Zilele acestea ruleaz un nou film pe marile ecrane ale Justiției Romne. Este vorba despre un remake a celebrei serii “Alien vs. Predator”, n care pe Pmnt, printre oamenii obișnuiți, se lupt dou specii de extratereștrii, ambele la fel de periculoase, de strine și de necunoscute pentru muritorii de rnd.

TRU-Alien-vs-Predaator-Exclusive-063

n aceast btlie, pe cmpul de vntoare al predatorului Kovesi provenit de pe planeta DNA, sosesc niște prdtori micuți, cu dinți mari, pofticioși care mnnc cu dou guri nfometate și pline de bale tot ce prind n calea lor. Rolul acestor predatori este jucat de un grup ocult de personaje dubioase, de etnie evreiasc. Dar pentru c nu vrem s fim acuzați de anti-semitism sau anti-evreism, cci nu putem condamna n bloc toți semiții (inclusiv arabii și palestinienii) sau toți evreii de faptele acestor predatori, o s le spunem cum le spuneau bunicii noștri: jidani.

n lupta alienilor-jidani cu predatorul DNA, esxit o mic-mare diferenț. n timp ce alienul-jidan mnnc fr socoteal, cu o foame insațiabil de profit tot ce i iese n cale, predatorul-DNA este selectiv: lui i plac numai cei ce poart asupra lor arma corupției și a jafului – cci doar craniile acestor creaturi sunt demne s devin trofee n panoplia predatorului. Și evident c destinele celor dou specii se ncrucișeaz, iar predatorul DNA reușește s ia urma unei haite mititele de alieni puși pe jefuit, exact pe terenul de vntoare al predatorului.

Filmul acțiunii are multe pasaje obscure pentru marele public, dar semnificative și foarte interesante pentru cunosctori.

Interesant este, spre exemplu, partea n care alienii afl c predatorul i-a ginit și le pregtește o capcan, moment n care de pe planeta Israelia, de pe una dintre lunile acesteia, Mossadia, este trimis o nav de cercetare/intimidare care are ca misiune identificarea și specularea slbiciunilor predatorului Kovesian, pentru dezamorsarea capcanei meșterit de predator mpotriva alienilor jidnei.

n acest moment al filmului, intervine n mod spectaculos ca aliat al predatorului DNA, o rud concurent a acestuia, DIICOT-ul, care reușește s ia urma și s-i captureze pe doi membrii ai micii echipe trimise de pe planetoidul Mossad. La acest moment, exact cnd predatorul DNA și cuta cuțitul ca s le pun pielea n bț micilor mossadiști cenușii, descoper c acesta i fusese furat de ctre Observatorii SRI și SIE din serialul Fringe care pactizaser n secret cu cei de pe planetoidul Mossad. Povestea se complic la momentul n care intr n scen bunicul ambelor specii – sau mai degrab un fel de unchi, dinozaurul SAM, care prin ambasada lui din București ncearc s pun o mare batist pe țambal și s conving pe predator c e mai bine s le dea drumul celor doi mici alieni jidnei.

ntre timp, cu ajutorul unei specii mai puțin cunoscute de pe planeta Anonimus, un grup de creaturi din specia hacheris reușesc s sparg baza de date a alienilor jidnei de pe planeta Panamalia și dau n vileag grozviile svrșite de haitele de alieni pe terenul de vntoare al predatorului Kovesian, fapt ce l face pe acesta s apar ntr-o lumin proast n fața spectatorilor, de unde și nevoia de a reacționa pentru a arta c nu i s-au tocit nc ghearele, dinții și arsenalul de lupt mpotriva micilor alieni nfometați.

Evident, n film apar și multe alte personaje secundare, dar la fel de importante n economia filmului, ca de exempu pacificatorul Iulic, de la nalta Poart de Justiție, care dezamorseaz din greșeal capcana pregtit pentru alienii jidani.

Este evident c la acest moment vizionm doar prima parte a seriei, rmne de vzut dac actorul principal al acestui film de acțiune și justiție va avea destul determinare și susținere pentru a duce pn la capt lupta de exterminare a micilor cenușii mossadiști.

ntre timp, noi oamenii de rnd, cscm gura gratis la o mega producție marca Justiția Romn și ncepem s realizm c de fapt singura specie extraterestr periculoas pentru noi este doar specia alienilor jidani, care ne mnnc pe furiș și covorul de sub picioare.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer