face yoga. Yoga la MISA nu exista, fara ghidare competenta nu se ajunge nicaieri. Grig inca e in cautarea cartii perfecte care sa-i revelze piatra filozofala. Nu exista asa ceva!

 • Grivei

  gb nu merita nici macar sa fie vizitat in puscarie. tot ceea ce s-a intamplat la misa a fost facut cu buna stiinta. cine plateste pentru vietile distruse si spalarea la creier? daca e bolnav psihic sa stea la ospiciu, daca e perfect constient sa stea in puscarie, pentru ca e lipsit de orice urma de demnitate. tot in puscarie sa ajunga si restul, indiferent daca guru e paliu sau nu, aia au facut-o in deplinatatea facultatilor mintale.

 • Kurrupt

  Eu am crezut că anul ăsta ziua păcălelilor este 1 Mai…
  Să nu uiți să îmbuci o umplutură tradițională în cinstea maistrului precum și el are parte pe săturate 🙂
  Și bineînțeles să ridicăm cu toții un păhărel de limonadă la unison iar cum s-a ajuns până aici se va ajunge și mai departe

  http://m.ziare.com/stiri/vezi-cum-pica-pastele-pana-in-2020-1090296-font3

 • genarul

  @MR

  In articolul precedent spuneai de GB :
  “Proiecția lui pământeană în schimb, ce poartă numele de Magnus Aurollson, nu este decât un bătrân libidinos, decrepit și bolnav, prins cu pașaport bulgăresc, încercând să facă pe bulgarul la fel de penibil ca și în momentul prinderii cu peruca la vama Nădlac, bătrân care face pușcărie prin Franța pentru fapte pe care nu el le-a comis, ci Bivolaru, un guru din România cu care el nu are nici o legătură !”
  Parca nu prea se lipeste cu ce ai scris azi, 1 aprilie.:)

 • FREEDOM

  La faza in care spui ca -mai am crezut ca sa rezolvat cu tine in ceea ce priveste cursul- nu stiu ce sa zic ptr ca asta inseamna ca el nu-ti citea blogul si totusi zvonul era ca ti-l citea si deci stia ca nu ai fost reprimit .. iar in cazul in care il citea si ti-a zis ca -credea ca ai fost reprimit – asta arata ca minte sau doar isi pune o masca , masca aia de baiat bun la suflet . Sincer , este f greu sa mai creada cineva in mima asta a lui . Sa de-a Dumnezeu sa gresesc si sa fie el patruns de atitudinea asta milostiva . Oricum sanatate acestui om , mai ales de asta are nevoie , sanatate sufleteasca si mentala ptr ca aici cred ca a avut niste goluri de omenie si claritate .

 • FREEDOM

  Oricum , m-as bucura ca atitudinea lui sa fi fost sincera -reala si sa nu fi fost o masca ptr ca daca a avut o atitudine de asta milostiva si apoi iese afara si continua la fel , LA REVEDERE , chiar ca nu mai ai ce sa scoti din el .. este un distrus care nu se mai poate coordona psihic intre ce mimeaza ca spune si ce face . DACA nu a fost o pacaleala de 1 .04 .

 • ghidare spirituala personala, pula,

  metode eficiente de eliberare, niciuna
  (nici un eliberat)

  interes pentru viata discipolilor, zero,
  (le era mult mai bine daca faceau copii si ramaneau in societate, ca MR)

  adevar in afirmatiile adresate cursantilor, din parti.
  (mi-e jena mie de fazele cu extraterestri, “eu nu sunt la Paris”)

  impartire macar 50% a beneficiilor cu fetele din Japonia, niciodata,
  (privea relatia cu discipolii numai si numai prin prisma interesului propriu, si le zicea ca asa vrea Dumnezeu. Numai pentru asta, cat are de platit karmic)

 • Duca-se, nu merita efortul.

 • Ego

  Acel copac pare real, dar e din plastic…..de ce sa te obosesti sa il replantezi. E FALS!!!

 • Oro

  Mai da ce e asa de greu sa sunati la penitenciar si sa va dati si voi avocati al lui Bivo si sa verificati daca s-a prezentat unu rapcea? 🙂

 • E doar o gluma de 1 Aprilie, altfel ar fi fost falimentul misa:

  “Metodă contraceptivă revoluționară pentru bărbați”
  http://www.gandul.info/magazin/metoda-contraceptiva-revolutionara-pentru-barbati-15178448

  Vasalgel + Viagra = vira fara sa mai faci KY. Chiar si guru si-ar fi cumparat daca ar mai fi fost liber ;))

 • FREEDOM

  @Nicu . Ba tati , suna sectar cind spui ca te bucuri ca are cutare aspiratie .. voi chiar sinteti atit de sectanti incit sa considerati ca numai daca face parte din grupul vostru un om poate avea aspiratie ? Este atit de multa micime in afirmatia si in stilul asta pe care il aveti in voi ! Chiar atit de cretini puteti fi incit sa va erijati in singurii detinatori de aspiratie spirituala ?! Sint citeva miliarde de alte fiinte umane pe planeta asta si desi nu fac parte din firma voastra totusi au ma aspiratie si au facut oamenii yoga inaintea voastra cu mult , asa ca incetati cu stilul asta de rahat de a pune problema . Chiar daca cineva nu se mai intoarce in firma voastra asta nu inseamna ca nu poate avea aspiratie si ca nu este cu aspiratie spirituala . Intelegeti odata acest lucru simplu si iesiti din starea de sectanti stupizi si imbecili . Sint 300 de milioane de budhisti in lume si cu siguranta printre ei sint destui lama care au atins nivele spirituale mai adinci decit voi desi nu au fost nicodata in secta voastra si nici la vreo spirala sau in vreo tabara . Treziti-va din stilul asta respingator ptr ca efectiv dati cu bita in balta de fiecare data . In fine probabil ca nu vei intelge si vei ramine blocat in atitudinea asta jalnic de mica . Cel mai mult ar trebui sa te bucure daca a-ti incepe sa respectati cu sfintenie yama si nyama nu daca se intoarce unul sau altul in secta , asta ar fi cu siguranta o prioritate ptr voi cei care conduceti si dati tonul . Pare ca te intereseaza doar ca daca vine MR inapoi poate asa nu va mai scrie vzv de derapajele voastre , argumentul este dat de faptul ca el si-a exprimat de luni de zile disponibilitatea de a se intoarce si nu a-ti miscat un deget iar acu brusc va gasi grija parinteasca fata de el . Treziti-va la o atitudine matura nu mai fiti soareci ca de asta sa saturat lumea de voi . Poti pricepe ceva ?

 • MR

  Nicu, era mai simplu să îmi transmiți numărul tău de mobil pe mail (a rămas “mereu același” rapcea@gmail.com) sau să mă suni direct pe 0727673376.

 • frodo

  text de 1 tantrilie.

 • adya ana

  Mihai, chiar e pe bune ca te-ai dus la Grieg, sau gluma?
  Oricum este impresionant.
  Sa stii ca apreciez ca ai avut curaj si ai luptat. Si eu cred ca dc s-ar putea discuta problemele in MISA..sa se faca chiar sondaje cu ce parere au cursantii, coeficient de incredere au in conducerea MISA, ar fi socati. F slaba incredere. De multe ori zic ca e de la Grieg, dar nu e. Sunt multe abuzuri. Oamenii tac de frica ca li se ia legitimatia, sunt suspendati de la tabere, iar cine e mai dur ,stil dictator castiga. Chiar azi vorbeam cu niste colegi care sesizau ce aberatii sunt, si le dadeam dreptate.si ii intrebam de ce nu spun ce sesizeaza. Rasp lor a fost ‘de frica.’
  Nu poti sugera, propune nimic, esti luat de dusman. Pus la zid si mitraliat.
  Chiar nu stiu cd si cum se va rezolva.
  Multi profita in numele lui Grieg, mintind.
  Dar sunt si multi oameni buni, faini la curs , doar ca nu sunt uniti, le e frica de cei corupti si mincinosi si cu sete de putere, stau in banca lor si inghit. Unii mai pleaca.
  Ma rog sa fie Grieg bine, liber si sa vina in tara si sa faca curatenie in. conducerea MISA. Chiar intre instructori. Sa ia masuri. Ar fi tare ca sa te duci la Nicu, sa rezolvati conflictul.
  Chiar te-ai dus la Grieg, sau e pacaleala?

 • prc

  Nu cred ca e gluma. 🙂
  A fost acolo pentru a-i cere sa-l numeasca loctiitor.
  Cred ca Aurel a avut reticente.
  Daca isi incrucisau jeturile publica reportajul pe 2 aprilie.
  LOL

 • Sorin B
 • Lulușa

  Vrei nu vrei, MR a ajuns si factor de decizie la MISA. In acest moment, “avocatelul” le cam face programul celor de la yogaesoteric. Nu cu mult timp in urma, MR cu blogul lui au reusit sa imbunatateasca conditiile de trai din ashramurile MISA. Mincare mai buna si sefi mai atenti cu oamenii. Acum sefii si instructorii MISA sunt atenti ce fac ca sa nu ajunga pe blocul lui MR. Ca asa afla si Grieg ce se mai intampla in scoala lui.
  Vazand cum stau lucrurile si ne-placandu-mi sa exagerez, trebuie sa recunosc totusi ca MISA are mare noroc ca e contemporana cu MR. Dar cu cat se inmultesc minciunile si manipularea pe yogaesoteric fata de articolele lui MR, cu atat mai repede rapcea.ro devine blogul oficial al yoghinilor.
  Daca MR nu l-ar fi criticat pe Grieg, yoghinii l-ar fi sustinut fatis acum pe “avocatel” impotriva unei conduceri ce nu ii mai reprezinta de mult.

 • manolo

  În “gluma” de 1 aprilie făcută de misanii se simte stresul lor ca rapcea a ajuns la bivolar iar ei nu pot controla asta.
  De-aia au simțit nevoia să precizeze că la pușcăria respectivă nu se primesc vizite în weekend, deși rapcea nu a spus că el a fost acolo în weekend.

 • iona

  Ai talent la scris.Mi-a placut…Felicitari….

 • Neele

  “S-ar părea că există însă și vești bune pentru Rapcea: umblă vorba că el a fost decorat cu Ordinul “Prison Break In”, decernat celor care reușesc să viziteze o persoană aflată în închisoare pe perioada unui city break, adică în weekend, când nu există program de vizitare.”

  Counsel, cine te-a pus sa te duci la el sa starnesti gelozii?
  O data doar daca ascultai de Niturad. Asa te-au prins. 🙂

  1,000 de ore la Rahova si Jilava. S-avem pardon, le executi. Faci retete, cumperi tigari, aduci biblii, habar n-am ce le trebuie, te ocupi de oameni.

  Godspeed, right?

 • prc

  “Am fost tratat cu amabilitate, mi s-au dat toate detaliile, inclusiv modalitatea în care pot obține o grefă cu acesta.”
  E evident despre ce grefa se face vorbire.

  Si-au masurat copaceii – evident Magnum (44) a castigat.
  Avocatul, insa a relplicat parsiv
  “Al meu e mai frumos, unde pui ca al tau e si putin stramb”.
  Aici Magnum (44) i-a spus cu superioritate
  “Orice grefa e imposibila, acum. Sa-ti mai creasca copacelu’ si vedem …”
  44 e 44 stramb sau drept
  WTF

 • cristina

  Ce tiganie ! Asta se viseaza inteligent ! Fraiere, au fost peste 500 de oameni de fata la acea conferinta in care Grieg personal a anuntat decizia de a te suspenda pe o perioada de trei ani (doar !!!), pentru minciunile murdare si calomniile abjecte cu care iti arati obedienta fata de “fratii” superiori in grad! Asa ca aia cu: “În ce an de curs ești ?” si “să știi că eu le-am spus să încheie amiabil disputa cu tine”, arata cine esti de fapt: prostul clasei !
  Daca ai fi scris la sfarsitul acestui “articol” ca “este un pamflet si trebuie luat ca atare”, te-as fi suspectat doar de prostie, dar asa arati clar (sa vada toata lumea) cum, folosindu-te de traditionala pacaleala, faci inca o incercare disperata de a mai crea putina dezbinare in randul cursantilor. Ce diletant !

 • prc

  – partea a doua a intamplarilor fantastice si magice –

  Sa facem doua din trei, spuse cu sinceritate exersata indelung, Avocatul.
  Sigur am sa te intrec! sunt mai verde decat tine!
  Am copacelul verde!
  Si care ar trebui sa fie a doua proba? intreba cu timiditate Magnum (44).
  Tin mai mult decat tine la bautura, spuse cu incredere teatrala Avocatul Expert.
  De acord spuse cu vadita usurare Magnum (44).
  Imediat ce ies,
  vii la mine la sala si dam cep la cateva butoaie de vin frantuzesc.
  De acum 10 ani le-am invatat pe shaktoze cum se face cel mai bun vin din Franta, spuse Magnum (44).
  Dar nu-i nevoie maistre spuse, sigur pe el, Expertul Legii.
  Cu o miscare rapida si sigura, Avocatul deschise servieta de serviciu si lasa sa se vada un robinet in fundul fals al acesteia.
  Am 4 ‘deca’ de vin frantuzesc aici! Spuse cu emfaza Avocatul cel Mare.
  Cea mai buna calitate, rece ca gheata, 10 ore am desertat la sticle cu nevastamea.
  Nu curgea deloc de la cata gheata avea.
  Acum s-a topit gheata dar tot este sloi.
  Am adus si un pahar de plastic, are 1 litru,
  il am de la un fast-food vegetarian, tocmai din America,
  sper ca nu te deranjeaza sa concuram cu acelasi pahar, declama Supremul Gardian.
  Ahh,
  spuse cu surpriza si cu teama Magnum (44).
  Esti sigur ca au intrat 40 de litrii in gentuta aia subtire?
  Cel putin 40, sopti cu voce intima Reprezentantul,
  de fapt venisem cu inca 10 deca in buzunarele de la parpalacul avocatesc,
  dar gardianul de la poarta principala s-a dovedit a fi din Vaslui, moldovean de-al nostru, la schimb de experienta cu francezii, mi-a dezvaluit.
  Mi-a mai spus ca a mirosit trascaul dinainte sa opreasca taxiul meu.
  A trebuit sa-l las sa-mi “stoarca” parpalacul, a spus ca-i putin jilav de la ploaia de ieri,
  politete frantuzeasca la moldovean, mama lui de jnapan.
  Bine ca n-a mirosit si sevieta.
  Trebuie sa limitam intrecerea la 40 de litrii de vin in loc de 140 cati pregatisem initial, concluziona Ingerul Pazitor cu regret.
  Accept, dar cu o singura conditie
  spuse cu fermitate Magnum (44).
  O-r-i-c-e,
  spuse rar si apasat Magicianul cu Servieta Subtire, mangaind cu mana dreapta robinetul ascuns.
  Vreau sa bem ca acasa la noi,
  ca in Romania,
  spuse iute Magnum (44).
  Sa bem sprit!
  Sa facem sprit! sopti cu modestie sincera Magnum (44).
  De acord cu spritul,
  dar sa stii ca apa nu-i buna
  nici macar in ghete, spuse, superior, Specialistul in Legi.
  Magnum (44) zambi larg si-i spuse
  ca niciodata,
  dar n-i-c-i-o-d-a-t-a,
  un maestru nu ar putea amesteca vinul frantuzesc cu apa.
  Dar cu ce?
  intreba surprins Luceafarul Justitiei,
  insa chiar in timp ce rostea intrebarea a inteles ca pierduse deja si a doua proba.
  In acest timp,
  Magnum (44) intors cu spatele in coltul opus al camerei emitea peste cap, intors cu spatele, fara sa se uite,
  cu o precizie de dozator de bere german, energie aurie.
  Direct in halba de 1 litru din mana Avocatului Justitiar.
  Fix doua sferturi, cu spatele, de la 11 metrii, afirma apasat Magnum (44), in fata Avocatului uluit de maiestria maestrului.
  Dupa ce-mi fac incalzirea mergem pe hol,
  sa-ti arat cum emit, din capatul culoarului, de la 44 de metrii, elixirul auriu
  spuse Magnum (44) topaind intr-un picior de bucurie.
  Toarna odata! vinul frantuzesc Ingerule Pazitor, ca se topeste paharul.
  Am visat ca o sa dam pe spate cate 44 de pahare de fiecare caciulita.
  Pacat ca nu au venit si shaktozele in vizita.
  Avocatul admise instantaneu infrangerea.
  Maestrul il dovedise si la a doua proba.
  Capcana cu bautura la parpalac si la servieta fusese dejucata.
  Puse paharul, jumate plin cu energia aurie, aburinda, pe masa isi lua la revedere si dadu sa iasa.
  Magnum (44) ajunse agil in fata lui
  si-i spuse ferm
  “ai uitat de non-posesiune?”,
  “servieta ramane aici!”
  si cu o miscare rapida apuca servieta,
  o ascunse in pantalonii incapatori ai treningului numarul 44
  si disparu intr-o mantie de invizibilitate.
  Imvizibilitate surprinzatoare, neclintita.
  44 de pahare, tinere! 44…
  Se auzea domol in imensa cladire de incercari
  44, tinere…44…
  Cu ce crezi ca am udat eu copacelul? tinere…

 • flavian

  @prc prima cu grefa si copacelu a fost misto.

 • Adrian

  Locul lui Bivolaru e in pușcărie, o dovedesc faptele lui. Mihai, cand vei folosi doar rațiunea (discernământul ) nu vei mai avea nevoie de asemenea povești romantice, regretele vor dispărea și vei vedea ca plecarea de la MISA e un progres. O spun din experienta proprie.
  Sunt de acord cu colegul care arata ca MISA a fost de la început putreda, acolo am făcut doar jocul senzațiiilor (stărilor plăcute ) de care eram învățați sa ne atașam, iar asta e o forma de autopăcălire.
  Ai grija de tine și de familie, sunt cei mai importanți!

 • CEL CE STIE DESPRE VOI

  GRIG ESTE VINOVAT DE TOATE SITUATILE..STIE EL..MANIPULATOR

 • CEL CE STIE DESPRE VOI

  GRIEG >UITA CA STIU MULTE FETE CE SE INTAMPLA LANGA EL SI CUM SE COMPORTA…MULTA LUME ESTE DISTRUSA DIN CAUZA LUI SI CONDUCERI..LA PUSCARIE

 • vivi

  Wow da’ ce bine arata nevasta-t la o luna de la nastere. sau nu a nascut, e si asta o pacaleala!

 • Neele

  Hei MISAaaa, Fheeeeeeeeeeeeew,

  Hei yoghistilor,
  Am sa va spun un secret: Alessia nu exista. Ati visat urat.

  E mai bine acum? 🙂

 • silvia

  Frumoasa gluma de 1 aprilie dar hai sa continuam gluma …te-a intrebat daca ai venit singur ? sa intelegem ca de obicei te duceai cu prietenii masoni ? ceea ce yogaesoteric zice despre tine ramane acolo si nu este citit decat de yoghini sau simpatizanti dar parerile tale apar prin ziare , pe la televizor. Nu este un raport de egalitate intre puterea unui mason cu a intregii comunitati misa.

 • @vivi era de 1 aprilie, daca te uiti o poza are copaci verzi alta copaci fara frunze.

 • Neele

  “silvia says:
  03/04/2016 at 21:51

  Frumoasa gluma de 1 aprilie dar hai sa continuam gluma …te-a intrebat daca ai venit singur ? sa intelegem ca de obicei te duceai cu prietenii masoni ? ceea ce yogaesoteric zice despre tine ramane acolo si nu este citit decat de yoghini sau simpatizanti dar parerile tale apar prin ziare , pe la televizor. Nu este un raport de egalitate intre puterea unui mason cu a intregii comunitati misa.”

  “Per tu”-ule, de la coada vacii vii. Sa-mi rozi sandalele atunci!

 • Sorin

  E socant sa vezi cum cei de pe yogaesoteric se transforma in demoni plini de ura. Acum inteleg de ce nu isi semneaza articolele la adresa lui Mihai, cred ca le e si lor jena de toate mizeriile si minciunile pe care le arunca.

 • condoleante

  trist, ai trait pana acum degeaba! fiicei tale ii va fi rusine sa aiba asa tata!
  condoleante!

 • Bonanza

  In opinia mea MISA nu poate fi restructurata cu ADEVARAT atata timp cat nu recunosc un lucru ESENTIAL si anume faptul ca este nevoie ca conducerea MISA sa fie preluata sau macar sa aiba drept mentor spiritual un GURU AUTENTIC care provine de pe o linie initiatica NEINTRERUPTA. Atata timp cat acest “marunt” detaliu lipseste, tot ceea ce fac ei, indiferent de cat de bine intentionati ar fi, este apa de ploaie. Yoga si Tantra nu se pot invata din carti, fara stricta ghidare a unui maestru initiat pe o cale autentica, lucru care la MISA lipseste cu desavarsire.

  Tehnicile Tantrice predate la MISA sunt gresite. Actualul meu Maestru care are si initieri Tantrice printre altele (pe langa Sutra si Dzogchen), mi-a spus ca ceea ce se face la MISA nu are nimic de a face cu Tantra autentica.

  Vorba lui Milarepa: “Care este scopul initierii daca nu provine de pe o linie neintrerupta de maestrii ?”

 • Sorin

  Cu cat dezmint mai tare, cu atata nu ii mai crede nimeni. De ce se insista atat pe chestia asta ? Si daca ar fi fost Rapcea la BG, care era problema ?
  Nu cumva le e frica de Rapcea sa nu spuna si alte lucruri pe care le-a aflat de la GB ?

  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9539

 • Sorin

  Hahaha, GB inversat iese BG, adică Bulgaria. Ce sincronicitate semnificativă, cu bulgarul nostru

 • prc

  MISA are de la inceput un maestru propriu.
  Nu e nimeni obligat sa-l recunoasca sau sa-l urmeze.
  Exista o gramada de alti guru, la alegere, pentru acestia.
  Yoga predata la MISA are in mod cert specificul ei.
  Nu e cu nimic mai prejos decat alte ramuri de yoga in ceea ce priveste rezultatele vizibile.
  Pana acum, in era comunicarii audio-video, n-am vazut niciun guru cu lineage autentic sa leviteze sau sa dovedeasca “sidhi” puteri supranaturale.
  Nici vreun elev al acestora.
  Puterile supranaturale ar fi, conform teoriei, primele semne ale progresului pe cale.
  Cand rezultatele vizibile sunt zero la toti tine de snobism sa platesti mai mult pentru un produs doar pentru ca are denumirea unui brand recunoscut.
  Peste cateva cateva sute de ani va avea si MISA suficienta traditie,
  atat de pretuita la “liniile autentice”.

 • AntiMisa

  PRC bati campii cu gratie. CE jenant sa ne iei cu de-astea.. “Peste cateva sute de ani” bla bla bla. Pe cine crezi tu ca manipulezi aici? Hai mai bine sa ne raportam strict LA fapte. CE zici?

 • FREEDOM

  Pina una alta mai toti tantricii de la MISZDA imbatrinesc ca toata lumea , parul le albeste , dintisorii pica , titele se lasa , tevile se lasa si ele , ejaculari la greu se aude la mai toti , femeile au ciclu pina la menopauza dupa care nu mai au din cauza menopauzei si ei o tin in continuare ca au realizari de exceptie . Acum dupa ce am crescut cu MISZDA si o stim de-o viata si ii stim pe aproape toti aia vechi , pe cine mai pot pacali ei ? De oprit suflul la vointa e vreunul ca am 5 oglinzi acasa si vin cu aia cea mai mare da pa parete daca e nevoie si o pun sub nas lu ala care POATE asa ceva ?

 • prc

  Afirmatiile de genul o scoala de yoga e mai buna decat alta, pe baza faptului ca una dintre ele are traditie nu sunt totalmente deplasate.
  Insa am petrecut zeci de ore cautand pe youtube demonstratii de “sidhi”, puteri supranaturale.
  Tot ce am gasit pe acolo am considerat fake.
  Asadar daca exista nu e publicat.
  Nu cred in chestiile mistice, fantastice, care apar anumitor peroane in vis sau sunt aratate numai anumitor persoane.
  E un mecanism de aparare impotriva escrocheriilor triviale.
  Ce-i asa de greu sa intelegem ca oamenii sunt diferiti si din cauza asta si preferintele lor sunt diferite.
  Sunt sute de stiluri de arte martiale orientale, diferite intre ele, care in general urmaresc acelasi lucru.
  Nu exista o scoala mai buna decat alta.
  Totul tine de preferintele personale.
  Sa propui unei scoli sa-i inlocuiesti maestrul cu altul e ofensator si nerealist.
  Mai ales venind din exterior.
  Fiecare om il percepe pe “Mos Craciun” in felul sau iar cadourile care ar bucura pe unii e posibil sa-i enerveze pe altii.
  Eu nu inteleg de ce nu-si redefineste misiunea conform noilor cerinte:
  -neo-tantra
  -disciplina de fier (sau nu)
  -prezenta obligatorie pentru a trece anul
  -transparenta
  etc
  …..
  Eu la astea as umbla pentru a schimba imaginea.
  As transmite in direct si gratuit cursurile pe televiziune, chiar as face clase speciale – model pentru TV.
  L-as invita pe Mihai inapoi la cursuri, chiar cu pericolul ca acesta sa comenteze totul pe blog.
  In opinia mea nu mai au ce sa ascunda.
  Orice explicatie care nu concorda cu textele traditionale are o cauza simpla : “la noi asa s-a predat”.
  Doriti yoga clasica, ca in carti, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie .

 • Neele

  “Sa propui unei scoli sa-i inlocuiesti maestrul cu altul e ofensator si nerealist.”
  Dar tie cand ti s-a propus n-a fost ofensator. Si nici nerealist.

  “Doriti yoga clasica, ca in carti, mergeti la un maestru cu lineage traditional.”
  Ca in carti se face la MISA. Dai pagina si mai faci ca-n carte. Iar Catrina te aplauda sau nu. In cazul fericit te imbratiseaza. Duios. Tantric. Cu iubire continua. Cu aspiratie.
  – Cu erectie? De ce nu?

 • prc

  Iar vorbesti in dodii.

 • prc

  Se poate reformula.

  Doriti yoga clasica, ca in alte carti, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie .

  sau

  Doriti yoga clasica, ca la carte, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie, dupa cartile noastre.

 • prc

  sau

  Doriti yoga clasica, ca la carte, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie, dupa cartile pe care le agreem noi.

 • Neele

  “Iar vorbesti in dodii.”

  “Se poate reformula.

  Doriti yoga clasica, ca in alte carti, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie .

  sau

  Doriti yoga clasica, ca la carte, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie, dupa cartile noastre.”

  “sau

  Doriti yoga clasica, ca la carte, mergeti la un maestru cu lineage traditional.
  Noi avem specificul nostru aici, facem tantra proprie, dupa cartile pe care le agreem noi.”

  N-am timp pana luni, scuze! Iar dupa, oricum este prea tarziu pentru a mai schimba ceva.

 • prc

  🙂
  Aici ai dreptate.

 • Elena T.

  M-a indemnat cineva sa intru pe acest blog ca sa aflu mai multe despre yoga pe care o practic la MISA de ceva vreme. Am intrat si am vazut ca nu este mai nimic despre yoga ci despre Gregorian Bivolaru. Despre Gregorian Bivolaru se repeta la nesfarsit niste lucruri ca si cum ele ar fi stiute si prin repetitie ele devin adevarate. Ciudat este ca nu se prezinta o alternativa la yoga practicata la MISA ci unii si aceeasi posteaza contra lui Gregorian Bivolaru. Mai intra si simpatizanti MISA care mai posteaza cate ceva dar sunt repede facuti sa plece de pe sait, care este saitul lui Rapcea Mihai. Studind o parte din postari (nu ma refer la continut ci la topica frazei) am constatat ca sunt cu siguranta 3 alter ego-uri ale lui Mihai Rapcea. Adica el alege un topic si tot el raspunde (el centraza, el da cu capul, cum ar spune baietii mei fotbalisti).
  Domnule Mihai Rapcea, ce ati spune daca ati sti ca viata merge inainte, cursul merge inainte si ca imaginea dumnevoastra despre yoga practicata de mine la MISA nu este reala. Am obtinut dupa ani de practica spirituala pacea sufleteasca, linistea, am descoperit iubirea, l-am descoperit pe Dumnezeu.
  Ati pierdut o gramada de timp degeaba incercand sa discreditati cea mai mare scoala de yoga din Europa si, se pare, nu ati reusit decat sa va discreditati singur.
  Pe undeva pe blog cineva (tot dvs. dar sub alt nume) se lamenta ca la MISA nu e niciun eliberat. Domnule Mihai Rapcea, stiti ce este un eliberat? Baiatul meu mare a inteles din ce i-am vorbit eu despre yoga ca intre Mutu (fobalistul) si un yoghin e o mare diferenta! Intre a-ti revela sinele si a marca un gol e mare diferenta…
  De ce, domnule Mihai Rapcea, citind articolul dumneavoastra “In vizita la Gregorian Bivolaru” am avut aproape de la inceput sentimentul ca mintiti, ca nu ati fost in vizita la Gregorian Bivolaru?

  Nerespectarea principiilor yama si niyama nu este un mod de viata!

  Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul intrand pe blogul dumneavoastra.

 • ***

  @FREEDOM pari ca vrei sa-mi vezi neaparat mucii!!! Ii pot face bobite pentru tine si tii pot da sa-i gusti sa-mi spui daca mai trebuie sare!

 • prc

  S-a amanat pe 18 mai sentinta in ceea ce priveste extradarea.
  (surse hotnews si evz)

 • FREEDOM

  @***says . Sloboz pa tine , daca esti plin de muci mai bine ii da-i matii sau nevestiti , lu fita sau puradelului vostru debil , nu as suporta gindul sa iti lipsesc familia de resursele tale interioare doar ptr ca tu esti handicapat de inconstient si inca nu ai inteles importanta de a-ti hranii turma cf zicalei -familia e cea mai importanta . Si so fut pa fita sau pa nevaastata daca e ceva de capul lor si numai daca inghit slobozu adevarat . Cit despre tine te cred pe cuvint ca esti plin de muci din aia verzi asa ca ramii in cotetu tau ca nu e cazu sa iti vad muia aia galbena si obosita . Pa zdreanta .

 • Neele
 • Neele

  @Elena T.
  “Despre Gregorian Bivolaru se repeta la nesfarsit niste lucruri ca si cum ele ar fi stiute si prin repetitie ele devin adevarate. ”

  Asa este: “cea mai mare scoala de yoga din Europa.”

  “Studind o parte din postari (nu ma refer la continut ci la topica frazei) am constatat ca sunt cu siguranta 3 alter ego-uri ale lui Mihai Rapcea. ”
  Nu v-a rugat nimeni sa faceti caz de studiu pe altii. Poate vreti sa umflati vreo trimitere in judecata pentru experimente pe oameni…

 • Neele

  @Elena T:
  Si inca ceva: Energia tripla pe care o vedeti la site e doar lacomia si atasamentul vostru material pe care le proiectati asupra altora.

 • Saso

  @ MR

  “…am putut vedea Luvrul fără să ne călcăm în picioare cu alți turiști.”

  CUM?

 • Neele

  Scriu aici ca nu se vede de departe chiar daca e topicul care e.

  Cred ca de fiecare data cand vreun fost discipol apare cu vreo idee, cei carora te adresezi gandesc ceva de genul: Da, e bun, ai fost discipol de-al lui.
  Dupa care rad la tine cu un subinteles pe care nu-l intelegi in prima faza. Iar cand il intelegi e prea tarziu.
  Cam asta e.