Feed on
Posts
Comments

La data de 7 aprilie 2016 deputatul Partidului Național Democrat, avocat Daniel Fenechiu, a atras un semnal de alarmă asupra pericolului vaccinării copiilor, prin declarația politică susținută de la tribuna Camerei Deputaților.
Textul integral al declarației politice intitulate “Relansarea vaccinurilor românești – produse de Institutul Cantacuzino, prioritate națională” îl găsiți pe http://danielfenechiu.ro/

Stimați colegi,

Sunt tot mai multe vocile românilor care acuză de efecte secundare grave asupra sănătății, vaccinurile aflate astăzi pe piața românească, în special cele destinate copiilor. Această îngrijorare, referitoare la vaccinuri, este de altfel parțial întemeiată, având în vedere și studiile recente efectuate la nivel european, și care au condus la reglementări la nivelul UE privind eliminarea din compoziția oricărui vaccin a timerosalului, substanță compusă în proporție de aproape 50% din mercur.
Asistăm la o nouă generație de vaccinuri, rod al dezvoltării și cercetării în domeniul medical și farmaceutic, vaccinuri despre care unii spun că nu au fost încă suficient testate, în special pe termen lung ca efect asupra dezvoltării copiilor. Vaccinurile de generație nouă sunt acuzate că produc autism, ADHD, că încetinesc dezvoltarea firească a copiilor, prezentând mai multe riscuri decât beneficii pentru copii vaccinați, fapt ce determină tot mai mulți părinți să refuze vaccinarea copiilor cu vacinurile prevăzute în programul național de vaccinare. Acest fenomen nu a apărut de ieri de azi, ci de ani de zile, însă în ultimul an, medicii au reclamat o epidemie de refuzuri ale părinților în privința vaccinării copiilor. Unii și-au amintit de epidemia de SIDA din orfelinatele românești din anii 1990, atribuită de legendele urbane tot vaccinurilor. Căci de unde ar fi putut avea România proaspăt ieșită din comunismul care o izola de restul lumii occidentale, un așa noian de copii bolnavi de SIDA ?! Unde erau părinții lor, care și ei ar fi trebuit să fie bolnavi de SIDA ?
Cert este că la acest moment, nivelul refuzurilor părinților privind vaccinarea copiilor a atins un nivel alarmant, care deja ține de securitatea națională. Căci sănătatea publică este o componentă a securității naționale, mai ales când aceasta se află în pericol. Sunt raportate de către medici apariția unor boli eradicate de zeci de ani, care s-au dovedit fatale pentru viața unor micuți, și care sunt puse pe seama lipsei vaccinării. Pot fi condamnați acei părinți pentru refuzul de a-și fi vaccinat copii ? Această problemă a ajuns subiect de disensiune și dezbatere la nivel național în mediile de socializare online, în ciuda dezinteresului arătat față de acest subiect de către mass-media.
Cunoaștem cu toții că există un proiect de lege care are drept scop impunerea obligativității vaccinării copiilor pentru anumite vaccinuri. Aceasta este soluția pe care legiuitorul a propus-o acestei probleme. Însă este oare această măsură îndeajuns ? Este ea suficientă pentru a înlătura temerile părinților privitor la siguranța vaccinurilor pentru copii, sau va fi percepută ca o măsură, abuzivă, cu substrat conspiraționist ?
Sunt suficiente voci care acuză industria medicală și farmaceutică occidentală, de specularea în interes financiar propriu a necesității și oportunității vacinărilor, în contexul în care numărul de vaccinuri necesare unui copil, crește parcă de la an la an, deși în mod paradoxal, bolile contagioase clasice care bântuie lumea civilizată devin tot mai puține. Pe vremea când eram noi copii, cu siguranță nu am făcut atâtea vaccinuri câte suportă copii din zilele noastre. Există un interes financiar ascuns în această acțiune medicală cu scop preventiv ? Cifrele de afaceri ale companiilor producătoare de vaccinuri ne spun că este o afacere de aur, înfloritoare. Vă reamintesc faptul că la sfârșitul anului 2014 Parlamentul a fost la un pas de a vota subvenționarea cu 50 de milioane de euro a vaccinării bovinelor împotriva bolii limbii albastre. Ar fi fost 50 de milioane de euro făcuți cadou producătorilor de vaccinuri, căci boala limbii albastre a dispărut ca prin minune în 2015, fără a fi necesar nici măcar un singur vaccin.
Și atunci, care este soluția ?
Doresc să propun adoptarea unei recomandări adresate Executivului, în sensul relansării poducției de vaccinuri autohtone, produse de către Institutul Cantacuzino. Acest institut este unul dintre cele mai vechi din Europa, cu peste 90 de ani de activitate, având o tradiție ce nu trebuie ignorată. Cauzele pentru care Institutul Cantacuzino a încetat să producă vaccinuri pentru români ar trebui poate anchetate de către DNA, în condițiile în care există suspiciuni că marii producători de vaccinuri au ajutat la eliminarea acestei concurențe autohtone nedorite.
Cert este că trebuie să le oferim românilor nu doar o lege dură, care să îi oblige să își vaccineze copii, dar și alternative la vaccinurile produse de marii producători străini. Nocivitatea dependenței de vaccinurile de import s-a văzut anul trecut, când datorită blocajului tehnic al achiziționării de vaccinuri împotriva hepatitei B, Ministerul Sănătății s-a văzut nevoit să achiziționeze vaccin împotriva hepatitei B din Kazahstan, o țară aflată în afara Uniunii Europene. Și chiar dacă acel vaccin era marca Sanofi Pasteur, s-au auzit din nou multe voci care acuzau că acest vaccin este produs sub licență Pasteur, ne-având nici măcar prospectul tradus din chirilică. Este de înțeles îngrijorarea părinților care voiau să știe ce conține vaccinul, dar și neputința medicilor, care nu puteau oferi un prospect al acestuia în limba română !!! Cum este posibil așa ceva, ne întrebăm ?
Nu mai vorbim de faptul că, potrivit informațiilor existente pe internet, producătorul Sanofi-Pasteur a avut doar în perioada 2004-2009 o medie de 150 de procese pe an numai în Franța – deschise companiei de părinți ce reclamau efecte negative asupra copiilor lor vaccinați cu produsele acestei companii.
În aceste condiții, apreciez că este esențial pentru sănătatea românilor ca Institutul Cantacuzino să reânceapă producția de vaccinuri autohtone, ieftine și competitive, fabricate cu substanțe sigure pentru sănătate, și astfel românii care au copii să aibă o alternativă de ales atunci când vine vorba de sănătatea copiilor lor.
Vă mulțumesc.

loading...

9 Responses to “Declarația politică a Deputatului Daniel Fenechiu referitoare la pericolul vaccinării copiilor”

 1. zamolxe says:

  Foarte corect ce zice. Institutul Cantacuzino are specialiști foarte buni care ar putea produce tot ce avem nevoie aici. Nu e normal să importăm vaccin de la mama naibii și să îl și punem pe piață cu etichete netraduse. Și mie mi se pare clar că e mâna marilor companii farmaceutice în oprirea producției de la Cantacuzino și situația asta ar trebui anchetată serios.

 2. JE says:

  @ zamolxe & MR

  Institutul Cantacuzino a nenorocit pe banda rulanta mai multe generatii de copii. Nu credeti orbeste ce spun astia cu vaccinurile “competitive”. Interesati-va!
  Cautati cadre medicale mai in varsta, chiar pensionari, care au lucrat multi ani prin spitale la Maternitate. Va vor spune multe lucruri interesante.

  Utilizarea reala a vaccinului nu este preventia. Nu are sens sa te vaccinezi pentru ceva ce este posibil dar nu e cert in viitor. Vaccinarea se face dupa ce o persoana a fost “infestata” de ceva, pentru a opri o posibila agravare a situatiei si o posibila epidemie, nu inainte. Trebuie sa stii exact ceea ce vrei sa vindeci/stopezi nu sa faci de toate dandu-ti cu presupusul si comportandu-te ca in povestea cu drobul de sare, care nu trebuie sa va mai amintesc cum se numeste.

  Eu personal am facut un singur vaccin. In copilarie am calcat intamplator pe o blana de lemn si un cui ruginit mi-a trecut prin pantof si intrat 1 cm in picior. Am fost la spital, un medic m-a curatat si pansat, dupa care mi-a facut o “injectie antitetanos”. Eu zic ca aceasta abordare are sens si este utila. Vaccinarea “preventiva” este lipsita de sens, ca sa nu spun complet idioata.

  Alternativ, va mai puteti interesa ce vaccinuri, cate si la ce varste se fac in strainatate. Foarte multe dintre vaccinuri au caracter “optional” si strainii fac mult mai putine sau chiar de loc.

  Faptul ca speranta de viata a crescut, nu are nici o legatura cu vaccinarea. Asta este o miciuna grosolana.
  Cauzele reale sunt doua:
  1. Igiena. Adica apa, sapunul si canalizarea. Parca a trecut ceva timp de cand bolile jegului gen ciuma, holera, malarie, tifos, etc. nu mai fac ravagii. Evident ca in Romania mai exista tuberculoza, care este tot o bola a jegului. O gasesti in general in comunitatile sarace, la tara si prin tiganii, unde vinul si tuica sun la loc de cinste, painea goala este un deliciu, cacastoarea in fundul curtii, iar apa si sapunul se serveste doar de Pasti si Craciun la albie/copaie. Romania este oricum pe ultimul loc in Europa la consumul de sapun sau pasta de dinti. Gurile rele mai spun ca si “tulpinile” prezente in vaccinurile antituberculoza infesteaza multi oameni, adica tocmai aia care ar trebui sa fie protejati.

  2. Disponibilitatea alimentelor mai bune calitativ si mai variate. Parca lumea nu mai mananca ciorba de stevie cu mamaliga si nu se mai imbolnaveste de pelagra. Nu mai trebuie sa vorbim de faptul ca oamenii subnutriti au un sistem imunitar scazut si sunt sensibili.

  Uite niste intrebari interesante:
  – VREAU RASPUNS: De ce copilul meu nevaccinat este un pericol pentru copilul tau vaccinat?
  https://saccsiv.wordpress.com/2016/04/11/vreau-raspuns-de-ce-copilul-meu-nevaccinat-este-un-pericol-pentru-copilul-tau-vaccinat/

 3. zamolxe says:

  @JE

  Întâmplător, cunosc foarte multe cadre medicale, încă din copilărie, deci am aflat și știu destule.
  Am crescut cu 2 familii de medici în bloc, ambii foarte buni generaliști, am prieten de familie pediatru cu experiență iar ai mei au fost foarte buni prieteni cu unul dintre cei mai buni pediatri din România (care din păcate nu mai trăiește).
  Deci cam știu care e ideea.
  Tu, pe de altă parte, fără supărare, nu prea știi decât lucruri luate de la nedigerate de pe site-uri dubioase unde informațiile sunt de multe ori total pe lângă.
  Am mai spus astea odată dar hai că revin, poate ajută.
  Utilizarea PRINCIPALĂ și UNICĂ a vaccinului ESTE PREVENȚIA. Mecanismul e foarte simplu: se ia virusul împotriva căruia vrem să ne protejăm, se dezactivează mecanismul de reproducere, lăsând restul elementelor intacte, pentru ca organismul să îl poată identifica și se e introduce virusul în organism. Sistemul imunitar are timp să „studieze” astfel agresorii, să memoreze informația și, atunci când acești viruși vor mai ajunge în organism, de data asta în varianta vie, agresivă, sistemul imunitar să știe deja cine sunt și să îi atace eficient.
  Sistemul imunitar știe oricum să identifice orice agresor, problema este însă timpul de reacție. Dacă un virus nu este deja cunoscut ca fiind agresiv iar sistemul imunitar trebuie mai întâi să stea să determine cine este, s-ar putea să fie prea târziu, dacă acel virus se înmulțește foarte repede. De aceea ajută vaccinul: pentru că dă timp sistemului imunitar să învețe. Și odată ce informația este memorată, virusul poate fi atacat mult mai repede și mai eficient.
  Mai multe despre cum funcționează sistemul imunitar se poate citi aici:
  http://www.cs.unm.edu/~immsec/html-imm/memory.html

  Alternativ, va mai puteti interesa ce vaccinuri, cate si la ce varste se fac in strainatate. Foarte multe dintre vaccinuri au caracter “optional” si strainii fac mult mai putine sau chiar de loc.

  Da, și lucrul ăsta e foarte rău și alarmant.

  Faptul ca speranta de viata a crescut, nu are nici o legatura cu vaccinarea. Asta este o miciuna grosolana.

  Ba da, are legătură ȘI cu vaccinarea. Și și cu cele amintite de tine. Sigur că îmbunătățirea igienei și a alimentației a ajutat foarte mult, dar uiți că există boli care nu au neapărat legătură cu igiena și alimentația. Unii viruși se transmit foarte ușor prin aer, un strănut (tuberculoza) o atingere a stropilor de salivă și apoi dus mâna la gură (hepatita B), etc.
  Unele viroze se transmit chiar foarte ușor și în medii relativ curate.

  VREAU RASPUNS: De ce copilul meu nevaccinat este un pericol pentru copilul tau vaccinat?

  Întrebarea e greșit pusă. Un copil nevaccinat nu e un pericol pentru un copil vaccinat ci pentru un alt copil nevaccinat. Și cu cât cei nevaccinați vor fi mai mulți, cu atât pericolul va crește. Și la un moment dat, când vor fi foarte mulți nevaccinați VOR FI un PERICOL pentru toată lumea. De ce? Simplu, legea evoluției darwiniene: copii nevaccinați vor deveni purtători, vor fi un mediu foarte propice pentru dezvoltarea virușilor. Având o bază mare de selecție (mulți viruși) va crește exponențial șansa unor mutații genetice a virușilor respectivi. Virușii mutanți nu vor fi recunoscuți ca agresori de anticorpii copiilor vaccinați și îi vor afecta și pe ei. Simplu.

 4. JE says:

  @ zamolxe

  Tu poti sa faci ce vrei. Te vaccinezi sau nu, iti vaccinezi copii sau nu. Daca in schimb incerci sa-ti impui cu forta ideile tale si sa ma vaccinezi cu forta pe mine si/sau familia mea, atunci eu consider ca atentezi la viata mea si a familiei mele si MERGEM LA RAZBOI.
  Nu uita ca nu suntem obligati sa traim toti in tarcul asta infect numit Romania. Sunt multe alte tari care ofera un nivel de trai si libertati mult mai bune. Multi oameni au plecat din tara si nu au de gand sa se mai intoarca. Puteti ramane in Romania doar voi si sa va vaccinati si in cap daca doariti. Cate o data pe zi. Preventiv bineinteles.

  In alta ordine de idei, eu deja mi-am mai spus o data opinia pe acest subiect, destul de clar si nu mai am de gand sa continui.
  http://www.rapcea.ro/2016/03/13/cum-am-procedat-eu-cu-vaccinarea-fetiei-mele/#comment-287541

 5. zamolxe says:

  JE,
  Eu nu îți impun nimic cu forța. Faci ce vrei tu. Eu am dat doar niște explcații. Cine le pricepe bine, cine nu, treaba lui.
  Trăește cu vrei, nu îți vaccina copii. Eu cu siguranță nu am cum să te oblig.
  Dar, contrar celor pe care le citești tu pe internet, și în alte țări lumea își vaccinează copii.

 6. zamolxe says:

  @JE
  Și stii de ce ești tu „sănătos tun”? Pentru că cei din jurul tău sunt vaccinați și nu ai avut de unde să iei bolile!!!

  Dacă te creză așa de sănătos tun, ia fă o vizită la niște bolnavi de tuberculoză sau hepatită B. Să văd atunci câte de sănătos tun ești.

  Toți deștepții care se laudă că copii lor sunt sănătoși deși nu i-au vaccinat habar n-au de ce dar n-au nici măcar atâta minte încât să gândească la 2 pași distanță
  Pentru că trăiesc într-o lume în care ceilalți sunt vaccinați și deci copii lor ne-vaccinați nu au de unde să ia virusul!
  Aș vrea să văd un astfel de inteligent dacă va fi pus în situția de a merge cu copilul într-un loc unde virusul este activ, unde sunt purtători.
  O poliomielită, o hepatită B. I-aș vedea eu atunci cum le tremură urechile…

 7. zamolxe says:

  Și apropo, articolul citat de tine:
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/12/07/5001/#more-5001

  are ca sursă ultimă NaturalNews, un site de șmecheri care publică tone de tâmpenii conspiraționiste dar în același timp îți vând „remedii naturale”. Ca să vezi…

 8. Delirium Tremens says:

  Iată că azi după supozitorul de dimineață pacientul zero a avut un moment de luciditate… Ridicându-se în capul oaselor din așternutul leoarcă de transpirație constată că echipa de medici locali nu mai aveau fețe demoniace însă caninii celor din delegația UE tot păreau un pic mai proeminenți 🙂
  Dezamăgirea profundă i se citea pe față, în ultima halucinație tocmai auzise la radio România Liberă proclamatia președintelui pentru înlocuirea definitivă a nocivului H2O cu vodka absolut (triplu distilata)…

Leave a Reply