La data de 7 aprilie 2016 deputatul Partidului Naional Democrat, avocat Daniel Fenechiu, a atras un semnal de alarm asupra pericolului vaccinrii copiilor, prin declaraia politic susinut de la tribuna Camerei Deputailor.
Textul integral al declaraiei politice intitulate “Relansarea vaccinurilor romnești – produse de Institutul Cantacuzino, prioritate național” l gsii pe http://danielfenechiu.ro/

Stimați colegi,

Sunt tot mai multe vocile romnilor care acuz de efecte secundare grave asupra sntții, vaccinurile aflate astzi pe piața romneasc, n special cele destinate copiilor. Aceast ngrijorare, referitoare la vaccinuri, este de altfel parțial ntemeiat, avnd n vedere și studiile recente efectuate la nivel european, și care au condus la reglementri la nivelul UE privind eliminarea din compoziția oricrui vaccin a timerosalului, substanț compus n proporție de aproape 50% din mercur.
Asistm la o nou generație de vaccinuri, rod al dezvoltrii și cercetrii n domeniul medical și farmaceutic, vaccinuri despre care unii spun c nu au fost nc suficient testate, n special pe termen lung ca efect asupra dezvoltrii copiilor. Vaccinurile de generație nou sunt acuzate c produc autism, ADHD, c ncetinesc dezvoltarea fireasc a copiilor, prezentnd mai multe riscuri dect beneficii pentru copii vaccinați, fapt ce determin tot mai mulți prinți s refuze vaccinarea copiilor cu vacinurile prevzute n programul național de vaccinare. Acest fenomen nu a aprut de ieri de azi, ci de ani de zile, ns n ultimul an, medicii au reclamat o epidemie de refuzuri ale prinților n privința vaccinrii copiilor. Unii și-au amintit de epidemia de SIDA din orfelinatele romnești din anii 1990, atribuit de legendele urbane tot vaccinurilor. Cci de unde ar fi putut avea Romnia proaspt ieșit din comunismul care o izola de restul lumii occidentale, un așa noian de copii bolnavi de SIDA ?! Unde erau prinții lor, care și ei ar fi trebuit s fie bolnavi de SIDA ?
Cert este c la acest moment, nivelul refuzurilor prinților privind vaccinarea copiilor a atins un nivel alarmant, care deja ține de securitatea național. Cci sntatea public este o component a securitții naționale, mai ales cnd aceasta se afl n pericol. Sunt raportate de ctre medici apariția unor boli eradicate de zeci de ani, care s-au dovedit fatale pentru viața unor micuți, și care sunt puse pe seama lipsei vaccinrii. Pot fi condamnați acei prinți pentru refuzul de a-și fi vaccinat copii ? Aceast problem a ajuns subiect de disensiune și dezbatere la nivel național n mediile de socializare online, n ciuda dezinteresului artat faț de acest subiect de ctre mass-media.
Cunoaștem cu toții c exist un proiect de lege care are drept scop impunerea obligativitții vaccinrii copiilor pentru anumite vaccinuri. Aceasta este soluția pe care legiuitorul a propus-o acestei probleme. ns este oare aceast msur ndeajuns ? Este ea suficient pentru a nltura temerile prinților privitor la siguranța vaccinurilor pentru copii, sau va fi perceput ca o msur, abuziv, cu substrat conspiraționist ?
Sunt suficiente voci care acuz industria medical și farmaceutic occidental, de specularea n interes financiar propriu a necesitții și oportunitții vacinrilor, n contexul n care numrul de vaccinuri necesare unui copil, crește parc de la an la an, deși n mod paradoxal, bolile contagioase clasice care bntuie lumea civilizat devin tot mai puține. Pe vremea cnd eram noi copii, cu siguranț nu am fcut attea vaccinuri cte suport copii din zilele noastre. Exist un interes financiar ascuns n aceast acțiune medical cu scop preventiv ? Cifrele de afaceri ale companiilor productoare de vaccinuri ne spun c este o afacere de aur, nfloritoare. V reamintesc faptul c la sfrșitul anului 2014 Parlamentul a fost la un pas de a vota subvenționarea cu 50 de milioane de euro a vaccinrii bovinelor mpotriva bolii limbii albastre. Ar fi fost 50 de milioane de euro fcuți cadou productorilor de vaccinuri, cci boala limbii albastre a disprut ca prin minune n 2015, fr a fi necesar nici mcar un singur vaccin.
Și atunci, care este soluția ?
Doresc s propun adoptarea unei recomandri adresate Executivului, n sensul relansrii poducției de vaccinuri autohtone, produse de ctre Institutul Cantacuzino. Acest institut este unul dintre cele mai vechi din Europa, cu peste 90 de ani de activitate, avnd o tradiție ce nu trebuie ignorat. Cauzele pentru care Institutul Cantacuzino a ncetat s produc vaccinuri pentru romni ar trebui poate anchetate de ctre DNA, n condițiile n care exist suspiciuni c marii productori de vaccinuri au ajutat la eliminarea acestei concurențe autohtone nedorite.
Cert este c trebuie s le oferim romnilor nu doar o lege dur, care s i oblige s și vaccineze copii, dar și alternative la vaccinurile produse de marii productori strini. Nocivitatea dependenței de vaccinurile de import s-a vzut anul trecut, cnd datorit blocajului tehnic al achiziționrii de vaccinuri mpotriva hepatitei B, Ministerul Sntții s-a vzut nevoit s achiziționeze vaccin mpotriva hepatitei B din Kazahstan, o țar aflat n afara Uniunii Europene. Și chiar dac acel vaccin era marca Sanofi Pasteur, s-au auzit din nou multe voci care acuzau c acest vaccin este produs sub licenț Pasteur, ne-avnd nici mcar prospectul tradus din chirilic. Este de nțeles ngrijorarea prinților care voiau s știe ce conține vaccinul, dar și neputința medicilor, care nu puteau oferi un prospect al acestuia n limba romn !!! Cum este posibil așa ceva, ne ntrebm ?
Nu mai vorbim de faptul c, potrivit informațiilor existente pe internet, productorul Sanofi-Pasteur a avut doar n perioada 2004-2009 o medie de 150 de procese pe an numai n Franța – deschise companiei de prinți ce reclamau efecte negative asupra copiilor lor vaccinați cu produsele acestei companii.
n aceste condiții, apreciez c este esențial pentru sntatea romnilor ca Institutul Cantacuzino s renceap producția de vaccinuri autohtone, ieftine și competitive, fabricate cu substanțe sigure pentru sntate, și astfel romnii care au copii s aib o alternativ de ales atunci cnd vine vorba de sntatea copiilor lor.
V mulțumesc.

, , , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *